Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Az objektívekre két nagyon fontos adat jellemző, melyek alapján rendszerint azonnal be lehet őket sorolni. Ezek az objektív fényerejét és gyújtótávolságát jelző számok.
Új hozzászólás Aktív témák
-
80hun
addikt
válasz barrasz #27700 üzenetére
A manuál más mint az AF-es obik.
Simán állítva lehetőleg páramentes helyen. Nekem frontlencsével vannak felfelé.
Amelyiket le tudod azt rekeszeld le f5.6-ig.De nem kell félteni őket mert elképzelheted mit kapott némelyik a 30-40-50 év alatt és még minig jó
Énkább az ha sokáig nem használod az obikat akkor néha érdemes kitenni napozni őket , úgy hogy átsüssön rajtuk a nap hogy nehogy gombásak legyenek.Egyébként itt dobálok a garázsfiókba(mindenes fiók úgymond) egy industar 61-et 3 éve már , nem lett semmi baja még müködik. Pont most vettem kézbe
-
80hun
addikt
válasz barrasz #27702 üzenetére
Én ugyanígy tárolom az AF-es obikat is.
Állítva , felfelé tárolom azokat is. De mintha Ropi írt volna már erről vhol hogy mi a helyes módja. Nézd csak itt van.A gépet meg épp ahogy a táskába kerül de az enyém ugye milc.
[ Szerkesztve ]
-
Dragon27
senior tag
válasz #31733248 #27691 üzenetére
tvamos köszi,... elmentettem az oldalt...
Tin_ShieldMivel egyenlőre nem szeretnék túlköltekezni, de mivel ezek szerint A6000 jól lehet alapozni így szerintem ennél maradok... adapter + obi az már sok... Mi a legjobb obj.... átlag fotózásra (tanulás és ismerkedés, alapozás) később MC-11 adapterem és Objektív csillag fotózásra.....Macro
Vagy a gyári ILCE-6000 + 16-50mm vagy más Objektív, de egyenlőre adapter nélkül miket tehetek rá
Tamron 18-200mm vagy ezekhez Sigma,Canon,Tamron... mindenképpen adapter szükséges Samyang[ Szerkesztve ]
-
MrChris
nagyúr
válasz Dragon27 #27704 üzenetére
Ha csak ezt az egy objektívet tervezed mindenesnek, akkor elsősorban nagylátós képeknél csalódás érhet a gyenge, szétkent szélek és sarkok miatt. Nyitott rekeszen ez már a kép egyharmadánál láthatóvá válik. Erősen rekeszelned kell, de még úgy se az igazi, ami egy kevés fényű helyen elég kellemetlen. Például egy városi képnél már FHD méretben is belefuthatsz ebbe. Nem csak bizonyos helyzetekben, hanem természetesen ez a tesztekben is meglátszik. Itt egy, két példa összehasonlítással. Sajnos a rekeszelés is keveset javít, ez pl 7.1-en készült. Érdemes letölteni és megszemlélni fhd-ba leméretezve, mert még úgy is látszik.
Ha ennél többre vágysz akkor mélyebben zsebbe kell nyúlnod, vagy ezzel a minőséggel megelégedsz. Bár csak egy kit objektív de összevetve a konkurensek hasonló, szintén kit objektívjei lényegesen jobb képminőségűek. -
Tin_Shield
őstag
-
80hun
addikt
válasz MrChris #27707 üzenetére
Mondjuk akkor már linkeld be Kenrockwell teljes tesztjét az obiról
-
tvamos
nagyúr
Igy van! Olvasson mindenki Kenrockwellt! Es vegyen Nikont!
(#27704) Dragon27
Csak arra vigyazz, ha A6000-rol feljebb valtanal full frame-re, akkor Sony vonalon csak a csillag falo A7-ek vannak... amik amugy nagyon szuper gepek, de kell kompromisszumokat kotnimitt is. Vagy ezt mar megoldotta a Sony? Mostanaban nem figyeltem annyira.Kiveve persze, akinek futja D810A-ra, mert az ugye a legjobb.
[ Szerkesztve ]
"Mindig a rossz győz, és a jó elnyeri méltó büntetését." Voga János
-
80hun
addikt
válasz tvamos #27711 üzenetére
A csillagevő ficsör is egy nagyon-nagyon pici felhasználói réteget érint. Ha belegondolsz hogy hány gépet adtak el akár csak az A7 sorazat különböző tagjaiból ez a pár ember akit érdekel nem túl sok
[ Szerkesztve ]
-
tvamos
nagyúr
Legyszives, ne vedd kotozkodesnek, de ez volt a kerdes:
(#27687) Dragon27
Csillag fotózáshoz mi a legjobb 550euróból? a6000 erre a célra? De néha jól jönne a magas optikai zoom ..Erre nem biztos, hogy az A6000 a leg kompromissszum mentesebb valasztas.
Ezert probaltam inkabb az Astro topic-ba iranyitani a forumozo kollegat.De persze, ha van megoldas, akkor minden franko!
[ Szerkesztve ]
-
Ateszponthú
csendes tag
Sziasztok!
Nagy megelégedettséggel használok egy nikon d7k, tamron 70-200 f2.8 vc gen1 kombót. Vásárolni szeretnék hozzá egy 1.4X telekonvertert. Annyit utánaolvastam már, hogy végképp nem tudom mit is szeretnék! Torzo mester a 27651-ben említette, hogy csak tami tc-vel volt teljes kompatibilitás. A tamron 1.4x sp af pro (af14pn-700) működhet? (jelenleg erre lenne lőszer) Esetleg felhasználói vélemények? Köszi: Attila
[link][ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Ateszponthú #27715 üzenetére
A linken Canon adapter van. Az nem jó Nikon-ra.
Én konkrétan Tamron 150-600G2 obihoz használok, Sigma APO 2X adaptert (Canon). Tökéletesen működik.[ Szerkesztve ]
-
tvamos
nagyúr
Veszed a D810A-t, mert olcso, szetszeded, es szarazjeggel hutod a szenzort. Tetszik ez a szenario.
(Tudom-tudom... ez csak nekem tunik sok penznek...)Ott Canonokat szeretnek atfaragni. Eloszor az AA filtert kapjak le.
[ Szerkesztve ]
-
Dragon27
senior tag
válasz Tin_Shield #27720 üzenetére
Köszi
És a többieknek is -
Neck
veterán
válasz MrChris #27707 üzenetére
Már vártam, hogy ismét belinkeld ezeket a képeket!
A kedvedért 5 perc alatt bedobtam pár vázból kieső jpg-t egy mappába, Horvátországból szeretettel.
Mind a kitobival készült. Ha szeretnél, linkelek neked 50mm-eseket is.[ Szerkesztve ]
An α beta user... "A pokol szerintem egy végtelen IKEA áruház, az örökkévalóságig bolyonganak a kárhozott lelkek a Boysenbar alátétek és az Almaröd tükrök közt"
-
Neck
veterán
válasz MrChris #27723 üzenetére
Nem tudom megítélni, nekem nincs Lumix. Viszont abban biztos vagyok, hogy nem az általad linkelt két képpel érdemes nézni a Sony kitobi teljesítményét. Teljesen használható, annyiért, amennyibe kerül. Én inkább örülök neki, hogy nem 250 ezerbe kerül az A6000 kit, egy valamivel jobb kitobival, amit természetesen még mindig lecserélsz, ha többre vágysz.
Azt meg többen elfelejtik, hogy egészen jó stabi van benne. Mind a két linkelt hosszú záridős vízeséses képet, és még vagy 15 másikat kézből lőttem vele (gyakran első próbálkozásra sikerült, némelyik 2. - 3. próbára), mellettem többen szerencsétlenkedtek iszonyú állványokkal a síkos, iszamos talajon.Érdemes megnézni, mennyiért megy HA-n, az A6000 kit viszonylagos olcsóságának köszönhetően. Stabival, PowerZoommal, pancake felépítéssel, az A6000 gyors PDAFjével, ennyiért szerintem semmi baj nincs vele.
[ Szerkesztve ]
An α beta user... "A pokol szerintem egy végtelen IKEA áruház, az örökkévalóságig bolyonganak a kárhozott lelkek a Boysenbar alátétek és az Almaröd tükrök közt"
-
temagad.aho
tag
Sziasztok! Nemrég vettem egy Sigma 10-20mm f3,5-ös obit, és nem vagyok 100%osan megelégedve az autofókusszal. Csináltam ma pár próbaképet és nem az igazi az élesség. Találkozott más is ilyen jellegű hibákkal ennél az obinál?
Honor 8
-
B.Á.L.!.N.T
senior tag
válasz temagad.aho #27726 üzenetére
Igen találkoztam,amikor még az a nagylátóm volt.
Csak akkor kaptam azt az élességet amit elvárna az ember amikor lerekeszeltem. f7.3-tól jó volt.
De f3.5-5.6 körül mondhatni életlen volt. Csak tajképezem szóval ez miatt nem igen érintetett a dolog.
Később af fine tune-nal megtudtam oldani h nyitott rekeszen is jó legyen.
Mondjuk amúgy se a legélesebb nagylátó az tény, mondhatni átlagos.[ Szerkesztve ]
-
80hun
addikt
válasz temagad.aho #27726 üzenetére
Azért próbáld ki MF-al és Live view-ban is AF-el.
Mert ugye Dslr-nél a frontbackfocus probléma itt is előjöhet.Lehet csak AF finomhangolni kéne ha a váz tudja persze.
-
B.Á.L.!.N.T
senior tag
válasz temagad.aho #27729 üzenetére
Ha a sigmához állítják,akkor a többi objektívnél lesz kérdéses a fókusz. (Feltéve ha több obid van)
Vagy vennék egy komolyabb vázat, vagy mondom rekeszeld és akkor sokat javul a dolog. (tapasztalat)[ Szerkesztve ]
-
szecsgeri
tag
válasz B.Á.L.!.N.T #27730 üzenetére
Sigma 120-400mm f/4.5-5.6 DG OS HSM-ről vélemény Nikon rendszeren?
Monumentális gondolataim manifesztációi, melyek mondatok formájában realizálódnak, limitált mentális képességeid számára nem mind akceptábilisak, így dialógusunk kontinuitása megszakad, nem jön létre az argumentumok szintézise.
-
szecsgeri
tag
válasz B.Á.L.!.N.T #27732 üzenetére
Hopsz, nem konkrétan neked akartam, mellényomtam.
Monumentális gondolataim manifesztációi, melyek mondatok formájában realizálódnak, limitált mentális képességeid számára nem mind akceptábilisak, így dialógusunk kontinuitása megszakad, nem jön létre az argumentumok szintézise.
-
apóka
aktív tag
Sziasztok!
Tanácsot kérnék, mert teljesen járatlan vagyok a témában.
Hozzám került 2 régebbi (1977) analóg gép és egy objektív. Annyit már kiokoskodtam, hogy az objektíveket külön is árulják. Érdekelne, hogy mennyit érnek ezek? Azt látom, hogy mennyiért hirdetik (főleg Ebay), de mennyi az amiért el is viszik.
Az elsőElőre is köszönöm!
[ Szerkesztve ]
Focust bontok, ha kell valami írjál. Mk1 98-2004
-
hito
nagyúr
Sziasztok! Kérdésem nagyon egyszerű és triviális: ezek a focal reduce-ek mennyire rontanak az objektív rajzolatán, élességén? Mégis csak egy plusz lencse kerül a szenzor és az obi közé, és mint ilyen széles skálán mozoghat ezeknek a lencséknek a minősége, jól gondolom?
Privátban nincs szakmai kérdés, vélemény, arra a fórum való.
-
Muerte68
addikt
A közepén élesebb a szélen romolhat egy kicsit minél drágább annál kevésbé rontja a szélét.
Minimum camdiox/pixco de inkább lensturbó.
És jár hozzá 1fényérték javulásLáttam egy fickót a kávézóban. Se mobil, se laptop. Csak ült ott és itta a kávéját. Mint egy pszichopata.... https://www.flickr.com/photos/128638150@N03/
-
Sage83
aktív tag
Sziasztok!
Kezdő teleobjektívnek melyik lenne jobb választás?
Nikon Nikkor AF-S 55-200mm f/4-5.6 G DX IF vagy Sigma 70-300mm (3ÉV) f/4-5.6 APO DG
Nikon d3300 vázra kéne! alatta lévő tartományban egy Sigma 17-70mm f/2.8-4 használok...
Válaszokat előre is köszönöm!
Üdv
-
vihartigris
őstag
-
80hun
addikt
ESzterga+ Camdiox + egy adapert aminek lecsapják a végét. Pont most hekkel egy ilyet Nikon 1-re tvamos.
És mindjárt megvan a harmadából -
-
Sage83
aktív tag
válasz vihartigris #27742 üzenetére
-
jlaudio
tag
Használ itt valaki Sigma 18-35 ART-ot Nikonnal? Szeretnék egy új obit venni a Nikon d5100 gépemhez, jelenleg van egy Nikon 18-105 VR obim és egy Tokina 11-16 f2,8 nagylátóm, eredetileg egy Nikon 35 f1,8 fixet akartam de a 3-ik decentrál példány után megondoltam magam. Tudom, hogy voltak/vannak fókusz problémák, egy havernek van egy ilyen obija, az övé nagyon problémás, lehetetlen rendesen beállitani, igaz használtan vette és elég kopott volt már de például LV módban nem téveszt a fókusz.
Szóval én egy új példányt akarnék vásárolni, netes rendelés lenne igy sajna nem tudom kipróbálni vásárlás előtt, már vettem is egy USB dokkolót hozzá, tehát elméletileg majd tudok rajta állitani ha kell.
A neten sokat olvasgattam egyesek szidják a fókuszt mások szerint OK, változtattak valamit ezen az obin a megjelenése óta, már vagy 4 éve gyártják történt valami fejlesztés rajta ami javitja a fókusz problémákat? -
hito
nagyúr
válasz Muerte68 #27747 üzenetére
&80hun: nem. Ez egy elektronikus NX - Canon EF speed booster, ami jelátvivős, van rendes AF. Legjobb tudomás szerint Canon AF objektíveket lehet teljeskörűen használni NX vázon, az említett 1 stop előnyt és látószög növekedést is élvezve természetesen.
Nem is tudtam, hogy van olyan is, ami manual objektívből "csinál" AF-os obit. Azt mégis hogy? Hiszen fókusz motort nem tud az obiba varázsolni
Privátban nincs szakmai kérdés, vélemény, arra a fórum való.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Egyéni arckép 2. lépés: ARCKÉPSZERKESZTŐ
- TCL LCD és LED TV-k
- Elektromos cigaretta 🔞
- AliExpress tapasztalatok
- Hardcore café
- Xiaomi 11 Lite 5G NE (lisa)
- Úgy tűnik, hogy elkészült a S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Óra topik
- Elemlámpa, zseblámpa