- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- creation: Elég lett abból, hogy a nagy gépeim nem képesek behúzni a filamentet
- ldave: New Game Blitz - 2026
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonkilencedik rész
- bambano: Bambanő háza tája
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT
Renault, topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
rob210
Topikgazda
válasz
Sirus86
üzenetére
Több dolog okozhatja, fellazult rosszab esetben kiszakadt himbatengely leszorító.
Vagy koksz a szelepeken és korai vagy késői gyújtás. (a koksz részecske leszakad beesik és korábban vagy később begyullad, amikor semmi keresnivalója időzítés szerint az égéstérben gyújtásnak.) Illetve lehet simán hengerfej probléma is, a K-s motorok hajlamosak a pakolás átégetésére, akkor pedig bármire képesek. élő adatban égéskimaradást kell keresni a 4 hengerre diagramon kivetítve.
-
Morales72
csendes tag
-
norbert1998
nagyúr
válasz
Sirus86
üzenetére
Igen, a törésbiztonság fontos. A listámon lévő autók mindegyike 5 csillagos töréstesztet kapott. Ez alól az egyetlen kivétel a Clio2, ami az ára miatt maradt bent a sorban.
Illetve még kakukktojás a g1-es C4, ami ugyan 5 csillagot kapott, de meghorpadt az A oszlop az NCAP videóján, ami annyira nem szimpatikus tulajdonság, 5 csillag ide vagy oda. Összesen 11 típus van a lehetőségek között, ebből a Clio és a Mégane szerepel két generációból is, tehát 13 modell, ha úgy vesszük.
27 modell összesen, ebből a Renault magában 8
-
norbert1998
nagyúr
válasz
Sirus86
üzenetére
Clio némileg kisebb, így 5,6-tal számoltam eredetileg, és akkor talán maradhat is.
Bár a crazy, hogy a 2.0 tCe is elvan 6,3-ból 90-nel
Ezért talán kicsit mégis sokallom az 5.6-ot. Sajna spritmonitoron nehéz összeszedni a valódi tisztán országúti fogyasztást, pedig órákat töltöttem rajta, mire minden kiszemelt modell minden kiszemelt motorján végigmentem
Köszönöm
-
ahenobarbus
tag
válasz
Sirus86
üzenetére
> Szep munka!
Köszi, nekem a autó-motor szerelés elég pihentető kikapcsolódás, és szerencsére a videó elég szájbarágós volt, főleg azért vállaltam be.
> LPG eseten nem az volt eddig a fotema, hogy kell jobb minosegu, iridiumos gyertya?
passz, passatban nem volt gond a sima gyertyával, de gyanítom más gond is lesz az LPG-vel, azzal megyek majd szerelőhöz.> Kinai ODB fokeppen hibakod olvasasra es torlesre jok, ami menet kozben lehet sgitseg. Elo adatokban en itt nem szamitanek pontos ertekekre.
Én is számítottam erre, akkor egyeztetek egy rendes kiolvasást, lássuk az értéket azzal is.uff, ocs.
-
Wiz Khalifa
veterán
válasz
Sirus86
üzenetére
Dacia Spring-el szemeztem eredetileg. Viszont árban ugyan annyi egy Zoe, az meg azért szebb tőle. Meg a Spring még annyira új, hogy nem lehet tudni, mikor csapágyasodik, mennyibe fájhat csináltatni, vagy mennyire macera csinálni, az akku mennyire degradálódik idővel stb…
Szóval a Spring is játékban van ha azt nézem, de ha van lehetőség akkor egy Zoe 41kWh-t vennék inkább.
-
Wiz Khalifa
veterán
válasz
Sirus86
üzenetére
Na a Renault szalonban mondták, hogy az akku a sajátja, lekérdezték, ismerik a kocsit is, de régen látták már, pár éve. Mondták, hogy akkoriban volt valami akku cella baja, nem tudják javítva lett-e. Mondtam nekik, hogy az eladó azt mondta olyan 70km-t megy el egy töltéssel jelenleg, így mondták, hogy akkor tuti nem lett javíttatva a cellabaja.
Hát nem tudom, tetszik is, de így mint első elektromos jószág, kísérletezni, tesztelgetni a dolgot lehet nem biztos jó választás ilyen akkuval.
-
Wiz Khalifa
veterán
-
Wiz Khalifa
veterán
válasz
Sirus86
üzenetére
Tudtommal már ezek korból és egyebekből adódóan már nem lízingelt akkus. Vicces is lenne amúgy, hogy kapsz egy elektromos autót akku nélkül szerintem.

Amúgy a Miskolci Renault Gold Cars-nak volt valami köze a kocsihoz, lehet Ő náluk volt szervizeltetve, bemegyek mindenféle kép úgy is.
-
-
törölt tag
válasz
Sirus86
üzenetére
Persze, mert az autónként ~egy liternyi spórolás, sok autónál meg rengeteg. Én meg mindig maxra töltöm vagy picit max fölé. Onnan már csak lejjebb megy úgyis.
Nem kell olyan sűrűn nézegetni.
Max jelzés amúgy is eléggé túl van biztosítva nem kell pánikolni, ha picit megcsúszik fölé. A minimumot viszont nem érdemes elhagyni, nekem sajnos néha sikerül az egyik TSI-vel, hát azok ja szeretik az olajat. És hiába van benne szintérzékelő akkor szól mikor a minimum alatt van már két centivel.
A másik amitől agyhalált kapok amikor egy kisebb hiba miatt cserélik ki a teljes alkatrészt vagy szettben, mert a tetves gyártó csak úgy adja. A fenti részecskeszűrős sztorinál is akartam írni, hogy mondom lehet egy szonda mutat szar jelet és emiatt kicseréltetik majd az egész szűrőt 20x pénzért. Hát a tippem félig be is vált, mert mint írták menthető még. És ez rohadt gáz, hogy a szak/márkaszerviz akinek elvileg ismernie kéne az autó mélylélektanát nem tudja mi miért történik a motorban. És nem csak autóknál van így, minden téren, nekem a gyümölcsfeldolgozó gépeimmel is ugyanezt csinálják a szervizek. Csinálnák, mert már garis gépet is simán megbontok, meg hívok oda magánszerelőt amihez nem értek és ketten kitaláljuk. Tényleg csak olyanhoz hívom amihez a gyártó számítógépe kell, semmi máshoz a márkaszervizt.
-
Bass
addikt
válasz
Sirus86
üzenetére
A szűrőt lett igen,injektorok még nem lettek bevizsgálva de az is meg lesz.100-as benzin már lett belerakva de itthon(német auto)még nem ment E85-e (gyárilag e85-s nem hazai sufni) mert azt hiszem már nincs is ilyen üzemanyag.Gondolod h a tank alján bentmaradhatott a "trutyi" ?
-
-
tycon
tag
válasz
Sirus86
üzenetére
Milyen autó? Olvasok egy cikkben egy oltári nagy baromságot. Hogy az európai utakon a Dodge Pickup milyen nehéz, és nagy. És rendkívül balasetveszéjes, ha mással ütközik. aki írta még nem ment ki a szobából. Rettenes dolgok vannak, buszok, nehezek, nagyok, kamionok nehezek és nagyok is képesek menni az úton. És a kicsi autónak esélye sincs. Nem esik le, hogy a biztonság az úgy van, hogy vegyél Dodge Pickupot, és akkor megvetted a biztonságot is magadnak. Ez nem jut eszébe.
-
norbert1998
nagyúr
válasz
Sirus86
üzenetére
Lehet félreérthető volt. A nyünnyögés azért hallatszott, mert az akku elhalt, de a motor még járt. Generátorról ment csak a rádió, puffer nélkül. Mondjuk emlékeim szerint nem játszott le semmit. Itt viszont nem egy nap alatt halt meg az akku, hanem 10 perc telt el a leállítás és újraindítás között. Majd a sikeres indítást követően azonnal teljesen letérdelt az akku. És ez a második ilyen eset volt.
-
Ukeve
tag
válasz
Sirus86
üzenetére
Arra már nem emlékszem pontosan, hogy -3-ban fűtött-e rendesen, mert akkoriban nyilván a fűtőventi is szarakodott, aztán azt is cserélni kellett. Viszont, múlthéten meg ahogy jöttem tartós 140 felett, akkor nem volt gond a fűtéssel, olyan 7-10 fokban.
Ha nem lenne jól légtelenítve a hűtés, akkor nem minden fordulatszámon csinálná ezt? Nem pedig csak 4 ezer felett?
Diagra még nem lett rárakva az autó sajnos, az lenne az egyik következő lépés.
rob210:
Ezt szomorúan hallom.
Amikor elhoztam a szervízből annó és először produkálta ezt a túlzott ingadozást, akkor egyből hívtam azt, aki csinálta és azonnal rávágta, hogy termosztát lesz. De, ugye az cserélve lett és csak részben javult meg a hiba. -
belaazallat
addikt
válasz
Sirus86
üzenetére
Kaposvári vagyok, csak Vecsésen vettem. Gyertyát cserélem. Párom megy fel jövő héten Budapestre, de szerintem Rob be van táblázva, illetve páromban sincs hajlandóság, hogy elvigye a kocsit. Helyben majd márkaszervizbe beviszem, rakják diagra, remélem kiderül valami.
#98629 rob210
Köszi, akkor az lesz, diag és megnézzük mit mond!
Gyertya melyik?
Z274_BERU
UPT13P_BERU
Köszönöm szépen a segítséget! -
zsola400
senior tag
válasz
Sirus86
üzenetére
Ha gyári a tolató radar és egy szenzort lehuzol akkor letiltja a többit is, nem fog működni (ha utólagos a radar akkor ez a módszer működhet). Diaggal kellene megnézni, beírja a hibás szenzort vagy egyéb hibát, de lehet kábelköteg hiba is ahhoz viszont a köteget ki kell fűzni és végig nézni, hogy hol sérült.
-
válasz
Sirus86
üzenetére
Hasonló generációkban gondolkodj, özönvíz előtti OT-ekkel kár példálózni.
Volt anno teszt a Smart-ról is, hiába brutál erős önmagához képest a vázszerkezet, ha a nagy lassulás miatt a bennülőknek leszakadnak a belső szervei.#98325 den89 : Ezzel nem tudsz mit csinálni. Én is rühellem a suv-divatot, de ezt sikerült a cégeknek kibulizni, valahogy rá kellett venniük az embereket az egyre több haszonnal eladható járművekre.
-
troll81
addikt
-
válasz
Sirus86
üzenetére
Emberfüggő, semmivel sem különb a flottáknál a normál gazdák túlnyomó része...
A padlógáz-satufék és a gyakori rövid távok főleg télen, na ezek nagyobb károkat okoznak a flottás mivoltnál...
Az enyém flottás volt, óra szerint 117-tel vettem, most 250-nél jár.
110-es DPF-es 1.5dCi nem egy épp kicsi L3 kombiban.
A nálam lévő 8 év alatt én cseréltem(vagy a topikgazda) eddig: generátor-szabadonfutó, termosztát, 4 rugó, elől preventíve a toronycsapágyak is, kuplung végállás kapcsoló, kormány átvezető és magamnak javítottam a LED-es pótféklámpát. (ha valamit kihagytam volna és eszembe jut , majd leírom) Kop-kop! -
válasz
Sirus86
üzenetére
Szóval szétkaptam a tempoat kapcsolóját a kézzifék mellett. Ott volt valami szmötyi bent, ami kicsit égett szagú volt. Kiszedtem, kapott kontakszprét, mentem is vele, és már nem melegszik. Kellett egy kis türelem, mert nehezen engedte magát a kapcsoló, kellett hozzá telefon kijelző nyitó szett (lapos célszerszám, amivel a patentokat ki tudtam nyitni. Ilyen:

-
Veron
addikt
válasz
Sirus86
üzenetére
Köszi, kipróbálom, meg mindenképp kérek frissítést, ahogy az ablakemelőket is megnézetem.
Azt vettem észre, hogy ha belepakolok csak egy kb. 25 kg-os bőröndöt a csomagtartóba, akkor sokkal kényelmesebb lesz a hátsó rugózás. Van esetleg bármi, amit hosszú távon tehetnék a komfort érdekében (nem szeretnék mindig cementeszsákot cipelni a csomagtartóban
)? -
BigBlackDog
veterán
válasz
Sirus86
üzenetére
Abszolút, hasznos minden infó. Beázásra utaló nyomokat láttam már, csomagtér kárpit alatt volt feltűnően vizes és a csomagtérnyílás jobb felső sarkánál lehetett koszmegfolyás-nyomokat látni a belső kárpiton is (2008-as Grand volt az alany).Biztosítékház alatt a kormánytól balra-lent lévő táblát érted?
-
Piftuka
veterán
válasz
Sirus86
üzenetére
"Sajnos szinte minden jo motor kihullott a piacrol mar. Mert ami jo, azt nem adjak el, vagy ha eladjak, akkor nagyon draga."
Így van sajnos!
"Amig a Saab nem rohad, miert nem tartod meg es ujitatod fel?"
Sok éven át így volt. Megkapott mindent mindig, amire szüksége volt. Soha nem spóroltunk semmin. Most februárban volt az aktuális műszakija, előtte még egy vadonatúj gyári kuplungszett, és váltókulissza is került beszerelésre, a motor is kapott némi felújítást.
Alig telt el 1 hónap azóta, és most két másik probléma jött elő, ráadásul még a rozsda is megjelent, amivel foglalkozni kell.
Egyszerűen olyan sokat futott, és annyira régi, hogy most ha ez is kijavításra kerül, két hónap múlva jöhet más.
Ennyire régi autóknál ott van az esély, hogy nem csak a "szokásos" kopó alkatrészek hibásodnak meg időről-időre. (Igaz, ha mondjuk egy légkondit kicseréltetsz, akkor azért az várhatóan újabb tengernyi kilométerig jó lesz. Pl. közel 300.000 km után ebben is még az eredeti van.)
Azért nem mondtunk még le teljesen róla. Meghallgatjuk a szervizesünk véleményét, aztán ha úgy adódik, akkor "projekt/hobbi" autóként megtartjuk.
Viszont addig is, ill. attól függetlenül is, szükség van egy a fentebb említett másik autóra. -
szebe
addikt
válasz
Sirus86
üzenetére
Az a baj ezzel a 3-400 ezres futással, hogy fogalmunk sincs, hogy valójában mekkora a futásteljesítmény mögöttük.
Simán lehet, hogy a jobb (/kevésbé problémásabb) darabok ekkora futást bírnak megfelelő karbantartással, csak mire ideér, addigra tolat pár kört az egyenlítő mentén.
Másrészről meg aki új autót vesz, elenyésző százelékban tartja meg addig, hogy akár csak mondjuk ~200-at belepörgessen. -
-
válasz
Sirus86
üzenetére
3500€ a vételkor és majd folyamatosan termeli a különbözetet.
Csak télen rövid távokon nem fogyaszt jól a dezső, de még csak akkor éri el a benzines normál fogyasztási szintjét.
Ilyen felállásban a dezső csak akkor nem éri meg: ha ki lesz esetleg tiltva valahonnan, vagy a gázolaj ára elszáll a benzinhez képest. -
Zoli bácsi
őstag
válasz
Sirus86
üzenetére
Valami hasáb alakú kézi műszert dugott rá aminek mindkét végén kábel van, a hamutartó alatt van egy csatlakozó, arra. A műszer másik kábelját meg egy laptophoz csatlakoztatta, úgy mentünk egy kört, hogy anyósülésen ülve én fogtam a laptopot. Láttam is, hogy menet közben valami EGR...szöveget dob a laptop, de check engine akkor nem gyulladt ki.
Fogalmam sincs milyen szerkezet ez. Na mindegy, megnézem mennyire sikerült eltennem a papírokat (rádió kód miatt), aztán akkusaru levétel, meg hívom a szerelőt, hogy lépjünk következő fázisra, akkor szedjék szét azt a szelepet.
Lehet rossz tulajdonság, én nem szeretek világító check engine lámpával járkálni, van kollégám aki évekig így közlekedett.
Köszönöm a segítségeteket, úgy látom itt is nagyon jó csapat van.
-
dugo_
veterán
válasz
Sirus86
üzenetére
Vonatkozó snitt:
https://youtu.be/nwPtcqcqz00 -
rob210
Topikgazda
válasz
Sirus86
üzenetére
Na azok akkor tökönlőtték magukat, ezért ugyanis perelhető az épület tulajdonosa.
Biztonsági előírás, hogy áramszünet és technikai meghibásodás esetén minden elektromos zárnak oldania kell!!!
Azaz ott akkor van bezárva , ha áram alatt van, ha leveszed az áramot akkor elenged a mágnes vagy kiold a rugós retesz.
Legalábbis ez Magyarországon tűzvédelmi előírás, ilyet itthon nem engedélyeznek senkinek.
-
Jaded
őstag
-
szebe
addikt
-
kisgyerek85
senior tag
válasz
Sirus86
üzenetére
Igen, főleg úgy,hogy én 4 évszakos gumikon járok. Nyilván nagyobb út előtt végig szoktam ellenőrizni (a pótkereket is) azt tudom, hogy más a gumi nyomása -5 és mondjuk +25 fokba. 1,8 szerintem még nem vészesen alacsony, főleg,hogy nem egy nehéz autóról van szó, de mindenképpen több figyelmet fogok szentelni neki.
-
den89
tag
válasz
Sirus86
üzenetére
Bocsi, de egy pillanatra elgondolkodtam, hogy ezt így komolyan kérdezed-e.
Leszűrtem neked a spritmonitoron a 140 lóerős benzinesekre: [link] Az évhez én azt írtam, be, hogy 2020-tól. Ugyanis, ha jól tudom 2019-től rakják ezt a motort a Megane-ba.
Fix sebességen szerintem nem igazán releváns, hogy mennyit fogyaszt az autó, esetleg autópályán látom értelmét, ahol 100km-eket mész fix sebességen. Amit hozzávetőlegesen tudok mondani, hogy országúton 5,5 l körüli átlag hozható épeszűen közlekedve, de nagyon max 6 l, akkor már elég dinamikusan, sietősen vezettél és sok településen mentél keresztül. Fix 130 körül közlekedve ~6,5 l körüli átlagra tippelek (de ezt még nem volt alkalmam kipróbálni), város pedig 7,5-8 l (dimbes-dombos, sok lámpás, kistávok). De ez tényleg csak ilyen nagyjábóli 1 hét tapasztalat után. Azért megnézem majd neked, ha eszembe jut, ~90 körül úgy rémlik ~5 l körül majszol. -
Wiz Khalifa
veterán
válasz
Sirus86
üzenetére
Németben nem nehéz összehozni sok kilométert.
Tökömet, mikor angliából jöttem vagy oda mentem, mire végig mentem németen, leszáradt mindenem...Amúgy az én céges kocsim napi 800-900km-t megy. Én teszek bele 400-500-at, este meg a kollega 400-at. Ez heti 5 nap, hétvégén kb 400-600-at megy a 2 nap alatt. Szóval simán össze jön.

-
-
Wiz Khalifa
veterán
válasz
Sirus86
üzenetére
Ködfényszórónál nem huncuttság van. Van egy menetfény bele építve meg egy vadriasztó. Ennyi.
A sárvédő mivel műanyag nem rohad.
#96245norbert1998:
Hát nem tudom, nekem a 2004-es M2-n nem áll semmi sem össze vissza, pedig ez még idősebb is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Keresek Xbox Series S / Series X / Playstation 5 konzolokat
- ÚRIS10!!! RAMÁRON! LEGION 5 i7-13650HX 32GB RAM 1000GB SSD RTX 5070 8GB
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 128GB Red -2 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4684
- ÚJ 16" Dell Precision 5690 - Intel Ultra 7, 16 mag, 32 GB RAM, 512 GB SSD, RTX A1000 6GB 27% ÁFÁS
- Asus BTF White GAMING PC! 7800X3D / RTX 5070 Ti / B850 / 32GB 6000MHz / 2TB NVMe / 850w Gold!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Most már legalább tudom, hogy az ablak egy részét miért nem olvasztotta le télen.

Amikor elhoztam a szervízből annó és először produkálta ezt a túlzott ingadozást, akkor egyből hívtam azt, aki csinálta és azonnal rávágta, hogy termosztát lesz. De, ugye az cserélve lett és csak részben javult meg a hiba.

mycso
rob210