Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Az objektívekre két nagyon fontos adat jellemző, melyek alapján rendszerint azonnal be lehet őket sorolni. Ezek az objektív fényerejét és gyújtótávolságát jelző számok.
Új hozzászólás Aktív témák
-
SkyTrancer
senior tag
Van egy Canon 50d típusú gépem. Szeretnék beruházni egy komolyabb objektívre, mert folyton csak kit obikat, meg réges régi objektívekkel használtam
18-55mm f3.5-5.6( Stabi nélküli )
50mm M42-es Zeiss f2.8
35-135mm-es f4-5.6 Canon 1990-bőlEgyik sem stabilizátoros és fényerőben sem brillíroznak, max az m42-es de az meg manuális
Mivel a gép sem mai darab, csodákat nem szeretnék, de azért elfogadható képeket igen, és azért ezzel is kellene tudnom valamire valót lőni
Sajnos ezekkel az objektívekkel kénytelen vagyok f7 vagy fölötti értékekkel kezdeni amihez még egy ilyen legalább 60/80-ad záridőt is társítok, hát gondolhatjátok milyen fény kell hogy képes legyen olyan képeket lőni amire rá is tudok nézni.
Amire gondoltam objektív :
Sigma Canon 24-105/4.0 (A) DG OS HSM Art
Felraktam próbából a gépre, pár kép erejéig, de csak a media marktban szóval odabent tudtam lőni képeket de ahogy megnéztem otthon, hát klasszisokkal jobbak lettek mint bármelyik objektívemmel
Már az is elképesztő volt hogy 1/13-as záridőnél sem mozdult be a kép és f4-es is jól nézett ki.
Hát ezekkel az értékekkel klasszisokkal több fényt nyerek és így már el lehetne indulni.Ahogy az árat nézem, igen borsos.
Kérdésem az, hogy megérné e megvennem ezt, vagy erre a gépre nem érdemes ilyen drága obit venni ?
Megelégedjek e esetleg egy ilyennel :EF 24-105mm f/3.5-5.6 IS STM
Fele annyiba kerül, nyilván rosszabb is kb mindenben, de mégis
Vagy mit ajánlanátok
24-35 miliméter azért kéne minimum és legalább 70 szinténLeginkább hobbi fotósként nyomom, ellenben szoktam járni studioba is kérésre, családi fotókat nyomok, meg portrékat lőni
Kérnék egy kis segítséget, ki mit ajánl
Nagyon megköszönném. Minden ötletet meghallgatok. -
SkyTrancer
senior tag
Azt hiszem hogy rápattintom próbaképp a 18-135-öt is, bár tesztek alapján
( Dxomark ) közelébe nincs a fent nevezett sigmának minőségben
Viszont az is igaz, hogy nem 50d-vel mérik hanem 5dsr-el
Szóval valószínűleg ezen a vázon nem lenne akkora különbség.
Áruhitelre venném meg ez is fontos. Váz cserét nem tervezem, de persze igen, ki tudja mi lesz 2 év múlva
Tamron f2.8-al tuti lenne, de drága nagyon
Egyébként a súly nem számít, én még most sem használok nyakpántot, pedig olykor még a vaku is rajta van
Kicombosodok, jó az
Legfeljebb majd beszerzek egy jobbfélét -
SkyTrancer
senior tag
válasz total90 #27621 üzenetére
igen igen, tudom
Erre már rájöttem én is.
De nézek sok youtubeos tesztet, egyéb oldalakat is
Összevetem azért mindennel, de a végeredmény azért stimmelget.
Így van ez midnennel
5-8 független teszt és azért már kirajzolódik hogy mi hol helyezkedik el
Egy a lényeg, ha nem annyival jobb a sigma mint a 135-ös STM akkor nem adnék ki annyit rá
Ki fogom próbálni ezt is egy két kép erejéig media marktban aztán meglátom
Holnap szerintem meg is ejtem a bulit -
SkyTrancer
senior tag
Ahogy nézem 150 ezer körül megy
Utánanéztem gyorsban pár tesztnek, és mivel még élőben nem láttam így csak ezekre tudok hagyatkozni
Viszont ami lejött hogy a sigma sokkal élesebb képet csinál
Miért probléma ha FF-es obim van, hát még jobb is APS-C-n hiszen a sarkok is szuperül néznek ki ( Vagy nem )
Ami tetszik viszont ebben a sigmában hogy 2.8-ra is lemegy fényben
Ha lesz ilyen ezt is kipróbálom mindenképp holnap
Árban nagyon meggyőző 24-105-ös sigmához képest
Köszi a tippet[ Szerkesztve ]
-
SkyTrancer
senior tag
válasz #31733248 #27625 üzenetére
Áruhitelre fogom megvenni, szóval sajna itt nem megy
Jelenleg 35-135mm-t haszálok, hát annál a 24 is sokkal jobb lenne
Nekem elég az is. Leginkább portrézok, a többi csak úgy van
KÍváncsi vagyok milyen, remélem lesz a boltban és ki tudom próbálni ma.
Meg a sima 18-135-ös obit is amit ajánlottak. Hiszen fél árban van 24-105 höz képest -
SkyTrancer
senior tag
Canon EF 24-105mm f/3.5-5.6 IS STM
Canon EF-S 18-135mm f/3.5-5.6 IS USMEzt a két objektívet tudtam kipróbálni, mert nem volt más hasonló kategóriában, csak Fixek
Nyilván a sajátomhoz képest ezek is sokkal jobbak, de
jobbra számítottam
A 24-105-ös sigma f4 még mindig a nyerő.
Ég és föld ezekhez képest
Legalább most már ezeket is láttam
Még próbálgatok majd
Sigma 17-70 et keresem próbára -
-
SkyTrancer
senior tag
válasz #31733248 #27632 üzenetére
Hát nekem mosta 35-135mm tökéletesen megfelel. 135mm lehet picit hiányozni fog de cserébe kapnék jó minőséget. Simán beáldozom. Mondjuk a 17-70 es sigma már határeset. Félek is tőle hogy ha még el is fogadható lesz a képe a 70mm kevéske lesz. 18-135 nem győzött meg. Stabilizátor gyenge, képe nem éles, de elkérnek érte 130at. Én meg ezt a 35-135öst kb el tudom adni 20 ért. Hát ekkora különbség nincs. Max 50et ér az. Nyilván mert az új és bolt, elkérik az árát. Ebből kiindulva akkor inkább a legjobbat venném meg ami f4 és éles akár hova tekerem. Jelenleg itt tartok.
-
SkyTrancer
senior tag
válasz #31733248 #27632 üzenetére
Na végül 24-105 F4 DG - ART Sigma lett a befutó
Most hoztam haza. Kattintgattam pár képet így lámpafény alatt. Meggyőző a képe. Alig várom, hogy reggel legyen, és mehessek az utcára
Remélem hű társam lesz, sok bizalmat szavazok neki. Eddig tetszik. Igen masszív darab, súlyra is és a fókuszgyűrű is combos. Magától nem mozdul el az tuti[ Szerkesztve ]
-
SkyTrancer
senior tag
válasz Dragon27 #27682 üzenetére
Mivel a feldolgozást mobiltelefon végzi így a vonalélességet mint olyan felejtsd el
Manuális beállítások még programmal csak csak megoldhatóak, de ilyen formán egy normális fényképezőhöz, pláne DSLR-hez abszolut nem ér fel
Ha ezek a dolgok nem számítanak, meg bele sem nagyítasz a képekbe csak úgy nézegetni elmegy
Bár ennyiért én biztos nem venném meg az 100 % -
SkyTrancer
senior tag
ja már látom, bocs
Összekevertem a sima felhelyezhető lencsés megoldással.
-
SkyTrancer
senior tag
Pont én is obit akartam venni pár hete és végigpróbáltam egy csomót, többek között ezeket is
Én ugyan nem ezeket választottam, mert számított a képminőség, de.Az 55-200-nak jobb a képe , mint a 70-300-nak
F5.6-tól felfele egyre kisebb a különbség
18-135-ös nem rossz, középen ennek picivel még élesebb a képe, viszont a széleken, meg annyival
több a kromatikus aberrációÉn az árakat nézném, és amelyik a legkedvezőbb azt vinném.
Bár 70-300 szerintem felesleges ilyen objektívnél
Akkor már inkább 55-200
300-on így is úgy is karcsú a képe
18-135 meg ugye sok mindenre jó
Te tudod mire akarod használni[ Szerkesztve ]
-
SkyTrancer
senior tag
Én azt mondom, hogy 55-250 lenne a nyerő, mert akkor lefeded a teljes látómezőt 250-ig
a másik objektívvel együtt.
Ha jó árban van, végül is mindegyik jó vétel lehet[ Szerkesztve ]
-
SkyTrancer
senior tag
válasz excalibur36 #27781 üzenetére
Nézd csak : [link]
-
SkyTrancer
senior tag
Egészen biztos hogy nincs. Egyrészt szerintem nem lehet észrevenni a képen, másik részről mivel olcsó objektívről van szó, elhajtanak, hogy ezzel úgysem váltod meg a világot. Jó lesz az neked címszóval
Szerintem -
SkyTrancer
senior tag
Sziasztok !
Valahogy megpróbálom leírni a problémát, de előre is bocsi ha nem egészen érthető
Vásároltam pár hónapja egy ilyen általános mindenes objektívet, ami igazából tökéletesen működik, de néha olyat tapasztalok, hogy nem tudok exponálni, majd egy apró kattanás és egyben a keresőben látom is hogy mintha lejjebb került volna az egész kép. Ezt követően minden megy megint a maga útján.
Olyan mintha az egyik lencse elmozdulna és nem a helyén lenne. Érdekes mert képeken semmit nem látok tökéletesen élesek pontosan ott ahová fókuszálok
Szóval nem tudom hogy ez mi lehet és miért csinálja
Kb havonta egyszer
Mi lehet a probléma ?
Másik objektívvel ( mikor még volt ilyet nem tapasztaltam ) Igaz azok egyike sem volt stabilizátoros
Ötlet ? -
SkyTrancer
senior tag
Nekem Sigma 24-105 f4 ART obim van
Fél éve használom lassan. annyit tudok nyilatkozni róla, hogy 24-en nagyon szép éles a képe, de ahogy tekerem 105 felé úgy fátyolosodik
Na persze még így is jobb mint a canon 24-105-ös társa, mert sokkal élesebb a sigma
Picit combos a zoom gyűrű, de élhetőSarkok nagyon szépek F4-en is
Legélesebb képet 4.5 - 5 körül rajzol, de mondom f4-en is nagyon ott van
Csak ajánlani tudom. Én nem bántam meg
Nekem a váz a gagyi alatta -
SkyTrancer
senior tag
válasz Fotonhámozó #28273 üzenetére
Vignettálás van
Állítgatni nem kellett, atom pontos a fókusz. Súlyra nem könnyű
Hát manuális fókuszt nem igen használok, szóval nekem teljesen mindegy milyen keskeny a gyűrű
Sőt ami jó hogy nem mozog, szóval le lehet fogni, az automatika csak belül dolgozik
Ez sok objektíven nem így van, mert kívül is forog. Az gáz
Nekem a képminőség volt fontos, és előtte én próbáltam 17-70- 18-135 egy csomó féle objektívet, de ennek a nyomába sem ért eddig semmi képminőségbenEgy Canon 50d-vel használom, ami a szűk keresztmetszet, de egyenlőre megteszi
-
SkyTrancer
senior tag
Ha mindenképp a három objektívből kéne választanom, akkor a sigmát vinném
Ár/értékben az a legjobb -
SkyTrancer
senior tag
Ha már 17-70 akkor arra figyeljen, hogy nehogy a simát vegye meg ami 100 körül mozog, hanem a "C" jelzésűt
Contemporary verziót -
SkyTrancer
senior tag
Nekem is 24-105 F4 art- obim van, de nincs vele probléma
Szép éles képe van
De amit tudni kell róla
F4-en picit lágyabb, és nem szereti a zoom-ot sem
Minél jobban tekered, kb arányosan romlik a képe
105-ön nem a legjobb
Na persze mihez képest.
Én azt javaslom egy négyzethálós lapra vonalkázd, és írd be számokkal 1-10 ig plusz mínusz irányba
Lődd a képeket kb 45 fokos szögben és rögtön kiderül, hogy mikor milyen éles, nem mellesleg a fókusz is azonnal látszik
Hogy te pl a 0-nullára fókuszáltál, de a -1 vagy a +1 éles stb[ Szerkesztve ]
-
SkyTrancer
senior tag
Az objektív legélesebb képet F5 - F6.3- nál csinál
De ezt is csak 24-en
105-ön már nem az igazi. Ott már más a helyzet
Szerintem ezek a képek vállalhatóak ( szerencsére ez a gép nem olyan mint az én 50d-m aminél már az ISO 800 is gázos ), de az értékeket én sem így állítottam volna
ISO-t csak abban az esetben emelnék, ha muszáj
Nyilván témától függ, de 60-ad záridőt ezzel az obival simán ki lehet tertani szóval innentől kezdve egész adott a dolog, hogy elfogadható képek készüljenek vele nappal[ Szerkesztve ]
-
SkyTrancer
senior tag
menjél ki a szabadba, fotózz valami közelit, mert az nem mindegy milyen messze vagy a témától
Ha 100%-ban bele kell nagyítani egy képbe, mert keresel rajta valamit az is egy dolog, meg az is ha nem muszáj belenagyítani, mert olyan a téma, hogy nem igényli
Szerintem látszatra semmi gond az objekltívvel, csak nem jó módban készültek a képek
Bár a gép segített sokat
Én nem értem mi a gondod -
SkyTrancer
senior tag
CSeréljetek monitort szerintem
Uram isten
Teljesen más téma, teljesen más fényviszonyok, teljesen más beáéllítás
de még a gép sem ugyan az
Csak szólok, hogy nem látod jól a helyzetet
A te képeid 5-10 M ről vannak fényképezve, az övéi meg közelik többnyire
Hát hogy fényképezel Te, vagy mi van itt
aludni kéne, de ki vannak kerekedve a szemeim -
SkyTrancer
senior tag
válasz robi222 #28509 üzenetére
Sajnos mivel azokat nem láttam, nem tudom megmondani, hogy ott mi a gond, de ezekből ítélve teljesen rendben vannak műszakilag a cuccok
A beállítások viszont nincsenek rendben
Az hogy ezek a képek elfogadhatóak lettek csak a gépnek köszönhető
Próbálkozz egy 1200D-n olcsóbb objektívvel hogy rájöjj, mikor milyen beállítás a legjobb
Ott aztán lesznek problémás képek, mégis simán kitapasztalható, hogy mikor mit hova kell tekerni hogy az is megfeleljen és azzal is lehessen jó fotókat lőni -
SkyTrancer
senior tag
válasz GeriCool #29393 üzenetére
Én egy 24-105 f4-art-ot használok Canon6D vázon
Azért vettem ezt még anno, mert nekem a képminőség számított jobban, és az ART obi szebb képet rajzol
Élesebb, és mindenhogy jobb
Ami Canon mellett szól, hogy a fókuszgyűrű simábban jár, és könnyebb a manuális vele
Azt hiszem egyikkel sem jársz rosszul
Hozza mindkettő amit kell[ Szerkesztve ]
-
SkyTrancer
senior tag
hatalmas változások egyikkel sem lesznek
Sigma mindkettőnél jobb képet rajzol : -
SkyTrancer
