Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Gurulunk, WAZE?!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- ldave: New Game Blitz - 2025
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Hadeska22: MSI Creator Z16 - szomorú konklúzió
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
Új hozzászólás Aktív témák
-
roti86
őstag
Sziasztok!
Adott egy Dell Inspiron N5110 hulladék notebook, pontosan 5110-6572 típus. Ebben a topicban rákereseve is sok probléma található ezzel kapcsolatban, viszont az enyémre sajnos az egész internetet feltúrva sem találam megoldást.
A windows 2 napja a betöltés után kb. 10 másodperc után kék halállal megállt, újraindult és azóta nem tölt be, megáll az op rendszer töltés a windows logonál. Sebaj, gondoltam magamban, majd bebootolok telepítőről és használom helyreállítás funkciót, na itt jött igazán a fekete leves: a gép nem bootol be még telepítővel sem, mindig megáll a windows logonál. Próbáltam win 7, win 8.1, win 10 és végül windows xp telepítővel, próbáltam dvd-ről és rufussal készített pendriveról, sajnos mindegyik telepítő megáll, be sem indul a telepítés. Próbáltam hiren's boot cd-vel a mini windows xp-t elindítani, ez sem sikerült, ugyanúgy megáll... A HDD idle módba vágja magát, mintha nem lenne kommunikáció a dvd vagy pendrive és a vinyó között.
Innentől kezdve gyanítom hardveres hibával állok szemben (csak tudnám mi a rossz)
F12 boot menüből elérhető egy Dell-es diagnosztikai tool, azt lefuttatva minden hardverelem zöld, nem talál hibát. Lefuttattam a memtest-et is a hiren's alól, az sem dobott hibát (próbáltam másik memóriával is, ebben a gépben ez az egyedüli könnyen cserélhető alkatrész, de a hiba ugyanaz, tehát memóriahiba kizárva).
Mivel ez egy olyan fasza konstrukció, hogy minden további alkatrészéhez csak a gép teljes szétszedésével lehet hozzáférni, így szétkaptam. Kiszedtem a merevlemezt, lementettem az adatokat róla, nyomtam rá partíció törlést és formázást, majd beraktam egy másik laptopba, ott természetesen gond nélkül indul a windows telepítő.
Visszatéve a HDD-t az N5110-be persze megint fagy a telepítő a boot logonál
Volt BIOS alaphelyzetbe állítás, ez sem segített.
Innen kezdve nem tudom hogyan tovább
Mit lehet még kipróbálni és vajon mi baja lehet? Talán alaplap probléma!?
ui: a laptop nem az enyém, hanem egy családtagé...
Új hozzászólás Aktív témák
- Bomba ár! HP EliteBook 2560P - i7-2540M I 4GB I 250GB I DVDRW I 12,5" HD I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Latitude E6410 - i5 I 4GB I 160GB I DVDRW I 14,1" WXGA I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Dell Latitude 7480 - i5-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Dell Latitude 7400 - i5-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD IPS I CAM I W10 I Garancia
- Dell Inspiron 15 5518 /11.gen i5-11300H 24GB ram/512 GB SSD FHD
- Felújított Playstation 4 Slim 11.00 FW + GoldHEN 500GB - Előre telepített PS4 játékokkal
- Playstation 5 Slim Disc Edition! CFI-2016. Mint az új!
- HIBÁTLAN iPhone 14 128GB Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3236
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3304
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 6700 / Rog RX580 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest