Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- A fénynél gyorsabban
- Építkezünk 6. rész (2024)
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
-
LOGOUT.hu
Kérlek, írd le a számítógéped alkatrészeit, a probléma előzményeit, a problémát és azt, hogy eddig mit próbáltál tenni, hogy könnyebben és hamarabb segíthessünk!
Új hozzászólás Aktív témák
-
gyuri86
tag
Sziasztok.
céges gép, összesen 2 hétig volt használtva, aztán állt kb 2 hónapot, most szerettem volna felhúzni rá egy oprendszert de meg sem nyikkan. A venti és a ledek felpörögnek egy pillanatra de semmi. Az alaplapi Led-ek világítanak. Corsair T600, FSP Raider 650, asus p8z77 v-lk, 16gb corsair ram, gtx 680, 1tb caviar black, 128 gb ssd, i7 3770k. Minden pöpec volt, aztán egyik napról a másikra nem indult el. A kábelek a helyén, minden ok ránézésre, tápkábelt cseréltem, vga tápkábelt, hdd-ket lehúztam, úgy sem indult. Ötlet?!
-
gban
Közösségépítő
válasz varga.tamas #20296 üzenetére
Külső szemmel meg egy kis rutinnal teljesen máshogy látja az ember, és egyértelmű lesz ami a kérdezőnek magától értetődően nem jön szóba mint megoldás
Postázást nem vállalok.
-
shara715
csendes tag
Sziasztok!
Olyan problémám lenne, hogy adott egy konfiguráció először is:
Gigabyte P55 UD3L
Intel i5 760 (2,8Ghz)
Sapphire Ati radeon hd5750
Gigabyte superb 460W
Western Digital 500GbNos a probléma az, hogy az utóbbi 1-2 hétben randomra lefagy a gép és újraindul. Korábban kb 2-3 naponta produkálta ezt, volt hogy játék közben, de volt, hogy netezés közben minden megterhelés nélkül, viszont tegnap este pl neteztem + zene, ekkor lefagyott, beakadt a zene. Nem csinált semmit. Reset gomb, felállt a rendszer rendesen, de abban a pillanatban újraindult. Ma reggel szétszedtem a 3 éves gépet: Az alaplapon nem látok 1 kondenzátort sem, ami mondjuk púpos lenne vagy kifolyt volna, vagy lötyögne, mintha most vettem volna kb. A processzoron rajta a hűtő (nem gyári), amit nem akartam leszedni, mert nincs pasztám, hogy újból bekenjem, viszont a túlmelegedés kizárnám. Kiszedtem a VGA-t megnéztem azon is a kondenzátorokat, de semmi. A memóriák kb 1 évesek, viszont windows 7 reinstallnál semmi rendellenes nem volt és 5-6 gigás fájlok másolásánál, ilyen fájlok kitömörítésénél sem volt semmi. A tápot is megnéztem, de ott ahogy néztem valamennyi tekercs lábainál van ilyen fehér trutyi, de a kondenzátorok ahogy néztem épek. Tény hogy volt egy rakás kosz benne, amit most kitisztítottam. Azóta mondjuk nem próbáltam újra.
+ még néha (néha 2 hétig semmi, aztán így randomra) olyanokat is csinál szintén terhelés és terhelés mentes állapotban egyaránt, hogy egy sercegő hang jött a gép hátuljából, ott sziszegett x másodpercig aztán megszűnt. Szóval nem tudom mi lehet a gond, így vakon meg nem akarok tápot venni, mert nem is biztos hogy az a baja.
Előre is köszönöm a segítségeteket.
-
gban
Közösségépítő
válasz shara715 #20307 üzenetére
Első körben tedd meg a szokásos lépéseket:
Orthos, 20 percig kb., köznen hőfok figyelés pl. everesttel, aidával.
Bár talán itt most nem indokolt, egy hd sentinel nem árthat.
És a legfőbb, mozgasd meg a ramokat. (ez lehet hogy csak az én mániámnak tűnik sokaknak, de igen gyakran találkoztam ilyen jellegű hibaforrással)Postázást nem vállalok.
-
bajzal97
csendes tag
Lenne egy gépem:
Intel Core i5 3330
Asus P8B75-V
Kingston HyperX Predator 8Gb 1600Mhz ram
Asus GTX 560 vga
Segate Barracuda 1Tb HDD
Chieftec CTG-600Wa cpu, ram, alaplap fél éves, táp, vga 1,5 éves. És kb. 25 indításból egyszer nem indul el a gép, hanem (windows 7-em van) a "Windows folytatása" képernyőnél amikor még nincs ott a logo akkor megáll vagy pedig újraindul a gép. Mit csináljak? Remélem nem az alaplap rossz, mert semmi kedvem sincs szétszedni az egész gépet.
[ Szerkesztve ]
-
Ruszki
senior tag
válasz bajzal97 #20309 üzenetére
Táp is lehet gyanús.
Akár egy memtest-et is csinálhatsz a memória hiba kizárására.
De,hogy kb. 25-ből egyszer itt azért nehéz lesz kitalálni mi is az pontosan.Az optimista a fényt látja az alagút végén, a pesszimista a sötétet az alagútban, a realista a közeledő vonatot, a mozdonyvezető pedig a három idiótát a síneken.
-
medve74
csendes tag
Sziasztok
A kérdésem a következő, tudom ,hogy nem ide való de megkérdezem. Adott egy Acer Aspire One 522 netbook bekapcsol működik, de időnként kikapcsol illetve elfehéredik az lcd ,de ha dugok rá külső monitort akkor visszakapcsolja az lcd-t. Lehet rendszer hiba vagy más baja lehet? -
tfgjk
csendes tag
Sziasztok
Sokan mondtátok az én kérdésemnél hogy azért áll le az új procival a gépem mert túl melegszik.
Nem mert szétszedtem a gépet leszedtem a hátlapot és a vinyot is kivezettem. Odd is kiszedtem hogy teljesen szellőzzön.És miután elindítottam a gépet,42C volt a proci tehát ez nem hűtés.És mindig ugyan abba az időközbe kapcsol le.Most akkor mit lehet tenni mi a probléma??tfgjk
-
tfgjk
csendes tag
válasz syberia #20321 üzenetére
Szia
Akkor direkt pont hogy nem használom csak nézem a gépet és a hőfokot 42C és nem is ment feljebb.Milyen a táp hol tudom azt megnézni??Csak azt nem értem hogy ha lehajtom a képernyőt miért tudom utána még 25-percet használni.És amikor az a 25 perc letelik akkor lekapcsol semmi leállás vagy sípolás egyszerűen lekapcsol.Aztán egyszerre be tudom a gépet kapcsolni és újra az az időszak tehát nem tudom nem akarom a képernyőt lehajtogatni állandóan.Valahogy meg kéne ezt oldani.tfgjk
-
tranceplanet
addikt
Sziasztok!
Ismerősnek elszállt a gépe és nálam van kivizsgáláson. Múlt héten bevágott a villám a közelükben, azóta nem indul a gépe, konkrétan meg se nyikkan. Belenéztem, sajnos vargáné és társa táp van benne. A gépben amúgy nem látszik semmi rendellenesség, de az a tippem, hogy túláram miatt a táp elküldte az alkatrészeket. Sajnos nincs plusz tápom, de lehúztam az enyémről mindent, aztán rákötöttem az enyémet. Minden kábelt nem kötöttem át: csak az alaplapi 24 pines csatit és a CPU tápcsatit dugtam a lapra. Elég ez a kettő a teszteléshez, hogy kiderüljön ép-e az alplap? Továbbra sem ad semmi életjelet.
" Könnyű döntések-->Nehéz élet ; Nehéz döntések-->Könnyű élet " - Válassz!
-
gban
Közösségépítő
válasz tranceplanet #20330 üzenetére
Ha így sem indul, akkor alaplap hiba lesz.
Próbából húzz le mindent az alaplapról (meghajtók), vegyél ki mindent (vga, ramok, stb.).
A tápot így is el kell indítania.
Azért nézd meg a Vargáné tápot, zárd rövidre a 20-as csatijában a zöldet meg a mellette levő feketét (4. - 5. láb az egyik szélétől nézve), ha a venti elindul, a táp jó (vagy legalább elindul, és a lapnak is el kellene indítani).[ Szerkesztve ]
Postázást nem vállalok.
-
almon23
csendes tag
!!!!SEGÍTSÉG!!!!!
Tudom, hogy rossz helyre írok de segítséget szeretnék kérni. Minél előbb.
Egy MSI MS 7293 alaplapba szeretnék bele erőltetni egy 4 magos Q6600 procit.
A lap CPU support-jában : Intel pentium 4, pentium D celeron D and Core 2 duo in the LGA 775 ... ezek a procik szerepelnek azaz a Quad nem jön szóba . . Viszont elindul.. Bejön a BIOS látja is az új procit. DE
Windows7 telepítésekor a fájlok betöltése közben folyamatosan újraindul. Próbáltam több telepítővel is de mindig ide lyukadok ki. A BIOS beállításában és a manualban sincs ilyen állítási lehetőség. Semmi.
Megkattanok. Segítsetek. Valamit
Előre is köszi -
Rivaul
addikt
válasz almon23 #20333 üzenetére
Ha nincs a supportba akkor nem fog menni. Ez nem olyan mint a ram. Az egy dolog hogy bekapcsol vele a gép de soha nem lesz stabil. Ne gyilkold tovább mert kinyírhatod a procit vagy a lapot.
Eladó egy zöld kaméleon….Nem,sárga! Inkább piros! Most barna….Ez k**va jó!…… NEM ELADÓ!!!
-
gban
Közösségépítő
válasz almon23 #20333 üzenetére
Előttem szólót még annyival egészítném ki, hogy amellett hogy fogadd meg amit mond, és így ne nyúzd a lapot, ha nem akarja az igazságot, pár dolgot még nézz meg, ha új szerzemények a cuccok, és nem tudod hogy másik rammal, hdd-vel, procival mit produkál.
Szóval nem ártana kipróbálni első körben másik procival, ha ott jó, akkor egyértelmű az inkompatibilitás.
Ha azzal se jó, akkor menj tovább ram, hdd vonalon.Postázást nem vállalok.
-
zka79
tag
Sziasztok!
Lenne egy érdekes problémám! Van egy asrock z77 extreme4 lapom benne egy i5 2320 és 2x4Gb 1600 ram +gts 450 oc + egy corsair 450-es táp egy 2Tb-os western digital vinyóval + lg dvd rw. De mikor feltelepítem a win 7 64bit-et, a telepítés végén mikor elsőként elkéne indulnia az oprendszernek, kijelentkezik és ujraindul és többet nem is indul el az oprendszer.
Ha ilyenkor a biosban átállítom hogy a vinyoról bootoljon akkor meg kiírja hogy valami hiányzik és nyomjak ctrl+alt+delet-et.
De ha dvd-ről bootol akkor megint csak a telepítés indul el vagy ha nem nyomok gombot akkor ujraindul.
Már próbáltem bios resetet, sata2-ben és 3-ba is csatlakoztatni de miníg ugyan az az eedmény.
Mik kéne még megnéznem?A barátnak álcázott ellenség a legrosszabb!!!
-
gban
Közösségépítő
-
dauphin
aktív tag
Sziasztok. Egy olyan jelenségre keresem a választ, ami érthetetlen a számomra. Tehát: a számítógép bekapcsolásakor nem világít a power lámpa, a monitor nem kapcsol be, de ugyanakkor a ventik felpörögnek és nem történik semmi. Kikapcsolni nem lehet a vasat csak úgy, ha lekapcsolom a tápot. Amikor visszakapcsolom és újra megnyomom a power gombot, akkor már bekapcsol a gép és működik rendesen. Ezt a jelenséget rendszeresen produkálja. Szerintetek mi lehet a gondja? Annyi még idetartozik, hogy úgy két hete lett összeállítva a konfiguráció (a táp, az alaplap, az SSD: új beszerzések), és hogy az alaplapomon a CPU tuning kapcsoló be van kapcsolva (a CPU hűtőventilátorának felszerelése közben átbillentettük véletlenül, és csak a BIOS-ban való barangoláskor vettük észre, hogy 3, 4 helyett 4 GHz-en pörög a CPU), a BIOS-ban pedig le van szabályozva alapra a processzor. Ez okozhatja a problémát? Ha most kapcsolom vissza alapállásba a kapcsolót nem okoz rendszerösszeomlást? Ezzel a beállítással lett telepítve az OS, ha megbolygatom nem okozok ezzel gondot? Előre is köszönöm a segítséget.
[ Szerkesztve ]
"És különben is: nem létezik akkora probléma, amekkora elől meg ne lehetne futamodni."
-
ervin2222
csendes tag
vettem egy 1 gb-os 400 mhz-s ddr1 ramot... belerakom a foglalatba, újra indítom a gépet és csak a régieket érzékeli
megpróbáltam úgy is hogy kiszedtem a régieket és csak az volt bent, de úgy csak a bios-t adja be, de ott mutatja hogy memory: 1024 . Amikor meg kilépnék biosbol akkor csak egy fekete képet ad be..
Alaplapom: http://www.superwarehouse.com/ASUS_P4S533-MX_microATX_Pentium_4_Motherboard/P4S533-MX/ps/239915
valaki segítsen plz
-
Rivaul
addikt
válasz ervin2222 #20344 üzenetére
Próbáld variálni a slotokat, esetleg radírozd meg az érintkezési felületet a memórián. Ha ez se segít akkor sanszos hogy halott.
Mod: most ahogy nézem a lapod ddr333 a támogatása. A többi memó mekkora benne? Nem vagyok benne biztos hogy az a régi lap is visszaveszi a memória órajelét ha nagyobbat raksz bele.
[ Szerkesztve ]
Eladó egy zöld kaméleon….Nem,sárga! Inkább piros! Most barna….Ez k**va jó!…… NEM ELADÓ!!!
-
ervin2222
csendes tag
a ram az nem lehet halott, most vettem boltbol, újonnan..
-
Rivaul
addikt
válasz ervin2222 #20346 üzenetére
Ha újonnan vetted akkor sehogy. Nem hittem hogy újonnan vesz még valaki ilyet. akkor sajnos beválasztottál mert nem támogatja már ezt a lapod. Ha lehet vidd vissza s cseréltesd egy 333-ra.
-
Tomi0703
addikt
Na, nem mókoltam semmit, hanem van itthon még 1 gép, átraktam abba. Viszont ott meg a Win betöltésénél (Win logó) tovább nem jutok. Átraktam a másik winyót, azzal indult minden, még próbálok valamit a másikkal (amin ugye volt a rendszer).
Na de itt van addig a winyóról a kép. Ahogy látom nem ő lesz a ludas, hanem talán a másik. -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Önfenntartásra rendezkedik be a kínai chipszektor
- Mozilla Firefox
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Politika
- Chiptörvénnyel készül Trump elnökségére Dél-Korea
- Lexus, Toyota topik
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- DIGI kábel TV
- alza vélemények - tapasztalatok