Hirdetés
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- laskr99: Processzor és videokártya szilícium mag fotók újratöltve!
-
LOGOUT
Kérlek, írd le a számítógéped alkatrészeit, a probléma előzményeit, a problémát és azt, hogy eddig mit próbáltál tenni, hogy könnyebben és hamarabb segíthessünk!
Új hozzászólás Aktív témák
-
syberia
veterán
válasz
Zajcsokkento
üzenetére
A Windows energiagazdálkodásban be van pipálva a fast startup / gyors indítás?
Azt ki kéne kapcsolni, most láttam mint lehetséges megoldást. -
syberia
veterán
válasz
Zajcsokkento
üzenetére
Nem vagyok teljesen biztos a tápodban, olyat nem tapasztaltál a bekapcsológomb benyomását követően, hogy nem indul a gép?
-
syberia
veterán
válasz
Zajcsokkento
üzenetére
Elvileg bírnia kéne, hiszen játékban sem kap 200W feletti terhelést a számítógéptől. Amúgy kerülendő típus, már a gyártói paramétereket látva, szólnia kéne a vészcsengőnek a vásárlónak.
Kölcsön tápegységet nem tudsz szerezni?(#43078): Esélyes hogy itt volt a kutya elásva.

-
syberia
veterán
válasz
Zajcsokkento
üzenetére
Milyen, mennyi idős tápegység van a gépetekben. A nehézkes indíthatóság elég gyakori hibajelenség, a készenléti körös tápoknál.
-
syberia
veterán
válasz
herzog094
üzenetére
Picit többe kerül, de ár/értékben sokkal jobb a 20k alatti típusoknál, 7 év garanciával kapod, na és ott a legendás Seasonic minőség.
-
syberia
veterán
válasz
herzog094
üzenetére
Van valakinek valami ötlete?
Igen, sürgősen dobd ki a Xilence tápot a gépedből, mielőtt valami alkatrész gallyra megy tőle. Andyson belsős, ha ez mond valamit. Szerintem terhelésen baromira ingadozni kezdenek a feszültségek miatta, és ezért tapasztalod az anomáliákat.
-
syberia
veterán
Én lecserélném a tápodat, az áramforrás stabilitása az egész számítógépre kihat, tehát jobb ha modern tápegységre bízod a feladatot.
-
syberia
veterán
válasz
ShadowWolf
üzenetére
Elég erős, na meg Seasonic, túl van méretezve.

-
syberia
veterán
válasz
ShadowWolf
üzenetére
Én mindenképpen lecserélném az a tápegységet, láthatóan nem tudja már a gyári specifikációkat leadni a gépednek, a felépítése elavultnak számít manapság, dc-dc konverteres tápegységek minden téren (feszültségtartás, stabilitás, hatásfok, védelmek) jobb karakterisztikával rendelkeznek.
Ha nem akarsz kompromisszumot kötni a minőség terén, akkor ezt javaslom.

-
syberia
veterán
Érdekességet hoztam: mire képes a villámcsapás, ha eléri az elektronikai eszközeinket. Ilyen extrém pusztítást még nem pipáltam.

-
syberia
veterán
Sziasztok, ez a jelenség utalhat RAM beállítási mizériára? Tápegység lett kikiáltva bűnbaknak, de nekem vannak kétségeim...
-
syberia
veterán
válasz
maxika2004
üzenetére
Alkatrészek, tápegység típusa?
-
-
syberia
veterán
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
Az Asrock hűtése jobbnak tűnik a Pulse kicsi bordájánál, a tesztjében 74 fokot mértek emelt órajelen is. 1.2V a stock, megnézném hogy 1.1V mennyi a vége, ott már nem sok hangja lenne a hőtőjének sem.
De inkább nem offolnám szét a topikot.

-
syberia
veterán
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
RX 590 Pulse hűtős a kártyád? Érdemes lenne kitesztelni egy optimális órajelet-feszültséget, és egyedi ventilátor profilt belőni szvsz.

-
syberia
veterán
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
Várom a fejleményeket, jó hogy kiderült a hibás alkatrész eredete.

(#41633) Azirafael2: Asszem fejlesztéskor nem Gigabyte lesz a preferált márkám...
-
syberia
veterán
válasz
gege321
üzenetére
Pitcairn XT roston sütve? Biztos finom lesz.

(#41628) genom01: Ha mégis a táp lesz, az újabb megerősítés számomra, hogy miért nem jó választás a Cooler Master MWE Gold. Nem adják olcsón, de a belső minősége nem ér fel a hasonló árban kapható, megbízható gyártóktól származó szériákéhoz.
-
syberia
veterán
-
syberia
veterán
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
A benchmark közben állt le a géped, ami szerintem kártyás történet. Ami ezek szerint lehet hogy alaplapos...de a másik kártyával legalább egy hibalehetőség ki lesz zárva. Ha mégis lap, akkor garanciális történet, ha van rá.
(#41619) genom01: 99% eséllyel a tápegységed készenléti köre bibis. Milyen típusról beszélünk, de jó eséllyel cserélned kéne.
-
syberia
veterán
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
Másik kártya gondolom nincs kéznél.
Mert ennyiből én az 590-re tippelek.De még valószínűbb hogy az alaplap, bár egy sima kártya- cserétől nem kéne baja legyen.(#41613) jokeph: Egy időben nekem is pihent a fiókban egy tartalék tápegység, ha esetleg beüt a ménkű legyen mihez nyúlni.
-
syberia
veterán
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére

-
syberia
veterán
válasz
MrDerekas
üzenetére
Néha mégis behal a lap vagy videokártya, de tény hogy minőségi tápegységgel minimalizálni tudjuk ezt a szomorú forgatókönyvet.

Kolléga gépe rosszalkodik, ennyiből sajnos nehéz megállapítani, hardver vagy szoftver a hibajelenség eredete. A Polaris topikban bőszen benne vagyunk, az RX 570/580 optimalizálás végtelen útvesztőjében.

(#41604) zsoika: Havernál egy jóféle Enermax adta meg magát egyik pillanatról a másikra. Semmi dráma, egyik nap se kép, se hang. Hoztam egy új Chieftec Force 400W tápegységet, gép vidáman működött tovább. Az hálózati elosztó hibás volt, szerintem az lőtte le a tápot.
-
syberia
veterán
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
Zsír. Majd a beszerelésekor rebegj el egy imát az áramkörökhöz.

-
syberia
veterán
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
Tápegység gyanús, remélhetőleg másnak nem lett baja.
-
syberia
veterán
válasz
FatCutter
üzenetére
A gépet újra telepítették. Nem is tudtam, hogy megmarad utána a régi driver.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
syberia
veterán
válasz
FatCutter
üzenetére
Ha nem volt a gépben a 6970, akkor miért gyanakszol rá továbbra is?
Másik tápegységgel is ránéztek, tehát nem azzal van a gond szerintem.Máris kisegítve érzem magam, azzal hogy nem segítesz.

(#41235) Cry0: Nagyon régi tápegység az az FSP PNF, érdemes lenne lecserélni.
-
syberia
veterán
válasz
ricsi99
üzenetére
Tartalékba eltenni egy ciripelős tápot, nem is rossz ötlet. Egy időben nekem is volt tartalék táp a fiókban, azóta hogy egy Fsp garanciáztatása 4 hétig eltartott. Amig végül a szervíz bénasága miatt én javítottam meg. Képtelenek voltak 2 olcsó szekunder oldali kondenzátort kicserélni.
-
syberia
veterán
válasz
FatCutter
üzenetére
Vasmag a régi passzív pfc áramkörös tápokban volt.
Körömlakk nem tudom mire jó, ami eredményes lehet adott esetben, az a ragasztópiszolyos kezelés. Viszont a transzformátorból jövő cicergésre ez sem megoldás.
Szétszerelni amúgy sem tanácsos kezdőknek a tápegységet, főleg megmókolni az áramkört benne.(#41181) ricsi99: Hát igen a coil whine nevű áldás nem csak a tápegységek sajátja. Volt nem egy videokártyám, ami nagyon érdekes hangokat adott ki játék közben. Persze a stabilitásba nem szól bele ez a "zene", az elektronika már csak ilyen.

-
syberia
veterán
válasz
Vismajor01
üzenetére
Minden kapcsolóüzemű tápegységben van energiatároló tekercs.
A legoclsóbb félpasszív módba kapcsolható táp a EVGA 550 B3. ez ráadásul tejesen moduláris kábelezésű.
-
syberia
veterán
válasz
Vismajor01
üzenetére
Votl ilyen tápegységem korábban, csak játék közben adott ki érdekes hangokat. Semmi gondom nem volt vele, a hangeffekt sem zavart.
Ha néma tápegységet szeretnél, ezt vedd meg.
-
syberia
veterán
válasz
Vismajor01
üzenetére
Másik gépben talán csöndben maradna. Olyat nem tapasztaltál, ha terhelést adsz a gépnek, akkor a táp hirtelen csöndben lesz?
-
syberia
veterán
válasz
Vismajor01
üzenetére
Amíg stabilan üzemel vele a géped, ez a ciripelés a coil whine számlájára írható. Azzal nem nagyon lehet mit kezdeni, a működést nem befolyásolja.
-
syberia
veterán
Sziasztok! Ez szerintetek videokártya gond lesz?

-
syberia
veterán
Első hallásra én is a tápegységre gondolnék, bár igen minőségi darab a tied. Nálam többszöri bekapcsolás után beindult a gép, az régi tápomnak a készenléti körében volt 1-2 elfáradt kondenzátor, amit csak szétszerelés után tudtam megállapítani és megjavítani. Haveromnál a vacak piros kapcsolós (made in csájna) hálózati elosztó vágta haza a minőségi tápját, gép megúszta, ilyen is van. Ha másik táppal rápróbálva hibátlanul megy a géped, akkor a Seasonic a ludas, szerintem gazdaságosan javítható lenne.
(#37669) nico9519:
Szerintem a lapod megadta magát.
(#37671) MrDerekas: 200 watt körül eszik terhelve a gépe videokarival együtt, a tápegysége a dupláját is el kéne bírja.
-
syberia
veterán
válasz
--Disztroj--
üzenetére
Processzor a helyén van rendesen?
-
syberia
veterán
válasz
Scaletta
üzenetére
Tápegységbe nézz bele, púpos kondenzátorok jelezhetik a bajt. Valószínűbb hogy a RAM okozza a fagyásokat, cseréld meg őket a slotban. BIOS-ban nézd meg milyen időzítéssel futnak, manuálisan állítsd be a gyári értékeket. Videokártya meghajtójának az újratelepítése is segíthet.
-
syberia
veterán
válasz
Pufirizsa
üzenetére
Sajnos nem minden esetben mutatja meg a Furmark, hogy hibás e a kártya. Ilyenkor vissza szokták venni a vga-memória órajelét, hátha alacsonyabb értéken stabil lesz játék alatt is.
(#36792) manhun1222: Nem gondoltam volna hogy ilyesmi okozza, legalább kiderült hogy a 1050-nek kutya baja sincsen.
Nálam fel sincs téve az alaplapi hang driver, az Asus Xonar DG sokkal jobban szól nála. -
syberia
veterán
válasz
manhun1222
üzenetére
Próbáljátok meg másik videokártyával, lehet hogy ott van a kutya elásva.
-
syberia
veterán
válasz
csikosdapro
üzenetére
EVGA SuperNOVA G3 550W szerintem jó lenne, itt 7 év garanciával adják.
-
syberia
veterán
Nem zárnám ki a tápegységet sem, viszont kicsi az esélye hogy ő a ludas szvsz.
(#34054) vlm22: Nem éri meg a javítás, túl régi, alacsony hatásfokú konstrukció. Ha jól működne, akkor is csere érett a kora miatt. A másik tápos topikba írd le milyen konfigurációhoz vennél újat, de használtan is kapható értelmes típus.
-
syberia
veterán
válasz
anderzen88
üzenetére
Milyen régen volt telepítve a W7, van jó vírus irtó a gépeden?
-
syberia
veterán
válasz
Marci112233
üzenetére
Nálam a W7 sokszor csinálja ezt a hidegindításos befagyást, szerintem az alaplapom valamelyik driverével akad össze, a szokásos update-ek után pedig egyre lassabb lesz, pedig SSD.

-
syberia
veterán
Ha a procinak a hűtése pörgött fel azon egy újrapasztázás is segíthet, a tápod nem egy világbajnok kategória de ennél a gépnél nem kéne gondot okozzon. Szerintem 114 fokon már kipurcant volna a lapod, a szoftveresen mért feszültségnek pedig nem minden esetben lehet hinni.
-
syberia
veterán
válasz
PlatiaAmos
üzenetére
Nem lehet 110 fokos a lapod, a cpu jobban tudna melegedni, de a többi mag hőmérséklete szerint jól átadja a hőt a kupaknál. A core temp már valós értékeket jelez, szvsz nem kell gariztatnod.
-
syberia
veterán
válasz
PlatiaAmos
üzenetére
Azzal a hűtővel meg fog fagyni a processzor, rosszul mér benne a szenzor, ami egyáltalán nem ritka jelenség az Intel-nél.
A szoftveres feszültségre pedig nem adunk, a tápegység típusát leírod? 
-
syberia
veterán
válasz
dani0113
üzenetére
Nekem az Avast szedte le a gépemről ezt a miner vírust, az lett gyanús hogy cicergett a gépet, csak néztem hogy gpu már majdnem 65 fokon tekert.
Most már nyugi van. ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
(#33571) Deer76: Lehet a tápegység miatt is, bár abban nehezebb kiszúrni a hibás/púpos kondit szétszerelés nélkül, ami nem is veszélytelen művelet.
Új hozzászólás Aktív témák
- PlayStation 5
- Apple iPhone 11 - népalma
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Milyen videókártyát?
- ZEN.com
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Robogó, kismotor
- CES 2026: felcsavarta az AI-t az AMD, de örülhetnek a játékosok is
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- EAFC 26
- További aktív témák...
- APC Smart-UPS 1500VA LCD RM 2U (SMT1500RMI2UC) - űj ára 450.000Ft
- Digitus Network Cabinet 19'' 42U DN-43000 white - Rack Szekrény
- Raidon GR3630-SB3 2-Bay 3.5-inch SATA RAID Storage Adattároló , 1x2TB HDDvel
- 2 db új dobozos 450Gb HDD - 3,5" SAS szerverhez
- EMC DataDomain DD2500 Storage System -12x3TB HDD - deduplikációs tárolórendszer - 64Gb ram
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H510M i5 11500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 Super 8GB Zalman T4 Plus be quiet! 600W
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Mini 128GB Purple-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3630
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 370 - i5-G7 I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I W11 I Cam I Gari!
- Dell Precision 7550 i7-10850H 32GB 1TB Nvidia RTX3000 6GB 1 év garancia
- Apple iPhone 11 Pro Max 64GB,Átlagos,Adatkabel,12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Szétszerelni amúgy sem tanácsos kezdőknek a tápegységet, főleg megmókolni az áramkört benne.

régóta van AMD kártyám, eddig megúsztam a driveres anomáliákat.