Hirdetés

2024. április 20., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Notebookok  »  Notebook hibák

Hozzászólások

(#3201) Atos23 válasza Jimy83 (#3200) üzenetére


Atos23
senior tag

Érdemes lenne tesóddal beszélni, hogy véletlenül nem nyomta-e meg ujjaival a kijelzőt nyitás közben, van nem csukott-e rá valamit?

Ha tuti nem érte fizikai behatás a notit, akkor érdemes elküldenetek ellenőrzésre. Ellenben ott a kijelzőt darabokra, lapokra szedik, és ha valamelyik üveglapréteg törött ( a kijelző egymástól elválasztható üvegrétegekből áll össze), akkor van egy darabokra szedett gépetek, fizettek egy borsos mérnöki bevizsgálást, és visszakapjátok a darabjaira bontott kijelzőt. Tehát semmiképpen sem a mostani kishibás állapotában, hanem működésképtelenül, szétbontva jön vissza, amennyiben nem garanciális hibáról van szó!

A csatolt kép nekem sántít, bár kikapcsolt állapotban látni jobban a sérülést, szerintem ez fizikai behatás, én is elhajtanálak titeket kereskedőként. :) Elég egy radírt, vagy bármely kemény gumit, fejhallgatózsinórt ottfelejteni, és máris megpattant az egyik vékony üvegréteg, anélkül hogy látható és tapintható törés keletkezne.

A másik kedvencem az olyan nyitási módszer amikor a user féloldalt fogja a kijelzőt felnyitáskor, akkor keletkezik ilyen feszülésből adódó megpattanás. A kijelzőt középen fogva köll nyitni.

Szerintem vállaljátok be a költségeket, és legközelebb vegyetek törés esetére is szóló garkiterjesztést.

(#3202) Jimy83


Jimy83
aktív tag

Kikapcsolt állapotban semmi külsérelmi nyom , karcolás nem látszik . Egyébként hallottam olyat hogy egy idő után elpattanhat sima nyitáskor ha középen nyomva van felnyitva .

(#3203) Tom19


Tom19
tag

Sziasztok!

Van nálam egy Fujitsu Siemens M1450G laptop. XP-t kellett újratelepítenem.
De nincs wifi hálózat.

Azt írja hogy kapcsolja be a hardveres kapcsolóval, nem is világít a LED-je. A wifi programjával próbáltam bekapcsolni, de akkor irja ki hogy hardveresen kell bekapcsolni.
De ezen nincs olyan kapcsoló amivel be lehet kapcsolni, vagy csak én nem tudok róla?

Vagy kuks a wifi kártya?

Köszönöm!

(#3204) Tom19 válasza Tom19 (#3203) üzenetére


Tom19
tag

:))

Ott tátongott az elején a kapcsolója

(#3205) Atos23 válasza Tom19 (#3204) üzenetére


Atos23
senior tag

A wifihez lévő utility mellé esetleg nem kell külön driver?

(#3206) Tom19 válasza Atos23 (#3205) üzenetére


Tom19
tag

Azt felraktam. A kapcsolót is megtaláltam, de a windowsos kezelője nem talál hálózatot. Az utility viszont igen, azzal működik.

(#3207) Atimester


Atimester
aktív tag

Sziasztok!

Van egy Acer Travelmate 5730 -as (5730-654g25mn) laptopom. Már korábban írtam, hogy csak nagyon nehezen kapcsol be. A bekapcsoló gombot nyomogatva, néha egyből, néha csak a sokadik próbálkozás után indul be. (Közben próbáltam: akku ki-be, táp csati ki-be, de teljesen rendszertelenül indul be. Hol töltés közben, hol anélkül.)

Tesztelem már egy ideje:
Az aksija már elég gyenge. Kb 20 perc, majd kikapcsol készenlétibe, de utána vissza lehet kapcsolni, és akkor még megy kb további 20 percet, miközben azt írja ki, hogy 0 töltöttség. Ha töltőn van 1-2 órát az utolsó kikapcsolást követően, akkor rendszerint egyből beindul. Ilyenkor ha kiveszem az aksit (közben megy) és kikapcsolom, akkor kikapcsolás után 5-6 mp elteltével még vissza tudom egyből kapcsolni (akku nélkül, csak 230V-os tápról), de 10-15 mp után már nem lehet bekapcsolni. Aztán aksi vissza, táp ki-be, néhány perc, és újra belehet kapcsolni.
Ha lecsukom a tetejét, készenléti állapotból mindig gond nélkül beindul (tápról és aksiról egyaránt.)

