- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- droidic: Időutazás floppyval: A 486-os visszavág PCem-men
- bambano: Bambanő háza tája
- sziku69: Szólánc.
- Argos: Adjátok vissza a netet! - szeretnék elaludni!
- Geri Bátyó: Megint tahó voltam – SZEMÉLYISÉGFEJLŐDÉS
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
ad4m1337
aktív tag
Sziasztok!
Mi lehet a problémája a gépemnek? HP Envy i7-4700QM, 8GB ram, nvidia 740M, 1TB HDD, original W10 Home.
Újraraktam a gépet és továbbra is hihetetlen lassú, lomha. Nem volt még takarítva, de nem hangos a venti, hőfokok 40-45 °C körül vannak.
Tudom, hogy nagyon tág így behatárolni a problémát, de még is mi lehet? Én a HDD -re gyanakszok, bár az sem ad furcsa hangokat vagy ilyesmi.
Köszönöm a választ előre is!
-
ad4m1337
aktív tag
Üdv!
Sikerült sajnos benyomni a notebook kijelzőt ( Lenovo Z500 matt ) , és ki szeretném cserélni. Milyet rendeljek? Aida -val megnéztem és elvileg ez a típus: Modell N156BGE-LA1
Honnan tudnék 100% gyárit rendelni? Mire figyeljek rendeléskor?
Köszi a válaszokat előre is!
-
ad4m1337
aktív tag
Sziasztok!
Szerintetek lehetséges valamilyen módon enyhe kopást kicsiszolni/polírozni matt kijelzőről?
-
ad4m1337
aktív tag
válasz
kreten67 #12530 üzenetére
Alapesetben, ha csak egy chrome megvan nyitva és le van rakva a tálcára, akkor 0-5% között ingadozik a proci... Pl. most megvan nyitva a chrome, böngészek + youtube videó -nál először felugrik 40-50% -ra, utána helyreáll stabil 10-15% -ra.
A ram alapesetben 1,2Gb használatot mutat.
Másik: van valakinek tapasztalata 6-8k Ft -os kínai utángyártott notebook akksival? Itthon sajnos gyárit horroráron tudnék venni, 18-25k
-
ad4m1337
aktív tag
Hello!
Nem tudom mennyire releváns a kérdésem, de azért leírom:
van egy 2011 júniusában vásárolt Asus K53SJ-SX138D [link] notebookom, ami elég lassú lett mostanában.
Nyáron lett kitisztítva, újrapasztázva, és kb. júliusban lett újrarakva a Windows7. A gépben: i3-2310m proci, GT520m 512mb vga, 3gb ram, 320gb hdd. Csak alap programok vannak fent a gépen (torrent, daemon tools, vlc, stb. + iskolai programok: autocad, nct90, stb.), nincs megtelve a gép, kb. 100gb hely van még a hdd -n, és egy partíció van létrehozva. Az akksi 0% -os, csak is tápról használom. CC clenerrel rendszeresen törlöm a felsleges fájlokat. Smart Security 7 van fent, kereséssel 0 vírust hoz ki.
Tehát a kérdésem, hogy indokolt, hogy egy ilyen felszereltségű és korú gépnek lassúnak lenni? A lassúság jelentkezik: bekapcsolásnál, kisebb programok megnyitásánál, Google Chrome -nál, tehát összességében sokat jelenik meg a "homokóra"...
Egy HDD -ről, SSD -re váltás, vagy 3gb helyett 4gb ram megoldaná a lassúságot?
Köszönöm előre is a válaszokat. Üdv!
-
ad4m1337
aktív tag
Szeretném mindenki figyelmébe ajánlani a következő céget ha új, magyar billentyűzetet szeretne notebookjába: eBay --> nordic_keyboard
Korábban már írtam, hogy elromlott a billentyűzet a notebookban (Asus K53SJ). Szerettem volna gyári billentyűzettel pótolni a régit, és ami fontos volt nekem, hogy magyar kiosztású legyen, és nem matricázott. Rátaláltam ebayen az előbb írt cégre (csak ott árulták ehhez a típushoz gyári magyart) és nagyon meg vagyok velük elégedve. Postázás gyorsan ment, tracking number -el követhető, a billentyűzet pedig valóban gyári, ugyan azt kapja az ember ami alapból is van a gépébe. Árban valamivel drágább mint más eladók angol kiosztású billentyűzetei, de ha valaki ragaszkodik a magyar kiosztáshoz (és nem akar matricázni), akkor ez egy jó alternatíva.
-
ad4m1337
aktív tag
Hello!
Már korábban írtam (múlt héten), hogy sikerült beleöntenem a notebookba (Asus K53SJ) egy kis sört, pontosabban fél decit és a billentyűzet bal oldali részén egy kis területre.
Gyorsan kikaptam a billentyűzetet, egy pár csepp ment kb. a billentyűzet alatti részbe (szerencsére a billentyűzet elég zárt). Utána a billentyűzetet átmostam vizes szivaccsal, és vártam míg kiszárad. Viszont elég hülye voltam, mert nem vártam eleget, hogy teljesen kiszáradjon és visszatettem.
Utána ment a gép rendesen, hibának semmi jele, billentyűzet is 90% -ban úgy kattog mint eredetileg. Másnap reggel viszont bekapcsoltam, párat berregett, csipogott a HDD, újraindult, és a gép nem látta a HDD-t, nem tudott róla bootolni. Másnapra rendbe jött az egész, újra tudott bootolni a HDD -ről, de a gép valami eszmélet lassú lett a korábbihoz képest: főleg internetezek, ezért itt veszem észre, hogy a tartalmakat lassabban löki be, maga a gép is sokkal lassabban áll fel, sajátgép ikonra kattintva lassabban hozza be, scrollozásnál is lassabb.
Elvittem egy notebookos ismerőshöz, ő nem ajánlotta a gép szétszedését és nem is tapasztalt lassaulást, de én tudom, hogy az eredetihez képest másabb lett.
Tudom, rengeteg hibára lehet gyanakodni, ti mire gondoltok? Volt már valakinek ilyen tapasztalata? Ja és a W7 kb. 1 hónapja lett újratéve -
ad4m1337
aktív tag
Hello,
sikerült 1 órája kb. 50 ml sört öntenem a billentyűzetre (Asus K53SJ), időben felitattam de nem 100% -os a billentyűk kattanása. Tehát tökéletesen lehet vele írni, a nyomásérzékenység sem változott, csak kicsit tompább lett az "asd" karakterek körül a billentyűk kattanása.
Ez a billentyűzet egy blokkból ál, lehet esetleg valahogy takarítani? Gondolom szétszedni gyakorlatilag lehetetlen, létezik erre valami tisztító eljárás?
Kösz előre is!
-
-
ad4m1337
aktív tag
Üdv mindenkinek!
Van egy 3 éves Asus K53SJ notebookom, utóbbi időben rendkívül belassult, youtube FHD videóknál meg baromira felpörög a proci, egyszerű játékoknál (pl. CoD2) nagyon melegszik. Új korában nem csinált ilyeneket.
Jól gondolom, hogy egy takarítás, tehát por kifúvása, újrapasztázás, stb. segíthet? Ha igen Debrecenben hol dolgoznak kulturáltan és milyen áron?
Vagy ha Debrecenben valaki házilag tud segíteni, azt is megköszönöm. Én próbáltam szétszedni, de sajnos az alumínium billentyűzet körüli részt nehéz eltávolítani az alsó résztől, pattintani kell, én meg nem merem, ne hogy eltörjön a műanyag alsó rész.
Köszönöm előre is!
Új hozzászólás Aktív témák
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Hardcore café
- Battlefield 6
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- RTX 3060 TI játék csúnyaságok (Stalker 2, Manor Lords)
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Milyen egeret válasszak?
- További aktív témák...
- Telefon Felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- HP EliteBook 840 G8 i5-1135G7 32GB 1000GB 1 év garancia
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF A620M R7 7700 32GB DDR5 1TB SSD RX 6800 XT 16GB ZALMAN I3 NEO Gigabyte 750W
- Bomba ár! HP EliteBook 830 G5 - i5-8G I 8GB I 256GB SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3048, 94% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest