- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bambano: Bambanő háza tája
- V.Milán: 04.15. Ki mit csinál ma?
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- hcl: Xiaomi pumpa pumpálás
-
LOGOUT
Renault, topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Piftuka
veterán
válasz
Sirus86 #97129 üzenetére
"Sajnos szinte minden jo motor kihullott a piacrol mar. Mert ami jo, azt nem adjak el, vagy ha eladjak, akkor nagyon draga."
Így van sajnos!
"Amig a Saab nem rohad, miert nem tartod meg es ujitatod fel?"
Sok éven át így volt. Megkapott mindent mindig, amire szüksége volt. Soha nem spóroltunk semmin. Most februárban volt az aktuális műszakija, előtte még egy vadonatúj gyári kuplungszett, és váltókulissza is került beszerelésre, a motor is kapott némi felújítást.
Alig telt el 1 hónap azóta, és most két másik probléma jött elő, ráadásul még a rozsda is megjelent, amivel foglalkozni kell.
Egyszerűen olyan sokat futott, és annyira régi, hogy most ha ez is kijavításra kerül, két hónap múlva jöhet más.
Ennyire régi autóknál ott van az esély, hogy nem csak a "szokásos" kopó alkatrészek hibásodnak meg időről-időre. (Igaz, ha mondjuk egy légkondit kicseréltetsz, akkor azért az várhatóan újabb tengernyi kilométerig jó lesz. Pl. közel 300.000 km után ebben is még az eredeti van.)
Azért nem mondtunk még le teljesen róla. Meghallgatjuk a szervizesünk véleményét, aztán ha úgy adódik, akkor "projekt/hobbi" autóként megtartjuk.
Viszont addig is, ill. attól függetlenül is, szükség van egy a fentebb említett másik autóra. -
szebe
addikt
válasz
Sirus86 #97129 üzenetére
Az a baj ezzel a 3-400 ezres futással, hogy fogalmunk sincs, hogy valójában mekkora a futásteljesítmény mögöttük.
Simán lehet, hogy a jobb (/kevésbé problémásabb) darabok ekkora futást bírnak megfelelő karbantartással, csak mire ideér, addigra tolat pár kört az egyenlítő mentén.
Másrészről meg aki új autót vesz, elenyésző százelékban tartja meg addig, hogy akár csak mondjuk ~200-at belepörgessen. -
-
válasz
Sirus86 #97048 üzenetére
3500€ a vételkor és majd folyamatosan termeli a különbözetet.
Csak télen rövid távokon nem fogyaszt jól a dezső, de még csak akkor éri el a benzines normál fogyasztási szintjét.
Ilyen felállásban a dezső csak akkor nem éri meg: ha ki lesz esetleg tiltva valahonnan, vagy a gázolaj ára elszáll a benzinhez képest. -
Zoli bácsi
őstag
válasz
Sirus86 #96966 üzenetére
Valami hasáb alakú kézi műszert dugott rá aminek mindkét végén kábel van, a hamutartó alatt van egy csatlakozó, arra. A műszer másik kábelját meg egy laptophoz csatlakoztatta, úgy mentünk egy kört, hogy anyósülésen ülve én fogtam a laptopot. Láttam is, hogy menet közben valami EGR...szöveget dob a laptop, de check engine akkor nem gyulladt ki.
Fogalmam sincs milyen szerkezet ez. Na mindegy, megnézem mennyire sikerült eltennem a papírokat (rádió kód miatt), aztán akkusaru levétel, meg hívom a szerelőt, hogy lépjünk következő fázisra, akkor szedjék szét azt a szelepet.
Lehet rossz tulajdonság, én nem szeretek világító check engine lámpával járkálni, van kollégám aki évekig így közlekedett.
Köszönöm a segítségeteket, úgy látom itt is nagyon jó csapat van. -
dugo_
veterán
válasz
Sirus86 #96924 üzenetére
Vonatkozó snitt:
https://youtu.be/nwPtcqcqz00 -
rob210
Topikgazda
válasz
Sirus86 #96924 üzenetére
Na azok akkor tökönlőtték magukat, ezért ugyanis perelhető az épület tulajdonosa.
Biztonsági előírás, hogy áramszünet és technikai meghibásodás esetén minden elektromos zárnak oldania kell!!!
Azaz ott akkor van bezárva , ha áram alatt van, ha leveszed az áramot akkor elenged a mágnes vagy kiold a rugós retesz.
Legalábbis ez Magyarországon tűzvédelmi előírás, ilyet itthon nem engedélyeznek senkinek. -
Jaded
őstag
-
szebe
addikt
-
kisgyerek85
senior tag
válasz
Sirus86 #96742 üzenetére
Igen, főleg úgy,hogy én 4 évszakos gumikon járok. Nyilván nagyobb út előtt végig szoktam ellenőrizni (a pótkereket is) azt tudom, hogy más a gumi nyomása -5 és mondjuk +25 fokba. 1,8 szerintem még nem vészesen alacsony, főleg,hogy nem egy nehéz autóról van szó, de mindenképpen több figyelmet fogok szentelni neki.
-
den89
tag
válasz
Sirus86 #96551 üzenetére
Bocsi, de egy pillanatra elgondolkodtam, hogy ezt így komolyan kérdezed-e.
Leszűrtem neked a spritmonitoron a 140 lóerős benzinesekre: [link] Az évhez én azt írtam, be, hogy 2020-tól. Ugyanis, ha jól tudom 2019-től rakják ezt a motort a Megane-ba.
Fix sebességen szerintem nem igazán releváns, hogy mennyit fogyaszt az autó, esetleg autópályán látom értelmét, ahol 100km-eket mész fix sebességen. Amit hozzávetőlegesen tudok mondani, hogy országúton 5,5 l körüli átlag hozható épeszűen közlekedve, de nagyon max 6 l, akkor már elég dinamikusan, sietősen vezettél és sok településen mentél keresztül. Fix 130 körül közlekedve ~6,5 l körüli átlagra tippelek (de ezt még nem volt alkalmam kipróbálni), város pedig 7,5-8 l (dimbes-dombos, sok lámpás, kistávok). De ez tényleg csak ilyen nagyjábóli 1 hét tapasztalat után. Azért megnézem majd neked, ha eszembe jut, ~90 körül úgy rémlik ~5 l körül majszol. -
Wiz Khalifa
veterán
válasz
Sirus86 #96312 üzenetére
Németben nem nehéz összehozni sok kilométert.
Tökömet, mikor angliából jöttem vagy oda mentem, mire végig mentem németen, leszáradt mindenem...
Amúgy az én céges kocsim napi 800-900km-t megy. Én teszek bele 400-500-at, este meg a kollega 400-at. Ez heti 5 nap, hétvégén kb 400-600-at megy a 2 nap alatt. Szóval simán össze jön.
-
-
Wiz Khalifa
veterán
válasz
Sirus86 #96242 üzenetére
Ködfényszórónál nem huncuttság van. Van egy menetfény bele építve meg egy vadriasztó. Ennyi.
A sárvédő mivel műanyag nem rohad.
#96245norbert1998:
Hát nem tudom, nekem a 2004-es M2-n nem áll semmi sem össze vissza, pedig ez még idősebb is. -
Wiz Khalifa
veterán
válasz
Sirus86 #96230 üzenetére
Nekem nem a zárral van a bajom, hanem a kulcskártyáim szarakodnak, emiatt nem tudom bezárni, vagy kinyitni a kocsit ha olyan van.
#96234Sirus86:
Nekem nem az van hogy nem tudja bezárni hanem a kártyák úgy viselkednek mint ha elem se lenne benne. Ennyi.Mind1, majd átalakítom a kocsit Mr Bean módszerrel.
-
Gergello
addikt
válasz
Sirus86 #96111 üzenetére
Ebben olyan 6-8 biztosítékot találtam világításra, de lehet van több is.
bal fényszóró
jobb fényszóró
bal tompított
jobb tompított
bal helyzetjelző
jobb helyzetjelző
a ködlámpánál nem emlékszem, hogy ott is kettő van.ha valaki nem tudta -mint én-, akkor a helyzetjelző a "side light" ebben az angol használatiban.
-
johnny576
csendes tag
válasz
Sirus86 #95999 üzenetére
Nekem pl azért olyan állapotúak a használt autóim, mert család+építkezés mellett kevés időm marad rájuk és "kiszervezni" sem tudom a munkát. Itt Győrben eddig bármilyen szerelővel csak ráb*sztam, rosszabb lett az autó mint volt. Kifizetném én, csak csinálják meg rendesen, becsülettel. De egyre inkább az a divat, hogy drágán és szarul dolgoznak. Biztos nem én vagyok az egyetlen aki így járt.
Szóval lehet hogy van/lenne pénz és igény karbantartásra/javításra, csak nincs aki megcsinálja. Aki meg elvállalja hogy megcsinálja, abban nincs gerinc. -
válasz
Sirus86 #95629 üzenetére
Itt a lényeg a szabadrablás! Ami a tiéd, az sem a tiéd...
+Zeon:
Ha jól vettem ki az eddig írtakból, a bennülők szerencsére megúszták. Most ez a legfontosabb.
Nemrég egy céges munkatársat vert telibe egy kisbuszos sorőr.
Lámpás kereszteződésben ugye zöld két szemközti oldalon, de a kisbusz balra fordult nagygázzal, telibe a szemben egyenes jövőbe. -
tycon
tag
válasz
Sirus86 #95558 üzenetére
Tekintettel arra, hogy eddig senki más nemigen javította az autóimat, most meg lépni se bírok, a Hecht fűnyíró hozzá vett olajleszívó csövét bedugtam a pálca helyére és a kis pumpájával kiszívtam a Laguna II olaját. Így is lejött az 5 liter betöltöttből 4, 10000km után. Így lett a fejletthaladó olajcserém. Az olajszűrő az csak egy behajlás, a 3 körmös letekerővel. Mondjuk eléggé beszívódott a szívó tartály.
-
-
MasterMark
titán
válasz
Sirus86 #95479 üzenetére
Onnantól volt kötelező benzines autóra, de létezni létezett már előtte is, és voltak akik már előbb is rárakták.
Viszont elsőre nem sikerült csatlakozni. Áramot ad, de egyik protokollal se ismeri fel. Viszont most olvasgattam, hogy lehet adni kell neki időt, mielőtt próbálna csatlakozni.
viszont sehol nem találtam egyértelműen, hogy kéne-e működjön. -
Veron
addikt
válasz
Sirus86 #95467 üzenetére
Mondjuk ilyen?
Nem lesz koszos, grafitos a nyelv amit bedugsz, hogy aztán kihúzva jól beletöröld a kabátodba? -
Wiz Khalifa
veterán
válasz
Sirus86 #95401 üzenetére
Kíváncsi leszek majd, hogy ez megoldja-e, kövi hónapban megveszem a gyári újat, meg megkapja a kétliteresnek a vezérlés burkolati elemét ami által a toronynál is be lehet tenni még egy motortartót és elvileg azzal atom stabilan fog állni a motor. Haver kétliteres M2 hatchback-je olyan gyárilag és eszméletlen mennyit számít.
-
Wiz Khalifa
veterán
válasz
Sirus86 #95399 üzenetére
A bal felső motortartó bak (a vezérlés melletti) amúgy cserés mert szinte új a bak, de annyira puha hogy a motort simán tudom ide-oda mozgatni tőle. Lehet az lesz a ludas.
Azt tudom hogy a Megane nem egy Lexus, de a Thalia nem ilyen volt és azért a Thalia-Megane között fényévek vannak. -
kisgyerek85
senior tag
válasz
Sirus86 #95383 üzenetére
Nálam is Bosch Aero van fent. 2021.02 hónapban vettem az autót, a lapátról a gumi le volt szakadva, ezért gyorsan kellett másik. Azóta bírják és még nem látom, hogy cserélni kellene. Anno 8500 forintot fizettem érte, nem tudom most mennyi lehet az ára, de nagyon megérte (clio 4)
Cégesre Bosoko márkát szoktam venni, azzal vegyes a tapasztalat. Egyik autón jó, a másikra is lett vásárolva, de az első törléstől húzz csíkot szemmagasságba -
tycon
tag
válasz
Sirus86 #95345 üzenetére
Nem cseszted el, természetesen. A picihez meg gratulálok, és a 10 évhez is. A lábát nyilván nézted, mikor választottál. (Tudom, a nő választja ki azt a férfit, aki kiválasztja őt.) A nejem is a 850-es után a Ladában azt mondta, ő szereti a nagy és gyors, erős autókat. És hát utána Tempra(turbós, digitális műszerfallal, turbónyomásmérővel), majd Laguna II107LE, Laguna II. ránf. 130LE, most az elment, 18 év után, és lett Avensis 130kW. Nlunk két kuvik lakik a geredák végén, le is tisztelik a falat a gombócokkal, de átnézik a kertet gebinbe. Azért vannak itt, mert egy agusztus 20-kor a kéményen beesett a kemencébe. Furcsa hangokat hallott reggel a nejem. Tekintgetett kifele az üvegajtón. Kapott vizet, májat, este elengedtük. Azóta itt van, a nőjével. Vagy a fiújával.
-
szebe
addikt
válasz
Sirus86 #95276 üzenetére
A diohejazas is koltseg es nyug
Manapság nem nagyon fogsz találni olyat, ami ne kokszosodna, mert ez a közvetlen befecsi velejárója. Legkésőbb 100-120k körül begurítod egy tisztításra, és akkor a következő 100-120 ezerre meg is vagy.
Igen, létező probléma, foglalkozni kell vele, de mivel nem nagyon van más (főleg bizonyos évjárat után), ezért együtt kell vele élni. -
Veron
addikt
válasz
Sirus86 #95252 üzenetére
Elvittem a Carnetbe is a Pesti útra. Ég és föld az ügyfélélmény a kőbányai Baumgartnerhez képest.
Megnéztünk két másik Arkanat, mindkettőben ugyanolyan heterogén volt a LED. Ennek ellenére elküldik a Renault-nak is véleményezésre, fotókkal illusztrálva.
Az ülésfűtésre szerintük nem létezik beállítás, ami bár fura, de lehet tényleg így van, kénytelen vagyok elhinni.
A klímán meg szoftvert frissítettek, az érhet valamit.
Ugyan semmi sem javult meg, de sokkal édesebb szájízzel távoztam. A Pesti úti Carnetet nyugodt szívvel ajánlom.
-
-
tycon
tag
válasz
Sirus86 #94746 üzenetére
Én imádtam a tervezést. amikor már egyedül tervezet, én voltam műszaki tervező, egy másik az elektromos, a 3. meg a szoftveres, na az érdekes volt. Én nem tudtam a másiknak segíteni, de körbe viszont. A főnök meg mondta, ilyen és ilyen a rendelés, ilyen legyen. De főnök ilyet még nem csináltunk soha. Nem baj, el van adva. Na, akkor csináld, találd ki! Elsőre, tervezésre, gyártásra, tesztre. Szívizomra, stresszre isteni teszt!
-
den89
tag
válasz
Sirus86 #94676 üzenetére
A taxisok nagy része dicsérni fogja a saját autóját, ez emberi tulajdonság. Rájuk meg főleg igaz.
Na meg ők meg vannak veszve a fogyasztásért (joggal persze), ha keveset fogyaszt az autó és nincs vele gond, nyilván mi baja lenne vele? Amúgy ez manapság nagy dolog, hogy 200k km-ig nem kell hozzányúlni egy autóhoz? Költői kérdés, mert sajnos sejtem, hogy az. Nekem a 2007-es 1.5 dci Megane-ommal 3-4 évvel ezelőttig (kb 200-220k km) semmi gond nem volt, a kopókon kívül kb hozzá sem volt nyúlva. Mondjuk azóta viszont az autó árához képest sokat költöttem rá. (~600 k-nál vagyok ~2 év alatt, jó ebben van egy vezérlés+hosszbordás, ami független az autó állapotától és korától)
Pár hónapja taxiztam, elektromos autóval volt az úriember (Hyundai). Beszélgettünk kicsit. Mondtam is, hogy városba a legjobb az elektromos autó, ehhez nem fér kétség. Válasza: nem csak oda, amúgy is ez a legjobb mindenhova. (Aha, mondom magamban ok... neked biztos igazad van. Indulj el egy 800 km-es nyaralásra vele, ahol esetleg még kirándulsz is jobbra-balra... vagy csak itthon egy 200 km-es útra, és nézegesd, hogy hazaérsz-e)
-
Veron
addikt
válasz
Sirus86 #94373 üzenetére
paradox módon a kinézett Megane Phev RS line felszereltségű, aminek semmi de semmi értelme.
#94371den89: tényleg nem tudom megítélni, próbaúton nem tűnt gyengének. De csak országúton mentünk max. 120 km/h körül, nem tudom milyen autópályán.
Erre húz most a szívem, mert kímélem a benzinmotort, kevesebbet eszik, olcsóbb a vételár és kevésbé féltem, mint a vatta új Arkanát. De tény, hogy lehet harmatos autópályán, öregebb, alig van rajta már garancia és a csomagtartója is kisebb. -
tycon
tag
válasz
Sirus86 #94279 üzenetére
És hát mivel generátorszíj, hosszbordás. És jól belesimul. Szerintem szerencséd van, hogy megtaláltad. Mert max. ha leveszed a generátort és vele a szíjat, akkor előbukkanhat. De én pl. miért venném le a szíjat, elég ha a feszítőt kiakasztom és kibillentem a szíjat. Nem skubizom végig. De én nyilván slendrián vagyok. Persze nem, csak mindig a legkisebb szükséges feladatot végzem. Sajnos már azt sem.
-
dellfanboy
őstag
válasz
Sirus86 #94273 üzenetére
generator hiba miatt GTK lenne?
sztem ott is vannak szakik akik felujitanak generatort, a kerdes, az hogy megtalalod-e oket.
barmilyen szervizbe betolod elobb fognak plug&play modra alkatreszt ki-beszerelni, minthogy gondolkozzanak/ diagnosztizaljanak/ es javitsak az alkatreszt...
de ha tenyleg csak a generator a problema en megveszem
-
Mezga Aladár
veterán
válasz
Sirus86 #94190 üzenetére
Céges flotta mindig márkaszervízben szervízelve.
A Suberb 2-nél futottunk bele a dugattyú gyűrű problémába, sajnos szavatossági időn túl.
2 autót is érintett. Ennyi ami komolyabb. A vízpumpa típushiba a 200 kw körüli motoroknál majd mindegyikbe garin belül cserélni kellett. -
MasterMark
titán
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Motorola Edge 60 Fusion - nem csak a forma időtálló
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Autós topik
- Assassin’s Creed Shadows teszt
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- Ingatlanos topic!
- Milyen autót vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- További aktív témák...
- Raktáron! Új EVSE EV 3 fázisú 11kW-os hálózati töltők elektromos autókhoz, 3 év garanciával!
- Techsend Electric Scooter Cyber Monster elektromos roller 2024, garanciával, eladó!
- AWS 5x108 R17 felni + Bridgestone Potenza Sport gumi
- Nitro Concepts E250 (Gamer szék)
- Lapierre e-Zesty AM 9.2 Fully carbon Ebike
- Samsung S23 128GB / normál állapotban / 12 hónap jótállásal
- Honor 200 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Új FULL HD webkamera + Számla
- Csere-Beszámítás! Gamer Számítógép játékra! I5 14600KF / RTX 3080Ti / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Telefon felvásárlás!! Honor Magic6 Lite, Honor Magic6 Pro, Honor Magic7 Lite, Honor Magic7 Pro
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest