- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- valakiyt: A világ mindennek az alja!
- sziku69: Szólánc.
- eBay-es kütyük kis pénzért
- [Re:] Mutasd az iOS Homescreened!
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- bambano: Bambanő háza tája
- lkristóf: Prohardver fórum userscript – hogy lásd, mikor neked válaszoltak
-
LOGOUT
Az objektívekre két nagyon fontos adat jellemző, melyek alapján rendszerint azonnal be lehet őket sorolni. Ezek az objektív fényerejét és gyújtótávolságát jelző számok.
Új hozzászólás Aktív témák
-
rosta11
tag
válasz
Szten Márs
üzenetére
"nem tudom képzelni, hogy egy objektív bármiféle módon képzajt eredményezzen"
Ez tényleg magas, de érdekes, hogy amikor két objektívet összehasonlítok ugyanabban a gépállásban, ugyanolyan körülmények között, akkor azt tapasztalom, hogy a jobbik objektív képe símább ha jól kinagyítom a képernyőn a képet, míg a gyengébb objektíven foltosodások vannak, amelyek hasonlítanak a zajra.
Én is összehasonlítottam több objektívet, például a kit sony 18-70-esnek a 70-es végét, és a tamron 55-200-as 70 körüli végét, és azt tapasztalta, hogy morzsalékosabb a kitobi képe, szinte zajos. Lehet, hogy ez amiatt van, hogy a kitobi vége 5,6-os, fényerejű, a tamroné meg 70 körül 4-es értékü nagyjából? Ugyanezt más objektíveknél is tapasztaltam, hogy az elmosódás mellett valami zajszerűség is bejön.
A zaj elméletileg az érzékelő, és az elektronika termikus, és egyéb zajaiból jön össze, ha jól tudom, ezért nem értem ezt a dolgot. Lehet, hogy van valamiféle optikai fényszóródásból eredő zaj is, de azt CA-nak hívják, meg moire-ról beszélnek, ha jól tudom.
Most hogy így gondolkodom, lehet, hogy mégis az elmsosottság hozhatja be.
Új hozzászólás Aktív témák
- Építő/felújító topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- Energiaital topic
- NOTEBOOK / NETBOOK / Mac beárazás
- Autós topik
- CADA, Polymobil, és más építőkockák
- Futás, futópályák
- További aktív témák...
- Panasonic Lumix G9II váz
- Canon EOS 550D gépek, objektívekkel és kiegészítőkkel ( 4250 / 6500 / 9000 / 12300 / 13200 expo )
- Canon EF 70-200mm f/2.8L IS II USM objektív + táska - Újszerű -
- Canon RF 800mm f/11 Is STM + álcázó+állványtalp+napellenző
- Canon EOS 2000D gépek, objektívekkel, kiegészítőkkel ( 2500 / 4200 expoval )
- Eredeti Lenovo 90W szögletes (téglalap) notebook táp + kerek átalakító egyben eladó
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Pro 256GB Pacific Blue-1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS4339, 100% Akksi
- 208 - Lenovo LOQ (17IRB8) - Intel Core i7-13700F, RTX 4060 (ELKELT)
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B550 R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Zalman S2 TG CM 650W
- MacBook Air 13" M2 / 256GB / 8GB midnight (éjkék) / 96% akksi
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs