- erkxt: A Roidmi becsődölt – és senki nem szól egy szót sem?
- Hold - SW Heritage - Auto üzemmód
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- MasterDeeJay: Noname 1TB-os SATA SSD teszt
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Gurulunk, WAZE?!
- droidic: YouTube videók és playlistek letöltése GUI-alkalmazással
- sziku69: Szólánc.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
milkabrams #16899 üzenetére
Szia!
Szerintem a VGA hibát már most kihúzhatod, mivel az lcd nyomkodva jelentkezik. Szerintem kijelző, de lehet a kábel, ahogy te is írtad. Én úgy nézném meg hogy végig nézném az lcd kábelt, illetve ki meg visszadugnám az alaplapon és az lcd-n is, ha nem változott és továbbra is csinálja akkor kijelzőnek kell lenni.
-
milkabrams
őstag
Üdv!
Van egy Lenovo Ideapad 520 15ikb notim, ami az[alábbi] hibát produkálja. Rendeltem hozzá egy hdd caddyt, amitől behelyezés után kissé felpúposodott a tejfölöspohár alja és ez okozta a hibát, gondolom megnyomorgatott valami odabent. Szerintem ez vga, kijelző vagy szalagkábel hiba. Ha kicsit megnyomkodom a kinelző hátulját, mint látjátok változik vagy részben eltűnik a hiba. Pár nap múlva ki tudom próbálni desktop monitorral, ha úgy nem lesz gond, gondolom a vga hibát kihúzhatom. Ezzel érdemes megpróbálnom gariztatni vagy vigyem egyből fizetős szervízbe? Helyesírási hibákért bocs, telefonról írok. -
dvd_R+
őstag
Sziasztok!
Lenne egy Razer blade 14 2013 gépem aminek van valami hibájaHa elindítok simán aksiról egy játékot bármit de példának okáért a fortnite-ott a fő menüig amíg eljut a játék shutdownolja magát a gép aztán pár másodpercig várni kell mert különben hiaba nyomkodom a bekapcsoló gombot nem kapcsol be, aztán kb 5-10 sec után megnyomom a bekapcsoló gombot és elindul a gép ha simán windowsban vagyok nincs semmi gond ha elinditom újra a játékot megint shutdown..
Viszont ha töltőkábelről megy akkor nincs shutdownEleinte azt az infot kaptam hogy az aksi rossz vegyek újat (ezt az mondta akitől vásároltam a gépet)
rendeltem ebay-ről egyet azzal se lett jó (és lehetséges hogy én nyirtam ki mert mostmár az az aksi 2percig se birja windowsban se)
most megérkezett az új aksi mert vettem még egyet.. windowsban elvan a gép amint elinditom a játékot úgy hogy töltő nincs rá dugva főmenüig eljut és kikapcsol..Nem hiszem hogy az aksival lenne gond mert már 2-t rendeltem belőle
Overheat is fura lenne mert akkor szokott overheat lenni ha töltő kábelről fut és emiatt túl melegszik (legalabb is így tudom)
ami még furaság hogy az aksi azt írja a windwsban bal alsó sarokban hogy "ismeretlen maradékmennyiség" és ha rá klikkelek azt írja hogy 100%
de ha rá dugom a töltőt írja hogy töltődik de nem látni h mennyin van a töltödésSzóval nem értem..
Ha van ötlet vagy valaki tudja hogy mi a hiba oka/forrása ne tartsa magába, illetve ha tud segíteni a javításban már ha szükség van javításra akkor pm-ben keressen meg -
kreten67
senior tag
válasz
Csupati #16892 üzenetére
Az mxm 980m eredetileg milyen gépbe volt msi, clevo, vagy dell?
Létezik a gépedhez módolt bios arra lehet, hogy szükséged lenne.
A 780m vgával gondolom jól működött a géped.
Egyébként menj át ezzel a problémával a Gaming notebook topik-ba ,mert ott többen is használnak GT70-est ,van aki gtx1070-et rakott bele. Nekem is van vagy 3db GT70 gépem szétbontva. -
Csupati
őstag
Üdv , adott egy MSI GT70 2od laptop i7 4700mq és 980M( cserélve lett egy hibás 780m ről) a problémám hogy csak akkor terheli a VGA-t ha külső monitorral csatlakozok rá , driverek a frissek illetve BIOS+frimware is frissítve (51D és 5.17). Valakinek esetleg ötlet? UI Nvidia és Intel panelen mindenhol Nvidia GPU van beállítva de úgysem azt használja.
-
zolka95
őstag
Kitakarítva még nem volt és újrapasztázva sem. Feladatkezelőben nincs semmi ami terhelné.
Az hogy nem volt újrapasztázva az okozhat ekkora hőmérsékletet?Egy laptopot szedtem még szét eddig, ami már 7-8 éves volt akkoriban és alig volt benne por. Nincs tapasztalatom e téren, de egy laptopnak ugye nincsenek akkora nyílásai mint egy pc-nek. Én ebből gondolom, hogy kevésbé porosodik, nem úgy mint egy pc. Vagy nem így van?
-
zolka95
őstag
Sziasztok!
Egy HP Pavilion 15 e001sh notebook processzor (intel pentium 2020m) hőmérséklete alapjáraton 75-80°C között ugrál. Nagyon meleg levegőt fúj ki oldalt a ventilátor. Körülbelül 5 éves a laptop. Az akkumulátora már rossz. Ha leveszik a töltőről utána nem sokkal kikapcsol. Anélkül használhatatlan.
Aida32 hőmérséklet: képAlkatrészei: kép
Szerintem nem normális az, hogy üresjáratban ilyen magas a proci hőfoka. Mitől lehet ez?
-
zyben
tag
válasz
scott_free #16885 üzenetére
Üdv. Van egy nagyon keveset használt asus laptopom, ha akkumulátorról használom akkor 50% vibrál a fényerő, 50% alatt pedig nincs fénye. Ha megvilágítom a kijelzőt látom hogy megy. De ha bármikor áramot adok neki hibátlan lesz a fényerő. Mi lehet a probléma?
-
Sziasztok !
Nemi segitséget kérnék.
Adott egy Vostro V131 i5 2430M,intel hd graphics.
8 beep hibával indul es onnan nem megy tovább,sötét marad a képernyő.
Rákötöttem egy régebbi monitort,ott van kép hasznalhato is a gép,belép windows-ba,de attól meg nyomja a 8 beep-et folyamatosan és sötét a kijelző.Probáltam életre kelteni a screen teszttel,D+Power button,nem segit.
Szétszedtem,kitakaritottam,ujra pasztáztam. (sérülés sehol sem látszik)
Az sem hozott javulást.A kijelző vagy a kijelző kabele (ha cserélhető,azt nem is néztem).
Az intel hd graphics adta meg magát ?Vagy esetleg vmi más a hibás ?
Érdemes-e bajlódni vele... ? (sztem igen)
Még mindig úgy néz ki,mint az új.Kijelző csere vagy alaplap csere vagy nem tudom...
Előre is koszi a segitséget.
-
roti86
őstag
válasz
Pyttawrx #16877 üzenetére
Ubuntu indul ha van benne HDD akkor is, illetve tettem bele egy másikat, a windows telepítő ugyanúgy lefagy, az Ubuntu indul.
Amiket eddig próbáltam: HDD csere, memória csere, wlan kártya nélküli indítás, BIOS beállítások változtatása: ide-ahci mód, usb portok ki be kapcsolása, integrált nic ki be kapcsolása, CPU speedstep ki be kapcsolása, virtualizáció ki be kapcsolása...
Windows telepítő kifagy, ubuntu indul...
Cput sajnos nem tudok keresztprobazni, mert a saját laptopomban nem ilyen van. Még ez az egyedüli, ami nem lett próbálva.
Ma még egy BIOS frissítést megejtek ha lefut, mert ahogy nézem a legfrissebb A11 van rajta. Ha ez sem, akkor meg vagyok lőve. Akkor marad az alaplap!?
UI: vajon melyik az a hardverelem vagy bármi amit a Windows telepítő betöltés közben ellenőriz és nem megy tovább azon a lépésen? Létezik vajon olyan windows verzió, ahol ez ki van iktatva?
-
roti86
őstag
Sziasztok!
Adott egy Dell Inspiron N5110 hulladék notebook, pontosan 5110-6572 típus. Ebben a topicban rákereseve is sok probléma található ezzel kapcsolatban, viszont az enyémre sajnos az egész internetet feltúrva sem találam megoldást.
A windows 2 napja a betöltés után kb. 10 másodperc után kék halállal megállt, újraindult és azóta nem tölt be, megáll az op rendszer töltés a windows logonál. Sebaj, gondoltam magamban, majd bebootolok telepítőről és használom helyreállítás funkciót, na itt jött igazán a fekete leves: a gép nem bootol be még telepítővel sem, mindig megáll a windows logonál. Próbáltam win 7, win 8.1, win 10 és végül windows xp telepítővel, próbáltam dvd-ről és rufussal készített pendriveról, sajnos mindegyik telepítő megáll, be sem indul a telepítés. Próbáltam hiren's boot cd-vel a mini windows xp-t elindítani, ez sem sikerült, ugyanúgy megáll... A HDD idle módba vágja magát, mintha nem lenne kommunikáció a dvd vagy pendrive és a vinyó között.
Innentől kezdve gyanítom hardveres hibával állok szemben (csak tudnám mi a rossz)
F12 boot menüből elérhető egy Dell-es diagnosztikai tool, azt lefuttatva minden hardverelem zöld, nem talál hibát. Lefuttattam a memtest-et is a hiren's alól, az sem dobott hibát (próbáltam másik memóriával is, ebben a gépben ez az egyedüli könnyen cserélhető alkatrész, de a hiba ugyanaz, tehát memóriahiba kizárva).
Mivel ez egy olyan fasza konstrukció, hogy minden további alkatrészéhez csak a gép teljes szétszedésével lehet hozzáférni, így szétkaptam. Kiszedtem a merevlemezt, lementettem az adatokat róla, nyomtam rá partíció törlést és formázást, majd beraktam egy másik laptopba, ott természetesen gond nélkül indul a windows telepítő.
Visszatéve a HDD-t az N5110-be persze megint fagy a telepítő a boot logonál
Volt BIOS alaphelyzetbe állítás, ez sem segített.
Innen kezdve nem tudom hogyan tovább
Mit lehet még kipróbálni és vajon mi baja lehet? Talán alaplap probléma!?
ui: a laptop nem az enyém, hanem egy családtagé...
-
ad4m1337
aktív tag
Sziasztok!
Mi lehet a problémája a gépemnek? HP Envy i7-4700QM, 8GB ram, nvidia 740M, 1TB HDD, original W10 Home.
Újraraktam a gépet és továbbra is hihetetlen lassú, lomha. Nem volt még takarítva, de nem hangos a venti, hőfokok 40-45 °C körül vannak.
Tudom, hogy nagyon tág így behatárolni a problémát, de még is mi lehet? Én a HDD -re gyanakszok, bár az sem ad furcsa hangokat vagy ilyesmi.
Köszönöm a választ előre is!
-
válasz
scott_free #16865 üzenetére
Én szoktam beázott billt tisztítani. Próbáld meg egy lapos edénybe tepsibe tegyél meleg de forró desztillált vizet rakd bele a billentyüzetet és hagy benne egy éjszakára. Majd vedd ki, rázogasd meg és hagyd magától kiszáradni. Nálam általában 10 ilyenböl 6-7db újra jó lesz.
-
válasz
scott_free #16865 üzenetére
Ha nem látsz folyadékra utaló jelet az alaplapon, illetve a csatlakozón, akkor 99% hogy nem sérült a lap, akkor “csak” billentyűzet kell.
-
scott_free
senior tag
Sziasztok,
van egy HP ZBook 17-es notebookunk, amire sajnos a gyerekeknek sikerült szappanbuborék-fújó folyadékot ráönteni, ami miatt most egyáltalán nem működik a billentyűzet. (Közvetlen utána még egy-kettő ment, de aztán már egy se.) A touchpad, meg a pöcökegér viszont működik.
Kiszereltük, meg vissza a billentyűzetet, de nem javult meg tőle.Mit érdemes még kipróbálni?
Illetve vajon csak a billentyűzet romlott el, és azt kell cserélni, vagy valami más hibája lehet?Köszi!
-
Igen ezzel szembesülök én is itt Debrecenben is. Nem akarom megnevesíteni, mert nem az a lényeg, de sok gépet hoznak hozzám ami járt "szervizbe". Mielőtt megmondabák, hogy hol volt előre megmondom nekik, hogy melyikbe lehetett, és sajnos igazam is szokott lenni. Köszönöm a választ, így kaptam még egy szervizt amit bátran ajánlhatok, ha máshol kérdezik tőlem.
Köszönöm -
válasz
Pyttawrx #16862 üzenetére
Jó néhány mühely csapnivaló munkát végez.Elég sok olyan gép kerül be hozzánk amit valahol javítottak de még jobban elbaltázták. Jelenleg ami szervízt még tudnék ajánlani a miénken kívül az a Notebookdoktor kft,ök is nagyon proifik és lelkiismeretesn dolgoznak. Lehetséges , hogy van még ezenkívül jó szervíz amiről nem tudok.
-
milkabrams
őstag
Sziasztok!
Lenovo Ideapad 520 nem hajlandó használni sz mx150-est, az nvidia vezérlőpulton pedig nem tudom beállítani, mert valami olyasmit ír, hogy hozzáférés megtagadva. -
Trohak91
csendes tag
Üdv!
Van egy Asus notebookom. Intel Celeron n5000 proci, 4gb ram 1tb toshiba hdd
Fél éves elmúlt.Olyan gondom van vele, hogyha be van kapcsolva, és a képernyő ugye elsotetedik(ez ugye olyan mint korábban a képernyő védő volt) akkor elkezd kattogni valami, feltehetőleg a merevlemez.
Ez mitől lehet, és hogyan lehet megszüntetni? Amúgy működik jól a gép, csak ez zavar. Ez már az első perctől kezdve szinte így volt szerintem.
Előre is köszi!!!
-
Adott egy noti Z50-75 Laptop (Lenovo) - Type 80EC
A dedikált vga kártyát nem bírom használatra bírni. Furmak is csak az integráltat használja. Egydül a Lenovo diagnosztika programjára reagál, másra nem. BIOS frissítés megvolt.
A másik érdekesség:
Elvileg egy r7 M260DX a kártya, ami tud lenni R5 M230 is
Valakinek estleg ötlete?
Köszönöm -
válasz
katalin888 #16851 üzenetére
-
válasz
katalin888 #16851 üzenetére
laptopszaki, elég jók.
-
katalin888
aktív tag
Egy megbízható szervizt keresek aki normális áron garanciával vállal reballt!
Kit ajánlotok? -
Gizmo94
veterán
Inkább kijelzőbaj lesz ez, mint kábel, mert ha kábel lenne, akkor a fedlap mozgatására elvileg változna, vibrálna. A kijelzőpanel alsó élén van a sorcsatlakozó fólia, az is le tud válni és ilyen hibát generál. Ha leveszed a bezelt, megnyomkodod a kijelző alját végig óvatosan és változik a csíkozás, akkor a hiba ez lesz. Hátránya, hogy ez kb. nemigen javítható. Bár vannak virtuózok akik állítólag tudtak valamit kezdeni ezzel hajszárító, ragasztó, célzott nyomkodás és egyéb csodaszerekkel, de nekem még nem sikerült, csak totál elbasznom a kijelzőt ilyen esetben. Még megnézheted az alaplapon a kijelzőkábel csatlakozását,hogy stabilan rápattant-e az alaplapi csatlakozóra, leveszed, visszapattintod, egyúttal mozgatod a kábelt végig. Ki fog jönni, hogy mi okozza a hibát.
-
MPowerPH
félisten
válasz
nemethchek19 #16848 üzenetére
Semmit, kicsit megno a fogyasztasa a cpu -nak.
-
nemethchek19
aktív tag
Dell Latitude E5470 (i7- 6820HQ)
Audio feladatok miatt a C-State és az Intel SpeedStep funkciókat ki kell kapcsolnom a Biosban
Ha ezeket kikapcsolom, az okozhat bármilyen jellegű problémát a gépben?
-
katalin888
aktív tag
Egy megbízható, nem lehúzós notebook szerviz érdekelne. Köszönöm!
-
kreten67
senior tag
válasz
Cilindrik #16837 üzenetére
A felső burkolat (palmrest) azért vált szét az alsó gépháztól,mert a zsanér csavarfészkei ki vannak törve, ez ennél a gépnél típushiba. Nos a gépedben dc-in aljzatot kell cserélni ami kábeles nem beforrasztós így nagyon egyszerű és a zsanérok tengelyének az anyáin egy negyed fordulatot lazítani kell és az alsó gépház zsanér fészkeit is rendbe kell hozni. Ezt így mindenestől 15 db ezresért szoktam javítani és ebben már a hűtés takarítás és pasztázás is benne van mivel egyébként is ki kell szedni az alaplapot.
-
Cilindrik
aktív tag
Magvan a hiba kontakt hibás a töltőcsatlakozó és a felső burkola is kicsit elvált azon a ponton.
Felhavtam egy random szervízt ők 30-40e-et mondtak. Ez reális ár?üdv
-
Cilindrik
aktív tag
Sziasztok
Adott egy Packard bell Easynote f5211 gép.
Van hozzá egy utángyártott akyga töltő elvileg a megfelelő paraméterekkel (19V, 3.42A) viszont ha rásugom akkor hol észreveszi hol nem de jellemzően inkább nem. A töltő lehet a ludas vagy a táp? Vagy vigyem el szervízbe?köszi
-
kreten67
senior tag
válasz
J0shu4M1ll3r #16826 üzenetére
Sajnos én Miskolcon szervizelek.
Nos amennyiben itt lennél valahol a közelben akkor belepróbálhatnánk ezt az akkut a gépedbe,mert az is előfordulhat ,hogy az alaplap produkálja a hibát és fölöslegesen vennél bele akkut. -
kreten67
senior tag
válasz
FoxyDaMon #16825 üzenetére
Sajnos bugos az egész Amd enduro úgy ahogy van. Az nvidia optimus se tökéletes,de az jóval használhatóbb.
Az ati enduro rendszere sajnos nagyon érzékeny a telepítésre és a megfelelő sok esetben csak noti gyártója honlapjáról leszedett driverekkel működik úgy ahogy. Nagyon sok a panasz az endurora a játékosok körében,mert az egyik játék müxik rendesen,míg egy másik semmilyen módon nem hajlandó elindítani a dedikált vgá-t még a beállításokban kényszerítve sem. -
FoxyDaMon
csendes tag
válasz
FoxyDaMon #16824 üzenetére
Elindítottam egy GPU-Z-t és egy játék elindítása után azt láttam ,hogy mégis csak az AMD kártya működik 80%ban viszont a logban látszik ,hogy közben az intel GPU is használódik.
Előfordulhat ,hogy mivel a gépet Win7ttel gyártották Win10 alatt bugos ez a váltható grafika dolog, és csak használja a két kártyát egyszerre ahogy tudja, csak épp a válsztási lehetőséget nem tudom befolyásolni? -
FoxyDaMon
csendes tag
válasz
z0d1@Ku$ #16823 üzenetére
Nem szeretném ,hogy folyamatosan csak az egyik menjen ezt nem írtam, azt szeretném, hogy egyáltalán mennyen az AMD mert jelenleg csak az intelt használja. Amugy meg a váltható grafikus rendszernek épp az a lényege, hogy a biosban való kapcsolás után Fixed/Dynamic te döntöd el melyik program melyiket használja/windows dönti elmelyiket használja.
-
z0d1@Ku$
senior tag
válasz
FoxyDaMon #16822 üzenetére
Amennyiben helyes sorrendben vannak telepítve a driverek (Intel-Amd), abban az esetben a számítógép fogja eldönteni, hogy mikor melyiket használja és nem a felhasználó. Ha folyamatosan a dedikált vga menne, nem tenne jót sem a gépnek, sem a pénztárcának és idegeknek.
-
FoxyDaMon
csendes tag
Sziasztok, nem kis problémám akadt HP Pavilion dv7 laposommal. Íme a részletek:
A gép tartalmaz egy Radeon HD7400 videó kártyát és van a prociban(Intel® Core™ i7-2630QM) egy Intel® HD Graphics 3000.
A problémám az ,hogy semmi módon nem tudom rávenni, hogy a programok az AMD kártyát használják.
Windows 10Pro v.1809
AMD driver a legújabbra frissítve
BIOS beállításokban erre vonatkozó két opció van Fixed és Dynamic mindkettőt próbáltam.Alább néhány kép amin látszik, hogy az eszközkezelő és az AMD progi egyaránt látja a HD7400at viszont a Windows grafikai beállításoknál nem választható csak az intel HD3000, azt hiszem valahol a Windowsban kell keresni a megoldást. Átböngésztem a google ehhez kapcsolódó cikkeit, de semmi használhatót nem találtam.
Ha az eszközkezelőben letiltom az intel kártyát akkor viszont a Microsoft Basic render driver kerül az intel helyére(3.kép).Remélem érthető a probléma és nem írtam teljes sületlenséget.
-
kreten67
senior tag
válasz
J0shu4M1ll3r #16820 üzenetére
Hol laksz?
Nálam most van egy 3360 darabokban aminek az alaplapját javítom,de az akku az hibátlan benne.
Amennyiben a te akkud kifosta a lelkét azt már nem hozod vissza az élők sorába.
Ezekkel az elhasználódott lipó zacskós akkukkal érdemes vigyázni ,mert nálam a műhelyben a napokban egyszer csak kigyulladt egy dell e7470 akku. Eddig csak ott parkolt a hulladéktárolóban felfújódva,majd elkezdet süvítő hanggal füstöt fújni,majd belobbant és rohadt büdös fojtogató lett a levegő utána.
A szerencsétlen dell e7470 gépnek rendesen szétfeszítette a gépházát az a beteg akku,ahogy felfújódott benne egyébként ez széria probléma ennél a sorozatnál a Dell az akku garanciaidejét 1 évről kiterjesztette a gépek teljes 3 éves garancia lejáratának végéig. -
J0shu4M1ll3r
senior tag
válasz
J0shu4M1ll3r #16741 üzenetére
Hello!
Erre esetleg lenne valami tippetek? Sajnos jelenleg nincs a közelben másik aksi, hogy azt tudjam tesztelni.
Köszi!! -
MPowerPH
félisten
Sziasztok!
Van nalam egy Asus GL752VW noti. Az elozo tulajnak az volt a gondja, hogy a toltot radugva, vagy siman aksirol nem kapcsolt be a noti. Vezetekre dugva meg a led sem vilagit. En szetszedtem, gondoltam megsult egy vezerlo IC ott a tolto aramkorben. A toltot persze leteszteltem multimeterrel, es jo. Na most az tortent, hogy felnyitottam, es az aksi kabele kihullott a csatlakozojabol.
Raprobaltam, es tenyleg eleg konnyen lejar, szerintem siman kirazhato. Kerdesem, lehuzott akkuval, halozatrol ettol meg mukodnie kellene a notinak? Csak mert az Acerem megy a nelkul is, de a regi Asus notim nem indult.
-
kreten67
senior tag
válasz
Jennon888 #16816 üzenetére
Persze hogy lötyög a DC-in,mert nem az alaplapba van forrasztva csak egy műanyag fészekbe van beültetve és így jobban bírja a rongát ,mert flexibilisebb (ez így jó).
A hp töltővel a gép el kell ,hogy induljon csak az akkut nem tölti és a gép harmat gyenge (nincs teljesítmény).
Amennyiben az 5520 Bios Defaultra van állítva akkor bekapcsolásnál hibaüzenetet kell dobnia a képernyőre a felismerhetetlen töltőre hivatkozva és F1-- tovább a winfosba vagy F2 biosba -- vagy Leállítás opcióból választhatsz ,de ezt a hibaüzengetést ki lehet kapcsolni a bios-ban (valszeg nálad ki van). -
kreten67
senior tag
válasz
Jennon888 #16813 üzenetére
Az E6530 az bírja a rongát , magnézium vázas és fém borítás,de az 5520 5530 az teljesen más tészta az egy ipari hulladék műanyag szétpergős vacak.
A Hp töltő nem jó hozzá az nem tölti fel az akkut és csak minimálba indítja a gépet (Nincs turbo boost a procin és minimális órajelen nyíklik nyaklik a gép mintha akkuról üzemelne) 90 watt dell töltő szükséges ,vagy talán a 65 wattos is elég neki,de mindenképpen dell kell. A dell töltőket a center pinen a DC csati középső lábán érkező jelen kommunikálva ismeri fel az alaplap a HP töltővel nem kommunikál!!!! -
Gizmo94
veterán
-
Jennon888
csendes tag
válasz
kreten67 #16810 üzenetére
Na ez az. Még 2 éve szétszedtem, hogy kitakarítsam, semmit, de tényleg semmit veszítettem szét rajta, óvatosan, ahogy azt illik, hát úgy tört, mint a ropi, azt hittem, hogy kifogtam egy rosszat, s az eladó a ludas, de akkor ezek szerint ez típus hiba. Akku szerencsére van hozzá, bírja is sokáig. Viszont töltőm nincs hozzá kompatibilis, csak egy nagy 135 wattos HP, csatija egyezik vele.
-
kreten67
senior tag
válasz
Jennon888 #16806 üzenetére
Az 5520-ba sima led hd 40pin kijelző kell 10e ft egy használt.
Annak a gépnek a gyenge pontja a gépház alsó ami darabokra töredezik ahogy elöregszik és a kijelző fedlapból kiszakadnak a zsanérok.
Amennyiben alaplap + gépház+ kijelző+ akku is kell a gépbe akkor inkább falhoz kell vágni,mert amennyiben működő hibátlan komplett gép lenne kb 40 db ezres lenne az értéke.
Nekem van 3 db e5530 gépem amiben az alaplap mind három hibátlan,de a gépházak és a fedlapok szétesőben vannak talán,ha egy normális gépet lehetne összerakni belőle,de az akku mindháromban halott.
Én is alkatrésznek bontásra fogom hirdetni őket. -
Gizmo94
veterán
válasz
Jennon888 #16806 üzenetére
Kijelző ha nem fullhd ips, akkor olcsón van. Alaplapot meg javítanak nagy eséllyel, én is ebben vagyok most.
Az "alaplapot védő burkolat" az alighanem az alsó ház, a bottom base lesz. Nem egy durva áron mennek azok sem.Erre gondoltál? Ez nem fog anyagi romlásba dönteni.
[link]
-
Jennon888
csendes tag
válasz
kreten67 #16805 üzenetére
Az a baj, hogy maga az alaplapot védő burkolat is elég viseltes állapotú. Meg én h.lye, valamelyik nap, erre a gépre egy utángyártott aksit rákötöttem, sercent is egyet, s valami szag is kijött belőle, amperszag talán, ilyen maró savas szag, szóval félő, hogy kuka, ez én hülyeségem volt. De igazad van, bár a környékemen nincs laptopszerviz, csak pc-hez értenek, viszont van talán egy intelligens külső laptopaksi töltőjük, először felöltetem, s kipróbálom maga a gép működik-e egyáltalán, mert, ha működik, akkor tényleg hülyeség költekezni. Viszont kijelző, meg ez az alaplapvédő burkolat mindenképp kellene.
-
Gizmo94
veterán
válasz
Jennon888 #16801 üzenetére
Ha végiggondolod, mindenképpen megéri felélesztened. Mivel ahogy írod jelenleg kb.nem jó benne semmi ami pénzt érne így normálisan használni sem tudod, de eladni sem. 25 ezer nem sok pénz, annál ha hibátlan biztosan többet fog érni, mert D630-830-akat adnak huszonezres árakon.
-
Jennon888
csendes tag
Sziasztok. Van nekem egy Dell E5520 laptopom, nem nagyon akar tőlem megszabadulni, nem sok az érdeklődő. Filózom azon, hogy érdemes-e rendbe tennem. Elég sok a hibája, a töltést egyáltalán nem érzékeli, valószínű DC hibás, a kijelzőn nagy kiterjedésű fekete pixelpöttyök, amik az idők során nagyobbak lettek. Végül is sokat kibírt, mert bevallom nem nagyon vigyáztam rá, így talán még a szívemhez is nőtt. De reálisan gondolkodva szerintetek ér ennyit ez a gép? Alkatrészek vannak Ebayen, nagyjából 25 ezer forintos projekt lenne, csak a fene tudja megéri-e. Adata: i3 2310M, 4GB Ram, 320GB HDD, 9 cellás 4 órás aksi.
Új hozzászólás Aktív témák
- Napelem
- BMW topik
- Friss videón a RoboCop Rogue City - Unfinished Business
- Milyen processzort vegyek?
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Milyen egeret válasszak?
- Építő/felújító topik
- erkxt: A Roidmi becsődölt – és senki nem szól egy szót sem?
- Így nézz tévét 2025-ben: új ajánlások, régi szabályok
- NTFS, exFAT, FAT32 – Melyiket válaszd és miért?
- További aktív témák...
- P16 Gen1 16" FHD+ IPS i7-12850HX RTX A3000 32GB 1TB NVMe ujjlolv gar
- Bomba ár! Dell Latitude 5490 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Dell Latitude 7280 - i7-7GEN I 16GB I 256SSD I 12,5" FHD Touch I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Latitude 5590 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W11 I Gari!
- LOQ 15IAX9 15.6" FHD IPS i5-12450HX RTX 4050 16GB 1TB NVMe magyar vbill gar
- Motorola E40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- Azonnali készpénzes AMD CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Wilbur Smith könyvek (15 db) egyben
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest