Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- vrob: Próbálkozás 386 alaplap újraélesztésre
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- sziku69: Szólánc.
- Klaus Duran: HP wifi nyomtatás+ win11.
- Lalikiraly: Asus Gaming V16 - RTX5050
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- koxx: A bajnokok egere? Lamzu Maya Champions Edition 8K gamer egér
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
-
LOGOUT
Renault, topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
rob210
üzenetére
Volt anno egy Telexes cikk is, hogy a markaszerviz sorra nem cserelte le az olajat a Duster( azt hiszem K4M-ben), ami vegul beallt. Elkepeszto! De nem csak Renaulteknal vannak horror storyik. Nemetben pl uj hobby, hogy csak minimumig toltik fel olajjal, mondvan, hogy az is eleg. Szomszed asszonysag Opelje igy kapott uj olajat, ra ket hetre megkert,hogy nezzem mar meg, mert panaszkodik az auto. (Meg GM motorosos). Hat nem volt minimumumon az olaj.
-
Hat en nemetben lakom, es itt pl. nincsen bajom az E10-el, de en mindig hasznalok hozza benzin adalekot. Viszont amikor Magyarorszagra megyek, az orosz olaj alapu benzintol odzkodom, mert mindig budosebb lesz az auto es magasabb a fogyasztasom is -igaz adalekot nem viszek magammal. (Ergo Szazhalombattai benzin) Szerintem siman lehet trutyi lent, mivel azt irtad, csak kozel ures tartalynal tortenik a dolog. Lehet szimplan van benne uledek az evek soran. En meg megprobalnek egy injektor tisztio folyadekot, de a tutit szerintem Robi fogja megirni neked

-
Benzinszuro lett cserelve mostansag? Esetleg injektorok meg lettek nezve? Egyebkent szerintem meg normalis is lehet, mert az etanol megkoti a levego parajat, ezaltal vizes lesz a benzined. Irtak is mar sokan a neten, hogy telen erdemes teli tankkal, vagy legalabbis mellozni kell azt, hogy kozel ures tankkal maszkaljon az ember az autojaval, foleg ha E10-et tankol. En raknek bele 100-as benzint, hogy csokkenjen az etanol szint.
-
válasz
Kalacskepu
üzenetére
Modusom is csinalja hidegen, az onindito nem huzza be a fogaskereket, csak nemi kesessel. Nagyon,de nagyon sok 1.2-esnel hallottam ezt, jo alap volt az alkulra
. (D4F motorcsalad), 1.6-nal szinte soha. Szerintem majd Rob megirja, de en ugy tudom, hogy nem okoz sok problemat. -
Sztradan ha beall a sor csontra, akkor mindegy, hogy nehez vagy konnyu a kocsi. Es ez volt rengeteget, foleg az osztrak hataron
Anno mikor vettuk a Renault, a dobozosok kozul a Kangoonak volt a legjobb a torestesztje, Berlingo es tarsai elbujhattak anno. Engem az erdekelt, a nejemet a meg a kenyelem. A kulsoseg meg relativ. Engem pl. nem erdekel. SUV es Pickup nem a Renaultosok fo csapasvonala szerintem
-
Gondolom elmeselem: Ma elvittek kasztniztatni a Modust (mert el akartak lopni Nemetben es szetfesziettek a vezetoi oldali ajtot, megy Cascoban a javitas), es kaptunk egy Citroen C3 2020-as csereautot. Az auto benzines, a hirhedt 1.2-es olajban futo vezermuszijas motorral. 58 ezer km. van benne, es olyan hangja van, mint egy traktornak, kb szet akar esni, es mindene zorog-csorog. Kettesben csorogva nem lehet vele megindulni, mert lefullad, es olyan kesese van a turbonak, hogy a D4F Turbo hozza kepest egy kifinomult noi egyed. Es elvileg ezek a jo es modern autok. Egy jo dolog van benne: Kenylemes az ulese (de nem annyira mint a Moduse). Soha, semilyen korlmenyek kozott nem kene ez a PSA vacak.
-
válasz
norbert1998
üzenetére
Rob majd megirja pontosan, de nem lenne celszeru a feszabalyozot merni, mikor megy a toltes? Tenyleges erteket merni, nem ODB-rol. Lehet a magas feszutlseg nyirja ki. Esetleg korrodalt kabelek? Vagy szimplan csak itt is el a dolog, mint minden masnal: egyre vacakabbak az akkuk. Pl nekem a 2011-es Modusban meg az erdeti akku van. A 2009-es Kangooban elozo evben kapott ujat. De a szerelom azt mondta,hogy 2 ev, es vege lehet, mert vacakok az uj akkuk.
-
válasz
norbert1998
üzenetére
A foberlom Mercijeben pont a nyunnyogos radio okozta az akku leszivast. Neha ugy gondotla magat, hogy felmelegedett a radio, es akkor leszivta az akkut egy nap alatt, aztan meg csak uzemelt rendesen. Kiszedtem, kicsereltem masik radiora, es a regi akkuja ment tovabb. Esetleg erdemes ezt is megtenni egy proba keppen, hogy lehuzod a radiodat.
-
válasz
belaazallat
üzenetére
Szia!
-Bal oldali bajuszkapcsoloban lehet a pocok nem ugrik vissza, esetleg surlodik. Ket T20-as torxxal (ha jol melkeszem) es kijon a kormenyvedo muanyag betet. Azutan meg ki lehet szedni a kapcsolot es meg lehet nezni.-en ilyen bolhakat Aliexpressrol vettem.
https://de.aliexpress.com/item/1005002878162137.html?spm=a2g0o.order_list.order_list_main.546.402c5c5fSXxtWI&gatewayAdapt=glo2deu
vagy
https://de.aliexpress.com/item/1005003732751866.html?spm=a2g0o.order_list.order_list_main.547.402c5c5fSXxtWI&gatewayAdapt=glo2deu
Eleg jol birjak-elvileg lehet kapni ujat is. Magyaroszagon en megkerdeznem a Renaultot direktbe, de ebayen rengeteg hasznalt van.
-
Aki anno olvasta: Ugy nez ki megvan a K7m gyujtas kimaradas panaszkodas oka hideg inditasnal. ECU reset es E10-es benzin mellozese. Ugy nez ki sok E10 hasznalat sok vizet kotott meg? 100-as benzint kapott az auto, es azota nem panaszkodik hidegben. Fogyasztas is visszaallt normalra. Szelepekre ra lett elvileg nezve (nem voltam ott).
-
válasz
shifty!
üzenetére
Lehet keson irok, de meg erdemes lehet a Kangoo II vonalat is megnezni. 1.6 benzin, 1.5 dci-bol (AdBlue elotti)mind olcson fenntarthato. Nekem 2009-es van 271 ezer km-rel. Rob is latta mar. Most kap uj muszakit. Eddig sosem hagyott az uton, igaz kapott torodest. Labter hatul is paredes, es 800+ liter cuccot elviszel vele. Igaz, nem sztradak bajnoka. Nekem most szombaton nyomott le 8.7 literrel Magyarorszag-Nemet kozott az 1.6 8V, 4 biciklis kerekpar tartoval, egy kerepkpart szallitva. A nagy elonye a Kangoonak az,hogy rovid, kb. mint egy Clio GrandTour, es relative konnyebben lehet parkolni vele varosban a rovidsege vegett.Izzocsere elol 2 perc, hozzaferheto szinte minden, nem kell nagyon bontani. Csak gondolkodas vegett irom
-
válasz
Nagya21
üzenetére
Nekem nem birt ki a K7M-es Kangooban meg 20 ezer kilometert sem az NGK. Szetegett a feje, pedig a mai vilagban ez egy faeknek szamito szivo motor, mint a D4F. Ami nalam vitte a primet az Champion Titan szeria, es a Beru-k. Az NGK-k mind elhasaltak az utobbi par evben, de lassan mar ugy erzem,hogy itt is (marmint az autozas vilagban is) sok a kamu termek, es nagyon meg kell nezni, honnan jon a termek.
-
válasz
molnarpeter
üzenetére
Vagy meg ez is jo lehet: kvazi levegore megkoto gumi, amit a perem menten lehet felapplikalni: https://de.aliexpress.com/item/1005007794285022.html?spm=a2g0o.order_list.order_list_main.5.5eed5c5fdf1bpY&gatewayAdapt=glo2deu
-
Kerdes: Grand Modus 101 lovasba D4F Turboba, Ag13 fagyallot irnak, es nem AG13+, vagy G12-est. Tudna ebben valaki segiteni? Ha igen, akkor esetleg ezek kozul melyik markat erdemes venni? Koszonom!
-
válasz
belaazallat
üzenetére
Bal oldalt, az ajtohoz kozel van az elso lampa magassag allito. Mellette kell lennie. Grand Modusban nekem hasonlo (lehet a sorrend mas, itt a jobb szelso az)
-
Kedves tagok, egy kis segitseget kernek (mielott meg Magyarorszagra megyek es szereltetem majd), a Kangoom (K7m 8v) hidegen mindig kidobja, hogy gyujtaskimaradas, negyes henger. Injektort egy even csereltem, szelepek 30 ezer km-re ezelott lettek beallitva, hetvegen gyertyakat csereltem. A kocsi miutan beindult, es a homerseklet kicsit megemelkedik (6-8 fok a kezdes), mar nem csinalja tobbet. Legtomeg szenzort is megneztem, tiszta volt, a regivel is ugyanazt csinalta (azt is csereltem, de hiaba). Esetleg valami otlet? Renolink szerint lambdaszonda kezdi magat megadni, -katalizator elotti- mutat hidegen mindig 0 erteket, aztan mar beindul. Vagy lehet mas is? Amugy nem fustol, megy, teszi a dolgat az auto, fogyasztas atlagos. Koszonom a tippet!
-
válasz
belaazallat
üzenetére
Nalam a Kangoonal gyari gyertyaval 10lityo korul evett, Champon CET2 Titan-nal 8.7-9 liter. K7m motor, es megpakolva mindig, es mindig sztradan (Nemetorszag-Magyarorszag). Ugyanaz a gumi, ugyanaz a lab (en), kb ugyanolyan homersleklet, ugyanaz az E10 benzin. Miutan a Grand Modust megvettuk, megkapta a BERU gyertyakat, amit Rob is irt fentebb, (szinten gyarirol), es ahogy irtam, mikor Magyarorszagon, illetve Vecsesen vagyunk, akkor siman hat ala leviszem, de itt Munchen kornyeken is. Mikor megvettem, 7-el mentem ugyanazon az uton Munchen kornyeken. Nejem nehezlabu, mint a rossebb, motorfeket nem hasznal, igazi bit uzemmodban vezet, es o is levitte 6.4-re a Modust Munchen kornyeken (tegnap tankoltam).
-
válasz
belaazallat
üzenetére
Vecses kornyeken mi 6 ala megyunk az 1.2 TCE-vel :S 9.5 nagyon, de nagyon sok. Szerintem erdemes lenne megnezetned, akar Rob-bal is, vagy Renault specifikus szerelovel. Esetleg meg noob modban raknek bele injektor tisztito adalekot. Beru gyertya van az enyemben is, rengeteget adott, miutan lecsereltuk az NGK-t belole (nem hiszem,hogy japan volt). Illetve Autobahnon kapott egy 188 km/h egetest is cirka 50 km-en at.
-
Szoval megcsinaltam a tolatoradart a Grand Moduson. Aliexpressrol rendelt (akcios es legolcsobb volt), sokkal pontosabb, mint a gyari Valeo. Kozben egy masik gyari is megadta magat, szoval szerencse, hogy negyet rendeltem. A ket szelso kinai (pontosabb) es a ket jo gyari kozepen maradt. Amit meg tudni lehet: Ha a vezerles rossz, akkor rovid idore sem csipog. Tesztelesnel erdemes falhoz kozel allni es ugy kiprobalni. Ha par szazad masodpercre csipog, akkor a vezerles jo es a kabel/erzekelo rossz. Illetve OHM meres mellett meg kell kotyogtatni. A rossz szenzor lotyog bent. Remelem tudtam segiteni
-
válasz
gyenesmartin
üzenetére
En akarhanyszor beleulok egy Toyotaba, par perc utan mar tudom, hogy nem nekem talaltak ki. Egyszeruen hangos, kenyelmetlen nekem es a nejemnek. Pl. CH-R- tok jo lenne neked a felhasznalas vegett, mint auto tipus, de olyan kenyelmetlen, plusz hangos azzal a hulye motor bogesevel, hogy 15 perc utan visszakivankoztam a Grand Modusba. Egyebkent mint minden uj autora igaz: Nem fogsz atombiztosat talalni. En hajlanek a nem hibrid rendszer fele, mikor meg egy szivo benzinest sem tudnak szervizelni rendesen. (en vagyok az elo pelda, 7 szerviz 7 ev alatt, Nemetben) Vagy extra garanciaval kb barmelyik auto es beleszamolod a tuti szivast. Mindazonaltal sokat, de tenyleg sokat megyek ide-oda a vilagban es nem nagyon lattam sok Renault lehasalni az utak szelen. Hallgass Rob210-re

-
válasz
gyenesmartin
üzenetére
Szia! Lapoz ide, es lentebb is irja majd Rob: https://prohardver.hu/tema/nagy_renault_topic/hsz_98272-98272.html
-
válasz
angyalpc2
üzenetére
Kezdenek ok is arra menni, mint a VAG csoport is. Nagyon nem tetszik ez a Clio. Es ha jol olvastam megint hoszabb lett. Es megis miert? A Clio egy varosban is jol helyt allo kompakt auto, ez meg mar olyan hosszu,mint egy Megan Ph1, de hosszabb mar, mint egy Grand Modus, vagy majdnem olyan hosszu, mint Rob Grand Clioja
.. De, hogy ne legyek elfogult: nezzetek meg a Valyi Pista Audi Q5 tesztet, na az az auto is egy fortelem lett. https://www.youtube.com/watch?v=MHziwTFxasY Ha igy haladunk europai markak megszunnek par even belul. Vagy csak en vagyok ezzel egyedul? -
válasz
Szevam
üzenetére
Szerintem az ok kvazi trivialis, es sok dolognak a keresztezodese:
-Az uj autok tobbnyire dragak es nem javithatoak rentabilisen, illetve GTK sok esetben garancia utan.Hany jo motor van pl. csak a Renaultnal mostansag? Kb.1, a 1.33 TCE. De mas markaknal is kvazi ua. VW: 1.5 TFSi (gondloko en itt a javitasra)
-Az alkatresz arak nagyon megdragultak (haboru, Covid, magasabb marzsin stb.) Emberek orulnek, ha esznek, es megelnek. Foleg Magyar fizukbol. (Itt nemetben mi is nagyon de nagyon erezzuk a negativ hatasat mar)
-EU fujja az EU6-7 normativa dumat, ami igazabol csak a SUV-oknak segit meg az EV-knek. Haszbaljunk lufit, praktikum helyett, az emberek meg megveszik kilora. Az egesz autoipart kozben hazavagja Europaban, kozben az EV meg nem opcio nagyon, de nagyon sok esetben.
-Jol szerelheto es javithato auto egyre kevesebb, ezert akinek van kis gogyija, meg is tartja. Pl en sem tudok Grand Kangoot venni 7 szemelyeset, 1.5 DCi-vel AdBlue nelkul, mert nincsen a piacon, ami nincsen lerugva. Grand Modust is tobb, mint 20-at neztem, belertve Magyarorszagot es Nemetorszagot. Ez tobb, mint 3 evembe telt. Amit most talaltam meg el akartak lopni :S
Szoval erdemes turelmesnek lenni, es a mostani kocsit rendben tartani, amig meg lehet. Kozben keresgelni, es kiterjeszteni a radart mas orszagokba is.Tudom bogaras vagyok, de nagyon sok-sok nemet, belga, sved, amcsi kollegam sz*p az auj autoikkal. Pl fonokom mercirol "donwgradelt" egy 20 eves Cliora es elvette a lanyatol, mert elege lett, hogy a ket uj Mercije egy even belul 3-4 alkalommal alt meg a semmi kozepen. Es lehetne meg sorolni.
-
Tolatoradar update: Grand Modusban nem lehet diagolni az egyseget. A tolatoradar egyseg a bal hatso karpit moge van eldugva, es csak aramot kap rukvercben, ami kikapcsolhato az ESP gomb mellett. Tegnap szetszedtem a lokharitot hatul, es kimertem az osszes szenzort. Oltol 10 cm-re tartva mindegyik 2.32 Ohm korul mozgott a ket szelso csatlakozoto merve, kiveve a rosszat, ami neha kilo vagy mega Ohm tartomanyt csipte el (orosz modszerrel egyszer mukjodesre birtam, azaz jol foldhoz vagtam
, akkor jo volt par percig ) . Amikor anelkul adtam gyujtast, par masodpercig pittyogott is a cucc, aztan sipolt folyamatosan. Csere berendelve. Remelem tudtam valami hasznosat adni masoknak is. -
válasz
Mezga Aladár
üzenetére
Koszi a tippet!
-
Kerdes, most tehnikai: Grand Modus hatso tolato radar neha sipol par masodpercig, aztan nem megy. Szenzorok kipcolva. Aztan egyszer csak megy. Hol kellene megnezni a dolgot? Kontakt hibara gondolok Koszonom!
-
válasz
forceberg
üzenetére
En nem igy latom, pl Munchen mellett ahol elek, eleg nagyszamu kis vagy kisebb kompakt auto van. (Csak a kicsi utcankban a kis autok: Lupo, Fiesta, UP!, Modus, Polo, Golf, Q1, Smart a nagy kocsik kozul a mi Kangoonk, Merci kombik, BMW 2-es, 5-os, es egy Duster, Logan MCV es egy Audi Q5 van, Mustang es Renault Trafic) Szoval az arany olyan fifti-fifit. Egyszeruen azert, mert nem fernek el az emberek, es ezt nem lehet megvaltoztatni.Ahogy Robi is irta. Pl a Modus is azert kellett nekunk, hogy München kornyeken tudjunk parkolni a nejemmel es sokkal agilisabbak vagyunk dugoban, mint a nagy monstrumok. Szerintem ez a SUV orulet akkor fog veget erni,ha az EU-s politikusok meret, sulyra es teljesitmenyre fogjak adni a kvotat. Kell meg par ev es szerintem bekovetkezik, mint ahogy Parizsban is igy van mar.
-
-
válasz
rob210
üzenetére
Ekozben a VW csoport le is allitotta Magyarorszagon a negyhengeres dizelek gyartasat, ergo nem lesz nemsokara mar 2 literes TDI sem. Dizel korszaknak annyi a szemelyautok vilagaban. Es ha jol ertesultem 2026-tol kotelezo lesz az alkohol ellonorzes az autokban? Vagy csak tervezet? Amugy az 1.6-os Renault hibrid az nem jo motoros Robi?
-
Grand Modus kérdés: A klíma kondenzvíz szellőzetője merrefele található a kabinban?
-
válasz
Sirus86
üzenetére
Szóval szétkaptam a tempoat kapcsolóját a kézzifék mellett. Ott volt valami szmötyi bent, ami kicsit égett szagú volt. Kiszedtem, kapott kontakszprét, mentem is vele, és már nem melegszik. Kellett egy kis türelem, mert nehezen engedte magát a kapcsoló, kellett hozzá telefon kijelző nyitó szett (lapos célszerszám, amivel a patentokat ki tudtam nyitni. Ilyen:

-
Grand Modus tempomat kapcsolo ha meleg, vagy langyos az normalis? Teljesen mindegy, hogy ki, vagy be van kapcsolva. A tempomat mukodik rendesen. Nejem aggodik, szerintem meg normalis, mert aram alatt van a rendszer.
-
Jo ujra itt, remelem PH-s sracoknak is lesz nemi vakacio.
Kerdes: K7M Kangoom ma dobott egy uj hibat: katalizator hatasok elegtelen, gyujtas kimaradas. Injektorok voltak cserelve, szivosor is nemreg (15 ezer kilometerrel ezelott). Erdemes lenne lamda szondat merni? Auto amugy megy, fogyasztas nem valtozott es csak hidegben csinalja. (Nemetorszagban negyedik napja megy a futes estenkent, hideg van)
-
válasz
norbert1998
üzenetére
Ozongeneratorom evek ota ilyen van, nem veszes dolog beszerezni, ha budos valami, esetleg gyerek vegett fejtetu problema, vagy beteg idoszakban szoba fertotlenitiesere hasznaljuk. Ez a model a stabil, a szurke es kek nem annyira.

-
-
Nos, nincsen szerencsénk. Ma el akarták lopni, vagy ki akarták rámolni a Grand Modust egy parkolóban Németországban. Szerintem a tolvajnak nem volt elég ideje, és ezert abbahagyta a feszegetést. A kérdésem az lenne, hogy ki mit javasol, mit extra védelem lopás ellen? Én a távirányítós riasztóban nem hiszek, én a fizikai védelem híve vagyok. Tud esetleg valaki erre ötleteket? Én a riasztós kormányzárra gondoltam, de más kivitelezés is érdekelne. A poén az, hogy a parkolóban ez volt a legkisebb értékű autó.

Köszönöm a tippeket! -
A komplexitasuk. Cserebe dragabb oket javitani, meg rohadnak joval hamarabb is. Nezzel szet a VW forumon (Sogornom megkert,hogy vegyek neki kint nemetben egy 7 szemelyes Caddyt). Hat elment a kedvem a VW csoporttol. Hiaba fogyasztanak jol, ha ramegy a gatyad a szervizre. Ugyanezt mondjak a kollegak is. Szoval vagy jol fogyaszt es szivsz gar utan, vagy rosszabbul, de meg tudod javitani/javitattni.
-
Hat, a Grand Modus 1.2 D4F Turboval, nekunk mostansag 6.2 - 6.5 atlagot nyom E10 benzin+Luqi Molly benzin adalekkal, ami kb valos is (szombaton tankoltam meg, stimmelt a komputer adataival). Ebben benne van Autobahn (130-160 kozott), nagyvaros es kulvaros is, es Alpokra fel-le. 88KM/h atlagsebseggel. En nagyon elegedett vagyok vele, es meg megy is. Amit Rob irt sokszor: nagyon meg tudsz vele lepni autosokat.
-
válasz
belaazallat
üzenetére
Szamla volt a dolgorol? Ha nem,akkor no ugyved. Ha volt szamla, akkor lehet.
-
válasz
norbert1998
üzenetére
Igy van! Csak hogy nyugosztaljon a gondolat, hogy nem vagy egyedul ezzel: en anno Ferihegy Repteret allitottam le par orara egy hiba miatt, illetve csinaltam 28 ezer laptop ideiglenes blokkolasat is, mert beneztem egy karaktert
Nem voltak boldogok, de nem is rugtak ki, mert kvazi csak az hibazik, aki dolgozik. (A tobbiek nem dolgozak, ezert nem is hibaztak
) -
válasz
angyalpc2
üzenetére
Nalam a 25ezrenkenti csere tutira egy nagyon nagy nem, pont ezek olik meg a motort. Ha jol tudom a ket motor kozott csak vezerlesi kulonbseg van. Amugy a 1.33 TCE azaert joval komplikaltabb motor, mint a regi elodjei, ezert sem vennem meg. Illetve meg az olajtipusra is erzekeny. Szerintem itt is jo okolszabaly, ha gyengebb, akkor tartosabb lesz, mert nem tudod ugy terhelni a motort es hozzatratozo alkatreszeit. Pl 87 LE-s K7M-nel csak 85%-ig van engedve el az elektronika a Kangoo II-ben, holott tud tobbet is. Az auto kozel 270ezernel-nel is koszoni szepen jol van (10ezrenkenti olajcsere)
-
Rádióra tipp: Telefonon bluetooth ki-be, illetve gyári firmware frissítés kérése. Bluetooth esetén egyes Androidos telefonok esetélben kompatibilis mód növelése tud segíteni sokat, mert valamiért egyes gyártói protokollok okozzák ezt. Még a telefonkönyv szinkronizálás is meg tudja akasztani a Carplayt, azt érdemes kikapcsolni a telefonon a bluetooth alatt.
-
válasz
BigBlackDog
üzenetére
Akkor tuti a ragasztás elenged, esetleg a féklámpa gumi, szigetelő csíkja van elöregedve. Javítható ablakszigeteléssel pár száz forintért. Lehet sokat alkudni miatta :p Szemből nézve jobb oldalon. A reléház az autóval szemben nézve jobb oldalon van, piros csíkkal jelölve a lehetséges beázás oka. Aliexpresses gumcsíkkal javítottam az enyémet: [kép]
-
válasz
BigBlackDog
üzenetére
Ha még aktuális: Hátsó ablak alatt be tud ázni az összes Modus, kárpit alján ha penészes, akkor jó alkualap, pl Vecsésen van jó üveges, aki rendbe rakja egy újraragasztással. Ha nem rohad, akkor vehető autó szerintem. Gyenge pontja még az elektromos ablakemelő, meg kell nézni vásárláskor mindegyiket működését! Emelő muanyag betétje, illetve az orsója. 10 euró körül van felújító készlet. Előlről nézve a jobb oldalon van a biztosítékház. Ha az első üveg alatti szigetelés elfáradt, rá tud csepegni az eső, azt meg lehet nézni szemlevételezéssel is. Mosott motortér esetén nekem ez kerülendő autó, mert "koszosan" sokat elárul az állapotáról. Grandban már könnyen csrélhető az izzó is (igaz én 1-esben is bontás nélkül cserélem, mert gyerekméretű a kezem
) Amúgy nagyon jó kis autó, igazi polgárpukkasztó dolgokat lehet vele csinálni, mivel könnyű és feszes, de kényelmes a futóműve. Amolyan semi-sleeper lehetne. Még valami: Eddig kb 2x Modust néztem már meg (sajnos mind szétrohadva vagy valami nagyobb baja volt eddig), az összes ODB2 alatt kidobja a szervó hibát, ha érdemben megy a kormáynszervó és nem nyekereg, akkor nem kell vele foglalkozni. Ha egyes sima Modus néznél, akkor van belőle 1.6, 111 LE verzió, ami a Twingo GT szintje, csak olcsóbban :) -
válasz
Piftuka
üzenetére
Sajnos szinte minden jo motor kihullott a piacrol mar. Mert ami jo, azt nem adjak el, vagy ha eladjak, akkor nagyon draga. Vagy ha jo a motor, akkor a kocsi kicsi. Itt a forumban sokan javasoljak a 1.33 TCE motort, esetleg meg a japan vonal, ott is a Toyota hibrid. Esetleg Mazda Skyactive (nagy fogasztas, erzekeny szerviz), Vagy Kia 1.5 GDI szivo(azan majd zabalni fogja az olajat majd). Esetleg Suzuki vonal fapados erzessel. Vagy szinten Volvo D5 vonal (szinten oregek mar). Eskudni mernek ra, hogy az uj autok kozul a Toyota 1.8 hibrid kivetelevel egyik sem fog neked elmenni 3-400 ezer KM-t Ha meg sportosat akarsz, akkor nem ezek a te vonalaid. VW-t nem javaslom, a nemetben szivnak vele a kollegak, dragak is, zabalnak is. (1.5 TSI nekem a 2022-es Sharannal 11-15 liter volt). Kiveve 2.0 TDI, abban meg szivhatsz az Adblueval, mint a Renulatnal, meg masnal is. Ford/FIAT/Opel/par Toyota/Alfa szinten a csodalotas Stellanti szemetekkel szinten kerulendo. Szerelom berbe adta a teruletet, es tele van stellantis csirke olnak valo darabokkal. Amig a Saab nem rohad, miert nem tartod meg es ujitatod fel? Sokat jarok Goteborgba, sok Sved kollegam van, es rengetegen megtartottak oket, akik nem EV-ben vagy hibridben ulnek azota. Vagy a Renault motor vonal, amiket fentebb is irtak. V6-V8, szivo motor kora sajnos lealdozoban van a pornepnek

-
válasz
Piftuka
üzenetére
Van meg van a Kangoo II Phase 1 es Phase 2 tesoja. Azt 1.6-os motorokkal arultak meg (Phase 2 csak automatanal). Szogegyszeru gepek, es volt belole De-luxe verzio a nemeteknel. ( pl ez https://suchen.mobile.de/fahrzeuge/details.html?id=421633121&dam=false&fr=2008%3A2016&isSearchRequest=true&ms=20700%3B13%3B%3B&ref=srp&refId=c18f436a-3973-0426-dc4f-ac4d3c2bec60&s=Car&sb=rel&searchId=c18f436a-3973-0426-dc4f-ac4d3c2bec60&vc=Car Ö
-
válasz
Jimmy8
üzenetére
Nekunk ezert is van 2-es Kangonk, az olyan, mint egy hajo, foleg terhelve, nem nagyon zavaro az utak hibaja. Igaz az utakon zavarja a fobb izomautosokat, mert nagy es lomha auto. Conti premium nyarigumikkal rendkivul kenylemes volt akar 800-1000 km-es utak utan is. Kiszalltunk es kesz, mert magasan ulsz, es nem fekszel benne. Most Uniroyallal mar nem annyira, de meg mindig sokkal kenylemesebb nekunk, mint sok mas utazoauto. Szoval erdemes a gumikat is nezni (marka, kisebb,de ballonosabb meret, es 5 ev utan bekemenyedik, repedezik) , illetve ha a gyorsasag, dinamika nem szamit, akkor a Kangoot, Scenicet, Escpacet is kiprobalni.
Amugy a Laguna szerintem nagyon jo auto, csak hajra-hajra
-
Szet kell szedni az ajtot a belso oldalanal, leszedni a szigetelest es megnezni a mehanikat. Aztan ha minden epsegben van, akkor be kell kenni valamilyen kenoanyaggal, ami muanyag barat es elerheto nalad. Nekem pl ez volt a Modusnal es Kangoonal. Azota semmi gond. Ha torott, kopottak a kerekek, vagy stiftek, akkor erdemes cserelni. Utangyartottak eleg vacak minoseguek, szerintem erdemes bontottat szerezni.
-
válasz
lsebestyen
üzenetére
Azert az aljat jol nezd at,hogy rohad-e, mert akkor kb vege is a tortenetnek.
-
Jaja, ez az en gondom itt is. 1.33 TCE is jol fogyaszt. Es nekem pl 10 evre kell neznem a szerzizeles koltseget, meg ha nemetben hal le, akkor nincsen ertelmes szerelom itt. Ezert vacilalok,de nagyon az adblues DCI-tol. Itt a benzines, ahogy toltak a nemetek: https://www.youtube.com/watch?v=3WHyHhiMcLw 15:36-nal az osszesites. A mostani 1.6-osom eszik 8.6-9 korul 130-as palyanal, fulra pakolva, cangat szallitva. Szinte minimalis nem tervezett extra szervizelesi koltseggel. (262ezer km, original valto es motor, injektorokat en csereltem es most kell majd leomlot heggeszteni, mert meg van repedve, amugy minden gyari benne, a kopon kivul). Eladni nem fogom, elhasznalni fogom, aztan bonto.
-
válasz
forceberg
üzenetére
Napi 30 km minimum leallitas nelkul, illetve masnaponta 80km, aztan havi-masfel havonta Nemet-Magyar-Nemet ut, esetleg 1000-1500 km-es sugarban havonta valami random hely. Meg a benzines Kangoo tartja magat, addig nem lesz csere. De az ad-blue miatt felek, Rob is azt irta, hogy az tud gixert okozni. Ja es csakis manual valtoval, ket evente valtoolaj cserevel.
-
Csak erdekessegkeppen irom: Eljott az ido, amikor uj 7 szemelyes Grand Kangoo 2025-osbol a Dizel (ad-blues) olcsobb lett, mint a benzines 1.33 TCE ugynazon felszereltsegi szinttel. A dizel 26500 Euro ujonnan, a benzines kozel 30000. Micsoda vilagot elunk! Mondjuk evegett nagyon de nagyon csabitana a dizel, Garancia csak ket ev van mindkettore, es nem bovitheto
Ha nem kedvezmenyes ar, akkor 33-35ezer Euro ugyanigy, ahol a benzines a dragabb. Illetve ha szeretnek manualis keztifeket es hagyomanyos ablaktorlot (szenzor menteset), h4-h7 izzot led helyett, akkor csak a Mercedes T-klasse tesoja elerheto benzinesbol. Eszmeletlen vilagot elunk, nagyon nem szeretem ezt
-
válasz
[HUN]Zolee
üzenetére
1.2-es szivot nezz belole. 1.2 TCE ebben az evjaratban semmi esetre sem.
-
válasz
Zoli bácsi
üzenetére
Akkusaru nem feltetlenul torli a hibat, de az komputer egyat kimossa, az sokat segit neki. Van ra szoftveres miod is, de az kb mint a Windows ujrainditas.
Nekem pl kellett a MAP szenzor es injektor csere vegett levennem es az megoldott minden bajt a benzines kocsinal. A szerelod diaggal dolgozik vagy csak hibakod olvasoval? Nem mindegy. -
válasz
Zoli bácsi
üzenetére
Egyebkent miota ez tortent az akku le lett huzva a kocsirol? Neha az ECU is meghulyul, aztan mondhatnak barmit a szerelok (foleg a nem marka specifikus szervizek)
-
válasz
Zoli bácsi
üzenetére
Fotengely jelado nem veszes mutatvany (arban sem), nem is kell programozas. Kicsavar meg becsavar. A csatlakozo tud szetporladni, arra vigyazni kell.
-
Ket eve, mikor Goteborgan laktam harom hetet egy projekt vegett, a lakas (Waterfront cabins) egy lakoparkban, amit bereltem egy tokennel/app volt nyithato csak. A mellettem levo faszi benthagyta a mobiljat, es kizarta magat. 2000 Koronajaba fajt a muvelet. Megneztem az egeszet, es az ajto rendszer egy internetes rendszeru zar volt, annak az optikai kabel elosztoja meg a lifnel volt lathato, nyitva hagyva (mivel felkesz volt a megoldas). Ha valaki mondjuk levagja az optikai kabeleket, akkor kb mindenkit kizarna, mert a zarak nem nyithatoak internet nelkul. Sluszpoen, hogy a QR kodokat nem szedtek le, igy elvileg egy elore programozott mester tokennel minden lakas nyithato lett volna. Jo kis modern, kenyelmes vilag.
-
válasz
rob210
üzenetére
Illetve egyre tobb Magyarorszagtol nyugatra levo varosba nem hajthatsz be Euro 5/6 alatti dizellel! Ha pl megy az ember nyaralni, ez is lehet problema. pl Nemetorszagban par varos, illetve Franciaorszagban es Belgiumbnan is. Svedorszagban pl. buncselekmenynek minosul Goteborgban Euro6 alatti dizellel bemenni, es kamerak neznek teged szepen!
-
válasz
rob210
üzenetére
Megvolt a ludas, sárgán kiemeltem:
Ez a drága kábel tört el, sikerült ideiglenesen megjavítanom. Illetve ahogy írtad a reléháznál az elvezetőt is megnéztem, de ott inkább oxidálás van, majd azt is cserélhetem majd. Addig megszórtam kis kontaktszprével és megpucoltam. A szomszédok kezdenek hülyének nézni, mert az elmúlt pár hónapban szinte minden héten túrtam az autót
Köszönöm a tippet! -
Na asszony karmája megint beütött. Kangoo 2010-es jobbra inxeleésnél csak egyet indexel, és kikapcsolt lámpánál bekapcsolja a lámpákat is. Reflektornál visszarakja tompítottra. Gondolom a bal oldali kapcsoló lesz a ludas, esetleg mást érdemes nézni? Köszönöm! (Ma végre volt magyar billentyűzet a kezem ügyeiben
) -
válasz
forceberg
üzenetére
Epp az a bajom, hogy pls uj Grand Kangoonal pl nincsen manual klima, meg H4/H7 lampa. Utalom pl. a ledet, meg a kulcs sincsen mar, legalabbis Nemetben
Aztan majd jol tonkremegy es szivhatok. Nem szeretem a javithatatlan es tulkomplikalt dolgokat. Epp ezen vitatkozom a nejemmel (mondjuk o is ruhelli a LED-et, meg a kulcskartyat) -
MAP szenzorbol milyet erdemes venni (Marka) ? Gyari (Siemenst) nem talalok. VDO /Ridex /Continental /Megnetti Marelli, Illetve van ertelme ezeket tisztitgatni? 261000 km-et ment a gyari Siemens, de csak hasznalt gyarim van (jelenleg jol megy, de az is 200000 km feletti) K7M 2010-es Kangooba menne a cucc. Hidegnel injektor hibara panaszkodott a masina, meg alapjarat ingadozott, miota kicsereltem a masikra, azota csend es nyugalom van. Koszonom elore is!
-
válasz
troll81
üzenetére
A LIDL-ben lehetett venni (legalabbis nemetben) ilyen ragados szpret nyest ellen. Azt megkevertem kutyaszorrel, illetve Voss Sonic 2000 van a kocsik elott. Azota nincsen gondom veluk (Asszony nem, akar beepitett riasztot,mert faj a fule tole). Egyebkent a benzines Renaultokat nagyon szereti a nyest, ha senki sem erzekeny ra, erdemes bekottetni egy riasztot. Kitartast a helyreallitashoz!
-
válasz
kisgyerek85
üzenetére
Erdemes a guminyomas ellenorzesbol rutnint csinalni, mert ebbol baj is lehetett volna
-
Ebayen van fent: Motorsteuergerät Renault Clio II 1.4l . Igy kerestem es feldobott 3-at.
Pl.: https://www.ebay.de/itm/275189688595?_skw=K4J710+steuer&epid=8017396941&itmmeta=01JP2TAFB0EC13NQRKAHGPKQNA&hash=item4012956913:g:paAAAOSwedxalsct&itmprp=enc%3AAQAKAAAA8FkggFvd1GGDu0w3yXCmi1dCF4G%2BLB%2BIqpwP9uZUCJGBn9rYZvZH9bTvyFgBTqFyBR%2BRr9mdiWFM0OJpawX47u%2Bztq3Eh%2BoPjFmdfenWIv0fc%2BGGhAOkBkkVwEdEfmfjESUNoYcrCqJJpgctiaHvwaSdv2RZ%2F5e9i3z7ka6wEATCyA8QKxB4BzC2AT2C2jq8ZMgLYWme8YYiXMucsfnaVaV0LsfcfHKixCG%2FV2IPeKiVeJqaZSY%2BaFUIQvhdpGUHvEU1jaEZTB8E%2BPP2uoUCX0v0a5jttjSBSM3Jcg04T6ck1%2Fro8Mcus8UqL%2BB486oNog%3D%3D%7Ctkp%3ABk9SR-T1qdqwZQ -
válasz
molnarpeter
üzenetére
Az a baj vele, hogy nem ad meg realis adatokat sem az uj Meganokrol 2024/es gyartasi evre leszurve ennyi van, azaz ketto benzines:
Egy atalgos feedbackre voltam kivancsi csak
-
Szia! Nekem a Modusnal rele problema volt anno. Kikuztam es ment, mint az aldas (persze fhp jelado csere is volt) Illetve szetszedtem a motorvezerlo elektronikat, es minden sarut megpucoltam, kontaktsprayvel, aztan ilyen problamim azota nincsennek
A rele 6 Euro volt anno. -
Tegnap csak ravettem magam a Modus injektor cserere. Ki kell szedni az ablaktorlo egyseget, a kabin legbeszivot, de megvan
3-as injektor 9-10 Ohmot volt, a tobbi 14-16. Kipucoltam mindent, injektor cserelve (gyari hasznalt), uj fotengely jelado es megy mint a karikacsaspas! 4-5 ora szopas volt garazs nelkul, de megvan
Injektor sor kiszedesnel kell neki turelem, meg wd40 is, de aztan csak kijott. Erdekes, hogy a szivosor nagyon olajos volt, au injektorok is. Gondolom a multkori profi szerviz 1 liter olaj tobblete lehetett az oka. Alkatresz ar 30 Eu (circa 12000 Ft + spray arak volt).
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple iPhone 11 64GB Kártyafüggetlen 1év Garanciával
- í kilenc! AKCIÓS PRECÍZIÓS KÉSZÜLÉK! 7670 i9-12950HX 64GB RAM 1TB SSD Nvidia RTX A3000 12GB 1 év gar
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB RAM RX 9060 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felváráslás!! Xiaomi Redmi Note 11, Xiaomi Redmi Note 11 Pro, Xiaomi 11 Lite
- Akció! HP ZBook Firefly 14 i7-1165G7 16GB 512GB Nvidia Quadro T500 4GB 14" FHD 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Vagy lehet 2026-ra gondoltak?
Kb ezek maradtak, plus Trafic, ami kezi valtos:
Esetleg Dacia vonal? Ott van a Bigster meg a Jogger is, ott lehet kapni manualt az LPG-s verzioknal.
Anno mikor vettuk a Renault, a dobozosok kozul a Kangoonak volt a legjobb a torestesztje, Berlingo es tarsai elbujhattak anno. Engem az erdekelt, a nejemet a meg a kenyelem. A kulsoseg meg relativ. Engem pl. nem erdekel. SUV es Pickup nem a Renaultosok fo csapasvonala szerintem
.. De, hogy ne legyek elfogult: nezzetek meg a Valyi Pista Audi Q5 tesztet, na az az auto is egy fortelem lett. https://www.youtube.com/watch?v=MHziwTFxasY Ha igy haladunk europai markak megszunnek par even belul. Vagy csak en vagyok ezzel egyedul?
O az

Ha nem kedvezmenyes ar, akkor 33-35ezer Euro ugyanigy, ahol a benzines a dragabb. Illetve ha szeretnek manualis keztifeket es hagyomanyos ablaktorlot (szenzor menteset), h4-h7 izzot led helyett, akkor csak a Mercedes T-klasse tesoja elerheto benzinesbol. Eszmeletlen vilagot elunk, nagyon nem szeretem ezt
Ez a drága kábel tört el, sikerült ideiglenesen megjavítanom. Illetve ahogy írtad a reléháznál az elvezetőt is megnéztem, de ott inkább oxidálás van, majd azt is cserélhetem majd. Addig megszórtam kis kontaktszprével és megpucoltam. A szomszédok kezdenek hülyének nézni, mert az elmúlt pár hónapban szinte minden héten túrtam az autót
Egy atalgos feedbackre voltam kivancsi csak