-
LOGOUT.hu
Renault, topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
hotibi
aktív tag
Üdv a fórumlakóknak. Nem találtam pontos megoldást a keresővel ezrét szeretnék egy kis helpet. Clio MK2 digit klíma. Fűtőmotor fokozatta nem állítható. Mindig maxon fújja a levegőt. Előtét ellenállás esetleg? Az előtéten az 1 és 5 lábak vannak jelölve. Műszerrel mérhető? Ha igen hogyan és milyen értékeket kellene mérni?
-
hotibi
aktív tag
Üdv. renault clio MK2 1,5dci ben szeretnék cseréltetni toronycsapágyat szilentekkel, hátsó kerékagycsapágyat és lengőkarokat. Milyen márkát kell vennem? Köszönöm !
-
hotibi
aktív tag
Üdv, renault clio 1.5 dci 2003-as. Miket kell cserélni az autó futúművében amik a leginkább felelősek az úthibák elnyeléséért? Minden rendben elvileg. Láttam hogy megfeszítettek átnéztem mindent. Mégis a jobb első oldala felöl van egy olyan dübögés féle ami zavar. Lehet hogy keményebb bármelyik gumi és az okozza? Okozhat ilyen hangot az anyós oldali motortartó bak? Köszönöm!
-
hotibi
aktív tag
Üdv, renault clio mk2 1.5dci hűtőventillátor 2-es fokozata nem kapcsol be akkor amikor kellene. pl. ha az autó áll és a klímarendszer nyomása nagyobb mint 24 bár. Relé és a körülötte lévő dolgok a táblán rendben. Ventillátor direktvezérelve működik 1-es, és 2-es fokozat is. Eddígi vizsgálódás szerint a kapcsolórelé vezérlő érintkezőjéhez nem érkezik jel. Tudtok olyan elektromos szerelőt aki megbízható begoldást tudna-erre? Renault egyik hivatalos szervízében volt diagon. De csak a pénzt vették el tőlem.
-
hotibi
aktív tag
Sziasztok, Azt szeretném megkérdezni hogy renault 1.5 dci-ben a hűtőventillátor 2-es fokozata milyen esetben kell hogy elinduljon? Motor hőmérséklet emelkedése esetén is, vagy csak a klíma vezérli a 2-es fokozatot?
-
hotibi
aktív tag
Üdv a fórumlakóknak! klio mk2 1.5 dci hűtővíz radiátor csere megoldható házilag? Van normális árban megbízható márka radiátorból?
-
hotibi
aktív tag
Üdv, a fórumlakóknak. clio 1.5 dci 80 Le 2003- as immóval kapcsolatban kérnék segítséget, tanácsot. Teljesen gyári az autó. Inditáskor a kulcs elfordításakor az immo led nem alszik el. Folyamatosan világít. Természetesen nem indul. Sajnos mindkét kulccsal ugyanaz a helyzet. Van olyan szaktekintély aki ezt tudja orvosolni? Akár a gyári immo teljes kiiktatása is érdekel. Köszönöm ha valaki segít.
-
hotibi
aktív tag
Üdv a fórumlakóknak. Nem igazán találtam hsz-ek között választ a problémámra ezér kérdeznék. clio 1,5dci 80 lovas. Ma voltam klíma ellenőrzésen. Elméletileg a kompresszor kicsit elenged. Más minden kritikus pont hibátlan. Töltöttek rá. A helyszinen ment rendesen. Pár száz méter megtétele után álló helyzetben a motor alapjáratánál a klíma kompresszor és a ventillátor ki/be kapcsolgat, és persze nem hűt rendesen. Esetleg valami ötlet hogy mi lehet? Holnap viszem vissza klímáshoz. Köszönöm előre is!
-
hotibi
aktív tag
Sziasztok,1.5 dci clio mk2 82 lovas padlogázas gyorsításkor világít az injektor piktogram és kicsit veszít az erejéből is. Füstnek nyoma nincs, normál gyorsításnál is minden renben. 190000 van bene, mindig mindent megkapott max 10 ezrenként. Minig omw prémiumot tankoltam! Bármilyen help jól jönne!
-
hotibi
aktív tag
Üdv a fórumlakóknak! Hátha tud nekem valaki tanácsot adni! clio 2002 es 1.5dci hez be lehet szerezni kormány kardánt? Az is lehet hogy elég csak azt a kis kardánt cserélni vagy felujjítani ami a motortében csatlakozik a kormányműhöz. Köszönöm előre is!
-
hotibi
aktív tag
válasz diablo1984 #52117 üzenetére
Utastérben a pedál forgópontjára gondoltsz? Bevallom erre nem gondoltam. Este megné..ill. meghallgatom.! Köszi!
-
hotibi
aktív tag
üdv!
clio 1.5dci kuplungpedált nyomogatva nyikorgó hangot hallat. Motortérben a bowdent leakaszva csak a bowden csendes. A kiemelő villa karját ha mozdítom nyekerek. Kuplung jo helyen fog. Járt már valaki igy? -
hotibi
aktív tag
Sziasztok, clio ph2 1,5 dci be váltótartó bakot (kutyacsontot) kell cserélnem. Milyen márka az amit érdemes megvenni? Köszönöm!
-
hotibi
aktív tag
válasz diablo1984 #51757 üzenetére
Köszönöm a válaszokat, ki lesz olvasva..és remélem javítva is.
-
hotibi
aktív tag
Üdv a forumtársaknak! Clio MK2 1.5dci serv+airbag ikon makacskodik. Ülések alatti csati szemre rendben. Mit hol érdemes nézni tisztítani? Vagy inkább olvasásra vigyem egyből? Dunakeszi közelébe esetleg szerelő aki tud segíteni leküzdeni a dolgot? köszönöm előre is a helpet!
-
hotibi
aktív tag
Sziasztok! 1,5Dci 2002 es. Most volt átvizsgáláson, ennek ellenére ha nagyobb huppanó adódik akkor a kelleténél nagyobbat szól belül. Elképzelhető hogy szemre jók a szilentek, de a kor miatt keményebbek már és ezért jobban behozza a zajt az utastérbe? Köszönöm!
-
hotibi
aktív tag
sziasztok! clio 1,5 dci ben a váltókart középre visszaállítja valami rugó? Szerintem eltört , elgyengült mert az egyik oldalra lötyögős mig a másik oldalra feszesebb a váltókar üresben. Lehet ilyen rugót kapni? köszi!
-
hotibi
aktív tag
üdv!
Clio 2002 es 1.5Dci. Bal hátsó közpotni zár bizonytalanul működik.
Feszülhet valahol, vagy motor csere?
Ablaktekerő kart törés nélkül hogyan kell leszedni?
Kárpitot patent fogja, vagy valami tömitő anyag?köszönöm
-
hotibi
aktív tag
üdv! renault clio 2002 es 1,5dci első féknyeregtartóval gyűlt már meg valakinek a baja? 130 ezer km van a kicsiben,és elkezdett belül rezgő morgó hangot adni. A hang megjelenésekor ballább fék kicsi beletaposásával a morgó hang megszünt. Féknyereg szétszedésekor szerelő alaposan megzsírozta mindkét csapot,mert száraz volt, és nehezményezte hogy a két féknyeregtartó egy egy csapja sokkal jobban lóg mint a másik. Két hét mulva eltünt a zsir hatása és ujra remegett morgott. Vettem uj TRW féknyeregtartó szettet, és pont ugyanaz a két csap majdnem annyira lötyög mint amiben 130ezer van. Most csend van, de enyit számit ha TER zsirozza? elnézést a hosszú hsz.ért
-
hotibi
aktív tag
sziasztok, szeretnék renault clio felnit venni! Ha valakinek van irjon legyenszíves. Csatolok két fotót hogy melyik tipus érdekelne.
-
hotibi
aktív tag
válasz rob210 #38467 üzenetére
akkor egyenlőre hagyom ezt benne,mert szerelő is elég tisztességesen megrángatta, és azt mondta teljsesen rendben van, de volt/van egy kis rezonáló hang egy bizonyos ford.szám tartományban, és arra gondoltunk hátha attól hogy picit már lejjebb van a felső bak. Végül kiderült hogy a rezonáló hangot az első fékek féknyereg tartó két kis csapjának elég erős kopása okozza. nyeregtartót már rendeltem.
GE vs. OSRAM nál nálam sajna ez volt a tapasztalat amit írtam :-(
köszi a választ! Spóróltál nekem kis gázolajra valót!
-
hotibi
aktív tag
válasz Megane2000 #38454 üzenetére
szia! Inkább osramot vegyél ilyenből! Több üzemórát tud miint GE-s. Sok volt a reklamáció amikor még ott dolgoztam!
-
hotibi
aktív tag
üdv! clio 2002 es 1.5dci 60kW os autóba motortartó bakot szeretnék cserélni! milyen márka a legmegbizhatóbb? köszi előre is!
-
hotibi
aktív tag
Uraim, köszönöm a válaszokat. Nekem sincs benne kettőstömegű és akkor LUK vagy VALEO lesz benneahogy javasoltátok. Szombaton nézi meg egy szaki, és kiderül kuplung-e. 1500 as fordulat környékény gázadáskor keletkezik egy morgó hang ami zavar. Szerelő szerint lehet hogy valami gumitartó bak és ott rezonál. Dunakeszi közelében esetleg renault szerelőt tudtok ajánlani?
-
hotibi
aktív tag
Sziasztok! clio 1.5 Dci 2002 es 60kW os kis szerelmem kuplungot követel. Ok de milyen gyártótól? köszönöm a válaszokat.
-
hotibi
aktív tag
válasz diablo1984 #38319 üzenetére
Teljesen jogos! 2002. 10-ik havi az 1.5 Dci, és 60 kW-os. Alapjáraton csend van. Leállításkor is csend van. A morgo hang 4-ik fokozatban jelentkezik 50 km/ órás sebességnél csak 1400-1500 as fordulatnál. Ha visszaváltok vagy nyomatékból feljebb pörgetem akkor megszünik a hang. Lehet hogy szimplán szarul váltok?
-
hotibi
aktív tag
üdv! szeretném megkérdezni hogy renault 1.5 Dci ben kettős tömegűlendkerék van? 50km/órás sebességnél 1500-1600 körül morgó hang :-(
köszönöm előre is.
-
hotibi
aktív tag
üdv! clio MK2 1.5 dci első fék zörög :-( Minden rndben vele..csak zavar, hogy zörög! Az autókerekeit megütögetem kézzel , zörög. Ha au ujjammal lefogom a nyerget megszünik. Légyszíves ha valakinek van tapasztalata mit hogyan kell zsirozni olajozni..lehegeszteni írjon! köszi előre is.
-
hotibi
aktív tag
üdv! clio MK2 re keresek gyári alufelni garniturát ha van valakinek irjon privátban! köszi előre is.