Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2013-06-06 15:06:01

LOGOUT.hu

Kérlek, írd le a számítógéped alkatrészeit, a probléma előzményeit, a problémát és azt, hogy eddig mit próbáltál tenni, hogy könnyebben és hamarabb segíthessünk!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#19401) teve08 válasza rayoliviero (#19400) üzenetére


teve08
tag

És szerinted ez hardver hiba lehet? Mert nem értem, hogy a szervizbe ezzel, hogy nem tudtak kezdeni semmit, szerintük teljesen rendesen működik a gép.

Üdv. Teve08

(#19402) cinkoxid válasza teve08 (#19401) üzenetére


cinkoxid
senior tag

Nekem akkor csinált ilyet ,amikor magasabb órajelen üzemelt a kártya, vagy nem kapott elég feszültséget.

(#19403) rayoliviero válasza teve08 (#19401) üzenetére


rayoliviero
veterán

Nem tudom sajnos. Nekem ezt a videókártya csinálta és másnak is, amit olvastam. De arról nem hallottam, hogy az Intel integrált ilyet csinálna. Hátha jön valaki, aki rájön, hogy mi a hiba oka.

A szervizben amúgy nem biztos, hogy éppen náluk előjön a hiba, ha nincs szerencséd, jártam én már így, alig tudtam nekik bebizonyítani, hogy márpedig rossz a hardver. Egyszer visszaküldték, hogy nincs baja, aztán én visszaküldtem nekik újból és akkor már náluk is kijött a hiba és csak úgy cserélték.

(#19404) teve08 válasza rayoliviero (#19403) üzenetére


teve08
tag

Szűk három hétig volt náluk, visszaküldték, nálam kijött 15 perc után. Mindenesetre köszönöm az eddigi segítségeket. :R

Üdv. Teve08

(#19405) #10726912 válasza teve08 (#19397) üzenetére


#10726912
törölt tag

Memóriákat próbáltad egyesével minden slotban? Másik billentyűt-egeret próbáltál? Nem integrált eszköz van a gépedben? A memóriák szerepelnek a kompatibilitási listán?
2ndaccount2:
Vedd ki az alaplapot a gépházból és asztalon rakd össze úgy, hogy csak tápegység, cpu és annak hűtője, egy ram és a vga legyen rajta. (ne legyen billentyű-egér, semmi).
Nézd át alaposan az alkatrészeket, nincs e sérülés, égésnyom, púpos kondenzátor,, oxidáció az érintkezőknél. Ha van, akkor lehetőleg szüntesd meg a hibát. A CPU-t is vedd ki, nézd meg, nincs e elgörbült tüske, pasztázást is illik megnézni-cserélni (bár ez természetesen nem okoz ilyen hibát).
Ha ugyanezt csinálja, akkor cserélj tápegységet, ha akkor is ezt csinálja, akkor cserélj memóriát, cserélj gombelemet. Minden memóriát próbálj ki minden slotban.
Ha mindezek llenére megmarad a hiba üzenet, akkor alaplap-cpu hiba lesz (valószínűleg alaplap, a cpu hiba elég ritka).
A leírtakat módszeresen csináld végig, sok sikert.

(#19406) RVR400 válasza rayoliviero (#19400) üzenetére


RVR400
veterán

Meg az nVidiák is.. :DDD

Nincs húzva a proci?

[ Szerkesztve ]

(#19407) teve08 válasza RVR400 (#19406) üzenetére


teve08
tag

Nincs, minden alapon megy. Azt nem írtam még, hogy biost frissítettek a szervizbe. Ramokat próbáltam más slotba, egyenként. Úgy se jó.

[ Szerkesztve ]

Üdv. Teve08

(#19408) artiny


artiny
őstag

SLEEP ből való felébredés utána PC -m elkezd sípoló hangot ad ki magábol (ventilátorja, vagy a cpu vagy a tapnak a ventije) de ha restartalom akkor mar normalissan megy,mitol van ez?

(#19409) ebegab92


ebegab92
senior tag

Lenovo G580 AH lapos,kb. 2-3 hetes olyanokat produkált,hogy Win 7 betöltésekor megakad a hang,tegnap pedig a YouTube megakadt BSoD kóddal (0x0000001A)
Gugli szerint a memóriával lehet valami,hát gondoltam,hogy ráengedek egy memtest86+-ot.Akadt is hiba...
A különös az,hogy előbb olyan 5%-nál hibázott,majd kivétel és törölgetés után már olyan 20% körül dobta ugyanott a hibát.

Miféle hiba lehet ez,hogy csak 1 ponton hibázik,és közben "vándorol" is? :F

ABIT kézikönyv,BIOS innen letölthető: http://sdrv.ms/X4IwiL

(#19410) RVR400 válasza ebegab92 (#19409) üzenetére


RVR400
veterán

Memóriacsere, nem kell matekozni, mivel RANDOM teszt.
Ha ugyanott dobja a hibát, akkor meg pláne egyértelmű, bár az ugyanott szó jelentése ebben a környezetben nem pontosan megállapítható. :)

(#19411) Ribi


Ribi
nagyúr

Nos, úgy tűnik valami gáz van a gépemmel.
Távoli gép, egyszer csak nem értem el. Monitor nem kap jelet, resetelni kellett.
Majd amikor bootolna, csak kiírja a CPU tipusát és a végére: (CPUID: 06FB Patch ID: 00B6).
Ott megáll és semmi.
Amit észrevettem, hogy az északi híd rohadt forró volt. Hagytam ideig, kihült, de ugyanaz. Winyót lehúztam, ugyanaz. Kikapcs gombra reagál, de minden venti pörög tovább kikapcs után.
Cmos reset volt.
Giga G41-es lap.
Valami 5let, hogy mi lett vele?

(#19412) maroskah


maroskah
aktív tag

Sziasztok!

Nekem olyan problémám lenne, hogy az egyik gépem folyton újraindul, de nem ám szokásos módon. Elindul és abban a pillanatban rááll az újraindulásokra. Kikapcsolni nem lehet, csak ha elveszem tőle az áramot..

Tegnap délután még tökéletesen ment, de ma már jóformán meg se nyikkan...

Az elektronikus részéhez meg nem nagyon értek, ezért fordulok hozzátok, hátha van rá valami megoldás...

/Adatit nem nagyon tudom, mert nem én használom/

Előre is köszönöm a választ!:)

[ Szerkesztve ]

(#19413) totyak válasza #10726912 (#19395) üzenetére


totyak
aktív tag

Az igazság az, hogy szegény kis gépem elég eldugott helyen van, mert kicsi a lakás és nem tudok neki jobb helyet találni. Ráadásul, ami azt illeti, semmilyen venti nem megy/ment benne, csak a táp ventije tolta hátra a meleg levegőt. Nagyon sok választásom nincs is, még a gép bal oldalán (szemből nézve) van egy kisebb ventillátor, azt most bekötöttem. Eddig nem volt, mert szegénykém nagyon hangos, de akkor is hangos, ha leveszem az oldalát. Főleg, amikor játszom, elindul a VGA meg a processzor is, akkor durva.
Viszont ez a kis oldalventi meglepett, mert én azt hittem, hogy ez befele szívja majd a levegőt, de nem. Kifele tolja. Kétféle csatlakozója van. Mindegyik lapos, egymás ellentettjei. Olyanok, mint amik a HDD-kbe, meg az optikai meghajtókba mennek. Az egyiken 4 luk van, amibe a másik 4 tűje megy. Értelemszerűen a másik meg a 4 tűs. Mivel a tápból már csak egyetlen ilyen szabad dugó lógott, ami lukas volt, így a venti tűs dugóját dugtam rá. Nem tudom miért van két féle dugója, esetleg a másikkal szívná a levegőt, vagy csak gondoltak azokra is, akiknek esetleg másfajta a tápjuk?
Ezt a plusz venti dolgot hogy lehet megoldani? Jól sejtem, hogy ez ilyen házi barkács megoldás? Vegyek ventiket, vágjam ki a ház oldalát és rakjam össze?
Egy takarítást majd mindenképpen megejtek, csak most nem nagyon van kedvem az egészet szétszedni. Egyelőre tesztelem így, bekötött oldalventivel, aztán, ha ez sem elég neki, akkor ház oldala lefele és úgy. Tavaly nyáron is végig úgy használtam és akkor semmi gond nem volt, pedig ugyanezek az alkatrészek voltak már akkor is. (Persze azóta megadhatta magát valami)

(#19414) #10726912 válasza Ribi (#19411) üzenetére


#10726912
törölt tag

Tápegység vagy memória, ezeket sakkozd ki, ami van otthon(ha nincs, szerezz), ramokat egyesével próbáld ki minden slotban. Az északi hídra meg tegyél egy ventit, ha van, akkor cseréld a hűtő bordát nagyobbra, ami csak elfér és arra egy nagyobb ventit.
maroskah:
Derítsd ki, hogy mik vannak benne, akkor is, ha nem a tiéd a gép (derítse ki az, akié). Egyébként vegye le az oldal lapot, szimpla melegedésnek tűnik elsőre. Ha úgy nem csináléja, akkor hűtést kell kreálni.
DE MINDENKINEK JAVASLOM A HŰTÉST! JÖN A NYÁR...
Ha nem oldódik meg, írj, mondjuk a többit.
artiny: Ha szimplán indítod, akkor nem múlik el a venti sípolás? Mert akkor a feszültségekkel lesz bajod, restartkor már nem hideg indításról beszélünk...nézelődj másik tápegység után próbaképp, illetve nézd meg a jelenlegi értékeit a biosban, 5% eltérés belefér (aida-t, everestet nem érdemes nézni, könnyen tévednek).
totyak:
Ha lesz kedved barkácsolni, akkor tedd meg: ott, ahol a tápegység kifújja a levegőt, csinálj egy lyukat, ha kell, csinálj egy kis kémény szerűséget is, pár facsavar, kartonpapír, papír ragasztó, fúrószár és már ki is küldted a géptől a meleget. Azt a ventit, ami kifelé fújja a levegőt, fordítsd meg, ha tudod, akkor elég a pluszt-mínuszt felcserélni, ha nem, akkor a ventit lecsavarozod, a tengelyét egy kis szilikon zsírral kend be, ha nincs, jó bármi, pl olaj is megteszi pár hétre (nem lesz egy darabig zajos, de egy K-ért kapsz új ventit, null km-est), a portalanítást pedig mihamarabb csináld meg.
Ha veszel ventit még a fentieken kívül, ahhoz kapsz rögzítő csavarokat, azokkal egyszerű a helyzet: a gépház elejére a hdd alá tegyél egyet (elvileg elfér a 8 centis), hátul a vga alá tegyél, ha elfér, mindkettő befelé fújjon, a gépház tetejére jól sejted, barkácsolni kell egy nyílást ( éles fúróval átfúrkálod abban a körben a lemezt, ahol a venti lesz, mint a rosta, olyan legyen, és kész), ez kifelé szívja a levegőt. Ebben a felállásban az oldalsó venti nem kell.

[ Szerkesztve ]

(#19415) artiny válasza #10726912 (#19414) üzenetére


artiny
őstag

" Ha szimplán indítod, akkor nem múlik el a venti sípolás? Mert akkor a feszültségekkel lesz bajod, restartkor már nem hideg indításról beszélünk...nézelődj másik tápegység után próbaképp, illetve nézd meg a jelenlegi értékeit a biosban, 5% eltérés belefér (aida-t, everestet nem érdemes nézni, könnyen tévednek)."

Helo. Ha szimplan elinditom a gepet akkor meg sose fordult ilyen elo...is
Regen sokszor raktam sleepbe a gepet,aztan elojott nem is tudom mikor,miutan ez a problema azota nem hasznalom ezt a funciot.

A biosban mit nezzek meg?
A tapom forton 500W. Esetleg a windows 7 ben lehet ilyen fajta beallitás az energia beallitasoknal...?ami hatassal lehet erre

(#19416) #10726912 válasza artiny (#19415) üzenetére


#10726912
törölt tag

Nem tudom, mit nézz a biosban. De szerintem semmit nem kéne semmit nézned, ha nem változtattál semmit a biosban és anno akkor nem volt gondod, akkor ez hardveres elhasználódás jele. Próbálj ki egy másik tápegységet, ha nem javul, akkor vagy nem használod továbbra sem ezt a funkciót, vagy elviszed a gépet szervízbe, ahol megnézik az alaplapodat.
Bocs, az elkerülte a figyelmem, hogy csak ébresztéskor csinálja ezt, de sok mindent nem változtat a dolgokon.
Mód: a biosban a feszültség értékeket nézd meg, ahogy az első válaszban írtam (kezdek szétszórt lenni :O ).

[ Szerkesztve ]

(#19417) totyak válasza #10726912 (#19414) üzenetére


totyak
aktív tag

Kitakarítottam, mert már az ideg szétvágott tőle. Gyakorlatilag bármilyen játéknál egy 20-30 perc után vége mindennek. Ma éppen Alan Wake-et próbáltam, kezdetben nem volt gond, aztán egyszer csak elment minden. Most nem volt fagyás, sípolás, csak simán se kép-se hang. Semmire nem reagált a gép, mintha kikapcsoltam volna, de pörgött benne minden, mintha menne, dolgozna.
Ezek szerint vagy semmit nem ért neki az oldalsó venti, vagy simán valami hardver baja van a gépnek. De igazából azért gondolok melegedésre, mert normál gépezés, netezés közben semmi baja nincsen, nem produkál hibát. Amint terhelést kap játékoktól, max. fél óra és ilyen-olyan hibákat produkál.
Ehhez a barkácsoláshoz kevésnek érzem magamat, de azt hiszem, hogy az oldalsó ventit meg lehet fordítani némi ügyességgel, talán az is érne valamit, hagy befele szívja a friss levegőt. Ráadásul pont nagyjából a proci és a vga elé esik a ventillátor, tehát jót tehet.
Most egyelőre annyit próbálok, hogy nem teszem visza az oldalát, megnézem így is kevés-e neki a levegő. Ha így is hibázik, akkor valamerre lépnem kell.

(#19418) Ribi válasza #10726912 (#19414) üzenetére


Ribi
nagyúr

Nem hiszem, hogy táp lenne, mert akkor szénné fagyna az egész.
ramot és procit cseréltem, de ugyanaz, illetve csak más cpu-t ír ki.
Lapon döglött meg szerintem az északi híd.

(#19419) RVR400 válasza Ribi (#19418) üzenetére


RVR400
veterán

Próbálj meg lehúzni mindent a gépről, és csak a legszükségesebb cuccokkal indítani. Másrészt egy clear CMOS sem árt neki.

(#19420) maroskah válasza #10726912 (#19414) üzenetére


maroskah
aktív tag

Nem akarja az igazat.:/
Ezeket tudtam meg róla:

Táp: Codegen 300x ATX 2.03
Videókártya: NVIDIA GeForce 7300 GS 128Mb
RAM: 2x Samsung 1Rx8 PC2-6400U-666-ZZ 1Gb
Hűtő: Intel D34223-002
HDD: Seagate Barracuda 7200.10 250Gb
Alaplapról csak annyit tudok, hogy Asus.

(#19421) totyak válasza totyak (#19413) üzenetére


totyak
aktív tag

Most egyelőre úgy tűnik, hogy a takarítás + a levett oldallap megoldotta a problémát. Alan Wake 1,5 órát, Dirt meg 40 percet ment gond nélkül.
Nem akarom elkiabálni, de akkor talán nincs komoly gondja a gépnek, csak izzadt egy kicsit. MAjd még tesztelgetem, ha időm engedi, remélem nem lesz gond vele. Ma az egész napom erre ment el és már kezdtem kissé ideges lenni.

(#19422) kirusz1


kirusz1
őstag

Hello.mindig megvan a problémám olyat csinál a gép hogy van hogy betölt rendesen akkor jól müködik.van hogy bekapcsolom ventik pörögnek zöld led világit piros nem tehát nem dolgozik a gép bill visszajelzök se villannak fel és a csipogás sincs meg.vagy kék háttér és valami hardver változást ir nem tud a win elindulni(pedig nincs alkatrész csere).addig indidgatom amig egyszer csak felál a rendszer.tápot cseréltem,memoriát is.ugy se jó.winyora gondolok esetleg.és olyat tapasztaltam hogy 2 slotos az alaplap de 1 memoria modullal el se indul.előre is köszönöm a segitséget ötleteket.(msi k9a2gmv3 alaplap)

(#19423) Rivaul válasza kirusz1 (#19422) üzenetére


Rivaul
addikt

Ha benne van mind a 2 memória akkor azokat látja is rendesen? Egyszer bekapcsol egyszer meg nem? Inkább a lap a gyanús ezzel a felállással mint a hdd.

Eladó egy zöld kaméleon….Nem,sárga! Inkább piros! Most barna….Ez k**va jó!…… NEM ELADÓ!!!

(#19424) kirusz1 válasza Rivaul (#19423) üzenetére


kirusz1
őstag

igen a memoriákat látja rendesen.és az én gépemből is tettem bele 100% müködő ramokat és azokat se kezeli csak ha 2őt rakok bele

(#19425) Rivaul válasza kirusz1 (#19424) üzenetére


Rivaul
addikt

Ez érdekes :)) Bios reset, frissítés meg volt már? Sztem már próbálkoztam ezzel az esettel de annyi kérdés van hogy nem tudom fejben tartani.

Eladó egy zöld kaméleon….Nem,sárga! Inkább piros! Most barna….Ez k**va jó!…… NEM ELADÓ!!!

(#19426) kirusz1 válasza Rivaul (#19425) üzenetére


kirusz1
őstag

(igen probálkoztál már ezzel az esettel:))bios reset megvolt,frissités az nem mert nem csináltam még ilyet de nézegettem a honlapján de nem értem hogy csináljam.decemberben raktam össze anyukámnak és kb 2 hete csinálja ezeket.eddig jó volt

[ Szerkesztve ]

(#19427) Rivaul válasza kirusz1 (#19426) üzenetére


Rivaul
addikt

[link] legalul van a live update. Letöltöd, kicsomagolod s futtatod. Ott megkeresed a bios címszót s majd adja magát a dolog. Ha ez nem segít akkor lehet elment valami azon a lapon. Inkább ez a helyzet de azért egy próbát +ér.

Eladó egy zöld kaméleon….Nem,sárga! Inkább piros! Most barna….Ez k**va jó!…… NEM ELADÓ!!!

(#19428) ebegab92 válasza kirusz1 (#19422) üzenetére


ebegab92
senior tag

Alaplapon a kondik nem púposak?Az okozhat hasonlót :U Alkatrészek mozgatása is volt már?

ABIT kézikönyv,BIOS innen letölthető: http://sdrv.ms/X4IwiL

(#19429) kirusz1 válasza Rivaul (#19427) üzenetére


kirusz1
őstag

Köszi lefrissitettem a biost.
ebegab92
alaplapon csak ram van meg a proci a kondikat megnézem.

(#19430) #10726912 válasza maroskah (#19420) üzenetére


#10726912
törölt tag

Elsőre tápegység cserét javaslok, csere darabbal természetesen. Ha nem javul, akkor csináljon BIOS ellenőrzést: keressen benne Spread spectrum beállítást, ha van benne, ne legyen enabled, se auto, kapcsolja ki. Memóriák sebességét vegye vissza egy lépcsővel. Ha ez sem használ, akkor cseréljen a hdd-nél adat kábelt, illetve húzza le az ODD-ket, tároló hdd-ket, csak a boot hdd maradjon. Memóriákat egyesével próbálja ki minden slotban. VGA.-t vegye ki és tegye vissza. Elsőre kb ennyi...hardveres körnek egyenlőre elég ez.
Szoftveresen csinálhat (a hardveres kör után) egy oprendszer frissítést-javítást, ha nem elég, akkor egy reinstalt. Ha mindezek után sem áll helyre, akkor gyere vissza.
totyak: Reméljük, hogy valóban csak a melegedés lesz a gondja.
kirusz1: Olvass utána a manual-nak, és keress olyan beállításokat, amik auto tuningként funkcionálnak. Ha be vannak kapcsolva, kapcsold ki őket. A Spread spectrumot is kapcsold ki (ha van). A memóriák beállítása legyen automatán, tuning ne legyen sehol. A hdd adatkábelét cseréld ki, ha vannak + hűtő ventik, húzd ki őket, illetve csak a boot hdd maradjon (odd, egyéb usb-s-pci-os eszköz ne). Próbáld megnézni, hogy más gépben üzemelnek e a ramok, illetve ellenőrizd, hogy rajta vannak e a kompatibilitási listán.

[ Szerkesztve ]

(#19431) maroskah válasza #10726912 (#19430) üzenetére


maroskah
aktív tag

Másik táppal sem jó sajnos. BIOS-ig nem jut el a bekapcsolásnál azonnal újraindul.:( (Képet sem ad, csak annyit hallok, hogy folyamatosan újraindul.)

[ Szerkesztve ]

(#19432) #10726912 válasza maroskah (#19431) üzenetére


#10726912
törölt tag

Ok, ellenőrizz le mindent, amit írtam.
Holnap folyt köv. Sok sikert.

(#19433) nzozz


nzozz
aktív tag

Sziasztok!
Rendszeresen jelentkeznek a következő problémák, általában játékok közben:
- fekete képernyő pár másodpercig, utána visszaáll minden
- gép újraindulás, előtte fekete képernyő vagy fagyás, az aktuális hang (zene/játék hangja) is "beakad"
- kisebb-nagyobb fagyások, akadások

Ma például kifagyott, újraindult és utána kaptam egy ilyet (nem túl sűrűn ad be ilyet):

Probléma-aláírás:
Problémaesemény neve: BlueScreen
Operációs rendszer verziója: 6.1.7600.2.0.0.256.1
Területibeállítás-azonosító: 1038

További információk a problémáról:
BCCode: 116
BCP1: FFFFFA800A30A4E0
BCP2: FFFFF88007C0E6AC
BCP3: FFFFFFFFC000009A
BCP4: 0000000000000004
OS Version: 6_1_7600
Service Pack: 0_0
Product: 256_1

A probléma leírását segítő fájlok:
C:\Windows\Minidump\050813-15490-01.dmp
C:\Users\Rendszergazda\AppData\Local\Temp\WER-50762-0.sysdata.xml

Néha csinál olyat is, hogy bekapcsolom a gépet és nagyon nagy hangerővel elkezd sípolni a a fejhallgatóból elég irritáló frekvencián, de újraindítás után minden rendben.

Konfig:
CPU: i5-760 (Mugen 2 hűtéssel, tuning nélkül)
VGA: Gigabyte GTX460 1GB OC (legfrissebb driverrel)
RAM: Corsair Vengeance 2x4GB 1600MHz
Alaplap: Asus P7P55D
PSU: Chieftec CTG-500-80P
HDD: WD Caviar Blue 500GB
OS: Win7 Ultimate 64bit

Mi lehet a probléma?

Köszönöm!

(#19434) Ribi válasza RVR400 (#19419) üzenetére


Ribi
nagyúr

Volt reset, mindent lehúztam, mindent kicseréltem.
Ami még inkább lap hibára utal, hogy az északi híd bordája kb. 30mp után már rohadt forró.
Tovább nem is kínoztam.

(#19435) maroskah válasza #10726912 (#19432) üzenetére


maroskah
aktív tag

Sajnos nem jártam sikerrel..

(#19436) maroskah


maroskah
aktív tag

Na köszönöm a segítséget, úgy néz ki kuka a gép.

Most viszont a másik géppel adódott probléma. Bele raktam a rossz gépből a HDD-t, és ez fogad:
Véletlen nem tudja valaki, hogy miért csinálja ezt? Illetve hogyan tudnám javítani? /Az eredeti lemezzel se engedte javítani./

(#19437) merkucyo


merkucyo
aktív tag

Sziasztok ,

Most telepítettem újra fel a gépem , és benéztem a partíciókat a C 160gb-os ra sikerült a D csak 70gb ( fordítva akrtam ) , mikor végeztem nem igazán foglalkoztam a dologgal , úgy voltam vele , hogy Easeus-al majd megcsinálom , de nem tudok semmit hozzáadni a 70gb-os partícióhoz , hiába törlöm, formázom , nem tudok mit kezdeni azzal a 70gb-al , és nem tudom mi lehet a baj mert nem először csinálok ilyet , jelenleg a C-ből már levágtam egy 100gb-ot és most három meghajtóm van ,de idegesít , hogy a D-t nem tudom összevonni semmivel .
Megköszönném ha valaki adna egy tipped, miért nem tudok a D-vel semmit sem kezdeni ilyen téren , ha törlöm a partíciót akkor is külön kezeli a logical 70gb-ot

Ha nem ez a megfelelő topic előre bocsi

Vágjátok ki az erdő leghatalmasabb fáját ezzel a kis heringgel !!

(#19438) Dinter válasza maroskah (#19436) üzenetére


Dinter
addikt

Csinálj egy javító telepítést. Úgy csinálod, mintha újra akarnád telepíteni, csak nem telepíted újra, hanem rámész a "Javítás"-ra (valahol megtalálod)

(#19439) Rivaul válasza merkucyo (#19437) üzenetére


Rivaul
addikt

Ne vesződj vele. Egy friss rendszernél húzd újra. Amúgy minek ekkora hely a C:-nek? xp esetén 20, win7/8-nál 40 giga teljesen ideális. Rendszer+vírusvédelem+driverek. Minden más mehet másik part-ra.

Eladó egy zöld kaméleon….Nem,sárga! Inkább piros! Most barna….Ez k**va jó!…… NEM ELADÓ!!!

(#19440) kirusz1 válasza #10726912 (#19430) üzenetére


kirusz1
őstag

Bios alap beállitásokon van mert reseteletem a memoriák jók most a gépemben vannak és jól müködnek.,én kiproóbálom egy másik winchesterrel.ha ugy se jó akkor már csak a proci vagy az alaplap marad

(#19441) MasterMark


MasterMark
titán

Üdv

Remélem tudtok rajtam segíteni, mert szenvedek. :)

A saját gépemről lenne szó ezúttal, a probléma pedig kiakadás, és kékhalál. Már régebben is volt ez probléma, egy időre megszűnt, most viszont jött a meleg, és ki kellet takarítani a gépet (azaz szétszedtem), így ismét előjött.
Teljesen véletlenszerűen jönnek a "A képernyőillesztő nem válaszolt, és utána helyreállt" hibák, vagy megfagy és nem mozog az egér, vagy kiakadás az alábbi módon: először elsötétül a kép, és nem kap jelet a monitor, háttérben még mennek dolgok (zene, youtube hangját továbbra is hallom) aztán ez is kiakad a kép visszajön kékhalál üzenettel:

A fájl amit kiír: atikmpag.sys

Probléma-aláírás:
Problémaesemény neve: BlueScreen
Operációs rendszer verziója: 6.1.7601.2.1.0.256.1
Területibeállítás-azonosító: 1038

További információk a problémáról:
BCCode: 116
BCP1: 85A77510
BCP2: 95E2762C
BCP3: 00000000
BCP4: 00000002
OS Version: 6_1_7601
Service Pack: 1_0
Product: 256_1

Próbáltam már sok mindent, driver újratelepítés, rendszer újratelepítés nem nagyon segített semmi, az érdekes viszont, hogy az elmúlt két hónapban nem volt gond.

BIOS-ból a legfrissebb van fent.

Konfig: Abit IC7-G, P4, Geil-Kingmax RAM, Gigabyte HD4650 AGP, Win7 Ultimate SP1.

Bárki tud segíteni, köszönöm előre is. :R

Switch Tax

(#19442) cinkoxid válasza MasterMark (#19441) üzenetére


cinkoxid
senior tag

Próbáld meg azt, hogy picit vissza veszed az órajelet. Nálam segített.

(#19443) ebegab92 válasza MasterMark (#19441) üzenetére


ebegab92
senior tag

Videokártyának tűnik a dolog.Hogy a gép minden részét kizárjuk,másik lapban próbáld ki,és engedj rá 3DMark-ot,FurMarkot és/vagy egyéb VGA tesztelőt :K
Esetleg pasztázd újra a GPU-t,lehet hogy már kiszáradt,és nem tetszik neki :))

ABIT kézikönyv,BIOS innen letölthető: http://sdrv.ms/X4IwiL

(#19444) MasterMark válasza ebegab92 (#19443) üzenetére


MasterMark
titán

Akkor majd megpróbálom másik gépben, viszont mint mondtam ebben is tökéletesen ment az elmúlt 2-3 hónapban.

Pasztázás megvolt a mostani takarításkor. :)

cinkoxid: CPU-t vagy GPU-t?

Egyébként szerintem ez inkább valami szoftveres dolog lesz, és valami update ronthatja el.

Switch Tax

(#19445) cinkoxid válasza MasterMark (#19444) üzenetére


cinkoxid
senior tag

gpu-t. Nálam egy 550ti OC kártyánál volt olyan, hogy gyári órajelen mindig kijött ez a hiba. Órajelet visszavettem, azt rögtön megbékélt utána.

(#19446) MasterMark válasza cinkoxid (#19445) üzenetére


MasterMark
titán

Hát ezzel annyi a gond, hogy semmivel nem tudom állítani azt. :)

Csak a VGA BIOS-os mókolás menne, amihez meg nem értek.

Switch Tax

(#19447) ebegab92 válasza MasterMark (#19446) üzenetére


ebegab92
senior tag

Ezekkel lehet állítgatni :D
-MSI Afterburner
-RivaTuner
-AMD gyári szoftvere

ABIT kézikönyv,BIOS innen letölthető: http://sdrv.ms/X4IwiL

(#19448) MasterMark válasza ebegab92 (#19447) üzenetére


MasterMark
titán

Egyik sem tudja.

Switch Tax

(#19449) ebegab92 válasza MasterMark (#19448) üzenetére


ebegab92
senior tag

Azt meg hogy?Se fel,se le? :F Még a PCI-os HD4350-et is lehetett downclockolni meg OC-zni is :D Ezt mért nem engedi semmi?

ABIT kézikönyv,BIOS innen letölthető: http://sdrv.ms/X4IwiL

(#19450) MasterMark válasza ebegab92 (#19449) üzenetére


MasterMark
titán

RivaTuner-ben ennyit lehet állítani:

Switch Tax

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.