- Argos: Adjátok vissza a netet! - szeretnék elaludni!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- MasterDeeJay: Alacsony fogyasztású házi szerver a korábbi projektekből összeépítve
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Geri Bátyó: Megint tahó voltam – SZEMÉLYISÉGFEJLŐDÉS
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- bambano: Bambanő háza tája
-
LOGOUT
A RAM (az angol Random Access Memory rövidítéseként), magyarul közvetlen hozzáférésű memória. Egy közvetlen elérésű írható/olvasható adattároló eszköz. A RAM tárolja a CPU által végrehajtandó programokat és a feldolgozásra váró adatok nagy részét. Az adatok csak addig maradnak meg benne, amíg a számítógép feszültség alatt van, kikapcsoláskor a benne tárolt adatok elvesznek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
@Mézga@
csendes tag
halihó lenne egy kérdésem!
Jelenleg 4 Gb Rammal rendelkezem.
2vel a gépben... és még kettő a gép alatti fiókban
Nos a Gondom az.. hogy ha belerakom mindet akkor játékok alatt elkezd torzulni a hang.
Ramok, gép be lett vizsgálva mind jók.Az Op Windows XP Sp2 a gépem adatai az aláírásban.
Van valaknek valami ötlete hogy mi lehet a hiba? -
smisa
őstag
Sziasztok!
Alábbi kérdésem lenne: van 4x1GB DDR2 800 Ramom az Everest az alábbiakat írja ki:
@ 400 MHz 6-6-6-18 (CL-RCD-RP-RAS) / 24-42-3-6-3-3 (RC-RFC-RRD-WR-WTR-RTP)
@ 333 MHz 5-5-5-15 (CL-RCD-RP-RAS) / 20-35-3-5-3-3 (RC-RFC-RRD-WR-WTR-RTP)
@ 266 MHz 4-4-4-12 (CL-RCD-RP-RAS) / 16-28-2-4-2-2 (RC-RFC-RRD-WR-WTR-RTP)Most akkor ez milyen időzitésű ram ill. ha jobbat akarok akkor min milyet érdemes vennem?
Előre is köszsönöm a válaszokat -
Hoffer
őstag
válasz
Bodmeister #8190 üzenetére
Esetleg ez???
[link]
És sztem tutti, h 400-as kell bele!! -
Bodmeister
csendes tag
Sziasztok. Ha vki nagyon unatkozna, akkor annak van egy fogadásom, hogy úgysem tud infót gyűjteni(legalábbis neten) a Matsonic MS9337C+ típusú alaplapról. Én napok óta keresek, de nem találok semmi használhatót. MS9337C típushoz már találtam némi infót memória ügyben, de a plus-os típusról képtelenség találni bármit. A gyártó honlapjával nemtudom mi történt, mert vmi zagyvaság jön be, és nemtaláltam a világhálón arról semmit, hogy megszűnt volna ez a cég. Ha vki tud segíteni akkor örülök. Mellesleg kaptam tippet már forceberg-től itt a fórumon, de ő tipp-re mondta h 400MHz-es memó jó lenne-e bele. Ha vki biztosra mondaná akkor jobban örülnék. Előre is köszi.
-
@Mézga@
csendes tag
halihó lenne egy kérdésem!
Jelenleg 4 Gb Rammal rendelkezem.
2vel a gépben... és még kettő a gép alatti fiókban
Nos a Gondom az.. hogy ha belerakom mindet akkor játékok alatt elkezd torzulni a hang.
Ramok, gép be lett vizsgálva mind jók.Az Op Windows XP Sp2 a gépem adatai az aláírásban.Van valaknek valami ötlete hogy mi lehet a hiba?
-
CSorBA
őstag
Skacok, most eszembejutott, a DRAM idle timer mire jó? Illetve 2,5-3-3-6 1T ben 256 DRAM idle timer jó vagy rossz? (vszeg auto érték)
-
Pero
senior tag
ezekkel csak az a baj h 4modulnál nem férnek el. maradok max a sima bordáknál, de majd még meglátom. köszi a segítséget, meg az hasznos infókat.
-
Pero
senior tag
a matrica nem ront egy kicit a hőátadáson? én a sima rárakósra gondoltam. neked alap 800
on mennyire melegednek?
[link]
ilyenekre gondoltok? -
pityeszka
őstag
Hali.
Corsair ramjaim vannak jelenleg 5-5-5-18 ban szaldnak 1.8V-al.
Namost a modulon is 4-4-4-12 2.1V van feltüntetve meg az everest is írja.
