Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Gurulunk, WAZE?!
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- eBay-es kütyük kis pénzért
- gerner1
-
LOGOUT
Renault, topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Nordik
őstag
Ma végre el tudtam vinni a Meganet gyári diagra az alapjarati dadogas miatt. A szaki szerint akit amúgy régről ismerek, renault szervizes volt mielőtt megnyitotta a saját helyet nem látott Clipel hibát, szép értékeket produkál a gép, tárolt hiba sincs. Szerinte lehetséges, hogy valamelyik trafó nem az igazi mar, de ő jelen pillanatban nem nyúlna hozzá. Mondta is, hogy trafok halnak meg így, hogy először csak alapjáraton dadog. Egyébként hozzá tette ezek a motorok elég szegeny keverékkel járnak amit ugye teljes mértékben számítógép illetve jeladok vezerelnek így nehéz elvárni egy akkori technikatol, hogy tökéletes legyen. Hát meglátjuk, feleslegesen nem cserelek trafokat egyelőre.

-
eTrade
tag
120 éves a Renault!!!

További képek:
https://prohardver.hu/dl/upc/2018-07/26/381582_hgxdmp3yysum5zho_20180726_112733_hdr.jpghttps://prohardver.hu/dl/upc/2018-07/26/381582_gyllzjeaneta9azj_20180726_112726_hdr.jpg
https://prohardver.hu/dl/upc/2018-07/26/381582_nn95xtuyuvk5denc_20180726_112617_hdr.jpg
https://prohardver.hu/dl/upc/2018-07/26/381582_fo5zjoasoysk4dwx_20180726_112626_hdr.jpg
https://prohardver.hu/dl/upc/2018-07/26/381582_avnrpttumgcjd895_20180726_112641_hdr.jpg
https://prohardver.hu/dl/upc/2018-07/26/381582_akvwz0caaay6w9t1_20180726_112442_hdr.jpg
https://prohardver.hu/dl/upc/2018-07/26/381582_uclvjeyibekckglj_20180726_112400_hdr.jpg
https://prohardver.hu/dl/upc/2018-07/26/381582_fpjd6qgzsxiy578m_20180726_112132_hdr.jpg
https://prohardver.hu/dl/upc/2018-07/26/381582_ajnmjnxnkzpt46zj_20180726_112241_hdr.jpg
https://prohardver.hu/dl/upc/2018-07/26/381582_typ2jkwmaiasbvyj_20180726_112248_hdr.jpg
https://prohardver.hu/dl/upc/2018-07/26/381582_uinwfsruwpm8rpaa_20180726_112347_hdr.jpg
-
molnarpeter
nagyúr
válasz
sketchifun
üzenetére
Mennyi lenne a keret kb? Ha nem engednek a puttonyosból, próbálhatod terelni valami 5 fős verzió felé is szerintem, pl Kangoo.
-
sketchifun
senior tag
Uraim.
Céges kocsi lészen, lévén hogy a főnökség elégedett velem.
Puttonyost akartak rámsózni, mert az milyen jó lesz nekem, hálistennek lealkudtam kombira. És azon belül is a 2-es Megane tetszik. Nyilván a hármas mégjobban, de ezt az ötletemet hamar rövidrezárta a vezérkar. Miért ilyen olcsó a 2-es? A legolcsóbb duplájáért is van, hasonló felszereltséggel.
Egyet sem néztem még meg, egyenlőre a típus kiválasztását próbálom véghez vinni.
-
zibo73
aktív tag
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem,hogy M2 hátsó féknyereg kézifék tengely felújítható?
Annyira szorul,hogy csavarhúzóval kell vissza tolni,hogy ne fogjon a fék.
Köszi! -
mycso
Topikgazda
válasz
LamerGyuri
üzenetére
Menetfényhez: megane 1 és 2: motortéri biztosíték doboz mögött lévő kábelkorbácsban a citromsárga vezeték.
-
Josi
senior tag
válasz
LamerGyuri
üzenetére
Milyen autó?
Nekem a Megane I-en a motortéri biztosítékdoboz lett megcsapolva, onnan megy a menetfény vezérlése.
-
rob210
Topikgazda
válasz
LamerGyuri
üzenetére
Nem tudom, hogy mihez kell, de pl. az ablaktörlő és minden egyébb berendezés ami csak akkor működik, ha elfordítod a gyújtáskulcsot.
-
LamerGyuri
senior tag
válasz
orosziem81
üzenetére
Az lesz a vége; csak ma már fáradt voltam hozzá, és hátha tud valaki valami biztos pontot.
rob210: menetfénynek jel. Csak nincs kedvem bemadzagolni a gyújtáskulcsig

-
orosziem81
tag
válasz
LamerGyuri
üzenetére
Műszeres kimérés nem megoldható?
Esetleg ami világítással is kapcsolatos? -
orosziem81
tag
válasz
üzenetére
Naccsegíccség vóna a hétköznapi embernek, mint én is, hogy a 300 ezer feletti futású motor mitől fog további hibamentest produkálni.
Egyik oldalról ez az állítás, másikról meg az.Az említett sokat futott motorok meg van egy olyan gyanúm, hogy nem statisztikázhatóak a millió és egy számú használati, gondoskodós és "szartok rá menjen" szokás miatt. Én csak az elmúlt 3 évben 3 féle motorolajjal etettem a teknőt. Ment, néha hibázott, aztán megint ment. Az állapotáról és az olajok hatásáról semmi visszacsatolásom nincsen

-
LamerGyuri
senior tag
Hol találok a motortérben olyan kábelt, ami a gyújtással együtt kerül csak áram alá?
-
törölt tag
válasz
orosziem81
üzenetére
Van minden motorszériának egy szintje amit bele kell rakni, fölötte már eltérő melyik mennyire reagál a jobb olajra. Ezek a motorok nem igazán profitálnak az észter vagy PIO alapú olajokból, mert szerkezetileg nem háklisak ilyenre. Viszont lefele már nagyon érzékenyek lesznek arra, ha csak egy félszintetikus 10W40-et kapnak.
Az ásványi olajból kinyert szintetikus Elf elég nekik. Vannak már ezek a motorok olyan idősek és annyit futottak, hogy a gyakorlati tapasztalat stabilan alátámasztja.
Persze bármit lehet belerakni akinek ami tetszik, csak a viszkozitása, meg a Renault szabványnak feleljen meg. Viszkozitásban ha el is van térve akkor a hideg oldaliból egyet kell lefele, többet nem érdemes (itthon, Szibériában más lenne a helyzet). Azt meg már megtettük, mert a gyári ajánlás az 10W lenne, de 5W mondtunk rá. -
Xantomas
őstag
A gyári szélvédő vízlepergető bevonat maradványait mivel lehet eltávolítani a szélvédőről?
Ahol az ablaktörlő lapát éri a szélvédőt, ott filmet képez víz (teljesen lekokopott róla), ahol nem, ott lepereg.Különböző alkoholokon nevetett egy sort, autópolír pasztán szintén nevetett.
Vagy egyszerűen vigyem el egy bevonatos céghez, ők úgyis tudják a dolgukat?
-
polonic
félisten
válasz
orosziem81
üzenetére
Ami ásványi olajból készül motorolaj, az soha nem lesz szintetikus. Márpedig kőolajból készül kb minden.
A motul észter bázisú, de ott sem mindegyik.Égéstér téma volt nem régen.
-
törölt tag
válasz
Robi81
üzenetére
Az Elf olajok jó minőségűek, nem szükséges alternatívát használni, itt is sokan azt használják és probléma nem volt vele. Drágább olajokat azok szoktak akik hajtják nagyon az autót (150+ Km/h) vagy nem szeretik a dízel kattogását (nyilván dízelnél) vagy ha kopott a motor is igényli a speciálisabb olajat már (fentebb van is egy fotó egy ilyenről). Abba már drágább olaj kell meg adalék.
Ha mégis más kerül bele a legfontosabb a Renault megfelelő számú követelménye és a viszkozitás betartása. Arra érzékenyek.
-
törölt tag
válasz
Robi81
üzenetére
A Rönónak a kétezres évekbeli 16 szelepes benzineseibe Elf 5W30 kell (kivéve a sport verziókat) és 1év/10eKm csereperiódussal cserélni. Extrém igénybevételnél kell mást beletenni.
Rakhatsz bele mást csak nincs értelme. Sűrűbbet viszont nem érdemes semmiképp, se a hidrotőkék miatt, se a butakerék miatt. -
csibor
addikt
Ha már témánál vagyunk. Nekem sem tölt a generátor. Vagyis reggel mérjük ki. Ha a generátor jó, még mi lehet a hiba? Hab a tortán a legnagyobb esőben megállt az ablaktörlő motor. Mennyire nehéz cserélni? Megane 1 ph2 1.6 16v
-
rob210
Topikgazda
Szívem szerint a 10W40 es részt kitörölném a hszből.
Kérlek ilyet ne írj le.
Abba a motorba max afrikába tennék 10W40et.
Hidegben úgy fog csattogni az összes szelep mint egy varrógép és a hidrotőkék tönkre is mennek rövid idő alatt.Abba a motorba 5W30 / 5w40 a gyári ajánlás. A mi éghajlatunkon.

-
Robi81
tag
Sziasztok
Megane 2 '.6 16v milyen olajat ajánlottok?
Most lessz aktuális a csere és fogok is menni mostnába nagyobb távokat igy gondoltam veszek bele valami jobbat?Mit ajánlottok? -
Bass
addikt
válasz
diablo1984
üzenetére
Elektromos ablak nincs a veszvillogo okes. Megpucoltam a foglalatokat is most úgy nez ki jó. A foglalat csatlakozojánál az egyik a tövében egesnyom van a muanyagon,mint ha tul lett volna terhelve.A ph2 hatsó lámpái kompatibilisek ezzel a kasznival lehet kicserélnem olyanra.
-
törölt tag
válasz
LamerGyuri
üzenetére
Dupla.
-
Bass
addikt
Sziasztok clio 2-m hatul elkezdett szorakozni,ha indexelek a helyzetjelzovel felvaltva villog,a hatso testkabeleket mar leszedtem megcsiszoltam habar mint ha uj lett volna,semmi rozsda. Hol fordulhat elo meg hiba ami ezt okozhatja?
-
törölt tag
válasz
LamerGyuri
üzenetére
Ó, pedig ez alap dolog, nem vagyunk egy svéd szinten, hogy +1-nél már húzzák a szájukat... Legnagyobb problémája a magyarnak a sebességhatárokkal van, meg azokkal akik be akarják tartani, már azzal is aki csak nagyjából felülről karcolva. Jó persze követési távolságot meg jobbra tartást, jobbkezet, tükröt, indexet, cipzárt sem ismeri, de legagresszívebben a sebességhatár betartására reagálnak. Alapvető forgalmi helyzeteket sem képesen nyugodtan kezelni, ha az lassul.
A magyar autós stresszes, nyugtalan, feszült, idegbeteg, a családi/munkahelyi elnyomásokat, frusztrációt mind kiadja a környezetére és autós társaira és ezzel nyugtatja magát, ennek legalapabb módszere a nyomom a gázt és anyázok, tolok le mindenki.
Persze nem mindenki ilyen, de sokan. Vannak akik szépen betartják a szabályokat, meg vannak akik totyognak, ezek is sokan vannak. Elég vegyes a felhozatal, ez egy multifunkciós jól figyelő és alkalmazkodó autós társadalmat igényelne. Na hát az itthoni ember nem ilyen...
Ráadásul világszinten nálunk is a legmagasabbak között vannak az engedélyezett sebességhatárok (90/130) és a sebességtúllépések büntetése is a leglazábbak között van (105/150). Ehhez képest még van akinek ez sem elég... -
diablo1984
veterán
válasz
forceberg
üzenetére
Főleg próbálj meg a közèpső vagy belső sávban annyival menni, komolyan mondom tragèdia. A másik tragèdia, mikor más mondja meg, hogy mit lehet vagy mit nem! Mondom èn úgy, hogy 10 èvig teherautóztam(máig nèha vezetnem kell), komolyan a 3 sávos nulláson tragèdia amit a sètakocsikázósok tartanak, ők ráèrnek, a tachográfosok nem....
-
Xantomas
őstag
válasz
LamerGyuri
üzenetére
Ilyen az, vannak akik nem képesek elfogadni, hogy vannak társadalmilag elfogadott szabályok, és nem az ő érdekében működik a világ.
Sőt, van amikor a 60-as táblánál, záróvonalnál melléd jön, lehúzza az ablakot, és úgy üvölt át, mert valaki fel merészeli őt tartani. Nagyon nehéz kibírni, hogy ne szóljak ilyenkor vissza. Ha igen, és megelőz, akkor jönnek a büntetőfékezések, a ködzáró fény használata, ha meg nem előz meg, akkor felkapcsolja a refit, és tükrön keresztül szándékosan elvakít, és hasonlók.
Mióta megvan a CC, ezek száma erősen megnövekedett. A havi 2-3 pszicho-szociopata megvan. -
válasz
LamerGyuri
üzenetére
A 0-áson próbálj meg 80-85-tel menni, csak úgy tolnak majd le a nyergesek, amiknek 70 lenne a megengedett...
-
LamerGyuri
senior tag
válasz
kisgyerek85
üzenetére
A szabályok betartásától durran el az emberek agya? Érdekes ezt olvasni...
-
kisgyerek85
senior tag
válasz
molnarpeter
üzenetére
Mióta felújítanak azóta nem volt trafizó rendőr, sőt rendőr jelenlét sem. Egyedül annyi, hogy a véda át van állítva 60km/h sebességre, az alatt be kell tartani, mert többektől lehetett hallani, hogy beleszaladtak miután lezárták Fót /Dunakeszitől a 2 sávot és korlátozták a sebességet 60-ra.
-
molnarpeter
nagyúr
válasz
kisgyerek85
üzenetére
Mostanában jöttem arra óvatosan, több helyen írt rendőri jelenlétet vagy trafit waze és 'hunter, de végülis nem volt semmi (de azon a 2 percen nem múlik). Előtte M0 meg koccanás volt a dugóban

-
válasz
kisgyerek85
üzenetére
Ez az, hogy igazából én sem tartom be, mert +14-re állítom a tempomatot... de ez sokaknak kevés.
-
kisgyerek85
senior tag
válasz
forceberg
üzenetére
Multkor hazafele menet M3-M0 felol a STOP tablanal beengedek egy autot (ugye itt kabe mindenki beenged egyet,nem is ezen van a hangsuly) gondolom az elottem levo belotte a tempomatot olyan 70-re, ő lett vegul a sorvezeto,mert elotte mar senki se volt, Sződnèl kint van a 40es tabla,visszabbvett a tempobol,latom mogottunk hosszu sor na es ekkor jott az,hogy egy par embernek eldurrant az agya es elozgetesbe kezdtek. En ugy voltam,h kivarom (amugy is csak nagyon indokolt esetben elozok zarovonalon) max majd Radnal ahol lehet mar elozni,mert ketsavos lesz akkor letolom,de nem volt ra szuksegem,mert beallt olyan 100-105 koze

Amugy jo megfigyelni ekezet,hogy ha te szepen betartasz mindent, akkor masoknak,hogy eldurran az agyuk. -
válasz
kisgyerek85
üzenetére
A M0 déli szakaszát elkezdték lezárni, 60-as táblák kerültek ki, 74-re szoktam állítani a tempomatot, még a kamionok is tolnak.
Ausztriában a pályán, ahol 80-as tábla van, ott 90-re állítottam a tempomatot, de néha kínos érzés volt, hogy mindenkit megelőztem... (bár elvileg ott bizonyos helyeken nagy a bünti..) -
kisgyerek85
senior tag
-
rob210
Topikgazda
-
törölt tag
[link]
Van amit a Megane sem bír ki, bár a családot megvédte, lehet az idős sofőrnél más volt a probléma és egy fiatalabb túlélte volna. Nem látom viszont az oldallégzsákok kinyílását, pedig ezekbe alaptartozék mindbe. Viszont senki nem ellenőrizteti soha az is fix, egy 16-20 éves kocsinál pláne. -
opti06
aktív tag
Sziasztok!
Két év után végre meg lett csinálva klíma, (kompresszor tömszelence csere)
töltés stb..
töltés után hazajöttem kb. 20km hibamentesen kocsi leállít, utána indításnál viszont már világít a STOP és akku jel..elvileg nem lehetne köze a klímához, csak teljessség képe végett írtam le.
Probléma:
Generátor nem tölt.
fesz szabályzó működik, szénkefék jók, tisztítva.
tavaly volt felújítva pálya csapágy stb...
test van.mi lehet a gond? netán nem kapja meg a jelet, hogy menne a kocsi?
jövő héten tudom csak elvinni villamosságihoz generátort megnézze rendesen, de nem hiszem el, hogy azzal lenne baj.clio ii bosch generátor
-
válasz
laslie92
üzenetére
Van egy ugyanilyen verdám, csak csapott hátú.
Az EGR-t első alkalommal nekem is úgy kellett kiütlegelnem a helyéről. Akkor legalább 200e volt már benne.
Már nem emlékszem a pontos sorrendre, de lehet, hogy előtte le kell venni a pipacsövet.
Az EGR-t 3 csavar tartja. Hány km van benne/ mióta van nálad? Akár a csúcsokra is érdemes lehet ránézni, a hírhedt Delphi rendszer, mondjuk nekem 350e-nél még eredetiek. -
polonic
félisten
Ha kiveszem az akkut, akkor az auto elfelejt mindent.
Mi az a minden?
Meg mit kell csinálni, ha visszarakom az akkut, hogy újratanítsam az autónak a dolgokat?Robbal beszéltük ezt a múltkor, de jól elfelejtettem. Mert keretben sem voltam, nemhogy képben.

-
törölt tag
Védd a Rönódat.
-
ilyenezalaci
tag
válasz
LamerGyuri
üzenetére
Köszi, továbbítom az ismerős tulajnak az infót.
-
rsf
senior tag
Na nekifogok az Android auto aktiválásnak a kocsimon.... Megane3 Rlink1
Jövök vissza majd beszámolni.
Üdv. -
rob210
Topikgazda
válasz
xuldar
üzenetére
Mi a baj a szívómotor kontra Verylubbal?
(csak azért kérdezem, mert én azt használom, azt is.
)Az 1 stage csak egyszeri foglalkozást igényel, belenoymod azt jólvan, következő olajcseréig.
A másikat ugye adagolni kell, mert nem egyszerre megy bele.
Én az 1 staget még sosem használtam erről nem tudok nyilatkozni, a másik viszont jelentősen tud segíteni kopott alkatrészek esetén. Van motorhoz, szervóhoz, váltóhoz.Gyakorlati példa a szervószivattyúm. Amit már leírtam itt, hogy 4 éve cserélni kellett volna a szervíz szerint és valóban vonyított már, bexadóztam és azóta is kussban teszi a dolgát. 300km alatt megjavult.
Illetve skoda fabiában, a hengerek kompressziója igen gyalázatos volt 11.2, 11.6, 11.1, 11.7
kezelés után 11.6, 11.7, 11.6, 11.8
12 bar lenne a gyári. -
laslie92
senior tag
Sziasztok. SZeretném megtudni hátha van valakinek valami ötlete. Van egy Renault Megane 2 -sem 1.5 DCI 82LE 2003-as évjárat. Az autó hidegen melegen pöcre indúl. Mosdtanában észre vettem,hogy hírtelen gyorsításnál néha Injection faul. Utána rá jöttem,hogy csak akkor csinálja ha meleg a motor és több 10 km-t megtettem vele. Hidegen semmi probléma. Ami viszont zavar "hidegen" megvan az erő is de utána mint ha elfogyna belőle. Nem tudom,hogy az EGR szelep okozhatja-e ,de levettem a csövet és olajos volt és ahogy benyúltam újjal van bene valami fekete trutymó. Lehet,hogy nem nyit vagy zár az EGR? Nagyon örülnék ha lenne itt egy szerelő kolega aki tudna javasolni valamit. Esetleg Miskolc vagy Eger környékén rá tudna nézni az autómra. Mert sajnos akinél voltam ezzel a híbával azt mondta,hogy semmi baja meg ne előzgessek vele mert ez a kocsi nem arra való

-
M@rdel
őstag
Sziasztok,
Régebben érdeklődtem a kormány összekötő rúd cseréről, ezen szerencsére már túl vagyok, könnyebb volt mint gondoltam.
Kapott az autó még vezérlés cserét, szelep beállítást, új gumikat, lámpa polírt, motor és sebváltó olaj is a garázsban van.
És kapott még bevonatolt Textar féktárcsákat.
Viszont az előző tárcsa leszerelésénél az egyik M8 tárcsa rögzítő csavar nem nagyon akart kijönni, csavarlazító, melegítés, kopogtatás,csavar kiszedő sem segített.
A vége fúrás lett, a menetett annyira rendbe tudtam hozni, hogy most új csavarral lehúztam, de nem bízom benne!
Szerintem a terhelés a kerékcsavarokon van, de nyugodtabb lennék ha ez is rendben lenne!
Arra gondoltam, ha találnék ilyen M10 csavart akkor átvágnám arra.
Véleményeteket kérem! -
Shamat
aktív tag

Ilyet keresek a Lagunámhoz. Hol találhatok illetve milyen névvel keressem?
3.0 V6 2001
Előre is köszönöm!
-
LamerGyuri
senior tag
válasz
ilyenezalaci
üzenetére
Én már vettem Allegro-n rönyó cuccot. Érdemes ráírni az eladókra; jó részük beszél angolul, és át tudja állítani csak neked megvehetőre a hirdetést. Nyilván a postaköltség magasabb lesz, de nekem még úgy is jócskán megérte.
-
rob210
Topikgazda
válasz
ilyenezalaci
üzenetére
Őket hívd fel, ami nincs a webshopban azt is be tudják szerezni az esetek 98%-ban, bár ez egy igen fiatal és igen beteg konstrukció, lehet ebben nem fognak tudni segíteni.

Ezt a típust én nem is szerelem, egy nagy katyvasz az egész
-
rob210
Topikgazda
-
ilyenezalaci
tag
válasz
molnarpeter
üzenetére
https://allegro.pl/clio-iv-1-2tce-wybierak-biegow-automat-a2c30743000-i6698277299.html
-
molnarpeter
nagyúr
válasz
ilyenezalaci
üzenetére
Be tudnád linkelni a lengyel dolgot?
-
ilyenezalaci
tag
Sziasztok! Mintha úgy olvastam volna itt korábban, hogy van valakinek spec forrása gyári Renault alkatrészekre. Megköszönném az elérhetőségét, mert egy olyan alkatrészre lenne szüksége egy ismerősnek (váltóelektronika), ami a márkaszervízben 400 ezer ft. A lengyel allegro.pl oldalon van százakármennyiért, de nem nagyon megy a nyelv.
3 nem is nagyon szállítanak ide úgy tudom. -
Új hozzászólás Aktív témák
- Renault, Dacia topik
- Ezek voltak az év játékai 2025-ben szerintetek
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Energiaital topic
- Milyen autót vegyek?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Hálózati / IP kamera
- BMW topik
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3338
- iPhone 16 128 GB Plus White - Bontatlan !! www.stylebolt.hu - Apple eszközök és tartozékok !!
- TP Link HS100 Távolról vezérelhető Wi-Fi-s dugalj (Smart Plug)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB DDR5 RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest