- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- Luck Dragon: Óraátállítás
- hcl: Könnyű légierő
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: MárkaLánc
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
-
LOGOUT
Az objektívekre két nagyon fontos adat jellemző, melyek alapján rendszerint azonnal be lehet őket sorolni. Ezek az objektív fényerejét és gyújtótávolságát jelző számok.
Új hozzászólás Aktív témák
-
rosta11
tag
válasz
Szten Márs
üzenetére
"nem tudom képzelni, hogy egy objektív bármiféle módon képzajt eredményezzen"
Ez tényleg magas, de érdekes, hogy amikor két objektívet összehasonlítok ugyanabban a gépállásban, ugyanolyan körülmények között, akkor azt tapasztalom, hogy a jobbik objektív képe símább ha jól kinagyítom a képernyőn a képet, míg a gyengébb objektíven foltosodások vannak, amelyek hasonlítanak a zajra.
Én is összehasonlítottam több objektívet, például a kit sony 18-70-esnek a 70-es végét, és a tamron 55-200-as 70 körüli végét, és azt tapasztalta, hogy morzsalékosabb a kitobi képe, szinte zajos. Lehet, hogy ez amiatt van, hogy a kitobi vége 5,6-os, fényerejű, a tamroné meg 70 körül 4-es értékü nagyjából? Ugyanezt más objektíveknél is tapasztaltam, hogy az elmosódás mellett valami zajszerűség is bejön.
A zaj elméletileg az érzékelő, és az elektronika termikus, és egyéb zajaiból jön össze, ha jól tudom, ezért nem értem ezt a dolgot. Lehet, hogy van valamiféle optikai fényszóródásból eredő zaj is, de azt CA-nak hívják, meg moire-ról beszélnek, ha jól tudom.
Most hogy így gondolkodom, lehet, hogy mégis az elmsosottság hozhatja be.
Új hozzászólás Aktív témák
- Manfrotto XPRO videó monopod + fluidtech talp + MVH500AH fluid fej (MVMXPRO500)
- Sigma 14-24mm f/2.8 DG HSM Art ( Canon ) - Újszerű -
- VILTROX NF-Z adapter ( Nikon FTZ II adapter ) - Új -
- Canon EF-EOS R adapter Drop-In Variable ND szűrővel - Újszerű -
- Cisco TTC8-02 - Konferencia kamera 12x optikua zoommal - több db
- Keresek Xbox Series S / Series X / Playstation 5 konzolokat
- Keresünk Galaxy S22/S22+/S22 Ultra
- Honor laptop i5-12500H / RTX 2050 / 16GB RAM / 512GB SSD / 2K kijelző Erős, prémium gép!
- Apple iPhone Air Black 256GB használt karcmentes 100% akku (20 ciklus) garancia 2026.12.20.-ig
- AKCIÓ! Intel Core i7 8700 6 mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest