- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- GoodSpeed: Aquaphor Modern víztisztító
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- sh4d0w: Árnyékos sarok
- sziku69: Szólánc.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- vrob: Irány a 32 bit - játékprogramok 1994-1995-ben
-
LOGOUT
A RAM (az angol Random Access Memory rövidítéseként), magyarul közvetlen hozzáférésű memória. Egy közvetlen elérésű írható/olvasható adattároló eszköz. A RAM tárolja a CPU által végrehajtandó programokat és a feldolgozásra váró adatok nagy részét. Az adatok csak addig maradnak meg benne, amíg a számítógép feszültség alatt van, kikapcsoláskor a benne tárolt adatok elvesznek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Liberatus
csendes tag
Válaszolnátok légyszíves?
-
R.P.
aktív tag
Erre valaki legyen szíves...
-
Liberatus
csendes tag
Hali!
Régóta keresek 1gigás 1066Mhz-es modult,de idáig csak kitben találtam és 3giga rendszermemóriát akarok kiépíteni, de nem találok sehol..ebben kérnék segítséget hol tudnék esetleg találni,ha kapható egyáltalán
előre is köszönöm
-
zammek
csendes tag
sziasztok
Annyi lenne a kérésem hogy a gépemben 2*1 gb kingston 800mhz ram van ,de az everest csak 400mhz ír ki / jó helyen nézem???/ teendő? -
G4ga
őstag
meg az a baj, hogy a probléma folyamatosan fent áll, tehát van ojan inditás amikor ez a hiba üzi az elsö amit kapok!
-
G4ga
őstag
bakker kihagytam talán egy fontos adatot: ramnak + 2 voltot adtam! az összes többi beállitás alapon van! kivétel az elöbb emlitettek!
-
G4ga
őstag
Hali ALL!
remélem számotokra igen egyszerü kérdéssel fordulok hozzátok.
Tényállás a következö:
Gigabyte p35 ds3 alaplap + 2x 2x1 GB Geil Ultra Ram
Probléma a következö:
10 böl kb 5 inditásnál a következö hibát dobja a gép, mielött felálna a Windows
PCI PARITY ERROR - nyomjon f1-et a folytatáshoz, f2 az ujra inditáshoz!
ált f1el tovább megy és felál a rendszer!
irtam az alaplapomnak megfelelö topikba, ott emlitették, hogy futatssak memo tesztet! windows vista memoria diagnosztikája hiba nélkül lefutott, ortossal hogy tudok futatni tesztet?Fontos még: van tuning! proci e6750 3.6-on fut, memok 900-on 1:1 fsb arány
cpu orthos alat 8 és félora stabil!a lényeg, effektive különösebb bajom nincs a vassal, annyi hogy most volt video kari csere és uj op rendszer, kb 1+1/2 órát szenvedtem mig felment a win, mert minden második wintelepitésre ezt a hibát dobta! valami megoldás elsetleg a bajomra? gariztassam le a lapot vagy valami más rosz!
elöre is nagyon köcce a választ!
Üdv Gaga -
v.tom
őstag
Helo! Tudna nekem írni valaki egy kis infót a Samsung TCCC chipes ram-okról? Gyorsan kéne ! Jól sejtem ezekből a TCCD-vel ellentétben létezik 1gb-os modul? Érdekelne hogy kinek milyen tuningtapasztalati vannak ezekkel a ramokkal. Előre is köszi!
-
-
Ősember
őstag
válasz
#65675776 #7360 üzenetére
a swappingolás részhez, ha értesz akkor válaszold meg magad...
ezt irtam " ugy kell elképzelni, hogy 2x1gb-hoz képest dupla annyi csatornát kell lekezelnie az alaplapi chipsetnek" gondoltam azért irom ilyen példával, hogy egyszerü legyen megérteni. tudom, hogy nem létezik quad channel meg egyéb és a 4 modul is dualban fog menni. lehet nem volt elég egyértelmü, de erre gondoltam és ezt te is nagyon jol tudod
jo igen, a melegedés résznél belátom nem volt szerencsés még egy mellékmondatot belevinni, de akkor sem kellene igy nekem esni... elkurtam, kész, cask nem értem ha itt valaki a másik mondandojában valami hibát lát miért esik egyböl neki, ahelyett, hogy finoman rámutatna? -
sw4r3z
tag
Sziasztok!
Kérnék egy kis segítséget! Csütörtökön vettem egy 2x1 gigás Kingston ramcsomagot, KVR400X64C3AK2/2G jelzésű, 400mhzesek. Előtte 1x1 giga volt, KVR400X64C3A/1G. A gond az, hogy ha beteszem a 2 új ramot, akkor sípol folyamatosan (szünetekkel, kb 1 mp szünet 1 mp sípolás), egyenként berakva csak az egyikkel indul a gép, a másikkal nem. Amelyik működik azzal megy dual channelbe a régi ram. Ma visszavittem, kipróbálták, működött, memóriateszt is lefutott, gari 1 év van rá, de így nem tudják cserélni, valami 8 napon belüli elállásról beszéltek még, meg hogy alaplap hiba is lehet. Hazajöttem, megint megpróbáltam mindenféle felállásban pakolgatni őket, de ugyanaz az eredmény.
Tanácstalan vagyok, ha valaki tud, segítsen pls!
Konfig az adatoknál, előre is köszi! -
littlelion21
addikt
[Ezen] hogy lehetne segíteni? Tudnátok valami tanácsot adni?
-
kegyetlen19
csendes tag
Hali. Nekem is okoz egy kis problémát a 4Gb memo ( 800 GEIL ULTRA).
Az alaplap ( ASUS P5B )és az op.rendszer (64b) is tökéletesen látja és használja ( cl 4-en is).
A probléma a hanggal van, ( audigy 2 zs) a térhatás felborul, minden hangot kiad de csak a front hangszóróra a többi süket. Ha a BIOS-ban kikapcsolom a ram támogatást akkor csak a 3Gb látja de érdekes a hang jó. Mi lehet a gond, találkozott már valaki ilyen hibával. Ui.: bios lefrissítve, portot már váltottam, a haverom audigy 1-el is rosz de a régi 5.1 live-al jó a hang. -
Laraxior
titán
Hello-hello! Meg tudná nekem mondani hogy a ProMOS chipek mennyire bírják az iramot?
-
Sz.Miki
őstag
Találkozott már valaki hasonló problémával? Adott egy Gigabyte ga-m59sli-s5 alaplap, benne 4GB Geil Ultra 800 memória.Természetesen csak 3,5-öt lát az XP belőle, ez tisztasor, viszont az, hogy mikor szeretném leállítani a gépet, akkor csak a monitort kapcsolja ki, az már porblémásabb! Ha kiveszek egy ramot akkor leáll a gép viszont akkor ugrik a dual channel
Megnéztem az időzítések rendben vannak, a feszültség is, és a legfrissebb bios van föltéve!
-
Anthony28
őstag
válasz
Kentsfield #7370 üzenetére
Ez nekem jobban bejön...DDR3 PC3-12800 • 8-8-8-24 • Unbuffered • NON-ECC • DDR3-1600 519USD.Drágák még nagyon.
-
Anthony28
őstag
Jah...azt elfelejtettem hozzátenni hogy még mindig Crucial Ballistix ramokkal tartják a DDR2 világcsúcsot.
-
Anthony28
őstag
Te lehet nem adnál....de aki ad érte, annak egy 1066mhz 2x1gb CL5 KIT CL4-ben fog tekerni 2,3V melett 1066mhz-n.
CL5-ben pedig 1200-1230mhz körül 5-5-5-15.
Én konkrétan 4-4-4-6 beállításokkal használom 1066mhz-en.
A másik hogy Crucial-ból nincs 1000mhz modul csak 533 667 800 és 1066.[Crucial]
Ezek után pedig mindenki eldönti melyiket akarja megvenni.
