Új hozzászólás Aktív témák

• kopygege

tag

Sziasztok, lehet, hogy ezért lincselés jár, mert már megírtam ezt az Acer topikban, de kíváncsi lennék egyéb véleményekre is, mielőtt valamit elszúrok.

Tehát adott egy kb másfél éves Acer Extensa 5630, amin eddig Vista volt. Ott volt olyan probléma, hogy boot-oláskor függőleges szürke, illetve rózsaszínes stb. csíkok jelentek meg a képernyőn és mondjuk 80%-ban megjelent a bejelentkező képernyő, de volt hogy nem, ilyenkor amikor gondoltam, hogy már ott tartunk, akkor nyomtam egy entert és általában megjelent az asztal (ha nem, elküldtem alvó módba és akkor a felnyitáskor már rendben volt a kép).
    Tegnap WIN7-et raktam fel, ami alatt olyan gondom is volt, hogy néha elkezdett ugrálni a képernyőfelbontás, mintha keresné a megfelelőt a rendszer. Ami a nagyobb baj, hogy azok a bizonyos csíkok használat közben (ablakok közötti váltás - illetve amikor kicsit elsötétül a háttér és megkérdezi, hogy biztosan futtassa-e ezt meg azt) megtörtént; aztán elfehéredett a képernyő és bár futott a rendszer (hangok billentyűk lenyomásakor voltak stb.) csak a power gombbal történő újraindítással lehetett bármit is tenni.

Konkrét kérdéseim:
    1. Szerintetek ezt egy sima chipset/vga driverrel tudom orvosolni? (Ebben azért hiszek kevéssé, mert ugye a bootoláskor nagyon sokszor ilyen a képernyő)
    Ennek legfrissebb verziója honnan tölthető le WIN7 Ultimate-hoz?

2. Ez inkább valami hardver gebasz?
    Én leginkább arra a kis cuccra gondolok, ami a jelet ráküldi a monitorra (nem jut eszembe a neve...)
    Ha ez utóbbi, akkor kb. milyen összegre számítsak a szervizeléskor?
    Nincs körünkben megbízható szervizes szaki, aki nem horribilis összegért csinálja? (Én max. 10-et szánnék rá szereléssel...)

Előre is köszönöm a segítséget!

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés