Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• lumi

tag

Nekem volt lehetosegem analog gepen "megtanulni" fenykepezni, majd utana kompaktot -atmeneti idore- es bridge gepet vettem ( Sony 717--et amikor kijott ), imadtam/es most is imadok vele fotozni (csaladban maradt), azota jott egy Sony R1 is a csaladba, aztan nagyon sokaig azt ajanlgattam mindenkinek akinek nem kell 600mm -es hipertele :D hanem beeri ekv 135-el es 28mm 2,8-as kezdovel. Az elso SLR gepem egy Nikon volt, de ott nem aldoztam a kitobinal tovabb. DSLR-be nem sokkal a Canon 10D megjelenese utan leptem be, azota is ez a gepem otthoni celokra egyelore. -munkaim soran volt mar 5D / 1Ds MII / es Nikon dslr-ek is hasznalatban nalam-. A 10D -t azert nem csereltem 20-30-40D -re mert miota 5D kint van FF-et szeretnek, es ugynezki mostansag osszejon majd az 5D MII -re es ezzel jo sokaig lefedem a vaz kerdeset. A 10D-ben mar a nagyithatosagot/es a gyorsasagot erzem elavultnak -meg a tukor is mar lefele kezd billegni :) - amugy nagyon szeretem.

Ez most hosszabb kitero lett, de a lenyeg hogy Bridge gepeket nem szabad leirni, a mostani fotostaskam joval 10 kilo folott jar es neha sokkal szivesebben viszem magammal lofralasra a csaladi R1-et mint egy teljes atfogast DSLR-ből. (pl. 17-40 / 28-75 / 70-200 + vaz + esetleg vaku is). A Bridge-el sokkal elobb megtalalod azt amit tenyleg szertsz fotozni (zsáner makrókat - portrékat - tájakat) ez mind mas obit kivanna slr-nel (meg egyeb kiegeszitoket (cirk polar / nd szurok / kozgyuruk.. ), ami ha nem is olyan minosegben de megvan egy bridgeben. Nem attol Jani valaki hogy vesz egy 40D-t kittel es azzal osztja az eszt. Eleg csak felhoznom Mátrai Miklós nevét azthisze, aki kompakttal tett szert nem kis hírnévre, amirol en almodni se, egyelore biztos nem.

Új hozzászólás Aktív témák