Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Az objektívekre két nagyon fontos adat jellemző, melyek alapján rendszerint azonnal be lehet őket sorolni. Ezek az objektív fényerejét és gyújtótávolságát jelző számok.
Új hozzászólás Aktív témák
-
torzo
őstag
válasz próbakocka #27649 üzenetére
Volt ilyen Tamronom. Elég jó optika, építési minőség is pepec. Viszont semmilyen tc-vel nem működött, a sajátja kell neki.
A Canon TC III nagyon jó, az 1.4 semmit sem lágyít.
Másrészt miért akarsz váltani? A C 70-200/4 IS nagyon klassz optika. Könnyű, nagyon éles, gyors.
Ha váltanék, akkor csak a C 70-200/2.8 ISII-re lépnék. Drága, de ebben a kategóriában nincs nála jobb.
És a Canon teleconverterekkel is gyönyörűen dolgozik. Még a II generációs sem lágyítja lényegesen.Milyen vázon használod?
-
torzo
őstag
Nem ismerem azt az optikát, de kétlem, hogy le tudná alázni az említett Canont. Olvastál, láttál valami rendes, elfogulatlan tesztet?
Nem vagyok én ellene a 3rd party gyártóknak, de a natív optikákkal mindig hatékonyabban dolgoznak a vázak.
Szóval, mit tudsz, amit én nem?
@próbakocka: A 6d baromira bírja a magas isot, jó az a 4-es fix fényerő, várj, ahogy írtad!
[ Szerkesztve ]
-
Fotonhámozó
senior tag
válasz próbakocka #27654 üzenetére
A C 70-200 F4 IS a fehér csövek között az egyik legjobb képű darab. Ha képminőségben feljebb szeretnél váltani, akkor Torzóhoz hasonlóan szerintem is a C 70-200 f/2.8 IS II jöhet(ne) szóba kompromisszummentesen. Mindenképp kell a 2.8-as fényerő? Ha igen, akkor olcsó(bb) alternatívaként számba vehető a C 80-200 f/2.8, másnéven Magic Drainpipe. Optikailag alig van lemaradva az említett f/2.8 IS II-től. Hátránya a stabi hiánya (fontos számodra?), nem mai darab és nem USM motoros (ennek ellenére elég gyorsan fókuszál, komolyabb vázzal a követőfókusz sem gond), viszont ~140-160E HUF körüli áron kapható, teljesen nyitva is remek a képe, Kenko 1.4x telekonverterrel nagyszerűen használható, konzisztens és pontos a fókusza, ráadásul parfokális. Ez a kép 650D-vel és Kenko 1.4x telekonverterrel készült 200 (~450) mm-en, f/3.5-ön.
A farkas imádott olvasni, zabálta a könyveket. Ezért ette meg a nagy i-t és a piros k-t.
-
zool1
őstag
A teszt alanyok Canon 5dmk3, Canon 70-200 is2, Tamron 70-200 g2. Mozgó téma, képminőság, bokeh stb, lett "tesztelve". Én szemre nem láttam különbséget képminőséget illetően. Fókusz gyorsaságra, pontosságra, talán a Canon, de csak talán gyorsabb. Ha a fenti canon obi, 100%nak vesszük. A Tamron olyan 97% körül teljesít. Ez csak egy "házi teszt" volt, hobbistákkal. Nem mérvadó.
-
Throme
veterán
válasz seven7 #27657 üzenetére
Helló!
Dönteni igen, és 17-50, viszont tett nem követte az elhatározást. Egyrészt most nem nagyon aktuális a fotózás, illetve igen, de a "téma" behatárolt. Gyerek . Ráadásul egy milc-et is beszereztem, mert a cuccolásoknál még egy hátizsák most nem hiányzik.
Más is visszatart. Nem értem miért nincs ebből a S17-50 obiból már rég "C" verzió?!
Akkor ütne meg a guta, ha vennék, és utána meg mégis kijönnek vele sigmáék.... -
Gáboromm
tag
Nagyon kezdő vagyok.
Videózáshoz (előadás, kinti, beltéri egyaránt, előadások, nem tájkép) veszek majd egy panasonic gh3 vagy gh4, esetleg g7 vagy gx8.
Viszont, hogy melyiket válasszam, ahhoz tudnom kellene, hogy az alábbi objektívek közt miért ilyen nagy különbség? Mit tud?
Panasonic 25/1.7-es 40k, vagy 25/1.4 leica 120k.
A leica és, hogy 1.4 ennyire nagy különbség. Új áraik közt még nagyobb a különbség:
50k vs 170k.Eladó cuccaim, kontrollerek, játékok: http://bit.ly/2Y5nUyA
-
Gáboromm
tag
Még kérdés:
A fentiekhez melyik objektívek használhatóak jobban?
Pana 14-140mm f/4-5.8pana 14-42mm f3.5-5.6
Panasonic Lumix G Vario 45-150mm f4.0-5.6
Tudom hülye kérdés, de nem értek hozzá.
Eladó cuccaim, kontrollerek, játékok: http://bit.ly/2Y5nUyA
-
bigsee
addikt
Érdemes manapság Oly 14-54 mkII-t vásárolni (újat)? E-3 és E-m 10 mkII gépekhez lenne, és szükségem van erős, normál-kistele obira. Néztem a MFT12-40 pro-t is, mondjuk olyan 80E Ft-al drágább, de kell az nekem???
[ Szerkesztve ]
MDA Compact II - ... - Galaxy A54 5G
-
Tin_Shield
őstag
válasz Gáboromm #27660 üzenetére
Jobb objketív a PanaLeica, fényerősebb, kontrasztosabb, élesebb, jobban tűri a szembefényt, komolyabb felépítésű stb. De hogy ezek megérik-e az ekkora felárat azt senki nem fogja tudni helyetted eldönteni. És hogy tovább bonyolítsam a helyzetet van még Olympus 25 f1.8 is, ez árban és minőségben a kettő közé esik
(#27661) Nyilván a 14-140 az univerzálisabb, de inkább a második a generációt keresd, az kisebb és jobb minőségű. Ha nem zavar az objektívcsere a 14-42 és 45-150 kombó olcsóbban beszerezhető, a 45-150 pl 100 Euró környékén szürkeimportból.
De ezek a kérdések mehetnek az mft topikba is nyugodtan
(#27662) bigsee
A 12-40 csak az E-M10II-n használható, az E3-on nem. A 14-54II elvileg mindkettőn, az E-M10II-n adapterrel. De hogy milyen hatékonysággal azt nem tudom, úgy rémlik inkább az E-M1-en működinek a 4/3-os objketívek jobban a PDAF miatt. Az mft topikban Studi vagy Lassú Víz többet tud mondani erről.
[ Szerkesztve ]
-
Gáboromm
tag
válasz Tin_Shield #27663 üzenetére
"Jobb objektív a PanaLeica, fényerősebb, kontrasztosabb, élesebb, jobban tűri a szembefényt, komolyabb felépítésű stb. De hogy ezek megérik-e az ekkora felárat azt senki nem fogja tudni helyetted eldönteni. És hogy tovább bonyolítsam a helyzetet van még Olympus 25 f1.8 is, ez árban és minőségben a kettő közé esik "
Kösz, tudom, hogy vannak. Ez az olympus jó pana-hoz is? 100k különbség csak azért, hogy "picit" jobb kép legyen? Lehet valamilyen oldalon csekkolni, hogy mik a képek (videók) közti különbségek? ugyanilyan gép, csak különböző lencsével?
Másrészt, ez a lencse fix mérete, leszámítva a fényerőt, miben különbözik a mozgótól?(14-140)
"(#27661) Nyilván a 14-140 az univerzálisabb, de inkább a második a generációt keresd, az kisebb és jobb minőségű. Ha nem zavar az objektívcsere a 14-42 és 45-150 kombó olcsóbban beszerezhető, a 45-150 pl 100 Euró környékén szürkeimportból."
Azt honnan tudjam, hogy második generációs?
Ez a teljes neve:
Panasonic H-VS014140 Lumix G Vario HD 14-140mm f/4-5.8 objektiv,Meg, hogy én úgy értettem, hogy előadásokhoz (kinti, benti) melyik használhatóbb?
a mozgó (14-140)? vagy a fix (20-25 mm) ?Eladó cuccaim, kontrollerek, játékok: http://bit.ly/2Y5nUyA
-
Tin_Shield
őstag
válasz Gáboromm #27664 üzenetére
"Kösz, tudom, hogy vannak. Ez az olympus jó pana-hoz is? 100k különbség csak azért, hogy "picit" jobb kép legyen? Lehet valamilyen oldalon csekkolni, hogy mik a képek (videók) közti különbségek? ugyanilyan gép, csak különböző lencsével?"
Jó az Olympus a Panára, és viszont is.
Mindenben jobb, de nyilván a legerősebb árnövelő a Leica felirat Hogy neked melyik jó azt senki nem tudja helyetted. A legegyszerűbb megoldás, ha már megvan a vázad akkor veszel egy 25 f1.7-et használtan (40e körül), ha elégedett vagy vele megtartod, és nem foglalkozol a "mi lenne ha" dolgokkal. Ha jobbra vágysz akkor meg árában eladod és keresel egy Olyt vagy egy PanaLeicát.[I"]Másrészt, ez a lencse fix mérete, leszámítva a fényerőt, miben különbözik a mozgótól?"(14-140)
Mármint a látszögre gondolsz, vagy nem értem a kérdést? A fix egy adott látószöget tud, ha változtatni akarsz a képen akkor közelebb vagy távolabb kell lépned. A zoom látszöge (gyújtótávolsága) bizonyos határok között változtatható.
"Azt honnan tudjam, hogy második generációs?"
Szerepel a nevében. De ha ott nem tüntetik fel akkor a fényerőből is lehet tudni, a 14-140II a tele végen f5.8 helyett f5.6.
"Meg, hogy én úgy értettem, hogy előadásokhoz (kinti, benti) melyik használhatóbb?"
A körülmények ismerte nélkül ezt a kérdést nem lehet megváltoztatni. Ha szabadon kiválaszthatod az optimális nézőpontot, ha nem kell felvétel közben a képkivágást módosítani (ráközelíteni, vagy éppen nagytotált venni) akkor a fix jobb minőséget tud, és a fényerő is mellette szól. De ha a körülmények nem optimálisak akkor inkább a zoom, sokkal rugalmasabb. De létezik fényerős zoom is, csak úgy megjegyzem
[ Szerkesztve ]
-
Gáboromm
tag
válasz Tin_Shield #27665 üzenetére
Köszi a választ!
"Jó az Olympus a Panára, és viszont is.
Mindenben jobb, de nyilván a legerősebb árnövelő a Leica felirat Hogy neked melyik jó azt senki nem tudja helyetted. A legegyszerűbb megoldás, ha már megvan a vázad akkor veszel egy 25 f1.7-et használtan (40e körül), ha elégedett vagy vele megtartod, és nem foglalkozol a "mi lenne ha" dolgokkal. Ha jobbra vágysz akkor meg árában eladod és keresel egy Olyt vagy egy PanaLeicát."Ez jó ötlet! viszont ettől is függhet a gépvásárlás. Mert ugye a gépek olcsóbbak obival együtt. De lehet veszek kettőt egyszerre (pár nap különbséggel), kipréselem valahogy.
"Másrészt, ez a lencse fix mérete, leszámítva a fényerőt, miben különbözik a mozgótól?"(14-140)
Mármint a látszögre gondolsz, vagy nem értem a kérdést? A fix egy adott látószöget tud, ha változtatni akarsz a képen akkor közelebb vagy távolabb kell lépned. A zoom látszöge (gyújtótávolsága) bizonyos határok között változtatható."
Kezdem érteni, bár nem teljesen világos.""Azt honnan tudjam, hogy második generációs?"
Szerepel a nevében. De ha ott nem tüntetik fel akkor a fényerőből is lehet tudni, a 14-140II a tele végen f5.8 helyett f5.6."
Értem. én. Viszont árban egyik 150 vs 170 k. Újonnan. Ekkora különbség van a kettő közt?
""Meg, hogy én úgy értettem, hogy előadásokhoz (kinti, benti) melyik használhatóbb?"
A körülmények ismerte nélkül ezt a kérdést nem lehet megváltoztatni. Ha szabadon kiválaszthatod az optimális nézőpontot, ha nem kell felvétel közben a képkivágást módosítani (ráközelíteni, vagy éppen nagytotált venni) akkor a fix jobb minőséget tud, és a fényerő is mellette szól. De ha a körülmények nem optimálisak akkor inkább a zoom, sokkal rugalmasabb. De létezik fényerős zoom is, csak úgy megjegyzem""
Akkor szerintem zoom lesz. Mivel egy előadásnál néha rá kell zoomolni az előadóra, meg vissza totálban, ahol a közönség is látszik.Még ha kis 20 fős előadásról is van szó, akkor is kell néha zoom. Így jól látom, hogy átfogóbb zoom-os kell?
Kérdés:
- Melyik kellhet jobban erre a célra?
14-42-es?
vagy 14-140-es?- fényerős zoom-ot néztem, de 1.8 vagy 1.6 szinten egyet sem láttam. Vagy rossz helyen keresgélek?
Eladó cuccaim, kontrollerek, játékok: http://bit.ly/2Y5nUyA
-
Tin_Shield
őstag
válasz Gáboromm #27666 üzenetére
"Ez jó ötlet! viszont ettől is függhet a gépvásárlás. Mert ugye a gépek olcsóbbak obival együtt. De lehet veszek kettőt egyszerre (pár nap különbséggel), kipréselem valahogy. "
Vedd meg használtan nyugodtan bármelyik fixet, ha nem akarsz anyagilag bukni egy próbán. De a kitobjketívet - legyen az a 14-42, a 12-32, 12-60 vagy a 14-140II - viszont a géppel együtt érdemes, olcsóbb lényegesen mint ömagában.
"Kezdem érteni, bár nem teljesen világos."
Érdemes egy kicsit utánaolvasni, rengeteg jó fotóleméleti írás van a neten. Az optikai alapok fotóban és videóban ugyanazok
"Értem. én. Viszont árban egyik 150 vs 170 k. Újonnan. Ekkora különbség van a kettő közt?"
Meg ne vedd annyiért! A régi már szerintem csak beragadt készlet, ha tényleg létezik valahol, nem csak egy webshop ki tudja mikor frissített árlistájában van. Ha kitben veszed akkor nagyjából 90-100e körül megáll a 14-140II.
"- Melyik kellhet jobban erre a célra?
14-42-es?
vagy 14-140-es?"Továbbra sem tudok egyértelmű választ adni, nem ismerem a körülményeket. A 14-140II lényegsen rugalmasbb, főleg a ráközelítsésben nyújt sokkal többet. De nagyobb, nehezebb és drágább. Viszont nem kell cserélni ha kiderül, hogy kevés a 14-42. Ha belefér a keretedbe válaszd 14-140-et, képminőségben nem ér hátrány.
"- fényerős zoom-ot néztem, de 1.8 vagy 1.6 szinten egyet sem láttam. Vagy rossz helyen keresgélek?"
f2.0 cserélhető zoom létezik néhány rendszerre, ha meg bírod fizetni Az f2.8-as zoom az elterjedt, szinte minden rendszerre létezik, az is két teljes fényértékkkel jobb mint a kitobjektív f5.6-os vége.
De ragaszkodsz a cserélhető objektíves géphez? Én erősen megfontolnék a helyedben egy Panasonic FZ1000-ret vagy egy Sony RX10-et.
-
tvamos
nagyúr
válasz Gáboromm #27666 üzenetére
Bocs, hogy belepofázok, meg nincs is jó ötletem, de próbáltam kis, iskolai előadást videozni ekv. 27mm-en, és nem tudtam olyan messze menni, hogy minden jól beleférjen. (Rendben volt azért minden így is.) Szoval a 25-ös MFT-n lehet szük lenne. Én lehet, hogy a 12mm-es kezdőt nézegetném, ha minőségben jó.
De én abszolút nem értek hozzá. Pláne az MFT-hez..."Mindig a rossz győz, és a jó elnyeri méltó büntetését." Voga János
-
Tin_Shield
őstag
válasz Gáboromm #27669 üzenetére
Van 12mm gyújtótávolságról induló zoom objektív több is az m4/3 rendszerben, pl. 12-32, 12-35, 12-40, 12-50, 12-60, 12-100. Szélesebb kezdő látószöget adnak mint a 14mm-ről induló objektívek. Ez jó dolog, ha nincs hova hátrálni.
De hogy ez kell-e neked, vagy inkább a tele vég a fontosabb azt csak te tudhatod.[ Szerkesztve ]
-
TKL
tag
Sziasztok! Egy kis segítséget / tanácsot szeretnék kérni. Asztro fotózáshoz vásároltam egy SMC Takumar 200mm F4-es obit, és Nikon D5500-on használnám. Azt tudom, hogy elméletben csak segédüveges adapterrel lehet a végtelenbe fókuszálni vele (ez még nem jött meg, nem tudtam kipróbálni még az obit), így használva adapterrel pedig benyelem a képminőség romlását.
A kérdésem egyrészt az lenne, hogy mennyire jelentős a minőségromlás, kifejezetten ha asztrofotózásra vetítjük le (aberrációk stb miatt)?
Másrészt: találtam külföldi topikokat azzal kapcsolatban, hogy módosítható a fókusz sok M42-es Takumar objektívben úgy, hogy Nikonon is tudjon plusz üveg nélkül a végtelen be fókuszálni egy sima adapterrel. Ez vajon megoldható az említett 200mm-esen is? (sorszáma: 5193xxx, elvileg 5 elemből áll belül).
Egy objektívekkel foglalkozó ember azt ajánlotta, hogy 25.000 ft ellenében átalakítja, jelentsen ez akár fókusz állítást vagy bajonett cserét, pontosan nem mondta hogy gondolta. Viszont a fókusz állítás megoldható házilag is, és meg is próbálnám, csak tudom kellene, hogy ezzel az obival ez lehetséges-e?
A fent említett összeg egy ilyen átalakítás esetében egyébként reális? 19.000 Ft volt maga az objektív...
Előre is köszönöm ha valaki tud segíteni!
[ Szerkesztve ]
-
metal01
őstag
Nikon D7200 vázhoz szeretnék egy nagylátó üveget. Egy Tamron 10-24mm F/3.5-4.5 Di II VC HLD obit néztem ki. A kérdésem, hogy van-e valakinek tapasztalata az üveggel kapcsolatban? Teszteket olvasva egész jónak tűnik.
A másik kérdésem az lenne, hogy a jelenlegi 18-140 kitobim mellé érdemes-e egyáltalán egy ilyen nagylátót vásárolni?
Szerk.: A cél épület/tájfotózás lenne.
[ Szerkesztve ]
-
metal01
őstag
válasz B.Á.L.!.N.T #27674 üzenetére
Köszönöm a választ! A kitobi minőségével nem igazán vagyok már megelégedve. Kellene egy jobb. Hamarosan beruházok egy ilyen Tamronra. Majd megírom a tapasztalatokat
-
veterán
válasz B.Á.L.!.N.T #27674 üzenetére
épület fotóra nem lesz nagy a torzítása?
(nem vagyok szaki, csak kíváncsiskodok ) -
Dragon27
senior tag
-
szecsgeri
tag
Sziasztok!
Nikon rendszerre (D7000) valami szép rajzolatú teleobjektívet tudtok ajánlani? Lehetőleg 300mm felett. A lélekhatár olyan 120-150e között mozog, a 150e már nagyon a teteje.
Jelenleg van egy Sigma 135-400-am, szeretem amatőr madárfotósként, közelre jól rajzol, távolabbra már nem túl acélos, igaz vannak vele fókuszproblémák is.Köszönöm!
Monumentális gondolataim manifesztációi, melyek mondatok formájában realizálódnak, limitált mentális képességeid számára nem mind akceptábilisak, így dialógusunk kontinuitása megszakad, nem jön létre az argumentumok szintézise.
-
törölt tag
válasz Dragon27 #27682 üzenetére
Mivel ez egy MILC, nem összehasonlítható a DSLR gépekkel, egész máshogy dolgozik. Nem a képminőségre értem, az általánosan jó. Amúgy nem éri meg, olcsóbban kapsz egy A5000-et, pont ugyanezt tudja, (még többet is) és nem kell kínlódni a mobiltelefonnal. Amúgy se a Nikont, se a Canont nem venném meg, helyette inkább az alpha 5000, de még inkább egy a6000-t Leiskolázza a Canikon párost.
-
SkyTrancer
senior tag
válasz Dragon27 #27682 üzenetére
Mivel a feldolgozást mobiltelefon végzi így a vonalélességet mint olyan felejtsd el
Manuális beállítások még programmal csak csak megoldhatóak, de ilyen formán egy normális fényképezőhöz, pláne DSLR-hez abszolut nem ér fel
Ha ezek a dolgok nem számítanak, meg bele sem nagyítasz a képekbe csak úgy nézegetni elmegy
Bár ennyiért én biztos nem venném meg az 100 % -
törölt tag
válasz SkyTrancer #27684 üzenetére
Nem a mobil végzi a feldolgozást, csak a mobil adja a kijelzést A mobil csak annyit tesz, hogy ad egy képernyőt, és egy szoftveres vezérlést a tárcsák helyett. De semmiféle feldolgozást nem végez.
-
SkyTrancer
senior tag
ja már látom, bocs
Összekevertem a sima felhelyezhető lencsés megoldással.
-
Dragon27
senior tag
válasz #96302336 #27683 üzenetére
és SkyTrancer
Csak azért írtam a D3300 mert erre külön Objektíveket lehet tenni... ,. tudom a6000 is van lehetőség...
Canikon párosnál hol az alsó határ ami használható? A Kompakt cserélhető lencsével gazdaságosabb
Ismerősnek van egy Canon G3 X ő isteníti a gépet, hát nem tudom... lehet rosszul van beállítva.....Csillag fotózáshoz mi a legjobb 550euróból? a6000 erre a célra? De néha jól jönne a magas optikai zoom ..
Tudom ez a videó [link] nem az 550 kategóriába tartozik, de ez nagyon megfogott valami hasonlóra képes a a6000?
-
Tin_Shield
őstag
válasz Dragon27 #27687 üzenetére
Csillagfotózáshoz nagylátószög, fényerő és jó zajtűrő szenzor kell. A legolcsóbb használható kompromisszum a Samyang 12 f2 manuális objektív és egy APS-C gép. Jó a Sony, de a Fuji még jobb zajkezelésben. ~550 euróba viszont csak használtan fér bele egy jó csillagfotós kombó.
A video time lapse. Olyan gépet keress hozzá ami tud full elektronikus zárat, a hagyományos mechanikus záras gépet néhány ilyen pár perces videó is le tud amortizálni. A kompaktok többsége ilyen, de jó képminőséget csak a prémium gépek tudnak. Cserélhető objektíves fronton inkább MILC mint DSLR. Nem ismerek minden gépet, a Panasonic elég régen tudja az elektronikus zárat, és egy ideje a Fuji és az Olympus is.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Dragon27 #27687 üzenetére
a6500 hullócsillag vadászat]
[a6000 hold]
a6500stack próbálkozás
Olcsó, Tamron 16-300 utazoom obival készültek, kivéve a hold, az egy "kicsit" jobbal, az egy Tamron 150-600G2
Kelleni fog majd egy éles fényerős obi a tejúthoz, ez egyértelmű, csak próbák voltak.
Egy kicsit elfogult vagyok a MILC irányába, de szerintem egy jó fényerős objektívvel és egy a6000-el nem fogsz csalódni. Csak azért váltottam le a 6000-t, mert kellett a szenzorstabi és a PDaF mert nem Sony objektíveket, hanem Tamronokat használok. A natív Sony objektívek nagyon jók, még az alap kitobjektív is. (bánom is, hogy eladtam...) Egy MC-11 átalakítót használok a géphez jelenleg, de tervben van még egy Metabones is, illetve egy M42 is, a régi manuál üvegekhez. Mindegyik focal reducer-es lesz.
A Sony abban óriási előny, hogy nem csak a saját objektíveivel lehet használni, hanem gyakorlatilag megfelelő átalakítóval az összes objektív rátehető, némi kompromisszummal. Igencsak megéri, mert sokszor olcsóbb a Sigma, Tamron, objektív, mint a natív Sony. Bár azt ki lehet jelenteni, hogy a Sony objektívek, általánosan jók.[ Szerkesztve ]
-
Dragon27
senior tag
válasz Tin_Shield #27688 üzenetére
és syn7h37ic
a6000 ha átalakítókkal más objektívek is rámehetnek akkor maradok ennél....
köszi
-
törölt tag
válasz Dragon27 #27690 üzenetére
Nekem is A6000-em és MC-11 adapterem van, két Canon-bajonettes Sigma objektívet is használok: a Sigma 8-16-ot és a 17-70-et. Ez utóbbi kb. feleannyiba(!) kerül, mint mondjuk egy Olympus, vagy Panasonic géphez használt fényerős alapzoom. Gyere át a Sony MILC topicba, segítünk!
-
Tin_Shield
őstag
válasz Dragon27 #27690 üzenetére
A MILC-ek általánoságban nagy előnyben vannak a DSLR-ekhez képest az adapterezhetőség miatt. De a Sony ezek közül is kivételesen jó. Az már másik történet hogy az adapterezés a Sony-nál nem választási lehetőség mint máshol, hanem az egyetlen megoldás, a gyári objektívparkjuk (APS-C) igencsak hiányos, olyan alapdolgok nincsennek mint a natív fényerős zoomok
-
Studi
veterán
válasz #31733248 #27691 üzenetére
Sigma 8-16 230, MC-11 85, Sigma 17-70 150, összesen 465
Oly 9-18 + 12-40 49025-tel kevesebb, fél millánál. Tényleg sokat spóroltál, ezért érdemes volt amúgy teljesen feleslegesen szóba hoznod a micro4/3 rendszert. Egyéb, amúgy nem elhanyagolható tényezől még simán meg is fordítják ezt az arányt. De ezt te is nyilván tudod.
-
Studi
veterán
válasz #31733248 #27695 üzenetére
Akkor tovább megyünk picit, és rendelünk mi is kintről 190-ért Pana 7-14-et, végösszegben még mindig ott vagyunk. Az ekv 14mm, és a képminőség még mindig kiváló. Az árral kapcsolatban keverted ide az m43-at, megint teljesen feleslegesen, mert nem arról ment a diskurzus. De szokásod szerint fél tényekkel...
-
beci
őstag
Sziasztok.
Lenne egy furcsa kérdésem mint laikus.
Van egy 18-50 kit obim.
Szeretnék venni egy jobb fényérzékenyű fix obit.
Ezeknek a látószögét úgy elképzelhetem vásárlás előtt,hogy mondjuk a fix 30 mm-es ugyanannyit fog mutatni,mintha a kit obimon 30mm-re tekerem a zoomot? Fix 50 mm-nél pedig maxra 50-re a zoomot?Olyan nincs,hogy valami ne lenne sörnyitó....
-
beci
őstag
-
barrasz
aktív tag
Sziasztok!
Szeretném megkérdezni,hogy ki hogyan tárolja otthon a nem használt obikat.
Ha esetleg állitva akkor melyik része van alul vagy lehet akár fektetve is?
A másik amennyiben a gépen hagyom az obit akkor a gép helyzete lényeges vagy nem.
Bocs ha esetleg nagyon alap kérdés de mostanában kezdtem egy pár manuális obit beszerezni de persze nem viszem magammal mindig őket és innen merült fel a kérdés.
A válaszokat előre is köszönöm.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Úgy tűnik, hogy elkészült a S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Óra topik
- Elemlámpa, zseblámpa
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
- Gaming notebook topik
- AliExpress tapasztalatok
- Vezetékes FEJhallgatók
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték