Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Klaus Duran: HP wifi nyomtatás+ win11.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Szólánc.
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Gurulunk, WAZE?!
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- eBay-es kütyük kis pénzért
-
LOGOUT
A RAM (az angol Random Access Memory rövidítéseként), magyarul közvetlen hozzáférésű memória. Egy közvetlen elérésű írható/olvasható adattároló eszköz. A RAM tárolja a CPU által végrehajtandó programokat és a feldolgozásra váró adatok nagy részét. Az adatok csak addig maradnak meg benne, amíg a számítógép feszültség alatt van, kikapcsoláskor a benne tárolt adatok elvesznek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tigi
őstag
Sziasztok
Bocs az off-ért de hátha valakit érdekel.
[link] -
pap
senior tag
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem hogy mennyire fogja vissza 4*1gb ram a gépet,mint ha mondjuk 2*2gb lenne?
Érdemes lecserélni azért inkább 2*2gbra?
köszi -
Plutor
aktív tag
hali!
nekem 2x1gb Geil Black Dragonom van.
a gyártó honlapján az szerepel,hogyha 4db 1gb modul van,akkor quad chanellben mennek
valaki már probálta? -
JagelloZ
tag
1. Az EVO ONE miért jobb mint a Black Dragon vagy az ULTRA?
2. 800MHz-es ramok közül 2x1GB kitben mit ajánlotok Gigabyte P35-DS4 rev2 alaplapba, e8200 v. E6750 procihoz?
3. Ha már van 2x1GB kit-em akkor mellé lehet cuppantani még egyet?
-
Gyuri27
félisten
válasz
FehérHolló
üzenetére
1000-s 2x2-s kittet kell venni. Igaz az 43k körül van.

-
fLeSs
nagyúr
válasz
FehérHolló
üzenetére
köszi.
ettől féltem én is. -
FehérHolló
veterán
Ha a 2x2GB-os kitről van szó, akkor szerény véleményem szerint 2.2V-on 900MHz körül van a határ 5-5-5-18-ban, tehát elég necces.
2GB-os modulok nem arról híresek, hogy sokáig lehetne húzni őket.Szerintem kérdezd meg itt is: [link]
Chipre én azt mondanám, hogy vagy Nanya, vagy Powerchip. Kiindulva abból, hogy a késői 1GB-os modulokat ezekkel szerelték. 2GB-os nincs a táblázatban.

-
fLeSs
nagyúr
Üdv.
Ezzel a memóval
Corsair DDR2 TwinX800MHz 4096MB C5DHX
van vkinek tapasztalata? Igazából annyi érdekelne, hogy elviszi-e a 900-at?
Illetve hogy tudja-e vki milyen chipek vannak rajta. -
gergo19
aktív tag
Sziasztok azonnali segítség kéne. Ezek közül melyiket válasszam?
Geil PC2-6400 DDR2-800 Ultra Dual Channel Kit 4GB (2x2GB) (4-4-4-12) Bruttó: 33 480 Ft
DDR2 Corsair TwinX 800MHz 4096MB C5DHX 27000
OCZ 4 GB DDR2-800 Kit (XTC Titanium) 4096 MB CL4 4-4-15 31KNekemnagyon fontos hogy mennyenek 900Mhz-et a ramok az időzítés nem olyan fontos.A lényeg Cl5-ben a 900Mhz. Én a Corsairt néztemki mert az a legkönnyebb beszerezni.
Nagyon fontos lenne?
-
Tibord
senior tag
helló
Ramot vennék és a következő kérdésem lenn?
Melyiket érdemes választani?
4x 1GB kingston 1066MHz (ha jól tudom ez apszolut antituning
)
4X 1GB Geil ultra 800MHz (ha jól tudom ez tuningolható
)
Bár nekem egyértelműnek tűnik azért jó lenne ha ezt egy nálam okosabb ember is megerősítené

-
Cölöp
tag
a 32 bites progik ugye kompatibilisek a 64 bites OS-sel? csak a drivereket kell 64-esre cserélni?
-
Cölöp
tag
Melyik a jobb választás:
- 2x1024 MB 1066 MHz CL5, vagy
- 2x2048 MB 800 MHz CL5?Kb. egy árban van, de fogalmam sincs, hogy merre billen a teljsítménymérleg.
-
dundidandi
csendes tag
igazad van, ne haragudj! Ahogy végignéztem a válaszokon, azt hittem nem azzal kapcsak, demégis... Köszi

-
válasz
dundidandi
üzenetére
Ezt már kérdezted, és választ is kaptál rá RAM-ok tekintetében. X2 tuningról pedig nyilván a saját topicjában találsz bővebb infókat.
-
dundidandi
csendes tag
Sziasztok!
Azt szeretném kérdezni, h a kingston hyperx-ről tudnátok nekem vmit mondani? most szsretnék venni két gigás, 800 mhz-es kittet (2x1 gb), esetleg vkinek van tapasztalata vele? 18e ft. ezekkel a ramokkal meddig lehetne húzni egy amd x2 6000+-ot? Tudom, h az amd-k nem igazán jó tuningpotenciálok, csak érdekel, h mégis mire képes! A ram szerintetek jó, megéri az árát? Vagy másfélét, ezért a pénzért?
Válaszaitokat előre is köszönöm!
dd -
gban
veterán
Adott egy 462-es lap, proci órajele 133 MHz, a ram is fix ennyit kap, nem állítható külön.
Belerakva 100 MHz-es SD ramokat (csak SD-vel megy, és ez van itthon, meg ezt is akarom elhasználni, ráadásul 1x128/133 és 2x64/100...), a gép simán fut, Orthos 7 órája megy, néha elindítok egy 3Dmarkot is.
Ki lehet jelenteni hogy márpedig stabil a gép és így maradhat? -
viktor82
őstag
Szevasztok !Ram-ok vásárlása előtt állok!4GB-t szeretnék két modul közt kéne választanom!
CORSAIR DDR2 2x2048MB 800MHz TWIN2X C5DHX Techn
A-DATA DDR2 2x 1GB 800+MHz dual Extreme Edition
Az A-DATA 4x1GB lenne!Corsair időzitése 5-5-5-18 ,a listán nem találtam milyen csippes lehet?Melyik lenne jobb vétel? -
attiati
veterán
lehet memóriagond?:
win xp bootolásának különböző fázisában néha újraindul a gép. 1-2 újraindítás után már végigmegy és betölti rendesen. Utánna már nem indul újra!

-
Nem. Azt mondom, hogy a rajtuk levő chiptől függ, hogy mit mennek.
Most éppen 800MHz-en 3-3-3-4-en, és 920 körül van vége ezen az időzítésen. Cl5-ben 1270MHz környékén áll meg, bár én cl3-ban hajtom a 975-ös chipset miatt. 11k körül olvas, most épp nem találok több screenshotot, és dolgozom, de majd linkelek riportos képet. -
Kris87
aktív tag
Szóval azt mondod, hogy 2 mushkin közül egy cl 3-3-3-10-es 800-as többet megy végre, mint egy 5-5-4-12-es 1066os ugyanolyan késleltetés mellett? Tényleg a Te 1000-es ramod most mennyit megy és milyen késleltetéssel? Mennyit olvas/ír/másol mp-enként és összességében hány ns-mos? Mondjuk egy everest riport szerint.
-
A 975-ös chipset kifulladása óta senki sem azért vesz cl3-as tuning modulokat, mert cl3-on akarja őket hajtani. Szerinted egy cl3-as 800-as Mushkint miért 1300-on hajtanak, és azt mire alapozod, hogy egy cl3-as 800-as RAM kevesebbet megy cl5-ön, mint egy cl5-ös 1066os? A chiptől függ, hogy mien frekin, mien feszen, mien időzítésen megy.
-
Kris87
aktív tag
-
Kris87
aktív tag
válasz
dundidandi
üzenetére
Azok jóféle ramok, de rengetegféle van, nagyon meg kell nézni, hogy milyet veszel. Nekem volt ddr1-ben, ddr2-t is nézegettem, de amennyi feszt kell neki adni (1000mhz-es vagy az feletti típusok), arra az én lapom nem képes. 800 mhz-es hyperx-ből van cl5-ös, cl 4-es és cl 3-mas is. Ha cl5-t vagy cl 4-et tudsz venni 18.000-ért, akkor az sok érte, ha cl3 akkor már megéri. Ezek a ramok az alacsony késleltetésről szólnak, és nem a tuningról, talán 800 mhz-es megy 900-at, de ennyi. A cl3-mas 800as gyorsabb, mint az 1066-os Adata pl.
-
dundidandi
csendes tag
Sziasztok!
Azt szeretném kérdezni, h a kingston hyperx-ről tudnátok nekem vmit mondani? most szsretnék venni két gigás, 800 mhz-es kittet (2x1 gb), esetleg vkinek van tapasztalata vele? 18e ft. ezekkel a ramokkal meddig lehetne húzni egy amd x2 6000+-ot? Tudom, h az amd-k nem igazán jó tuningpotenciálok, csak érdekel, h mégis mire képes! A ram szerintetek jó, megéri az árát?
Válaszaitokat előre is köszönöm!dd
-
-
EkSYS
senior tag
Sziasztok !
Tisztelettel kerdeznek valaki nagy ramos gurut , hogy az alabbi konfig mennyire eletkepes
c2d e8400, P5B deluxe lapon, es mondjuk 4gb 800 mhz geil black dragon memoriat tennek bele, vagy inkabb 1066 vagy 1200 -ast de 2gb-t?
mennyire zavar be az uj proci 1333mhz-es buszaba hogy a memoria "csak" 800-on menne?
koszi
b -
GA-M59SLI-S4 ; GA-M57SLI-S4 ; GA-M56S-S3 ; GA-M55S-S3 ;
-
Kris87
aktív tag
-
Kris87
aktív tag
Re Mod: Ha dual módban megy, akkor a busz szélessége 128 bit lesz 64 helyett, egyrészt 64x2=128, másrészt elméleti maximális sávszélességről beszélünk...
Re Mod2: Ha mutatsz nekem egy olyan dualos alaplapot, ahol nem 1-3 2-4 be kell rakni dualhoz a ramokat, akkor helyt adok a hozzászólásodnak.
Amúgy Csaaab-nak tényleg nem az volt a baja elsősorban, de mivel mielött berakta volna a gigásat, 1 gigát ismert fel, ha külön rakta be a gigásat akkor is 1 giga volt, így valószínűleg nem a ram a rossz.
-
Jazz
veterán
válasz
FehérHolló
üzenetére
Van valami tipped? Mi lehet ez? Driver? Csak egyszert kell helyre rázódnia és akkor tökéeltesen működik minden.
Na most megtörtént, lefagyott szerencsésen kitudtam lépni, szuperál minden. Amíg tehetem hibernálással kapcsolom le, addig menni fog aztán elölről kezdődik minden.
suti_88:hardveresen minden tökéletes, vírusokról meg: az a listányi írtó progi futott le amit már leírtam. C-t meg meg se hallottam
-
Pubszon
veterán
Nekem a procim most 1333(333)-as FSB-vel megy, és nem számít semmit hogy a ramom 910-en 4-4-4-12 vagy 667-en 4-4-4-12-ben megy.
Ezért most kímélem a ramokat és csak 667-en mennek 1:1-be a procival, így legalább alapfeszen megy 4-4-4-12-t és abszolult nem melegszik. Mert 910-en 2.1V-kell neki, de semmivel sem gyorsabb.
Azért jó ha tud többet a ram mert ha később esetleg jobban akarom huzni a procit akkor a RAM is tud vele menni 1820-as fsb-ig, azaz a RAM 910-en menne.
De ez csak akkor van így hogy ha Inteles a rendszerünk és ha DC-be vannak a RAM-ok, mert ha nem akkor ugyan annyin kell hogy menjenek mint a proci.
Mind ez SZVSZ.
-
KMT
addikt
Na de várjatok már, Csaaab-nak nem azzal volt a baja, hogy dual, vagy nem dual, hanem, hogy 2 giga helyett, csak 1,5-et ismer fel.
Próbáld meg azt, hogy külön külön mindegyik ram jó-e. Lehet, hogy az egyik hibás.
Mod: És azzal, hogy nem dual, még nem felezi meg a sebességet...
Mod2: Azt, hogy melyik slot-ba kell raknia, az alaplap kézikönyvéből kell kinézni.
-
Kris87
aktív tag
Igen, rosszul csináltad, így megfelezted a sebességet, már ha eddig dual-ban ment, most biztosan nem fog. Szedd ki a 2x512-t, és tegyél bele mégegy 1 gigásat. (az egyiket ez 1-es slot-ba, a másikat a 3masba) vagy ne szedd ki, de akkoris vegyél mégegy 1 gigásat, és az 1-es és 3-mas slotba szúrd be a 2x 512-t, a 2es és 4esbe pedig a 2*1 gigát.
-
Kris87
aktív tag
Nekem most a ram:cpu 12:10-ben van. Akkor a proci nem tudja gyorsabban "feltölteni", mint ha 1:1-ben lennének? Tehát a memória írás sebessége 1000 mhz-en nem gyorsabb, mint 800 mhz-en, ha az fsb 400-ra van állítva? Visszaolvasásnál pedig a ram vár a procira? Ezesetben ha valaki nem tuningol, és van egy 1333-mas procija, akkor felesleges 667-es (cl 3) memóriánál gyorsabbat vennie? Ha ezt veszem alapul, akkor elvben egy E6750 mellet egy 667-es cl 3-mas memóriával ott vagyok, mint egy 1333-massal cl 6-on?
-
csaaab
csendes tag
Sziasztok!
Egy nagyon amatőr kérdésben szeretném a segítségeteket kérni, nem vagyok profi sajnos ebben a témában.
Van egy ASUS P5B alaplapom és eddig volt benne 2x512 MB DDR2 800MHZ RAM. Vettem bele 1GB Corsair DDR2 800 MHZ RAM-ot. Az első 2 slotba beraktam a két kisebbet és a 3. slotba az 1GB-ot. A gépem azonban csak 1,5 GB-t lát. Rosszul csináltam valamit? Fizikailag jól be vannak rakva, leellenőriztem.
Ötlet? -
Kris87
aktív tag
Szerintetek, ha 1:1 ben van a cpu:ram, pl a procit feltolom 333-ról 400-ra (1600), a ramot pedig effektíve 800-ra teszem, akkor az miért jó? Az ok, szinkronban lesznek, de ennek pontosan mikor van előnye? Van egyáltalán? Valami olyasmire gondolok, hogy így nem "vár" egyik a másikra... Ha a ram:cpu 8:10-ben megy, akkor azzal mivan? Valaki ezt elmagyarázná nekem?
-
attiati
veterán
9476-ra valaki?
-
Bastee
tag
Sziasztok!
RAM (és gép) vásárlás előtt vagyok. Leszűkítettem a kört és két KIT között nem tudok dönteni! 2x1GB Geil Ultra 800MHz v. 2x1GB Corsair XMS2 800MHz Mindkettő CL4-es.
Eddig Corsair-t használtam(ok) igaz csak Value és DDR1, de jó tapasztalataim vannak.
A Geil meg nagyon tetszik külsőre is, de nem tudom melyik a jobb választás. Tuning is szempont lenne. Azt már olvastam, hogy a Geil melegszik, és a Corsair?
Másik... A 4x1GB elrendezés az mennyire problémás? Mert két KIT-et is vennék! -
Blom
aktív tag
Sziasztok!
Ti mit szoltok ehez a ramhoz: 2x1024Mb 800MHZ GEIL ULTRA+ KIT (3-3-3-8) 29 200.-
Megéri az árát szerintetek? -
Titoo
tag
Giga p35 ds3 lapba akarok memóriát venni, erről mi a véleményetek? Nekem azok a késleltetések vagy mik nem mondanak semmit.
-
Szkeptik
tag
A Kingston 2x1GB kit jóféle? iPonon 11k-ért szerintem jó vétel.
-
Bóti
senior tag
-
Szkeptik
tag
Üdv!
Ha 2GB 800MHz-es ramot szeretnék, akkor melyik megoldás a jobb, az egy darab 2GB-os, vagy a két 1GB-os?
-
Bóti
senior tag
Esetleg valaki egy választ a #9487-re?

Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- SörcsaPH!
- Hardcore pizza és kenyér topik
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Star Trek Online -=MMORPG=-
- Futás, futópályák
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Melyik tápegységet vegyem?
- War Thunder - MMO Combat Game
- További aktív témák...
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro Max 256GB Natural Titanium-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4231
- Garmin Forerunner 405 GPS óra
- 2026.01.02 - Frissített Lenovo Gamer árlista (RTX 5090 / 4090 / 5080 / 4080 / 5070Ti / 4070 / 5060)
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 4790 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- GYÁRI TÖLTŐK Macbook Magsafe 1 és 2 Budapest,/MPL/Foxpost
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Illetve hogy tudja-e vki milyen chipek vannak rajta.

)