Új hozzászólás Aktív témák

• roti86

őstag

Sziasztok!

Adott egy Dell Inspiron N5110 hulladék notebook, pontosan 5110-6572 típus. Ebben a topicban rákereseve is sok probléma található ezzel kapcsolatban, viszont az enyémre sajnos az egész internetet feltúrva sem találam megoldást.

A windows 2 napja a betöltés után kb. 10 másodperc után kék halállal megállt, újraindult és azóta nem tölt be, megáll az op rendszer töltés a windows logonál. Sebaj, gondoltam magamban, majd bebootolok telepítőről és használom helyreállítás funkciót, na itt jött igazán a fekete leves: a gép nem bootol be még telepítővel sem, mindig megáll a windows logonál. Próbáltam win 7, win 8.1, win 10 és végül windows xp telepítővel, próbáltam dvd-ről és rufussal készített pendriveról, sajnos mindegyik telepítő megáll, be sem indul a telepítés. Próbáltam hiren's boot cd-vel a mini windows xp-t elindítani, ez sem sikerült, ugyanúgy megáll... A HDD idle módba vágja magát, mintha nem lenne kommunikáció a dvd vagy pendrive és a vinyó között.

Innentől kezdve gyanítom hardveres hibával állok szemben (csak tudnám mi a rossz)

F12 boot menüből elérhető egy Dell-es diagnosztikai tool, azt lefuttatva minden hardverelem zöld, nem talál hibát. Lefuttattam a memtest-et is a hiren's alól, az sem dobott hibát (próbáltam másik memóriával is, ebben a gépben ez az egyedüli könnyen cserélhető alkatrész, de a hiba ugyanaz, tehát memóriahiba kizárva).

Mivel ez egy olyan fasza konstrukció, hogy minden további alkatrészéhez csak a gép teljes szétszedésével lehet hozzáférni, így szétkaptam. Kiszedtem a merevlemezt, lementettem az adatokat róla, nyomtam rá partíció törlést és formázást, majd beraktam egy másik laptopba, ott természetesen gond nélkül indul a windows telepítő.

Visszatéve a HDD-t az N5110-be persze megint fagy a telepítő a boot logonál :((

Volt BIOS alaphelyzetbe állítás, ez sem segített.

Innen kezdve nem tudom hogyan tovább :U Mit lehet még kipróbálni és vajon mi baja lehet? Talán alaplap probléma!?

ui: a laptop nem az enyém, hanem egy családtagé...

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés