- ldave: New Game Blitz - 2026
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonkilencedik rész
- bambano: Bambanő háza tája
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- GoodSpeed: MacBook egy kis gikszerrel.
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
LOGOUT
Renault, topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
mycso
Topikgazda
válasz
MasterMark
üzenetére
Sima bt illesztő nem ment, cd tár emulátor az megy.
-
rob210
Topikgazda
válasz
MasterMark
üzenetére
Szerintem meg 4 barnál eltört a kompresszió gyűrű.
Endoszkóppal meg kéne nézni. De ha veszteséget is mérne egyből kiderülne érdemes-e foglalkozni a motorral vagy sem.
Ha megugrik a kompresszió legalább 8 barra akkor az a motor kuka. A habzás más kérdés, az , hogy a hengerfej oda van az garantált, a motor maga a kérdéses.Ha nagy szerencséje van akkor 4 szelep meg egy tömítés.
-
rob210
Topikgazda
válasz
MasterMark
üzenetére
Nem itt már volt 73le verzió.
Az euro5.
Más a füstgáz visszavezetése.
Ha gyűrűzni kell mert ott megy el akkor gtk.
Ha a turbós verzió akkor meg első körben a turbót kell megnézni.
De szerintem ez a sima szívó. -
Nagya21
addikt
válasz
MasterMark
üzenetére
Hali!
Ez evidens, hogy a pergő rozsdát lekaparjuk, irja is a használatija.
Üdv Nagya -
rob210
Topikgazda
válasz
MasterMark
üzenetére
-
troll81
addikt
válasz
MasterMark
üzenetére
Körbe forgattam már de akkor jött elő a repedés amikor oda tettem a kalapácsal neki... Hiba nincs minden patika kivéve a fűtő motor...
-
rob210
Topikgazda
válasz
MasterMark
üzenetére
-
válasz
MasterMark
üzenetére
Szerintem nekem egy jól összeszáradt falévél volt benne, néha max. fokozaton odébb tudta fújni a venti, majd egy idővel visszament a "helyére"
-
troll81
addikt
válasz
MasterMark
üzenetére
Ez nem cimcog mint egy régi kv daráló
nem hiszem el azt az autót 1 2 hétig jó aztán mindig van valami rajta
-
troll81
addikt
válasz
MasterMark
üzenetére
Köszönöm nem klímás majd keresek bele motort van választék csak kérdés jó lesz e
a francia csodaba -
rob210
Topikgazda
válasz
MasterMark
üzenetére
Így így 101ezret. Futott motor 3-10 kmereket megy naponta.
Na erre nem való semmi, csak az elektromos, vagy bkk 🤣 -
vzsryl
nagyúr
válasz
MasterMark
üzenetére
Mert nyikorog.
(Amúgy tényleg, pedig szétnyomtam WD40-nel mindent is.)
Kb. félúton van, és mozgott kicsit a verda közepe. A kontaktot helyre is rakta arra az időre, szóval ne szójjá' be!
-
troll81
addikt
válasz
MasterMark
üzenetére
Az ABS lámpa jön megy .
Egy ellenállás értéketet keresek a jeladóhoz ami alapján ki lehet zárni
-
valaki_xy
tag
válasz
MasterMark
üzenetére
-
válasz
MasterMark
üzenetére
Köszi, ez lett volna a b.) tervem.

Ha már itt vagyok, mindenkinek:
2017 utáni Duster és 2020 utáni Sandero Stepway között vacilálok.
A Duster mellett ezek szólnak:
- jobban tetszik
- nagyobb csomagtartóA Sandero Stepway mellett ezek:
- kisebb fogyasztás a kisebb tömeg, kisebb homlokfelület és személyautósabb váltóáttétel miatt - ezeket csak gondolom a teszetkből összeszedett infók alapján.
- olcsóbban használtanAmi segítene a döntésben, ha többet tudnék a futóműkarakterisztikáról a két típus esetén.
Kisebb kátyúk, nagyobb kátyúk, járdaszegélyre fel-le, borzalmas földút, élesebben emelkedő fekvőrendőrök, stb.
Ezek érdekelnek leginkább.
Kemény, sportos autóm már van, most egy mindenen átgázolósat keresek, ami a lehető legpuhább. Az 1.0 TCE-vel úgysem tervezek sportolni.
Továbbá a vezetői magasság és pozíció is érdekel átlag személyautókhoz képest.
Köszi szépen előre is!

-
BullHurley
csendes újonc
válasz
MasterMark
üzenetére
bocsi, 1,4 benzines és kormányszervó nincs
-
rob210
Topikgazda
válasz
MasterMark
üzenetére
Lehet kapni hozzá gyári szimeringet igen.
A két félből álló javító szettet felejtsd el.
VAgy megszorul tőle a rúd, vagy még jobban fog folyni az olaj.
-
rob210
Topikgazda
válasz
MasterMark
üzenetére
u.a. 0.1 szívó/0.2 kipufogó
de itt is van 4 féle motorkód.
-
rob210
Topikgazda
válasz
MasterMark
üzenetére
Hát ez a gyári érték.
Ha jól be van állítva és a motorkód stimmel akkor annak jónak kell lennie.
(Gondolom hideg motornál csináltad)
Ha túl szoros lett, akkor 100-200km kb. és check enginet fog villogtatni.
Meg rángatni fog. -
Nagya21
addikt
válasz
MasterMark
üzenetére
Há' jovanna, jovanna, de .......
Üdv Nagya -
rob210
Topikgazda
válasz
MasterMark
üzenetére
Hívd fel a profi4 -et
Szelephézag:
-
molnarpeter
nagyúr
válasz
MasterMark
üzenetére
Méret szerint O-gyűrű csapágyboltból? Lehet venni méterre is az anyagot, aztán ragasztva végteleníteni, hátha úgy tudnál csinálni az ECU-hoz (ha kör keresztmetszet).
-
t.imi
addikt
válasz
MasterMark
üzenetére
-
MasterMark
titán
válasz
MasterMark
üzenetére
Meg a fojtószelephez se találok ilyet: 7701049896
-
rwin5
őstag
válasz
MasterMark
üzenetére
Gumisnál voltam, kalapált is rajta, de azt mondta nem lesz jó mert kopogni fog. (ismerjük őket régóta, szóval biztosan igazat mond, nagyon jó fejek)
Most a pótkerék van rajta, ha nem találok felnit, akkor a pótkerék felnijére rakja rá a rendelt gumit.Voltunk a gumisnál ismét, de nem tudta megmondani sajnos az ET számot (le van kopva vagy le volt festve, nem volt rajta sehol)
Ennyi választ kaptam:
ET szám: kb 40
Agyméret: 59
Lyukosztás: 4x100ET szám nélkül nagyon kockázatos felnit venni?
-
rwin5
őstag
válasz
MasterMark
üzenetére
Köszi szépen, utánanézek, ha megvan akkor beírnám ide az adatokat.
-
tycon
tag
válasz
MasterMark
üzenetére
Már elnézést, de ide ki kellene tenni a 18-as karikát. Ilyen román pottyantósba belefotózni gusztustalan. A széplelkek meg csokisütiznek.
-
Nagya21
addikt
válasz
MasterMark
üzenetére
Hali!
Hát nemtom a 23 éves thaliámban még a gyári fűtőradiátor....., mentségre legyen mondva, hogy csak gyári renault fagyállót használtam, de azt most megszünt..... le kell cserélni a komplett fagyállót, átmosni, majd ujra feltölteni az új trutyival......
Üdv Nagya -
gabor9991
addikt
válasz
MasterMark
üzenetére
Pár másodpercig azt néztem hogy ez valamilyen csokis süti lehet?
-
molnarpeter
nagyúr
válasz
MasterMark
üzenetére
A száraz perselyes motoroknál is muszáj fúrni, nem nagyon lehet kipréselni. Csak a régi nedves perselyesnél olyan egyszerű.
-
troll81
addikt
válasz
MasterMark
üzenetére
Igen nekem az a fő profil. 2521 -22 ccm3.benzin. a gyári motor 2 -5 féle módon orvosolható pénztárca függvényében.
-
troll81
addikt
válasz
MasterMark
üzenetére
Hát mindent meg lehet oldani ha saját példán indulok el.
Hasonló repedt hüvely javítás [kép] bevált működik
a gyári el repedt helyett. -
troll81
addikt
válasz
MasterMark
üzenetére
2003 Twingo c06 58ps kézi váltóval.
Nem tudom mi ez vagy hol mi írja. Jelenleg 5-40 van benne.
Meg keresem ha tudom hol kell keressem a kódot -
rob210
Topikgazda
válasz
MasterMark
üzenetére
Ha cserélsz akkor is ilyen lesz

-
belaazallat
addikt
válasz
MasterMark
üzenetére
Csak szabaduljak meg tőle!
Azt is felajánlotta, hogy megveszi vételáron az autót, amin már le lett cserélve, vezérlés olajak, szűrők, zsír új 4 évszakos gumin. Az utóbbi ajánlata, hogy állja a másik szervízben végzett javítást x összegig még értelmezhető alternatíva.
Szerk:
Somogy megye Kaposvár. Beszéltem egy szervizzel, elvileg beleférhet, bontás, gépműhely, összerakás. De akkor csak tényleg ennyi!
Most jut eszébe nem állított szelephézagokat, szerinte tuti az okozza az égéskimaradásokat.....
-
troll81
addikt
válasz
MasterMark
üzenetére
köszönőm -
troll81
addikt
válasz
MasterMark
üzenetére
Rendben elhiszem. nem vagyok típus specifikus ez a kakukk tojás itthon.
köszönöm neked. nincs nagy könyvem
típus 5 henger Ford Volvo benzin motor azokkal egyszerűbben boldogulok
van hatter ismeret.
itt vakon mint az éjszaka
-
troll81
addikt
válasz
MasterMark
üzenetére
mind benne van komplett készletet veszek csak
-
válasz
MasterMark
üzenetére
Rönónál kúpos mindkettő. (legalábbis az én kocsijaimon)
Az alu csavarnak ha jól emlékszem nagyobb a feje, plusz hosszban is más kellhet. -
rob210
Topikgazda
válasz
MasterMark
üzenetére
Nem m3 nál a klíma kifolyó lesz a ludas.
Weiss:
Igen a vezető oldalon leveszed a közép box borítást.
Ott van a gumicső amit át kell fújni, vagy egy hosszú műanyag gyorskötegelőt átdugni rajta. De hosszú kell.
-
weiss
addikt
válasz
MasterMark
üzenetére
Biztos nem az. Egyrészt most nem esett, másrészt múltkor miután kikapcsoltuk a klímát kevesebb lett a víz.
-
belaazallat
addikt
válasz
MasterMark
üzenetére
Én köszönöm a türelmet és a segítőszándékot!
-
belaazallat
addikt
válasz
MasterMark
üzenetére
Valószínű, mert az idegtől már én sem tudom mit beszélek, pedig írásban összeszedettebben komunikálok.
Pontosabb megfogalmazás:
Szerelő, mikor kicserélte a vezérlést mondta, hogy megtalálta az előző hosszbordásszíj maradványait a vezérlésben, ami elmondása szerint elvolt ugorva egy fokot emiatt.Vagy nem erre gondolsz?
Bocs, de fél 10 óta 4 ember, két autó mozgásának logisztikáját kell leszerveznem idegállapotban. -
gergo5991
őstag
válasz
MasterMark
üzenetére
Ha ujbol rainditok hallok 1-2 kattanast, es semmi nem tortenik.
2010 es megane amugy -
Nordik
addikt
válasz
MasterMark
üzenetére
Az ülésben illetve az ülés alatt hány csatlakozót kellene összesen keresnem?
-
kisgyerek85
senior tag
válasz
MasterMark
üzenetére
Voltam a szerelőnél, (itt van helyben) mondta jól érezted, nem megy a turbo. Majd valamikor lerakom a kocsit nála. Ő is azt mondta,hogy nincs köze a motormosáshoz. Remélem csak kisebb dolog lesz és nem a turbot kell felújítatni.
-
kisgyerek85
senior tag
válasz
MasterMark
üzenetére
Igen, mert mosás után 25km-t utazott az autóval a műhelyébe.
-
t.imi
addikt
válasz
MasterMark
üzenetére
Igen, ez a kettő így nyomja, ha eleget vásárolsz ott, van 44%-od. Legalábbis 6 éve még így ment. Mezei userként kapsz tízet.
Ezért nem fogadnak el saját beszerzésű cuccot a legtöbb szerződött szervizben, így buknák az anyagktg felét mint nettó haszon. -
rob210
Topikgazda
válasz
MasterMark
üzenetére
Hát ez se teljesen igaz.
A bárdinál valami furcsa árazás van.
Néha teli áron olcsóbb pár termék mint máshol, ez kedvezménnyel sokkal olcsóbb mint bárhol máshol.
De a termékek 90%-a túlárazott és még kedvezménnyel is drágább mint máshol weben. Vagy más forgalmazónál.
-
zsola400
senior tag
válasz
MasterMark
üzenetére
Igen az a kék-barna is gyári! Legalább vette a fáradságot és forrasztotta és nem csak összetekerte a két vezetéket kis szigetelőszalagot rá azt jóvanazúgy. Az övfeszítőket is ugyanúgy a légzsákelektronika vezérli.
-
rob210
Topikgazda
válasz
MasterMark
üzenetére
Ahha na azt nem mondtad, hogy ipari hulladékból akarsz vezérlést csinálni.
A febi sose lesz jó
-
zsola400
senior tag
válasz
MasterMark
üzenetére
Azok ott gyári vezetékek, csak egy csatlakozót (típus hiba) kivágtak és direktbe forrasztottak Az övfeszítő vezetéke, a hibakód is ezt írja, az övfeszítőn is van egy csatlakozó az is lehet kontaktos.
-
angyalpc2
aktív tag
válasz
MasterMark
üzenetére
Pontosan ilyen hangot ad az enyém is.
Túl feszes a szíj. De ahogy olvasom te is próbálkoztál több beállítással és egyik se jó.
A feszítőt az óra járásával ellentétesen csavartad?
D7F-nél órával ellentétesen
D4F-nél órával azonosanYT-on is van hasonló gond [link]
Azt írják túl feszes.Gitár hangoló..eszembe nem jutott volna. Én mikrofonos megoldáson gondolkodtam mint itt [link]
Milyen márkás szíjat és vízpumpát raktál be?SEEM-re találtam leírást korábban, de most nem találom [link]
-
angyalpc2
aktív tag
válasz
MasterMark
üzenetére
Ugyan ez a problémám..nem is olyan egyszerű mint elsőre tűnik, Pedig videók alapján pik pakk.
Nem automata a szíjfeszesség állító mint a D4F-nél (nem is értem miért "szinte" ugyan az az 1 vezérműtengelyesnél)
A szerszám MOT 1386 + a fogas kulcs Mot 1135-01
Feszességet nem nyomásra, hanem frekvenciára állítják (műszer horror áron)
Ehhez pedig Seem Tronic 105.6 kellene 20-as érték Elvileg kikalkulálható a nyomási érték is [link] De ezek után meg is értem miért a frekvencia a könnyebb.Légtelenítés a termosztát oldalán kellene lennie
Más kérdés:
Clio hybrid 1.6 -ja van valakinek? 2020-21
Oké hogy a városban tök jó. De városon kívül? 90-100-as tempó főutak? 130-135 autópálya?
És a legfontosabb, Hegynek fel? Mert oké hogy a villany városban sokat dob a menetdinamikán, de gondolom az is elfogy már a hegy közepén.
Mennyivel jobb az újabb 145 lovas (2023-) mit javítottak rajta?
Megéri egyáltalán egy sima 1.0 100Le vagy 90Le helyett a többlet pénzt?(+1,5-2,5 millióval drágább)Valamint vontatott e már valaki Clio 5-el nagyobb tömeget? (lakókocsi úgy látom max 900kg a max amit nem értek mert 1,1tonna felett a kocsi)
-
troll81
addikt
válasz
MasterMark
üzenetére
nem nem használok nem lakom otthon lassan 10 éve -
troll81
addikt
válasz
MasterMark
üzenetére
francia ne tudom melyik megy bele, mi a gyári. az első és utolsó Renault-m az biztos. csak ennél probléma az alkatrész rendelés
-
rob210
Topikgazda
válasz
MasterMark
üzenetére
Ez egy 60le clio 2 d7f?
-
Zoli bácsi
őstag
válasz
MasterMark
üzenetére
Köszönöm!
Ez a másoltatott kulcs, azt nézegettem nem-e egy gombelem van benne, de csak egy dísz az a kör, úgy tűnik.
-
rob210
Topikgazda
válasz
MasterMark
üzenetére
Te szent isten.
-
kisgyerek85
senior tag
válasz
MasterMark
üzenetére
De amatőr vagyok! Nem is merem elmondani mikor néztem guminyomást utoljára. Talán, akkor amikor a szerelő felrakta az új gumikat augusztusban tavaly. Ő 2,5 bar-ra szokta fújni. Szemre nem lapos, de holnap körbenézem a nyomást. Köszi
-
sesomaru1989
aktív tag
válasz
MasterMark
üzenetére
Igen, kimondottan erre kaptam :)
-
válasz
MasterMark
üzenetére
Azzal tisztában vagyok hogy ez sok minden lehet, ezért nem is vártam így láthatatlanban a megoldást, csak tippeket hogy miket érdemes megnézni stb.
Pedig lassan 2 éve csak 100-ast kap, előtte nem nagyon volt ilyen problémám. Kövi hónapban amúgy is olajcsere lesz, akkor ránézek az üzemanyagrendszerre aztán vagy sikerül jutni valamire vagy nem. 
-
Mezga Aladár
veterán
válasz
MasterMark
üzenetére
"kapsz egy szigorított műszakit"
Ehhez, gondolom, kell valami nyomós indok?
-
Wiz Khalifa
veterán
válasz
MasterMark
üzenetére
Véleményem szerint, ha normálisan van beállítva, akár egy cipősdobozban is elfogadja a rendőr. Nekem évek óta volt a Thalia-ban led, persze minőségi és úgy beállítva, hogy sose szólt senki hogy vakítja stb... mert erre ügyelek.
Az évek alatt 3x állított meg rendőr kb, mindig este, egyszer NKH-s kocsival. Sose szóltak érte egy rossz szót sem, látták, hogy normálisan van beállítva azt ennyi.
Pedig nekem a rendszámtábla is ledezett évek óta, meg a beltér is (mondjuk ez nem izgatja a szerveket).
-
tycon
tag
válasz
MasterMark
üzenetére
Jé, ez olyan mint a vonóhorog. Mikor jó? Ha van bele ütve H betű. No üssünk! Persze én úgy üttettem, hogy elmentem a KTI híd laborba, ott tettek egy Brinell keménységmérést, és utána simán beleütötték. De nem attól jó, hogy a biliacélt megházzuk. Az anyaga legyen szívós, oda való.
-
Josi
senior tag
válasz
MasterMark
üzenetére
Miért is nem?
-
Mezga Aladár
veterán
válasz
MasterMark
üzenetére
Köszönöm.
-
Kronos3000
senior tag
válasz
MasterMark
üzenetére
Tegnap délután lefeslett a gumi él a fél éves Bosoko-ról, és sem a francia, sem az angol hiperekben ahol ilyesmi van nincs ilyen csak a hagyományos. Autósboltban van persze, de az ilyesmi mindig hétvégén történik velem, ezért lenne jó valami megoldás, de úgy látom réteg igény az enyém és magamnak kell barkácsolni.
-
Plero
aktív tag
válasz
MasterMark
üzenetére
Igen tudom , de melyik MHZ-st vegyem meg?
-
rob210
Topikgazda
válasz
MasterMark
üzenetére
Nem tudja a kókler józsifogdmegasöröm, hogy le kell lazítani a generátor felső csavarját és úgy lehet kivenni a vezérműfedél alapját. Ezért addig feszegeti amíg elpattan az öntvény.
Nem ért hozzá de csinálja. -
tycon
tag
válasz
MasterMark
üzenetére
Húzd feljebb a pálcát, jó lesz az.
-
rob210
Topikgazda
válasz
MasterMark
üzenetére
37ezer volt valamelyik akció keretében.
Nem magamnak vettem, csak megfűztem a srácot, hagy nézzem meg az enyémbe is.
M3 projektorosba ment és itt jól is teljesít.
-
rob210
Topikgazda
válasz
MasterMark
üzenetére
Ok jelzem a philips ledjével az én cliom úgy vakít mint az állat, oké, hogy én szuperül látok vele, de emberiség elleni bűntett lenne ezt használnom.
Pedig hidd el rendben van a lámpám.
Igaz én látok a h7el, tehát senkit nem fogok megszivatni, de akárki mondja se hiszem el, hogy nem vakít, mert kipróbáltam, ennyi.
-
Wiz Khalifa
veterán
válasz
MasterMark
üzenetére
Azok jó kivitelezések igen. Valamelyik amcsi vason meg olyat láttam hogy a szélvédő szélén volt körbe és úgy fűtött. Az is jó kivitelezés mert nincs a látószögben.
-
Wiz Khalifa
veterán
válasz
MasterMark
üzenetére
Én nappal is látom.
Mondtam is neki, hogy én nem fogom vezetni a kocsiját mert nem bírom. Elhiszem én hogy jóval hamarabb leolvad a jég, de számomra az az 1-2 perc plusz nem annyira sok ami idő alatt a simával olvad le ehez képest. 
-
válasz
MasterMark
üzenetére
Ebbe kár belemenni, visszasírjuk a xar xenonok vakítását a mai modern fos ledek mellett...
Tényleg hihetetlen, hogy mikre adnak ki típusengedélyt.
Sima lámpával ma már alig látsz valamit az úton... -
rob210
Topikgazda
válasz
MasterMark
üzenetére
Hidd el egy kis kénsav motorszám természetes korrozió miatt nem olvasható.
Kap egy kódot és levan a gond. -
molnarpeter
nagyúr
válasz
MasterMark
üzenetére
De, beépítésről szóló számla. Ezért jobb kódozni, akkor szabadon cserélgetheted utána, és nem kell hozzá semmi igazolás.
-
diablo1984
veterán
válasz
MasterMark
üzenetére
Elvileg egy adás vételi is jó, de a bontós papír lenne az igazi. De kérdezz rá ott, ahol vizsgáztatni szoktad, hogy ott mit fogadnak el, mert helyenként változó, vizsgabiztosa válogatja.
-
diablo1984
veterán
válasz
MasterMark
üzenetére
Persze, ha nem olyan táblás a motorszám mint a laguna1-ben volt, akkor szerezz számlát a motorról és műszakikor szólni kell, hogy motorcserés volt, majd új forgalmit kell csináltatni.
Ez a motorszám elhasználódás csak akkor jön be, ha tényleg nem látszik a motorszám, itt helyben volt olyan hely ahol a motorkódos motor olvasható számát megtalálták műszakikor és beíratta a pöcs a forgalmiba.... -
rob210
Topikgazda
válasz
MasterMark
üzenetére
Jah értem, akkor viszont nem hengerfej probléma, hanem elhasználódott a motor.
Szóval motorcsere és motorszám korrodál@s.
Akkor kódot kap természetes elhasználódás miatt és legális lesz.
-
molnarpeter
nagyúr
válasz
MasterMark
üzenetére
MTZ módszer: a túlfolyó csőhöz szoktak rakni kis kannát, aztán ha megtelik, vissza lehet tölteni a rendszerbe.
Gépműhely rész mitől drága? Egy síkolásra 10k is sok szerintem
csak ne szakadjon be leömlő csavar, akkor drágul. Ha córesz van és nem járt le a ciklus, olaj mehet vissza ami lejött szétszedés előtt, fagyálló szintén (max szárítógépből locsolsz bele pár deci vizet, vagy szervizben kunyerálsz használt selejt fagyállót egy kannával, örülnek is ha van aki elviszi és nem pénzért kell leadni
).
Csavarra mit ír a könyv, tuti egyszer használatos?
Vezérlés amúgy is cserés lenne? Szűkös helyzet lévén vissza lehetne tenni, ha nem látszik hiba, aztán majd csere ha lesz keret, nyilván van rizikó itt is, mint mindenhol, de ha ennyiért van bontott blokk...
Gyűrűzés: ha a fej lejön, akkor már csak gyűrű szett, olajteknő tömítés kb.
Motorszám: ne cserét akarj papírozni, hanem a jelenlegi szám olvashatatlansága miatt motorkód megállapítását. -
rob210
Topikgazda
válasz
MasterMark
üzenetére
Mint írtam nekem, tehát, ha magamnak csinálnám!
Magamnak nem számolok fel munkadíjat.
Az alkatrészt kedvezőbb áron kapom.....etc etc
De szerintem így is a felújítást választanám .
A motor a forgalmiban kódos vagy számos?
Ha szám van akkor felejtsd el a motorcserét! -
rob210
Topikgazda
válasz
MasterMark
üzenetére
Lekapnám a hengerfejet megsíkoltatnám aztán összeraknám, de én könnyen beszélek, nekem ez 62ezerbe megállna új vezérléssel.

-
diablo1984
veterán
válasz
MasterMark
üzenetére
Papírozás nem nagy kaland, csak azonos blokk kerüljön bele.
Sőt anno a 99es lagunámban a motorszán 2 szegeccsel volt a blokkba rögzítve, na az kánaán volt, mikor motorcsere lett.
-
molnarpeter
nagyúr
válasz
MasterMark
üzenetére
Motor csere addig nem különösebben számít, amíg nincs eredetvizsga

Mennyire fogy a víz?
-
válasz
MasterMark
üzenetére
M2 és a Lexus is ezt csinálja auto módban, de úgy néz ki az újabb Renault szoftver már nem ilyen okos
-
kisgyerek85
senior tag
válasz
MasterMark
üzenetére
Nem mindig indul nehezen. Ma mentem vele egy kisebb kanyart és a mostani tapasztalatot írtam le. 1 hete volt ezelőtt kb. indítva. Viszont azt észrevettem, hogy amikor nincs hang indításnál, de beindul, akkor van füst. Ha van hang indítás előtt, akkor szerintem nem lő ki füstöt magából.
-
Castell
aktív tag
válasz
MasterMark
üzenetére
Megyek hosszabb utakat is vele, de az olajfogyás sztem nem itt keresendő.
Nem füstöl amúgy / nincs kék füst sem.
-
rob210
Topikgazda
válasz
MasterMark
üzenetére
Igen egy kifordított varrot felni sokat dobna rajta, meg egy módosított futómű, de arra már nem futotta. Vagy kúpautónak akarta, arra meg pont jó. 1.2 75le mi......🤣
-
rob210
Topikgazda
válasz
MasterMark
üzenetére
Nem.
Canclip -
válasz
MasterMark
üzenetére
2001 Janaurtol van hivatalosan ODB2, ha a csatlakozo stimmel, esetleg menni fog Clio Mk2-es eseten. Pl Golf 2000-es eseten nekem ment CarScanner App-al.
-
norbert1998
nagyúr
válasz
MasterMark
üzenetére
Lejtőn mentem én 180-at is Fiat 500 1.0 6V 69 HP-vel
És amúgy egyáltalán nem volt ijesztő, nagyon jó kis wagen. Egy olyan 100 paci felett igazi élmény tud lenni. -
tycon
tag
válasz
MasterMark
üzenetére
Nekem mintha olyan emlékem lenne, hogy a hűtőtömítőben valami lenmag tömít. És hogy azt mennyire szereti az a pár mm a termosztát kalapja alatt, meg a vékonyka hűtőcsövecskékben, nem tudom. Nyilván eltömíti, így aztás e nem kering se nem folyik.
-
rob210
Topikgazda
válasz
MasterMark
üzenetére
Elvben stimmel, de tudod, hány radiátort cseréltem én már amibe ilyen szutykot tettek?
Ezt szabad beletenni, tapasztalatom szerint. -
rob210
Topikgazda
válasz
MasterMark
üzenetére
Ohh csak a lényeget nem mondtad.
Akkor egyértelmű a gond.
Beleült az a sz@r a kapiláris csövekbe.
Akkor radiátor csere, ne is méregess.
Ilyesmit csak egy két gyártó tud csinálni az egyik az atomex tömítő ami mást valóban nem tömít csak a lukat.
-
rob210
Topikgazda
válasz
MasterMark
üzenetére
Nézd meg a két fűtéscsövet.
Ha mind a kettő meleg , de hideget vagy langyosat fúj a kocsi.
Akkor sajnos akár az is lehet, hogy összeszakadt a fűtőradiátor belül.
Olyankor azért van hűvösebb, mert csak átszalad rajta a fagyálló, nem pedig végigáramlik.
Ha van infra hőmérőd, mérd meg több ponton a hőmérsékletet, abból szinte azonnal kiderül mi a gond. -
rob210
Topikgazda
válasz
MasterMark
üzenetére
Melyik fajta van rajta?
A jeladós vagy csak a sima nyit zár termosztát?
Mert ebből hidegégöviként mé 108°c os is van.Egyes twingo?
-
rob210
Topikgazda
válasz
MasterMark
üzenetére
Megnézted a termosztátot?
2 üzemi hőfokos van.
84°c és 92°c
Gyanús, hogy az első került be, aminek következménye, a langyosabb fütőrendszer.
-
válasz
MasterMark
üzenetére
Értettem, köszi szépen még egyszer!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ldave: New Game Blitz - 2026
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- YouTube
- Facebook és Messenger
- Gitáros topic
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Eladhatatlannak ítélt CPU-k eladásával javult az Intel node-ok kihozatala
- Mesterséges intelligencia topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- Bmw 640d F06/F12/F13 Hutoracs es Visszapilanto takaro szett
- SZUPER Akcióban Új Bontatlan Dyson V15 Origin 3 év gyártói garanciával Azonnal Átvehető
- Vadonatúj, bontatlan AOVOPRO V1MAX PRO elektromos roller 500 Watt, 1 év gari
- Nuki Smart Lock Pro 4 garanciás, dobozos, hibátlan
- Tomason TN16 Bright Silver 8x18/ET40 - Hankook Ventus Prime4 225/55 R18 DOT 0624 + TPMS+felni kupak
- ÚJ Lenovo LOQ Intel Core i5-13450HX, 24GB, 1TB, RTX 5050(8GB), FHD IPS 144Hz
- 5G LTE! Whitespotos, Microsoft Surface Pro 8 i7-1185G7 16GB 512GB 1 év garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- HPE ProLiant ML350 Gen9 Hot Plug 8SFF Rack Szerver! x2 XEON + HDD + 16GB
- HIBÁTLAN iPhone 13 128GB Green-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4347
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
nem hiszem el azt az autót 1 2 hétig jó aztán mindig van valami rajta
(Amúgy tényleg, pedig szétnyomtam WD40-nel mindent is.)

a gyári el repedt helyett.
mycso
rob210