Érdemes így hajtani hamár ilyet vettem,2.0V esetleg nem elég neki ?? -
Hoffer
őstag
-
Pubszon
veterán
-
Gyuri27
félisten
Inkább az ocz (szvsz), de ezt neked kellett eldöntened, hogy a biztos 4 modulos cl4-t választod és fűtesz (4 modul között nem úgy áramlik a luft, ezért a pót ventit közvetlenül reá kell szerelni) vagy az ocz-t választod és harcolsz.
Az elpidás bd fűt.Hoffer: a gariról ne feledkezzünk meg. Én inkább a gyárin nyúznám.
-
Hoffer
őstag
Ő az nem jelent semmit, hogy mennyi vent van a gépben mert nekem speciel 8 van(mind ugy van beállítva h a lehető legjobb szellőzés legyen) és így sem volt elég a Tracer-ekhez így kellett vennem egy OCZ aktív hűtőt rájuk, nah így már minden király lett!! Ugyanis az kell h közvetlen hűtse a ramokat valami!!
-
Pero
senior tag
válasz
Gyuri27 #8149 üzenetére
igazad van ha húzok mé 100Mhz-t az lesz 2800 és ha a memót 667re rakom akkor lesz 7es osztó, így ha jól számolok akkor pont 800on mennének. és akkor lehetne cl4ben
kösz ez nem is jutott eszembe. már csak a sóher énem jönn el vajon a cl-ös OCZ az kis fesszel emenne e cl4 en? vagy azzal már nem érdemes kisérletezni, mert így maradok a 26ropis Ocz-nél. -
Gyuri27
félisten
A procit nem kell vissza venni. Nem tudom mennyin megy, de ha más szorzót használsz más lesz az osztó is. Tehát akkor még mindig mehet 800 körül cl4-ben és az gyorsabb mint 900 cl5. Persze a 2x2-s cl4 lenne az igazi de az 32k.
Hoffer: azért ne feledjük ezek nem micron chipek.
-
Gyuri27
félisten
Én is ezért linkeltem, mert a goldról nem találtam tesztet.
Most persze felmerülhet a kérdés, hogy ha nem akar később több ramot a geil black dragon 4x1 gigás qaudjával meg lehetne próbálkozni. Ugyanis az alapból cl4-s és ha nem tuningol akkor is 800 cl4 gyorsabb mint 900 cl5. Persze a geil fütést ismerve némi hútés elkelhet. Árban ugyanott van mint a gold.
[link] erre gondoltál? [link] mert akkor inkább ezt javaslom.
-
Pero
senior tag
válasz
Gyuri27 #8137 üzenetére
az oké, nem akarom elfüstölni. csak elmélet, mert hűtve rendesen lenne.
a lényeg h kitalálni vmi jó megoldát 4Gb memóra amiko mennek 900, ill 1000Mhz-n.
eddig eaz OCZ 2x2GB 800Mhz cl5 re gondoltam, annaál látom a lehetőséget h elviszi, ill még a supertalent, vayg felejtsem el 4Gbnél a tuningot úgy ahogy van? -
válasz
Bodmeister #8129 üzenetére
Ok.
Továbbra is vmi márkás 2*512MB DDR1-400-as RAM párt ajánlok. -
Pero
senior tag
szerintetek egy Geil value, 2x2GB 800Mhz-s memó mennyit futhat, 1, 8 az alapfesze, de adni tudok még létezik h 2,2Von elvinne 900 Mhz-t vagy kicsit felette stabilan?
-
D@ni88
addikt
Valaki tud eredményeket mondani a 2gigás kingamx memó tuningolásáról? menniyre bírják a tuningot, és mekkora fesszel?
-
Cseneles
őstag
Szevasztok!
Tudnátok valami progit modani amivel letudom tesztelni a memóriákat memtest-en kívül!
dobálja a vista a kékhalált memória hibákra hivatkozva -
DZs
senior tag
Gyors ddr1-es 1 gigás modult keresek. Melyik chippel a job? Samsung UCCC, TCCC, Windbond CH-5, Windbond UTT.
Szempont a tuning, de annyira nem, hogy használtan is 20 ezer forintos lapot tegyek alá.
Ti mit ajánlanátok? BÚÉK!
-
válasz
Bodmeister #8122 üzenetére
Én azt javallom, hogy a jelenlegi 256MB-osat vedd ki a gépedből, s vegyél két db 512MB-os DDR1-400-as RAM-ot(kb. most ez használtan 8e HUF). A márka majdhogynem mindegy. Samsung, Micron, Infineon stb. elvileg mindnek mennie kell a gépeddel.
Az alaplap pontos típusának a leírásával viszont sokat segítenél magadon, hogy segíthessünk. -
válasz
Bodmeister #8120 üzenetére
Szia!
Próbálj venni 2*512MB DDR1 400-as memóriát. Itt az apróhirdetések rovatban találsz is. -
Bodmeister
csendes tag
Hali. Nemértek a gépekhez, de hallottam vhonnan h itt értetek a gépekhez. memóriát szeretnék bővíteni egy Matsonic(nemtudom a pontos nevét) alaplapot, amiben van egy 2,2GHz-es Celeron proci és egy 256Mb-os Hyundai(333MHz) memória. Kérdésem az, hogy milyen memóriával bővítsem a gépet. Mert kerestem neten Hyundai memóriát, de már nemnagyon adnak ezen a névem memóriát el. Találtam viszont több oldalon úgy kiírva, hogy Hyundai/Hynix. Akkor az egy és ugyanaz csak más néven fut már???
Nemértem, de ha vki megvilágosít akkor megköszönném.
-
Medex
csendes tag
Azért annyira kommersz ram-ot nem szeretnék venni.
A minimum a GEIL, lehet kicsit vesztett a fényéből, de szerintem kommersznek nem mondható, eleinte Kingston-t néztem, de ahogy hallottam az is eléggé megbízható cuccos.
A tunning meg annyira nem fontos, egyik gépemet sem tunningoltam még, ahhoz túl drágák, és nem szerettem volna semmit sem elfüstölni.
Ha nem lesz tunning, nem lesz tunning, csak ahogy olvassa az ember ezt a rengeteg tunningolos topicot, meg jön neki a kedve hozzá.Meg aztán életemben nem csináltam még, és sok helyen igen csak nem értem amit írnak.
Amúgy amiket néztem eddig: Corsair, Geil, Kingston. Talán ez a három típus amit számításba vettem, és ez csak nem mondhatóak kommersz kategóriának. Ha meg igen, akkor tévedtem. -
Medex
csendes tag
-
-
Medex
csendes tag
Üdv!
Új konfiguráció vételét tervezem. Nagyjából össze állt már a kép, csak olvasni kezdtem fórumokat, és a memóriával kapcsolatban így dilemmában vagyok. Alapban 2*2*1Gb Geil Valuet terveztem természetesen 800-ast. Kb. 25-30e jut a memóriára, nem szoktam nagyon tunningolni, bár ahogy olvasgattam a hozzászólásokat kedvet kaptam rá.
Szóval 25-30e-ért 4Gb memóriát raknék a gépbe, milyet ajánlotok, és milyen felosztásban?
A konfiguráció:Alaplap: Abit IP35Pro
Proci: Intel Core Duo E6850 (3.0Ghz)
Memória: 4Gb 800 MHz ?
VGA: Gainward 8800GT 512Mb GS
Winyó: WD 500 Gb
DVD-író: NEC 7173S
Ház: Gigabyte GZ-X2
Táp: 550W Chieftec vagy Corsair2*2*1Gb vagy 2*2Gb érné meg jobban 25-30e-ért és milyen márka?
-
Hoffer
őstag
Nem véletlenül Tracer, ami ráadásul 800-as!!
[link] -
Pubszon
veterán
válasz
leviske #8104 üzenetére
DDR2 800 4-4-4-12-vel szinte ugyan olyan mint a DDR2 1066 5-5-5-15-ös időzítésekkel, tehát az 1000 5-5-5-15-östől még egy picivel gyorsabb is, Szerintem!!!
De intább olvasd ezt az egész tesztet és megérted. -
-
leviske
veterán
válasz
Gyuri27 #8081 üzenetére
Az aggaszt, hogy vásárlói tapasztalatok szerint Maximus Formulában nem nagyon muzsikálnak.... az a Cl5 1089MHz meg 2.18V-al nem túl bíztató.
Már mostmár nem tudom, hogy mit válasszak... valószínűleg az fog dönteni, hogy micron chip van-e a ST-eken. A konklúziót ebből és ebből szűrtem le.
Csak ez a hsz gondolkodtatott el...
Bocs, hogy ezzel zaklatlak.
Ezek alapján te melyiket választanád?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- iPhone topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- LEGO klub
- Battlefield 6
- OnePlus Nord 5 - lehűti a kedélyeket
- Metal topik
- Argos: Adjátok vissza a netet! - szeretnék elaludni!
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! LG UltraGear 27GL850-B 144Hz QHD 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- JBL Xtreme 3/4 akciós áron eladó!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X280 - i5-G8 I 8GB I 512GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Dell Latitude E7270 - i7-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- Eladó szép állapotban levő Samsung S22 8/128GB / 12 hó jótállással
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest