Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Az objektívekre két nagyon fontos adat jellemző, melyek alapján rendszerint azonnal be lehet őket sorolni. Ezek az objektív fényerejét és gyújtótávolságát jelző számok.
Új hozzászólás Aktív témák
-
nelopj
csendes tag
Hello
Nikon 3200 gépem van
Melyiket vegyem meg?
Nikon 16-80mm f/2.8-4E ED VR
vagy
Nikon AF-S 24-120mm f/4G ED VR IF
Kirándulás , családi esemény , stb.
Vagy egy másik jót?
Köszi -
-
nelopj
csendes tag
Ha ezeket nem vennéd meg,milyet vennél?
[ Szerkesztve ]
-
Byk01
őstag
válasz nelopj #29306 üzenetére
Ő a Sigma 17-50/2.8 C-t venné meg ... ha lenne
Ha meglevőkből kell választani, akkor inkább a Sigma 17-17/2.8-4 Macro OS "C"-t ajánlanám."Az obi, amivel lelátsz a víz alá halakat fotózni a halszem (halszemlélő objektív rövidítése)." - .mf "A jövő mi vagyunk: a fiatalok és az emberek." - Drotár Adrienn
-
randras_83
addikt
válasz nelopj #29304 üzenetére
DX-re tuti inkább 16-80 - bár szvsz ez rohadt drága, a 24-120 FX-re való szűk lesz.
Attól függ milyen hosszú kell, de ezt dicsérték sokan
[ Szerkesztve ]
https://www.flickr.com/randras83/
-
itouchfan
senior tag
válasz randras_83 #29310 üzenetére
Ez a 18-35/1,8 szerintem tipikusan egy FX obi. DX-re nem elég nagylátó (FX-re igen), ha már nagylátó zoomot keresünk, viszont rövid. Biztos brutál jó a képminőség, de az F1,8-at meg talán kicsit feleslegesnek/árnövelőnek tartom ebben a zoomtartományban. Szvsz, amire én használnám.
„Elvetsz egy cselekvést, és egy szokást aratsz. Elvetsz egy szokást, és egy jellemet aratsz. Elvetsz egy jellemet, és amit aratsz, az a sorsod.”
-
rednifegnar
senior tag
válasz JohnyBlue #29312 üzenetére
en ezeknel az obiknal mindig a meretet es a tomeget nezem eloszor. ez a sigma is jo bazi, raadasul mindezt aps-c-n, az eleg sok. ilyenkor van hogy az ember nagy lelkesen megveszi, aztan a harmadik kirandulasra mar nem visz. volt 16-35 IS-em, nagyon jo obi, de nehany het utan eladtam mert sosem vittem magammal. az raadasul "csak" f4-es, de inkabb legyen kevesbe fenyeros mint nehez. persze en csak hobbista amator vagyok nem pro eskuvofotos, ezert legofobb szempontom a hurcolhatosag.
A camera does not make art, the artist makes art.
-
Throme
veterán
17-70-et azért nem akartam választani, mert az elején ok, hogy f2,8 és 17mm, de ez 18mm-en már kb 3 - 3,1 . Mai szenzorokkal a különbség kibekkelhető. 70mm-en meg f4, ami egy 18-105 esetében f5,3, míg a 18-140-nél f5. Tehát egy fényérték sincs. Így háttérmosásban se hiszem, hogymarginális különbség lenne...
A makrós vég sem olyan nagy dolog, egy raynox sok helyet nem igényel.
Viszont csábító a dokkolhatóság miatt.
(#29313) rednifegnar: ilyen problémák esetén szoktak milc-et választani. Persze ott se olcsók a fényerős zoom-ok, de legalább kisebbek és könnyebbek.
[ Szerkesztve ]
-
Sn4k388
tag
Sziasztok Régóta szerttem volna egy tükrös gépet de az élet úgy adta hogy mindig másra kelett pénz.
Leszögezem nem akarok profi fotós lenni inkább csak család nyaralás stb.. (elegem lett a telefonos képekből)
Régebben volt egy Bridge gépem és nagyon élveztem a vele a fotózást.Úgy hozta a sors hogy ismerős (Barát) álltam megkaptam egy Régi Pentax K10d fényképezőt jelképes összegért. Kaptam hozzá a gyári 18-55 objektívet 2 aksit meg pár apróságot.
Nagyon megvagyok vele légedve de úgyérzem kevés a 55mm ter gyújtótávolság így szeretnénk venni egy másik objektívet hozzá, de mivel még mindig szűkös az anyagi keret így kérném a segítségeteket.
Szeretek közeli képeket is készíteni tárgyakról és állatokról, de jólenne ha egy nyaraláson is használható lenne
Kinéztem pár Objektívet ami belefér a keretbe.
Tamron Pentax 18-200/F3.5-6.3 AF XR Di-II LD ASP (IF)
"Szerintem ez lenne a legjobb nekem mert elég nagy látószöget is tud"Tamron AF 70-300mm f/4-5.6 Di LD Macro
"Igen olcsók ezek az obik de félek hogy a 70mm induló túl nagy épületekben, és elég sok negatívumot olvastam a 70-300 obikról"Sigma 17-70mm F2.8-4.5 DC Macro
"Igaz jobb a fényértéke mint a kitt obié de nemhiszem, hogy a plusz 15mm elég lenne"Sigma 70-300 APO DG Macro
"Ugyan az a problémám vele mint a Tamron 70-300 al"Ha van tapasztalatotok az alábbi obikkal esetleg tudnátok ajánlani másikat kb 50 ezerig azt szíveten fogadnám
[ Szerkesztve ]
-
faki_
senior tag
válasz Sn4k388 #29319 üzenetére
SMC Pentax-DA 55-300mm F4-5.8 ED ([link])
Ennyiért ennél jobbat nem nagyon fogsz találni. Makróra közgyűrű, előtétlencse vagy manuálfókuszos obi kell, ez kb. a sorrend árban. A Raynox DCR-250 egy jó kompromisszum és viszonylag kényelmesen használható, a teleobival elég nagy leképezés elérhető, használtan 12-15e Ft körül szokott lenni.
-
Sefneni
őstag
Sziasztok!
Kicsit off téma, de gyorsan kéne a válasz ezért berakom ide is.Valakinek van tapasztalata GLS/Foxpost/egyéb futárszolgálattal kapcsolatban objektív küldése ügyében? Mennyire lehet megbízni a Törékeny jelzéssel szállított csomagok épségben megérkezésében?
Előre is köszönöm a választ!Not all stories have happy endings. But yours has yet to be written.
-
Laby
őstag
Sziasztok!
Nikon D610 vázzal szeretnék belekostolni a makrózás világába.
Sigma 24-105 f4 objektívem van, illetve hamarosan lesz egy Nikkor 85 f1.8 is.Elolvastam a bevezetőt, hogy Tamron 90/2.8, Sigma 105/2.8 objektíveket ajánlják/ajánljátok erre.
Van esetleg olcsóbb, de használható objektív ami szóba jöhet, vagy ezek a használható opciók?Esetleg érdemes lenne először közgyűrű irányba elmenni, és a meglévő objektívvel makrózni?
Minden tanácsot szívesen fogadok!
Köszi, Üdv,
BenceYoutube csatornám: https://www.youtube.com/@labanczbence
-
acsati
aktív tag
Sziasztok! Ebay-ről rendelt már valaki (akár használt) objektívet? Láttam pár jó árú kínálatot, sok csillagos felhasználóktól (gondolom akkor megbízhatóak). 60-80ezer forintért kínálják, amit én kinéztem. Olvastam olyat, hogy a vám+áfa kb. 30% plusz költség. De még akkor is olcsóbb lenne az itthoni új áránál. Van valakinek ilyennel kapcsolatban tapasztalata?
-
Doki16
addikt
Melyik a jobb 18-55-ös objektív a kettő közül?
Canon EF-S 18-55mm f/3.5-5.6 IS II (AC5121B005AA)
vagy
Canon EF-S 18-55mm f/3.5-5.6 IS STM (8114B005AA)A Tyrannosaurus Rex legközelebbi ma is élő rokona: a csirke.
-
szmayer1
senior tag
Sziasztok!
Ha az FF váz mellett döntenék, szerintetek egy alap zoomos obinak, ár érték arányba ez az obi jó választás lehet?
Esetleg valakinek volt már vele tapasztalata?
Robi
iPhone12, MBA2016, MBP2015, i7-13700K, Gigabyte Z790, RTX 4070Ti, 64GB DDR5 RAM stb, Sony A7iii, Tamron17-28 f2.8, 70-180 f2.8 Sony 85 f1,8 stb.
-
Byk01
őstag
válasz szmayer1 #29331 üzenetére
Személyes tapasztalatom nincs, de amikor megjelent, ez volt az ajánlott objektív a Nikon 24-70/2.8 VR-rel szemben. Ráadásul többen is a 36 MP-es D800-zal használták.
"Az obi, amivel lelátsz a víz alá halakat fotózni a halszem (halszemlélő objektív rövidítése)." - .mf "A jövő mi vagyunk: a fiatalok és az emberek." - Drotár Adrienn
-
tvamos
nagyúr
Szerintem kezdesnek jo, aztan majd latod, ha megszereted, veszel egy jo Macro objektivet. Illetve annyi, hogy minden keppen AF-eset vegyel, mert van olyan is, amiben nincs vezetek, de akkor nincs a vazra visszajelzes az obitol.
[ Szerkesztve ]
"Mindig a rossz győz, és a jó elnyeri méltó büntetését." Voga János
-
laleeee
őstag
Canon 24-105-öm azt csinálja, főleg ha lefelé tartom hogy expónál elkezd rezegni a blende-ami a keresőben is látszik- majd errort ír ki. Mi lehet ez szerintetek ?
-
laleeee
őstag
válasz randras_83 #29341 üzenetére
Nyíregyházán tud valaki Canon szervízet ?
-
Lex Icon
senior tag
válasz laleeee #29344 üzenetére
...hónapokig ülnek rajta,mert Szlovákiába küldik ki javításra
Ebben némi ellentmondást látok.Nem akarom őket védeni, mivel 1 alkalom volt mostanában, hogy igénybe vettem a szolgáltatásukat.
Egy Sigma 10-20-ast javíttattam gariban az Extreme-en keresztül. Az Extrem az valóban egy "furcsa" cég. Minden javításnál kihúzzák 30 napig, ha kell, ha nem.
Mikor felhívtam a Camera Kft., mondták, hogy ők már elkészültek és vissza is küldték az Extreme-nek. Náluk 10 napig volt az obi. Hogy kiküldték-e Szlovákiába azt nem tudom, de rendesen megcsinálták és a hölgy mondta, hogy legközelebb ne az Extrembe vigyem be, hanem az oldalukon jelentsem be és küldik a futárt a cuccért. Sokkal gyorsabb.
Jó régen egy S1 IS visszahívási gariját csinálták hasonló módon és gyorsan. -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest