Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
- eBay-es kütyük kis pénzért
- potyautas: A Magyar Néphadsereg emlékére
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- bambano: Bambanő háza tája
Új hozzászólás Aktív témák
-
roti86
őstag
válasz
Pyttawrx
üzenetére
Ubuntu indul ha van benne HDD akkor is, illetve tettem bele egy másikat, a windows telepítő ugyanúgy lefagy, az Ubuntu indul.
Amiket eddig próbáltam: HDD csere, memória csere, wlan kártya nélküli indítás, BIOS beállítások változtatása: ide-ahci mód, usb portok ki be kapcsolása, integrált nic ki be kapcsolása, CPU speedstep ki be kapcsolása, virtualizáció ki be kapcsolása...
Windows telepítő kifagy, ubuntu indul...
Cput sajnos nem tudok keresztprobazni, mert a saját laptopomban nem ilyen van. Még ez az egyedüli, ami nem lett próbálva.
Ma még egy BIOS frissítést megejtek ha lefut, mert ahogy nézem a legfrissebb A11 van rajta. Ha ez sem, akkor meg vagyok lőve. Akkor marad az alaplap!?
UI: vajon melyik az a hardverelem vagy bármi amit a Windows telepítő betöltés közben ellenőriz és nem megy tovább azon a lépésen? Létezik vajon olyan windows verzió, ahol ez ki van iktatva?
-
roti86
őstag
Sziasztok!
Adott egy Dell Inspiron N5110 hulladék notebook, pontosan 5110-6572 típus. Ebben a topicban rákereseve is sok probléma található ezzel kapcsolatban, viszont az enyémre sajnos az egész internetet feltúrva sem találam megoldást.
A windows 2 napja a betöltés után kb. 10 másodperc után kék halállal megállt, újraindult és azóta nem tölt be, megáll az op rendszer töltés a windows logonál. Sebaj, gondoltam magamban, majd bebootolok telepítőről és használom helyreállítás funkciót, na itt jött igazán a fekete leves: a gép nem bootol be még telepítővel sem, mindig megáll a windows logonál. Próbáltam win 7, win 8.1, win 10 és végül windows xp telepítővel, próbáltam dvd-ről és rufussal készített pendriveról, sajnos mindegyik telepítő megáll, be sem indul a telepítés. Próbáltam hiren's boot cd-vel a mini windows xp-t elindítani, ez sem sikerült, ugyanúgy megáll... A HDD idle módba vágja magát, mintha nem lenne kommunikáció a dvd vagy pendrive és a vinyó között.
Innentől kezdve gyanítom hardveres hibával állok szemben (csak tudnám mi a rossz)
F12 boot menüből elérhető egy Dell-es diagnosztikai tool, azt lefuttatva minden hardverelem zöld, nem talál hibát. Lefuttattam a memtest-et is a hiren's alól, az sem dobott hibát (próbáltam másik memóriával is, ebben a gépben ez az egyedüli könnyen cserélhető alkatrész, de a hiba ugyanaz, tehát memóriahiba kizárva).
Mivel ez egy olyan fasza konstrukció, hogy minden további alkatrészéhez csak a gép teljes szétszedésével lehet hozzáférni, így szétkaptam. Kiszedtem a merevlemezt, lementettem az adatokat róla, nyomtam rá partíció törlést és formázást, majd beraktam egy másik laptopba, ott természetesen gond nélkül indul a windows telepítő.
Visszatéve a HDD-t az N5110-be persze megint fagy a telepítő a boot logonál

Volt BIOS alaphelyzetbe állítás, ez sem segített.
Innen kezdve nem tudom hogyan tovább
Mit lehet még kipróbálni és vajon mi baja lehet? Talán alaplap probléma!?ui: a laptop nem az enyém, hanem egy családtagé...
Új hozzászólás Aktív témák
- HP ProBook 430 G3, 13,3" HD kijelző, I5-6200U CPU, 8GB DDR3, 128GB SSD, W11, Számla, 1 év garancia (
- Lenovo Thinkpad T470S, 14" FHD kijelző, I5-6200U CPU, 8GB DDR4, 128GB SSD, W11, Magyar bill, Akku X,
- Dell Latitude 5480, 14" FHD kijelző, I5-7300U CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, W11, Magyar bill, Számla, 1
- Garancia!: 2027.03.24 MSI Katana GF76! I7 11800H / 3060 / 16GB DDR4 17Colos kijelző!
- Olcsó laptop! Lenovo Ideapad 1 15AMN7! AMD 7120U / 4GB / 128 SSD
- Kezdő Gamer PC-Számítógép!Csere-Beszámítás! I5 6500 / RX580 8GB / 16GB DDR4 / 512 SSD
- Bomba ár! HP Pro X360 11 G1 - Intel N4200 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD Touch I Cam I W11 I Gari
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B450M R5 3500X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3050 8GB GameMax STORM Black EVGA 600W
- Lejárt a gyártói garancia? Mi tovább támogatjuk az IT infrádat!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H510M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2080 Super 8GB Zalman T4 PLUS FSP 700W
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi

Mit lehet még kipróbálni és vajon mi baja lehet? Talán alaplap probléma!?