Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Hieronymus: Az igaz barátság kezdete
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonkilencedik rész
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- ricsi99: 6. Genes alaplap tündöklése kontra MS/Zintel korlátozásai
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Luck Dragon: MárkaLánc
-
LOGOUT
Renault, topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Nagyon szépen köszönöm a részletes beszámolót

Rob210: érdemes lenne chip előtt a turbót cserélni? Mégis csak 350k km van már benne, picit viszi is az olajat (ha emlékszel az új intercooler-ben is már volt kis olaj, de két olajcsere közt nem fogy a kocsiból)? Előbb - utóbb úgyis el fog köszönni, akkor már inkább a megírás előtt cserélném le. Utána meg a kuplungot és a féltengelyeket
-
mycso
Topikgazda
válasz
Szoszo94
üzenetére
Az igazsághoz hozzá tartozik, hogy bár hibátlannak tűnt a kuplung+lendkerék, kibontás után azért egész jól elvolt kopva a kuplungtárcsa, a lendkerék pedig borzalmas állapotban volt (ebből semmit nem éreztem használat közben). Tehát amúgy is ráfért a csere, valószínűleg gyári volt és elvileg 211.000km volt benne.
Minden autóra személyre szabott egyedi programot írnak, így az enyémre is és természetesen ha elkészült egy verzió (előtte-utána padon mérés) van lehetőség módosításra, majd újabb mérésre.
Nálam elsőre jó lett, maradt is az első "setup": 210LE és 470Nm
Ez 2019-ben, 65.000ft-ba került (padon 2 mérés + programozás), Dunaújvárosban a KVDyno-nál voltam. Semmi mást nem módosítottam az autón, csak a szoftvert.
Fogyasztásban én semmilyen változást nem vettem észre sem pozitív sem pedig negatív irányban. Menetdinamikára eszméletlen volt a változás….minden téren (kis sebességnél, nagy sebességnél, bármilyen fokozatban) nagyon durva lett. pl.: német autópályán 160-170-es tempónál 6.-ban lepadlózva sem volt gondolkodás, csak elkezdett tolni, mint egy mozdony és már 200 felett járt a mutató (tényleg hihetetlen volt a változás a gyári konfighoz képest)Egyébként semmilyen használatbeli különbség nem volt az eredeti állapothoz képest.
Természetesen jól kezelhető maradt, továbbra is lehetett „eco” üzemmódban is használni.Ezután kb. 80.000km-t tettem bele, mielőtt eladtam, nem volt problémám (egyszer takarítottam az EGR-t, bár valószínűleg az sem volt soha takarítva, így nem innen eredő problémának fognám fel).
A fék a laguna3 alatt alapjáraton is elég fickós, szerintem ehhez a teljesítményhez is elégséges volt. Nyilván pályanapon nem voltam vele, ott biztosan elfogyna a fék, de ez nem is arra való.
-
tycon
tag
válasz
norbert1998
üzenetére
Nálam Laguna II. 1.9 dCi 2006 kéttömegű van kuplunggal, bontott. (130LE) Gondolom más.
-
rob210
Topikgazda
válasz
norbert1998
üzenetére
Rs kuplung kevlárral ha már lúd legyen kövér.
-
-
-
mycso
Topikgazda
válasz
norbert1998
üzenetére
Szigorúan saját vélemény.
Ha az RS kuplung + lendkerék 100%-os passzol az autódba, akkor én azt választanám.
Illetve, bár mások voltak az erőviszonyok, nekem a 2.0dci lett megírva, (150@210), aztán az addig hibátlannak hitt kuplungom elkezdett 4.-ben meg-meg csúszni. LUK kuplung + lendkereket kapott (a hozzá valót), utána soha többet nem csúszott meg.
-
den89
tag
Az a legkevesebb, pár alkalommal nyikorgott 2 hét alatt.
Ami viszont nagyon bosszantó, berezonálás a kipufogónál: [link] Itteni márkaszervíz szerint normális!!!! Újak a bakok, majd talán elmúlik! Elküldtem a videót annak a márkaszervíznek is, ahol vettem az autót, a kereskedő szerint sem normális, továbbítja a szerelő kollégának.
-
rob210
Topikgazda
Amikor a hóhért akasztják.
Azért az 1.2 tce-nek néha van hátránya.
Egy sima 1.2 esben 10 perc kicserélni az önindítót, itt 1.5 órámba tellett.
-
tycon
tag
Látom van itt varázslás. Góbéból csillagromboló.
-
rob210
Topikgazda
válasz
norbert1998
üzenetére
Lószart egy kevlároztatás nem kerül annyiba.
Nem ismerem a sztorit, amit én láttam azon konkrétan a főtengely lendkerék kialakítása szakadt le. Megszűnt a hajtás, mert szabadon forgott a főtengely.
Tökéletesen járt a motor semmi csörömpölés semmi gubanc, csak nem ment ki a hajtás.
Amikor levették a váltót akkor jött a meglepi, pedig szóltam nekik is, hogy nem lesz jó vége a softwarezésnek meg a felfelé tornázásnak, ha nem mennek utána anyagminőségben. Igaz én se a főtengely törésre gondoltam. Na mindegy.Az rs kuplungja emlékeim szerint ugyan az a méret, csak rugóban meg erőben más.
-
norbert1998
nagyúr
válasz
rob210
üzenetére
Laller Photos kocsijára gondolsz? Azon nagyobb turbó volt, 260-280 lóerő körül, 386 Nm-en, és a hajtorud alja szakadt le. A csavar szakadt ki a rudbol magából, tehát nem is gyújtás ütemben ment tönkre szerintem.
Közben utána néztem, elvileg a kuplung más az RS-en. Meg ahhoz kapni, 180 lovashoz meg sehol nincs raktáron.
Melyik irányba menjek? Sima RS kuplung, vagy kevlár 180 lovas?
Bemegy az RS egyáltalán nekem? Maga a nyomolap és a kuplung tárcsa kb 200 euró az RS-hez, szerintem kb ennyi lenne a gyárit kevlarral ellátni is. -
rob210
Topikgazda
válasz
norbert1998
üzenetére
Luk kuplungot kell beletenni.
Amit sokan elrontanak, hogy a repsetet teszik be na az szar!
Szóval nincs itt semmi látnivaló.
Ne agyald túl a dolgot.
Viszont a Nm ekkel csak óvatosan , mert törött főtengellyel már találkoztam.
A kevlár kuplung jó. De nagyon meg kell szokni.
-
norbert1998
nagyúr
Rob, kuplung kérdés.
Most van 195 ezer körül a kocsiban, elvileg 145 körül cserélte a második tulaj a kupung+kettőstömegűt. Az addig tiszta sor, hogy az utángyártott mindig is szar volt, mindegy melyik gyártó, mert van szar meg kevésbé szar.
Mivel 178 ló helyett 245 van benne, ezért valószínű a következő utángyártott is csak átmeneti megoldás lenne. Mondjuk nekem gyanús, hogy az RS és a sima tCe ugyanazt a kuplungot és váltót kapta, legalábbis az RS féltengelyek gond nélkül bementek sima tCe váltójába. És az RS kuplung 250-275 lóra van méretezve...
Jelenleg "csak gázra" nem csúszik, de ha mondjuk gurulásból indulnék tovább, pl. körforgalom vagy kikerülés, és nagyobb gázzal, csúsztatott kuplunggal folytatnám utam, addig csúszik a kuplung, amíg a gázpedált is elengedem, mondjuk ilyen 3. fokozattól felfelé.
Agyaltam a kevlár vagy szinter kuplungon, de mondják, hogy ezzel együtt a kettőstömegűt is ki kell dobni a kocsiból, mert szétrázza. Másik kérdés, ha nem kell kidobni, érdemes-e azt is cserélni, ha elvileg csak 40 ezret futott? Érdemes-e esetleg a Facebook csoportból bontott kuplungtárcsát venni és azt felkevlároztatni egy új helyett? (Ez utóbbi kérdés apum 1.5 dCi chipszes 130 lovas Lagunájára is vonatkozik, 3 hónapot bírt benne a Sachs)
-
norbert1998
nagyúr
válasz
Wiz Khalifa
üzenetére
Az M2 tipikusan az az autó, amelyik az első között volt a gyártónál, ami NEM rohad. Köszönhető főként a hajóteknő küszöbnek, szerintem. Amelyik rohad, az megsérült. Fennakadt, szarul emelték/bakolták, gigantikus kavicsokkal bombázták terepen.
A Thalia más tészta, annak inkább csak "jó" a korrózióvédelme. Anyumén is jelentkezett már némi ajtórozsda 20 évesen.
-
Jimmy8
senior tag
válasz
rob210
üzenetére
Köszi
A sors: autóvillamossági szerelőm lebetegedett, az autószerelőm pedig azt mondta, ezt a cserét sajna nem tudja vállalni, mert a dereka nem bírná.
Nos ma nekiláttam, és 2 hosszabb pihenő közbeiktatásával (amikor is megpróbáltam kiegyenesíteni magam és a gerincem) ki lett cserélve. Az alkarom és kézfejem úgy néz ki, minha egy harci macskával viaskodtam volna
. Egy szó mint száz: ezt nem szeretném megismételni.
-
weiss
addikt
Csak megerősítés végett: M3 110 LE 1.6 16V-be K20TT 0,85-ös hézaggal OK?
-
-
rob210
Topikgazda
válasz
Kalacskepu
üzenetére
Akkor szokd meg a rángást is 🤣🤣🤣
-
-
tycon
tag
Persze. a Lagunámnál nekem ilyen gondom nem volt. Ott megnyomtam egy kicsit a gombot, és intézett mindent. De csak ittragadtam, tájidegen lettem. Már Avensisom van. Fb-m meg nincs. az Avensis fórum meg nem használható nem tudom elolvasni az ákombákomot. Meg döglött is. Azért vagyok itt, mert ha tudok, segítek, magam javítottam 20 évig. Clippel akár. És nekem is segítettek.
-
rob210
Topikgazda
válasz
Kalacskepu
üzenetére
Egy csomó felesleges kérdést tudnék ide beírni.
De megkérdezem a legegyszerűbbet, miért nem tankolsz 95öst? -
válasz
MasterMark
üzenetére
Azzal tisztában vagyok hogy ez sok minden lehet, ezért nem is vártam így láthatatlanban a megoldást, csak tippeket hogy miket érdemes megnézni stb.
Pedig lassan 2 éve csak 100-ast kap, előtte nem nagyon volt ilyen problémám. Kövi hónapban amúgy is olajcsere lesz, akkor ránézek az üzemanyagrendszerre aztán vagy sikerül jutni valamire vagy nem. 
-
MasterMark
titán
válasz
Kalacskepu
üzenetére
Konkrétan bármi lehet. Ezek alapján eldönteni max egy látnok tudja.

Lehet gyújtás (gyertya, trafó, kábel), üzemanyag (pumpa, injektor, vezeték levegősödik valahol), levegő (vákum ereszt valahol, falsot szív), valami szenzor jele kihagy, stb.

Mondjuk ha 100-as tankolás utána kezdte, akkor az üzemanyagrendszernél kezdenék, lehet valami koszt belemosott valahova.
-
Ismét beugrok egy kicsikét.
Nem konkrét választ várok a kérdésre, mert tudom hogy sok tényező közrejátszhat de azért mégis kíváncsi lennék, hogy ilyenkor mire / mikre kell gyanakodni. Szóval, gyorsításkor hol elkezd kicsit rángatni az autó, hol nem (ha lepadlózom, akkor meg főleg). Elsőnek olyanra gondoltam hogy gyorsan engedem fel a kuplungot vagy hasonlók, de ezt leteszteltem és elvetettem. Mikor milyen kedve van, teljesen random. Legtöbb esetben 2-ből 3-ba illetve 3-ból 4-be való váltáskor szokott ez jelentkezni (ha 4-ben gyorsítok 70-80-90-re semmi ilyesmi, ugyan úgy 5-ben sem). Plusz infó: legelsőnek egy tankolás (100-as MOL) után jelentkezett (még valamikor Szeptember-Október környékén talán), és azóta csinálja. Tudjam be simán hogy ilyen a benya azt kész, vagy valami más lesz ?
Másik kérdésem: Láttam van háromgombos kulcs (amin van a csomagtartó nyitó gomb is), ezt utólag hozzá lehet programozni az autóhoz vagy felejtős ?
-
tycon
tag
Ma reggel a -10 fok megviccelte az akkumat. Mondjuk én is béna voltam. Rajta volt a 2 ülésfűtés és a klíma is be volt kapcsolva. Azt mondta ööö öö ö 0.
Feltettem tölteni, mert el kellett mennem krupliért, káposztáért. Elmentem töltés után. Visszajöttem, tud mit főzni atz asszony. Én meg a Kaufferbe mentem egy Exide 12V 85Ah 800A akksiért. Holnap meg orvoshoz lesz a menet. Ha nem lesz ööö. -
rob210
Topikgazda
Ezt így itt hagyom.
🤣🤣🤣
-
den89
tag
válasz
Sirus86
üzenetére
Bocsi, de egy pillanatra elgondolkodtam, hogy ezt így komolyan kérdezed-e.
Leszűrtem neked a spritmonitoron a 140 lóerős benzinesekre: [link] Az évhez én azt írtam, be, hogy 2020-tól. Ugyanis, ha jól tudom 2019-től rakják ezt a motort a Megane-ba.
Fix sebességen szerintem nem igazán releváns, hogy mennyit fogyaszt az autó, esetleg autópályán látom értelmét, ahol 100km-eket mész fix sebességen. Amit hozzávetőlegesen tudok mondani, hogy országúton 5,5 l körüli átlag hozható épeszűen közlekedve, de nagyon max 6 l, akkor már elég dinamikusan, sietősen vezettél és sok településen mentél keresztül. Fix 130 körül közlekedve ~6,5 l körüli átlagra tippelek (de ezt még nem volt alkalmam kipróbálni), város pedig 7,5-8 l (dimbes-dombos, sok lámpás, kistávok). De ez tényleg csak ilyen nagyjábóli 1 hét tapasztalat után. Azért megnézem majd neked, ha eszembe jut, ~90 körül úgy rémlik ~5 l körül majszol. -
válasz
molnarpeter
üzenetére
Az a baj vele, hogy nem ad meg realis adatokat sem az uj Meganokrol 2024/es gyartasi evre leszurve ennyi van, azaz ketto benzines:
Egy atalgos feedbackre voltam kivancsi csak
-
den89
tag
Bocs, kicsit sok volt a "feleségem Cliója" szóismétlés.
Ezt most utólag olvasom.
kcsa: egyszer zörgött valami a vezetőoldali ajtó környékén, de egyelőre csak ennyi. Persze ez csak egy hét volt... A vicc kedvéért még egyszer: feleségem Cliójában
is zörgött a vezetőoldali ajtó, szervízben kitömködték valamivel, azóta jó. -
kcsa
veterán
Nem is tudom hogy hagytam ki mycso írását, de a kárpitzörgés megütötte a szemem, nagyon csúnyán, már-már igazi alsókategóriás öregautó szinten mozognak-zörögnek egyes kárpitelemek - tipikusan pl. vezetőoldali ajtó botrányos, de hátul is zörög valami amit hetek óta keresek.
És igen, ülőlap nekem is rövid, arra számítottam hogy egy ezer kilométeres napot valahogy csak túlélek egy modern, kényelmesnek tervezett (általam annak gondolt) autóban, de már Bécs környékén vergődtem. Túlélhető, de nem olyan, mint amire számítottam.
-
den89
tag
Végül most szántam rá magam az autó cserére. Szóval, amiket írtál (Megane IV 1.33 tce) :
- hűtővíz csipegetés: még nem tudom, de ez legyen a legnagyobb baja
- ülőlap rövid (azért figyeltem fel rá, mert írtad korábban, és egy kicsit tényleg), amúgy szűkösnek nekem nem szűkös, jobb térdemnek sem zavaró semmi
- kilátás, igen bizony rosszabb, mint a Megane II-ből volt. Kicsit tank érzés, ahogy mondod is.
- a szoftverrel, infotainment-el nincs semmi gondom, tetszik (csak, amit írtam tolatóradar csipog, mint a hülye 20-25 centi távolságnál közelebb, ez más márkánál nem tudom hogy van. Automata nyitás-zárást pedig, amiről beszéltünk is pár napja, azt egyelőre kikapcsoltam)
- váltó, motor tetszik (motor halk, alapjáraton szinte nem is hallani, egyébként nyomatékos, amennyire kell, én úgy gondolom, sebességek jól elosztva, 85-90-nél már mehet a 6., hogy ez pozitív vagy negatív, döntse el mindenki maga)
- turbólyuk, igen van egy kicsit, de számomra nem különösebben zavaró (feleségem Cliója is ilyen)
- kormány szervó, igen értem miről beszélsz, de szerintem nincs ezzel különösebb gond. Nincs túl sok új autóval tapasztalatom, de a feleségem Cliójában is ilyen. Kipróbáltam egy Octavia-t is, nem érzem annál sem "művibbnek"
- futómű: feszes, ahogy mondod. De még mindig jobb, mint a régi Megane II, és a feleségem Clio-ja után ez sem lepett meg.
- ez az ívről leesés, hátulja arrébb mászik jelenséget még nem tapasztaltam, de olvastam tesztekben, hogy előfordul(hat)Alapvetően egyelőre én elégedett vagyok vele, nem elfogultság. Nincs olyan része, ami nagyon zavarna. Jó vezetni. Nem bánom, hogy nem Octavia vagy Arkana lett (ezek voltak még képben)
Még amiket így visszaolvasva láttam: kuplung nyikorgás nálam is előjött pár nap és 200 km után (!), WD40 egyelőre megoldotta, remélem így is marad. Fék néha nyikorog, betudom annak, hogy (majdnem) új, remélem abbamarad pár ezer km után.Fogyasztás városon kívül nagyon jó tud lenni, városban azért eszik. Kicsit hitetlenkedtünk egy-ketten Gombinyó kolléga 5 liter körüli fogyasztásán: [link] . De egyáltalán nem lehetetlen. Írtam ezt is pár napja, országúton 5,2-es fogyasztás jött ki nekem 190 km-en. Egy kicsivel visszafogottabban vezettem, mint amúgy szoktam, de 5,5-6 l simán hozható országúton, autópályán meg sztem egy fél literrel több elég lehet neki, ha nem hajt a tatár. Most kb 50/50% város/országút átlagnál vagyok, így 6,8-6,9 l. Szóval városban azért majszol egy 8 l körül, de ebben sok a kis táv, dimbek-dombok, lámpák, stb.
-
rob210
Topikgazda
-
V!ck
senior tag
válasz
rob210
üzenetére
Húha... ez egy jó kérdés, szerintem elektromos, de inkább ránézek vagy megkérdezem a szerelőmet akinél jelenleg van a kocsi.
Fojtószelep állás érzékelőre (is) gondolsz?A diag miatt el kellene akkor vinnem a Renault-ba?
A kábelköteg-mozgatást mindenképp kipróbálom, ha ezzel van a baj akkor annyi a gáz, hogy nem tudok egy autóvillamossági szerelőt sem...

-
rob210
Topikgazda
Elektromos vagy még manuális a fojtó szeleped?
Clio 2 höz nem jó az álltalános diag oda clipp kell, semmi mással nem kommunikál megfelelően!
Sajnos lehet , hogy fő kábel köteg lesz, az el szokott porladni az ablak alatt az átvezetésnél.
Legközelebb, ha nem indul, próbáld ki hogy finoman de határozottan megmozgatod a motorvezérlőről menő kábelköteget és utána indítasz. -
Szia! Nekem a Modusnal rele problema volt anno. Kikuztam es ment, mint az aldas (persze fhp jelado csere is volt) Illetve szetszedtem a motorvezerlo elektronikat, es minden sarut megpucoltam, kontaktsprayvel, aztan ilyen problamim azota nincsennek
A rele 6 Euro volt anno. -
V!ck
senior tag
válasz
rob210
üzenetére
Szia!
Eltelt egy év, most jutok oda hogy komolyan foglalkozni kell a hol indul hol nemmel a Clio 2 (1.4 16V 98LE) esetében.
Emiatt a hiba miatt nem is mentem vele sehova, beb*sztam az udvarra tavaly valamikor, most januárban szedtem elő mert vinni kellett műszakira és rendbe tenni amit kell.
Jeleztem a szerelőnek hogy van egy ilyen bajom, nála nem jött elő. Naponta 10x indította, ment is vele.
Elhoztam, 1 hónapig használtam gond nélkül, aztán múlt héten egyszer csak másodjára indult reggel, délután hazafelé már alig, majd a Sparnál már egyáltalán nem indult, 1 órát fagyoskodtam, vártam, indítottam, vártam.... semmi.
Örültem (félig) mert mindegyik szerelő akit ismerek, azt mondta hogy nem tud mit csinálni vele ha nála indul, ezért akkor szóljak ha beleállt a kocsi a földbe. Hát most beleállt.
A szerelőm nem tudta vállalni csak két nap múlva, szóval a kocsit ott hagytam, két nap múlva bezzeg indult (másodjára) és el tudtam vinni hozzá. Ott egyből nézegettük, mindig indult, legalább 50x próbáltuk, egyszer nem akart csak beindulni.
Kiidegel....- AC pumpa mindig zúg egy másodpercnyit amikor ráadom a gyújtást.
- Immo lámpa világít folyamatosan (nem villog) amikor gyújtást adok, majd szépen kialszik ahogy kell pár másodperc múlva.
FHP jeladó és csati is 2x lett cserélve, nem oldott meg semmit.- beszéltünk ugye veled az inerciakapcsolóról, hiába nyomkodom, akkor sem indul utána.
Egyébként amikor lerohadtam a Sparnál, annyi változás történt az elmúlt évek nem indulásaihoz képest, hogy eddig ugye vagy egyáltalán nem indult, nem is röffent, vagy egyből beindult, most pedig:
- az 1 órás indítgatás közben egyszer csinált egy olyat, hogy indítózás közben "röfögött" tehát járogatott a motor, de csak azzal a fordulatszámmal, amit az önindító tudott. Amint az indítást abbahagytam, nyilván egyből stop.
- Aztán amíg beszéltem telefonon a szerelővel, egyszer csak beindult, tartottam egy 1500-as fordulatot, töltöttem az akksit, de a beszélgetés közben, kb 1 perc elteltével totál hirtelen leállt, olyan módon, mint amikor elfordítod a kulcsot. Nem puffogott, nem hagyott ki, hanem simán leállt, műszerfalon hiba nem volt. Utána természetesen nem indult.
- Illetve egyetlen egyszer csinált egy olyat hogy pöcc röff, de 3 másodpercen belül le is állt.Szóval konkrétan már sírva akarok fakadni.

Kiköttetem az inerciakapcsolót, más ötletem nekem konkrétan nincs.
- Nagyon boldog leszek ha pl motorvezérlő lesz, de azt szerintem nem lehet konkrétan kivizsgálni.... főleg ha mindig indul, csak nálam nem....
- Reléken gondolkozom még....
- AC pumpa... hááát...nekem nem illik a képbe az, hogy egy hónapon keresztül nem volt semmi gond.
- bármilyen szenzor, pl MAP szenzor?
- Ami most derült ki műszakin, és a 6 év alatt senki nem vette észre: Ki van iktatva a második, katalizátor után lambdaszonda és állítólag valami középérték van beállítva, és ki van iktatva a check engine lámpám is
Ez okozhat ilyet amúgy? Ja, ECU kiolvasva, nincs hibakód. (nem Renault-os olvasó, hanem valami általános)Szóval azt szeretném kérdezni, hogy az inercia kapcsolót ha kiköttetem vagy kikötöm, akkor csak össze kell kötni a 2 vezetéket és ennyi? 2 vezetéket látok rádugva.
(Jó szerelő, de villamosságilag nem hajlandó autóhoz nyúlni, csak ha ezt megmondom neki tutira hogy hogy kell kikötni)Bocsi ha hosszú voltam, meg összevissza, munkaidőben írom ezt 44 részletben

Szerk.: ha nem találjuk meg a hibát, elvállalod?
Vagy rosszul emlékszem hogy ezzel foglalkozol? Egyelőre örültem hogy itt helyben el tudtam vergődni a kocsival, de nem fűzök hozzá nagy reményeket hogy meglesz a bibi... -
Veron
addikt
Na ez az, a "prémiumabb" cuccokban implementálták a klímaprofilt, ezt spórolták ki az Arkana/Clio/Captur trióból sajnos.
Tudom, duplakuplungos megroggyan 150k körül, ahogyan azt mesélik a VW csoportban is. Ez az autó (többet közt az idióta klímája miatt) már rég nem lesz nálam akkor. -
den89
tag
Igazad van, van egy "soft" elnevezésű gomb, és akkor 4-esen kezdi fújni automatán a szélvédőt. Így nem olyan hangos és azért így is hatékonynak tűnik.
Próbáltam én is az automata váltós Megane-t. Jó volt. Életemben kb 2x vezettem automata váltós autót. Volt bennem egy kis félsz, de nagyon gyorsan megszoktam. Jó dolog. Viszont nem akarlak megrémiszteni, de mintha itt a fórumon olvastam volna, hogy 100-150k km körül esélyes, hogy megkotlik a váltó. Ami márkakereskedésben a milliót verdesi, ha jól tudom. Rokonságban is volt egy automata váltós Scenic, talán ha 8 éves volt az autó, amikor rotty lett a váltó, azt nem tudom mennyi km lehetett benne, de 120-150k km-nél nem több. 6-700k volt nekik, nem márkakerben.
mycso: nálam valahogy ez életidegen, hogy bent hagyjam a kulcsot az autóban. Most egyelőre kikapcsoltam ezt az automata ki-be nyitást/zárást. A radart lassúnak nem érzem, nem olyan rossz szerintem. Mondom engem ez zavar, hogy van még kb 25-30 cm aztán annyira el kezd nyüszíteni, hogy nem merek 15-20 centinél közelebb állni.
-
den89
tag
válasz
angyalpc2
üzenetére
Ezt biztos nekem címezted? Nem vagyok egy nagy hozzáértő. De laikusként, ami tapasztalatom van, leírom neked szívesen.

- 1.0 tce 100le, 3 hengeres Clio: ilyen van a feleségemnek. Meglepően nyomatékos, nyilván a turbónak (is) köszönhetően. Városba, több mint elég az erő. Országúton, autópályán sem vall szégyent, de ott azért helyén kell kezelni. Tavaly kényszerűségből ezzel mentünk nyaralni Horvátországba, 2 gyerekkel, dugig pakolva. 6 literes fogyasztás jött ki, autópályán 130-140 között mentem, és nem pörgött túl, a sebességek is jól el vannak osztva, ~140-ig biztos nincs olyan érzésed, hogy kellene egy 6. sebesség. Igazából egy átlagsofőrnek elég sztem, ha nem száguldozni akar. Van azért benne tartalék még autópálya sebességen is, de nem egy 1.5 dci 106 le
(régi Megane-om, amit most adtam el múlt héten) Városi fogyasztás azért be tud ficceni 7,5-8 liter körülre. Vegyesben meg talán megáll bő 6,5 liter körül. A klasszikus 3 hengeres bőgés/morgás megvan. Össze nem tudnám téveszteni a hangját másik autóval.- 0.9 tce 90 le, 3 hengeres Dacia Stepway: Faternak volt 10 évig. Fogyasztás hasonló, mint a Clio. Egy fokkal azért papásabb nyomatékra, mint a Clio. Azt hiszem ez a motor 100-150k km felett nem is ajánlott, vannak gondok, mintha írták volna itt fórumon. Fater 10 év, 80k km-ig használta, semmi gondja nem volt vele. 3 hengeres hangra ugyanaz vonatkozik, mint a Cliora.
- 1.3 tce 140 le Megane: írtam róla fentebb. Erőre, nyomatékra nem lehet panasz. Fogyasztás most 6,4-6,5 körül van, ami olyan 40% város, 60% országút. Országúton 5,2-5,3 körül volt a fogyasztás 190 km-en. Városban azért tud majszolni 7,5 körül. Sebességek jól el vannak osztva. Ami érdekes, hogy már 80 km/h körül simán lehet 6. sebességet kapcsolni, jelzi is a műszer. Fura ez nekem. 1.5 dci-nél olyan 95-100 körül volt meg az érzés, hogy kell a 6.
-
angyalpc2
aktív tag
Tapasztalatok alapján, ha csak használhatóságot (dinamizmus) és fogyasztást nézünk.
Akkor melyik jobb-rosszabb? Nagyjából rangsorolva, hogy nézne ki a lista?
súlyok nem biztos hogy valóban ennyi Hahuról vett értékek, FR wikipedia kevesebbeket ír [link] [link] [link]
Megane4 ~1280kg csapotthátú
1.2tce 115 2016-2018 közti (tudom kerülendő)
1.2tce 132 2016-2018 közti (tudom kerülendő)
1.3tce 116le (ez miben különbözik a 140-estól?)
1.3tce 140le
1.0tce 115le (három hengeres nyilván morgósabb)Valamint Clio 4-5
0.9TCE 90le 5 sebesség 1080kg
1.2tce 120le edc
1.0tce 100le 5 sebesség 1170kg
1.0tce 90le 6 sebesség 1170kg A motorban mi a különbség a 100-ashoz képest?
1.3tce 130le 6 sebesség 1248kg (de hiányzik az a 116-os szint ami a megánban van, legyen az 3 vagy 4 henger)
1.6 hybrid 91+49(140-es elsőszéria) 1240?kgValamint az EDC mennyit ront vagy javít fogyasztáson?
-
troll81
addikt
Sziasztok
Renault Twingo 1 vezető oldal ablakemelo darabosan megy fél szerkezet cserére szorulhat? ha igen akkor melyik utángyártott érdemes venni bele? később kapna egy Rendes zenét és akkor nem bontanek semmit újra az -
Jimmy8
senior tag
válasz
molnarpeter
üzenetére
Köszi
. Eskü megnéztem vagy 30 videót, de pont ezt nem találtam, nem láttam. -
weiss
addikt
M3 vagy Laguna 3 tulajt keresek, akinek ezen a címkén fel van sorolva a 17-es felni. Tudnátok egy képet küldeni?
-
Jimmy8
senior tag
válasz
Jimmy8
üzenetére
Sziasztok!
Nem igazán érkezett válasz a korábbi kérdésemre, így ideírnám a jövőnek
:
Igen, azon a gyári számon fut az előtét ellenállás, amit kéreztem.
Amennyiben kétség van: a "zöld" kell a manuális klímáshoz, az alu hűtőbordás a digit klímához van.
A csere viszont nagyobb bontást igényel mint gondoltam: levettem a műszerfal takaró fedelet a gázpedálnál, onnan már látom a két csavart, amit ki kellene csavarnom, de szerinten bontanom kellene a gázpedált is, és ott van a másik csatlakozó is, ami sokkal mélyebbre megy, ahhoz szerintem a valahol a rádió, vagy az alatta lévő tároló rekesz felöl kellene hozzáférnem. No ezért nem kezdtem neki (hely és idő hiányában), így szerintem elviszem egy autóvillamosságishoz. -
rob210
Topikgazda
válasz
Wiz Khalifa
üzenetére
A csapággyal együtt tudod cserélni, mert a csapágy alatt van , az pedig nem bírja ki a ki be préselést.
-
Wiz Khalifa
veterán
válasz
rob210
üzenetére
Mi csináltuk a féltengely javítást, így tudom, hogy nem ütöttük meg a gyűrűt, viszont a bal első mikor jött ki a féltengely kirántotta a jeladót. Szóval szerintem nem látszólag, de megsérült a jeladó. Csak érdekes nekem, hogy hibakód az nincs.
Na majd szétkapom vissza az egészet, megnézem meg takarítok ott, hátha az a baj. Ez a fém gyűrű a csapágy része ami a helyén tartja? Vagy lehet külön venni és cserélni is?
Azt tudom, hogy addig nincs ABS amíg aktív a hiba sajnos, de eddig is ABS nélküli volt a kocsim, kibírom azt a kisidőt így.
-
rob210
Topikgazda
válasz
Wiz Khalifa
üzenetére
A szenzort egy fém gyűrűbe. Kialakított profil tartja a helyén. Ez általában elrohad és akkor nem tartja a helyén a szenzort. Ezt kéne ellenőrizni és takarítani a mágnesgyűrűt. Ha nem oldja meg akkor lehet cserélni kell a szenzort vagy akár a csapágyat, ha megütötték a gyűrűt a féltengely végével az baj.
Szóval ellenőrizni mérni javítani kell.
Addig nincs ABS amíg világít a service felirat
-
zsola400
senior tag
válasz
Wiz Khalifa
üzenetére
Mentél az autóval és mentközben is világít az ABS lámpa, mert akkor hibakódnak is lenni kell.
-
Wiz Khalifa
veterán
Sziasztok!
ABS szenzor hibára nem szokott hibakód lenni? Ki kellett a Megane 2-őn venni a két féltengelyem és az ABS jeladók is kicsúsztak a helyükről. Vissza is lettek téve stb... viszont azóta ABS és Service hibajelzés van az óracsoporton. Kiolvastam most a kocsit, de a szokásos lambdaszonda hibán kívül más nincs a kocsiban.
Így hogy tudhatom meg, hogy esetleg melyik jeladó sérült meg, mert gondolom amiatt van a hibajelzés. -
mycso
Topikgazda
Kérdezz utána a renaultba ennek a garancia dolognak.
Nekem komplett hifi lett építve az autóba, hangszóró cserékkel, erősítőkkel. Rákérdeztem, aztmondták csináljam nyugodtan nem érinti a garit.
Meg nyilváb ha a garit veszélyeztetné is, pl. Egy ülésfűtés hackelés nehezen hozható összefüggésbe pl. Váltó/motor hibával.
De tényleg kérdezz rá, az sem baj ha írásban. -
Cseri0058
őstag
Sziasztok.
Lenne egy kérdésem egy Dacia Logan 2 1.2 kocsiról.
Mostanában kezdte, hogy nem akar elindulni a kocsi. Pörög az önindító, de nem indul el. Kb. 4. próbálkozásra indul el nagy nehezen. De utàna tökéletesen teszi a dolgát. Rá 2 percre megálltam, majd újra indítottam, akkor semmi gond nem volt. Eddig 2x volt ilyen. Reggel például eddig nem csinálta minuszfokok után sem. Tippem sincsen mi lehet ez.
Esetleg valaki találkozott ilyesmivel?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ! Motorola Sound Flow XT2549-1 hangszóró hibátlan működéssel
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
- Dell Latitude 5410 - 14" FHD touch, Core i5 10310U, 16GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- AKCIÓS!! áthajtós érintős 360 szinteÚJ Dell 16 Plus 2-in-1 Ultra 7 258V Intel Arc 140V 32GB 2TB SSD
- GAMER PC! Intel Ultra 7 265 / RTX 5070 / 32GB 6000MHz / 1TB Gen4 / 750w Gold!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Kellett-e valami módosítás, vagy csak chip, általános használattal fogyasztás mennyire változott, egyedi programot kapott vagy volt a "polcon" amit feltöltöttek, merre készült, ilyesmik 

Egy atalgos feedbackre voltam kivancsi csak
Nyáron úgy tervezem hogy én is megbontom az ajtót, hátha csodát lehet tenni.