Hirdetés
- weiss: Autó költségek
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha különkiadás – Bors
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
-
LOGOUT
Renault, topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
szebe
addikt
válasz
troll81
üzenetére
Ekkora futásnál gondolom munkaeszköz volt a kocsi, tehát ott a tulajnak érdeke, hogy minden rendben legyen, nem csak össze van tákolva hogy jójazhe.
Ismerőséknél a flotta kocsijai éves 100k körül mennek, havi olajcsere, generátor fogyóeszköz, stb. 3 évnél ők se nagyon tartják tovább, mert onnantól tényleg bármi lehet, ha meg nem megy a kocsi, nincs kész a meló, nincs bevétel.
-
Nagya21
addikt
válasz
troll81
üzenetére
Hali!
Nos mivel én csak egy egységsugaru szegény magyar melos vagyok, nem engedhetem meg magamnak az Zurizálást(mindenre külön autó) ezért igyekeztem megtalálni az arany középutat, lett egy Dacia Logan Mcv, 1,0Tce lpg.
Sok fér bele (alap 570L csomagtartó), olcsón üzemel 7-8l LPG, emiatt viszonylag környezetbarát is.
Üdv Nagya -
tycon
tag
válasz
troll81
üzenetére
Így értem. Nekem a kazánom ilyen. Ott a keringetőm karmolja. 1 éve szétszedtem, a rézhegesztés óngömböcskéje beleszorult a lapátba. Most megint néha akadozik és morog, úgyhogy már tudom is, mit is fogok én csinálni a jövő héten. Lagunámon bizony csak 250 ezernél cseréltem vízpumpát. De akkor sem volt semmi baja. Most meg a nyakamon van egy hoszbordás és vezérműszíj, és egy INA hajtótárcsa. Toyota lett.
-
rob210
Topikgazda
válasz
troll81
üzenetére
Na igen ott van ráírva mi a baj. Made in China.
A régi szíjon nem látszik a két jel véletlen? Mert akkor jelöld át és no problem.
Ellenkező esetben ezt szívás lesz felrakni.
Fel lehet, de nagyon kell figyelni a jelekre a felhelyezésre és a körbetekerés után is a szinkronra! -
rob210
Topikgazda
válasz
troll81
üzenetére
Jelre állított motor tehát a szíjon is kéne lennie jelnek.

A hengerfej csavarokat így kell lehúzni a h|zagkitöltés miatt, amiben nem lemez tömítés van , hanem "pakolás" azt mindet így kell.
A csavart én kerámiazsírral szoktam összerakni, de ha nincs más olaj is jó, szárazon össze ne rakd! Viszont a motor ból a csavar furatokat fújd ki szárazra, vagy itasd ki, a lényeg nem állhat benne az olaj!

Azzal a szíjjal valami nem kerek.
54le "c" sorozat?
A bordáskerék fent 85Nm
Lent a szíjtárcsa 105Nm -
MasterMark
titán
válasz
troll81
üzenetére
Itt azt írja kell a csavar feje alá illetve a menetre egy kis olaj.
Ha nincs rajta irány, akkor a szövegirány az irány.
-
rob210
Topikgazda
válasz
troll81
üzenetére
Szelephézagot ha gépműhely csinálja nem kókányék akkor beállítják. Amúgy a szokásos szelep nyit 1 szívó 1 kipufogó állít.

A szíj még manual feszítős. Azaz a veztengely és a vízpumpa közt kell nézni a feszességet úgy, hogy fordításra 90°és 70° között legyen.
Vagy veszel egy seem mérőt és adom a gyári beállítást.Bár én eddig műszer nélkül jobban felraktam mint műszerrel
-
-
válasz
troll81
üzenetére
A LIDL-ben lehetett venni (legalabbis nemetben) ilyen ragados szpret nyest ellen. Azt megkevertem kutyaszorrel, illetve Voss Sonic 2000 van a kocsik elott. Azota nincsen gondom veluk (Asszony nem, akar beepitett riasztot,mert faj a fule tole). Egyebkent a benzines Renaultokat nagyon szereti a nyest, ha senki sem erzekeny ra, erdemes bekottetni egy riasztot. Kitartast a helyreallitashoz!
-
rob210
Topikgazda
válasz
troll81
üzenetére
2x írtál sci-t szóval ezt tegyük tisztába renaultban nincs sci motor.
A dci-t pedig erre a használatra felejtsd el. Olyan hamar fogja megenni az olajat a savasodás és utána a motort, hogy kettőt pislogsz és indul a sz.pó roller.
2012ig volt a szíjas tce amit vehetsz nyugodtan.
Jobban bírja mint a disel a rövid távokat is.
Vizes a turbója szóval nagyon nem lehet agyonvágni, bár van akinek sikerül 🤣 -
kisgyerek85
senior tag
-
válasz
troll81
üzenetére
Napi 16 km-re még én sem vennék dízelt.
A lerúgás mellett a sok hidegüzem a káros, főleg, ha gyakran van leállítva még azelőtt, hogy legalább a termosztát nyitna...
2010-től lesz DPF is, ami ugye sokkal magasabb hidegindítási fogyasztást hoz magával, mert fűti magát a motor. -
-
zsola400
senior tag
válasz
troll81
üzenetére
Ha még a régi infrás kulcs, akkor mindig nyomkodni kell a távvezérlőt indítás előtt, mert az oldja az immot. Ezeken mindig problémás az immo, az újabb rf. távvezérlősnél is.
Ha nyugalmat akartok offolni kell az immot belőle, a központizár vezérlés megmarad ilyenkor is, de megoldható egy utólagos kp. zár vezérlő beszereléssel, ha a gyári nem működne. -
MasterMark
titán
válasz
troll81
üzenetére
Műszerfalon villog egy piros lámpa gyorsan, ha nem sikerült felismernie az immo-t. Ha elalszik akkor jó felismerte és tudsz indítani.
Szokott olyan lenni, hogy a kulcson belül kiesik a helyéről az immo és túl messzire kerül, hogy felismerje. Szét kell szedni, visszatenni a helyére.
-
válasz
troll81
üzenetére
Itt van nem messze tolunk
Alja tuti rohad, mert itt soznak mindent (foleg ez az auto az Alpok alljaban van), mindenhogy,ha mar huvosebb az ido es esik nemi ho! Pl en havonta mosom az auto aljat, es le is van kezelve bitumenes trutyival, de igy is van rajta vakrozsda a nagy auton. A modus meg kozepnemetbol hozott, ezert jo meg az alja is. Epp a foberlom autojanak mondunk bucsut, mert garazsban tartott Golfjat telen nem mosta es nem kezeltette, igy meg szetrohadt mindene (90 ezer km, 4-es Golf). Nezd a kepet a gumirol, es mellette a kuszobot... De ha csak egy-ket evre szol a dolog, meg akar jo is lehet
En elmennek kozep vagy nyugat-eszakra, ahol nincsen akkora tel, es nem is soznak ugy. -
válasz
troll81
üzenetére
Komoly.
Csak azt nem értem, oké írja a hibakódot, de egyébként semmiféle valós problémát nem tapasztalunk. Tehát nem esett még be a fék meg amiket írnak azok közül semmit se tapasztaltunk hogy most tényleg itt valami probléma lenne.. Lett már kitörölve így diag-al a hibakód meg minden, de hát csak visszajött a hiba.
-
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Autós topik
- Borotva, szakállnyíró, szakállvágó topic
- Azonnali informatikai kérdések órája
- CES 2026: valóságos képkockagenerálók lesznek a modernebb GeForce-ok tavasszal
- Apple asztali gépek
- Linux kezdőknek
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Bekeményítenek az ügyfelekkel szemben a memóriagyártók
- Milyen házat vegyek?
- PlayStation 5
- További aktív témák...
- GYÖNYÖRŰ iPhone XR 128GB Red-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3984, 100% Akkumulátor
- Apple iPhone 15 Pro Max 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy Z Flip 5 512GB,Újszerű,Adatkabel,12 hónap garanciával
- Eredeti Microsoft Windows 10 / 11 Pro OEM licenc Akciós áron! 64/32 bit Azonnali kézbesítéssel
- Gamer/streamer mikrofon, állvány és USB HUB kitűnő árakon!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

nyilván vissza viszem még pár hónapra
hátha sikerül mégjobban elbakkni 
Csodakat muvel!
Maximum 10Nm
mycso
rob210