Hirdetés
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- weiss: Autó költségek
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha különkiadás – Bors
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
- Cifu: Űrhajózás 2025 - Összefoglaló írás
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT
Az objektívekre két nagyon fontos adat jellemző, melyek alapján rendszerint azonnal be lehet őket sorolni. Ezek az objektív fényerejét és gyújtótávolságát jelző számok.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Roxx
tag
válasz
rednifegnar
üzenetére
Köszönöm szépen.
-
robi212
tag
válasz
rednifegnar
üzenetére
Köszi
-
gabus1985
újonc
válasz
rednifegnar
üzenetére
Nem tudom mi a neve, a bajonett alatt/belül az a pöcök nem akad be, mert nem ér el odáig az objektív bajonettje....tehát nem akad be a zár, igen. mivel valószínű a D500asnak pár mm-el kisebb, vagy más....
-
gjoco1
addikt
válasz
rednifegnar
üzenetére
Köszi , de ennyire nem szeretnék belefolyni más dolgába .
Majd eldönti mit szeretne a hölgy . Itt a felsorolt obikhoz kötődött az eredeti kérdés . Rákérdezetem és szerintem már a p_adam válaszát figyelembe véve el is döntötte .
Legalábbis a továbbított üzenetemre válaszolva úgy jött le nekem , hogy marad a Sony FE 50/1.8 mellett . Aztán csinál vele , amit akar .
Hétvégén már szeretné megrendelni . Bár több szálon érdeklődött , így fogalmam nincs mire jut . Annyira nem közeli a " barátság " .Más lenne a felállás , ha magamnak kellene tanács . . .
-
gjoco1
addikt
válasz
rednifegnar
üzenetére
Napi közeli tücsköt - bogarat és ami jön .
Van közgyűrű sora MEIKE ha jól írom + ezen kívül használja a Raynoxot is .
Szóval van rálátása és gyakorlata . Hogy mit használ jelenleg azt nem tudom , csak annyit , hogy ez a Sony egy új beszerzés és ehez is akar valami makrózásra ( közeli dolgokat lövöldözni ) megfelelő üveget .Amúgy több fotós csoportban láttam a " munkáit " és ügyes nagyon . Persze haladó amatőr szinten .
-
Celithrandi
addikt
válasz
rednifegnar
üzenetére
igen, láttam, de igazából a végeredmény a lényeg szerintem. Mondjuk videón nem tudom hogy hogyan korrigálja ezt le gyorsban.
-
Celithrandi
addikt
válasz
rednifegnar
üzenetére
teszteken nem tűnt olyan rossznak a 15-30-as, de a fix 16 2.8 se tűnik rossznak.
Igen feltöltéskor lekonvertelte az oldal, nem vettem érszre. Itt az utolsó teljes méretben:
-
Celithrandi
addikt
válasz
rednifegnar
üzenetére
EF 17-40 F4 L.
Van itt egy RF 24-105mm f/4-7.1 IS STM obi is, de nem bontottam még ki mert kevés nekem a 24, középre meg van fix 50-em. Az RF16 és RF 15-30 al szemezek. 16-35 f4-et is néztem, de STM lenne jó.
Mobilnál van persze görbület, itt van épület. Görbül is és romlik is a széleken, de szarnak nem mondanám pedig ennek a nagylátó obinak gyenge a fényereje így feltolja rendesen az isot. A sima obija lényegesen jobb fényerővel rendelkezik a telefonnak. Ez mondjuk géppel nincs meg mert egy drótkerítésen át fotóztam amin a nagy lencse nem jutott át.
-
t72killer
titán
válasz
rednifegnar
üzenetére
Pont erre jutottam
. Megfizethetőből ezt a kettőt találtam:Innorel H90, ez erősebbnek hirdeti magát.
Neewer GM006 - erre ma van egy 50%os akció a brit boltjukban, 75 fontért odaadják.
-
t72killer
titán
válasz
rednifegnar
üzenetére
Nehéz ügy, futok még egy kört gimbal műfajban. Amúgy a gimbal meg annyi csukló és kar amíg a rögzítési ponttól a teherig ér, hogy azon a távon még a neutrónium-titánkarbid aliensav-álló ötvözet is rezonálni fog hosszú (értsd 4-5perc!) expóknál.
Talonba egy ilyet mentettem, használhatónak tűnik - igaz, már ott kezdődik a kínaiaskodás, hogy a szövegben már csak 40mm-es golyót ír, ami marhára nem mind1 a rögzítési erőviszonyok szempontjából:

-
t72killer
titán
válasz
rednifegnar
üzenetére
A 300as ki lesz pucoltatva, belefér a +260 font, ennél nagyobb kedvezménnyel vettem. Viszont gombát találtam a régi kiskedvenc af-d 105-ös micro nikkorban. Erre már nagyon nem éri meg 100+fontokat költeni.
-
t72killer
titán
válasz
rednifegnar
üzenetére
Iigen, kvázi meg van véve: ebayen rendesen megvettem, aztán a penészt meglátva behisztiztem, hogy ezért járna kb még 100 fontnyi árengedmény. Így indítottam is a refund folyamatot. De nem adtam instant postára, ha akarom szept 19ig feladhatom. Egy biztos, most azért amit tesztelgetni lehet rajta letesztelem, előtte jól megnapoztatva, hogy azért a jódrága z6 cuccomat ne fertőzze meg.
-
gaben22
senior tag
válasz
rednifegnar
üzenetére
Neten van egy csomó ilyen demonstráció. Persze töröttet meg hasonlót én se vennék, úgyhogy inkább csak érdekességképp linkeltem. A focus shiftre azt gyanították, hogy az ütésnél eltolódott a lencsesor, úgyhogy lehet még az se a törés miatt van.
-
t72killer
titán
válasz
rednifegnar
üzenetére
Igen, kvázi simán kiölöd a mocskokat egy jó kis napoztatással, de aztán hogy magyarázod meg a potenciális vevőnek, hogy az ott bent nem él ÉS nem fog csak úgy feltámadni (... fel fog!, azaz az új tulajnak extra nyűg rendszeresen napoztatni-lámpázni).
Kértem emailben helyi szakitól árajánlatot, füle botjukat se mozgatják/b.sznak válaszolni, úgyh hagyom én ezt a fenébe
Ja egy érdekesség: kb 10 éves életkor felett minden lencsét IS úgy hirdetnek a használtas kereskedők h "por azért van benne". Szvsz ez se full normális azért.
-
t72killer
titán
válasz
rednifegnar
üzenetére
Sztem lemondok róla, de még alszok rá egy kört. Az 100% ugye, hogyha egy ilyet veszek, akkor eladni is csak sz.rér hugyér tudom később, szóval naagyon meg kell nyomni azt az árat lefelé. A képeken nem látszik semmi, csak ugye folyton motoszkál a gondolat, hogy mit esznek ezek ott bent a lencsében.
Nem találtam szétszerelős videót a típushoz (Nikkor 2.8/300 VR I), szóval szakihoz vinném bontani, aki gondolom 200+ fontot simán elkér a nagytakarításért.
-
Triathlete
senior tag
válasz
rednifegnar
üzenetére
Oh! Holnap rápróbálok, de félek az már ölne mindent (f,iso) hacsak nincs verőfényes napsütés.
Reciprok szabályt vettem alapul, meg úszást is ennyin szoktam. Azt gondoltam elég.
-
alba-regia
aktív tag
válasz
rednifegnar
üzenetére
Igen, hárman megyünk, nyilván. Írtam, hogy ritkán vásárolok használt dolgot.
Egyébként is, ha az ember nagyobb értékben vásárol valamit, nem feltétlenül egyedül megy. Meg az eladónak is csak van családtagja, szomszédja. Szóval nem értem, hogy milyen különbség lehet ebben egy jármű vagy más, pl. objektív esetén.
Akkor visszakérdezek: rollert venni hárman mentek? -
Sleek
senior tag
válasz
rednifegnar
üzenetére
Köszönöm a választ
-
Neck
veterán
válasz
rednifegnar
üzenetére
Ez egy APSC MILC, miért ajánlasz neki drága FF obit rá? Ráadásul az pont nem is egy nagy eresztés, akkor már inkább a Zeiss 55mm f1.8.
De az se, APSC vázra vannak jó alternatívák, olcsóbban.Tibitron: Nézz szét a használt piacon egy Sony E 50mm f1.8 OSS (SEL50F18) kedvéért. Újonnan 120 ezer körül megy. Vigyázz, hogy ne a Sony FE 50mm f1.8-at (SEL50F18F) vedd. Ez olcsóbb objektív ugyan, Full frame vázra van, viszont képminőségben gyatrább.
Ha a szobában nincs túl sok hely, és szélesebb obi kell, esetleg még alternatíva lehet egy E mountos Sigma 30mm f1.4. Használtan még ez is beférhet a keretbe.
Végül, mivel tárgyfotóra megy, esetleg olcsóbban megúszhatod a Sigma f2.8-as sorával. Van 30mm és 60mm-es objektív is. Képminőségük penge, az autofókusz kicsit kezdetleges, mert csak középen tudnak fókuszálni. Cserébe olcsók, de a használt piacon ritkán bukkannak fel.
-
tibitron
tag
válasz
rednifegnar
üzenetére
Elfelejtettem irni hogy kb 100k körül

-
gjoco1
addikt
válasz
rednifegnar
üzenetére
Semmi gond .
A Nikon D3200 nél az a baj , hogy átalakítóval ( M42) csak "M " ben tud fotózni . " A " ban azt írja , hogy nincs objektív . Változó fényviszonyok között nyűg M ben dolgozni rutin híjján .
Plusz nincs autó fókusz . Ez pedig fontos lenne .
Az este találtam is egy szerintem nekem való obit , de egyenlőre ennyi pénzt nem szánnék rá . Várnom kell még .
-
gjoco1
addikt
válasz
rednifegnar
üzenetére
Közben figyelek és szép lassan kiforrja magát a kérdés .
3,5 nél hatékony lesz a háttér mosás ?
Szeretem a Boken ( ha jól írom ) hatást . -
jeni
félisten
válasz
rednifegnar
üzenetére
220v boltba vissza menve kipróbáltuk. Sajnos belülről egy ponton a menet sérült. Hogyan azt én se tudom mert kívülről nem érte az ütés. Lehet az obi sapka okozta volna?
Ilyet a Canon márkaszerviz javít ha igen mennyiért? Egy darabig rámegy de utána megszorul. Tulajdonképpen a szűrő menetett leszámítva hibátlan a Canon obi EF-S 18-55 IS II. Újat ebből az obiból csak emiatt nem akarok venni a sapka valamennyire védi a lencsét. -
DonRazzino
senior tag
válasz
rednifegnar
üzenetére
"Meggyőztél"
!Milliós obira nem rakunk semmit, csak vigyázunk rá. Amit elolvastam, hogy duct tape megvilágosodtam! -
MasterHUn
senior tag
válasz
rednifegnar
üzenetére
Erdekes es melyreható írás :) azthiszem megvan mit olvasgatok ma :)
-
Neck
veterán
válasz
rednifegnar
üzenetére
Nekem a portré a street része
Mindegy, ebbe ne menjünk bele, mindenki másképp talál témát. -
vihartigris
őstag
válasz
rednifegnar
üzenetére
+1
-
Neck
veterán
válasz
rednifegnar
üzenetére
Lehet, hogy MILC rendszer. Arra az 1.4-es Sigma fixek nagyon jók.
-
Boha
tag
válasz
rednifegnar
üzenetére
Jelenleg fix 50-es van fenn, csak nagyon szűk a látószöge. Viszont nagyon jó hogy a magas fényereje 1.8 . Aztán lehet le cserélném fix 30-35mm objektívre, mondhatni mindenre van használna.
-
Neck
veterán
válasz
rednifegnar
üzenetére
...ráadásul ezt a képminőséget már a legalapabb mobilok is megugorják.
-
fulton
addikt
válasz
rednifegnar
üzenetére
KÖszönöm
-
válasz
rednifegnar
üzenetére
Vagy csak hazudtak, páran akinek van nem látott még ilyet
-
válasz
rednifegnar
üzenetére
Itt szivacsban volt, de szerintem ott nem tud ekkorát ütődni. Ahol vettem megnéztek egy másikat, detto ugyan ilyen...
-
válasz
rednifegnar
üzenetére
Samyang 12/2. Alapból szorosabbak az átlagnál de ennél a közepén egyszerűbb a vázat forgatni.
-
Butcher82
senior tag
válasz
rednifegnar
üzenetére
Köszönöm.
-
Snoop-y
veterán
válasz
rednifegnar
üzenetére
Mivel nincs fb accountom igy eleg ritkan jarok arra
En csak a cikket olvastam el nem neztem meg kulon hivatkozasokat benne. Ezert kerdeztem mert sokszor ezek zart csoportra mutatnak illetve keri hozzajuk a belepest igy errol mar regen leszoktam 
-
Snoop-y
veterán
válasz
rednifegnar
üzenetére
Nincs fb-m
Akkor mi lett vele? Valaki kimentette vagy a felhajtas miatt "becsuletes megtalalo" jatek volt lejatszva? -
Bullitz
aktív tag
válasz
rednifegnar
üzenetére
És milyen a filter holder? Vagy az szerinted annyira nem oszt nem szoroz?
-
válasz
rednifegnar
üzenetére
Megnéztem, csak a márkanévre utaltam.
Mitől melegedett? Kinn voltál sokat a napon? (nekem nem volt gond)
Új hozzászólás Aktív témák
- 13-14" Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40A9 USB-C Dock (ELKELTEK) - CSAK RENDELÉSRE
- Frissen pasztázva! Playstation 4 Pro 1 TB + kontroller 6 hó garancia, számlával!
- Samsung Galaxy XCover 5 / 4/64GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro Max 256GB Blue Titanium -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3693
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

. Megfizethetőből ezt a kettőt találtam:
!Milliós obira nem rakunk semmit, csak vigyázunk rá. Amit elolvastam, hogy duct tape megvilágosodtam!