Hirdetés
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Torda: Így lehet fillérekből prémium okosotthon rendszert építeni 2025-ben
- hcl: Amúgy mi a terv?
- Klaus Duran: HP wifi nyomtatás+ win11.
-
LOGOUT
Az objektívekre két nagyon fontos adat jellemző, melyek alapján rendszerint azonnal be lehet őket sorolni. Ezek az objektív fényerejét és gyújtótávolságát jelző számok.
Új hozzászólás Aktív témák
-
rosta11
tag
válasz
Szten Márs
üzenetére
"nem tudom képzelni, hogy egy objektív bármiféle módon képzajt eredményezzen"
Ez tényleg magas, de érdekes, hogy amikor két objektívet összehasonlítok ugyanabban a gépállásban, ugyanolyan körülmények között, akkor azt tapasztalom, hogy a jobbik objektív képe símább ha jól kinagyítom a képernyőn a képet, míg a gyengébb objektíven foltosodások vannak, amelyek hasonlítanak a zajra.
Én is összehasonlítottam több objektívet, például a kit sony 18-70-esnek a 70-es végét, és a tamron 55-200-as 70 körüli végét, és azt tapasztalta, hogy morzsalékosabb a kitobi képe, szinte zajos. Lehet, hogy ez amiatt van, hogy a kitobi vége 5,6-os, fényerejű, a tamroné meg 70 körül 4-es értékü nagyjából? Ugyanezt más objektíveknél is tapasztaltam, hogy az elmosódás mellett valami zajszerűség is bejön.
A zaj elméletileg az érzékelő, és az elektronika termikus, és egyéb zajaiból jön össze, ha jól tudom, ezért nem értem ezt a dolgot. Lehet, hogy van valamiféle optikai fényszóródásból eredő zaj is, de azt CA-nak hívják, meg moire-ról beszélnek, ha jól tudom.
Most hogy így gondolkodom, lehet, hogy mégis az elmsosottság hozhatja be.
Új hozzászólás Aktív témák
- Dell Latitude 7210 2-in-1 12" FHD touch, i7 10610U, 16GB RAM, 512GB SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- iKing.Hu - HONOR 400 Lite 5G Velvet Grey Vékony, könnyű, AI-kameragomb 8/256 GB- 2027. 07. 01
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 13 / 128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / Akku: 100%
- AKCIÓ! DELL PowerEdge R630 rack szerver - 2xE5-2660v4 (28c/56t, 2.0/3.2GHz), 96GB RAM, 4x1G, áfás
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest