Hirdetés
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- weiss: Autó költségek
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha különkiadás – Bors
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
-
LOGOUT
Renault, topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
dhgm
tag
válasz
norbert1998
üzenetére
Megan2 -nél még a műa. kisajtót is vissza tudod tenni semmi gond, befér mögé...
Igen ha kihúzom visszaáll eredeti soft-ra.
Beüzemelésnél kell figyeklni, hogy befejezze a műveletet. Egy led villog benne mg indithatóvá nerm válik a gép.
Szerintem a legegyszerűbb megoldás...
Mondjuk aki ért hozzá azt monjda, hogy egy újraprogramozással nem ér fel. Nem is kerül annyiba, az kb egy kiló, ahol megbízhatóan meg tudják csinálni. Az is visszaállíthatő eredeti állapotába, de a művelet nem oldható meg házilag.
-
norbert1998
nagyúr
mienk is az. vagyis, 82-es. nem tudom, ugyanaz-e, de arra 82 paci van titulálva. mindegy, harapós, az biztos

gondolkodtunk már mi is csipptuningon, de ilyen 30 meg 20k-s árak mellett hanyagoltuk. ez a 8 dodó egész szép ár. megbeszélem a többiekkel, aztán lehet behúzok egyet.
-
dhgm
tag
válasz
norbert1998
üzenetére
1,5 dci-t három teljesítménnyel kínálták 65/86/110 az enyém 86 pacis... elvileg 30%-al növeli a nyomatékot, ami kb a 110 pacisé. Ezt ugye meg nem mindig használom ki, egyszóval remélem nem árt. Az biztos, hogy jobban gyorsul... A fogyi egy csöppet emelkedett. De lehet a MOL-os nyári go. az OMV alpesi diesel váltás miatt...
-
norbert1998
nagyúr
A talicska tud(ott?). Csak az volt a baj, hogy
1. 180-190-nel is ledudaljak az embert Ausztriában autópályán, komolyan
2. 210-es gumikkal nem feltétlen jó ötlet 190-et menni, biztos ami biztos.És mindezt egy dugig lévő autó, dombon felfelé.
Nem, nem én voltam. Én még 140-nel nem mentem többet vele. Azt is csak véletlen, mert megy, mint a rakéta xD
Dhgm: ez nem árt a motornak a nagyobb teljesítmény kisajtolasaval? Úgy tudom, hogy igen.
-
dhgm
tag
Nyomtam a torkára egy ilyet [link] Úgy tűnik működik.
-
dhgm
tag
Heti túra letudva...
650 km-es táv 3 személy végig klíma, Galyatető-Lillafüred szerpentin átlag 3. fokozatban, hazafelé nem kímélve 110-130 átlagfogyi 4,3 liter / 100 km.
Mi a véleményetek? Nálam a rokonság hitetlenkedett... Az asszony és a gyerkőcz a tanúm rá, hogy hazafelé mondhatni "állat" voltam...
-
-
Doki16
addikt
Renault Megane 3 ABS. Az első alkalom amikor bele kellett nyúlnia, és remekül vizsgázott
Nagyon csúszott az út pont akkor locsolták fel a száraz poros aszfaltot. Olyan volt mintha havon mennék. -
gkawka
tag
Hát ez durván 600Ft volt, de van valódi bőr alapanyag is kb 1500Ft-ért ITT. Ha 2 szezont kibír, akkor nekem maximálisan megérte. Nem tudom valahogy elhinni, hogy ténylegy 10-20szor jobb lenne amit más csinál

/nem leszólni akarom természetesen azt aki ezzel hivatás szerűen foglalkozik! Nekem az eredeti állapot vs mostani volt a döntő, nem pedig hogy még ennél is pengébb legyen. A mi 10+ éves kocsinkon van pár dolog amire előbb költenék/költök optikai javításra, mint a kormány
/@Pecc: még nincs róla kép, de hétvégén csinálok és feltöltöm.
-
gkawka
tag
válasz
Kodiak88
üzenetére
Jól mondta Tresh, mérd le először az átmérőt.
Nekem ugyan Megane van, de ILYET tettem rá.
Ráment durván egy óra a felvarrásra, de azóta elég jó a fogása, kényelmes és nem csúszik. A gyári felület szétmállott az UV és a használat hatására, nagyon gányul nézett ki. 20k meg bőrözésre sztem csöppet sok
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
hotibi
aktív tag
üdv! renault clio 2002 es 1,5dci első féknyeregtartóval gyűlt már meg valakinek a baja? 130 ezer km van a kicsiben,és elkezdett belül rezgő morgó hangot adni. A hang megjelenésekor ballább fék kicsi beletaposásával a morgó hang megszünt. Féknyereg szétszedésekor szerelő alaposan megzsírozta mindkét csapot,mert száraz volt, és nehezményezte hogy a két féknyeregtartó egy egy csapja sokkal jobban lóg mint a másik. Két hét mulva eltünt a zsir hatása és ujra remegett morgott. Vettem uj TRW féknyeregtartó szettet, és pont ugyanaz a két csap majdnem annyira lötyög mint amiben 130ezer van. Most csend van, de enyit számit ha TER zsirozza? elnézést a hosszú hsz.ért

-
rob210
Topikgazda
válasz
norbert1998
üzenetére
Az átméregetés a biztosíték hibát zárta ki.
Nem rossz, hogy megcsinálta.
Ha hazaértem leírom, de éppen nyaralok és fejből nem megy.
Nekem meganeom van ügye.
-
Kodiak88
tag
Üdv!
Clio II kormányra mekkora védőhuzatot lehet rakni?
-
norbert1998
nagyúr
válasz
rob210
üzenetére
Hol kell azt? Mert amit utoljára kérdeztem, pár hónapja, az meglehetősen durva volt, meg sem lett csinálva, mert mint kiderült,felesleges lett volna. Szóval, a műszerfal fedelet hol szedem le?
Az segít valamit, hogy a szerelő átnézte a biztosítékok összes lábát egy lámpás toll-szerű eszközzel, aminek másik végét a kasztni fémrészeihez érintette? Nem hiszem, de azért megkérdem. -
rob210
Topikgazda
válasz
norbert1998
üzenetére
Nem kell a műszerfalat lebontani csak a fedelét.
Szóval valóban nem fél óra, mert 5 perc
-
norbert1998
nagyúr
válasz
rob210
üzenetére
Csak a műszerfal lebontása nem egy fél órás feladat

Köszi a help-et
Előbb utóbb lesz belőle valami, de a működést nem befolyásolja, mert az így is tökéletes. Illetve, a porlasztók miatti melegenindulásos gond lehet még listán. De mintha javult volna kicsit az elmúlt időben. Vagy én felejtek

-
rob210
Topikgazda
válasz
norbert1998
üzenetére
Lámpáknál, motor és aksi.
Illetve a műszerfalnál a műszercsoportnál a csatit le kell húzni párszor. -
rob210
Topikgazda
válasz
norbert1998
üzenetére
Az egy perc utáni zárást a computerben kell kikapcsolni.
A testkábeleket érdemes lenne megnézni, mert ez kontakthibának tűnik. -
norbert1998
nagyúr
Üdv.
Kedves thaliank újra vicces kedvében van.
Világít az abs visszajelző és vele együtt a stop a kézifék és a serv felirat. Menet közben is, kiengedett kézifékkel. Most jön a poén. Nincs az autóban abs. A szak szervizek nem tudják, mi baja. Kísérletezgetés közben el kurták a zárat is. Nem megy távirányító. Visszamentünk, most már megy, de leállt motorral 1 perc után automatikusan bezárja magát az autó.
Szerintetek?
-
rob210
Topikgazda
válasz
MagicNick
üzenetére
Az AC pumpa házával egybe van építve.
A hátsó üléslapot felemeled jobb oldalt, alatta van az AC ház és a leszorító gyűrű ami műanyagból van és kurv@ra kell vigyázni rá, hogy Nehogy eltörjön.
Ha kivetted az egész egységet utána szét lehet bontani és kis csiszolással megoldható a hiba de nagyon oda kell figyelni, hogy semmit ne hajlíts el, mert akkor soha többet nem lesz pontos.
Illetve érdemes minnél alacsonyabb benzinszintnél szerelni.
Mert teli tanknál az úszónak olyan felhajtó ereje van hogy a büdös életben nem kapatod vissza a leszorító gyűrüt.
A csúszka nem lóg bele a benzinbe oda érdemes egy kis lítiumos zsírt tenni. -
-
hotibi
aktív tag
sziasztok, szeretnék renault clio felnit venni! Ha valakinek van irjon legyenszíves. Csatolok két fotót hogy melyik tipus érdekelne.

-
Megane2000
aktív tag
Valaki tud ajánlani olyan illetőt aki beszerel nekem egy tolatókamerát? Boltok 15ezrekért szerelik be, hátha valaki olcsóbban elvállalja!

-
rob210
Topikgazda
válasz
kisninja
üzenetére
Ez közel sem biztos, hogy AC csere.
De te tudod.
Nekem a 15 év a kasznit kezdte meg de még időben elkaptam

Javaslom mindenkinek, hogy fél évente minimum takarítsa ki a dob alatt. Különben hamar oda lesz a küszöb.
Kitakarítottam lekezeltem korant-tal kapott egy kis javító festéket megint jó lesz sokáig
-
kisninja
őstag
sziasztok lassan nekem is érett lesz az ac pumpa csere milyet ajánlotok ill mik kellenek hozzá ?
amúgy a jelenség az hogy nehezen indul.... FHJ volt cserélve. viszont ha 2x ráadom gyujtást akkor pöc röff.
mintha vissza engedne multkor 400 as volt az alapjáratom kis gázfröccs és helyre is állt megint 2000 volt
-
válasz
diablo1984
üzenetére
Tényleg frankó! Bár nem volt annyira koszos, mint vártam. A huzat felfogja. De a műszerfalról rengeteg kosz lejött, pedig szoktam takarítani azt is

Belül patyolat, már csak a fékdob pucolás, festés, meg a mosás+waxolás van hátra. Csak ne lenne ilyen dög meleg. -
puskmik
tag
Sziasztok. Valaki meg tudná mondani nekem, hogy merre találom a benzinszűrőt? K4J710
Akárhogyan követtem le a benzincsövet nem találtam, vagy nagyon elnéztem valahol. -
Néztem festéket fékdobra, de mindegyiket melegíteni kéne. Obi, nem volt túl nagy választék hőálló festékből. Régen nem kellett őket, ha jól emlékszem. Majd elmegyek festékboltba, az a biztos.
Üléskárpitot mivel lehet tisztítani? Porszívózni szoktam, de nem vagyok tökéletesen elégedett az eredménnyel.
-
zsizsef
senior tag
Rá jár a rúd a Renault tulajokra. Nekem is megállt ma. Benzinről nem indul. Csak gázról. Volt már ilyen probléma, de akkor átmeneti volt, hibakód nélkül. Holnap szervíz.

-
_NCT
addikt
Be fújtam wd40-el mer az mindenre jó. Most elertem azt ha benyomom a féket nem halvanyan villog hanem rendesen igy nem balesetveszelyes a kozlekedes. De ha hazaertem kimerem. Nekem a jobb oldali haldoklik, most szetazedtem es mokolt kabelek vannak rajta...Pontosabban szigetelő szalaggal vannak össze kötve. ..
-
mycso
Topikgazda
Csatlakozókat kell megnézni, hogy stabilak-e, nincs-e szakadás a kábeleken.
Illetve a lámpa belét ha kipattintod (amiben az izzók vannak), azr megnézni, hogy nincs-e összeégve, korrodálva....
Meg még a hátsó testkábelt szokták mondani, az nekem a bal hátsó lámpánál van a kasztnira rögzítve.
Egyébként az enyémet átnéztem, minden szép és jó volt, működött is szépen azóta, hogy átmozgattam, erre ma megint meghülyült.
Tehát el lehet vele szórakozni. -
Pecc
őstag
Srácok elindult nálam is a baj... Menet közben észrevétlenül leáll a motor, csak ugy veszem észre h gyorsitanék és lassul az auto kigyulladnak a szokásos lámpák a müszerfalon mintha gyujtásra tenném. Ezek után könnyen indul és mintha misem történt volna megy. Remélem csak véletlen egybeesés h azota csinalta ezt h kiprobaltam egy ebbayes olcso bt-s obd2 vackot ami csatlakozni se tudott rá. Ötlet? Volt már ilyen jelenség valakinél? Nem rángatva áll le..nem köhög és hasonlók.. Megane Classic 1.6 16V K4M700 2001evjarat
-
rolipasztor
újonc
Igen,a gép szerint az EGR szelep a hibás,de akkor elvileg füstölnie kellene az autónak,és nem füstöl vagy ilyesmi.Habár az EGR szelep és a turbó környékén elég friss a motorolaj.Hát kicseréltetem a szelepet,és remélem az lesz a baja,mert ha megint porlasztó gondjai lesznek akkor inkább eladom a gépet,aztán soha többet dci.

De az az igazság hogy vajon milyen autót lenne érdemes venni?Habár én 2005-2008-as évjáratú benzines megane-on gondolkoztam. -
tresh
veterán
válasz
rolipasztor
üzenetére
Hibakód olvasás volt ? Lehet megérné megnézni mit mutatnak az értékek
-
FrankMonzano
őstag
válasz
rob210
üzenetére
Ja meg annyi, hogy ut elott fullra volt toltve a hutoviz, amikor felforrt meg volt benne, tehat nem parolgott el az egesz.
U.i.: Gates szett kerult bele, nem volt olcso, de fele aron hozta fater
. Kapott egy uj hutot is, mert az eresztette kicsit a vizet mar regebben is. -
rob210
Topikgazda
válasz
rolipasztor
üzenetére
A turbó olajossága nem sok jóra utal.
Viszont attól menet közben nem áll le a kocsi.
Érdemes lenne megnézni a felső holtponti jeladót, mivel nehezen is indul a gép ahogy írtad.
Ez lehet üzemanyag befecskendezés kimaradás amit tud az okozni, hogy haldoklik "kontaktos" az FHP. -
rob210
Topikgazda
válasz
FrankMonzano
üzenetére
Ha használod kiderül, az első héten figyelgesd az olajat és a vízet, de szerintem ennyitől nem lesz baja.
Ha nem elforraltad a vizet csak fel akkor nincs komoly gubanc. -
tresh
veterán
válasz
rolipasztor
üzenetére
Jó lenne tudni pontosabban mikori autó mennyi km. De nekem így elsőre igen csak úgy tűnik hogy komolyabb baja lesz. Ha a turbó olajos az már régen rossz jel. Az hogy nehezen indul sok minden lehet pl magasnyomású puma, porlasztó stb. Ezt sajnos látni kéne mit csinál.
-
tresh
veterán
válasz
FrankMonzano
üzenetére
Nem lett az. Ha még toltad volna vele így jó pár km-en keresztül akkor várhatóan az lett volna.. ne aggódj jól csináltad
-
rolipasztor
újonc
Sziasztok!
Nekem egy olyan problémám lenne az 1.5DCI Renaultom-al,hogy van hogy időnként nehezen akar be indulni,meg van olyan hogy menet közben felvillan a olajnyomás,a hőmérséklet,és a stop visszajelző és ezután az autó menet közben egyszerűen csak leáll,és utána sokat kell szórakoznom vele,hogy újra be induljon.Nem vágom mi lehet vele hiszen nem füstöl nem rángat.De az utóbbi időben azt vettem észre hogy a turbó környékén cseppet t olajos a motor. -
FrankMonzano
őstag
Udvozlet! A clion Szegedrol hazafele elszallt a vizpumpa. Arra lettem figyelmes, hogy vilagit a stop jelzes, egybol a leallosavba hajtottam es leallitottam a motort. A vizhofok felszokott. Megvartam amig lejjebb hul es elmentem a pihenohelyig, ami 1km-re volt, amire odaertem kb 3/4-ig ment fel a hofok. Hazavontattuk, a vizpumpa szetment, vezerlest, pumpat, mindent csereltunk, lassan kesz. A kerdes inkabb az lenne, hogy mennyire eselyes, hogy hengerfejes lett, vagy ilyen kis felforrastol nem lehet baja?
-
-
tresh
veterán
válasz
Mágus2
üzenetére
Kicsit több mert elektromos fűthető/behajtható tükör is kuka lett... a végösszeg 715ezer+áfa..

Hosszú lesz még ez az ügy..sajnos..meglátjuk mi lesz a jogi döntés utána megy majd a matek ki csinálja mennyiértRob&MMA87: csak kárfelmérés javítási költség volt ismerem a tulajt nekem másképp dolgozik
Csak papír világ van de ezt jól tudjátok. -
Új hozzászólás Aktív témák
- Gumi és felni topik
- Samsung LCD és LED TV-k
- Sony Xperia 5 V - kell-e nekünk zoom?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Futás, futópályák
- Autós topik
- Google Chrome
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Arc Raiders
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy XCover 5 / 4/64GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- Apple iPhone SE 2020 128 GB Fehér 1 év Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- Samsung Galaxy S21 Ultra 5G 12/128GB Fekete / 12 hó jótállás
- Ulefone Armor 33 Pro
- Apple iPhone 14 Pro Max / 128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / Akku: 87%
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Csak pontosítás végett, hogy 4 félével gyártották 

No meg párszor megnéztem hol a váltóm vége
(polo-s)

/

oot sincsen. Már csak a szivattyúház maradt és más semmi.

Megolvadt a csatlakozás. Lehet a szivattyú hibamentes, majd beméretem. Szintjelző jó, jeladó talán jó. Nem voltam bátor, nem vállaltam be a saruzást.