- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Tomasz72: Ventilátor upgrade
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- Szevam: „Rendszerleállás” – egy AI képzeletbeli halál utáni élménye
- bambano: Bambanő háza tája
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
Új hozzászólás Aktív témák
-
jtzk
tag
Sziasztok, most vettem itt hardverapron egy Lenovo Y70 Touch gépet (új...elvileg)
(i7,16gb ram, gtx960m....)És az alábbi linken található hibát produkálja.
https://www.dropbox.com/sh/xnoh2uis0ndny74/AACvzDotJj5EGK5c4EObUtNGa?dl=0
Teljesen random becsíkosodik a képernyő. Most egy ideje nem csinálja annyira, de előtte folyamatosan. Vártam bekapcsolás előtt másfél órát,nehogy a párásodás megártson neki. Doboz sértetlen, nem nyomódott meg. Gondolom nem windows gond... de akkor mi? Jól átvágtak?
A srácnak csak pozitív értékelése van, nem is kevés...
Valaki hasonlóval találkozott már?A win-t nem piszkáltam, az van rajta, amivel küldte.
-
pataslogeza
aktív tag
Ez a hibakod lista nagyon hasznos, koszonet erte!
Harom kulonbozo ram modult probaltam mindket memoria helyen de nem segitett. Ekkor szetszedtem a gepet, letakaritottam a processzorrol es video chip-rol a raszaradt pasztat, raktam ujat de ez sem segitett. Majd futtattam a sajat diag programjat (fn es bekapcsolo gomb) de kijelzo nelkul ebbol sem lattam semmit, igy kikapcsoltam 2-3 perc utan, majd ujrainditottam es elindult, azota hibatlan
Mi lehetett a baja? -
válasz
pataslogeza #15195 üzenetére
Ez elméletileg ennél a típusnál memória hibára utal.Ha két db ram van benne akkor egyenként vedd ki ha csak 1 db van benne akkor vedd ki és ha akkor is sípol akkor hibás a ram.Az egyik foglalalt a gép alján a másik a billentyü alatt van.
-
Tim82
félisten
válasz
pataslogeza #15195 üzenetére
Eszerint RAM hiba, meg kellene nézni másik memóriamodullal/modulokkal is.
-
pataslogeza
aktív tag
Sziasztok.
Dell D830 bekapcsolaskor a bekapcsolo led vilagit de nem indul a ventillator, kijelzo sotet marad, majd kb. 10 masodperc mulva csipog ket rovidet es ennyi.
Mi lehet ennek a baja? Javithato ez? -
grabec22
csendes tag
Sziasztok!
Asus K50 szériás laptoppal kapcsolatban az alábbi jelenség jött elő:
A saját Asus töltőjével (19V, 3.42A) nem kapcsol be, semmire nem reagál (nincs megtörve, DC-Jackre stabilan passzol, multiméterrel kimérve 19.6 V).
Fujitsu Siemens Amilo Li1705 töltővel (20V, 3.25A) 10-ből ~9-szer kapcsol be, de onnantól stabilan fut (multiméterrel kimérve 20.2V).Az alaplapon nem látok fizikai rendellenességet.
Lehetséges, hogy a saját töltője a hibás és nem képes leadni annyi áramot amennyit a laptop felvenne?
Hosszú távon mennyire ajánlott nagyobb feszültséggel használni? -
littlerock
aktív tag
Köszi!
Azóta látom, hogy ettől a hálókártyától epét hánynak a Lenovo-s topicban... Más Win verziókkal is gond van...
Értetlenül állok a dolog előtt.
Egy Intel kártyára írták hogy működik egy hasonló laptopban...
Illetve, hogy az USB-s nano stick-ekkel is van remény...Nyugodt estét!
-
dugo_
veterán
válasz
littlerock #15189 üzenetére
Látom, bár nem értem miért nem listázza a HMM.
Rákeresve viszont kijönnek a kártyáról találatok G580 relációban.
Próbálkozhatsz esetleg aprón valami kortárs Lenovo bontásból származó kártyával esetleg. -
littlerock
aktív tag
-
tserrof77
őstag
válasz
dealerman #15186 üzenetére
Akkor pedig a hőcső pukkanhatott el. Nem gyakori, de elő szokott fordulni. A 615-ösé ugyanaz, bontottba max egy ezresért szerintem találsz.
Ja, tesztelni úgy szoktam, hogy öngyújtóval melegítem a tappancsnál, és pár mp alatt ki kell a radiátorhoz futnia a melegnek. Ha nem, akkor cserés. Ha ellenben kifut, akkor.... nem'tom...
-
dealerman
aktív tag
Sziasztok
HP compaq 610 nagyon melegszik,2 procival is próbáltam több pasztával,mx2-vel is 70-90 celsius,terhelve 100 is megvan
Biost frissítettem,de ugyan ez a helyzet ,venti jó,és ahogy nézem a "borda" is felfekszik rendesen a chipre !
Feszkót se találom magasnak,progikkal nézve....
Mi lehet a gond ?
-
válasz
nyisziati #15177 üzenetére
Lehet egyébként hogy hibás a háttértár Gondolom kellene legyen rajta egy recovery partícíó. Ha nincs akkor pen drivéról tudod felrakni a win 10-et de a driverezés kicsit bonyolultabb lesz az ismeretlen márka miatt.Habár a win 10 szinte mindent felrak.Itt meg .Egyébként ez az emmc drive egy nagy rakás kaki, lassú nagyon
-
nyisziati
veterán
Sziasztok! Vettem Aliexpress-ről egy lapbookot. Yepo 737s.
A gondom vele az, hogy használatbavétel után felraktam rá a Chrome-ot, majd a Nod32-őt. Illetve csak megrópáltam, mert lefagyott. Újraindításnál ez a kép fogadott:
A windows gombra nem reagál. Minden újraindításnál csak ez a kép fogad.
Annyit tudok, hogy nem eredeti windows van rajta (ezt sajnos csak a rendelés után pár nappal vettem észre a lentebb linkelt videóból, az Aliexpress termékoldalról csak annyi derült ki, hogy win10 van rajta, és nem szabad módosítani).
Utánanéztem a dolognak, és észrevettem a youtube-on egy fickó videóját, aki a kommentekben leírta, hogy ő megpróbált szűz wint rakni a gépre, de problémás volt, ezért visszaküldte. (első komment ez a videó alatt)
Sajnos a gépen csak 2 db USB 2.0-ás port van, mivel ez gyakorlatilag egy 13,3"-os tablet, érintőképernyő helyett billentyűzettel.
Szerintetek van esélye az újrarakásnak, esetleg valaki meg tudná oldani, vagy reménytelen kategória és küldjem vissza?
-
dSERiES
senior tag
Sziasztok!
Segítségeteket szeretném kérni, hátha másnak is volt tapasztalata már ilyennel.
Adott egy Sony Vaio SVE1513C1EW, Intel 2020M-mel, Ati HD 7650M, Win8.1.
Elég gyorsan merül, és a System Interrupts meg a System egyfolytában 50-60%-kon pörgeti a processzort, ha semmi nem megy, nincs megnyitva akkor is. Az egyikre az ACPI.sys-t írja a Process Explorer
Csak a Vaio Update megy meg az ESET a háttérben, semmi más. Már a Vaio Control Centert meg minden Vaio szemetet leszedtem már.
Azt olvastam hogy valami driver a hibás, minden drivert leszedtem (monitor, webcam, audio, wifi, bluetooth, videokártya, minden...), a win 8.1-be épített cuccokkal megy a wifi, van kép, stb. De még így is ugyanez a helyzet....
Az eszközkezelőből is lövögettem ki (eltávolítással) ezt-azt, de semmi..Elkezdte kiírogatni hogy rossza az akku vagy mi, leszedtem a Vaio Power Managmentet azóta jó (itt olvastam róla hogy ez a gond).
Újonnan vettem ezt a gépet, nagyon szerettem de most nagyon gondolkozom hogy kidobom a negyedikről
Volt valami BIOS frissítés nemrég és én arra gondolok hogy az miatt? De régebbi BIOS-t természetesen nem enged rátenni (már a legfrisebb verzió van fent azt írja)..
Előre is köszi, ha van valakinek valami ötlete.
-
dugo_
veterán
Teljesen természetes jelenség az IPS kijelzőknél, pláne vékony kávás monitorok és laptopok esetén.
Ha nagyon zavar, akkor 14 napos elállással addig cserélgetheted, amíg egy kevésbé bevilágítós modellt ki nem fogsz, de semmi garancia nincs rá, hogy egyáltalán találsz ilyet az adott modellből. (Vagy nem lesz még rosszabb). -
Ronam
addikt
Sziasztok!
Pénteken hozták meg az új laptopomat (HP Omen 15), és kisebb sárgás foltok vannak a kijelző alján, és csak fekete háttérnél látszik. Kicsit utánaolvasgattam, és azt írták, hogy "backlight bleeding", és IPS kijelzőknél ez gyakori hiba. Ez tényleg így van? Van erre bármi javítási lehetőség?
-
littlerock
aktív tag
Eddig tartott... ismét döglődik...
-
littlerock
aktív tag
Leveszem az alsó lemezt, és megnézem.
Leszedtem a wifi drivert, kipucoltam a registry-t, feltelepítettem amit letöltöttem, de kb ugyanazt csinálta mint eddig, Nem szólt, hogy végzett, kilépett, de ennek ellenére lett wifi.
Megnéztem a verziószámot, és ugyanazt adta, mint amit itt fentebb írtam. Ezt nem értem, de most működik. Remélem ez így is marad... bár nem bízok benne túlzottan...
-
dugo_
veterán
válasz
littlerock #15169 üzenetére
Értem. Ezekkel szerelték a Hardware Maintenance Manual (pdf a link alatt) szerint:
16 WLAN, WiFi 1x2 BGN + WiMAX, Intel 6150NX MOW M PCIE NB HMC (LI) FRU: 20002484
16 Intel 6150NX BSB M PCIE NB HMC (LI) FRU: 20002543
16 WLAN, WiFi 1x1 BGN, Cbt BCM4313 MOW M PCIE NB HMC FRU: 20002505
16 WLAN, WiFi 1x1 BGN, Liteon AR9285 HB95 BGN MOW NB FRU: 20002357
16 WLAN, WiFi 1x1 BGN+BT4.0, Cbt BCM4313HMGB BGN+BT HMC FRU: 20002501
16 WLAN, WiFi 1x1 BGN+BT3.0, Liteon WB195 BGN+BT HMC FRU: 20002524FRU-nak stimmelnie kell, különben nem fogja felismerni a BIOS.
-
littlerock
aktív tag
Újrarakni a gépet, nincs időm.
A Lenovo oldaláról letölthető drivert nem rakja fel. Annak a verziószáma 5. 2xxxx és 2015-ös kiadású, de azt ajánlja W10 és W8-hoz.... Elindul a telepítés, aztán kilép. (bár a gép online beazonosítása után thinkpad-nek gondolja, )Az Iobit cuccait használom. Rendszerkarbantartó, vírusírtó, driver kereső. Eddig nem volt vele gondom.
Ugyanez a gép jól muzsikált win 7-tel, baromság volt feltenni a 10-est, de a "céges ingyenszoftvert" (legális) használom, és ott már nincs 7-es, csak 8.1-es...
Semmilyen más eszközzel nincs itthon baj, ráadásul elfelejtettem a router jelszavát, így belenyúlni sem tudok, csak teljes reset után...
Az asztali gép lan-on csatlakozik (szintén W10), a telefonok, tablet az wifi-n... semmigond velük...
Youtube-on vannak videók a próbálkozásra, de azt inkább hanyagolom. Mindensetre vicces, hogy egy régóta meglévő hibát ennyire csesznek javítani,mert én is W10-nek tudom be a dolgot...
Ezért gondoltam a wifi kártya cseréjére, mint amolyan végső megoldásra...
köszi a választ
-
dugo_
veterán
válasz
littlerock #15167 üzenetére
Első körben bootolj be egy live linux-ot, vagy tegyél fel 10 helyett egy Win7-et, 8.1-et, netezgess egy ideig azzal.
De minimum pucold le azt a drivert, amit felraktál ezzel a külső programmal (egyáltalán ne használj ilyeneket) és szedd le a hivatalos support oldalról a hozzá valót (bár ahogy nézem ennek már nincs is W10 támogatása).
Esetleg konfigold újra a routered.Ha a fentiek nem vezetnek sikerre, szerintem csak akkor gondolkodj hardvercserében.
(Az automatikus kapcsolódás szerintem OS szintű dolog, nem lennék meglepve, ha egy újabb W10 hülyeséggel állnál szemben).
-
littlerock
aktív tag
Sziasztok!
A mai napig kínlódok a wifi kapcsolat megszakadással. Egyszer a W10 is újra lett telepítve, de ez sem segített. A wifi kártya driverét az Iobit driver boostere gyűjtötte be. A kapcsolat random időközönként megszakad, ilyenkor ténylegesen bontani kell, majd újra kapcsolódni. Az automatikus kapcsolódás beállítását sokszor elfelejti.
A W10 szerint ezek az adataim:
Protokoll: 802.11n
Biztonság típusa: WPA2-Personal
Hálózati sáv: 2,4 GHz
Hálózati csatorna: 1
IPv4-cím: 192.168.1.133
Gyártó: Broadcom
Leírás: Broadcom 802.11n hálózati adapter
Illesztőprogram verziója: 6.30.223.256
Mivel a youtube-os videók megtekintése után sem lettem okosabb, így arra gondoltam, kicserélem a wifi kártyát a laptopban.
Tudnátok segíteni abban, hogy kinek, és milyen wifi kártyája van a laptopjában? Mármint olyan fórumtársaktól kéne infó, akiknek jól működik a wifi.
Ha már cserélek, akkor biztosra kéne mennem.
Köszönöm a válaszokat előre is.Laptop: Lenovo G580
-
tserrof77
őstag
válasz
Cyberpunk #15164 üzenetére
Akkor ez a hdd helyére berakott ssd? Vagy mSata? Mert ha hdd helyére ment, akkor lehet, egyszerűen csak lassan ébred az ssd, az a baj, laptopnál nem lehet állítani, hogy a post képnél várjon egy picit... (hdd delay, vagy valami ilyesmi szokott lenni asztali gépeknél)
-
Cyberpunk
félisten
Acer Aspire V15 Nitro
Egy SSD-ről megy a rendszer, ami Win8.1 jelenleg. Első indításra nem bootol, "No booting device" hibaüzenetet produkál. Bekapcsoló gombbal kikapcsolom, majd újra be, s akkor már probléma nélkül indul a rendszer, ami egyébként stabilan fut. SSD hiba lenne?
-
chewycl
tag
válasz
user12 #15156 üzenetére
Arra lettem ma figyelmes, hogyha valamilyen helyen érintkezik a noti alja valamilyen felülettel akkor azonnal elkezd akadni a kurzor es a bill is. Amint a levegőbe emelem hibátlanul megy
Pedig nem is nyomodik, gyakorlatilag egy puha székre tettem rá. Vagy 20x kipróbáltam, nem hittem a szememnek, de tényleg ez van
-
user12
őstag
válasz
chewycl #15153 üzenetére
Én első körben javasolnám, hogy amennyiben telepítve van a tapipadhoz és/vagy a billentyűzethez driver, azt uninstalláld.
Amennyiben van CD/DVD-ről bootolható Live Linuxod, azzal is érdemes lenne megnézni, hogy mit mutat.
Ha Linux alatt is ugyanez a hibajelenség és a driverek nélkül is, úgy felmerül a hardveres hiba lehetősége -
chewycl
tag
Sziasztok!
Van egy Dell Latitude e5470-es gépem, 3 napos, windows 7 van rajta. Nem tudok rájönni, hogy mi lehet a problémája.. Először arra lettem figyemes, hogy a touchpad borzasztóan akadt egy két percig betöltés után. Tegnap már nem is működött, a billentyűzet iszonyatosan lassú, alig veszi a karaktereket, ha lenyomok gyorsan 3 betűt csak egyet ír ki kb. Ilyenkor nem is látom a touchpadet a programban, ahol be lehet állítani a sebességét stb...
Frissítettem a biost, azután tökéletesen működött, mondjuk amikor installáltam egy programot, akkor a touchpad megint elkezdett össze vissza akadani, a billentyűzet viszont gyors maradt. Kikapcsolás és újraindítás után ismét rossz lett, kellett még egy újraindítás mire ismét használható lett a tapipad. Ha rádugok küső egeret és billentyűzetet akkor meg tökéletesen működik az egész. Nem értem mi lehet a probléma ezzel. Van valami ötletetek esetleg?
-
Ketrec
csendes tag
Sziasztok, Adott egy kerek 1 éve vásárolt asus x552M notebook. Az utóbbi időben azt kezdte produkálni, hogyha online videót nézek (legyen az youtube, vimeo, akármi), akkor néha hosszabb, néha rövidebb időközönként 2 dolog szokott történni.
1. A jobbik, hogy hirtelen becsíkozódik a kijelző egy része, néha csak az alja, néha a feléig. kb úgy néz ki a dolog, mint mikor egy régebbi monitor nem támogatott felbontásra vált. A gép nem fagy le, lehet mozgatni a kurzort is. Ilyenkor kikapcsolom a kijelzőt, és vissza ekkor eltűnnek a csíkok, és minden megy tovább rendben.
2. A rosszabbik, hogy egyszercsak csontra fagy a gép, és folyamatosan búgó hang hallatszik. Ilyenkor nem mozog a kurzor, megszűnik minden hdd tevékenység is, még a bekapcsoló gomb se reagál. Csak a hard reset segít.
Ezek mind online videó nézés közben jönnek elő, játszani játszhatok több órát is, nyúzhatom a gépet akármilyen stressz teszt progival, nem jön elő a hiba.
A gépen windows 10 x64 van, a legújabb frissítésekkel. A hiba hébe-jóba jelentkezett régebben is, de nagyon ritkám, de most viszont óránként is.
Ötlet?
-
dugo_
veterán
válasz
leonaprofi #15148 üzenetére
Az IDE-s korszak nekem már kimaradt, de talán egy ilyen adapterrel működne:
http://www.ebay.com/itm/Converter-Cable-SATA-PATA-IDE-to-USB-2-0-Adapter-for-2-5-3-5-Hard-Drive-DS-/152372547018Nem tudom biztosra mondani, ráadásul ez legalább 3-4 postával. Esetleg próbálkozz szervizekben vagy nézz szét aprón, adj fel hirdetés ilyen átalakítóra.
-
dugo_
veterán
válasz
leonaprofi #15146 üzenetére
Kiveszed és rákötöd egy másik gépre akár kívülről USB-n (kábellel vagy külső 2,5"-os házzal), akár belülről SATA kábellel.
-
leonaprofi
tag
Sziasztok!
Abban kérném a segítségetek, hogy adott egy notebook, ami nem működik, tehát nem lehet bekapcsolni. Viszont a merevlemezről valahogy szeretném az adatokat lementeni. Ezt hogy tudom megtenni, ha a laptop nem működik?
Hálásan köszönöm előre is a segítségetek.
Üdvözlettel,
Leon -
Tumak
tag
válasz
dealerman #15144 üzenetére
Szia
Elektrosztatikus probléma is lehet. Egy próbát megér! AC adapter és akku nélkül power gombot nyomni vagy 30 sec -ig. Vagy így video
Nem túl hihető ,de nekem sikerült egy VAIO val. Szintén semmi életjel nem volt .
Ha működés közben állt le nem igen segít ez, de ha esetleg alvóba lett hagyva és aztán nem indult még esélyes. -
dealerman
aktív tag
Sziasztok
Lenovo v560 totál semmire se reagál,töltője jó ,se a venti de még csak a ledek se villannak fel,annyit mértem rajta,hogy az akksihoz eljut a az áram,valami táp gondja lehet,vagy chipset ? ha az utóbbi gondolom akkor végleg kuka
-
-
Russel009
csendes tag
Sziasztok.
Kis segítséget szeretnék kérni. Van egy Lenovo G580 típusú gépem (kb 4 éves). Olyan hibája van, hogy amikor be akarom kapcsolni, akkor felpörög a hűtő ventilátor, felvillan a webkamera lámpája majd 1-2 másodperc múlva leáll, majd újra felpörög-felvillan és leáll. Ezt megcsinálja 3-4 alkalommal majd nem próbálkozik többet. Így gyakran 4-5 percig kell próbálkoznom mire el tud indulni. Korábban csak és kizárólag aksiról csinálta, (csak akkor volt hajlandó elindulni ha rá volt dugva a töltő a hálózati forrásra, de pár napja már így is kínlódik. Az akkumulátornak nincs baja (4-5 órát vígan kibír róla). Amit még tudni kell, hogy évente egyszer szét van szedve tisztítás szempontjából, illetve pár hete esett át egy processzor cserén (a régi processzor is működött, szimplán teljesítmény javítás miatt történt a csere). A csere óta lett komolyabb az indítási hiba.
Hardwere-s hibára gondolok, de fogalmam sincs mi lehet a probléma.
-
Mzperk
újonc
Sziasztok,
Olyan problémám van HP 250 G5-ön Win10 operációs rendszerrel, hogy habár be van dugva a fülhallgató, mégis szól a laptop hangszórója is. Ez piszkosul zavaró. Pedig kiírta a rendszer, hogy felismerte, hogy egy fülhallgató van bedugva, mégsem kapcsolta ki a hangszórót.
Van valami ötletetek, mit tudnék tenni?
Előre is köszönöm.
-
fzrd
újonc
Sziasztok!
Egy 2012-es HP Probook 4530s laptopom van.
A billentyűzeten 11 gomb (történetesen az a,s,d,f,g,h,k,l,é, num 8, nagy ENTER) egyik pillanatról a másikra elromlott, nem reagál semmire. Nem öntöttem le semmivel, nincsenek beszorulva, nem ragadnak. Szétszedtem a gépet, kivettem a billentyűzetet és nem lehet látni semmi hibát (nincsen az alja tele morzsával, szennyeződéssel), az csatlakozó "kábel" sincs meggyűrődve, hibát nem látni rajta. Ha csatlakoztatok egy külső USB billentyűzetet akkor az hiba nélkül működik (innen gondolom hogy nem szoftveres jellegű a dolog).Gondoltam rá, hogy veszek egy új HP billentyűzetet, de nem vagyok benne biztos, hogy ez a probléma oka. Alaplap, vagy a billentyűzet csatlakozó felületének oxidálódása játszhat?
Szerintetek mi lehet a hiba?Ezt leszámítva tökéletesen működik a gép.
Előre is köszi a válaszokat,
fzrd -
Fillér
csendes tag
Sziasztok!
A szeretett kis laptopom most kifogott rajtam. Olyan problémám van vele, hogy indítás után elmegy a fényerőm a kijelzőn. Az Asus feliratot behozza de utána nincs fényerő, így külső monitort használok. Olyan kérdésem lenne, hogy körülbelül mennyi lehetne ennek javítása? Asus X71Vn gépről van szó.
Előre is köszönöm a válaszokat.
-
elté
csendes tag
Sziasztok!
2016. december 29.-én vásárolt Dell Vostro 15 3568 laptop (Core i3-7100U, 4GB DDR4, 128GB Sandisk X400 ssd és csak IGP) produkál egy furcsa dolgot. Vásárláskor Ubuntu volt rajta, ezt lecseréltük windows 10-re.
Az elején Ubuntuval csak néha-néha remegett egyet a kép. Windows 10-el pedig látszólag random időközönként, de annál idegesítőbben és aggasztóbban becsíkozódik a képe.
Van amikor napokig nem történik ilyen, aztán van amikor bekapcsolás után szinte egyből. Most például egy ideje nem történt ilyen, de ma megint előjött a hiba. 95%ban ugyanazok a programok futnak rajta mindig. Chrome, office, acrobat, vlc.
Hdmi-n vga-n még nem néztük meg a problémát, mivel teljesen véletlenszerűen jön elő és nem tart túl sokáig.
A legutóbbi ilyen esetnél ment ez azonnali restart, aminek nem igazán volt hatása, tovább csinálta a dolgot.
Aztán kikapcs, pár perc pihenő és utána megszűnt.Windows 10-et először telepítettem és először használjuk tartósan.
Nem igazán tudom, hogy szoftveres vagy hardveres lehet a probléma.
A dell féle gyári driver van fent mindenből. -
riolobo
tag
Üdv!
Van egy HP 620 laptopom és kb két és fél éve vettem bele egy 128-as Transcend SSD340-et, a HDD helyére szereltem be és windows 7-et, később 10-et telepítettem rá. A közelmúltig minden tök jól működött, a gép relatíve fürge volt. Egy nap aztán azzal szembesültem, hogy bekapcsoláskor a jó öreg "Non-System disk or Disk error" felirat fogad. Ezután újratelepítettem a windowst, ekkor is úgy tűnt, hogy minden rendben van, sokszor újra is indítottam. Másnap aztán ismét a fenti hibaüzenetbe ütköztem. Visszatettem az eredeti HDD-t, feltelepítettem, hetek óta semmi gond vele. Tegnap sikerült beszereznem egy keretet, hogy a DVD-író helyére is bepakoljam az SSD-t. Windows délután remekül felment, egyéb cuccok is, sok újraindítás, este némi múltmédia, szóval minden király. Ma délutáni bekapcsoláskor már megint a szokott hibaüzenet.Előtte még a képen látható dolgok olvashatók.
Jelenleg az eredeti HDD-n van a windows, az SSD szimpla meghajtóként látható, írható, olvasható, HD sentinel is rendben találta.
Valami ötlet, hogy mi lehet a probléma? -
tipikus
csendes tag
Szép napot! De legalábbis szebbet mint az enyém..
Acerekkel kínlódok. Adott egy 5520-as és 1 7520-as. Utóbbi nem rég jött. Mindkettő cserélhető vga-s. Előbbiben nem volt, utóbbiban igen vga kártya. Egyikhez sem jött tápkábel, de van egy szépen működő 5715-ös, amihez van utángyártott 90 W-os. Szóval ezt rádugva a 7520-ra az nem indult el. Illetve elsőre megpróbált betölteni, de félúton kikapcsolt. Utána már semmi. Vga kártyát átraktam az 5520-asba, ott dettó, félúton kikapcs, utána semmi. Próbáltam ramok cseréjével, hdd nélkül, kis szünettel, stb. semmi. Ám tegnap este egyszercsak elindult az 5520, F2-re betöltötte a Setupot, de 1 bill. lenyomására kikapcsolt. Éjjel pihent, ma reggel minden ugyanúgy, mint este. Ezért a tápot kicsit beraktam a hűtőbe. Pár perc múlva indítottam és elindult (még hdd nélkül). Aztán tettem bele hdd-t, így is elindult, de nem tudta betölteni a windost (7), pedig az 5715-ön csont nélkül megy. Most ott tartok, hogy fixen áll az "Indítás javítás"-nál, de lefagyott, touch padra nem reagál. Billentyűt még nem próbáltam, mert kíváncsi voltam, stabil vagy leáll magától (nem áll le, fél órája stagnál). A tápja különösebben nem tűnik melegnek. Billentyű nyomás után kicsit még próbálkozott a javítással, majd leoldott...
Viszont eszerint nem vga kártya hiba, talán nem is bga, chip, proci hiba...
Akkor esetleg mégis a táppal lehet gond? Van valakinek használható ötlete? Előre is köszönném! -
Krisz1441
tag
válasz
AllTheBest #15129 üzenetére
Leinformálom a srácot mégegyszer. Bontva nem volt még az fix! Paszta van rajta elég, szerintem észre vettem volna ha nem érintkezik rendesen.
Sima fullHD youtube teljes képernyős video lejátszáskor mértem. -
-
Krisz1441
tag
Sziasztok!
Barátom HP Probook 450 G1-es laptopját szétkaptam és újra pasztáztam Arctic MX4-el, mert szerinte melgedett. A105750M CPU van benne a Hwinfo 64 fullhd youtube video lejátszás közben ezt méri:
CPU (Tctl) 64fok max
CPU (Package) 113fok max, ez a 113 fok aggaszt engem.
A venti üresjáratban is folyamatosan teker.
Ötlete valakinek? -
pistu1
tag
Sziasztok
Adott nekem egy hp 6720s laptop.Nem az enyém,szomszédom kapta kb egy évvel ezelőtt.
Jelenleg egy T3400-as processzor van benne. de gyanítom hogy hibás.A hibakódból legalábbis....
Akku nélkül rádugom és van hogy egyből,de van hogy egy kis várakozás után elindul.Egyszer felvillan a caps lock led,sípolás nincsen. kb 3-5 perc múlva ujraindul ugyan így. Szerintetek mi lehet a gondja? -
Braha
csendes tag
Csak ötlet, de nagyon úgy tűnik, hogy az akkumulátor lesz a ludas. Próbáld ki egy másikkal. A Lenovo -k érzékenyek a tápokra és akksikra. Könnyen meglehet, hogy veled is ez történik.
Nekem a x220 -asom tápcsere után touchpadon rángatózik az egér, valszeg BIOS -ban be kéne állítani a töltési értéket és abba maradna. Lusta vagyok, meg egérrel használom, de ez is egy példa rá.
-
Braha
csendes tag
Sziasztok.
Van egy MSI GX623x laptopom. Sajnos beütött nálam is a problémája, megnyekkent a videókártya.
Tettem próbát a melegítéses módszerrel, de pár hónap után feladta végleg a küzdelmet.
Sikerült szereznem pár videókártyát, melyek közül egy Nvidia 9500m GS -el működik végre és minden szép és jó.
Azonban a driver nem tehető fel, mert maga a gép nem ismeri fel a kártyát. Sem BIOS -ban, sem a windows.
Alapból win 7 volt rajta, és most utoljára win 10 el próbáltam.Nvidia honlapról próbáltam leszedni a drivereket, automatikus és manuális módon is, de mindig hibába fut, miszerint nincs videókártya.
Lehetséges valahogyan felismertetni a kártyát?
-
embe
nagyúr
Hali!
Probléma továbbra is fennáll.
A feltöltött akksit beteszem a gépbe - Lenovo X230 - nem indul, nem reagál a bekapcs. gombra.. Rádugom a töltőt be lehet kapcsolni.
Így működik a ki/bekapcsoló gomb, reagál rá a gép.
Viszont miután eltávolítom a töltőt, a leállított gép, ha csak akksiról megy, folyamatosan újraindul.
Ha visszadugom a töltőt, akkor megint normálisan ki és be lehet kapcsolni, nem indul újra.Van valami tippetek a hiba okára?
-
Tumak
tag
válasz
pataslogeza #15116 üzenetére
Szia
[link]
14,1 colos 307 mm hosszú és 2mm átmérőjű.Azt hiszem egy van benne- a nagyobb kijelzőkben több van.
Előfordulhat hogy az érintkezők a fénycső két végén hosszabbak és le kell csípni,de csak ha nem fér el.
KB 3kv feszültség is lehet ott - könnyen áthúzhat. Ne bekapcsolva szerelj!
A youtubon találhatsz videokat. PLd ccfl bulb
Van aki átalakítja ledesre -de bonyolult.
Amelyik kikapcsol annál is lehet a fénycső hibás! -
pataslogeza
aktív tag
Hello,
Harom egyforma laptopom van (Dell D630), egyik hibatlan, masiknak tul eros a fenyereje es kikapcsol 12mp utan, harmadik hattervilagitasa egyaltalan nem megy. Invertert mar cserelgettem mindben de a hiba maradt.
A harmadik kijelzojet most szetszedtem, es a cso el van torve benne, szoval pontosan megmerni nem tudom.. Nem hinnem hogy en tortem el, mert nem hallottam reccsenest.
A kijelzo tipusa LP141WX1
Meg tudnad mondani hogy ebbe mekkora kell? -
embe
nagyúr
Sziasztok!
Lenovo 230X
Véleményetek szerint mi okozhatja a fenti gépnek az állandó bekapcsolását?
Ha leállítom, pár másodperc után újraindul.
Kapott új biost, W7 lecserélve W10-re.
Cmos elem kiszedve majd vissza - egy asztali DELL gépnél az állandó újraindulást ez oldotta meg.
Akksival és akksi nélkül is produkálja ezt a hibát. -
tserrof77
őstag
válasz
pelenka35 #15109 üzenetére
A hdd kiszedhető belőle, ugyanolyan csatlakozói vannak, mint a normál sata 3.5" hdd-knek, így asztali gépre kötve, lementhető. Vagy max 2000Ft-ért tudsz venni neki usb-s házikót, akkor mint egy külső hdd tudod használni.
Mindenesetre meg kellene nézetned a hűtését...
-
pelenka35
őstag
Sziasztok.
Adott egy Asus notebook ami bekapcsolás után ha sikerül elindulni és nem kapcsol ki közben, kikapcsol. Próbáltam csökkentet módban is,de akkor is ugyanez a helyzet. Mit tudnék tenni,hogy legalább az adatokat le tudjam menteni?
Köszönöm. -
Strezi
őstag
Sziasztok,
Acer 1810tz notebookom sajnos nem tölt, akkuból még bevillannak a ledek de már lemerült. Van esély javításra? 4GB, SSD olvasgatni sok-sok évig jó volt
-
gallus
aktív tag
-
válasz
gallus #15105 üzenetére
Lehet használni,többet nem fogyaszt inkább kevesebbet,a HDMI pedig mindig a müködö grafikus chip képet mutatja.Nálam is járt már javításon hasonló gondokkal gép és miután az ügyfelek nem vállalták a javítás (chipcsere) Költségét azóta is az intel grafikus magjával használják a gépet,persze erős korlátokkal.
-
gallus
aktív tag
Sziasztok!
Adott egy dedikált AMD VGA hibás (van kép, de csíkoz) laptopocska.
Ha átváltunk integráltra (intel), akkor minden rendben.
A kérdésem az lenne, hogy lehet-e így használni, nem fogyaszt-e többet, illetve mi a helyzet a HDMI kimenettel?
Köszönöm. -
BLUE TORNADO
senior tag
válasz
AllTheBest #15096 üzenetére
Forrasztással nincs gond. Köszi a linket, lehet, hogy rendelek egyet. Most az az 1000 Ft nem oszt nem szoroz
-
phoenix64
őstag
válasz
phoenix64 #14892 üzenetére
Valahogy megoldotta ismerősöm a problémát. Mostmár rendesen felismeri a lapos a GTX 560M-et... Viszont nem akarja elmondani, hogy csinálta, ami eléggé idegesít.
Annyit mondott h a G73SW-be nem való a GTX 560... De nem tudok rájönni mit mókolt, hogy tényleg működjön. Esetleg vkinek vmi ötlete? Eredetileg a GTX 560M a G53SW-be való.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Fotók, videók mobillal
- Le Mans Ultimate
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Xbox Series X|S
- További aktív témák...
- Szép! Dell Latitude 7430 ÜTÉSÁLLÓ! Üzleti Profi Ultrabook 14" -60% i5-1245U 16/512 FHD IRIS Xe
- Ahh! Dell Latitude 7430 "ÜTÉSÁLLÓ" Üzleti Profi Ultrabook 14" -50% i5-1245U 16/512 FHD IRIS Xe
- Core I9 ERŐMŰ Lenovo P1 Gen2 (8mag/16 szál 32Gb DDR4 1Tb SSD 4Gb Nvidia) laptopom eladó!!!
- Új Dobozos Lenovo Yoga Slim 6i Gamer Procis Ultrabook 14" -35% i5-13500H 16/512 Iris Xe FHD+ OLED
- Új Dell Inspiron 14 5435 Ultrabook -50% 14" Bivaly AMD Ryzen 7 7730U 8Mag 16GB 512GB FHD+ IPS
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B250 i5 6600 16GB DDR4 256 SSD 500GB HDD GTX 1050 2GB Zalman Z1 Njoy 550W
- Eredeti, új Lenovo 330W töltők - ADL330SDC3A
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A70/Samsung Galaxy A71/Samsung Galaxy A72
- Kingmax 1x2GB DDR2 800 RAM eladó
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest