- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- ldave: New Game Blitz - 2026
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonkilencedik rész
- sziku69: Szólánc.
- bambano: Bambanő háza tája
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- GoodSpeed: MacBook egy kis gikszerrel.
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
LOGOUT
Renault, topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
rob210
Topikgazda
válasz
FrankMonzano
üzenetére
Akkor nem féltengely lesz.
Érdemes lenne levideózni, meg behatárolni, hogy pontosan honnan jön.
Alászedve a kormányt erősödik-e vagy sem.
Illetve 100as tempónál rázza-e a futóművet?
Addig szinte bármi lehet. -
Josi
senior tag
válasz
FrankMonzano
üzenetére
Esetleg canister szelep?
-
tresh
veterán
válasz
FrankMonzano
üzenetére
Féltengelynél minden rendesen a helyén van ? Nem nagyon értem az összefüggést mert ezt a hangot max csak ez adhatja hisz ezt szereltétek de menet közbe annak folyamatosan kéne adni a hangot függetlenül hogy gázt adsz avagy sem
-
tresh
veterán
válasz
FrankMonzano
üzenetére
Mert hülye lelkiismeretes tulaj vagyok és igyekszem mindig minden autóm rendbe tartani. Előző autóknál is ez volt meganeom úgy adtam el hogy tényleg csak olajat kell rajta cserélni mert minden más új volt kb. Az ódi is itt tart lassan kb 3-4 dolog van még hátra és kész
Csak nincs időm foglalkozni vele meg most lakásfelújítás van. Persze néha megy a mokkolás
Pl már nem túl gyári egy két dolog benne de egyre nehezebben adom be asszonynak hogy ezeket muszáj cserélni, mert tudja hogy patika 
Nincs bajuk a régi tdi-knek csak foglalkozni kell velük hisz már eleget szolgáltak költeni kell rájuk ezt vagy vállalod vagy veszel újabbat többért vagy ebben az árban veszel egy szívó benyát és elfogadod hogy nem fog eljárni 5literrel és nem fog ülésbe rántani 2000rpmtől

-
rob210
Topikgazda
válasz
FrankMonzano
üzenetére
A terhelést osztja el jobban a különböző hosszúságú féltengelyek miatt.
Hossszú távon a difit erőlteti jobban de mire az a hiba előjönne már eladod.
-
tresh
veterán
válasz
FrankMonzano
üzenetére
Ja ja bár már nincs aktívan használva 1-2 hetente megyek vel max 200-300km-t. Lehet ha ez így marad akkor eladom nem tudom még hezitálok sokba van nekem

-
tresh
veterán
válasz
FrankMonzano
üzenetére
Nincs mit. Autó projekt hogy áll lesz új vas vagy a clio-t gyilkolod még tovább?

-
tresh
veterán
válasz
FrankMonzano
üzenetére
Semmi baja nem lesz nekem sincs rajta régi magene-on se volt. Féltengelyes vette le nekem is mert mondta hogy ez egy kiegyensúlyozó súly és arra jó max hogy ott a gumi és a fém között megálljon a víz idővel és elrohadjon a cső aztán ott törik el a féltengely. Mutatott is pár ilyet.
(#38787) daniel2121: felakadt ki kell szedni az ac pumpát és megmozgatni tisztítani utána ha mázlid van jó lesz ha nem akkor csere
-
rob210
Topikgazda
válasz
FrankMonzano
üzenetére
Ha használod kiderül, az első héten figyelgesd az olajat és a vízet, de szerintem ennyitől nem lesz baja.
Ha nem elforraltad a vizet csak fel akkor nincs komoly gubanc. -
tresh
veterán
válasz
FrankMonzano
üzenetére
Nem lett az. Ha még toltad volna vele így jó pár km-en keresztül akkor várhatóan az lett volna.. ne aggódj jól csináltad
-
PeterPH
senior tag
válasz
FrankMonzano
üzenetére
2590 Ft-ért vettem Clio II-höz újat innen.
Bontottal pöcsölni badarság. -
tresh
veterán
válasz
FrankMonzano
üzenetére
újonnan

-
diablo1984
veterán
válasz
FrankMonzano
üzenetére
igen, amolyan autómata szivató(dúsító) dolgozik, ez normális!
-
SZATA
senior tag
válasz
FrankMonzano
üzenetére
Szerintem igen.
-
Babcola
tag
válasz
FrankMonzano
üzenetére
Ok, megnézetem, csak nem tudom mikor lesz időm
Az a szerencsém, hogy nem napi használatos a kocsi, munkába nem ezzel járok. -
Babcola
tag
válasz
FrankMonzano
üzenetére
Szerinten nekem most ment tönkre ez az érzékelő.
De csak néha néha csinálja, ha melegen újraindítom. Kicsit zavaro, hogy 2500-2700- on pörög a motor. Diaggal ki lett ütve, de sajnos újra jelentkezett ez a hiba, és ilyenkor vészüzemmódba teszi magát a kocsi, 80-nál többet nem megy.Mágus: ok

-
-=Tiger=-
tag
válasz
FrankMonzano
üzenetére
Supppeeeerrr!!!

-
Ck.
addikt
válasz
FrankMonzano
üzenetére
Fals, nem falls.

Gratula amúgy, minden jo ha a vége jo.

-
tresh
veterán
válasz
FrankMonzano
üzenetére
Úgy írtad mintha nem ez lett volna a hiba amit ott megállapítottak..erre írtam hogy ha nem ezt írták /állapították meg akkor reklamálhatsz

Okoskerékkel nekem semmi bajom csak tisztába kell lenni vele, hogy vezérlésnél illik azt is cserélni és hogy drága.
(#36821) Mágus2:

-
tresh
veterán
válasz
FrankMonzano
üzenetére
Majd a folytoszelepnel is rafujt a blokkra, elkezdett dadogni az auto, majdnem lefulladt. Ott szivja be a fars levegot

Ezt nem vették ők észre ?

-
-=Tiger=-
tag
válasz
FrankMonzano
üzenetére
De mitől okos az okos kerék?!

-
tresh
veterán
válasz
FrankMonzano
üzenetére
Akkor mehetsz vissza a pénzedért mert nem a gyűrű a hiba

-
rob210
Topikgazda
válasz
FrankMonzano
üzenetére
Fals de igen most hogy írod ezt mondhattam volna hogy féktisztítóval fújd körbe.

Akkor nincs nagy baj azt 30 perc alatt meg lehet oldani.

-
SZATA
senior tag
válasz
FrankMonzano
üzenetére
Akkor neked is az hiba, mint nálam volt, csak egy kicsit más volt a jelenség. Ha azt veszed, olcsón megúsztad, ha meg mégsem az a hiba, kérheted vissza a pénzt. Én, illetve a szerelő erre pár maszek, egy Renault diag, két szenzor csere után, végső megoldásként egy márkaszervízes tippje alapján jött/em rá.
Azért jó az ilyen komplex diag, mert nem kell tippelni, és sorra cserélgetni a nem olcsó alkatrészeket, és én is jókat olvastam a cégről. Azóta szerencsére jó az autó kopp-kopp-kopp.Urak, mitől lehet az, hogy néha ha intenzíven használom a motorféket, majd rálépek az üzemire, kicsit búg a jobb első keréknél valami. Minden nap megyek hegyen völgyön, de csak ritkán, hetente egyszer hallom rövid ideig. Még nem is biztos, hogy pontosan ez idézi elő, de eddig 3-4x lassításnál jött elő.
-
rob210
Topikgazda
válasz
FrankMonzano
üzenetére
Csak felajánlás volt, mint renault fanatikus

-
rob210
Topikgazda
válasz
FrankMonzano
üzenetére
Szívósor tömítés csere.
Na én azt is bekenném pasztával aztán csókolom.
Ha jársz a X-kerben megcsinálhatjuk, nem egy nagy vasziszdasz. -
tresh
veterán
válasz
FrankMonzano
üzenetére
Maradjunk abba hogy ezt egy normális szerelő max 5k-ért megnézi.
-
rob210
Topikgazda
válasz
FrankMonzano
üzenetére
Scanneld már be azt a számlát légyszíves akár privátba is vagy szerintem más is kíváncsi rá.
De ha nem titok feltétlen megnézném.

-
Kakaduku
senior tag
válasz
FrankMonzano
üzenetére
Azt a rohadt...!
Ez nem semmi. -
rob210
Topikgazda
válasz
FrankMonzano
üzenetére
Basszus te Pesti vagy?
24.000.- ért én a fél autót kicseréltem volna.
Számlát kértél?!!!!???A fékeket ne vedd hibának az kopó alkatrész azt a toyóban is cserélni kell.
Az én cimborám corollája többet volt szervízben már mint az én megane-om.
Csak, hogy ellenpéldát is hozzak de a mostani párom corolla versojával is több baj van mint a 14-éves meganeommal. Pedig az 2007-es.Na szóval a kormányműben mi kopog és mikor?
Az valószínűleg csak a stabrúd szilentje lesz ami 800-900.-
a tolatólámpa kapcsoló nem biztos, hogy kuka azt is ki kéne mérni, nem a szál van-e elszakadva.
Nem bonyolúlt te is meg tudod csinálni egy egyszerű multiméter kell, vagy egy próbalámpa (12 voltos)A rendszámtábla világításnál pedig szintén meg kell mérni a kábeleket, ajtónyitás közben.
Ha van ingadozás akkor el van törve az átvezető kábel, ami konkrétan a rendszámtábla világítás kiégése miatt is gyanús, és ami szintén tönkremehet bárminél nem csak a renaultnál.
Egyszóval át kéne azt a kocsit nézni és normálisan megcsinálni.
24.000.- mért ezen továbbra is ki vagyok borulva, nem kértél árajánlatot? -
tresh
veterán
válasz
FrankMonzano
üzenetére
ah kiraly volt hogy bemerte 24 penzert
parancsolsz mit csinált ennyiért ???
-
rob210
Topikgazda
válasz
FrankMonzano
üzenetére
Ezek a szelepfedél alatti tömítő gyűrűk?
Mert azt én konkréten bekentem loctitle olaj és hő álló szerelőpasztával aztán azóta is úgy van.
Nem volt kedvem 4 gumigyűrűért kiadni sokezer forintot.Mondtam én, hogy méresd ki a szenzorokat ne rohanjunk fejjel a falnak

Ezek szerint még nem annyira rossz az állapotuk és melegen be bírnak dagadni annyira, hogy visszaálljon a normális állapot.
-
rob210
Topikgazda
válasz
FrankMonzano
üzenetére
Én ilyesmit csak újonnan veszek , de beválhat a bontott is.
Van pár hely ahol érdemes ilyesmit venni pl. wrc kovács alkatrészed.hu -
rob210
Topikgazda
válasz
FrankMonzano
üzenetére
Kimértétek?
Egyébként a beszívott levegő 11.000.-
A szívócső pedig 4.000.-Én az unix bardi és társait messzire kerülöm, azok még kedvezménnyel is drágábbak.
Pl. Az olaj a kocsimba 8.245.- ugyan ez az olaj a bárdi ál 17345.-
Nem akartam elhinni. -
rob210
Topikgazda
válasz
FrankMonzano
üzenetére
Akkor mérjétek ki a nyomásérzékelőt!!!
Ilyen pofon egyszerű.
Ha más értéket ad hidegen mint melegen akkor......????
-
tresh
veterán
válasz
FrankMonzano
üzenetére
Mókusbogár apud szerelő nem ?
Na most min50% kedvezménye tuti van elviszed kicseréled ha nem az a baj vissza viszed az alkatrészt azt cső 
-
rob210
Topikgazda
válasz
FrankMonzano
üzenetére
95%-ra mondom.
Biztos egyetlen dolog van a halál.
De mindig az első hiba szokott második harmadik hibát generálni főleg a befecskendezésnél, mert ezek összefüggenek egymással.
Mint látod nálad is a szívocső nyomás érzékelője van az első helyen.
Utána jött a többi.Ezt jobb helyeken alkatrész cserélgetéssel oldják meg ha van rá mód és azt fizettetik ki ami valóban hibás.
A te esetedben a szivóval kezdenék. -
tresh
veterán
válasz
FrankMonzano
üzenetére
De szerintem a szivócső nyomás érzékelő lesz a ludas.
Rob megírta mit tegyél

-
-=Tiger=-
tag
válasz
FrankMonzano
üzenetére
Szia!
Holnap 8-tól 14-ig dolgozok.
Sajnos fizetős a környék vagy kicsivel arrébb van egy parkolóház, de nem igen ismerem még, mert kb. fél hete dolgozok itt.

Lényeg a lényeg, holnap akkor beviszem, amikor meg tudsz jönni akkor megnézzük.

Majd dobjál rám kérlek egy privit és elküldöm a számom.
UI: Ha esetleg másnak is szüksége lenne rá, akkor ugyan így meg tudjuk oldani valószínűleg.

szerk: viszont ha ma kéne, az is megoldható, csak Budakalászon.

-
-=Tiger=-
tag
válasz
FrankMonzano
üzenetére
Ha esetleg Budakalász vagy a Kossuth tér felé jársz és egyeztetünk egy időpontot, akkor kiolvasom Neked belőle.

-
rob210
Topikgazda
válasz
FrankMonzano
üzenetére
Ha megcsinálod amiket írtam és jelzed mi volt a jelenség szinte biztosra mondhatom mi a hiba.
De ha diagon van a gép rögtön látnifogjátok a szenzor hibát.
-
rob210
Topikgazda
válasz
FrankMonzano
üzenetére
Cliónál ez alapból hiba sajnos, nem egyszer kellett már cserélni.
Felesleges a drágát megvenni!
Valami megbízható de minnél olcsóbb verziót vegyél.Hát nem tudom azóta már túl vagyok egy két fojtószelep tisztításon és mindegyiknél diagolni kellett.
Nem tanulja vissza az alap gyári értékeket.
-
rob210
Topikgazda
válasz
FrankMonzano
üzenetére
Folytószelep tisztítás után minden képpen diagra kell tenni, mert az alapjáratod magasabb lesz a normális értéknél.
Egyébként ez nem felső holtponti jeladó és nem is alapjárati motor.
Ezt a jelenséget a beszívott levegő hőmérséklet jeladó produkálja.
Hidegen ingadozik mint az állat, aztán ha bemelegszik a motortér szépen megnyugszik és onnantól nem rángatja össze vissza az alapjárati motorodat.Szvsz vedd le a csatlakozót indítsd be a kocsit ha ugyan az a jelenség magyarán nincs változás akkor az van megdögölve, ez legyen az első kiindulási pont az alap értékek visszaállítása után. Ha ezek megvoltak és nincs változás haladunk tovább.

-
tresh
veterán
válasz
FrankMonzano
üzenetére
Jut eszembe ha pillangót takarítottál és visszatettétek diaggal nem ártana neki alap értékeket adni mert lehet csak azért csinálja ezt mert nem alapértéket vesz fel. Ill ha minden igaz 3-4 napon belül magától visszarakja az alap értékre. Talán Rob-nál volt ilyen vagy lehet rosszul emlékszem
-
FrankMonzano
őstag
válasz
FrankMonzano
üzenetére
Felso holtponti jelado, megvagy. Ez mit befolyasol amugy?
Tresh: pont most kerestem ra en is
. Az alapjarati motor akkor vakvagany ??? -
tresh
veterán
válasz
FrankMonzano
üzenetére
nem , nem az is lehet simán
Mindent végig kell nézni és szépen kitakarít majd vissza aztán rögtön kiderül mi a ludas -
tresh
veterán
válasz
FrankMonzano
üzenetére
FHP?

-
tresh
veterán
válasz
FrankMonzano
üzenetére
Az már más ár kategória

-
tresh
veterán
válasz
FrankMonzano
üzenetére
sok sikert a gep vasarlashoz. Amugy ha a clional nem kell nagyobb de erosebb akkor ott van belole az 1.6 vagy 2.0 
-
tresh
veterán
válasz
FrankMonzano
üzenetére
"A szelepfedél alatt két vezérműtengely forog. Egy a kipufogó oldalon, és egy a szívóoldalon. Ezt az utóbbi, szívóoldali vezérműtengelyt (ami a kocsi orrához van közelebb) egy szíjtárcsán keresztül hajtja a vezérműszíj. Ez nem egy egyszerű szíjtárcsa, hanem egy rugós szerkezettel van kegészítve, ami tulajdonképpen a fordulatszám függvényében változtatja a szívó oldali vezérműtengely helyzetét a főtenelyhez képest. Működése hasonló a röpsúlyos előgyújtás szabályzáshoz. Tehát olyan mintha alacsony fordulaton normál vezérlést kapna a motor, magasabb fordulaton meg egy "eltolt" vezérlést. Ezzel nyomatéknövekedést és fogyasztáscsökkenést értek el. Ezt a kis tárcsát hívják un: "okoskerék"-nek is."
A lényege fentebb leírva a másik lényeg hogy ez mk2-es megane-nál van. A km-rel meg ne foglalkozz

-
tresh
veterán
válasz
FrankMonzano
üzenetére
307 első szériánál a BSI szeretett szórakozni de minden megoldható, ez is. 4-es golf jó autó amúgy de sokat kérnek érte és 800k körül kapsz egy 1.6 -ot ami szép állapotú extra igen csak sovány lesz max tekerhető kormány, 2 lufi+ e.ablak+ klíma.(+A clio után vérszegény lesz a teljesítménye) Viszont nagyon masszív gép. A hondát én ki hagynám ha biztonság is számít mert az suzuki karosszéria mármint a civic. Visszatérve ha számít a teljesítmény is akkor szívó 2.0 liter benya ha sokat mászkálsz akkor az 1.6 a megfelelő. 307/megane 1.6 16v je jó választás. De ugye megane-nál ott az okoskerék
Nehéz ügy de én azt mondom azt vedd meg amit tetszik is, mindbe bele kell ülni és kipróbálni. Én következőleg ha nem kell már a diesel tuti 2 liter szívó benyába ülök át 
-
Ck.
addikt
válasz
FrankMonzano
üzenetére
A 4-es golfról lebeszélnélek, egy túlárazott autó, kicsi is, kényelmetlen is, és fasorban sincs a többihez képest. Én a Megane és a Civic (bár ez utóbbi picit fapadosabb) között döntenék, de a 307 sem rossz vétel. Kényelemben és felszereltségben a franciáknak nehezen akad párja.
Általánosságban elmondható, hogy ugyanazért a pénzért egy fiatalabb, kényelmesebb, jobban felszerelt autót kapsz.
Pl.: Automata fényszórók, esőszenzor, gerinctámasz, fed. computer, elől-hátul ködlámpa, 4 automata ablak és rengeteg rejtekhely, de tényleg (ajtókban alul-felül, kesztyűtartó, középkonzol, könyöklő, ülés alatt, lábtérben rejtett rekeszek, stb.), kellemesre hangol futómű, ami nem rázza ki a sz@rt is az emberből
, vmint kanapé és fotelek elől-hátul. -
moriak
tag
válasz
FrankMonzano
üzenetére
+1 Megane II PH1 1.4. 2005 Jelenleg most van benne 210.000km (igaz csak augusztus óta használom én) lekopogom, hogy eddig semmi problémája nem volt.
-
rob210
Topikgazda
válasz
FrankMonzano
üzenetére
Akkor aszerint kell keresni.
1.6 benzinnel is élhető a kacsaseggű. Azaz a nem kombi.
Azokból találsz szerintem ennyiért értelmes darabot.
Vagy a 800k teljes vételár? (átírás kötelező szervíz ilyenekkel együtt? ) -
rob210
Topikgazda
válasz
FrankMonzano
üzenetére
1,3,4 -el érdemes foglalkozni.
A 2.0-lteres motor nem tántorít el? Az egy dolog, hogy durván menőkéje lesz ezzel a kasznival, de fogyit 8-lter alatt nem nagyon fogod látni csak felette.A 2-es felejtős.
Viszont azt, hogy a 3- ból melyik jó azt nem tudom megmondani az autó vásárlásnál a személyes megtekintés dönt nem a photoshop.
-
mycso
Topikgazda
válasz
FrankMonzano
üzenetére
Hátőőőő a népítélettel az a baj, hogy körülbelül annyi valóságtartalma van, mintha egy vicclapban olvasnál valamiről. Ezt már annó az autós topikban jól megfogalmazta valaki: "Az a baj, hogy a népítéleten nem lehet IQ alapján szűrni".
Tényleg 0 információ tartalma van annak az oldalnak, ha infókat szeretnél 1-1 bizonyos autóról, akkor megkeresed a magyarországi klub-fórumát és ott kérdezel, na ott valós hibákról fogsz valós válaszokat kapni.Illetve ez az egész totálkár-os oldal az utóbbi pár évben nekem picit olyan semmilyennek tűnik, mint valami kacsa-magazin...nem sokat adok a tesztjeikre.

Pedig annó tényleg jókat írtak (2-3 éve).Ja igen totákáros berkekben és itt is az autós topikban egy dolgot kell megtanulnod:
Francia sz@r, francia diesel még sz@rabb, az audi is sz@r, különösen akkor ha diesel és még automata is. Ami űber jó az a focus meg a punto. Na meg természetesen a japánok --> civic, jazz, yaris, corolla...nagyjából ennyi. Az a topik erről szól már évek óta. -
dhgm
tag
válasz
FrankMonzano
üzenetére
M2 1.5 dci-m van ph2 ötödik éve nálam kilencedik évébe lépett a kicsike.
Hibalista semmi, mindene működik, ahogy elő van írva.
Benzinesben sem jársz rosszabbul. Kollégámnak 1.6 benzin ph1 van, golf 4 tdi tiptronik után vette meg, mert a golffal teli volt a hócipője...
Azóta is használja. Nála okoskjerék csere és kormányszalag csere volt. A gépet mindennap nyüstili két gyerek ő meg az asszony. Pedig már nem mai gyerek 12 éves... már az autó.
-
FrankMonzano
őstag
válasz
FrankMonzano
üzenetére
-
rob210
Topikgazda
válasz
FrankMonzano
üzenetére
Na itt vagyok.
A PHI el sincy komoly baj ráadásul nagy valószínűséggelár kicserélték rajta amit kellett.
Jó állapotú gondos gazdást kell keresni.Nem lell besz@rni a népítéletre én nem is adok az kb. max csak arra jó, hogy busszal kárj, mert olyan autó nincs ahova nem írnak be legalább 10-en, hogy sz@r.
Ráadásul az egész totalcar franciaellenes vw konszern párti.
Aminek én örülök, mert azért tudunk olcsón venni jó autókat, mert a köztudatban a francia sz@r.
Hozzáteszem én a vezérlésen egy ac pumpa leszorítón pár biztositékon meg a hátsó merevítő pálcán kívül mást még nem cseréltem.
-
Ck.
addikt
válasz
FrankMonzano
üzenetére
2006-os 1.6 vvt benzines, munkába való ingázásra, napi cirka 65 km ingázás, városban és autópályán. Egyáltalán nem nagypapásan használom, városban általában 2500-3000 körül váltok, de az autópályán ahol van 11 körforgalom és mindig le kell emiatt lassítani, ott nyomom neki rendesen, ha késésben vagyok, akkor pedig főleg nem ritka a 4000-5000 sem. Egyébként is elég pörgős motor + a váltója is rövid, szereti a fordulatot, kell is neki néha. Ilyen körülmények között fogyaszt jelenleg 8 liter körül átlagban.
Nincs túl régóta ugyan meg, de 2 kollégám használ még ilyen gépet a legnagyobb megelégedéssel, 1.6 és 1.4-es motorokkal. Az 1.4 viszont már szerintem kicsit lomha hozzá.Ha találsz egy jó vételt, akkor nem szabad azon agyalni, hogy ph1 vagy ph2, állapotot veszünk, nem szériát vagy évjáratot. Ha kifogsz vmi jót, akkor el kell hozni.
-
mycso
Topikgazda
válasz
FrankMonzano
üzenetére
Olyan nagy szarvas hiba nincsen. Pontos listát nem tudok, a változások nagy része külső. Diesel motoroknál volt nagyobb változás, illetve fék és futómű alkatrészekben van még különbség a ph2 javára.
Legegyszerűbben a lámpákról, lökhárítóról tudod megkülönböztetni, illetve belül az óracsoporton megvan cserélve a km/h és a fordulat mérő. ph1: bal oldalt van a km/h, ph2: jobb oldalt van a km/h
Elől ph1 vs ph2
hátul ph1 vs ph2Sőt ph2 utolsókból 2008, még volt egy kis átszabás: [link]
(#35635) FrankMonzano: tényleg, Ck. a te embered m2 benzin ügyben, neki pont egy 1.6-os m2 ph1 van.
-
Ck.
addikt
válasz
FrankMonzano
üzenetére
Nekem ph1 van és semmi baj nincs vele, rajtam kívül van még ezzel pár ember. Nem vennék csak azért ph2-őt, hogy ne ph1-em legyen. Túl van ragozva a téma.
-
mycso
Topikgazda
válasz
FrankMonzano
üzenetére
Megane 2 (3 és 5 ajtósak) a kacsaseggűek (vagy vasaló). 2002-2006 PH1 és 2006-2008 PH2 (facelift).
Illetve vannak ilyen átmeneti modellek is, pl. 2005-ösből van ph1 és ph2 is.Nekem a hondák olyan fapadosak-csúnyák-semmilyenek, legalább is ez a generáció, ami belefér a pénzedbe: MK7. Az ufó már bejönne MK8, csak ugye azok meg árban jóval fentebb vannak.
Nyilván ezt helyetted nem tudjuk eldönteni, összességében a hondával nincsen baj, sőt jó gépek, csak amit fent említettem az a bajom velük.
Egyébként a 307-es meg személyes kedvencem, szerintem iszonyat szép autók. Bár arról motorikusan semmit nem tudok..... -
rob210
Topikgazda
válasz
FrankMonzano
üzenetére
A honda felejtős, "nekem" a 307 nem rossz.
De egyértelműen megane párti vagyok. Az egyhat szívó ésszel hajtva elpusztíthatatlan.
A ph II-esekből érdemes vásárolni, javítottak egy két szériahibát.
Szerintem a 3 verzió közül a megane 307 civic a sorrend.
-
zsizsef
senior tag
válasz
FrankMonzano
üzenetére
Ha gondos gazdája volt akkor oké.
-
Hugo85
aktív tag
válasz
FrankMonzano
üzenetére
Volt az évjárat végén is telilámpás.
-
Hugo85
aktív tag
válasz
FrankMonzano
üzenetére
Én úgy tudom hogy a telilámpa/projektor az motor+felszereltség kérdése volt, mindkettő volt párhuzamosan és nem ráncfelvarrás volt.
-
rob210
Topikgazda
válasz
FrankMonzano
üzenetére
Ez oké csak itt I-es clióról volt szó PH3 as kiadásban ami tudtommal nincs.
Ne keverjük a szezont a fazonnal mert még nagyobb lesz a káosz.

-
rob210
Topikgazda
válasz
FrankMonzano
üzenetére
Az alapjárat sok minden lehet leginkább fojtószelep elkoszolódás.
A másikra meg azt tudom mondani, hogy vagy toronycsapágy, vagy lengőkar, vagy kormánymű kopás.
Látatlanban ennyi.

-
Josi
senior tag
válasz
FrankMonzano
üzenetére
Amelyik olcsóbb.
(munkadíjjal együtt) -
rob210
Topikgazda
válasz
FrankMonzano
üzenetére
Hát a rángatás sok minden lehet ezért nem is akartam belemenni.
Majd megnézzük, mit csinál terhelés alatt.
-
rob210
Topikgazda
válasz
FrankMonzano
üzenetére
Ez inkább félrekopott kuplungtárcsa, de majd megnézzük.
-
rob210
Topikgazda
válasz
FrankMonzano
üzenetére
Oké holnap 18:00 Lurdy hátsó parkoló.
0630-566-1920
Ha gond lenne ezen elérsz.

-
giigz
veterán
válasz
FrankMonzano
üzenetére
Én is mennék, csak 200 km-re van

-
rob210
Topikgazda
válasz
FrankMonzano
üzenetére
Jogos írtad is hogy a hátsó ajtón van azon valóban matrinya van.
Azt meg le lehet szedni egy kis hőlégfúvó oldószer műanyag spatula segítségével 5 perc alatt.
Vagy így hagyod és aki jobbról nézi az road aki balrol az runnak látja.
Majd mondják nézd meg de jól megy neki vett két ugyan olyan cliot azt hol ezzel hol azzal jár

-
rob210
Topikgazda
válasz
FrankMonzano
üzenetére
Akár mi is lehet, de ezt már kérdezted.
Ha nem tetszik cseréld ki a feliratot nem nagy ördöngősség.
Ha az előéletét szeretnéd kideríteni akkor meg mérd körbe festék réteg vastagság mérővel, aztán kiderül mizu.
Az is lehet, hogy csak a díszléc sérült is ilyet talált bontóban.
-
tresh
veterán
válasz
FrankMonzano
üzenetére
Lehet törték és ezt találta rá ... vagy valami jó akaró letépte a díszlécet és így pótolta..
-
rob210
Topikgazda
válasz
FrankMonzano
üzenetére
Sxr de 5w30
én legalábbis a normának megfelelőt használom. -
Savanya
addikt
válasz
FrankMonzano
üzenetére
Szokásos Elf Evolution SXR 5w-40 vagy kicsivel drágábban Mobil Super 3000 X1 5W-40
-
FrankMonzano
őstag
válasz
FrankMonzano
üzenetére
Olajcsere elott is allok.
Milyen az ajanlott a tech run clioba?
Eddig elfeket porgettem bele. -
Josi
senior tag
válasz
FrankMonzano
üzenetére
Megane Berline Ph2 1.4 16v RT Cool (2000. évi)
-
Josi
senior tag
válasz
FrankMonzano
üzenetére
Ha lejön a kedvezményed szinte ingyé van

Viszont utána nem kell foglalkozni többet a trafókkal.
(Nekem 14 éve nincs velük gond, igaz mázlista vagyok, mert gyárilag Denso került az enyémbe, nem Sagem
) -
rob210
Topikgazda
válasz
FrankMonzano
üzenetére
bardinal van, de nézd meg a webshopot

Van ott is.
Van az unixban NGK is azt is veheted, ugyan olyan tuti.
Meg ha densot találsz azt is megveheted.
Amitől óvakodj az a sagem, valeo hans pre vagy mi a tököm, magnetti marelli, meg ilyen nevenincs gyártók, mert azok mind a sagemet cimkézik át. -
tresh
veterán
válasz
FrankMonzano
üzenetére
Semmi
Josi megírta 
-
Josi
senior tag
válasz
FrankMonzano
üzenetére
Lehetőleg egyforma legyen mind a 4 trafó.
BERU a bevált tipus jelenleg.
Itt beszerezhető:
http://minalko.addel.hu/23128-gyujtotrafo -
Füge007
senior tag
válasz
FrankMonzano
üzenetére
Sajnos erre nem tudok válaszolni, nem csináltam még ilyet, de az ittlévők biztos tudnak ebben támpontot nyújtani!
-
rob210
Topikgazda
válasz
FrankMonzano
üzenetére
A választ már megkaptad, a tankszellőztető, ez típushiba, vagy megtanulsz együtt élni vele, vagy cserélteted de az nagyon zsebbe nyúlós.
Nem vicc szerintem eszméletlen drága ahhoz képest, hogy mi a feladata.De ez könnyen kiszűrhető, hogy valóban ez rossz-e, beül valaki megnyomkodja a gázt ha hallod a hangot, akkor az elölről ha szembe állsz a kocsival a bal első fényszóró mögül fog hallatszani a kerékdob és a fényszóró közt van alul.
Ha nem onnan jön akkor meg kell keresni mi lehet az, mert akkor viszont valami egyedi dolog lesz.

-
Füge007
senior tag
válasz
FrankMonzano
üzenetére
benzintank szellőztető
-
rob210
Topikgazda
válasz
FrankMonzano
üzenetére
Agyaltam a problémádon és arra jutottam, hogy sűrű kattogás, vagy csak egy pár kattanás?
Mert ha sűrű szinte daráló hang és gázelvételkor megszűnik akkor az csak a caniszter szeleped amivel, jobb ha megbarátkozol. -
rob210
Topikgazda
válasz
FrankMonzano
üzenetére
Féltengely lehet, ha csak terheléskor ad zajt, de lehet még ezer millió más dolog is.
A váltáskor hallható zaj, meg vagy kuplung, vagy a rudazatot kéne kicsit megkenni.
De inkább mechanikai hibára gyanakszom azaz kiszáradt a csuklópont ami a rudazat és a kar között van.
Szokott lenni ott egy gumiharang is ami teli kéne legyen zsírral.De látatlanban ezek a hangok azok amikről nagyon nehéz bármit is mondani és elég könnyen félrediagnosztizálható

Csinálj egy videót.

-
rob210
Topikgazda
válasz
FrankMonzano
üzenetére
Nem nekem az öreg 8V-sem van ami lent erősebb tehát ha az rángat akkor a tied főleg.

-
tresh
veterán
válasz
FrankMonzano
üzenetére
Ezek szerint 3 valeod és egy berud van érdemes lenne a másik 3at is berura cserélni és megszűnik a probléma és én javasolnék mellé egy gyertya cserét is NGK-ra

-
rob210
Topikgazda
válasz
FrankMonzano
üzenetére
Nekem 40 el mindegy hogy mit csinálok 4.ben rángat.
4.-ikben 50 nél érzi magát nagyjából jól, 45 alatt nem is szabadna 4ben használni, mert a főtengelyt hazavágod.Egyébként a rángatás valóban a gyújtástrafó szokott lenni.

-
tresh
veterán
válasz
FrankMonzano
üzenetére
Balról jobbra: Sagem, Denso, Beru, Valeo

-
tresh
veterán
válasz
FrankMonzano
üzenetére
szerintem gyújtó trafó ellenőrizni kéne mi van benne ha valeo vagy sagem( szürke kupakos ) akkor kuka és beru/denson-t kell helyére rakni
-
tresh
veterán
válasz
FrankMonzano
üzenetére
Tudod olyan az autó mint a gazdája ha jól van "tartva" a rönókkal nem lesz baj hidd el 5ik rönó van a családba ebből 1 nálam 1 apámnál szolgál hűen

-
tresh
veterán
válasz
FrankMonzano
üzenetére
Cliot tuti nem cserélném rá
Főleg hogy a clio erősebb jobb felszereltségű és stabilabb útfekvésű -
tresh
veterán
válasz
FrankMonzano
üzenetére
Nálam az evo/ lancer palettával bezárul az érdeklődési kör a márka felé
Ettől függetlenül a régi colt-okat jól ismerem nagyon jó megbízható gépek sok panasz nincs rájuk -
csaszi72
senior tag
válasz
FrankMonzano
üzenetére
Már mint Mirage?
Hát itt jól lehúzzák, mo-on még nem is kapható. Átszámolva 3milla+

Nekem meg speciel nem is tetszik.
Asszonynak vagy a lányomnak, talán. -
rob210
Topikgazda
válasz
FrankMonzano
üzenetére
Holnap megyek a bontóba találtam hengerfejet.
Állítólag minimális gépmunkát igényel, beleesett egy csavar és összeverte kicsit.
Na holnap ezt a kicsit kell megnézzem, mert amúgy 5e-ért ajándék, ha érdemes vele foglalkozni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xbox tulajok OFF topicja
- Azonnali fotós kérdések órája
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Gitáros topic
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen okostelefont vegyek?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Milyen légkondit a lakásba?
- Milyen egeret válasszak?
- További aktív témák...
- Telefon felváráslás!! Xiaomi 13T, Xiaomi 13T Pro, Xiaomi 14T, Xiaomi 14T Pro
- GAMING PC! Ryzen 9 3900X / RTX 3080 / B550 / 16GB 3200MHz / 500GB NVMe / 1250w Gold! BezsámítOK
- iPhone 17 256 GB Black - Bontatlan !! www.stylebolt.hu - Apple eszközök és tartozékok - Számlás
- AKCIÓ! MSI Cyborg 15 A12VF FHD GAMER notebook - i5 12450H 16GB DDR5 512GB SSD RTX 4060 8GB
- Honor 90 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Csak nincs időm foglalkozni vele meg most lakásfelújítás van. Persze néha megy a mokkolás
Pl már nem túl gyári egy két dolog benne de egyre nehezebben adom be asszonynak hogy ezeket muszáj cserélni, mert tudja hogy patika 

Az a szerencsém, hogy nem napi használatos a kocsi, munkába nem ezzel járok.
De csak néha néha csinálja, ha melegen újraindítom. Kicsit zavaro, hogy 2500-2700- on pörög a motor. Diaggal ki lett ütve, de sajnos újra jelentkezett ez a hiba, és ilyenkor vészüzemmódba teszi magát a kocsi, 80-nál többet nem megy.

Nehéz ügy de én azt mondom azt vedd meg amit tetszik is, mindbe bele kell ülni és kipróbálni. Én következőleg ha nem kell már a diesel tuti 2 liter szívó benyába ülök át

mycso
rob210