Biost már frissítettem. Operációs rendszer újra rakva. Minden más tökéletesen üzemel.

Találkozott már valaki hasonló problémával?

Attila

(#3208) Atos23 válasza Atimester (#3207) üzenetére


Atos23
senior tag

Elmondtuk többen, hogy feltehetően alaplapi táphibás. Miért nem viszed el szervizbe? Itt senki sem fogja neked elmondani, hogy melyik chipet, melyik fesszabályozót, melyik passzív elemet cseréld ki az alaplapon.

El kell vinni a szervizbe, és rá kell szánni azt a 15-30.000Ft-ot, teljesen felesleges háromszor ugyanazt megkérdezni.

Remélem nem sértelek meg, de ez nem a hobbielektronika távjavítás forrasztópákával rovat, ezt az alkatrészt látni kell, mérni, megjavítani, kicserélni, nem pedig beszélgetni róla. :)

[ Szerkesztve ]

(#3209) Atos23 válasza Tom19 (#3206) üzenetére


Atos23
senior tag

Tehát ha jól értem, a Wifi utility látja a hálózatokat, és működik, a windowsos pedig nem? Mert az tök normális jelenség, ha fent van a gyári utilityja a notinak, akkor letiltja a windowsost.

(#3210) Atos23 válasza Jimy83 (#3202) üzenetére


Atos23
senior tag

A külsérelmi nyom alatt kikapcsolt állapotban akár az enyhe elszíneződést értem. Ha már a törés helyén ott más a színe a TFT-nek mint máshol, vagy van egy hajszálnyi fekete csík, már tutira buktátok.

Szabályosan minden notit középen, vagy két szélen egyszerre fogva kell felnyitni. Sohasem az egyik oldalnál fogva felfelé húzva.

Én egyébként a képeteken nyitás közben való ujjbeggyel benyomást látok.

(#3211) Atimester válasza Atos23 (#3208) üzenetére


Atimester
aktív tag

OK. Értem.
Közben kitesztelve újabb tapasztalatok birtokában kíváncsi voltam, háha más is találkozott már hasonló jelenséggel.
Egyszer jó, egyszer nem. :F
De majd utána nézek, hogy pesten hol foglalkoznak ilyesmivel....

Attila

(#3212) Jimy83 válasza Atos23 (#3210) üzenetére


Jimy83
aktív tag

Köszi a válaszokat , hát előfordulhat hogy nyitás közben tesóm megfogta a kijelzőt és amiatt lett.
Viszont szervizből visszahívom , mivel ennél jóval olcsóbban tudok helyet ahol kicserélik és azok adnak is garanciát a kijelzőre.
Egyébként már nem először tapasztalom hogy ez a garancia dolog szép és jó de csak papíron működik.Aztán meg ha arra kerülne a sor vagy heteket kell várni vagy ki se cserélik.

(#3213) Atos23 válasza Atimester (#3211) üzenetére


Atos23
senior tag

Igazából saját ügyfeleimen való tapasztalatból látom, hogy ha nem adják időben le javításra a gépet, hanem kísérleteznek vele, akkor jelentősen meg tudják növelni a javítás költségét plusz elpukkasztott alkatrészekkel :(

(#3214) Atos23 válasza Jimy83 (#3212) üzenetére


Atos23
senior tag

Persze, semmiképpen se gyári kijelzőt vegyél :)

Amúgy az MSI mégi mindig trágy@ notikat gyárt, de a garis ügyintézésük kezd feljönni egész kellemes szinten, gyakran gari után méltányosságból is cserélnek alkatrészt ingyen.

A fenti kellemes tapasztalatom szerencsére mostanában bővül, igazából minden jelentős olcsó notigyártó szépet fejlődött garis ügyintézés tekintetében az elmúlt fél-egy év alatt. És amivel kezd bajom lenni gar ügyintézés kapcsán, azok a prémium márkás notik.

Pl. Nem értem, hogy ha futározni lehet ingyen a legtrehányabb olcsó notikat, akkor miért kell a DELL gépeket személyesen felvinnem a pesti szervizbe 200Km távolságból?

Na de ez már egy más téma :) :)

(#3215) ro_bert17


ro_bert17
őstag

Ide is be klikkolom. Hátha. :B
Budapesten keresek. Tényleg legyen megbízható, korrekt, olcsó. A főnököm gépéről van szó.

(#3216) Jimy83 válasza Atos23 (#3214) üzenetére


Jimy83
aktív tag

Nekem sajnos most pont az ellenkezője jött le , igaz nem tér ki a garanciázás az LCD kijelzőre. De legalább azért ne kérnének el horribilis összeget hogy ránéznek , ráadásul még ugye az hogy vissza küldik is vagy 2 ezer Ft.
Na mind1 ez van sajnos.

(#3217) Atos23 válasza ro_bert17 (#3215) üzenetére


Atos23
senior tag

Én a Laptopcity.hu -t ajánlom, többszörös jó tapasztalattal. Nem garázsbolt. :)

(#3218) Atos23 válasza Jimy83 (#3216) üzenetére


Atos23
senior tag

Sajnos az LCD kijelző egy érzékeny pont a javításban, külön érzékszerveik vannak az ott dolgozó szervizeseknek az ilyen sérülések felfedezésére :)

(#3219) ro_bert17 válasza Atos23 (#3217) üzenetére


ro_bert17
őstag

Már beszéltem is velük, és ha tényleg nem garázs, akkor eddig szimpatikusnak is tűnnek. Köszi az infót! :R

(#3220) Atos23 válasza ro_bert17 (#3219) üzenetére


Atos23
senior tag

:K

(#3221) sagvary válasza Duree (#3197) üzenetére


sagvary
aktív tag

A 266-os mellé bekerült egy 333-as, most béke van, bár komoly progit nem futtattam. Gondolom 266-tal mennek, bár nem írja ki semmi progi, a biosban se lehet semmit se állítani.

"Hadrianus falának felhúzásához 750 milliárd köbméter követ mozgattak meg."

(#3222) kali válasza sagvary (#3221) üzenetére


kali
legenda

mindig a lomhábbik modul sebességén megy mind a két modul!

(#3223) Duree válasza ro_bert17 (#3215) üzenetére


Duree
veterán

Én a Laptopcity-t meg nem ajánlom nagyon rosszak a tapasztalataim,meg jópár ügyfelemnek is,de a te döntésed,hogy hová viszed.
Én inkább öt ajálom jók a tapasztalataim

[ Szerkesztve ]

duree54

(#3224) ro_bert17 válasza Duree (#3223) üzenetére


ro_bert17
őstag

Hopsz! Köszönöm! :R
Ha nektek nem gond, részemről jobb, ha van miből választani. Ma már nem hívnám fel őket :DDD , de holnap itt is érdeklődök egyet.
Tisztításnál remélem nem lesz gond, hogy nem FS, vagy samsung a noti.
Köszönöm szépen mindkettőtöknek! :R

(#3225) PH 5.5


PH 5.5
aktív tag

Üdv!

Adott egy Acer 2310-es noti, amit vinyócsere miatt újra kellett telepítenem (xp).
A telepítés rendben lement, utána a driverek telepítése utáni újraindításkor feláll a rendszer, bejelentkezőhang, stb megvan, de a lan és wifi tálcaikonja már nem jelenik meg. Innentől semmit sem tudok kezdeni a géppel, nem fagy csontra, start menü például előjön, de semmi más, például ki sem tudom kapcsolni a gépet, még power gombbal sem. A feladatkezelőt sem tudom elindítani.
Csökkentett módban viszont normálisan működik. Hálózattal kapcsolatos hardver vagy driver hibára kezdtem gyanakodni, mivel az nem indul csökkentett módban.
De most jön a csavar: akku nélkül (csak töltőről) kifogástalanul működik minden.
De ha az akku a helyén van (viszonylag jó állapotú, nem döglött), akkor töltővel vagy anélkül is produkálja a hibát a gép.
2 darab 512MB-os ram van a notiban, egyenként leteszteltem őket, hibátlanok.
Az xp eredeti, a vinyó új, a driverek a gyártó oldaláról letöltött legfrissebbek.
Az akku miatt lehet a probléma? Sajnos nem találtam cseredarabot egy próba erejéig, így nem tudok kizárni semmit.
Találkozott már valaki ilyesmivel?

