- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- creation: Elég lett abból, hogy a nagy gépeim nem képesek behúzni a filamentet
- ldave: New Game Blitz - 2026
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonkilencedik rész
- bambano: Bambanő háza tája
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT
Renault, topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
_NCT
addikt
Na meg is lesz a vége:
80k kormányműves
bal első lengőkar csere munkadíjjal: 36k
kormánygömbfejek cseréje + kormányösszekötők munkadíjjal: 80196ezer lenne a vége..... De ebből szerintem csak a gömbfejeket + kormánymű felújítást fogom kérni, most max ennyi fér bele.... így "csak" 120k lesz.
-
rob210
Topikgazda
A vezérlés drága lesz az 160e az okoskerékkel és szolenoiddal együtt.
A többit rablás áron írtad.
Nem rég csináltam ismerősnek egy ugyan olyan meganet mint a tiéd. 2003 as első lengéscsillapítók , rugók, stabpálcák és hátsó féktárcsa fékbetét, teljes fékfolyadélcsere. Anyagára ennek volt 120-eKormánymű kompletten utángyártott nem felújított 60e.
Ez komplett, tehát benne van minden a gömbfejek az új harangok, minden. A szerelés 20e. Utána egy futómű állítás 7-10e.Viszont ha lengőkart is kell cserélni azt egybe kéne a kormánymű cserével kötni, hogy ne kétszer fizesd a futómű állítást.
Lengőkar készreszerelt 16e / db 10e a munkadíjja.Etc etc. De azért érdemes azt látni, mert sokmindent felírnak ám aminek kutya baja.

Nem az árak, hanem a szervizek szálltak el, mert rájöttek, hogy bármennyit elkérhetnek akkor is lesz munkájuk -
_NCT
addikt
Mondjuk az érdekelne, hogy neki például hogy jött össze...
-
xardas
tag
Szia!
hasonló cipőben járok, ugyanebben a cipőben járok annyi hogy nekem maunal klíma.
Ami infókat összeszedtem eddi az alapján azt tudom mondani hogy nem, nem müködne a távirányító. Ahogy olvastam akkor sem ha az újabb "Update List"-es rádiót vennéd hozzá, amivel már a ph2 kijött, pedig ott már lehetne rá tenni AUX bemenetet.Én az alábbiakban gondolkodok egyelőre
-Densio Gateway Lite BT / XCarLink adapter (20-30-40 körül kaphatóak attól függően mikor hol nézem) cd tárra dugható adapter, maradna a gyári fejegység, és a távirányító is
- 2Dines érintő kijelzős egység: láttam ilyet már 50 körül is, persze nem tudom hogy mennyire kompatibilis a távirányítóval. És láttam egy céget ahol csinálnak iylet és ott olyat raknak belel ami távirányítóval is müködik, de árak nem voltak feltüntetve...én személyszerint azért nem veszek bele új fejegységet (pedig jóóóval olcsóbb lenne...) mert buknám a távirányítót, és nem láttam még a piacon olyat, ami bele illene az autó dizájnjába.
-
mycso
Topikgazda
Szerintem te is megtudod csinálni. Az ablak előtt a műanyagban, a széleken látod a lukakat, ahol az esővíz lefolyik.
Ennyit találtam róla.
"Ha esős időben jelentkezik, akkor az is lehet, hogy az esővíz elvezetők dugultak el. A jobb oldalit motortérből, a bal oldalit meg a kerékjárati ív doblemezének leszedése után lehetséges."
-
eTrade
tag
Én Obi-ban vettem egy hasonlót, LUX márkájút és eddig bevált.

LUX Classic racsnis sarokcsavarhúzó készlet, 31 részes -
üszök
őstag
Szerintem simán mehet. Én még féktisztítóval is fújkálgattam ha jól emlékszem.
(#46040)

Predator2
(őstag)100k volt egy gyári gázolaj szűrővel együtt a 4 kapcsoló szelep. Nem vittem semmit, 9 körül mentünk,1 óra felé jöttünk.
7 éve volt,akkor még nem volt teli az Ali ilyenekkel. Még infó is alig volt róla. Ismi nemrég mintha olyasmit mondott volna,hogy autósboltban kedvezménnyel nincs 15k egy kapcsoló szelep.
-
eTrade
tag
Amióta megvan az autó én is főleg OMV kutakon tankoltam, sima 95-öst, néha MaxxMotion csoda benzint is. Elvileg az OMV-nél minőségi üzemanyagot lehet tankolni, de gyakorlatban a fene tudja. Lukoil-nál, Shell-nél, MOL-nál nagyon ritkán, de az utóbbi időben Auchan benzint kapott. Simán lehet, hogy nem is a benzin minősége nyírta ki a szivattyút, hanem inkább az, hogy ritkán tankoltam tele a kocsit. Volt már párszor olyan is, hogy felvillant a lámpa... ami ugye nem tesz jót a szivattyúnak.
-
-
baluka6
aktív tag
Hello
2-es Megane limusinba tettünk Bilstein lengéscsillapítót ismerősnek, szerinte is kicsit keményebb lett.
Az hozzá tartozik, hogy 10-20% alatti lengéscsillapítónál minden keményebb, szóval attól függ, hogy mihez viszonyítasz.
Ha anyagilag belefér, én Kayaba-t ajánlanám, Monroe régen jó volt, mostanában nem tudom, Sachs-ból toronycsapágy és szilent készlet volt most a kezem közöt t(igaz Ford-hoz való), de minőségérzetre 500 ft-t nem ért... -
speedydb23
senior tag
Én Bilstein gátlókat vettem, de nem ajánlom semmiképpen se, mert olyan lesz mint egy döngölő, leveri a vesédet... Legalábbis nekem a Clioba ilyen lett, azóta a komfortérzet majdnemhogy nulla.
Viszont nekem alkatrésszel munkadíjjal 80k-ba megállt az első futómű felújítása.
(minden párban: Bilstein gátló/felütkoző/porvédő; Febi toronycsapágy; komplett lengőkar; stabpálca/szilentek; kormányporvédő.) -
rob210
Topikgazda
29.000.- az alkatrész ha mindet cserélni kell, illetve ha nem a hidrosat akarod, ami jelentősen drágább.
Ez a sima gumifémcsapágy - ra vonatkozó ár.A szerelés nem akkora cumi 3 óra alatt megvan és nem bonyolult.
Nem olyan mint az I-es megane hátsó tartó bakja
Mert arról ódákat tudnék zengeni.
Egyszóval 40- max. 50 ből meg kell álljon. Attól függ hova mész vele.
-
rob210
Topikgazda
-
Doki16
addikt
Néha megkavarodnak már ezek a "modern" autók. Én már 3 kocsival is jártam így. Egyszer a C4-em fogta magát és menet közben a félig lévő jelző leugrott menet közben a legaljára. Belevágtam 10 litert mondom biztos ami biztos. Semmit nem változott a mutató. Majd amikor már úgy érzetem, hogy nem sok lehet a tankban akkor fogtam és televágtam, innentől javult meg.
A Megane-nál ahogy írtam fennakadt a "mutató", mentem vele sokat majd megint tele és megjavult.
A Q5-nél meg túl lett tankolva és "kiakadt" az üzemanyag-szintjelző, több száz km és tankolás után se javult meg. Majd egy teletank után egyszer csak helyrejött

Gondolom ilyenkor számolgatnak kalibrálgatnak valamit.
Egy a lényeg tankold tele és akkor biztosan nem fogsz kifogyni. A nem működő jelző ellenére is számolta nálam a megtehető km-t.
-
Doki16
addikt
Ne aggodj es masokkal is elofordul. En a multkor ugy tankoltam, hogy benthagytam a kartyat es gyujtason maradt a kocsi. Teletankoltam es ott maradt a mutato nem akart elmozdulni 600 km utan se. Utana megint teletankoltam mar figyelve es ujbol mukodott. Nyomd tele majd menj vele es megjavul.
-
rob210
Topikgazda
Mondjuk ez nem is jutott eszembe, ha elviszed ózonoztatni az biztos kinyÍrja a szagokat.
Vannak helyek ahol egész normális áron csinálják, csak akkor előtte szárÍtsd ki az ülést.
Nem kell oda hőlégfúvó, elég egy hajszárÍtó is vagy egy hősugárzó az a kis elektromos ventillátor egy este alatt kiszárad.Egyébként nekem is légzsákos az ülésem és már nem egyszer kiszedtem.
Aksi saru levesz, légzsákcsati kiold, csavar kivesz 10 perc alatt kint van, ha szüttyögök még akkor is. -
-=Tiger=-
tag
Óvatosan ki lehet.
http://www.patentcentrum.hu/ (innen rendelj)
Amik a dobbetétben vannak patentok azokat érdemes patentkiszedővel eltávolítani, de azok is roncsolódnak azért valamennyire. Ami a lökösbe való (MII??) azok már többnyire ilyen önoldós kicsit csavarni kell és kipattan a közepük.
Remélem tudtam segíteni.

-
rob210
Topikgazda
-
pècsimunkás
addikt
Kizárt dolog , hogy 1,6- os motor hengerfejes legyen a 140- es utazótól . Ha mégis , akkor ott más lesz a probléma. Én is és több ismerősöm is öreg 1,3 -1,4- es motorral járjuk évente többször is a magyar - német utat 140 - es utazóval . Nem kell üveghangig huzatni , kb ennyi . Normálisan felváltok v visszaváltok , meg a hétköznapi autózásban is kímélem mindig az autómat . Mindig megkap minden szervízt , ma viszem pl olaj , szűrők , vezérlés cserére ... Meg most rakattam fel a nyári gumikat is ...
-
pècsimunkás
addikt
Nekem M1 Ph2-m van , 1.4 16 v , évek óta 140-el autópályázok . Sima ügy . 1x-1x becsúszok 150-160 környékére , de akkor visszaveszem azért a gázt . 140 -nél 4000-4100 a fordulatszám . Persze ez óra szerinti 140 , nem GPS szerinti , az picit kevesebb . Szerintem nem kell aggódnod !
-
mycso
Topikgazda
Nekem is ilyen gagyi van, de pár perc után már meleg, viszont valóban kicsi a felülete (tényleg lassan be is kellene raknom).
Illetve tavaly vettem valami hasonlót, de nem raktam be, mert nem volt kedvem szerelgetni. Kollégámnak van ilyen, ő dícséri.
Mondjuk kb. fele ennyiért vettem. -
Victoryus
addikt
Nekem tescós van. A vibra motort kivágtam belőle, mert nyomta a derekam. Nem túl nagy a fűtő felület benne. Főleg a felső részében minimális területen van fűtőszál. Nem volt drága, 2500 körül vettem.
Egyébként jó, 2-3 perc alatt kellemesen meleg. Csak addig szoktam használni, amíg a normál fűtés nem megy. Gyári horror áron van ehhez képest. Betettem az üléshuzat alá, nem is látszik. -
_NCT
addikt
Még az lehet, hogy mikor a jégeső betörte a szélvédőt, akkor kapott egy kokit a szenzor. 13k körül van az új, úgyhogy inkább kapcsolgatom kézzel...
Írták itt még a 3A-s biztit, megnézem azt is, néha olyat csinál a tempomat hogy magától kinullázza a beállított értéket, mintha megnyomtam volna a gombot amely gyorsan kikapcsolja, az eső/fényszenzor is ezen a biztin van.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- EarFun Air Pro 4+ – érdemi plusz
- Eladhatatlannak ítélt CPU-k eladásával javult az Intel node-ok kihozatala
- Hálózatokról alaposan
- 4K vs 8K – Megéri-e a 8K TV 2026-ban?
- YouTube
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Pixel plus ultra: teszten a 6K-s LG UltraFine monitor
- Le Mans Ultimate
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- További aktív témák...
- Bmw 640d F06/F12/F13 Hutoracs es Visszapilanto takaro szett
- Bontatlan WORX Landroid Vision M600 AI-alapú robotfűnyíró eladó!
- NOLAN N91 EVO Louis Special bukósisak N-COM B601S kihangosítóval
- Tomason TN16 Bright Silver 8x18/ET40 - Hankook Ventus Prime4 225/55 R18 DOT 0624 + TPMS+felni kupak
- TETKÓS/KOZMETIKUS lámpa eladó
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB DDR5 RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro Max 256GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4522
- Új és újszerű 13-14 Gamer, üzleti, 2in1, X360 Touch készülékek nagyon kedvező áron! Garancia Számla!
- HP EliteOne 800 G4 All-in-One i5-8500 16GB 512GB 23.8" Érintőkijelző!! 1 év garancia
- 236 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4090 (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Nekem is meg faternak is 5 évesen megadta magát a gyári akksi, semmi előjel nélkül.

) a rossz generátor fújogatva.
, de köszönöm az infót!

mycso
rob210