Hirdetés
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Szellem.: ATK Blazing Sky X1 V2 Extreme 2.0. Tényleg 2.0-a!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Ketogén étrend
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- gerner1
- MasterDeeJay: Egy nem átlagos Asus videókártya (GTX950M 2GB GDDR3)
-
LOGOUT
Renault, topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
SZATA
senior tag
válasz
FrankMonzano
üzenetére
Szerintem igen.
-
FrankMonzano
őstag
A gep meg mindig nagyon jol szuperal, orulok hogy vegre megoldodott a problema. Jeg hidegen ha beinditom (tobb ora allas utan), akkor picit 1000 felett van az alapjarat, aztan elkezdi lassan visszaejteni 750-re, aztan beall. Ez normalis?
-
Doki16
addikt
Jo nagy dögök ezek
de sajnos nem a magyar ember penztarcajara van meretezve. Az a camaro amit vezettem egy 430 loeros v8 volt de a gazdaja meg ezt is le akarta cserelni egy erosebbre. Eletem legelmenydusabb 40 km-e volt
Es aztan visszaultem a jo oreg 1.5dci-be ami nem fogyaszt el fél tankot mig megteszek vele 80 km-t 
-
mycso
Topikgazda
válasz
szőröscica
üzenetére
Nyilván ha választani lehetne, akkor én is a turbó-benzin felé hajlanék, csak ugye jó egy picit a realitás talaján maradni.
(#36896) Doki16: tavaly vezettem egy 5.7 hemi dodge ram-et, az is már elég jó móka, simán bevállalnám a mindennapokban is. Kényelmes, fullos, olyan személyautós volt a belseje, nagyon tetszett és ment is. Itt is van: [link]
(#36894) Ck.: Nálatok van választék, ha megane akkor 2.T (224paci) vagy 2.0dci (150paci), itthon mindkettő ritka, mint a fehér holló.
-
Doki16
addikt
válasz
szőröscica
üzenetére
Jo ha ezt nezzuk akkor nekem is jobban bejott a superchergeres 6.2-es hemi-vel szerelt Camaro SS
. Ez a kocsi jobban megdobogtatta a szivemet mint a kis meganom 
-
Ck.
addikt
válasz
Doki16
üzenetére
Köszi srácok, ezeket akartam hallani, ill. ezekre számítottam.
Megöli az autózás elmenyet nálam is ez a kis 1.6-os szívó.
4 literes benzinmotort nem tudok tankolni, úgyhogy megyek vissza dízelre.
Esetleg Volvo T5, de szerintem egy turbó benzin se tud akkora nyomatékot előállítani. Lehet hogy megy mint állat, de maga a nyomatéka a dízelnek lesz nagyobb.
En meg ahhoz vagyok hozzá nőve, akar hogy is próbálom megszokni a benzint. -
Doki16
addikt
Nekem ez előtt 1.6 16v 109 LE Citroen C4-em volt most a 1.5 dCi 106 ló van. Mindkét autó a forgalmi szerint egyforma volt súlyra. Még a mai napig meglepődök, hogy ez a dízel mennyivel jobban megy mint a Citroen. Ha minden mástól eltekintünk és szigorúan a menettulajdonságokra fókuszálunk akkor én csak a dízelt választanám.
-
mycso
Topikgazda
Nekem m1 ph2 1.6 16v (107ló) vs. m2 ph2 1.5dci (106ló) -ról vannak konkrét tapasztalataim. Mindkettő kombi, mindkettőt rengeteget vezettem már (több 10k km) tehát van összehasonlítási alap.
A tapasztalatom röviden: soha többet nem veszek szívó benzint!
Bővebben, a diesel sokkal jobban autózható mind városban, mind országúti előzéseknél. És érzésre is mintha jobban menne a diesel, bár ugye ez csalóka a nagy nyomaték/turbó miatt.
Én nem tudok semmi pozitívumot felhozni a benzines mellett...(nyilván tekintsünk el az általános sz@rfoschdízel elromlik és egy vagyon előítéleteltől) -
Ck.
addikt
Uraim,
A 106-os 1.5 dCi hogy megy az 1.6 16V-hez képest Megane 2-nél? Számháborúk nem nagyon érdekelnek, inkább az, hogy van-e vki, aki vezette már mindkettőt.
A dizlivel egy-egy zsúfot körforgalomnál, keresztesődésnél sokkal jobban ki lehet ugrani? Jobban autózható? -
Babcola
tag
válasz
FrankMonzano
üzenetére
Ok, megnézetem, csak nem tudom mikor lesz időm
Az a szerencsém, hogy nem napi használatos a kocsi, munkába nem ezzel járok. -
FrankMonzano
őstag
Szia! Van ugyebar 4 a szivosornal es 3 a pillangonal. Namost a szivosorra fujva nem tortent semmi, viszont a pillangonal bedadogott a fujas hatasara, majdnem leallt. Ott kapta a gellert.
Babcola : ezeket szerintem te is nezd meg, nalam pl. semmi elektronikai problema nem volt!
-
-
Babcola
tag
válasz
FrankMonzano
üzenetére
Szerinten nekem most ment tönkre ez az érzékelő.
De csak néha néha csinálja, ha melegen újraindítom. Kicsit zavaro, hogy 2500-2700- on pörög a motor. Diaggal ki lett ütve, de sajnos újra jelentkezett ez a hiba, és ilyenkor vészüzemmódba teszi magát a kocsi, 80-nál többet nem megy.Mágus: ok