- Where are you from? - Budapest. - Bucharest? - No, Budapest, Chain Bridge, Gulash... - Ah, Viktor Orban! - No-no, Bucharest

(#3226) 20vica


20vica
csendes tag

Hello!Amilo D7830-asom kb 3éves lehet.A gépen hosszanti csíkok jelenek meg olykor és újra indulni is szeret ha megunnya a dolgokat.Telepítés után egyszer csak jelszót is kért volna.Az elemet kivettük belőlle.Már jobb, nem áll le olyan gyakran, nem is csíkos csak ritkán, elég sokái bírja.De akkor is előjön néha a dolog de nem értem miért mert ha meglököm van,hogy azért van,hogy nem.Lehet néha föl melekszik de van mikor nem meleg mégis leáll.Kérdésem mi okozhatja?Melegedés,érintkezési hiba,alaplapi gond,táp?Légyszi segítsetek.köszi Évi :O ha lehet privát üzit kérnék

(#3227) Thunderzolee válasza 20vica (#3226) üzenetére

Ne privibe kérj segítséget, tessék visszanézni. :P

Everesttel ellenőrizd a hőfokokat.
Ventilátor, ill. a szellőzők nyílásai nincsenek eltömődve?

Másik lehetőség, h érintkezési hibás a monitorhoz menő kábel. Meglököd, és elmozdul valami. Fedlapot fel-le hajtogatva is előjön ez a hiba?

Elég régi gép az már, szép kort megélt így is. :)

Javíts ki nyugodtan, ha tévedek valamiben. :)

(#3228) delip


delip
csendes tag

Hali!
Egy olyan gondom lenne, hogy van egy Acer 5024wlmi notebook-om.
És ami azt illeti elég gatyán van a gép. A fő gond az hogy nem tudom újra telepíteni a windows-t(xp) sem mert egyszerűen telepítés közben leáll minden zokszó nélkül. Mikor hol nem mindig ugyanannál a résznél. Valsz. nem a memória a baja mert azt már cseréltem benne. Vajon mi lehet a gondja?
Hozzászólásokat, tanácsokat előre is köszönöm.

(#3229) delip


delip
csendes tag

Ja igen a gép kb 4,5 éves!

(#3230) PH 5.5 válasza delip (#3229) üzenetére


PH 5.5
aktív tag

Ki is kapcsol, vagy csak simán megáll a telepítés? Ha kikapcsol, akkor elképzelhető, hogy a proci melegszik túl, elkoszolódott hűtő, vagy beállt venti miatt.
Ha nem kapcsol ki, és a ram 100%-osan jó, akkor talán a vinyó bad sector-os.

- Where are you from? - Budapest. - Bucharest? - No, Budapest, Chain Bridge, Gulash... - Ah, Viktor Orban! - No-no, Bucharest

(#3231) kezdő


kezdő
senior tag

Hi!

A fél éves MSI CX 720-as laptopom tegnap este óta nem hajlandó bebootolni a Windows-t.
Egész idáig hibátlanul működött, tegnap viszont egy Youtube videó alatt elkezdett sípolni. A kép nem fagyott le, láttam a videót valamint a touchpad visszajelző ikon is jelezte az érintéseket viszont semmire se reagált a gép, csak a hosszan nyomott ki/be kapcsoló gombra.
A rendszer ezt követően hiba nélkül felállt. Mivel kíváncsi voltam a hiba okára, ezért újra megnyitottam azt a videót (a már elég stabil állapotban lévő Chrome 10 alól) és ugyanaz...

Ezt követően viszont nem tudok bebootolni. A helyreállító mód, a normál és még a csökkentett se működik. Eljut a windows 7 logoig és annyi. A helyreállító mód még a kék képernyőt is behozza és az egér is működik, de 50 perc után se történt semmi. (nem írja hogy várakozzon)
Windows telepítő nincs nálam. A memtest86-ot lefuttattam pendriveról, 1,5 óra alatt nem talált semmi hibát.

Kaphatnék valami tanácsot? Jó lenne a C-n lévő adataimat megmenteni.

(#3232) sti10p


sti10p
senior tag

Sziasztok!

Samsung R528-as notim van és mostanában azt vettem észre (eddig fél évig nem volt ilyen gond), hogy már 3x eljátszotta azt, hogy miután lemegy Hybernate-be, utánna bekapcsolásra nem jön vissza, hanem újraindul (lehet, hogy ekkor már nem is hybernálva van, hanem kikapcsolt), és csak újraboot után derül ki, hogy bluescreen hiba.
Az op rendszer (W7) is fél éves rajta, de az elmúlt időben nem telepítettem föl rá semmit.
Mi lehet a gond?

XY

(#3233) PH 5.5 válasza kezdő (#3231) üzenetére


PH 5.5
aktív tag

Nézd meg a vinyót ezzel, egyetlen bad sector is okozhat ilyesmit, ha kellőképpen rossz helyen van.

- Where are you from? - Budapest. - Bucharest? - No, Budapest, Chain Bridge, Gulash... - Ah, Viktor Orban! - No-no, Bucharest

(#3234) kezdő válasza PH 5.5 (#3233) üzenetére


kezdő
senior tag

There are 1 weak sectors found on the disk surface. They may be remapped any time in the later use of the disk. At this point, warranty replacement of the disk is not yet possible, only if the health drops further.

Ennyit ír ki, valamiért nem engedi a program többi funkcióját elindítani, hanem a Windows változatot ajánlja.
Hogy helyezzem át azt a hibás szektort?

(#3235) kezdő válasza kezdő (#3234) üzenetére


kezdő
senior tag

Közben rájöttem, hogy menthetek egy report fájlt.
Ez meg is van.
Na már most honnan tudhatom meg, hogy ez az 1 kis hiba okozza e a galibát vagy más?
Valamint ezt hogy oldhatom meg?

(#3236) PH 5.5 válasza kezdő (#3235) üzenetére


PH 5.5
aktív tag

Van egy ingyenes program, aminek segítségével nagy eséllyel ki tudod javítani a bad sectort, ez a HDAT2 [link].
De az lenne a legegyszerűbb, ha letöltenéd a Hiren's boot cd-t, az többek közt ezt a progit is tartalmazza. Kiírod cd-re, boot-olsz róla->dos programs->hard disk tools->hdat2.

- Where are you from? - Budapest. - Bucharest? - No, Budapest, Chain Bridge, Gulash... - Ah, Viktor Orban! - No-no, Bucharest

(#3237) 20vica válasza Thunderzolee (#3227) üzenetére


20vica
csendes tag

Szia!
köszi az ötleteket.Ellenőrizetm a hőt 2óra működés után alap:40C cpu:50C hdd:39C.
Ez még nem meleg igaz?Egyéként most nem kapcsolt ki és semmi baja sem volt.A szallagkábel sem mutatott hibát.Valami más lehet.Mert 5 óra mulva bekapcsoltam és már csíkosan indult.aznap már nem is lehetett használni.Ma meg még semmi baja.Várom további ötleteiteket.
Hálása köszi az infókat. :)) :))

(#3238) magua. válasza 20vica (#3237) üzenetére


magua.
tag

Ez a hőmérséklet rendben van. Érdemes lenne letesztelni a memóriát.

(#3239) 20vica válasza magua. (#3238) üzenetére


20vica
csendes tag

Az asztaliból vettem ki 512tőt ami faszán megy és avval is becsíkol.

(#3240) 20vica válasza 20vica (#3239) üzenetére


20vica
csendes tag

Lehetséges lenne áramköri hiba?Ha igen ,hogy lehetne tesztelni?

(#3241) 20vica válasza 20vica (#3240) üzenetére


20vica
csendes tag

Csíkos állapotban meg mozgattam a levegőben de se jobb se rosszabb nem lett.

(#3242) 20vica válasza 20vica (#3241) üzenetére


20vica
csendes tag

Ja és a belseje sehol egy porszem sincs.

(#3243) New Bluestar


New Bluestar
tag

Sziasztok !

Az lenne a kérdésem, hogy van egy netbook, asszem asus , de ez mindegy. Ráömlött valamennyi víz a billentyűzetére (nem tudom, hogy mert nem velem történt, csak elbeszélés alapján). Azóta az a gond vele, hogy minden rendesen működik, csak a billentyűzet nem reagál.
Milyen baja lehet ? Nem garis, úgyhogy otthon esetleg meg lehet bütykölni ?

Köszi

(#3244) magua. válasza 20vica (#3239) üzenetére


magua.
tag

Ha a memóriával nincs gond, akkor vagy videokártyával vagy az alaplappal van gond. Így viszont nem biztos, hogy megéri javítani.

(#3245) Atos23 válasza New Bluestar (#3243) üzenetére


Atos23
senior tag

Persze hogy meg lehet. Megveszed a Fixdirect Kft-től az új eredeti gyári billentyűzetet 12.000Ft-ért, kicseréled, és meg van javítva.

(#3246) gurgo


gurgo
tag

Sziasztok!

Egy Asus notebookom kijelzőjén jelentkezik átlagosan 2 hetente (ez nálam kb 50 kijelző kikapcs/bekapcs legalább) a következő hiba pár másodpercre, vagy lecsuk-felnyitig:
-- 3 vizszíntes fehér csík villog (1 pixel vastag), látszólag minden alkalommal azonos pozícióban
-- enyhén villog a háttérvilágítás

Elküldeném szervizbe, csak attól tartok, hogy ott nem fognak addig játszani vele mire előjön a hiba.

Valakinek van hasonló tapasztalata? Ez egy 17"-es wuxga screen, gondolom hibajelenség nélkül nem fogják lecserélni... Tudnak a szervizesek valamit mérni a kijelzőn amivel meg tudják állapítani, hogy nem 100%-os a cucc?

Köszönöm a válaszokat!

(#3247) Atos23 válasza gurgo (#3246) üzenetére


Atos23
senior tag

Fényképezd le mikor hibázik, és úgy küldd el nekik.

(#3248) New Bluestar válasza Atos23 (#3245) üzenetére


New Bluestar
tag

Köszi !

(#3249) Lez


Lez
csendes tag

Szervusztok!

Bios frissítés közben elszállt a gépem. :(((
FS Amilo A1645, öregecske, de használnám még.
Tud-e segíteni valaki új chip beszerzésben, beszerelésben? Bármilyen költségkímélő megoldás érdekelne. Előre is köszi!

(#3250) pepe08


pepe08
csendes tag

Sziasztok!

Nemrég vettem használtan egy Hp pavilon dv6000-es gépet.
(Compaq presario 6000-el megegyezik)
Ma egész éjjel ment, reggel meg nem tudtam vele mit csinálni.

Pontos tünet:
Bekapcsolom, világít rajta az sd kártya olvasó lámpa, meg a wifi lámpa és nem indul a monitor.
5-ből egyszer sikerül úgy elindítani, hogy nem égnek rajta ezek a lámpák és akkor betölt a POST.
Innen választhatok, hogy BIOS-ba megyek vagy honnan induljon az op.rendszer, de nemtudom, hogy a vinyó is elszállt, vagy csak az alaplap szivat és nem ismeri fel a vinyót.
Mindenesetre a vinyót nem tudom kipróbálni, mert ez a HP-s valami külön csatlakozós.
Próbáltam USB-s vinyóról másik XP-t indítani, XP töltőképig el is jutott, de utána kékhalál.

Tudtok javasolni, valami Portable Xp-t, vagy akár Win 7-et amivel megtudom nézni, hogy legalább betöltene-e a gép?
Vagy valami jó Hiren Boot cd-t amivel le tudom ellenőrizni a gépet?

(Ha veszek egy másik vinyót, és az alaplapi csatlakozó hibás, akkor feleslegesen lesz két vinyóm is, ezért még nem akarok venni. Egyébként valami alaplapi hibára tippelek.)

Tippet vagy valami segítséget kérnék!
Előre is köszi...

[ Szerkesztve ]

Útvonal

Fórumok  »  Notebookok  »  Notebook hibák
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.