Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- vrob: Próbálkozás 386 alaplap újraélesztésre
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha különkiadás – Bors
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
- Kalandor: Muti, mekkora a havad?!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
-
LOGOUT
Renault, topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
rob210
Topikgazda
válasz
Wiz Khalifa
üzenetére
Meyle vagy gyári.
-
hermanyi
addikt
válasz
Kalacskepu
üzenetére
Sima közúti . Rendőr kitelepül kb 6 an ,és sorba állítgatják ki a népet .
-
R@ymonD
tag
Sziasztok! Adott egy 2012-es 1.2 16V benzines Clio. Műszakilag rendben van, rendszeresen karbantartott, belülről megkímélt, nagyon szép állapotú, kívülről vannak rajta esztétikai hibák, 122000km futott. Nagyságrendileg mi lehet az a reális ár amennyiét eladható? Köszönöm a segítséget előre is
-
Wiz Khalifa
veterán
válasz
Gombinyó
üzenetére
Igen tapasztaltam, a múltkor reggel egy Scross-os úgy gondolta mivel nem égett a lámpám (nem volt már szürkület se, automata fényszóró már ki is kapcsolt) kivakítja a szemem ledes refivel. Hát még percek után is csillogott a látásom.

P41N:
Az olyanokat én se szeretem, pont emiatt figyelek arra hogy az enyém ne vakítson mert én is rohadtul rühellem az ilyet.
MÁS:
Megane 2 1.4 16V jobb első motortartó baknak (vagy ha szemben állsz a motorral akkor bal oldali) milyet ajánlanátok? Gyárit a leginkább? Valaki cserélte nem oly régen egy Intercars-nál kapható márkára de már szét ment, az egész motor úgy izeg-mozog tőle, mint ami mindjárt ki akar esni.
-
válasz
Wiz Khalifa
üzenetére
Lehet ezt is rendőre válogatja, mondjuk nekem teljesen mindegy mert én nem tervezek ledet venni.
Találkoztam párszor már olyannal is hogy tompított illetve refi között kb semmi különbség nem volt hiába váltogatta. Az ilyeneknek semmi szívfájdalom nélkül felszoktam b*szni a refit, had érezzék a törődést.
-
Gombinyó
őstag
válasz
Wiz Khalifa
üzenetére
akkor egy gyárit, hogy nem lehet megcsinálni jól?
Kérdezd meg a suzuki mérnökeit, ők ebben profik, hogy lehet vakító fényszórót csinálni.
-
Wiz Khalifa
veterán
válasz
forceberg
üzenetére
Nekem is H7 led van, sajnos már sehol nem kapni. Ez hasonló, de ez nem állítható sajnos. Nekem is ki van a tököm azokkal akik feleslegesen vakítanak, aztán meg gyári ledes fényszóró... Az enyém nem vakít senkit azt utólagos, akkor egy gyárit, hogy nem lehet megcsinálni jól?
-
Gombinyó
őstag
válasz
MasterMark
üzenetére
Én se tudom, de, ha kartergáz ott az olaj nem jelent túl jót.
Valahol olvastam, hogy van ott szűrő aminek a cseréjével ez megoldódik, de lehet hülyeség. -
Kivesznek bárkit? Ultragáz a helyzet pedig az utakon!
Tudtok valami brutál H7 LED-et? Ma tele lett a faxom az összes összevissza a Napnál erősebben fotonágyúzó xaroktól. M3 beállt, így kisebb utakon kellett kerülni, hát kell valami extra H7-es LED, mert egy normál lámpával halálra vagy ítélve. Vagy minden szembejövő esetén 20-30-ra lelassítasz... Még az oldalsó tükröket is lefordítottam... -
Wiz Khalifa
veterán
válasz
Kalacskepu
üzenetére
Nekem amúgy kb mindig led van a kocsijaimba, sose szólt érte se rendőr, se senki. Hozzá teszem nekem nem átlagos, az olcsó fajta ledem van hanem olyan amit lehet állítani, szóval ha úgy világítana, hogy vakítson akkor tudok állítani a dőlésszögén stb...
-
-
Gombinyó
őstag
A motortérben egyébként mi ez a cső és mennyire gáz, hogy olajsáros? Itt valami tömítés fáradhatott el?
-
rob210
Topikgazda
válasz
freelanced
üzenetére
Én javaslom a renault hi life ot.
Akkor bent fel is tanítják neked, mert ezt tanítani kell!!!
(egyébként varta) -
-
freelanced
addikt
Sziasztok,
Erdeklodnek, hogy 2016-os Renault Clio (Start Stop) eseten milyen akkumulátort ajánlatok cserekent, es esetleg van olyan hely ahonnan hétvégén be tudom szerezni?
Erdemes-e gyárit venni bele, ha pedig nem, akkor milyen markát nézzek?
2016 ota az eredeti van benne es kezd megbízhatatlan lenni.Koszonom előre is
-
hermanyi
addikt
válasz
Kalacskepu
üzenetére
Ismerősöm ilyen miatt ment újra műszakira ,pedig volt neki még másfél év a lejáratig. Kiszedték a forgalomból és megnézték a világitást. Szóval bele lehet futni a kiserdőbe.
-
Jimmy8
senior tag
Sziasztok! Megane 2 1.6-ra milyen kipufogó tartóbak javasolt? A gyári baknak melyik gyártó lehetett a beszállítója? A kipuf. dobok gyárilag BOSAL-ok tudtommal, így gondolom a tartók is azok lehetnek. Nem tudom melyik lenne a jobb: ha még lehet kapni, akkor veszek gyárit (min.12-13eFt), de tekintve az autó korát, lehet 10+ éves is az új alkatrész, és a gumi része nem lesz tartós, vagy veszek BOSAL-t (7-8e Ft).
Nem szertnék belefutni olyan zizegős-rezgős problémába, mint a Clionál, ahol az utángyártott bak (igaz az motortartó volt) finoman szólva is sz@r volt. -
Gombinyó
őstag
válasz
gixxergabi
üzenetére
Business, ami már a széria vége fele jött be és a szálka szúrja benne a hátsó feled annyira fapad, de nekünk megfelelne ez a tekerős klíma meg ablak is csak ne hulljon szét alattam. A motor is 95LE, ami szintén ritka, de motorkód alapján elvileg ugyanaz, mint a 110 lovas.
-
válasz
rob210
üzenetére
+#95066 Gombinyó:
Rendes kézifékkel!

Ami fájó lenne nekem:
Én pl. szoktam használni a hátsó ablakokat. Nincs menetfény, vagyis nem a LED-es verzió, ami egyébként szerintem jól áll a PH3-nak. De a csík helyett DRL-t be lehet pattintani a ködlámpa helyére, ahogy Gergő5991-nek is van a PH2-n. Ezen kívül ami tényleg kell, az benne van.Szerintem
Amúgy törném széjjel a kezét, aki csinálta a Lagunába is a digit klímát, nincs olyan állása, hogy csak a lábra fújja a fűtést... -
rob210
Topikgazda
válasz
gixxergabi
üzenetére
Manual klímával?
Alap felszereltség.
Van 2 villanyablak egy tempomat aztán csókolom. -
rob210
Topikgazda
válasz
norbi2010
üzenetére
Én nem ezt mondtam.
Nem ismerem a felhasználási ígényedet, a keretet amiből autót nézel és azt se mire fogod használni.
Az biztos, hogy ez az autó nem kicsi!
Ki kell próbálni, meg kell nézni el kell dönteni ez kell-e neked.
Ha konkrétan megvan, hogy ilyet akarsz akkor el kell menni megnézni , diagolni állapotfelmérni és megvenni , ha tetszik. -
norbi2010
őstag
-
-
-
vzsryl
nagyúr
válasz
norbi2010
üzenetére
Az ültetés biztos veseverős, mert gyári rugókkal is tud püfölni. Nem tudom, hogy a folyamatos állás mennyire jó neki. Ez a verda biztos, hogy nincs használva. 700-800 méterre lakom tőle, és többször volt olyan, hogy hetekig-hónapokig egy helyben állt, pedig naponta többször is elgurultam mellette.
-
Kivettem az tompítottat, hogy megnézzem, miért fura a vetítési kép. Meglepi, erről nem szólt a tag, akitől vettük a kocsit. Azért örülök, hogy nem a rendőr vagy a műszakis találta meg.
-
Gombinyó
őstag
Sziasztok!
Vélemény? Pár helyen van olaj a motortérben. A fagyállö minimum szint környékén. Itt-ott karc, kisebb koccanás biztos volt vele. Az utastér száraz, a padlórekeszekben is.
Mennyire vállalható ez így szerintetek? A kuplung nekem kemény volt turbo benzines után, sztem még a gyári lehet 200e + km után. Egyébként pöccre indul, szépen jár, jól húz. Kettőstömegű nem csattant (már ha van egyáltalán benne).
Képek:
[link] -
norbi2010
őstag
Sziasztok!
Én látok rémeket, vagy ez a Laguna tényleg alacsonyabban ül, mint kellene?
-
t.imi
addikt
Új mérés Maxwell 25 303 [link] multival. Ez sem sokkal jobb, legalább rak egy pontot a tizedeshez.
Gyertyák végén + porlasztócsúcs hollandi mint test mérve legalább 10mp-ig. Ott fémtiszta volt.
1. 0.6 ohm
2. 0.4-0.5 ohm között ugrál
3. 0.6 ohm
4. 0.5-0.7 ohm között ugrálEgyelőre ennyi
-
Köszi!
-
vzsryl
nagyúr
válasz
vzsryl
üzenetére
Ma reggel leugrottam meló előtt a boltba a verdával. A bolt után visszaültem, és visszajött az ABS/ESP/Braking system hiba. Hazajöttem, aztán negyed óra múlva elindultam vele így dolgozni (24 km). Meló után beültem, és a hiba még aktív. Jöttem kb 5-6 km-t városon belül, aztán az országúton egyszer csak azt látom, hogy nem látom a hibajelzést.
WTF?!
-
Helló, ezen a lámpán a nyíllal jelzett tekerők mit állítanak? Ez így igaz?
piros: tompított magasság
sárga: reflektor magasság
kék: reflektor oldalra
Ha igen, tompítottat nem lehet oldalra?
-
rob210
Topikgazda
válasz
Kronos3000
üzenetére
Nekem ez megvolt élőben.
Nem ez a példány.
Meg egy megane 3 trophy is, na az bitang.
Illetve a 2es megane r26 de az ugye nem 2es megane.
A két autó csak kívülről hasonló az r26 az technika. Az akkori összesz csúcs fejlesztés benne van. -
-
Kronos3000
senior tag
Kopasz úr egy Clio RS-ről készített videót, a hanghatások nagyon jók. [link]
-
Gergello
addikt
Mini meet:
Fedezz fel 9 különbséget. -
den89
tag
válasz
norbert1998
üzenetére
Jaja, ezen szoktam viccelődni a feleségemmel, hogy rendbe rakom az autót a következő tulajnak. 17 év után is megdobban az autóért a szívem, ha látom
[link] -
den89
tag
válasz
norbert1998
üzenetére
275k km, 17 év.
Persze, kettőstömegűvel együtt volt a kuplung csere. 250k volt. Ezt nem nagyon tudtam volna olcsóbban megúszni. 160k volt az anyag, 90 a munkadíj. 7-8 óra munka volt a szerelőnek. Aláírom jól bírta a kuplung, jöhetett volna ez évekkel korábban is. Ahogy a vezérlést is le kell cserélni 5-6 évente. Első lengéscsillapítók meg már 1-1,5 éve folytak, mire lecseréltem. Szóval én is tehetek róla, hogy ezek a dolgok most egyszerre lettek megcsináltatva, ráköltve. Nyilván nem az a probléma, hogy kopnak, fogynak rajta a dolgok. Hanem, hogy kb fél év alatt az autó árát ráköltöttem. Azért így húzós, és rohadtul idegesítő, hogy havonta a szerelőhöz járok. Eladás lesz most már a vége, bármennyire is szeretjük az autót.
-
norbert1998
nagyúr
És akkor végülis az probléma, hogy egy minimum 16 éves autón cserélni kell a kopó fogyó és időszakosan cserélendő dolgokat?
Mondjuk ezalapján még mindig sokallom a 600k-t, esetleg ha a kuplung az kettőstömegűvel együtt ment cserére, akkor már sokkal jobban hangzik. Hát igen, 16 éves korban már nem lehet költségmentes viselkedést várni, mert előbbutóbb ami kopik és forog, az cserét fog kérni.
Bár a km nem ismert, de ekkortájt már teljesen normális a kuplung. Az enyémben 130 ezernél lett cserélve 11 évesen
-
den89
tag
válasz
norbert1998
üzenetére
Nem, a vezérlés ~145k volt (olajjal, szűrőkkel, hosszbordással). Amit idén ráköltöttem az autóra az fél misi, de inkább közelebb a 600k-hoz (első lengéscsillapítók, motor tartó bakok, vezérlés, termosztát csere, kuplung csere).
-
den89
tag
Sziasztok!
Nem vagyok ideges, csak fél misi ment rá idén a megane 2 1.5 dci-re. 3 hete voltam vezérlés és termosztát cserén, és már újabb gebasz van, na elvileg nem ezzel. Tegnap este vettem észre, amikor hazaértem, hogy van egy fel nem száradt tócsa az autó alatt, ahol állni szoktam, és ma reggelre is gyarapodott. Átlátszó (vagy talán kicsit sárgás) színű, szagtalan, kissé olajos-zsíros állagú anyag. Laikusként fékfolyadékra tippelek, de a hűtővízet sem vetném el (bár az fel kellene, hogy száradjon reggeltől délutánig, nem?). Hívom hamarosan a szerelőt. Egyébként valami ötlet, hogy mire számíthatok?
Köszönöm.
-
tycon
tag
válasz
gergo5991
üzenetére
Na, nem gondoltam volna, hogy ilyen ügyem nekem is lesz. Most ez nem Laguna, azt eladtam, lett T. Avesis. Hát nem betojt a tompa izzó az akku felőli. Azt hittem H7, sima. Soha nem szereltem ilyet, mindent nagyon óvatosan. Az akkut odébb tudtam tolni, leszorító oldás után, így hozzáfértem. Kiszedem, valami érdekes H7. Utólagos xenon, de madzagos kivezetésű. Azanyátok, 35W 85 volt. Kauferből hoztam egyet, holnap vihetem vissza, találtam egy ugyanolyaz a neten, végre. Mert én biztonságból elhoztam a 8 ezer forintos más csatlakozásút, de így nem szenvedek az átalakítással. Ki az a hülye, aki xenonra alakít? Tudja mennyi egy xenon meg egy halogén H7 ára közti különbség? Ugyanúgy kiég, most mondta utólag a fiam, hogy a Laokón csoporttal lehet cserélni. Ráadásul trafó, stb. Csak a gond. Azt simát kicseréltem a Lagunán az út szélén is. Pedig az sem olyan egyszerű.
-
rob210
Topikgazda
válasz
MasterMark
üzenetére
Én is hidd el.
Pont itt van egy 2es clio nálam 99es még abs nélküli.
Szerintem csak ezért nem állt még meg rajta a fék.
Beletettem a nedvesség mérőt azonnal kiakadt pirosba.
Nem sárga nem narancs, piros .
-
gergo5991
őstag
végül ez került a kocsiba:
OSRAM H7 Night Breaker 220, +220%, Duo Box
ma este mentem egy tesztkört, brutális.
mármint eddig 150% os osram-om volt, azt váltotta a philips 200% most meg ez.
Ezzel már látok este
jó nyilván nem veszi fel a harcot egy led-es lámpával, mert akik mögöttem jöttek pld toytora rav4 az plt túlvilágított engem, bár lehet matrix led-je volt és ment a refije azért. -
vzsryl
nagyúr
Már a mergáknál is…
Lexus-oknál nem nagyon hallok ilyesmiről, de ott meg az alapvető működés tud fejfájást okozni az európai vásárlóknak. Mondjuk a legújabb NX már a magyar gyomornak is elfogadható. Azért fontos kiemelni a magyar ízlést, mert a németeknél is sokkal finnyásabbak vagyunk, csak pénzünk nincs hozzá… -
Jaded
őstag
Ja, én is felismertem
A gondodra csak annyit (mindenféle rosszindulat nélkül), hogy üdv a fogyasztói társadalomban. Abszolút megértem a problémád, én is utaztam hasonló csónakban pár éve.
De vagy megszokod, vagy továbbadod. Nyilván amíg garis, csináltass meg rajta mindent, én is ezt csináltam. 50e km-es kora óta jóban vagyunk, előtte volt csomó szívás. Nem akarom védeni a Renault-t, de máshol sem jobb a helyzet (mindenhol van valami). -
zeon.hu
nagyúr
Ha nem férek hozzá és nem is látom a szintet, akkor hogyan lehet megnézni, hogy jó-e?
Mindössze annyi hely van, hogy 3 ujjal éppen le tudom tekerni a kupakot.
Toljak bele egy pálcát...?
-
t.imi
addikt
válasz
rob210
üzenetére
2x izzitok majd, Suzukin is így ment anno. Nagyon köszönöm, türelmes vagyok

Holnap megnézzük több multiméterrel.
Én [itt] mértem, így is 2 ohmal kell csökkennie / henger?OBD Autocraft BT ELM327 3500ft-os hightech + [link] egyelőre nem vettem meg a teljes verziót! Ez az esetleges program mérési, diag hibák végett!
-
t.imi
addikt
válasz
forceberg
üzenetére
Fordszámmérő sacc 250-en áll indítózás közben.
3-8mp alatt van időm megfigyelni
Tavaly lett önindító cserélve + akku fesz már évek óta kérdezgetés tárgya nálam. Töltést 14.4-14.7v emlékeim szerint.Történik e izzítás?
Ez lehúzott csatinál műszerrel, gyertyánként?
Már két emberes móka, tartani is + nyomni a start gombot.
Relé kimérése már NASA szint nálam
Szóval folyamatosan csökken
Ezt megjegyzem.
Rob, megnézem milyen műszer, de nem a top 100-ból való.
M92A komoly kínai. [kép]
Mhelyen van egy normálisabb, holnap elhozom.BERU gyertyák, még kb márciusban lettek beszerelve.
Akkor említetted a kivezérlést.
Nézzek egy izzító relét első körben, v a gyertyák élettartama a végénél jár?
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen TV-t vegyek?
- E-roller topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Úgy állhat le a 16 GB-os GeForce RTX 5060 Ti gyártása, hogy közben nem áll le
- Interactive Brokers társalgó
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Hálózati / IP kamera
- További aktív témák...
- Eladó új, hibátlan állapotú, EGYSZER SEM HASZNÁLT ASUSINSEARCH OF INCREDIBLE EXTERNAL SLIMDVD-RW SDR
- Xiaomi Electric Scooter 5 Max hosszú garancia + gyorstöltő, azonnal vihető
- Volkswagen Lupo 2002-es évjáratú eladó.
- Vadonatúj, bontatlan iScooter i9Max elektromos roller, 1 év gari 35 km/h
- Eladó D1S LED izzók Canbus 160W 25000LM 6000K 2 db
- Több darab! MacBook Pro 14" M1 16GB RAM 27%-os áfás számla (218)
- BESZÁMÍTÁS! Samsung S27D850T 27 75Hz PLS QHD 5ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Vásárlunk iPhone 12/12 Mini/12 Pro/12 Pro Max
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A23/Samsung Galaxy A25/Samsung Galaxy A05s
- LG 34WQ75X-B - 34" Ívelt IPS Panel - 3440x1440 2K QHD - 60Hz 5ms - FreeSync - USB Type-C 90W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Illetve ha az is különbség akkor téli meg nyári gumi is a különbség még.
3 hónap, hogy a keze száradjon le a nyomorultnak, hogy szárazon takarítás nélkül rakta be az új csúcsokat.

azért , hogy itt álljon felesleges áthozni.
mycso