-
-=Tiger=-
tag
válasz
FrankMonzano
üzenetére
Supppeeeerrr!!!

-
törölt tag
Bedobom ide is, mert Renault!

link -
Ck.
addikt
válasz
FrankMonzano
üzenetére
Fals, nem falls.

Gratula amúgy, minden jo ha a vége jo.

-
FrankMonzano
őstag
Kedves Urak! Kilettek cserelve a tomitogyuruk es lass csodat, jo lett az alapjarat! Rob, tresh, Tiger, koszonom a segitseget! Volt itt orom, banat, magyar nyelvtan (foJtószelep, faLLs
), ugynez ki sikeres eredmennyel zartuk a dolgot (kopp-kopp). 
Amugy az injektor.hu doki azt is mondta, hogy ezekben a cliokban a szivocsonyomas erzekelo rettenet rossz, elobb-utobb tonkre fog menni.
-
Loretto
veterán
Sziasztok!
Van valami extra egy 2002-es Classic váltógomb cseréjében? Felhúzós a hátramenet amire figyelni kell és pont? Vagy a leszedés macera? Sajna eléggé szét van "taknyosodva".
Itt a kicsike. 1.8 Benzin 16V. Első kocsi, szerethető. -
Ck.
addikt
válasz
rob210
üzenetére
A cikkszámot es az alkatrészt en is megtaláltam, este átturtam egy halom külföldi fórumot es megint írtak pár helyen, h bizonyos kasztni/motor/évjárat kombónál a tankba van építve a szűrő es házilag nem cserélhető.
Onnan indult a tema, h mások is megvettek es nem találták, hogy hol kene cserélni. -
Hugo85
aktív tag
válasz
Babcola
üzenetére
Igen baj (2 cm eltérés van átmérőben) és igen meghülyítheti (a rendszer fejlettségétől függ) . Illene 4 ugyanakkora méretű kerékkel járni, ha csak nem hátsókerekes sportautód van.
Egyébkent is praktikus gyári vagy gyári váltómérettel járni. Na meg az élesebb szemű rendőr sem dícsér meg, meg ugye vizsgán sem OK. -
Babcola
tag
Sziasztok, lehet hülye kérdés, de most nem találtam választ gugli barátomtól. Szóval ha elöl 195/55r15-ös gumi van hátul meg 195/50r15-ös (vagy fordítva) az baj? Az abs-t nem hülyíti meg? Meg a menetbiztonságot?
-
rob210
Topikgazda
Nem.
Van szűrő a tank alatt.
Legalábbis én már cseréltem kettes alatt benzinszűrőt 1.6 115 le- s alatt.
De nem hinném, hogy ebben lenne különbség szerintem mindegyiken ott kell legyen.
Ha lesz időm a hétvégén megnézem a doksik között.Azt viszont ne felejtsük el, hogy a tiéd jobbkormányos azért ott sok változtatás lehet akár.

-
c_chris
csendes tag
válasz
rob210
üzenetére
Szia. Három szerelő vakarja a fejét, ilyen hiba márpedig nincs (hogy lejtőn dadogjon az alapjárat). A kocsi bal oldalából hallom (ha szembe állok vele). Az egyik szerelő szerint kipuffogó hang (sortömítés vagy mi) kettő másik szerint szelep vagy hidrotőke hang. Teszek fel videot, hátha ....
-
vallas
őstag
-
Laraxior
titán

A kis méregzsák

-
rob210
Topikgazda
válasz
c_chris
üzenetére
Emlékszem a hibádra azóta se tudtam megoldást találni rá.
Nem is hallott még senki ilyen hibáról.A kattogásról viszont kéne videó ahogy tresh is írja.
Mert lehet az komoly baj is meg bagatel dolog is.Ha kattogó és nem mindig hallod akkor akár a canister szelep is lehet.
AMi ha lehal akkor sincs semmi komoly baj, csak idegesítő a hangja.Ezt a kocsi bal elejéből hallod ha szembeállsz vele.
Szóval azt a hangot hallani kell.

Az üzemanyag rendszeredet meg érdemes lenne átmosni lehet az megoldást jelentene.
A motort meg csak ésszel mosogassátok, ha a hidrotőke szólna annak más hangja lenne az inkább csattog mint kattog.
Emlékeim szerint. -
tresh
veterán
válasz
c_chris
üzenetére
Igen van/lesz hangja de azért nekem ez nagyon trehány megoldásnak számít vezérléscsere mindig vízpumpa cserével jár együtt, legalább is nálam. Üzemanyag szűrő tankon belül szerintem nincs ha acpumpa haldokolna akkor az mindig jelentkezne. De a üa.szűrűre rá lehetne nézni de azt se tartom valószínűnek.
-
tresh
veterán
válasz
c_chris
üzenetére
Maradék két valeot cserélném első körben és a vízpumpát is olyan nincs hogy az vezérlés cserélnél nincs cserélve.. akkor ezek szerint már azt is kétségbe vonnám hogy vezérlést cseréltek rajta... ez az orral előre dőlve alapjárati ingadozás érdekes jelenség most elgondolkodtatott mitől lehet ez
-
c_chris
csendes tag
Normál (vízszintes) helyzetben nincs alapjárati rángatás, csak, ha ferdén állon (orral felfelé), kattogó hang viszont minden helyzetben van. Gyertyákat cseréltem kb az olajjal egyidőben (NGK), trafóból két Beru és két Valeo van benne. Telefonon beszéltem az előző tulajjal, állítólag 2013-ban lett vezérlés cserélve, kivéve a vízpumpát, ennek cseréjéről a Renault szervíz beszélte le (!) mondván hogy annak semmi baja, felesleges cserélni.

-
tresh
veterán
válasz
c_chris
üzenetére
Tehát akkor normál helyzetbe az autó alapjárata rendbe ? Vagy van ingadozás? Mert alapjárat +csörög hang nem igazán jön össze nálam a kettő így hirtelen lehet mert péntek van

Azért arra mondjuk érdemes ránézni hogy a gyertyák milyen állapotba vannak.. gondolom nem volt cserélve
aztán hogy milyen gyújtótrafó van benne .. ezek azért fontos dolgok mert az alapjáratba legtöbbször velük van baj (sagem/valeo trafók szoktak szórakozni, szürke kupak) . Új gyertya meg amúgy se árt főleg ha még nem volt cserélve vagy ki tudj amikor volt.A motor mosásos dologra meg azt tudom mondani hogy én nem vagyok a híve és ha valami csörög zörög akkor az tuti nem fogja megoldani akkor inkább hengerfej le és megnézni mi a helyzet + akkor már vezérlés csere is (mert azt nem írtad volt e, pl lehet csak egy feszítő van ki és annak hallod a hangját) .
-
c_chris
csendes tag
193.000km van benne, tavaly májusban vettem, akkor lett olaj cserélve, kb 7000 km-el ezelőtt. Mióta megvettem, rángatott az alapjárat, jellemzően akkor, ha lejtőn álltam meg orral felfelé (!). Az üzemanyagszűrőt kicseréltem, de a problémát nem oldotta meg. Most meg ez... Lehet, hogy összefügg. Van reális esélye egy motormosásos hibaelhárításnak?
-
c_chris
csendes tag
Sziasztok!
2004-es Megane II 1.4 16V, K4j730 motórkódú kombiban van okoskerék?
Alapjáraton kattogó hangot hallok, a szerelő szerint ebben nincs okoskerék, azt javasolja, mossuk át a motort, mert gyakori hiba, hogy olajsár miatt a hidrotőke nem tud megfelelően működni. -
rob210
Topikgazda
Ezért most a VW topikban biztos kivégeznének nem is teszem be, de tessék kérem megnézni mennyire szar a francia autógyártás.
Nem minden a design és a csuda prémium gyártás.
Én pl. ennek jobban örülök, hogy a környezetvédelem is teret nyer végre. -
tresh
veterán
Jean Ragnotti en Renault Clio Maxi 1995 Az a hang
Örök kedvencem ez a kocsi no meg Jean bácsi mert az egy állat

-
Hugo85
aktív tag
válasz
rob210
üzenetére
Sőt bőven volt még egytrafós verzió "sztenderd" rotorral és elosztófedéllel - de elektronikus vezérléssel - hengerenkénti injektoros autókban is. Pl. apám 2.0-ás Lancia Dedrájában is így van.
A gyertyára épített trafó egyik legnagyobb előnye amúgy az - nyilván a pontosabb gyújtásvezérlés mellett - hogy nem kell nagyfesz kábel, hiszen a trafó a gyertyán van és odáig kisfesz megy (nem kell bazivastag kábel és kisebb a veszteség is). Elvileg karbantartás mentes, de ha tönkre megy nyilván drágább cserélni mint egy trafót, rotort, elosztófedelet és a nagyfesz kábel szettet.
-
rob210
Topikgazda
A régebbi azaz központi injektoros autóknál mindegyiknél 1 gyujtótrafó volt a kezdetekben, ezek voltak az elosztó fedeles konstrukciók, amik az elosztófedélben lévő 4 láb (4 henger) és rotor érintkezésekor adtak "vezérlést" a trafónak, hogy mikor melyik hengerben legyen szikra.
Aztán jött az ő esetében eggyel finomabb technika, amikor már párba szedték a hengereket és a trafókat.
Itt már sok esetben nem is elosztó fedél van, hanem jeldó, mint a "mi" esetünkben is.
Aztán jött az a technika amit a mai napig használnak, a 4 trafó és a teljesen elektronikus vezérlés amit a fedcomp végez, a különböző jeladók szondák alapján.
Ez a leg "kifinomultabb" gyújtási rendszer, turbó szívó tök mindegy. -
Ck.
addikt
válasz
rob210
üzenetére
Rendben, lenyugszom.

Amúgy hogyhogy egy 4 hengeres autóban 1 vagy 2 trafó van 4 helyett? Ez nekem új. Enyimébe ugye 4 van, minden egyes gyertyához 1-1. A Megane 1 ph2 1.6 16V gépemben is így volt.
Tényleg nem értek a benzines gépekhez, 5 év dizlizés után olyan ez nekem, mint a kínai nyelv.
-
-
rob210
Topikgazda
válasz
feco6512
üzenetére
Meg kell nézni, hogy mindegyik gyertya szikrázik-e.
Ha valamelyik nem ad szikrát. akkor ott lesz a bibi.
Lehet gyújtáskábel is ezért érdemes ha megvan a hibás ág felcserélni és úgy is megnézni.
Mindeig az olcsóbb felöl haladunk a drágáb hiba felé.De mint az a napokban itt kiderült ha melegen szépen megy a kocsi és egyenletesen jár lehet akár fals levegő is.
-
rob210
Topikgazda
Kispesten ma Opel találkozó volt

4 ből 3 opel és köztük egy államilag finanszírozott
-
feco6512
tag
Sziaztok van egy M1 1.6 90 lovas 98 megan a kérdésem a következö lenne: inditás után néha hiába nyomod a gázt nem akar elindulni (maga a motor az fél forditás a kulcson és már jár is)csak rángatva aztán hirtelen meg indul mintha puskából lötték volna ki.De csak inditás után van ez aztán már semmi gond esetleg nem volt valaki hasonló helyzetben? de nem csinálja minden inditás után csak néha.
-
Ck.
addikt
Megane 2 tulajok:
Nektek is van egy enyhe, max fél centis oldalirányú holtjátéka a váltó karnak? Remélem ez ilyen volt amikor megvettem és nem én b@sztam el azzal tegnapelőtt, hogy nem tudom kezelni a kézi váltót és 2-es helyett fél2-be váltottam. Csak most vettem észre, amikor a bénázásom után nagyítóval elkezdtem nézni, hogy lett-e vmi baja. -
FrankMonzano
őstag
Ott allt a munkalapon is, amit belinkeltem. Asszem meg ide is irtam korabban a megallapitott hiba okat. Tegnap rafujtunk faterral, majdnem leallt a motor ugy szivta be a folyadekot ott, ahol nem kene. Persze majd ez akkor lesz csak tuti, ha berakva az uj gumikat megszunik a problema.
-
tresh
veterán
válasz
FrankMonzano
üzenetére
Úgy írtad mintha nem ez lett volna a hiba amit ott megállapítottak..erre írtam hogy ha nem ezt írták /állapították meg akkor reklamálhatsz

Okoskerékkel nekem semmi bajom csak tisztába kell lenni vele, hogy vezérlésnél illik azt is cserélni és hogy drága.
(#36821) Mágus2:

-
FrankMonzano
őstag
válasz
Mágus2
üzenetére
A helyesirasommal eddig nem voltak problemak
. Valoban pontos j, bar sok helyen elipszilonnal hasznaljak. Megmondom oszinten ezek szerint en tudtam rosszul ennek a helyesirasat, pedig ugrok az ilyesmire.Rob: Itt Budafokon mindenki azt mondja h fars
. Bar nyelvtanilag biztos az a helyes, en igy szoktam meg.Egyre izgalmasabb a tema

A helyesiras utan johet egy kis tergorbules, illetve a fereglyukak mukodesenek elemzese?

-
rob210
Topikgazda
Nektek fars nekem fals Ennyi.
De a feleslegesen rosszul rossz helyről beszívott levegő az fals.
Na sebaj.

-
FrankMonzano
őstag
válasz
-=Tiger=-
üzenetére
Tresh vesszoparipaja az okoskerek
.Tresh: De! A munkalapra ra is irta, hogy szerintuk ez a hiba, viszont te meg nem valaszoltal, ha nem ez szted mi lehet a jelenseg oka? Az injektoros kerek perec megmondta, hogy az elektronika nem birja toleralni a beszivott falllls levegot, emiatt ugral az alapjarat.
-
tresh
veterán
válasz
FrankMonzano
üzenetére
Majd a folytoszelepnel is rafujt a blokkra, elkezdett dadogni az auto, majdnem lefulladt. Ott szivja be a fars levegot

Ezt nem vették ők észre ?

-
-=Tiger=-
tag
válasz
FrankMonzano
üzenetére
De mitől okos az okos kerék?!

-
FrankMonzano
őstag
válasz
rob210
üzenetére
fars-fals
. Megvan a 7 db gyuru, mar csak be kell rakni oket.Tresh: mibol gondolod ezt? far(L)s levegot sziv pedig az egyik, apam is latja es az injektoros is ezt mondta. Na halljuk a te verziodat, kivancsi vagyok
. Az elektronika ugyebar vegig lett merve, nem talaltak semmit. A gyurunel viszont beszivarog a levego, ez teny! -
tresh
veterán
válasz
FrankMonzano
üzenetére
Akkor mehetsz vissza a pénzedért mert nem a gyűrű a hiba

-
rob210
Topikgazda
válasz
FrankMonzano
üzenetére
Fals de igen most hogy írod ezt mondhattam volna hogy féktisztítóval fújd körbe.

Akkor nincs nagy baj azt 30 perc alatt meg lehet oldani.

-
FrankMonzano
őstag
Apam mutatott egy trukkot. Rafujt a szivosorra vegig ahol a 4 gyuru van, nem tortenik semmi. Majd a folytoszelepnel is rafujt a blokkra, elkezdett dadogni az auto, majdnem lefulladt. Ott szivja be a fars levegot
. -
Hugo85
aktív tag
Az lehet, hogy van ilyen olajos cucc olcsón, de hogy én még nem láttam olyan autót, amit az elég magasra emel - főleg hátul - ahhoz, hogy le lehessen szedni a kereket az tuti. Ilyen 10-13 centiket tudnak emelni nyugalmi állapothoz képest. Inkább valami nagyobb teherbírású kell, de ha meg túl nagy, akkor nem fér be a kocsi alá

Így nekem marad a Clio-nál a gyári ipszilon. A legjobb megoldás - a csápos vagy oszlopos emelőn innen - pedig egy jó krokodil, de ahhoz kemény és sík talaj kell.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Diablo IV
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- Hardcore café
- Építő/felújító topik
- Autós topik
- iPhone topik
- VR topik
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- BestBuy topik
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! MSI B650 R7 8700F 64GB DDR5 512GB SSD RX 7700 XT 12GB LIAN LI LANCOOL 217 FSP 650W
- Samsung Galaxy S22 Ultra 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 15" MacBook Air M3 16GB RAM/ 512GB SSD - 27% ÁFA (0424AB)
- MacBook (Retina, 12-inch, Early 2015) A1534 256GB/8GB memória (3hónap Garancia)
- APPLE MacMini 7,1,i5-4278U,8GB RAM,1TB,macOS Monterey
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
de sajnos nem a magyar ember penztarcajara van meretezve. Az a camaro amit vezettem egy 430 loeros v8 volt de a gazdaja meg ezt is le akarta cserelni egy erosebbre. Eletem legelmenydusabb 40 km-e volt
Az a szerencsém, hogy nem napi használatos a kocsi, munkába nem ezzel járok.
De csak néha néha csinálja, ha melegen újraindítom. Kicsit zavaro, hogy 2500-2700- on pörög a motor. Diaggal ki lett ütve, de sajnos újra jelentkezett ez a hiba, és ilyenkor vészüzemmódba teszi magát a kocsi, 80-nál többet nem megy.

.

II-es.
egyes

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)