Biztos jó ram az A-Data bár DDR1 466,500Mhz modulja full inkompatibilissek voltak,szívtam velük sokat ettől mondjuk még lehet jó DDR2-be.De 1 napon nem említsük azért a Crucial-el.Nem egy kategória.
2 GB/1066 MHz DDR2 CRUCIAL arany hűtőbordás 1100+ CL4: 33.900,-/KIT
Ez a gianni-nál van így feltüntetve.Már szóltam neki hogy javítsa ki mert...
1. Nem arany hanem sárga
2. Hivatalosan nem CL4.Ráadásul ahogy Ő írta 1100 felett CL4, bár jó ramok így azért egyik se megy.
3. A Crucial az a gyártó...de hogy Ballistix vagy Tracer az nem derül ki. -
Peetr86
tag
Üdv!
Milyen ramot ajánlanátok a köv. konfigba? :
- Gigabyte - P31-DS3L , INTEL - Dual Core E2180, MSI - NX8600GT-T2D256E-OC PCIE
Főként játékokhoz kell a gép. Mit ajánlotok?Mondjuk [Ez] ?
-
oliba
őstag
Egyszer már kérdeztem, hogy melyik a jobb, de nem kaptam rá választ.
- 2 GB/800 MHz DDR2 A-DATA Vitesta Extreme hűtőb. 800+ CL4: 18.900,-/KIT
- 2 GB/1000 MHz CRUCIAL arany hűtőbordás KIT (CL5-5-5-15): 22.900,-/KITÉs ha a második jobb, akkor mennyivel?
-
Lucko81
csendes tag
Szerintetek melyik a jobb:
- 1 GB/800 MHz DDR2 A-DATA vadiúj 3 év garancia AKCIÓ: 5500,-/db
- 1 GB/800 MHz DDR2 Kingmax Mars dobozos 3 év garancia: 5500,-/db -
törölt tag
válasz
Ősember #7359 üzenetére
Sőt, mint ezerszer le lett írva, van 32 bites Win, ami akár 128GiB-nyi virtuális címtartománnyal rendelkezik. És az is le lett már írva, hogy a 4GiB a virtuális címtartománya a 32bites asztali Win-eknek, szóval ha megfeszülsz se fog 4GiB rendszermemóriát kezeltetni vele.
"a swappolgatás a winchester miatt is lehet"
Ezt fejtsd ki bővebben, mert baromság. Azért nyúlna a vinyóhoz, mert elfogyott rajta a szabad hely és már csak rá tud írni? Vagy micsoda?
4 modul esetén sem lesz több memóriacsatorna!
Ugyanúgy csak kettő. Viszont több eszközt kell elérnie és szinkronban tartania a memóriavezérlőnek (ami egyáltalán nem bitzos, hogy az alaplapi chip(set) része). Emiatt problémásabb a több modul. Magasabb fesz segíthet a melegedés ellen? Legfeljebb a disszipációt növelheti vele az ember, és a chip stabilitását. (gondolom nem így értetted, viszont rettenetesen szerencsétlenül és értelemzavaróan fogalmaztad meg).
-
Ősember
őstag
hello
elöször is mielött valaki megmondja, hogy "a windows nem kezel 4 gigát" leszögezném, hogy a 32bites windows is kezeli, csak ebböl levonodik pl a vga ramja, ezért "nem kezeli a windows" a 4 gigát. ez a probléma kiküszöbölhetö 64bites rendszerrel.
a swappolgatás a winchester miatt is lehet, de nem kizárt, hogy a ram fogy el, bár ez megint csak alkalmazásfüggö.
ami a tuningot illeti 4 modullal tényleg nehezebb az élet. egyszerüen ugy kell elképzelni, hogy 2x1gb-hoz képest dupla annyi csatornát kell lekezelnie az alaplapi chipsetnek, ami többek közt melegedéshez is vezet, ha már ezt felhoztad, mint probléma. ezen segithet a magasabb feszültség, ami aktiv hütés mellett nem jelenthet gondot.
a kingmaxoknak meg inkább olvass utána itt és a ddr tuning topikban. nem kivánok többet hozzátenni, mert megint én leszek megkövezve azért, mert leszoltam azt a ramot -
alien_
őstag
Üdv!
Az első hsz-ben olvastam, hogy a 4 modulos dual channel nem az igazi, mert a north bridge-t túlságosan leterheli (ez pl. melegedést jelent?), ráadásul a tuningnak sem kedvez..
Ezt mutatják gyakorlati tapasztalatok is? Meglepődtem amikor olvastam, mert pl. a GeiL Black Dragon 4gb kit is 4 modulos.Gondolkozok, hogy a 2x1GB Geil 667 value kit-emet lecserélem 2db 2x1GB GoodRam 800mhz PRO kit-re, mivel kevesebb 20eFT ból megúsznám az egészet, de érdemes egyáltalán? Kevesebb swappolgatást szeretnék látni a játékokban (XP 32bit, nem is tervezem Vistát mostanában), de azért tuning is szempont, és dual channel-ben akarom mindenképp hajtani őket.
Másik alternatíva, hogy a jelelegi 667-es memók helyett veszek ugyanannyi 1066mhz-es kingmax-ból 2db 1gb-os modult, az 16eFT-ba lenne..
Szerintetek?
-
Hawk1979
őstag
Pár napja kérdeztem itt az NCP 800as ramokról,de senki nem tudott róla,lósörényt se.
Ma nézegettem egy dfi p35ös lapot,és mit látok a specben?
A "Recommended Memory for overclocking" listában ott figyel az NCP ram isnem kissebb nevek társaságában,mint pl. a Patriot,Mushkin...
Tehát annyira nem lehet recefice.. -
Dani Pécs
tag
Ez a fajta ram jó lehet?
1 GB/1066 MHz DDR2 Kingmax Mars dobozos
Ha veszek kettőt, talán duálban is mehet ugye?
-
eziskamu
addikt
válasz
Gyuri27 #7339 üzenetére
Asszem samu csippes, egyoldalas, de nem márkás, viszont eddig gond nem nagyon volt vele, velük.
Sorozatszám Nincs
Modul mérete 512 MB (1 rank, 4 banks)
Modul típusa Unbuffered
Memória típusa DDR2 SDRAM
Memória sebessége DDR2-667 (333 MHz)
Modul szélessége 64 bit
Modul feszültsége SSTL 1.8
Hibafelismerési módszer Nincs
Frissítési gyakoriság Csökkentett (7.8 us), Self-RefreshMemória időzítések:
@ 333 MHz 5.0-4-4-15 (CL-RCD-RP-RAS)
@ 333 MHz 4.0-4-4-15 (CL-RCD-RP-RAS)
@ 200 MHz 3.0-3-3-9 (CL-RCD-RP-RAS)Memória modul jellemzői:
Early RAS# Precharge Támogatva
Auto-Precharge Támogatva
Precharge All Nincs támogatva
Write1/Read Burst Nincs támogatva
Buffered Address/Control Inputs Nincs támogatva
Registered Address/Control Inputs Nincs támogatva
On-Card PLL (Clock) Nincs támogatva
Buffered DQMB Inputs Nincs támogatva
Registered DQMB Inputs Nincs támogatva
Differential Clock Input Nincs támogatva
Redundant Row Address Nincs támogatva -
Dani Pécs
tag
Sziasztok!
Ehhez a konfighoz az említett ram megfelelő szerintetek?
E6750 tálcás - ha van
Asus P5K-E Wifi
Samsung 500/SATA2/16M
Radeon HD3850A Ram pedig:
2 GB/800 MHz DDR2 GEIL KIT ULTRA hűtőbordásElőre is köszi!
-
Gyuri27
félisten
válasz
eziskamu #7338 üzenetére
Megmondod milyen ramok?
Gvad: ultra cl4.
MaciG: a ramokat 800-n inditja. Viszont ha tuningolsz kicsit máris 1066-n vagy- Ha nem akarsz tuningolni akkor 800. Ha igen akkor 1066 szvsz.
adibook: mond meg a ramok rev számait és pontos tipusát, illetve milyen beállitásokat használsz?
-
eziskamu
addikt
Kéne egy kis segítség. Én nem tuningolni szeretnék, csak ki akarom hozni a gyári ajánlott maxot. Van két iker ddr2 memóm melynek az spd-je több progi szerint 5-4-4-15 és 4-4-4-15 és mind a kettő 333 mhz-n (667), na most akkor mehet akár 4-4-4-15-ön is, vagy ahoz plusz feszkó kéne? Ja és egy 945gz-s giga lapban vannak és ez alapból 5-5-5-15-öt ad. 5-4-4-15-ön sincs probléma és a memteszt szerint 4-4-4-15-ön sincs komoly gond pár órás teszt alatt, csak ugye hosszabb távon ki tudja mi a biztonságos.
-
Gvad
csendes tag
800 MHZ-es ddr2-es Ramból megéri ugye a Geil ultrát venni?(12kHUF) 4-es időzítésű. A Value párszáz HUF-al olcsóbb,de az 5-ös. Illetve a corsair alap 5-ös időzítésű twinx-e 1k-val drágább a dhx-es meg 4-5 K-val(ezen csak az extra hűtőborda ilyen drága ? ). Költséghatékony gépnek készül 2180-al amihez elég lenne 667-es ram is ,de 12-nél olcsóbban nem láttam azt sem. Szóval,ha a Ram tuningja nem cél akkor ugye a Geil ultrát válasszam? (az időzítései miatt gondolom,hogy az jó)
-
MaciG
addikt
SZiasztok
Lenne egy nagy próblémám, nem tudok döteni
Lenne egy ilyen konfig: Gigabyte P35-DS3L S775, Intel Core2 Duo E6750 2.66Ghz s775 box , 8800 GTS 320 MB
De nem tudom mennyivel lesz lasabb a rendszer ha csak 800 Mhz-es ramokat teszek bele ( 2x (RAM DDR2 800MHz/1024MB Kingmax )) MErt ugye a CPU már 1066 MHZ-es ramokat is támogatná, de az alaplap nem.
Megéri a gyorsabb ramok miatt megvenni a jóval drágább alaplapot és ramokat vagy maradjak inkább a 800MHz-es???
Válaszokat előre is köszi
-
adibook
tag
Sziasztok!
Van egy Asus P5NE-Sli lapom es eddig egy 667-es Xms 2 futott benne 1 gigaval tokeletesen.
Vettem egy pas Corsair Xms 2 800-as 4-4-4-12 5400c4-es 2x1gigas memoriat parban de dualban (1-3-as slot) kekhalalsigle-ben (1-2 slot) minden ok.
A BIOS-ban minden auton.
Mit tehtenek?
Koszonom asegittsegeteket.Adam
-
seemany3
tag
Alapvetően a játékok azok amik nagyobb igényekkel vannak nálam.Azokból elég vegyes a kép:HeroesV-től a normál stratégiákon keresztül a Bishock-ig.Igazából A-data V.E. 1066-os volt a gépben 2G, de ez szarakodott majd végleg kihunyt.
Ezek után voltam kénytelen venni valamit és ez lett a geil ultra 800mhz 2G.Gariba kapok vissza A-DATA-t ,viszont kissé tele lett vele a hócipőm a hosszú szívás miatt.
-
Kapor_Ur
csendes tag
üdv,
időzítéses kérdésem lenne:
két ddr1-es modulom van, dualban mennek, egy gyártó, de kül. típusúak
az egyik
@ 200 MHz 2.5-3-3-8 (CL-RCD-RP-RAS)
a másik:
@ 200 MHz 2.5-4-4-8 (CL-RCD-RP-RAS)
a második miatt annak időzítéseivel megy az első is, a mostani lapomban sajnos nem lehet állítani kézzel az időzítéseket. (egy másik lapban meg tudtam hajtani mind2 memót 2.5-3-3-8-on is) Érdemes emiatt idegesgedni, hogy az egyik memó visszafogja a másikat? vagy érdemes egy uolyan. időzítésű memót keresnem a gyorsabb mellé? -
bertoni
csendes tag
Sziasztok!
Egy kérdés: ha egy alaplap csak max. a DDRII 533-as memót támogatja, mi lesz ha beleteszek 800-ast (ez van épp polcon)? "Visszabutul" 533-ra, vagy nem tudja lekezelni?
Nem írok alaplapot és típusokat, mert gondolom ez általánosan érvényes... -
Porcupain
aktív tag
Köszi,hogy válaszoltál.
Amugy azóta találtam linket, és nem tud sokkal többet a corsair. Annyi,hogy élettartam garancia. de időzítésekben ugyanaz minegyik 667mhz so-dimm ram. Szóval lehet maradok kingmax-nál, már csak azért is , mert 2gb 8500huf, míg corsair 11000huf. Gondoltam mielőtt vennék ,előtte is kikérem a véleményeket, hát ha van valakinek a corsairral kapcsolatban tapasztalata v. tudja e hogy mennyivel tud többet.Valszeg maradok kingmaxnál,mert olcsó,megbíható és simán visszi a 666mhz-t. Mégegyszer kössz.
-
Amoroso
aktív tag
Mi a jobb? 2x1giga dual channel vagy egy 2 gigás modul?
-
nbl2
senior tag
válasz
Porcupain #7321 üzenetére
Szia.
Szerintemmindegy, amelyik olcsobb. A corsair biztos jó lesz, de nekem eddig a kingmax is hibátlan, az alaplapod meg bírja, csak mivel 945p-s ezért csak 666mhz-est fog támogatni, a fölöttit nem érdemes venned. Sőt mivel nootbook ezért az 533-as is elég, mert tuninglni sem tudsz. De laptopnál fő a stabilitás.
-
Porcupain
aktív tag
kössz a sok segítséget!!!!
-
Porcupain
aktív tag
Ezek szerint nekem nem tud senki segíteni?
-
Sz.Miki
őstag
Sziasztok.
Az volna a problémám, hogy 4GB-memóriánál nem áll le az XP, a monitort lekapcsolja, merevlemezek még pörögnek de a leállás nem megy végbe!
Kipróbáltam 2GB-rammal, úgy leáll, 3GB-vel is de mikor beteszem a negyediket, amit elvileg nem is lát, akkor nem kapcsol ki a gép!
Van erre valami orvoslás? -
Rover623
félisten
válasz
FehérHolló #7314 üzenetére
Kellemes kikapcsolódást/pihenést/regenerálódást...
-
commandejos2
csendes tag
válasz
Birsinator #7306 üzenetére
Hello
Az alaplapom a kovetkezo : ASUS M2N-E SLI.
Nem tudom ez segitett e valamit ?? I
koszonom
-
Gyuri27
félisten
válasz
Rover623 #7311 üzenetére
Engedelmeddel mester.
1: nem meg felelő oprendszer [link]
2: hajszálnyival [link]
3: ha elég a 2 giga akkor az 1066-t (persze ha tudjuk annyin használni), ha kell a 4 giga akkor azt
4: a 2x2 jobb a lap is könnyebben kezeli a tuning is egyszerűbb, a levegő is jobban jár 2 modul között
5: 1 hsz!
6: mindegyEzeket kihagytad:
- miért nem megy a kingmax 1066-s ramom? azért mert az bizton az a giga p35-s lapokban szeret 2.0-2.1v-l és a lapnak is kellhet +0,1v (ezen kivül előfordul, hogy megy főleg p35-s lapokban és amd-s lapokban is)
- mi sok értelme van a ramon az sli-cf feliratnak? annyi, hogy rajta van -
Rover623
félisten
Igaza van.
A topic gyak. nem áll másból:
- 4GB RAM-ot tettem a gépbe, de csak 3.XXGB látszik...miért...?
- az 1066MHz-es RAM mennyivel gyorsabb a 800MHz-nél...?
- mit vegyek, 2x1GB 1066MHz vagy 4x1GB 800MHz...?
- mit vegyek, 4x1GB vagy 2x2GB...?
- van két nem egyforma RAM-om, most vettem melléjük egy harmadikat, miért nem megy a gépem...?
- Geil Ultra vagy Black...?Ezek elhangzanak minden héten, n+1 verzióban...és elhangzanak újra és újra, annak ellenére hogy meg vannak válaszolva becsülettel.
Ha a fórumozók nagy részének fáradtság olvasni, a kisebbségnek engedtessék meg a jog a pihenésre...Mikulás-Karácsony-Új év idejére én is pihenőt adtam magamnak...sok sikert a fiatal ászoknak...itt a lehetőség a megmutatkozásra...
-
ChromeX
addikt
sziasztok melyiket vegyem, 1gb kingston 1066mhz hyperX vagy 2*1gb Geil 800mhz
a geil ramot érdemes venni? -
oliba
őstag
válasz
barnam_ #7304 üzenetére
Akkor azt nem értem, hogy ha pl a corsair is ugyanazzal az IC-vel van szerelve, mint az adata és a geil, akkor miért az adata lenne a legjobb? Ugyanaz a Micron D9GMH (B6-3) IC van rajtuk. Mármint ha jó az a lista, amiből ezeket néztem ki
Közben nézem gianni listáját és esetleg találtam egy ellenfelet az adatának. Itt a két ram
- 2 GB/800 MHz DDR2 A-DATA Vitesta Extreme hűtőb. 800+ CL4
- 2 GB/1000 MHz CRUCIAL arany hűtőbordás KIT (CL5-5-5-15) -
Porcupain
aktív tag
nos akkor van valakinek tapasztalata a corsair notebook ramról? Amint már feljebb írtam kingmax vagy corsair ram-t a notiba? intel 945pm 667mhz fsb lap és c2d centrino duo@2ghz
-
yoid
tag
Quad core penrynt ddr3-al , vagy ddr2 -vel erdemes venni?
-
Birsinator
tag
válasz
commandejos2 #7299 üzenetére
Szervusz!
1:
Ha az adatlapodon nincs kitöltve, hogy milyen vasad van, akkor légyszíves a kérdéseddel egy időben közöld a konfigurációdat is. (legalább az alaplapodat, ha már úgy is azzal van a "probléma")
2:
Nekem 2.1-es 2*1Gb Geil Ultra Kit van a lapomban(Gigabyte GA-P35-DS3R rev.1.0), alapból ez is 1.8-at ad, ezért a bios tuning részén ráraktam még +0.3v-ot így kaptam meg a 2.1-et, ezzel nálam kilőve a fesz probléma, nem tudom nálad milyen alaplap van, így nem is tudom, hogy hol lehet ezt állítani.
3:
Nálam az időzítés valamiért 5-5-5-18-on volt alapból, pedig 4-4-4-12-es a ram, a biosba belépés után Ctrl+F1-et nyomva a Bios tuning része kibővült, ott tudtam manuálisan állítani az időzítést, így beállítottam a megfelelő 4-4-4-12 -re.
4:
Amint láthatod, nálam alapból 1,8 v-on 5-5-5-18-on ment a memória, így nagy valószinűséggel nálad sem lehet belőle probléma.Remélem tudtam segíteni.
-
seemany3
tag
Üdv!
Lenne néhány kérdésem.Jelenleg 2x1g Geil ultrám van (800mhz) érdemes ezt cserélni 1066-osra,valamint 4G-ra?Más részt win xp 32bit alá érdemes a 4G RAM?
Vagy tegyek vissza A-DATA Vitesta Extrem-et (1066mhz) amikor megérkezik?
-
gyuri00
aktív tag
egy eszerű kérdés
Kingmax vagy Samsung????
sok külömbség van a 800 és az 1066 között teljesítménybe???
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy A33 5G 128GB Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- HIBÁTLAN iPhone 11 Pro 256GB Space Grey -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3173, 100% Akkumulátor
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 Pro 256GB Midnight Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2048, 96% Akksi
- MS SQL Server 2016, 2017, 2019
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest