- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- GoodSpeed: AOMEI Backupper Professional Edition: Lifetime Subscription
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sh4d0w: Netflix? Ugyan, VW előfizetés!
- LordAthis: AI Kérdés érkezett - 3600 soros Spagetti kód refaktorálása és budget
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Tutti Georg: A Microsoft 2025. augusztusi biztonsági frissítései hibásak
Új hozzászólás Aktív témák
-
Medve81
tag
Sziasztok.
Egy Lenovo IdeaPad Z510 notebook Revo Uninstallerből Eset Smart Security törlése és CCleaner Tisztító és Rendszerleíró folyamatok futtatása és újraindítás után rögtön a legelején világítanak a billentyűk, viszont tovább nem megy és folyamatos halk kattanó hangot hallat a gép (mintha valaki ütemesen lépkedne).
Többször kikapcsoltam és vissza, de semmi változás.Segítsetek kérlek, hogy tudom életre kelteni a gépet, mivel szükség lenne rá.
Segítségeteket előre is köszönöm.
-
PainKiller13
őstag
Sziasztok!
Van egy HP Elitebook 8560p-m, ami olyat produkál hogy véletlenszerűen 1-10 óránként win7 alatt kékhalált produkál, bejön egy kék képernyő aztán meg lementi a memóriát az SSD-re és újraindul.
Memtestet próbáltam de pár másodperc után újraindul.
Van valakinek ötlete?
-
ZTE_luky
aktív tag
Sziasztok, Asus G56JR CN145D típusú gépem van, 3 éve, 2014 szeptemberében vettem, Eddig semmi probléma nem merült fel a géppel kapcsolatban. A kora miatt az akkumlátor teljesen elhasználódott, ezért mindig hálózatra kell kötnöm a gépet. Ma délben is hasonló volt a helyzet, be volt dugva a töltője, és belerúgtak a gép tápjába, ezért kicsúszott a csatlakozó a portból, és a gép azonnal kikapcsolt. Valószínű, szinte biztosnak tartom hogy a meghibásodást vagy a hirtelen áramkimaradás, vagy az alaplap megrántása okozta. A touch paden és a billentyűzeten vettem észre eddig, hogy periódikusan nem érzékelik a mozgást, illetve a billentyűk leütését. USB-n csatlakoztatott egérrel és billentyűzettel ez a hiba nem áll fenn, és kipróbáltuk két operációs rendszer alól, és mindkettőnél hibás volt, driver letörlését követően sem oldódott meg ez a probléma. Tudtok segíteni ezzel kapcsolatban, mi lehet a probléma? Hardveres gondról van szó, ugye?
-
Snoky21
tag
Kedves Fórumozók!
Apósom HP 250 G3 laptopja (állítása szerint mióta Win 10 került rá) minden alkalommal lekapcsolja a képernyőt, amikor töltőhöz csatlakoztatjuk. A led felvillan, tölteni tölt, de kijelző nincs. Amint kihúzzuk azonnal felvillan és használható. Úgy tudnám leírni a jelenséget, mintha egy okos telefonon nyomkodnám a kijelző felvillanásáért és lezárásáért felelős gombot, csak itt a töltő csatlakoztatása oldja meg ezt a szerepet.
Mi okozhatja ezt a jelenséget? Volna köze a Win 10-hez? ...nem hiszem. Az energiagazdálkodási beállításoknál látszólag minden ok.
A gép 2 éves, újonnan vásárolt, teljesen megkímélt még fóliás állapotban van, kb. heti 1szer van használva internetezésre, táblázatkezelésre.
-
Sziasztok!
hp g62-a58sg laptop.
2 vga-s(mármint chipsethd 4250+)ATI Mobility Radeon HD 5470 grafika (kapcsolható)
Hozták nézzem meg.
Probléma driver felrakása után kékhalál,ha csak a hd 4250-est driver-t rakom fel szépen dolgozik mint az álom.Ha felrakom a 2 vga-s drivert akár win töltése végső fázisában(amikor bejönne az asztal)-bumm kékhalál.
Gondolom kihalt a radeon 5470-es? -
Scrubbert
újonc
Sziasztok!
Újonnan vásárolt (1 hetes) ASUS X556UQ laptopommal olyan probléma van, hogy nagyobb teljesítményű/processzor igényű játékok/programok futtatása közben kb. 81-82C-nál lemegy az órajel 0.3 Ghz-re az alap ~3.1 Ghz-ről. Eddig nem csinálta, ma kezdte el, eddig is hasonló igényű programok futottak rajta, annyi változott, hogy tegnap updateltem egy nagyot a win10-en, de gondolom ennek nincs köze hozzá. Ötletek?Spec:
i5 7200u (integrált intel 620)
Geforce 940MX
8gb RAM -
-
Trichie
tag
Sajnos még mindig nem enged tovább de már közelebb vagyok a célomhoz, a képek alapján ki az aki meg tudná mondani miért nem enged tovább?
-
Trichie
tag
válasz
zsolti_20 #15789 üzenetére
[URL=http://www.kepfeltoltes.eu/view.php?filename=67220170822_232515.jpg][img]http://www.kepfeltoltes.eu/images/hdd1/2017/08/22/67220170822_232515.jpg[/URL]
[URL=http://www.kepfeltoltes.eu/view.php?filename=81420170822_231003.jpg][img]http://www.kepfeltoltes.eu/images/hdd1/2017/08/22/81420170822_231003.jpg[/URL]
[URL=http://www.kepfeltoltes.eu/view.php?filename=10320170822_230929.jpg][img]http://www.kepfeltoltes.eu/images/hdd1/2017/08/22/10320170822_230929.jpg[/URL]
-
Trichie
tag
[URL=http://www.kepfeltoltes.eu/view.php?filename=97420170822_163424.jpg][img]http://www.kepfeltoltes.eu/images/hdd1/2017/08/22/97420170822_163424.jpg[/URL]
-
Trichie
tag
Van valaki aki szívesen segítene mondjuk messengeren vagy olyan helyen ahol folyamatos lehet a kommunikáció?
-
Trichie
tag
Sziasztok! Kaptam ujratelepitesre egy új, pár hónapos Acer Aspire Es 15 ES1-533-C58H típusú csini kis laptopot. Probléma az hogy a Boot menüben hiába állítom be hogy pendriverol vagy CD-ről indítsa el az új rendszer trlepiteset semmi... Fontos hogy a Boot sorrend fölött a beállítás UEFI vagy Legacy? Mert fixen UEFI, szürke és nem tudom atallitani, más ötletem nincs. Bárki ötlet?
-
tserrof77
őstag
válasz
zsolti_20 #15774 üzenetére
Pedig netezés közben az alaplapit kell használja... Ellenben ehhez erősebb 120 vagy 150W töltő kell, nehéz lesz kölcsönkérned. De ha van lehetőség, egy tiszta telepítést még megérne a dolog elsőre. Illetve ha emlékszel konkrét időpontra, az eseménynaplóban is érdemes megnézni a hiba bejegyzéseit.
-
zsolti_20
senior tag
Sziasztok! Adott egy ASUS g751jl laptop, GTX965-el ami a következőket produkálja:
Ha be van dugva a töltő csak is akkor jelentkezik a következő probléma. Játék közben változó időben van hogy minden 10mp-ben, van hogy óránként fekete képet kapok, plussz kikapcsol a világítás a billről de ez vissza jön ha vissza jön a kép is. Közben a hang is recseg. Aztán a fekete kép alatt a hang megy tovább, de képet nem látok. De van hogy simán internetezés közben is elő jön a probléma. Ekkor ritkábban. Inkább játék közben fordul elő ez sűrűbben. Valaki tapasztalt már ilyet? Mi lehet a probléma?Töltő nélkül soha nem produkálja a jelenséget. Talán a töltőnek van problémája? Vagy valami energia ellátási probléma?
-
Akos1994
aktív tag
Sziasztok!
Több laptopnál is visszatérő hibaként látom (csak a családban két ilyen gép van), hogy a tapipad egy bizonyos idő után ahogy melegszik a gép részlegesen (főleg a széleinél) elveszti az érzékelését. Illetve érzékel, csak mondjuk 4-5 pixelnyit mozdul max az egér miközben én bőszen húzogatom az ujjam. Aztán egy ponton megint jó, majd újra szinte semmit se érzékel. Mintha hő hatására valami kontakt hiba alakulna ki. Létezik erre valami taknyolás/javítás vagy kész elöregednek egy idő után és csak új tapipad a megoldás?
-
Sziasztok!
Felteszem ide is a kérdésem.........
Kaptam egy e725-ös lapost.
Problémám a következő:
bekapcsolásnál sípol mint egy vadállat-folyamatosan,de ha nyomok egy gombot(bármelyiket) az indulásnál-akkor hiba nélkül indul és működik.
Erre van valami megoldás? -
Brandynew
őstag
Sziasztok,
Teljes laptop takarítás után nem bootol be a laptop. Mi lehet vajon, miket próbáljak meg? Nem csak a képernyő marad sötét, hanem a BIOS-ba sem tudok belépni, a billentyűzet num lock-ja sem világít. A vinyó/ventik pörögnek, ráadásul a úgy tűnik, a BIOS által szabályozva, mert csak akkor indul be a venti, ha már megy egy ideje a gép és melegszik.
Látszólag minden hardver és kábel a helyén van, már nagyon sokszor szedtem szét laptopot.
-
tpeter77
addikt
sziasztok,
Windows 7 telepítésnél a telepítő eljut kb 80%-ig és leáll a telepítő az alábbi hibával:
A számítógép váratlanul újraindult, vagy váratlan hibát észlelt. A windows telepítését nem lehet folytatni.
A windows telepítéséhez az "OK" gombra kattintva indítsa újra a gépet, és indítsa újra a telepítést.Csak OK-ézni tudok sajnos, a hibakódot nem láttam. Szerintetek hardveres hibám lehet, és ha igen, akkor mi? Remélem nem az alaplap ment tönkre!
Mivel tesztelhetem, hogy megtudjam mi a hiba?
kösz. -
BNM
csendes tag
Sziasztok.
Van egy fujitsu siemens laptopom és ha be akarom kapcsolni akkor egy led villan egyszer és ennyi.Nem kapcsol be és más életjelet sem ad. Tudja valaki mi lehet a gond ? -
zsolti_20
senior tag
válasz
anorche1 #15758 üzenetére
Tehát akkor látod az alaplapot ha levetted a hátulját? Én ebben a szituácioban kipróbálnám hogy csak 1 RAM-ot hagyok benne és HDD nélkül próbálnám inditani, úgy hogy a billt is lehúznám róla. Tehát csak azok maradnának ott amik a müködéshez szükséges. Ha van kép akkro szépen sorban haladnék. Ha nincs kép, lehuzogatnék minden kábelt és újra bedugnám, lehet kontakt hiba. Hálózatról próbáltad indítani? Ha bedugot a töltőt felvillan a led?
-
anorche1
őstag
válasz
tserrof77 #15755 üzenetére
Kivettem az aksit, levettem az alját, kicsavartam a 2 csavart ami a billentyűzetet tartja, kivettem a billentyűzetet, lehúztam az alaplapról a szalagkábelt, vettettem rá egy pillantást, de nem láttam semmi különöset, majd visszaraktam és összeraktam a gépet. Eredmény:
A töltő port mellett a led villog, és nem kapcsol be a gép. Se aksiról, se töltőről.
Ez mégis mi a ****? -
anorche1
őstag
Sziasztok!
Kaptam egy hp probook 450 -es gépet, hogy javítsam meg, de nem tudom mit kezdjek vele.
A story valami olyasmi, hogy kis gyermek filmnézés közben ütögette a billentyűzetet, és az azóta nem jó. "V", "H" és space gomb jó, de pl. "K"-val "Á"-t írok.
USB -s billel minden jó.
Szedjem szét, nézzem meg hogy a szalagkábel a helyén van? -
dugo_
veterán
válasz
ziegler #15749 üzenetére
Lehet csak retkes, kiszáradt a csapágyazása és nincs akkora nyomatéka, hogy indulásnál leküzdje. Erről megbizonyosodhatsz, ha kézzel megindítod.
Hogy mennyire bontható azt nem tudom, nekem még sose sikerült noti ventit roncsolás nélkül szétszedni.Pedig többen állítják, hogy kenhető.
-
ziegler
csendes tag
Sziasztok. Remélem valaki olvassa még ezt a topikot, és tud válaszolni.
Van egy Fujitsu Amilo Pro v2030-am. A gép maga működik, de a ventilátor nem indul el.
A ventilátort leteszteltem, működik. A laptop "hőmérője" jó, mert kb. 10 perc memtest86 után annyira felmelegszik, hogy leáll. Megnéztem multiméterrel, az alaplap megadja a ventilátornak az 5v feszkót, ami elvileg kell (?). Mi lehet még a baj? Rossz érintkezés?
Mert mikor a ventilátort teszteltem, a mellékleten látható pinekre raktam a kábeleket.
Ötlet?
Előre is köszi :s[kép]
-
nando71
újonc
Sziasztok!
A következő problémában kérem a segítségetek!
A laptop típusa: TOSHIBA SATELLITE L50.Néhány hónapja kezdte el, hogyha a jobb sarkánál megemelem a gépet, kikapcsol, és újra indul. Ezért bekapcsolt állapotban mindig óvatosan kellett megfognom adott esetben.
Tegnap este alvó állapotba tettem, és ma reggel nem tudtam bekapcsolni. A bekapcsoló gomb villogot kb. 5 mp-enként, de semmire nem reagált. Negyed órája azonban halk kattogó hangot hallottam, ami a gép teljes kikapcsolásában nyílvánult meg. Utána viszont már be tudtam kapcsolni. Először kiírta, hogy automatikus javítást csinál....aztán újra indult, és most működik.
Az volna a kérdésem, hogy ez mitől lehetett, illetve mi okozza azt, hogy a jobb sarkát megemlve, vagy bármilyen kisebb lökésnél is már újraindul.
Köszönöm a segítséget! -
aclandiae
senior tag
#Thunderzolee javaslatára - LINK - itt teszem fel a kérdést.
-
tserrof77
őstag
válasz
Martin2876 #15743 üzenetére
Ebben ha jól tudom, van fényérzékelő?! Azt kellene letiltani/kikapcsolni/leragasztani esetleg
-
Martin2876
csendes tag
Sziasztok!
HP8540p notebookom van, kb. 3-4 hónapja kezdte el, hogy néha, 20-30 percenként bevibrál a kijelző, nagyon minimálisan, főleg fehér felületen lehet észrevenni, de a szememet eléggé zavarja. További jelenség, hogyha automatikusan kikapcsol a kijelző, utána mindig egy fél másodpercre max. fényerőn áll vissza és utána csökken a fényerő az előzőleg beállítottra. A gépben NVIDIA Quadro NVS 5100M videókártya van, valószínű ennek a hibája lehet, vagy esetleg haldokló kijelző, inverter? valaki találkozott hasonlóval?
Üdv! -
hajospeti
tag
Sziasztok!
Egy pavilion dv6-os noteszgépbe raktam új kingstone 120-as SSD-t. Régebben egy satas vinyó volt benne. Minden fasza a cserekor, szépen felment rá a win7. Kb 2 hétig használtam mire az lett az eredmény hogy a gép nem indul, de annyira hogy a numlock és a caps lock villog csak fekete képernyő mellett... Visszatéve a sata-s vinyót szépen indul... Az SSD-t kipróbáltam másik gépen egy külső rack-ben, minden további nélkül megy.
Ötlet? -
Victoryus
addikt
Az létezik, hogy a wifi kártya miatt laggol a hang/video? Ha lanon van a laptop, akkor minden ok, ha wifin megy akkor néha laggol minden, pedig megvan stabilan a 30mbit, vagy több is. Sima internetes rádió, 181fm 90s country, de youtube is, a hang akadozik.
-
Imcaaj
csendes tag
Sziasztok!
Adott a következő laptop:
Lenovo Y510P Nvidia Geforce 750m sli videókártyávalHa kicsit meg van hajtva játékkal, akkor a képen látható hibaüzenet jelenik meg (van,hogy 10 perc de van, hogy 1 óra után).
Valakinek ötlete?
Köszönöm!
-
-Sawyer-
tag
Sziasztok!
Adott egy ASUS G751JM, 2,5 éves, eredeti Windows 10 Pro 64 bites oprendszerrel.
Időnként amikor mondjuk elindítok egy Youtube videót, majd megállítom, és 1-2mp múlva újra elindítom akkor a hirtelen sokkal hangosabban szólnak a hangszórók, felugrik a hangerő, pedig a youtube hangerő és a wondows hangerő csúszka sem lett felhúzva, és a felhangosodás után is ugyan ott maradt mindkét csúszka. Ha a windows hangerő csúszkáját valamelyik irányba eltolom akármekkora mértékkel, a hangszórók hangereje visszaugrik a normális (a hangosodás előtti) szintre. A hiba sokszor akkor is jelentkezik amikor egy új Youtube videót nyitok meg. A gépben összesen 3 hangszóró van, egy nagy mély alul, és két kisebb a kijelző alatt két oldalt.
Utánanéztem a hibának, több hasonló leírást találtam:[link]
A hangszóró tulajdonságainál kikapcsoltam mindenféle hang effektet, javítást, de a probléma továbbra is fennállt. Realtek High Definition Audio driver van tepeítve, ezt letöröltem, újratelepítettem, de ez sem oldotta meg a problémát.Hogyan lehetne ezeket a random hangosodásokat megszüntetni?
A válaszokat előre is köszönöm! -
zsolti_20
senior tag
Vásároltam egy új plussz 4Gb RAM-ot a laptopba. Most a memórihasználat sokkal jobb lett plusz a rendszer is gördülékenyebb, de a lemezhasznáalt még mindig 99-100%. Esetleg ez nincs összefüggésben a lapozófájl méretével? Megnéztem úgy van beállítva hogy a rendszer állítsa be magának. Ez így okés, vagy valamt módosítsak rajta?
-
dugo_
veterán
válasz
zsolti_20 #15728 üzenetére
Szerintem 20 óra kevés, de a Windows 10 topikban biztos ismert a jelenség, ott többet tudnak mondani. Nem gondolnám általános notihibának, valami szoftveres nyűgje van a rendszernek.
-
zsolti_20
senior tag
Kb 20 órára hagytam magára a gépet, de ez sem segített.
Konkrét megoldást keresem, mert kicsit idegesítő így. Ráadásul hiába nézem mi használja a lemezt, ki sem írja azt a programot. Vagy a 1-3Mb ilyen sok lenne neki? Ha sok is miért? Pl az én laptopomban 7200rpm-es HDD van seagate ha jol emlékszem. Nekem még hasonló problémám sincs. Esetleg a 4Gb memória lenne kevés? ÉS emiatt a virtuális memória túl nagy?
-
zsolti_20
senior tag
Sziasztok! Van a barátnőmnek egy Asus A541U laptopja, de iszonyat dög lassú win10 alatt, pedig próbáltunk már több verziót is telepíteni rá, de mindig meghal a laptop tőle. Olyan szinten lassú lesz hogy használni semmire sem lehet. Még facebookra sem alkalmas, pedig nem egy rossz laptopról van szó.
Intel i5 6198DU 2.4Ghz
4Gb RAM
nvidia 920m VGA
És egy toshiba mq01abd100 1Tb HDD
Ez azért érdekes mert a feladatkezelő szerint a probléma forrása a 99-100%-os lemezhasználat. Valaki találkozott már ezzel a problémával? Próbáltam már bekapcsolva hagyni több órára is amig dolgozni voltam de a lemezhasználat véleményem szerint iszonyat magas. Esetleg egy HDD-ről való átállás SSD-re megoldaná? VAgy van valami más ötlet? -
meci77
tag
Sziasztok!
Adott egy ASUS Eee PC R011PX netbook. Olyan hibát produkál, hogy amikor árnyékból éles napfényre kiviszed a gépet, akkor a kép jobb oldala eltűnik, és csak a bal oldal lesz látható. A képet nem húzza össze, hanem fekete lesz a jobb oldal (tehát csak ott tűnik el a kép, az egeret simán be lehet mozgatni oda). Kikapcs-bekapcs, és újra jó (de csak árnyékban
). Próbálkoztunk szig-szalaggal a kameránál, de nem vált be a dolog, biztos valahol máshol érzékeli a fényt.
(A gép a barátomé, és már csak holnap tudok vele beszélni. Meg már sötét van a próbához is...)
Bármilyen ötletet-segítséget szívesen fogadnék a probléma megoldására!üdv!
-
kreten67
senior tag
válasz
fatal1ty1984 #15722 üzenetére
Inverter az biztos nem,és nem azért mert többnyire ledes kijelző van benne.
Ami szóba jöhet mint bűnös a kijelző vagy az lcd-kábel, esetleg az alaplapi vga adta fel a harcot.
Tegyél fel egy képet a hibajelenségről,mert sokféle módon tud csíkozni a kép és az is árulkodhat,(és igen a vga hiba is fennáll attól, hogy a külső kijelzőn jó a kép). -
fatal1ty1984
őstag
Sziasztok kis segítség kellene.acer 7551 laptop.kijelző már Biosban csikol és elmosódott,viszont hdmi-n külső-külsőn hibátlan. Vga hiba lenne vagy inverter?esetleg más?
-
Victoryus
addikt
-
kreten67
senior tag
válasz
ZackMarley #15719 üzenetére
Csak akkor kellene,hogy idegesítő legyen a helyzet amennyiben szakmabeli vagy,máskülönben oda kell adni egy erre szakosodott szakinak a notit!
A szemre látszik a hiba egy notebook alaplapon?? (hát néha előfordul egy zárlat következtében). -
ZackMarley
csendes tag
válasz
ZackMarley #15709 üzenetére
Idegesítő, hogy nem tudok semmit kezdeni vele, bekapcsol világít minden, venti forog(mikor benyomom hangosan felpörög majd lejjebb veszi) megy a gép, egy idő után már meleglevegőt fúj.
-
dugo_
veterán
válasz
ZackMarley #15717 üzenetére
Nem.
-
Dell XPS
veterán
válasz
ZackMarley #15714 üzenetére
Sajnos 99,9%, de egy bevizsgálás pontot tehet a végére. Egyébként a felsorolt hibajelenségek egyértelművé teszik a chipset, alaplap problémát.
-
-
Letta92
csendes tag
Sziasztok!
Van egy Dell Latitude E5430-as gépem. Felraktam a Windows 7-et, mert nekem az eredeti, majd frissítettem Windows 10-re. Ezt csak így tudom megoldani, mivel ha csak a Win 10-et telepítem nem fogadja el a hitelesítő kódom.
De mióta újraraktam több hibát észlelek; lassabb, nem tölti be a parancsikonokat a start menüben a gépház, a dokumentumok stb. Ki írja a nevét, de nem jelenik meg az ikon, az asztalon működik.
Meg a FILMEK alkalmazása folyton szaggat, akad. Előzőleg nem volt ilyen baj. Lehet hogy rosszul lett leformázva? Újra kéne rakni? MI baja lehet a gépnek? Meg lehet oldani formázás nélkül? Előre is köszi! -
kreten67
senior tag
válasz
ZackMarley #15709 üzenetére
Északi-híd vagy vga chip levált az alaplapról esetleg a chip behalt.
Az alaplap javítható megfelelő műhelyben ,de kérdéses hogy megéri az árát vagy inkább elengedni ezt a gépet és vásárolni egy korszerűbbet.Most nézem hogy pont egy ilyet bga javítottam néhány napja valakinek ugyanezzel a hibával.
A javítás után a várható élettartama a gépnek kb: 1 év ,legalábbis másik ugyanilyen korábban ennyit ment el. -
ZackMarley
csendes tag
Sziasztok!
Van egy HP DV7-4035sa típusú laptopom. Bekapcsoláskor bekapcsol a hátsó HP logó világítása, az oldalsó ledek,a powergomb ledje is. Azonban a kijelző fekete marad, az F12 gomb világít folyamatosan, a Capslock meg fel-fel villan 2-3 másodpercenként. Mi lehet a hibája, megoldása?
-
dugo_
veterán
válasz
-Sawyer- #15706 üzenetére
Tegyél fel egy Harddisksentinel-t, indítsd winnel együtt háttérben futónak, azon belül a Lemezfigyelés menüben a Lemezek leállásának akadályozása pontnál add meg a HDD sorszámát: Ha beregisztráltad a verziót, akkor a Lemez, Fejlett energiagazdálkozás menüben is felránthatod a csúszkát és tedd alapértelmezetté.
Illetve WD lemezeknél működhet a wdidle3 nevű program is.
-
-Sawyer-
tag
Sziasztok!
Adott egy ASUS G751JM, 2,5 éves van benne egy SSD amin a Windows is van, illetve egy 1TB-os HDD, ami időnként leáll magától, ha pl. kb. 30 másodpercig nem csinálok semmit a gépen, vagy játék közben, sokszor hallom hogy leáll a HDD forgása, ekkor egyet szokott csipogni is a gép, majd ha meg akarok nyitni mondjuk egy képet ami a HDD-n van akkor, csipog kettőt a gép és utána hallom ahogy felpörög a HDD és utána meg is nyílik a kép.
Mitől van ez? hogy lehetne ezt az automatikus leállást kikapcsolni?A válaszokat előre is köszönöm!
-
tserrof77
őstag
válasz
Clown-corp #15700 üzenetére
Ha a proc benn van, ram nélkül nem vinnyog? Esetleg a ram lábait papírfecnivel sikáld meg (polír).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Banggood
- MIUI / HyperOS topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Autós topik
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- Exclusive ajánlat! Eladó Dobozos 14" colos LG GRAM 14 i7-1165G7/16gb ram/512SSD nincs 1kg!
- Lenovo 14 Ideapad 3 FHD LED Matt i3-1115G4 4.1Ghz 8GB 256GB SSD Intel UHD Graphics Win11 Garancia
- Acer, notebook, laptop, Ryzen 5 5500u, 16gb ddr4, 1tb ssd, 15.6 col
- Új Lenovo 14 Ideapad 5 FHD IPS i5-1235U 4.4Ghz 10mag 16GB 512GB SSD Intel Iris XE Win11 Garancia
- Új HP 16 Elitebook 865 G10 WUXGA IPS Ryzen5 Pro 7540U 4.9Ghz 16GB 1TB Radeon 740M Win11 Pro Garancia
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450 Aorus R7 5800X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 4060Ti 16GB Zalman N5 MF CM 650W
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK B550 R5 3600 16GB DDR4 250GB SSD 1TB HDD RX 5700 XT 8GB CM MasterBox MB500 700W
- BESZÁMÍTÁS! Asus ROG STRIX Z490-G Gaming WiFi alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A13/Samsung Galaxy A33/Samsung Galaxy A53
- BESZÁMÍTÁS! 750W Seasonic PRIME TX-750 Titanium tápegység garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest