Hirdetés

2024. május 1., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Notebookok  »  Notebook hibák

Hozzászólások

(#10931) nimmy001


nimmy001
csendes tag

Sziasztok,

Nem tudom, ez-e a legmegfelelőbb hely, ha nem jó helyre írom, szóljatok.
Van egy makrós, közös használatra megosztott excel táblázatunk, amit általában 4 gép használ, 2 asztali PC, 1 laptop és 1 netbook. A netbook nem használ más fájlokat, csak ezt, és ez a gép mozgásban van, wifiről csatlakozik a hálózatra (nem mindenhol egyformán erős a térerő, van, ahol meg is szakad), a többi gép fix.
Azt vettük észre, hogy amikor a netbook belép a fájlba, akkor a többi gépen megjelenik egy hibaüzenet, hogy "A fájl zárolva van." nem tudnak menteni, kilépni, amíg valaki kívülről ki nem dob mindenkit, akkor viszont random mennyiségű több-kevesebb adat elvész, de mindenképp újra be kell írni az elvesztett sorokat. Win7 van a gépeken, oprendszer váltásra nincs lehetőség, vírusirtó van minden gépen, és folyamatosan működik, ezt lecserélni sincs lehetőségünk, központilag van meghatározva, beállítva, nem mi döntünk.
Nagyon úgy tűnik, hogy a netbook okozza a zavart, mert ha azt kiiktatjuk, rendesen tudunk dolgozni, de hogy oldhatnánk meg? Mi lehet a gond? A munkamenet könnyítése miatt lenne igény egy mozgó kisgépre is, de persze nem így, hogy megszakítja a munkát.

Útvonal

Fórumok  »  Notebookok  »  Notebook hibák
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.