- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- Rap, Hip-hop 90'
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- droidic: A fapados NAS tuningolása
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
LOGOUT
Az objektívekre két nagyon fontos adat jellemző, melyek alapján rendszerint azonnal be lehet őket sorolni. Ezek az objektív fényerejét és gyújtótávolságát jelző számok.
Új hozzászólás Aktív témák
-
80hun
addikt
válasz
barrasz #27702 üzenetére
Én ugyanígy tárolom az AF-es obikat is.
Állítva , felfelé tárolom azokat is. De mintha Ropi írt volna már erről vhol hogy mi a helyes módja. Nézd csak itt van.A gépet meg épp ahogy a táskába kerül de az enyém ugye milc.
-
80hun
addikt
válasz
barrasz #27700 üzenetére
A manuál más mint az AF-es obik.
Simán állítva lehetőleg páramentes helyen. Nekem frontlencsével vannak felfelé.
Amelyiket le tudod azt rekeszeld le f5.6-ig.De nem kell félteni őket mert elképzelheted mit kapott némelyik a 30-40-50 év alatt és még minig jó
Énkább az ha sokáig nem használod az obikat akkor néha érdemes kitenni napozni őket , úgy hogy átsüssön rajtuk a nap hogy nehogy gombásak legyenek.Egyébként itt dobálok a garázsfiókba(mindenes fiók úgymond) egy industar 61-et 3 éve már , nem lett semmi baja még müködik. Pont most vettem kézbe
-
Throme
veterán
válasz
barrasz #26406 üzenetére
Általában nem tükröst szoktak ajánlani erre az irányzatra. Nagyok ahhoz, hogy kerüld a feltűnést.
Élőkép módban nem túl gyorsak, ahol lehetne döntött lcd-n komponálni, hogy ne kelljen szemhez emelni.
Ezt úgy írom, hogy nem próbáltam a szoció fotózást (semmilyen szépséget nem látok benne, inkább visszataszító), de tuti valami kis géppel indulnék neki, ha muszáj lenne. -
gergo5991
őstag
válasz
barrasz #26404 üzenetére
elég jó obik ezek, amelyikre rákérdeztél szerintem épp hogy visszalépés lett volna. Sajnos ha az ember új stílust szeretne kipróbálni, ahhoz új obi is kell. Gondolom most a makróval akarsz játszadozni ha makró obik után nézegetsz. Talán makró közgyűrüvel a 50mm 1.8as is türhető lenne, vagy beszerzel egy reverse ringet és fordítva ráteszed az obit a gépre úgy elég jó a makróképessége.
Itt egy videó róla, yt-on az első találatot linkeltem be mert nem igen van kedvem keresgélni, igaz elég kicsi részletet fed le így élesben, de ha állványrol fotózol és nem mozgó tárgyat akkor focus stackeléssel elég szépen meg lehet oldani a dolgot, arról itt találsz egy elég egyszerü PS tutorialt. -
gergo5991
őstag
válasz
barrasz #26402 üzenetére
netes vélemények alapján / képek alapján én nem venném meg. Azt irták 2002es, függ is hogy milyen géped van hogy ki-e tudja szolgálni a szenzort pld ha egy 24mp-es nikonod van, ebayen 20-40 dollár ilyen szembejövéseken általában én nem szoktam elgondolkodni, mert a minőségnek ára van.
-
m3ss
veterán
válasz
barrasz #25691 üzenetére
en nem sok logikat latok ebben az elosztasban. ha ott a 70-200, minek a superzoom? croppon mind a 85-os, mint az 50-es elegge szukiti a teret, eleg hasonlo jellegu kepet fogsz tudni loni veluk, szukebb belteren mind2 eleg kompromiisszumos lesz. egyik eleg sztem, masik helyett en inkabb 35-os, 24-es fix obit valasztanek. nagyobb latoszogu fenyeros fix sajnos nem nagyon van canonnal olcson croppra.
-
faki_
senior tag
válasz
barrasz #24440 üzenetére
Sokféle néven és bajonettel létezik. Rettentő műanyagos, gagyi építés, betonkeverő hang, szalagkábel könnyen elhal, de az árához képest jó képminőség, éles rajzolat. Előtétlencséje nélkül 1:2, azzal 1:1 leképezést tud. Ha pl. AF vagy kábelproblémás, még akár manuál makrónak is vállalható kevés pénzért, főleg ha rekeszgyűrűs verzió.
-
válasz
barrasz #21100 üzenetére
Milyen gépre?
Ezek mind teleobjektívek. Épületen mit szeretnél fotózni? Kroppos váz esetén még portréra is necces. Egészalakoshoz egészen a szomszédig kell elmenni amodellnek. Persze ha jó a rálátás fürdőszobára, spórolsz egy modellt.
(#21102) barrasz
Hááát...
A 2x krop miatt a 135-ösök 270mm-es látószöget adnak, a 200-as 400mm-es nagyontelét.
MFT-re 50-58mm-es objektívet portréra.Épületen mit szeretnél fotózni?
-
A Zéé
addikt
válasz
barrasz #17571 üzenetére
hát 50-ből nem nagyon jön ki a kitobinál több. A stabi nélküli Tami 17-50-et használtan 65 körüli áron láttam mostanában. Ha meg tudod toldani annyival, akkor egy olyant próbálj felhajtani.
Ha nem, akkor vedd valamelyik nagyobb kitobit. Kit árnál olcsóbban nem nagyon tudod megúszni őket a használt piacról. Vagy tényleg 18-55 és egy fix obi mellé.(#17572) olajbogyo
ÉN nem vennék 18-200-at magamnak. Persze, ha nem akarsz cserélgetni, akkor jó az is. Ugyan csak tesztekből mondom, de képminőségben egyik verzió se tér el nagyon a többitől. Talán a 70-300 VR jobb egy fokkal, mint a többi verzió. Viszont ott akkor meg lesz egy kis luk 55-70mm közt. Ha én vennék tele obit magamnak, rámennék egy 55-200-ra, de ez én vagyok -
A Zéé
addikt
válasz
barrasz #17569 üzenetére
Jó lenne, ha egy kb árat mondanál.
Amúgy a kitobik se rosszak elindulni, pláne ha a Nikonnál a 18-105 VR-t, vagy Canonnál a 18-135 STM-est veszed. De a 18-55-ök is vállalhatóak
Rendszertől független obinak a Tamron 17-50/2.8 stabi nélküli verziója jöhet szóba. Az van minden bajonettel, csak nem árt letesztelni alaposan. Hajlamos a fókusz hibázni.
Ha kalandvágyó vagy, akkor pedig Nikonra 35/1.8 egy szem fix alapobinak
Új hozzászólás Aktív témák
- Béta iOS-t használók topikja
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Eldőlt, hogy lesz-e céges internetadó az EU-ban
- Androidos tablet topic
- Apple MacBook
- Milyen monitort vegyek?
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Mobil flották
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Bomba ár HP X360 11 G5 - Intel N4020 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD Touch I Cam I W11 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B450M R5 2600X 16GB DDR4 500GB SSD 1TB HDD GTX 1650 4GB Zalman N5 CM 450W
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L390 - i7-8GEN I 16GB I 512SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- HP, Lenovo dokkoló 12.300Ft-ért? VÉGKIÁRUSÍTÁS
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest