- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- pr1mzejEE: Viszlát CoD2, CoD4, CS:GO!
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
tserrof77
őstag
válasz
Pyttawrx #21324 üzenetére
Ja, közben négy-í-gétől visszajött gariban a Lenovo. Szépen küldözgették a zíméleket, merre jár a gép, alkatrész megrendelve, beépítve, futárnak visszaadva. Patika állapotban jött vissza (nem úgy mint a fémházas tesója anno a téemikszből
)
Egyetlen dolog NEM derült ki, hogy mit és miért cseréltek a gépben
-
-
efemm
tag
válasz
Pyttawrx #21197 üzenetére
Szerintem a zsanérhoz tartozik, és pillanatok kérdése, hogy valami komolyabban törjön. A videóban, a képen legfelül, mindkét oldalon látok ilyet.
-
tusi_
addikt
válasz
Pyttawrx #21177 üzenetére
Free dos volt rajta, ugyhogy nemtom, hogy elotte jo volt e.
Eszkoz kezeloben nem latni hw-t meg ha a nezetet megvaltoztatom rejtett eszkozre, akkor se nem
Neten azt irjak, arantalanitsam es vegyem ki az akkut. Mivel 3 napos a gep, nem bontanam meg...
Biosban nincs lehetoseg szinte semmit sem valtoztatni. Lan nincs igy wlan az egyetlen lehetoseg.
Adapter opciok alatt csak a kekfog lathato -
-
st3v3np3t3r
nagyúr
válasz
Pyttawrx #21132 üzenetére
Úgyfest megúsztam jótállásban... meghoztava ups gyálról, nem kellett fizetnem
De vicces... mert most bontottam ki a termékkel kapcsolatos fontos információs borítékot... igen, kb.1 év után... és a jótállási papírján ez a rész is benne van
Innentől kezdve, nem is értem, minek volt szükség a futározásra .. -
rene85
aktív tag
válasz
Pyttawrx #21084 üzenetére
Hello, vegul szerviz lett, mert kifogytam az otletekbol... cpu hibat allapitottak meg, azt mondtak kukazza a tulaj a gepet, mert ugye a cpu az alaplapra van forrasztva. Kerdes h van-e olyan valaki aki alkatresznek bevenne es mi vajon a realis ar? Letezik ilyen piac? Ez mar off, tudom... Lenovo 15ADA05, egy 4gb-os plusz ddr4 modul van benne es egy 256gb-os m.2 ssd. Bill, kijelzo, touchpad, minden patent, "csak" random idonkent kekhalal van...
-
kreten67
senior tag
válasz
Pyttawrx #21121 üzenetére
Pedig nem, nem jár garivesztéssel. Ha nem hiszed próbáld ki: szedd darabokra bármelyik Hp notebookot tedd tönkre az alaplapot, rakd össze és hívd az Entegro-t, jönnek és cserélik az alaplapot a lakásodban, nem kell ismerned senkit hozzá. Amennyiben megjavítják, akkor nem járt garivesztéssel. A szervízes srácok a helyszínen, szerelés nyomát látja, nem érdekli őket, mert nincs rálátásuk arra, hogy korábban másik szervíz javította, vagy se gariban az adott notebookot. Egyébként meg ki az, aki úgy jelenti be a hibát , hogy "nem baj hogy szétszedtem"?
“ne beszélj nekik semmiféle burkolatmegbontásról.” -- ezt azért írtam, mert Magyarországon 4-5 különböző cég (CHS, 4iG, Entegro, FixDirekt stb) ügyintézi a garanciát, és van amelyik kötekedősebb a kelleténél (FixDirekt), fölösleges ingerelni őket ilyesmik felhozatalával, "hogy én otthon szerelgetem".
A Hp esetében pl az Entegro ugyanúgy a helyszínen javít Elitebookot, mint a hulladék 250 G8-at, ilyen 250-est már legalább 50-70db-ot javíttattam az Entegroval. -
válasz
Pyttawrx #21114 üzenetére
A Zbook Fury-nál tuti nem veszik a garancia, úgy is van kialakítva az alsó fedél, hogy egy retesszel oldható.
A többi HP-nál passz. Ha nincs matricázva, nem kell megmondani hogy bontva volt. Minden egyébre meg ott a Dell és a Thinkpad, azok nem problémáznak ilyeneken. -
st3v3np3t3r
nagyúr
válasz
Pyttawrx #21114 üzenetére
Én úgy nagyjából elolvastam, de nem találtam benne olyat, hogy burkolat bontás miatt megvonják a jótállást, illetve a belső tisztító karbantartás kizárólag márkaszervizben történhet
Innentől kezdve, ez csak gyártói szemétkedés,szépen szólva... mondják akkor azt, hogy a 52napos futamidejű beszart ssd-t ,ami piaci áron 300$, nem akarják kicserélni jótállásban... és kész, de ez így ilyen formában hazudozás meg félrevezetés, mert feketén-fehéren nincs leírva,nincs tájékoztatva, pont... -
st3v3np3t3r
nagyúr
válasz
Pyttawrx #21106 üzenetére
Nem mellesleg van backup hdd-m, 1tb-os, de arra van mentve a rog ally-m közel 700gb-os mentése
és mivel nem keresek ksh által közzétett átlagbért, így nem volt még anyagi forrásom beszerezni egy nagyobb merevlemezt
tudod, nem mindenki tehetős, hogy maholnap kihuzzon zsebéből új cuccra 30-40ezret
-
st3v3np3t3r
nagyúr
-
Trohak91
csendes tag
válasz
Pyttawrx #21092 üzenetére
Már nem mostanában lett véve a gép (egyik sem) de új korában is lassú volt, egy akkor 7 éves gép simán verte pedig abban sem volt több ram vagy ilyesmi.
Alap dolgokra használom (a papíron rosszabb gépet amit visszaallitnai akarok és azon megy minden szepen) , esetleg egy Adobe readerre meg ami "komolyabb" de az is megy rajta.Ennek a gépnek az alábbiak a hwjei:
Intel pentium silver n 5000 cpu 1,1 ghz 4 magos
4gb ram
1 tb toshiba vinyo
Intel uhd graphics 605 integrált vgaAzt hallani állandóan h a vinyo dolgozik megy ha csinálok rajta valamit ha nem. Ezt értsd úgy, hogy mintha műveleten dolgozna.
-
rene85
aktív tag
válasz
Pyttawrx #21081 üzenetére
Usb-rol ment a lenovos is, de a windows 10-et is lefuttattam extended modban. De akkor lesz meg memtest86 is.
Nyomkodtam es beesik nehany gomb a billentyuzetrol. Meg ezt tudom hibanak felhozni. Szedjem ki az alaplapot is ha azt meg akarom szerelni? Az mar meleg beavatkozas nekem kicsit a lelkes amator hozzaallasomhoz kepest is. De lehet h ilyen elmozdulas-fizikai behatasra fut hibara?
Mod:koszonom h ennyit segitesz! -
rene85
aktív tag
válasz
Pyttawrx #21075 üzenetére
Halló, forrasztva van rajta 4gb és van mellé még 1 slot, ami cserélhető.
OCCT: ram, cpu+ram, vram (mert megosztott ramot használ a vega miatt). Lefutott ebből a 3-asból a kombinált teszt párszor (1-1-1 óra), semmi hiba
Prime95: ment vagy 4-5 órát, semmi hiba
Lenovo saját tesztelő progija (usb-ről indul): kb 3.5 óra a memtest rajta, nem volt hiba
Ezek között viszont random időkben bsod vagy csak sima fagyás történt, az elmúlt 24 órában kb 2x. -
ParadoxH
aktív tag
válasz
Pyttawrx #21048 üzenetére
Megtörtént. Ezeket próbáltam:
- Lecsatlakoztattam az akksit és úgy indítottam töltőről
- Kipróbáltam egy ugyanolyan 19.5V 45W-os eredeti hp töltőt
- Kiszedtem a memóriákat próbáltam azok nélkül és variálva is
- Hosszan nyomtam a bekapcsológombot akksi nélkül 1 percig, hogy merüljön az elem
Egyik sem segített
Bedugott állapotban ami történik akksi nélkül: Fehéren világít a bekapcsológomb 5-10 másodpercig. A töltésjelző led 8-at pislog és egy fehéret egyenletesen. . Az F5 (mute) és F11 (wifi) funkciógombok narancssárgán világítanak.
Le tudom még szűkíteni valahogy a kört komoly szakértői tudás nélkül azon kívül hogy csak találomra kicserélném az ismerősömnek benne az alaplapot? -
baly81
aktív tag
válasz
Pyttawrx #20961 üzenetére
Szerintem mindkettőtöknek igaza van. Réginek régiek, de a felhasználási körök sokrétűek, pl egy egyszerű CNC vezérléséhez is kiváló, vagy kis mennyiségű P2P futtatását is bírja. Sőt a terület /célközönség még jól is jár(hat).
Én pl. az ilyen gépekkel szoktam megajándékozni a család és ismerősi körben lévő kisebb gyerekeket. 7-8 évesen már oda lehet ültetni őket komolyabban, és akár ott is hagyni, hogy tanuljanak is a kissebb játékok mellett, arra pedig kiváló egy ilyen gép... -
st3v3np3t3r
nagyúr
válasz
Pyttawrx #20957 üzenetére
Persze,és akkor mi van ha a régi? Működik? Működik... RetroPC-nek még kiváló... Úgy beszélsz ezekről mint ha 286-os gépek lennének....
vagy C64
Mindegyik még nagyon is kiváló retro pc-hez...
Mondjuk az inteles alaplap az 3.gen i3-as, DDR3-al, az azért nem rossz...
Szoktam nézegetni használt pc boltok kínálatait, hát, sokkal gagyibb cuccokat árulnak sokszor, összeszerelve, és még rohadt drágán is
-
t72killer
titán
válasz
Pyttawrx #20917 üzenetére
Nemigazán nyer rajta az ember az utángyártott akksi vételhez képest: az csak 20€-val drágább és akkor marad az 50+% kapacitású eszköz pótakksinak.
#20916: ez nem csak egy sima kalibrálás, amit laptoppal is megoldható? Nem ez lenne az első "megmozgatjuk a hegyeket" vállalkozói duma...
-
wallace
tag
-
kreten67
senior tag
válasz
Pyttawrx #20870 üzenetére
A billentyűzet kábelét ki kell húzni az alaplapból, és úgy kell a NOVO gombal próbálkozni. Amennyiben úgy indul 10/10 hibamentesen, akkor a szokásos billentyűzetbe épített power-gomb okozta hibajelenség. Sok 320, 330 gép billentyűzetébe, bevezetékeltem mikrokapcsolós power-gombot, a gyári bekapcsgomb helyére, és a billentyűzet bekapcs szálat elvakatram a szalagkábelen (valamelyik: jobb vagy bal szélső az), de csak abban az esetben, ha a bill többi gombja kifogástalanul működik. Persze amikor a tulaj kifizeti a komplett palmrest cserét, ami kb 30-40e ft, akkor nincs barkács.
-
wallace
tag
válasz
Pyttawrx #20854 üzenetére
Ezen sajnos túl vagyok, akkut lehúzva egyáltalán nem megy a gép töltőről, tehát nincs semmi töltés, reset, kis laposelem lehúzás is volt már. Ha visszadugom az akkut, akkor megy a gép, de pl már a bios hisztizik, hogy kisebb töltő van rádugva, mint kéne, amikor nincs rádugva semmi, úgyhogy van baj...
-
Pityu.
nagyúr
válasz
Pyttawrx #20846 üzenetére
Mondjuk még most nem tudom milyen idős laptopról van szó ha öreg és régi az elem akkor igen.Régebben volt egy laptopom az a végére már töltőről ment csak mert megdöglött az aksi gondolom abban volt elem külön de van amelyikbe nem raknak?És akkor muszáj új aksit venni bele?
-
becenevem
aktív tag
válasz
Pyttawrx #20757 üzenetére
Most újra készítem a Pendrive-ot. Rufus 4.3
GPT/UEFI-t választottam.Nem ismerte fel a korábban készített pendrive-ot. Nincs a BOOT menüben. A fiókban volt egy vinyó, azt a MediaCreationTool-lal készítettem. Azt sem látja.
Egyik USB porton sem. Felvillan az USB led, kicsit villog is, de csak az SSD-t látja.
Új hozzászólás Aktív témák
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen routert?
- BestBuy topik
- DUNE médialejátszók topicja
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Milyen autót vegyek?
- Need for Speed: Rivals
- További aktív témák...
- Szép! HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 32/512 Iris Xe FHD
- Lenovo T14 Thinkpad G2 FHD IPS i5-1145G7 vPro 4.4Ghz 16GB 512GB SSD Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1165G7 16/512 Iris Xe FHD
- Szép! HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 16/512 Iris Xe FHD
- Gigabyte 15 G5 Gamer FHD IPS 144Hz i5-12500H 12mag 4.5Ghz 16GB 512GB Nvidia RTX 3050 Win11 Garancia
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- BESZÁMÍTÁS! ASUS C246M i5 9400F 16GB DDR4 250GB SSD 1TB HDD GTX 1660 Super 6GB Zalman N4 Zalman 600W
- GYÖNYÖRŰ iPhone SE 2020 64GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2896, 100% Akkumulátor
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad 40AS USB-C docking station (akár 3x4K felbontás)
- Geforce GTX 1050, 1050 Ti, 1060, 1650, 1660 - GT 1030 - Low profile is (LP)
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest