Hirdetés
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- ricsi99: 6. Genes alaplap tündöklése kontra MS/Zintel korlátozásai
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- hcl: Olympus E-PL1 nyomozás
- Doky586: SecureBoot kulcsok frissítése (2026 nyara)
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- ldave: New Game Blitz - 2026
- MasterDeeJay: ASRock B250M Pro4 coffeetime mod! (DDR4)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT
Renault, topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
rob210
Topikgazda
Srácok!
Könyörögve kérek mindenkit, nagyon gondolja meg ezt a ledesítési őrületet!
Ma hajnalban konkrétan velem történt meg, hogy egy zebrához érve, majdnem elütöttem egy gyalogost. Szerencsére normálisan közelítettem meg a zebrát és le tudtam satuzni, de megijedtem én is a gyalogos is. A szemből jövő 3as megane úgy elvakított, hogy nem láttam semmit mp-ig. A kamera felvételen tudtam csak azt is beazonosítani, hogy milyen kocsi volt :( Ha már ledesíteni akarsz tedd be a drága de minősített ledet és ne ne tedd be a sima lámpatestbe csak a projektorosba! Az emberélet ne legyen ledesítés kérdése!!!A jogalkotókat meg csókoltatom, nem gondolták ők ezt át, hogy mit fog ez generálni...
Pont erről beszélgettünk 😭😭
-
válasz
Wiz Khalifa
üzenetére
Mashol is ilyen moral van sajnos. Kerek-perec merem allitani, hogy mindeddig ez a legjobb forum, amit lattam eddig. Igaz tt nincsen adas-vetel, meg a felulet is retro (de pont ezert szeretem
) Amugy a hasznalt autok allapota itt nemetben is kritikan aluli mar. Eddig 1x Grand modust neztem meg asszonypajtinak, mind hallott valamilyen szinten. Latszodik nagyon, hogy egyre kevesebb penzuk van az embereknek itt is, es mindenbol sok penzt akarnak csinalni. Amugy ebay.de meg jo alaktresz alternativa. Par napja vettem Injektor hazat 4 injektorral K7M 750-hez 35 Euroert, szallitasal egyutt. -
Bass
addikt
válasz
FerNandor
üzenetére
A laptopos változata a Pyren,de jó a ddt4all De tény h telón kényelmesebb használni,laptopon én is csak kipróbáltam hogy megy.A viz hőfokom 75 fok körül van,nehezen megy feljebb télen. Fogyasztóból kb minden is,ablak és ülésfűtés ,venti,hifi, világítás no és igen a külső hömérséklet befojásolja ha hideg van de most a 11.fokba ma már okés volt.
-
Bass
addikt
válasz
FerNandor
üzenetére
Van igen,meg megy a Ddt4all is bár azt annyira nem használtam este megnézem neked.Világitás,venti,hifi,ülésfűtés és ablakfűtés is szokott menni ,lehet ez terheli? Néztem a korrekciós értékeket,tudom nem szentírás de nem rosszak szerintem,a felső kép hidegen a másik melegen.Érdekes ez a bak téma,itthon 120e a gyári ,lengyelböl meg 57e ft. Majd ránézetek ,tavasszal úgy is viszem h nézzék át és akkor lehet h csere is kell.
-
FerNandor
őstag
Hm, azt nem is tudtam, hogy laptopon is megy, bár a teló nekem a legkényelmesebb. Sajnos az Android 14-ben már van korlátozás.
Sok mindentől tud függeni a fordulat ilyenkor. Milyen a víz hőfok, bár láttam neked az kb ugyanaz volt a két képen, milyen fogyasztókat használsz, fűtesz-e, mi a külső hőmérséklet stb.
Bakból szerintem még az a mondás, hogy csak gyárit szabad. A többi vagy alapból xar vagy nagyon hamar tönkre mennek. -
Mezga Aladár
veterán
Sziasztok!
2019 évjáratú Twingo 6 seb. automata váltóval mennyire válalható?
-
-
Bass
addikt
válasz
FerNandor
üzenetére
One plus nord 2 és Android 13. De ha jól emlékszem meg van laptopon is este ha gondolod megnézem. Fura mert nyáron melegben kopp 800 volt a fordulat és nem rözott ,most hidegben 900 majd 850 és ha valamiért néha leviszi 800-ra akkor érződik h ráz.Első dízel autóm igy nem tudom mi a normális pl télen .
-
FerNandor
őstag
Szia,
milyen androidon használod a pyclipet? Én a 14-re már nem tudtam feltenni
Nekem is 2.0dCi-m van, mondjuk Espace, de nem tudom így sajnos a pontos fordulatot, mert digitélis a kijelző... De a 800-at normálisnak gondolnám. Lehet tényleg valamelyik motortartó gyengélkedik. -
Bass
addikt
Sziasztok
M3 2.0 dci az alany,melegen alapjáraton jobban rezonál a kasztni ,diagon észrevettem h 850rpm-ről lemegy 800-ra (itt rezonál)de nem ingadozik össze vissza hanem ott tartja aztán egy idő után vissza rakja 850-re.Ezt leszámítva minden ok vele indul,pöccre nagy hidegben is, jól megy,nem füstöl, jól fogyaszt stb.Mennyire normális ez? Mennyi amúgy a normális alapjárata? Lehet eddig is változott csak pl a bak kezdi magát megadni? Köszönöm
-
South Velen
addikt
válasz
forceberg
üzenetére
Erre két elméletet hallottam, az egyik hogy a gyártás során egyszerűbb a gépeknek volt felülről rakni, a másik pedig biztonsági okokból adódik, felülről nem tud kiesni adott esetben..
De mivel látva hogy a FL-nél már lehet alapból alulról van (?) illetve pl VAG autókon is alulról van, szerintem nincs nagy kockázata alulról rakni, persze menetrögzítővel, ahogy Rob is írta.
-
válasz
Kornelius07
üzenetére
Nincs előttem az autó alja, de az a csavar ha felülről van, nem férhető hozzá, hogy levágják a fejét, aztán alulról új csavar?

Ha alulról is berakható, akkor miért felülről rakták a gyárban, hogy több szerviz óradíjat lehessen számítani? Azért egy lengőkar általában túléli a garis éveit a kocsinak... -
Kornelius07
csendes tag
válasz
South Velen
üzenetére
Azt az autót egy olyan ismerőstől vettem át, akit nagyon régóta ismerek. Az autót a cégében használta, így az utolsó csavart is a márkaszervizből, számlára vásárolta - amikről másolatot kaptam. Páratlanul ápolt autó volt, biztosan nem volt mókolva.
-
Tomi0703
addikt
válasz
forceberg
üzenetére
es South Velen: Koszi.
Hanyagolom akkor. Sok lenne a rovidtav, heti max 2-3 50km-es tura lenne kb (2×25). Inkabb facelift elottit nezek akkor.
Egyebkent nem jelzi, hogy mikor regeneral, igaz? Egy T6 Transporter a ceges, az jelzi. El is tudom inditani manualisan/kesleltetni is tudom. De az kb 200-300 km-enkent regeneral, mondjuk az 10-15 ora menetido. -
South Velen
addikt
Ez már facelift (PH2) Lag3, 2011 közepe.
A tied is PH2 volt?
Közben látom hogy igen#95964
Kornelius07: Hmm, akkor lehet ezeknek gyárilag már alulról rakták a csavart? Bár én úgy tudtam, hogy minden Lag3-nál felülről van a gyári. Lehetséges, hogy a 2012-es Lageszedhez is hozzányúltak már előtte és azért volt alulról?De akkor a visszajelzéseitek alapján tényleg erről a csavarról van szó az első lengőkar hátsó szilentnél. Igazából csak azért lényeges, hogy akkor mennyi rezsiórára számítsak a cserénél, így akkor hamar meglesz. Meg szeretnék képben lenni az előéletével amennyire lehet és azért fura, mert az előző (2.) tulaj akinel 7 évig volt, felsorolta a cserélt dolgokat egészen aprólékos dolgokig, de a lengőkart nem említette.
-
kcsa
veterán
válasz
molnarpeter
üzenetére
Ha a láncos cvt-t a Toyota váltójára írtad, akkor annak nézz utána, érdemes. Zseniális szerkezet, természetesen lánc nélkül

-
weiss
addikt
válasz
molnarpeter
üzenetére
Igen, papíron nagyon jó cuccnak tűnik, csak a fogyasztásban nem igazán látszódik a hibridsége. Azt is olvastam, hogy a körmös kapcsolók hangosak.
-
mycso
Topikgazda
válasz
molnarpeter
üzenetére
7-es EDC (dw5) kuplungcsere anyagára 700.000 ft nettó, márkaszervizben. Tehát munkadíjjal bruttó 1M+++
-
molnarpeter
nagyúr
A váltója miatt jutott eszembe, mert zseniálisan egyszerű, összességében kb Prius szintű elektromos szempontból, plusz mintha lenne egy 4 fokozatú kézi váltó rajta (amit nagyon okosan fordulatszám egyeztetéssel kapcsol), szóval nem is béget.
Le van mattulva a jósgömböm...
Nem tudom, csak ígéretesnek tűnik a működési elve alapján. Hibákat még nem hallottam, biztos vannak, csak nincs infóm 
Nekem nem szimpi a láncos CVT, néhány DSG kivételével a dupla kuplungosakban is csak a drága javítást látom, szóval a benzinesektől fáznék
lehet érdemes volna több márkára bővíteni a keresést. -
válasz
Kornelius07
üzenetére
A szerviz sw szerint ki kell bontani...
Remove:
the front wheels
the engine undertray
the front wheel arch liners
the front axle subframe -
mycso
Topikgazda
válasz
norbi2010
üzenetére
2020-ban cseréltem kuplung (LUK), kinyomó (Valeo), kéttömegű lendkerék (LUK) - ez akkor volt munkadíjjal 320.000ft (Laguna 3, 2012, 2.0dci@150)
#95946South Velen: mikori évjárat? Amikor én cseréltettem az enyémen a lengőkarokat, akkor valamit magyarázott a szerelőm pont erről a csavarról, ha jól emlékszem fentről van benne gyárilag és ezért is szidalmazta...
-
-
rob210
Topikgazda
Srácok azért szögezzünk le egy két dolgot.
Itt is vannak ész nélkül kérdező alpári stílusban beszélő arcok. Csak ti nem látjátok őket....
Bár az tény, hogy ami a facen megy az nem nevezhető moderálásnak. Sok esetben nem értem mit csinál az admin. Illetve azt látom, hogy semmit.De ott is vannak normális emberek, jó szakemberek.
Vannak arcok akiket onnan ismerek és örülök, hogy össze fújt a szél.Sajnos ez a világ ilyen.
Szájhősök, fotel nepperek, mindenhez is értő mesteremberek országa vagyunk.
Nem rég vitába keveredtem egy terra clean nevű céget orrba szájba reklámozó emberi egyeddel.
A vita addig tartott amíg azt nem mondtam neki, hogy oda viszek egy letapadt egr-es autót videózzuk a folyamatot , ott a helyszínen szétszedem, ha tiszta én leszek a legnagyobb ügyfelük. Közölte, hogy én is egy szemét tolvaj, szerelő vagyok, aki csak meg akarja károsítani az autótulajdonosokat, menjek a pics@ba.No comment.
Szelektálni kell , ennyi. 🤣 -
weiss
addikt
válasz
molnarpeter
üzenetére
Hosszútávon azok vajon mennyire lesznek betegágyak az elektromos rendszer miatt?
-
prandris
tag
válasz
molnarpeter
üzenetére
Köszi szépen a választ! Kb 4M ft lenne a plafon sajnos ezek már nem férnek bele. A lényeg lemaradt, hogy nekem mi a viszonylag új. Most egy 21 éves M2 van
-
rob210
Topikgazda
válasz
molnarpeter
üzenetére
Viszonylag új. Bár nem tudom ez mit jelent.
Ha 5 év akkor már játszhat az is.
-
weiss
addikt
Á igen, a kiváló FB csoportok, ahova be sem lehet lépni, mert épp olyan arcképem van, amin nem látszódik az arcom.
-
prandris
tag
Sziasztok! Milyen viszonylag új Renaultot ajánlanátok inkább? A motor parákba vagyok kicsit belezavarodva. Benzines és automata váltós jön csak szóba egyéb okok miatt. Az edc váltóról már tudom a Rob és a Ti véleményetek
-
szebe
addikt
válasz
dellfanboy
üzenetére
Tudni kell szelektálni az ilyeneket. Megane 3/4 csoport még istenes ebből a szempontból, legalábbis én elég sok mindent megtaláltam keresővel, stb, és viszonylag kevés a szemét.
Vétel előtt több csoportba beléptem, máshol csak rosszabbak voltak. Releváns infót nagyítóval kell keresni, egymás "levadászása", meg mosás utáni képek vég nélkül, az bezzeg megy.
-
Wiz Khalifa
veterán
válasz
South Velen
üzenetére
Mondjuk nem minden esetben tudhatod nem-e külföldön élt előtte és már ott is az övé volt-e.
-
dellfanboy
őstag
fb elveszett...
én alkatrészt kerestem -bontott- mert gondoltam olcsóbb mint a bontoplaza... erre maganszemelyek gondolom sunyiba a kert végén bontott verdábikból drágábban árulták a cuccukat...
a másik legjobb, hogy xy problémára általában a csoportban lévő 1-2-3 mesterszerelő a megoldás...
sőt asszem honda civic-nél találtam olyan csoportot ahol alkatrészkereskedo hozta létre a csoportot...
átment az egész a zugnepper bizniszbe... ahol low level wannabe arcok nyomják a show-t
-
válasz
Tomi0703
üzenetére
Szerintem igen, Euro V-ös lett.
Ha nem lerúgott a példány, akkor nincs gond a szűrővel. Nekem most pl. vagy 1000km alatt 4g ment bele. Kifelé Ausztriába az M1-en regenerált, onnan pályán ~120-szal ki 400km, majd kint ~100km vagy 6-8db 0°C alatti hidegindítással, majd haza 550km. Kifele Ósan gázolajjal indultunk, majd kint kapott 48l Turmölt.
Ezután így áll a szűrő, 14 üzemórával az utolsó regen óta van 4g-on. Olyan 18-20g körül szokott regenerálni, vagy ha nem telik meg, akkor is regenerál egyet úgy 1500km után.
240e van most a kocsiban.
-
South Velen
addikt
válasz
rob210
üzenetére
Sziasztok,
Próbáltam nézegetni a lengőkarokat a Lag3-ban, és jól látom, hogy ebben már alulról van berakva a csavar? (Vagyis azt látom, hogy alulról van, de erről a csavarról van szó, ami gyárilag felülről van?)
Pedig elvileg ebben még elvileg a gyári eredeti lengőkarok vannak. De akkor lehet valami más munka miatt útban volt és már kiszedhették?

Na mindegy, egyszerűbb lesz cserélni (ha ez az a csavar).
-
Tomi0703
addikt
Sziasztok!
Az osszes dizel Laguna 3 facelift kapott reszecskeszurot?
-
Wiz Khalifa
veterán
válasz
forceberg
üzenetére
Csak az a baj hogy nekem ami kéne a Megane-hoz azt bontott kocsiból tudom csak megvenni és se bontóplázában se jófogáson nincs sose ilyen fajta Megane 2 bontás alatt. Pontosítok, jófogáson akad, csak mindegyik eladónak csak írni lehet mert telefonszám nincs, vissza írni meg basznak...
-
norbi2010
őstag
Sziasztok!
Adott egy Laguna 3 2.0 dci manuális váltóval (2012/05-ös), két nappal ezelőtt vettem észre, hogy egyesben elinduláskor nagyon erőtlen az autó, annyira, hogy a nap folyamán háromszor is sikerült lefullasztani. Először azt hittem véletlen nagyobb sebességben akartam indulni, de nem. Kontextusként ezt egy 160 km-es országúti menet után kezdte el produkálni, amelynél kb. félúton a kormány környékéről pár másodpercenkénti kattogás hallatszott olyan 15-20 percig. Ma is mentem vele és az első elinduláskor most is borzasztó gyengének érződött, utána egy fokkal kultúráltabban indult, de még mindig érezhetően lassabban. Nem tudom ez mennyire normális, de megemlítem, hogy a gázpedált felengedve néha ránt is egyet az autó, mintha eldobnám a kuplungot.
Szerintetek mi lehet?
Plusz öröm, hogy mióta megvettem jobbra húz az autó, ezt egy futómű állítás megoldhatja vagy más forrása is lehet a dolognak?
Köszi!
-
Kronos3000
senior tag
válasz
diablo1984
üzenetére
Erre azt mondta egy közeli ismerősöm, hogy azért van hogy használjam, engem szolgáljon, ne én szolgáljam őt. Ha valami elromlik megjavíttatom, de nem őrizgetem azért, hogy ha eladom, más jól járjon vele. Ez is egy felfogás. Van akit meg csak szimplán nem érdekel. A nőknek meg mások a prioritásai, szinte mindenben, általában.
-
diablo1984
veterán
Monfjuk egy hosszútáv futó autó még jó hogy 4 év alatt jobb állapotban van, mint egy 15 éves alkakmi és rövid távin használt. A kabriókat redszerint nem BP-Debrecen távra veszik naponta 2x.
Nálunk is a megane 3at az asszony megkapta és használja már több mint 1 éve, az ülést szinte elpusztította, csúsztatja magát be és kiszálláskor, a kárpit már az utolsó órában van, de az ülőlap szivacsa szélen már csatát vesztett, pedig még nincs 150ezer benne és mikor én használtam még nem volt vele gond. Ráadásul a gyerekeknek hagyja, hogy belekulázzanak, sírni tudnék mikor látom, hogy milyen állapotok vannak benne
-
válasz
Wiz Khalifa
üzenetére
Nekem egyszerűen nincs türelmem fb. csoportokban baxkódni.
Az a fosch arra van kitalálva, hogy ülj előtte egész álló nap.
Az internetes kultúra rohamléptékben züllik le, de már nem tudom hova lejjebb?#95935 mycso: Az én M2-m is bézs félbőr belsős, simán lehet ,hogy abban is 3 évesen nem 50, de legalább 150e volt, de nem látszott legalább rajta.

-
Wiz Khalifa
veterán
Látnád néha mi van az amcsi kocsis csoportokba... Hirdetik a 10-15 millás kocsikat, a belseje meg olyan retkes mint amibe akkor hánytak bele. Értem én, hogy tél van meg egyebek, de ha nem is otthon akar az ember bíbelődni, hanem egy mosóba gyorsan kiporszívózza, akkor ott helybe max lefotózza a belteret. Elhiszem hogy mire haza ér már itt-ott retkes ilyen rossz időben, de na.

Amúgy én azt vettem észre, hogy a Megane fb csopiban egy részről szigorúak a tagok másik részben leszarom stílusúak. Kereső post-ot nem lehet kitenni, csak hirdetőst, a beszélgetős részre ha írsz valamit sose válaszolnak, stb...
-
mycso
Topikgazda
Face-n beléptem az összes megane, meg cc csoportba, hát borzalom.
Azthittem, hogy működik az, mint régen, hogy ott lehet találni jó autókat tagoktól, de rengeteg a pár napos/hetes reg, akik csak az autó meghirdetésért léptek be (még szerencse, hogy face-n látom a profiljukat...sok ki is esik egyből).
Illetve rengeteg a legjobban karbantartott és megvigyázott autó (16-20év körüli autókról beszélünk!), amik álítólag 150k km-es futással nagyon megvigyázva eladók.
Nos, én annó a megane-om, bár csak 4 évesen, de 260K km-el vettem és területiképviselős autó volt. Bézs belsős, de az nem nézett ki 300k km után 10 évesen sem úgy (sem kívülről, sem belülről), mint ezek a "megvigyázott" példányok. Borzalom.
Ohh, meg milyen képeket raknak fel a megvigyázott autókról...olyanok belül, mint egy vasútikocsi wc-je.
Ezt csak úgy érdekesség képen, lehet csak nekem bizarr, hogy ebben a kategóriában ilyen hirdetések jönnek szembe.
-
rob210
Topikgazda
válasz
MasterMark
üzenetére
37ezer volt valamelyik akció keretében.
Nem magamnak vettem, csak megfűztem a srácot, hagy nézzem meg az enyémbe is.
M3 projektorosba ment és itt jól is teljesít.
-
mycso
Topikgazda
válasz
forceberg
üzenetére
És a 106 lovas pontosan olyan is, hogy egészen alul is már nyomatékos, tehát "kívánja", hogy alacsony fordulaton nyomjad neki.
Imádtam annak a motornak a karakterét, nagyon jól vezethető és valahogy a 6-os váltó is olyan jó mellette, mintha egy sokkal erősebb autót vezetnél, mindez akár 5l alatti fogyasztással.
Pl. a 2.0dci gyári karaktere nagyon béna -
mycso
Topikgazda
válasz
molnarpeter
üzenetére
Így van, főleg a 106 lovas 1.5dci az érintett.
-
molnarpeter
nagyúr
válasz
forceberg
üzenetére
Csak amatőr tipp, de szerintem az erősebb változatok (netán változó geo-s turbóval) lehetnek veszélyesebb helyzetben, mert alacsony fordulatszámon talán nincs kellő olajnyomás/-mennyiség (vagy kicsi a csapágy felület), de már jelentkezik nagyobb nyomaték
szóval szvsz a nagyobb fordulat tehet jót is - aztán gondolhatom rosszul, és kophat jobban a felső fordulatszám-tartományban is, nemt'om. -
törölt tag
Az létezhet, hogy egy 20 éves DCI gyári csapágyakkal fut mai napig? Meg lett küldve neki aztán elkezdett katingolni elég jól.
Az enyémbe cserélve lett, én évek óta küldöm neki padlón tiltás alatt tartósan és semmi baja. A generátorom kezd nyöszörögni annak nem tetszik a fordulat.
Ő meg fél éve vette semmi baja nem volt és a városba beérve egyszercsak elkezdte halkan, hazafelé meg egyre erősebben és most már rendesen kattog, mint a videókon mikor poénból a fém lökhárítót ütögetik villáskulccsal, hangerő, üteme mind ugyanaz. Hajtókar szerűnek tűnik, egyértelműen nem magas fordulatú hang.
Mondtam neki nem tudom főleg nem egy videóból megmondani, a csapágy ismert típushiba bár ennyi idősen mindben cserélve volt, lehet neki pont nem, mert az előző gazdái sose hajtották meg és kibírta eddig. Vagy lehet nem is csapágy kattog hanem szelep, ki a franc tudja megmondani egy videóból, de ne menjen vele már sehova, hanem szerelő.Az lesz majd szép, ha nekem is egyszer bedurcázik és lefekszik pihenni.
Mikor elkap az ideg a 60-nal toszorgók miatt akkor simán kitaposom belőle az ötezret és ott váltok.
Nincsenek dugulásproblémáim az kétségtelen.
-
MasterMark
titán
válasz
rob210
üzenetére
Melyik philips led? Ott is csak 1 vagy 2 ami engedélyes.
Most halogen reflectors will produce some glare for street signs and the like, and when you decide to upgrade to LED, well then you typically increase that glare due to the much higher output due to the technology. There are numerous LED designs to combat this and focus the beam the best way they possibly can, but the new Philips LEDs must have spent quite some time designing and testing to achieve a perfect beam which they are calling ‘SafeBeam technology’. Yes, we said perfect. And we literally re-thought the way we rate the beam patterns. A halogen bulb used to rate 5.0 stars, but the Philips LEDs have a better beam over a halogen, so a halogen is now rated a 4.5, while the Philips LEDs are rated 5.0 stars.
[link]Ezek egyébként ilyen 40-60 ezerbe kerülnek, szóval nem összekeverendőek a temus hulladék ledekkel.
-
rob210
Topikgazda
válasz
MasterMark
üzenetére
Ok jelzem a philips ledjével az én cliom úgy vakít mint az állat, oké, hogy én szuperül látok vele, de emberiség elleni bűntett lenne ezt használnom.
Pedig hidd el rendben van a lámpám.
Igaz én látok a h7el, tehát senkit nem fogok megszivatni, de akárki mondja se hiszem el, hogy nem vakít, mert kipróbáltam, ennyi.
-
MasterMark
titán
válasz
rob210
üzenetére
Ezek az új kicsi emitteres ledek pontosan be vannak állítva, figyelnek arra is hogy ne legyen több a szórt fény se.
Továbbra is csak az engedélyezett ledek az engedélyezett autótípusokba rakhatóak be. Ez azt jelenti, hogy ellenőrizték, hogy az adott típussal a vetítési kép megfelel a szabványnak.
-
rob210
Topikgazda
válasz
Geri19831208
üzenetére
Igen ez az és Igen cserélhető és igen kurv@ nagy sz@pás! Sanax egy levél legyen mellé

-
rob210
Topikgazda
válasz
kisgyerek85
üzenetére
Hát ez remek, tehát akkor most megyek és berakom a 2000wattos 6500k led reflektort előre és leszarok mindenkit .
Mert, hogy a clio3 korlátozás nélkül szerepel a listán, pedig az enyém nem projektoros!
Projektoros lámpatestbe megértem a ledet.
De sima foncsor mellé továbbra is azt mondom, hogy ön és közveszélyes.
Megint olyan dolgot piszkáltak meg ész nélkül, amit nem kellett volna viszont amit kéne azt persze nem változtatják meg .....
-
molnarpeter
nagyúr
válasz
Geri19831208
üzenetére
Ha gyári cikkszám megvan, akkor Unix, Bárdi is meghozza.
-
Geri19831208
csendes tag
válasz
Wiz Khalifa
üzenetére
Köszönöm a választ.
Vdf ker nincs ,de valami Renault bolt csak van Szegeden. -
Wiz Khalifa
veterán
válasz
Kronos3000
üzenetére
Akik a vakítós, olcsó, silány ledet használják, azok eddig is használták, nem zavarja őket, hogy bizonyos fajták legálisak lettek.
Hozzá teszem én évek óta, közel lassan 4 éve használok ledet az első fényszóróban, viszont én a nem vakítós, állítható dőlésszögű stb... fajtát használom ami bazi ritka és nem is olcsó volt.
Mondjuk abban is látszik hogy nem a filléres vackot használom, hogy lassan 4 éve, a 4. kocsimba is ez van és hibátlanul működik. 
#95916Geri19831208:
Ilyen igen, de nem biztos hogy ez a méret kell neked. A kocsik leírásából első genes Clio-ra gondolnak ami viszont lehet kisebb vagy nagyobb furatú stb... le kellene mérni neked mekkora kell.
Nem tudom van-e ott ahol élsz VDF-ker mert hozzájuk a sérült darabbal bemész, kapsz belőle fillérekért.
-
Geri19831208
csendes tag
Sziasztok
Segítséget szeretnék kérni.
2003 thalia zárban lévő patent ami a rudazattot fogja az cserélhető?
Ezt találtam, talán ez lehet?
[link]
Előre is köszönöm. -
Kronos3000
senior tag
válasz
kisgyerek85
üzenetére
Nemcsak az ő nagy örömére. Én inkább betiltanám az összeset. Tudom hogy az én véleményem is sarkos, ám inkább egy éjszakai radar, vagy test hőérzékelő biztonságosabb lenne. Ez irányba is lehetne fejleszteni. Hiába írják, hogy csak így vagy csak úgy, most már minden id Temus 2000ft-os led-et fog használni, mert "legális". Találkoztam jó pár leddel ami tényleg nem vakít, ám ez a kisebbség sajnos.
-
kisgyerek85
senior tag
Rob nagy örömére
[Holnaptól Magyarországon is szabályos a H4/H7 LED izzók használata]
-
troll81
addikt
Sziasztok.
Ide keresek műanyag takarót egy Twingo 2003 autóba.
-
FRENK1988
veterán
Ebbe a modusba milyen váltó olaj kell? NFJ? Vagy sima 75w80 is jó? 2liter elég?
Motorolaj ha jól tudom 900 sxr 5liter?
Benzinszuro van ezekben? Vagy a szokásos hogy éppen kinek milyen kedve van? -
mycso
Topikgazda
válasz
rob210
üzenetére
Olaj volt benne cserélve, elvileg rendben van. Azt gondoltam, hogy egy buta és lassú szerkezet.
Inkább ez a 4 sebességes mivolta érdekelne, hogy mennyire használható. Gondolom az utolsó fokozat rohadt hosszú, magyarán a vezetési élmény = 0.
Ez az autó picit messze van tőlem, de nagyon izgatja a fantáziám, lehet egy próbát megérne (a rossz tapasztalat is tapasztalat
) -
mycso
Topikgazda
válasz
Wiz Khalifa
üzenetére
Ha ráér, van alin ház 8-900ft, tekercs 1500ft / 5db, meg mikrokapcsoló is pár forintért.(sőt egy kártya házam, új valahol még talán van is)
Annó házat és mikrokapcsolót onnan vettem, rendben voltak.
MÁS: megane 2 automata váltó (4 sebességes) mennyire vállalható?
Van egy nagyon szép 2008-as cc, 2.0 benzin, tényleg egész rendben van, viszont automata. -
Wiz Khalifa
veterán
válasz
zsola400
üzenetére
Rosszul fogalmaztam. A lényeg hogy ha a tekercs enged el akkor a kártyát nem érzékeli az autó. Ebben az esetben a tekercs nem vált el a nyákról szimplán a három gomb szűnt meg létezni.
mycso:
Közben szétszedtem a kártyákat (3db van nekem, egy teljesen gyári, egy gyár,i de utángyártott házban meg egy teljesen utángyártott) a gyári kártyánál a tekercset kell cserélni mert el is van válva a nyákról meg sérült is, a gyári, de utángyártott házas annak nem mennek a gombjai, ház nélkül izomból nyomva a gombokat működik szóval azon gombcsere kell, a tekercs jó, nincs elválva bár attól újra fogom forrasztani őket és az utolsó kártya a full utángyártott ott is a tekercs van elválva a nyákról.
Szóval összegezve a dolgot nincs nagy gond. Kell 3 mikrokapcsoló, egy új tekercs meg 3 ház mert mindegyik ház itt-ott sérült volt már. Illetve ha már ennyire bele lendültem az utángyártott kártyának a fantom kulcsát is megcsináltatom, hogy 3 teljes értékű kártyám legyen.
-
tycon
tag
válasz
Wiz Khalifa
üzenetére
Nekem itt csinálák:
https://www.kulcslyukzarszerviz.com/contact
Bp. Izabella utca 35 -
mycso
Topikgazda
válasz
Wiz Khalifa
üzenetére
Szia, szedd szét a kártyát és kukkants bele, kis segítség: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bontatlan WORX Landroid Vision M600 AI-alapú robotfűnyíró eladó!
- NOLAN N91 EVO Louis Special bukósisak N-COM B601S kihangosítóval
- Nuki Smart Lock Pro 4 garanciás, dobozos, hibátlan
- SZUPER Akcióban Új Bontatlan Dyson V15 Origin 3 év gyártói garanciával Azonnal Átvehető
- Roborock Q5 PRO robotporszivó (garis)
- Apple iPhone 17 Pro Max 256GB,Újszerű,Adatkabel,12 hónap garanciával
- Lenovo X13 i5-10310 16Gb ram 512Gb Nvme, érintőkijelző, számla, gar
- Vállalom Xianomi Okos kamerák, szoftveres javíttását típustól függetlenül
- GAMER PC! i5-13500 / RTX 3070 Ti / 16GB DDR / 512GB NVMe / 650w!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro Max 128GB Silver -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4160
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
) Amugy a hasznalt autok allapota itt nemetben is kritikan aluli mar. Eddig 1x Grand modust neztem meg asszonypajtinak, mind hallott valamilyen szinten. Latszodik nagyon, hogy egyre kevesebb penzuk van az embereknek itt is, es mindenbol sok penzt akarnak csinalni. Amugy ebay.de meg jo alaktresz alternativa. Par napja vettem Injektor hazat 4 injektorral K7M 750-hez 35 Euroert, szallitasal egyutt.

Nem tudom, csak ígéretesnek tűnik a működési elve alapján. Hibákat még nem hallottam, biztos vannak, csak nincs infóm
lehet érdemes volna több márkára bővíteni a keresést.

)