Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Gurulunk, WAZE?!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- ricsi99: 6. Genes alaplap tündöklése kontra MS/Zintel korlátozásai
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- bambano: Bambanő háza tája
-
LOGOUT
Renault, topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
t.imi
addikt
válasz
belaazallat
üzenetére
Lehet szemezgetni A-Z-igy hátha találsz rád illő esetet. [link]
-
belaazallat
addikt
rob210 Meddig terjed egy szerelő felelőssége?
2009-es Clio 1.2 TCe. Nem rég vettem, úgy vettem meg, hogy már hiányzott a hosszbordás szíjból, kb 1,5 cm szélességben. Cseréltettem vezérlést, hosszbordás szíjat.
Ma megállt az autó a futóműves alatt próbaúton. A 4 hetes hosszbordás szíj elkezdett szétmállani. Mint kiderült a szerelő nem cserélte csak a szíjat, elmondása alapján nem gondolta, hogy mást is kellett volna.
Én úgy gondolom, ha vezérlés cserekor megtalálom a vezérlés alatt a hosszbordás szíj maradványokat, ráadásul el is volt miatta ugorva a vezérlés, akkor nem kéne megnéznie, mi okozhatta a szíj kopását?
Javíts ki ha valamit nem jól gondolok, én elfogultan látom, a saját szemszögemből és nem is értek hozzá. Köszi!
-
dik
őstag
válasz
norbert1998
üzenetére
Fluxuskondenzátor gáz elvezető...
-
dugo_
veterán
válasz
norbert1998
üzenetére
-
rob210
Topikgazda
válasz
norbert1998
üzenetére
1.5 dci 110le euro 5 a dpf nyomásszenzora.
Legalábbis szerintem arra gondolsz. 🤣 -
rob210
Topikgazda
Na azt hiszem a lelki traumán túl, kellő képpen felszívtam magam. A mai meló után lekaptam este a fejet. Azt hiszem a jövő héten skippelni fogok pár napot.
-
tycon
tag
válasz
norbert1998
üzenetére
Írjál egy szubrutint a robotra, amelyik a megfelelő időben odahozza neked a TOI-TOI-t. Vagy a tálat. A 10 éves unokám hétfőn kezdte a robotika tábort.
-
norbert1998
nagyúr
Olyan nagyon nagy bajt én nem okoztam még, de ez se volt semmi:
Robotprogramozás úgy, hogy a cellával már termelnek; fejlesztés, új funkciók, gyorsítás.
Aznap háromszor álltam neki DÉLIG, és háromszor szóltak, hogy jaj mégse mert mégis gyártani kell, állítsak vissza mindent, de kurvagyorsan, mert nagyon gyártani kell. Megtörtént, de nem teljesen tökéletesen a harmadik alkalommal. Ezután bezzeg csesztek elindulni, 20 percig néztem az üres, álló cellát, végül meguntam, elmentem a kétbetűs kitérőre. Ülök békésen az adott helyen, csörög a privát telóm, hogy hát baj van és mé nem veszem fel a cégest.
Megyek vissza, hát ráindítottak nélkülem, és nem sikerült a visszaállítás sem. Az egész gyárban az egyetlen mérőgép mérőfejébe (amin kivétel nélkül minden terméknek át kell mennie szállítás előtt) a 120 kg-os teherbírású robot úgy rongyolt bele, hogy túláramra tiltott le valamelyik tengelyének motorja. Namost, az csak egy dolog, hogy jaj összenyomtam egy fejet. Csakhogy ennek a fejnek a kalibrálása és a jóváhagyása a vevők oldaláról több hetes folyamat (nem épp egy optikai termékérzékelő szenzor
). Potenciálisan beakaszthattam volna az egész gyárat hetekre, óriási szerencse, hogy a programozásom célja pont egy második ilyen mérőgép integrálása volt, aminek a fejét már bekalibrálták, így csak nyomtak egy cserét a két gép között, az új gépbe meg lett új mérőfej több hét alatt úgy, hogy nem sürgetett senkit az idő. Így csak pár órára álltak le. -
Nagya21
addikt
válasz
rob210
üzenetére
Halí!
Hogy vigasztaljon a tudat annó én kikötöttem egy villanymotort, a saját sémám szerint jelöltem, visszakötésnél szabin voltam, más kötötte vissza.....
Az egész KÖFÉM leállt........

És igen csak az nem hibázik, aki nem dolgozik.
(Bár sztem ez a tudat most nem vigasztal......)
Üdv Nagya -
MasterMark
titán
válasz
rob210
üzenetére
Sajnálom.
Múltkor amúgy én is ráindítottam a clióra amikor a hengerfejet csináltunk, úgy hogy bent volt a rögzítő fúrószár. Ott szerencsére a lendkerékben és a vas blokkon keresztül megy a rögzítés, meg se tudott moccani a motor. Meg hát a benzines önindító gyengébb is gondolom.
-
válasz
norbert1998
üzenetére
Igy van! Csak hogy nyugosztaljon a gondolat, hogy nem vagy egyedul ezzel: en anno Ferihegy Repteret allitottam le par orara egy hiba miatt, illetve csinaltam 28 ezer laptop ideiglenes blokkolasat is, mert beneztem egy karaktert
Nem voltak boldogok, de nem is rugtak ki, mert kvazi csak az hibazik, aki dolgozik. (A tobbiek nem dolgozak, ezert nem is hibaztak
) -
t.imi
addikt
-
rob210
Topikgazda
Hát azt hiszem kicsit túlpörögtem.
Sok volt a munka.
19évnyi renaultozás után eljött a pillanat amikor szétk@rtam egy hengerfejet. Igen én senki más én egyedül sikeresen ráindítottam egy 1.5dci-re úgy, hogy bent maradt a stift a veztengelynél. Ráadásul nem volt szerencsém, mert nem a stift tört el, hanem a hengerfejből kiszakadt egy darab, ahol a pozicionáló furat van. Ebben a hónapban ingyen dolgoztam 😥 -
rob210
Topikgazda
válasz
Jimmy8
üzenetére
Szia.
Ez nem ilyen egyszerű.
Valószínű eresztett a kompresszor és kicsapódott annyi olaj, hogy ne legyen kenése. Ilyenkor hűtőt, szárítószűrőt illik cserélni, valamint át kell mosni a rendszert egy speckó alkoholos mosóoldattal. Na ez kerül kb. 400e - be ha szakszerűen csinálják. -
ParmaBoy
aktív tag
válasz
norbert1998
üzenetére
Vagy megveszi a nepper és a kavicsos telepen "csak tölteni kell" kiegészítés
-
Jimmy8
senior tag
válasz
Steve_Brown
üzenetére
Huha, akkor ez zsebbenyúlós is lehet😔. A nagyobbik baj, hogy hozzáértő szerelőt sem lesz egyszerű találnom itt a délvidéken🙄
-
Jimmy8
senior tag
Jól kezdődött a nyaralás: Megane-nak( 1.6 benzin 2007) Inárcsnál minden előjel nélkül megszorult a klímakompresszora .(140ekm-nél hogy a pics@ba tud tönkremenni így....) annyira, hogy felforrósodott és a csapágyaiból kiégett a zsír.... ki tudtam kapcsolni, de a klima szabadonfutó csapágyából is kiéghetett a zsír, mert mire leértünk a Szloven határra, elkezdett zörögni- csörögni🙄. Nem mertünk kimenni vele, így bérautó lett. Persze még haza akarom majd vinni lábon, kis fordulaton többször megállva, hátha nem hullik szét a szabadonfutó hazáig. Milyen javítási összeget várjak? Ilyenkor elég a kompresszort cserélni?
-
valaki_xy
tag
Sziasztok! Bátyám kérdését továbbítom:
2010 évjáratú Scenic III 1.5 dCi 106 Le az alany. Turbó csere után nem indul, P2100 Folytó szelep áramkör szakadt hibát hoz. Előtte semmilyen probléma nem volt ezzel. Esetleg valakinek volt már hasonló problémája? Köszönöm a segítő válaszokat.
-
Nagya21
addikt
Hali!
Azt azért ne feledd, hogy az olajok is sokat fejlődtek ennyi idő alatt....
Lehet ami a régi olajjal 7k csere az a maival 14k csere intervallum.
Nekem a 1.0 Tce benzin gáz motorra 20k, vagy 2 év a csereintervallum, évente cserélem.....gyári minősítésü olajra.
Üdv Nagya -
válasz
angyalpc2
üzenetére
Nalam a 25ezrenkenti csere tutira egy nagyon nagy nem, pont ezek olik meg a motort. Ha jol tudom a ket motor kozott csak vezerlesi kulonbseg van. Amugy a 1.33 TCE azaert joval komplikaltabb motor, mint a regi elodjei, ezert sem vennem meg. Illetve meg az olajtipusra is erzekeny. Szerintem itt is jo okolszabaly, ha gyengebb, akkor tartosabb lesz, mert nem tudod ugy terhelni a motort es hozzatratozo alkatreszeit. Pl 87 LE-s K7M-nel csak 85%-ig van engedve el az elektronika a Kangoo II-ben, holott tud tobbet is. Az auto kozel 270ezernel-nel is koszoni szepen jol van (10ezrenkenti olajcsere)
-
Gombinyó
őstag
válasz
angyalpc2
üzenetére
Attól is függ hogyan használták az autót és milyen időközönként cserélték az olajat. Ha sok város volt rövid távokkal, akkor valszeg annyira nem szerette. Ha ingázásra, hosszabb távokra volt használva és éven belül cserélték, mert annyi km bele pörgött, akkor kevésbé gond.
-
angyalpc2
aktív tag
A megane 4 1.3 TCE 116 Le verzió miben különbözik a 140-estől?
És mennyire számít vagy ront az hogy 25e km-erenként cserélték az olajat 120e km-ig? (gondolom nem jól) Kuka lesz ennyitől a motor? Vagy ez még határ eset? -
zoger
tag
Sziasztok! M9R 2.0 dci 145le motorrol mik a vélemények? Van kimondott típushibája a ezeknek? Ilyen motorral szerelt trafic vásárlását tervezzük kevés 40ekm-el.
Van OBD olvasóm, tudtok ajánlani diagnosztika programot amivel élőben látható a befecskendező korrekciós érték? -
Bass
addikt
Sziasztok
2015-s Megane 3 2.0 dci alapjáraton a Maf szenzor 46,5kg/h levegő mennyiséget mutat.Mi okozhatja ezt? Tünet ,hibakód nincs csak diagon látni h túl sok.Merre érdemes keresgélni?
Köszönöm -
-
tycon
tag
válasz
vzsryl
üzenetére
Én régen 30 ezerért kaptam egy rossz kockát a Pixelfixnél. Mert jó fejek voltak. Abból átműtöttem a nyomásérzékelő szenzort, mert azt nem lehet cserélni. (Másnak, nekem lehetett). Persze kókányolás. Speciális kiszedőt kellett gyártanom. Felelősség nélkül, megy vagy 18 éve. De már másnál, mert régen eladtam. A Clip kíírta mi a baja.
-
vzsryl
nagyúr
válasz
tothjozsi96
üzenetére
121k volt a felújítás a Pixelfixnél. Erre még rájön a szerelés díja, aminél egy laza 2 órával lehet számolni, mert nehézkes hozzáférni.
ParmaBoy: Így megvolt gombokból (205k), de ennek a többszöröse lett volna bárhol máshol. Mármint a hengerfejezés.
-
-
vzsryl
nagyúr
L3 M4R helyzetjelentés.
Megvolt a “hengerfejezés”. A 2-es hengerben állt a víz.
Victor Reinz készletet kapott. Mentem vele egy hét alatt ~400km-t, aztán ma legurultunk Dalmáciába (Trogir mellé). Úgy tűnik rendben lesz (kopp-kopp). Gyerekkori ismerős csinálta, és nem volt szíve cserélni a vezérműláncot, mert annyira patika volt. Semmibe se került volna neki, de szerinte pénzkidobás lett volna. Remélem igaza lesz.
Btw. Robi, a hengerfej leszedéshez valóban a kézikönyve szerint ki kéne kapni a motort, de a szerelő megoldotta úgy, hogy a bakról lekapta.
Előtte volt az ABS kocka felújítás (Pixelfixnél), és az is jól szuperál még. -
belaazallat
addikt
válasz
kisgyerek85
üzenetére
köszi!
-
kisgyerek85
senior tag
válasz
belaazallat
üzenetére
-
t.imi
addikt
válasz
Kronos3000
üzenetére
Én Liqui Moly Engine Flush Plus és a Xado 40201 VitaFlush-t használtam.
Xado volt az első, kb tejszínes állagú olaj folyt le. Minimum 20km-t kell tekerni a vassal, ezt tudjad.
Mivel 12e volt már az olajban, első a biztonság alapon nem is forgattam 2200 fölé, nehogy az a hatalmas olajszűrő esetleg eltömődjön és átszakadjon. Biztos én vagyok a fontos
260e van a motorban, soha nem használtam hasonló adalékot, valószínűleg ezért is lett ilyen szép a használt olaj.
Utána sokkal nyersebb hangja lett a motornak.Három olajcserével később jött a Liqui, annak csak 10 perc alapjárat kell meleg motornál és engedheted le. Annál már messze nem volt annyira gané az olaj, de oldott le szemetet. Ott sem a normális állagú olaj folyt ki.
-
Kronos3000
senior tag
Következő olajcsere előtt valami motormosó adalék használatát tervezem. Van valami tapasztalat, hogy melyik az ami tényleg jó, vagy parasztvakítás az egész, hagyjam a fenébe?
-
-
belaazallat
addikt
Üdv!
Méretpontos gumiszőnyeget honnan érdemes beszerezni 2009-es Clio-hoz, 5 ajtós?
Lengéscsillapítóban van ajánlott márka? Hátsókat kéne cserélni. Köszi! -
angyalpc2
aktív tag
Ismertek olyan problémát Renaultokkal kapcsolatban, mint mondjuk a Skodánál? [link]
Tehát olyat, hogy annyira ECO-ra van tervezve a kocsi, hogy nem vontathat? Biciklin kívül semmit. 2019-2020-tól.
Van vagy volt ilyen korlátozás Renaultnál? Zoe azt tudom, túlsúlyos így is. De más modelleknél?Pl: 0.9 Clio4 vagy 1.0 Clio5 vagy Hybrid 1.6 Clio5
0.9 Captur vagy 1.0 Capture II
1.2 100-115-130Le Megane4 1.3 Tce 115-140 vagy hybrid 1.6
1.0 115Le Megane4
Esetleg 1.5dci -
hokari
csendes tag
válasz
joker91
üzenetére
Most, hogy volt ez a tempomat, check engine problémám, előtte néha lassú gyorsításkor egy nagyon kicsi rándulást, torpanást éreztem semmi egyéb.
Az injektor elektromos csatlakozóit szétszedtem és az egyik valamiért tele volt porral, kosszal. Megtisztítottam, azóta nem éreztem, bár keveset autóztam utána.
Lehet az egésznek semmihez semmi köze.
Csak egy ötlet volt.
Na ennyi billentyűt se mostanában nyomtam le és közben szólt a ZZ Top.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Roborock Q5 PRO robotporszivó (garis)
- Rowenta X-Plorer S140+ Animal & Allergy robotporszívó
- ÚJ VEZETÉK NÉLKÜLI ROBOTFŰNYÍRÓ GOATBOT H1 RTK GPS AI VISION
- Jura C60 I Szervizelve I Easy-cappuccino fej I 3 hónap garancia I Számla I Beszámítás
- Vadonatúj, bontatlan AOVOPRO V1MAX PRO elektromos roller 500 Watt, 1 év gari
- Keresünk iPhone 14/14 Plus/14 Pro/14 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! Lenovo Yoga Book 9 13IMU9 notebook - Ultra7 155U 32GB DDR5 1TB SSD Intel Graphics W11
- 209 - Lenovo Yoga Pro 7 (14APH8) - AMD Ryzen 7 7840HS, no GPU
- Team Group 32GB DDR4 3200MHz TED432G3200C22BK
- 27% - Yodoit PTM15 hordozható 15,6 monitor! 1920x1080p / IPS / hangszórókkal
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Arra a piros locsolótömlőre, ami két bilinccsel van odafogatva a vékony csőre, ami a leömlőre megy.

)
Ennél olcsóbban nem lehet kihozni.
Nem hinném hogy cserélni kellene ilyen esetben.
mycso