senior tag
Igen, így van
Én nem bántam meg, mert ha új árakat nézzük jobb vétel a sigma
olcsóbb -
SkyTrancer
senior tag
Nekem volt már több CPL is a kezemben, és azt kell hogy mondjam
bizony azonnal észrevehető, hogy kínai vagy eredeti
Elsősorban ami feltűnt, hogy iszonyatosan színez a kínai
általában zöld lett a kép, azoknál amik nálam jártak
ez még a szabadban készült képeknél esetleg még orvosolható lenne utólag, de ami még nagyobb gond
hogy homályos is lesz az elkészült kép
Innentől fogva számomra használhatatlan a dolog
Mármint a kínai ( pl W-tianya )
Minimálisan mindegyik ront a képen, hiszen az objektív elé kerül egy plusz üveg, de azért a határokat tartsuk már -
SkyTrancer
senior tag
mindenhol van igazság
Tény, hogy ha valaki nem tud fotózni, akkor javarészt el fog vérezni, főleg az "extrém" helyzetekben
ahol be kéne állítani az alanyt, fényeket stb. Nyilván ott azonnal kijön hogy erről ennyit, ezt a fotós elszarta
Ellenben az is igaz, hogy ha normális körülmények között használja valaki a gépet, teszem azt utcán lődörög és fotózza a haverokat, asszonyt stb
el fog tudni találni sok jó pillanatot, amik igen is jó képek lesznek
ergo érezheti, hogy nem is kell nagy tudás hozzá
Ezt csak akkor tudja az ember, ha sokat használja a gépet és kijönnek azok a dolgok amikor megy a fejvakarás hogy itt hogy kéne megoldaniaz utómunkáról meg már nem is beszélek, mert az minden képnek jó tesz, sőt kell
Egy tapasztalt szem többnyire minden fotón látja, hogy milyen hozzáértéssel / technikával készült
hangsúlyozom többnyirevégeredményben az van, hogy fotózni azért meg kell tanulni és mindig tanul az ember
csak úgy egy milliós felszereléssel még nem lesz profi senki, csak lesznek jó képei is... néha[ Szerkesztve ]
-
SkyTrancer
senior tag
Kérdésem nekem is hasonló.
Jelenleg egy 24-105 F4 Sigma Art objektívet használok
Viszont láttam, hogy van most eladó ilyen :
[link]Szerintetek megérné, a csere ?
Nyilván kapok egy nagyobb fényerőt, de kevesebb telét
Nekem talán beleférne, hogy csak 70mm, ellenben lenne F2.8 amivel kapnék "extrákat"Amivel és amire használom : Canon 6D
Leginkább portré 70-80%-ban, de szaladgálok a városban is, és minden más is előfordul. Tájkép, épület stb
Vélemény ?[ Szerkesztve ]
-
SkyTrancer
senior tag
Szeretnék beszerezni, egy teleobjektívet a meglévő 24-105 F4 Sigma Art mellé
Amire gondoltam mindenképp a 70-200as Canon lenne ( fehér )
Mivel nem mindegy az ár így használtan gondolkozom és most ahogy látom jó árban mozognak az IS nélküliek f4-en, de még 2.8 verzióban is
200 körül nézelődök
Mennyire érné meg egy régi 70-200as canon ?
Esetleg ha nem mit vegyek helyette ? Megéri spórolni a II, ne adj isten III verzióra ?
Canon 6D-n lesz használva[ Szerkesztve ]
-
SkyTrancer
senior tag
Köszi a válaszokat
100-at nem tartom ki ?! lehet hm na ezen még elgondolkozom
f2.8-al sem leszek előrébb sokkal gondolom
Csak hobbi, nincs speciálisan téma
Eljárok portézni, oda asszem nem lenne gond a stabi nélküli dolog -
SkyTrancer
senior tag
okés, még gondolkozom, hogy legyen
Ha szerencsém lesz találak 200 körül olyat ami Stabis
2.8 at csak azért emlegettem, mert persze, nyilván nyerek némi fényértéket, csak mint különbség a két objektív között nem tudom minőségben stb milyen
bérelni lehetne persze, vagy esetleg akitől megvenném előtte lezsírozni hogy egy próbát tennék azért, csak abban meg az a buktató, hogy "ha már ott vagyok jó lesz" azt meg nem feltétlenül akarom
nézegettem még a tamron 2.8-as teléjét, picivel drágábban, de már ráizgultam a gyári canon-ra
Third party obi-meg ugye előfordulhat hogy nem feltétlenül a legjobb választás...
Na majd még megálmodom ezt köszi[ Szerkesztve ]
-
SkyTrancer
senior tag
Úgy néz ki, hogy mégsem 70-200 Canon L obi lesz, hanem egy Canon EF 70-300mm f/4-5.6L IS USM
Használtan fogom venni, mit érdemes megnézni azon kívül hogy nem leharcolt e
Tudtommal karcmentes és gombamentes
Az érdekelne, hogy mik ennek a típusnak a gyermekbetegségei már ha vannak ?
Mit nézzek meg átvételkor mindenképp ?
Amúgy sokat agyaltam hogy 70-200 F4 IS legyen, az F2.8 már drágább lett volna
Ezt a 300-as obit 200 ban el tudom hozni, szerintem az jó ár érte, de javítsatok ki ha nem...[ Szerkesztve ]
-
SkyTrancer
senior tag
válasz Plexicushio #30229 üzenetére
Na megvettem tegnap este. Az állványgyűrűnél van egy pici kopás az éleken, de azon kívül rendben van.
Szépen jár minden, nincs leharcolva, de azért dolgoztak vele nem keveset az látszik rajta.
Nem volt még ilyen objektívem és nem is találtam róla tesztet, de stabilizálásnál egy apró nyekkenő hangot ad ki mindig. Az nem tudom mennyire normális, vagy mennyire kéne hallanom. Nehogy megadja magát itt nekem hamarosan...
Azon kívül úgy nézem minden szuper vele, majd ma délután viszem ki nappal is megnézni, mit mutat.... -
SkyTrancer
senior tag
Van egy 24-105 Sigma ART objektívem F4
Szeretnék f2 vagy alatta valamit, és azon gondolkoztam megválnék tőle
Mivel átfogása nagyon jó így okosnak kellene lennem mivel tudnám kiváltani
Fix50-re gondoltam, de ugyebár az mondjuk 50 aztán annyi,
néztem f2.8 24-70-eket, de ott meg sokat nem nyerek fénybenMellette van egy másik 70-300-as Canon L-es obim, szóval 70 alatt kéne valami
Nagylátó viszont háááát, azért nem ártana az sem
Esetleg 35mm ? De akkor meg a többi fölötte nem lenneSzerintetek ?
Vagy gyűjtenem kéne és bizony egy harmadik fix 85mm mondjuk Art, vagy az 1.2-es 50-es stb stb igaz ?
-
SkyTrancer
senior tag
Nekem nagyon változó 24-50-105 minden megy
Tekintve hogy éppen alakot fotózok, vagy megyek tovább és akkor meg már a tájat, épületeket
Meg nem tudnám mondani
Minden kell igazából, de semmi sem életbevágó
Sőt még egy 16mm-t is igényelnék
Áhh szerintem az lesz, hogy lehet leváltom a 24-105-öt 24-70-re 2.8-ra
így nem veszítek csak nyerek. mert a 70-300 megmarad
És beszerzek külön egy 85mm-es artot, arra nagyon fáj a fogam
vagy valami ilyesmi
Agyalok még[ Szerkesztve ]
-
SkyTrancer
senior tag
Van nekem egy CANON EF 70-300mm f/4.0-5.6 L IS USM objektívem
Vajon mennyiért tudnám eladni a piacon jelenleg ?
Idősebb már, de nincs semmi baja, nem karcos nem gombás, mindene működik, de a külseje főleg a gyűrű részen picit már kopottas, de csak apró nyomokbanapropó, gyűrű nincs meg
-
SkyTrancer
senior tag
válasz vihartigris #30647 üzenetére
nekem megvan, ellenben kollégám elhagyta a sajátját Na ott nem volt objektívezés egy darabig
[ Szerkesztve ]
-
SkyTrancer
senior tag
Ha állványról kikapcsolt stabilizátorral, esetleg időzítővel ( csak a biztonság miatt ) rendre jó és bemozdulatlan képek készülnek, akkor ezt követően tesztelném továbbra is állványról, de már bekapcsolt stabival is, hogy esetleg nem az kavar e be.
Nem olyan régen járt nálam egy milc objektív, aminél pár nap tesztelés kellett nekem is, mire rájöttem hogy maga az objektív volt kuka, pedig nem volt egyértelmű elsőre, de végül kiderült hogy leeshetett vagy valami nem volt kerek vele. Ott állványon is manuál fókusszal képes volt alulteljesíteni -
SkyTrancer
senior tag
nekem anno Canon 6d-vel párban volt egy Canon EF 70-300mm f/4-5.6L IS USM objektívem
Nagyon remek cucc, imádtam használni, nagyon jó a rajzolata is és úgy az egész mindenhogy tökéletes volt
Én 200 ért jutottam hozzá és 240-ért adtam el, de ha DSLR gépem lenne, mai napig használnám
A fix 300- f4 biztosan jó, de ugye összehasonlíthatatlan ezzel hiszen az fix, és a legtöbb esetben szerintem nem lenne a vázon, hiszen nagyon helyzetfüggő, míg egy 70mm- azért már sok esetben egész jól használható
Na persze kérdés Te mire használnád
De összességében én nagyon szerettem a 70-300-L canont
-
SkyTrancer
senior tag
az a marha nagy igazság, hogy ma 2024-ben olyan szintre fejlődtek a mobilok, hogy nagyon meg kell nézni mit veszel arra a célra hogy inkább a fényképezővel fotózz
Elsősorban ami miatt a fényképező jobb lehet ugyebár a változatos zoomtartomány, nem a fix, 3-5-10-50x stb mint a mobilokban aztán hol ilyen hol olyan a kép
Azt is fontos azért tudni, hogy a mobilok hozzá is "rajzolnak " a képhez szóval ami abból kijön, az a legtöbb embernek "jó" 1300d vel sokkal nyersebb lesz minden, viszont igényli az utómunkát amiből sok esetben jobb eredményt tudsz kihozni, de ehhez nem mindenkinek van kedve utólag.
Most a gép teljesítménye is elég szerénynek mondható 2024-ben ezek tudatában, de azért még ha kap egy jó üveget sok esetben alulmaranak a mobilok még ma is pláne este, de ez is megfelelő beállításokkal stb, tehát azért macerásnak mondható
Én azt gondolom, ha valaki igazán a fényképezőt akarja használni és nem a szekrénybe veszi az muszáj hogy egy normális üveget tegyen rá mert különben sok esetben csalódás lesz az eredmény
24-105 Sigma Art F4 ( nekem is volt )
Ez igen, ezzel azért még oda lehet állni a nap alá, és aprón nem ritka hogy 150-ben cserélnek gazdát
Azt gondolom ha egy szerényebb objektívvel próbálkozik az ember, ami fényerőben is gyengébb ( f4 sem sok ) lesznek bajok és vagy bevallja magának az ember vagy nem, de szépen elteszi a gépet, mert 1300d + olcsó objektív ma már annyira nem lesz izgiBocsi ha hosszúra sikerült, meg nem kell egyetérteni velem. Csak egy vélemény
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Ukrajnai háború
- iPhone topik
- Diablo IV
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- Külpolitika
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- DUNE médialejátszók topicja
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest