Hirdetés
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- vrob: Próbálkozás 386 alaplap újraélesztésre
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Klaus Duran: HP wifi nyomtatás+ win11.
- Lalikiraly: Asus Gaming V16 - RTX5050
-
LOGOUT
Renault, topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
tycon
tag
-
tycon
tag
válasz
Alusky
üzenetére
A fiam R5-ben, vagy a Suzukiban volt hogy nyikorgott a generátorszíj. Egyértelműen az indítóáram után, amig az indítási kakaót vissza nem töltötte, mert néhány perc után a nagy áramot már nem kellett termelnie, akkor abbahagyta. Az is egyértelmű volt, hogy qva kicsi átmérő és elég kevés átfogási szög.
-
tycon
tag
válasz
rob210
üzenetére
Nekem egy szovjet (mivel olyan régi azért nem hívom ororsznak) ZIL szerszámkészletben van egy négyszögkulcs, pipa. Azt használom. Meg csináltam egy M12 10.9-es csavarból egy dugót, amit a LUX készlettel használok. A belül gumis rézalátétet meg ha nem tudom újjal pótolni, akkor teflon szalag megy a nyakára. Szörnyű kontárság, más ne csinálja! Mikor szervízvezető voltam a miniszteri kocsiknál, nem írtam elő.
-
tycon
tag
válasz
rob210
üzenetére
Érdekes. Nekem még van olyan Lada csavarom, amiben benne van egy mágnes, és nem alátétes, hanem kúpos, és rendes belső kulcsnyílású. Annak megfelelő anyagból. És nem cseréltem soha, és nincs tömítés, és nem az a hülye 4 szög. Ott kellett volna megállni a mérnöki fejlesztésben. Soha nem eresztett, kicsavarható, becsavarható. Jó, láttam már sebváltót belülről, amibe be volt rakva eleve egy mágnes lap. De az csak gyűjti a vasat, de soha nem cserélhető, takarítható, csak az asztalon kiszerelt állapotban.
-
tycon
tag
Úgy látom, a jogász nem tud mást, elviszi a szakszervízbe. Kevés olyan ember van, vagy lehetősége sincs a 4. emeletről kuplunkcserére. Ha csinálós valaki, és van affinitása a szereléshez, és van helye, olcsóbb neki megvenni egy villás kétoldalú emelőt, vagy kiásni egy aknát, mert az neki utána megmarad. Ha meg elviszi a szervízbe, akkor is megveszi az emelőt, megvetetik vele.
Ma már olyan ez a javítás mint az Epstein ügy, a nő árában benne van, hogy életfogytig veled lesz azért a pénzért. Tulajdonképpen az autó közeledik a Kodak fényképezőgéphez, 24 képkocka, utána vegyél másikat. El kell kezdeni a lendkerekes autókat. -
tycon
tag
válasz
molnarpeter
üzenetére
Igen, ha motor nélkül lemegy, az gond.
-
tycon
tag
válasz
roli1979
üzenetére
Nem Renault, de Lada, ott a hátsó alu dugattyúnál is lehetett-volt ilyen rozsdakráter. És a dugattyú is beáll, ha időnként nem nyomkod az ember olyan bólintottam jellegű fékezést, hogy a hátsó sörösüvegek előre jöjjenek. A Lagun 2 1.9 dCi hátsó fék rúdja is be szokott állni, rozsdásodva. Szét lehet szedni, ha a dugattyút kicsavarjuk, és a quicklockot kipattintjuk. A fékkar felől bemegy a víz. Én kitömtem zsírral szétszedés után. Persze a rugóbeakasztó berohad, eltört, ki kellett fúrnom, egy csavarral pótolnom.
https://aruhaz.kauffer.hu/alkatreszek/renault-93/laguna_ii_bg01_-4723/19_dci_bg1a_bg1v-18643/fek-100006/fofekhenger-258/
Én ilyet látok. 15-25 ezer, tehát csere. Ha ilyen van benne.
Egyébként nálam hevernek akár fillérekért ékszíjtárcsa és vezérmű és hosszbordás új alkatrészek. Én meg már Tolyotás vagyok, úgyhogy felesleges. Eladtam, mielőtt beraktam volna. Meg hűtőventillátor.
Most látom, Komló. Hát az nem Csepel sziget. -
tycon
tag
válasz
roli1979
üzenetére
Két ilyen autóm is volt. Nem kell lemenni a fékpedálnak. A főfékhenger berozsdált, mert ahol a dugattyú jár annak a hengeres felületnek az alja rozsdás vályús lett. Mert a fékfolyadék vize ott parkol. Én kiszedtem, csináltam egy menetes szárra M6 egy anya-alátét-smirgli erre meg arra, megint alátét és anya csiszolót. Kicsiszoltam fúrógéppel. Aztán nem ment le. Vagy új főfékhenger. Pénzért. Vagy munka, vagy pénz. Ha rágódott a tömítés akkor az is csere. De hát én nem vittem autót szervízbe szinte sose. De mondjuk szervízvezető az voltam a IM garázsban, ahol felújítottak is alkatrészeket.
-
tycon
tag
válasz
belaazallat
üzenetére
Én Avensisben a bal oldali ködlámpán látom, hogy nem látom. Nem világít. Gondolom, szedhetem le az elejét. És akkor már élettartam miatt akár mindkettőt cserélhetem valamire. Megpróbálom a Kaufernél, hogy milyen lehet. Jobb cserélni, ha már volna belevaló.
-
tycon
tag
válasz
Sirus86
üzenetére
Milyen autó? Olvasok egy cikkben egy oltári nagy baromságot. Hogy az európai utakon a Dodge Pickup milyen nehéz, és nagy. És rendkívül balasetveszéjes, ha mással ütközik. aki írta még nem ment ki a szobából. Rettenes dolgok vannak, buszok, nehezek, nagyok, kamionok nehezek és nagyok is képesek menni az úton. És a kicsi autónak esélye sincs. Nem esik le, hogy a biztonság az úgy van, hogy vegyél Dodge Pickupot, és akkor megvetted a biztonságot is magadnak. Ez nem jut eszébe.
-
tycon
tag
Nálam azt írja, ha nem kettő vezetékes a féklámpakapcsoló, hanem több érintkezős, akkor tempomatos. És nálam a féklámpa kapcsoló érintkezőjénél megsült a műanyagba sajtolt érintkező és a másik érintkezőt se kapcsolta, mert a kapcsolórúd korábban megállt. Aztán hogy a tied nem Lagunaként hogy van, azt tudja akinek ilyen kocsival már volt baja. Én csak mint általános Renaultosként gondolom, nem csinálnak összvissza minden típusba mást. Hacsak nem azért, máshol nem vált be az első gyártás.
-
tycon
tag
Ugyan más típusnál, de nálam a Laguna 2-nél a hátramenet kapcsoló volt ludas. Nem tudta hogy sebességben van Mert ugye nincs sebességben, hátramenetben van, valamilyen előremenetben van, 3 állású. Aztán olyan is volt, hogy a fékpedál kapcsoló volt besülve, megolvadva. A disznó nincs relézve, és a 2x21 Watt megolvasztja folyamatos fékpedálnyomásnál. Ezek mind tiltják a tempomat működést. De hát az Laguna volt.
-
tycon
tag
válasz
Mezga Aladár
üzenetére
Nekem azt hiszem, a Laguna hidrotőkés volt. Azt se tudtam, hogy szelepes motor. Az első 300 ezer km-t állította magának hidro úr.
-
tycon
tag
-
tycon
tag
Nem tudom ennél hogy, de Laguna 2-nél 2x4 szenzort tud. Télit, nyárit. A pótkerék nincs definiálva. Ha egyszer meg van tanítva, akkor nem kell téli-nyári cserénél tanítani, tudja, egy 15 km után, hogy kicserélted. De ezért vettem Clipet, hogy megtanítsam. Most már felesleges, mert Avensisem lett. Abban meg nincs, de vettem egy szelepsapkaszenzoros kütyüt, szuper. A Clip meg felesleges lett. Regeneráltam is vele.
-
tycon
tag
válasz
MasterMark
üzenetére
Már elnézést, de ide ki kellene tenni a 18-as karikát. Ilyen román pottyantósba belefotózni gusztustalan. A széplelkek meg csokisütiznek.
-
tycon
tag
válasz
troll81
üzenetére
Így értem. Nekem a kazánom ilyen. Ott a keringetőm karmolja. 1 éve szétszedtem, a rézhegesztés óngömböcskéje beleszorult a lapátba. Most megint néha akadozik és morog, úgyhogy már tudom is, mit is fogok én csinálni a jövő héten. Lagunámon bizony csak 250 ezernél cseréltem vízpumpát. De akkor sem volt semmi baja. Most meg a nyakamon van egy hoszbordás és vezérműszíj, és egy INA hajtótárcsa. Toyota lett.
-
tycon
tag
válasz
norbert1998
üzenetére
Írjál egy szubrutint a robotra, amelyik a megfelelő időben odahozza neked a TOI-TOI-t. Vagy a tálat. A 10 éves unokám hétfőn kezdte a robotika tábort.
-
tycon
tag
válasz
vzsryl
üzenetére
Én régen 30 ezerért kaptam egy rossz kockát a Pixelfixnél. Mert jó fejek voltak. Abból átműtöttem a nyomásérzékelő szenzort, mert azt nem lehet cserélni. (Másnak, nekem lehetett). Persze kókányolás. Speciális kiszedőt kellett gyártanom. Felelősség nélkül, megy vagy 18 éve. De már másnál, mert régen eladtam. A Clip kíírta mi a baja.
-
tycon
tag
Volt egy ilyen itt. Megvettem.
https://vi.aliexpress.com/item/1005007010957202.html
És műkszik. A szelepsapkás változat. A nyári könnyűfémfelnis változatban simán. A lemezfelnin a kúpos lemezfúróval fel kell fúrni a szelephelyet a dísztárcsán. Egyébként senki ne essen tévedésbe, a "könnyűfém felni az ugyanolyan nehéz, mint a nem könnyű". Csak az alut hívják így. Talán a tétája még nagyobb. -
tycon
tag
válasz
norbert1998
üzenetére
Nekem a laguna II-nál az volt. 260 ezernél. LUK csere, Kauffer. Kinyomócsapágy maradt. Olyan 180 ezer cakpakk.
-
tycon
tag
Nem tudom ez milyen, ha tűs én már csináltam olat, hogy a hövelynék egy tűvel a hüvelyt összébb nyomtam, a hüvely és a műanyag közé nyomva. De talán a Lagúnában meg nyákra dugős volt, ott meg az érintkező szinte elfogyott. aztán olyan is van, hogy egy elemi szálat kiszedek a sodrott vezetékből és mellédugom, hogy szoruljon. Kínjában az ember mindent kitalál a garázstuningban. Ha van egy láda bontott csatlakozó, akkor könnyebb az élet. Illetve pont olyan akkor sincs.
-
tycon
tag
válasz
rob210
üzenetére
Hát, talán lett volna az is, de én sima motorolajat fecskendeztem, vagy fékolajat. és olyan szutykot hozott ki a dugattyú oldalán, hogy csak na! A probléma nem ez. Volt olyan, de lehet, hogy a fékolaj esetében, hogy a porvédő buggyos lett, felszívta. Érdekes módon, a másik oldalon meg nem. Szar, nem olajálló gum lehetett.
-
tycon
tag
válasz
rob210
üzenetére
Én úgy szok csinálni, hogy a betétcserekor a porvédő alá a kitaposott munkahenger oldalára olajat, netán fékolajat injekciózok. És visszanyomom az asztalosszorítóval átul a tekerővel. És megint kitaposom, és ugyancsak olaj., visszaprés. Ha látom, az o gyűrűje visszahúzza egy fékezés nyomáskor, akkor már jó. Nyilván tárcsaféknél.
-
tycon
tag
A K1 szelepsapkás. Én is tartanék a sapkás nyitvatartástól. A K2-nél meg 2 garnitúra kell, mert téli nyári. Mire meglett nekem a Laguna 2-ben a 8 szenzor eltelt egy néhány év. Meg ugye két felnis szett. A gép automatikusan felismerte a cserét. Itt meg venni kell 2x 5500Ft-ért. É akkor még egy gyári szenzor 16000 Ft. Tehát ez filléres tétel. Már ha működik. Gondolom tanítás nincs. ha egy szenzor meghal fuccs az egész. Majd meggondolom, az Avensisbe tegyek-e.
-
-
tycon
tag
válasz
norbert1998
üzenetére
Ez pont olyan, mint amikor Artudétut kiküldik hajtóművet javítani a csillagrombolón. Mondjuk, a berohadt Laguna 2 kézifék szétszedése is nagy nyugalmat igényel.
-
tycon
tag
válasz
lsebestyen
üzenetére
Totál hülyeséget miért ír a hirdető? Manuális 6 fokuzatú? Aztán a kép meg nem az.
-
tycon
tag
válasz
norbert1998
üzenetére
Nálam Laguna II. 1.9 dCi 2006 kéttömegű van kuplunggal, bontott. (130LE) Gondolom más.
-
tycon
tag
Látom van itt varázslás. Góbéból csillagromboló.
-
tycon
tag
Persze. a Lagunámnál nekem ilyen gondom nem volt. Ott megnyomtam egy kicsit a gombot, és intézett mindent. De csak ittragadtam, tájidegen lettem. Már Avensisom van. Fb-m meg nincs. az Avensis fórum meg nem használható nem tudom elolvasni az ákombákomot. Meg döglött is. Azért vagyok itt, mert ha tudok, segítek, magam javítottam 20 évig. Clippel akár. És nekem is segítettek.
-
tycon
tag
Ma reggel a -10 fok megviccelte az akkumat. Mondjuk én is béna voltam. Rajta volt a 2 ülésfűtés és a klíma is be volt kapcsolva. Azt mondta ööö öö ö 0.
Feltettem tölteni, mert el kellett mennem krupliért, káposztáért. Elmentem töltés után. Visszajöttem, tud mit főzni atz asszony. Én meg a Kaufferbe mentem egy Exide 12V 85Ah 800A akksiért. Holnap meg orvoshoz lesz a menet. Ha nem lesz ööö. -
tycon
tag
válasz
molnarpeter
üzenetére
Kizát. Nincs telefonom. Semmi fb, meg ilyesmi. Nem ide tettem. a racingot nem tudom, ingyenes? Az ingyenhiretéseken fennt van.
-
tycon
tag
Eladtam a Lagunámat. 1.9 dCi, 130LE 2006. Rám maradt egy INA főtengely szíjtárcsa, vezérműszíj, hosszbordás szíj. Újak. Meg van egy hűtőventillátorom (az régi). Hol áruljam: Kauffer, de már 4 hónapja vettem. Számla van.
-
tycon
tag
válasz
MasterMark
üzenetére
Jé, ez olyan mint a vonóhorog. Mikor jó? Ha van bele ütve H betű. No üssünk! Persze én úgy üttettem, hogy elmentem a KTI híd laborba, ott tettek egy Brinell keménységmérést, és utána simán beleütötték. De nem attól jó, hogy a biliacélt megházzuk. Az anyaga legyen szívós, oda való.
-
tycon
tag
válasz
rob210
üzenetére
Laguna II. 1.9 dCi- tavaly adtam el, 18 évig volt nálam. Sajnos a vezetőülés háttámla bal alja a ki-be üléstől kifoszlott és a szivacs is kitört. Nem kellet volna annyit kiszállnom. De azért tízezrenként csak ki kellett, olajat cseélnem. 275000 km-nél adtam el, 28000km vettem. Belgiumból. Aut kézifék stb.
-
tycon
tag
válasz
bigrob
üzenetére
Nekem van Clipem, és egy ELM-em is. Az ELM szuper, a telefonon is látom hogy van fordulatszáma a motornak. És látom a műszerfalon is. Ennél többet nem is akarhat az ember. Nem ír az át sehol semmit, nem is töröl. Parasztvakítás. A kínai Clip az meg kéri az akkutöltőt, de ECU-t nem ír, mert ahhoz le kell állítani a motort, akkor meg elveszti a kapcsolatot. Mindent megcsinál, akár regenerálhatok vele részecskét is, meg működtet kockát, fűtést, stb. Ami nem igényel álló motort. Át is írható vele a olajcsere intervallum. Lehet eladom, mert már nincs Renaultom. Avensishez meg nem jó. a Clipet azért vettem, mert elegem volt, hogy téli-nyári cserénél át kellett íratni. Aztán lett két jeladós kerékszettem, felnistül. Azt meg tudja a Laguna.
-
tycon
tag
-
tycon
tag
válasz
Jimmy8
üzenetére
Nem nagyon bízom én ezekben a nyomatékosdiban. Általában megzsírozom a csavart. Meghúzták nekem a Ladán a kerékcsavarokat nyomatékra állított légkulccsal. Addig kalapáltatta, mikor leszedtem a kúp domborulat be lett simítva a fékdobig. Úgyhogy van 25-ig nyomatékkulcsom, de előfordul, hogy felülbírálom. És egy galád vagyok, nemigen cserélek csavart újra, csak ha elveszett. Bizonyos esetekben igen. A gömbcsuklóhoz meg adnak.
-
tycon
tag
válasz
longwild
üzenetére
Javaslom, vagy tudja a fene, hogy nézzétek meg a szelephézagokat, ha körbe lehet forgatni a főtengelyt. Én sebességbe raktam, és toltam. Ha van extrém hézag, akkor azért nincs kompresszió. Elkanyarodó szelepfej pl.Ez higgadt komment? Rezeg a léc, mert tulajdonképpen gyűlöletbeszéd. Gyűlölöm az ilyen hibákat!
-
tycon
tag
Berakom sebességbe, megtolom, kiderül a kompresszió.
-
tycon
tag
válasz
diablo1984
üzenetére
A biztos válasz az hogy nem tudom. De ötletelnek itt a kompresziómérésre. Hogy forgat, esetleg könnyen. Nekem a körforgalomban az alsó vezérműszíj meghajtónál 5 fog ledarálódott, és így nem forgatta a vezérműtengelyt. Állt a szíj indítózásnál. Kedves ember megállt, hazahúzott grátisz. Na, ez az amit visszakaptam mások szintén grátisz segíségemből. Vagy 3 km.
-
tycon
tag
válasz
MasterMark
üzenetére
Húzd feljebb a pálcát, jó lesz az.
-
tycon
tag
válasz
Wiz Khalifa
üzenetére
Nekem itt csinálák:
https://www.kulcslyukzarszerviz.com/contact
Bp. Izabella utca 35 -
tycon
tag
válasz
Wiz Khalifa
üzenetére
Mikor megörököltem apám 850-es Fiatját a szélvédő tetején egy tenyérnyi zöld fólia volt. Mert az menő. aztán megyek mint a szél és elgondolkozom. Jé, az a zöld lámpa, amin átmentem, az hogy lehetett felül az első?
-
tycon
tag
válasz
forceberg
üzenetére
Nekem Laguna II. volt 130 LE. Nagy színes navi, automata kézifék. Most Avensis 130kW. És hiányzik mindkettő, van viszont ülésfűtés és tolatócsipogó. Mindkettőt nélkülözném, ha lenne navi és aut. kézifék. A 177 LE az tetszik viszont. És nem jó hozzá a Clipem, sajnos.
-
tycon
tag
válasz
Wiz Khalifa
üzenetére
TME, vagy Lomex.hu ?
-
tycon
tag
válasz
Sirus86
üzenetére
Tekintettel arra, hogy eddig senki más nemigen javította az autóimat, most meg lépni se bírok, a Hecht fűnyíró hozzá vett olajleszívó csövét bedugtam a pálca helyére és a kis pumpájával kiszívtam a Laguna II olaját. Így is lejött az 5 liter betöltöttből 4, 10000km után. Így lett a fejletthaladó olajcserém. Az olajszűrő az csak egy behajlás, a 3 körmös letekerővel. Mondjuk eléggé beszívódott a szívó tartály.
-
tycon
tag
válasz
MasterMark
üzenetére
Nekem mintha olyan emlékem lenne, hogy a hűtőtömítőben valami lenmag tömít. És hogy azt mennyire szereti az a pár mm a termosztát kalapja alatt, meg a vékonyka hűtőcsövecskékben, nem tudom. Nyilván eltömíti, így aztás e nem kering se nem folyik.
-
tycon
tag
válasz
Wiz Khalifa
üzenetére
Ha Windows lenne benne, újraindítás után rendbe jönne. De viszont nem tudnál üldözőbe venni senkit, mert először frissítené a rendszert gyujtás után. És utána az első sarkon is. A fiam műholdakat programoz, na azt a programot is csak éjfél után 10 perccel lehet fellőni, hogy új legyen a programja. Pl. Masat 2. Fel nem tudom fogni, hogyha már van 6-10 számítógép egy autóban miért kell Clippel külön rácsatlakozni. Miért nem lehet a valamelyik képernyőre kivarázsolni a hibakódot, meg törölni? Jó, tudom, akkor azzal szórakozna a nemhozzáértő. Elkezdene motorvezérlőt paraméterezni.
-
tycon
tag
válasz
Sirus86
üzenetére
Nem cseszted el, természetesen. A picihez meg gratulálok, és a 10 évhez is. A lábát nyilván nézted, mikor választottál. (Tudom, a nő választja ki azt a férfit, aki kiválasztja őt.) A nejem is a 850-es után a Ladában azt mondta, ő szereti a nagy és gyors, erős autókat. És hát utána Tempra(turbós, digitális műszerfallal, turbónyomásmérővel), majd Laguna II107LE, Laguna II. ránf. 130LE, most az elment, 18 év után, és lett Avensis 130kW. Nlunk két kuvik lakik a geredák végén, le is tisztelik a falat a gombócokkal, de átnézik a kertet gebinbe. Azért vannak itt, mert egy agusztus 20-kor a kéményen beesett a kemencébe. Furcsa hangokat hallott reggel a nejem. Tekintgetett kifele az üvegajtón. Kapott vizet, májat, este elengedtük. Azóta itt van, a nőjével. Vagy a fiújával. -
tycon
tag
válasz
South Velen
üzenetére
Kitekered, látod a rugót. Egyébként a nejem eltörte mért a hátsó úton kerülte a sor. Az meg nem út. Jön be, valami van, roppan a kanyarban. Nézem a lábam alig fér a kocsi alá. Kiállok, roppan. Bal első rugó törött. Kettő csere.
-
tycon
tag
válasz
sesomaru1989
üzenetére
Passz. 3 hete eladtam. Avensis van, nem 130LE, hanem 130 kW. Azt most tanulom. Kidobtam az utólagos xenont, már tudom hogy kell levenni az első lökhárítót. Tavasszal kettévágom az ablakmosó tartály csövét. A totál homály lámpákat 15 per alatt Blendamed+szódabikarbóna ronggyal kifényesítettem. Maradtak Laguna 2. új és használt alkatrészek.
-
tycon
tag
válasz
dellfanboy
üzenetére
Magyar oktatás. Nem tudom, mekkora a színvonal, azt, tudom, hogy a fiam adjunktus a BME-n, és ő volt a Maszat 2 szoftveres csoport vezetője. Most is a Skyint-et vezeti, alapította, ami űrkitatási pályázatokat nyer, és dolgoz ki. Űreszköz javítása, vezérlése, tervezése, szoftverei fejlesztése. Nyilván máshol meg más van. Az állami, miniszteri kocsik javítása az nyilván olyan színvonal, amivel nem büszkélkedhet senki. Látom 14 éve léptél be, sok mindent láttál már. Egyébként velem nem kell küzdened, én nem vagyok ellenség. Van amit rosszul, vagy nem tudok. De ez változhat, ha segítenek.
-
tycon
tag
válasz
sesomaru1989
üzenetére
Én úgy tudom, lehet, más meg máshogy, hogy az övfeszítő patron két fokozatú. Máshogy robban ha elöl, máshogy ha hátrább van az ülés. És ezt mondja is a Clip, hogy hol az ülés. Azt kapcsolja.Ilyet olvastam. Lehet, más meg mást. Az övek ugye fixex, a csatlakozásuk, nem az üléssel mennek. (Csak Lagúnát láttam annál így írták)
-
tycon
tag
válasz
Wiz Khalifa
üzenetére
Örülök annak ha van még egyáltalán csináló ember. Semmi sértőt nem akarok én mondani, mindenki épít a saját tapasztalására. Én voltam az utolsó végzett általános és közlekedésgépipari technikus Szolnokon. utánam már nem technikum. De utána BME Közlekedésmérnök lettem, meg finommech. műszertechnika szakmérnök. Szervízbe nem vittem az autóimat, igaz viszont hogy egy ideig vezettem a Igazságügyi Minisztérium Központi Garázsát. Meg vizsgáztattam. De az nem szerelés, nyilván. Aki meg ott van a kocsi alatt, az meg látja a valót. Azt a szerelőt becsülöm, aki nem csak cserél, hanem megtalálja a hibát.
-
tycon
tag
válasz
rob210
üzenetére
Szó sincs vitatkozásról. Én csak információt gyűjtök, mert van amit csináltam, és van amit meg nem. Ugyanígy amit szereltem már, arról tudok valamit, amit meg nem, arra kíváncsi vagyyok. És tudom, hogy nem tudok egy csomó mindent, mások meg segítenek a fórumon. Azért van. Azt is látom, van aki így csinája, van aki amúgy. Én már tulajdonképpen sehogy, egészségi okok miatt. De aki olyan problémával jön, hogy én már találtam megoldást, elmondom.
-
tycon
tag
válasz
MasterMark
üzenetére
Igazad van. De nem marad ott, nincs csak a csavarösszehúzásra bízva. És nem állítás az csak piszkálás, lélek megnyugtatásra. A hátsó hídon legalább van valamicske ovál. Na az állításra lett kitalálva.
Új hozzászólás Aktív témák
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Jövedelem
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- CES 2026: Érintőceruzát támogató komolyabb Motorola várható
- Mobilhasználat külföldön
- Autós topik
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Amazfit Bip 6 - jót olcsón
- További aktív témák...
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro 128GB Gold-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4096
- Aubika akkumulátoros fejpánt Meta Quest 3-hoz
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 64GB White -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4013
- Dell Latitude 5320 - hibás kijelzők - i5 1135G7 ,16GB RAM, SSD, jó akku, számla
- Eladó Honor Magic 7 Lite 5G 8/512GB / ÚJ HÁTLAP / ÚJ KIJELZŐ / 12 hó jótállás
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Nem cseszted el, természetesen. A picihez meg gratulálok, és a 10 évhez is. A lábát nyilván nézted, mikor választottál. (Tudom, a nő választja ki azt a férfit, aki kiválasztja őt.) A nejem is a 850-es után a Ladában azt mondta, ő szereti a nagy és gyors, erős autókat. És hát utána Tempra(turbós, digitális műszerfallal, turbónyomásmérővel), majd Laguna II107LE, Laguna II. ránf. 130LE, most az elment, 18 év után, és lett Avensis 130kW. Nlunk két kuvik lakik a geredák végén, le is tisztelik a falat a gombócokkal, de átnézik a kertet gebinbe. Azért vannak itt, mert egy agusztus 20-kor a kéményen beesett a kemencébe. Furcsa hangokat hallott reggel a nejem. Tekintgetett kifele az üvegajtón. Kapott vizet, májat, este elengedtük. Azóta itt van, a nőjével. Vagy a fiújával.