Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- D@reeo: Pi-hole és a Telekom Sagemcom F@st 5670 DNS beállítása
- N€T0X|N: Poloskahegy
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
-
LOGOUT
A RAM (az angol Random Access Memory rövidítéseként), magyarul közvetlen hozzáférésű memória. Egy közvetlen elérésű írható/olvasható adattároló eszköz. A RAM tárolja a CPU által végrehajtandó programokat és a feldolgozásra váró adatok nagy részét. Az adatok csak addig maradnak meg benne, amíg a számítógép feszültség alatt van, kikapcsoláskor a benne tárolt adatok elvesznek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
thumb
aktív tag
sziaszok guruk
abban kérném a segítségeteket, hogy vettem 4x1 gb geil value ramot de ha berakom mind a négyet a gépbe akkor el se indul a vista és valami file-re hivatkozik hogy nem jó és telepítsem ujra! ha 3 van benne akkor elindul de ha akarok valami komolyabbat csinálni mint a netezés akkor kék halál! Ha viszont kettő van benne akkor tökéletesen fut minden dehát akkor minek a 4 ugyebár

szóval nincs valami tippetek hogy a 4-et hogy paszírozzam bele ugy hogy jól fusson? tegyem ujra a vistát??
segítsetek léci
a honlapjukon azt írják hogy az spd-t alapra kell beállítani de én azt sem tudom micsoda az nemhogy átállítsam :S
-
taxi
aktív tag
Na most kapok majd hideget meleget.-Vettem 2x2GBos800MHz Geil black dragont,a P-35-DS3 lapba,Q6600 mellé(dual).Eddíg egy árva Kingmax volt benne.-A pillanatnyi beállítás
SB:400;Szorzó:8;ram szorzó:2x;PCI-E:fix 100;Ram:auto.-Mit kell állítanom,hogy kihasználhassam a ramokban lévő esetleges lehetőségeket? 
-
Rover623
félisten
-
Cölöp
tag
Mivel tudom megnézni, hogy pontosan milyen feszültséget kapnak a RAM-ok? A lapom BIOS-ában csak annyi szerepel, Normal +0,1 +0,2 stb. , de konkrét értéket nem találok, amiből pontosan tudnám, torpedózni meg nem akarok. 2.2-t akarok neki adni, hogy menjen 1200 MHz-en.
-
Tibord
senior tag
Helló?
Ti melyiket vennétek meg?
4x1GB 1066-os
Vagy
2x2GB 800-as
Előre is köszi -
válasz
manutdzoli
üzenetére
Egy 1200+-os RAM-nak miért lenne sok a 950MHz? Mien időzítéseken futnak?
-
manutdzoli
senior tag
BIOS-ban megnéztem a ramokat,a system memory multiplier(SPD)2.00 A volt,ekkor ment 760MHZ-en 1:1-be,most felemeltem 2.40 B-re,így 912MHZ-en megy,DRAM-FSB arány 12:10.Egyébként gyorsabb is lett egyből
Megpróbálom még 2.50A-n,akkor 950MHZ-en menne.Nem lenne sok neki? -
-Solt-
veterán
Tipikus... erre nem is gondoltam! Megint tanultam valamit!
Köszi...Na azért mégegy hülye kérdés dukál!
Teljesítményben nagy a különbség a single és dual mod között? -
-Solt-
veterán
Sziasztok Urak! Lenne pár buta kérdésem, mert a ramokhoz nagyon nem konyítok!
Szóval: Számít-e valamit, hogy az 1-es 2-es slotba, vagy a 3-as 4-es slotba teszem a két ramot? Két egyforma Samsung 1giga 800Mhz-s ramom van, de boot-nál azt írja, hogy single módban megy. Mit kell tennem, hogy dualban menjen? P5B lapom van. Köszönöm előre is, és elnézést, ha nagyon nagy hülyeségeket kérdeztem! 
-
monguz82
tag
Hali!
Van valakinek tuning tapasztalata ilyen RAMokkal?
Esetleg a chipek típusáról van vkinek infója?Előre is kösz!
-
thumb
aktív tag
sziaszok guruk
abban kérném a segítségeteket, hogy vettem 4x1 gb geil value ramot de ha berakom mind a négyet a gépbe akkor el se indul a vista és valami file-re hivatkozik hogy nem jó és telepítsem ujra! ha 3 van benne akkor elindul de ha akarok valami komolyabbat csinálni mint a netezés akkor kék halál! Ha viszont kettő van benne akkor tökéletesen fut minden dehát akkor minek a 4 ugyebár

szóval nincs valami tippetek hogy a 4-et hogy paszírozzam bele ugy hogy jól fusson? tegyem ujra a vistát??
segítsetek léci
-
válasz
manutdzoli
üzenetére
Intel chipsetes lapoknál nincs 1T-s CR.
900MHz-et mosolyogva vinniük kell, szűkebb időzítésen is. -
manutdzoli
senior tag
Sziasztok!Nemrég vettem 2x1gb Kingston HyperX 1200+ ramokat,és az lenne a kérdésem hogy elbírja a Comman Rate az 1T-t?
Everest azt mutatja hogy most 780mhz-en megy a ram(FSB-DRAM 1:1),és szeretnék emelni ezen az értéken mondjuk 900-ig.Lehetséges? -
Rover623
félisten
válasz
Quiksilver
üzenetére
Kicsik.
Gyártó weboldala, gugli...esetleg "okos" szoftverek használata, pl. Everest
Ha nagyon nem megy, vedd ki és nézd meg...
533 vagy 667 MHz-es DDR2-es SO-DIMM modult fox benne találni... -
Quiksilver
aktív tag
vki tudja h egy Dell Inspiron 6400-as laptobba milyen ramok vannak?
-
dark85
csendes tag
Sziasztok!
Most cseréltem le 2 gb-t memoriámat 4 gb-ra(4x1024 800Mhz),de viszont bios csak 3.4 gb-ot lat belöle.Az alaplapom Gigabyte GA-945P-S3.Ez elvileg 4 gigat kezelhet.Erre a problemara szeretnék megoldast talalni.
-
Makaiak
csendes tag
Hali!
Kérdésem lenne felétek,hogy vettem egy 1Gb-os 400-as ramot és nem ismeri fel a gépem se egy másik gép csinálltam CMOS cleart de akkor se!Erre kipróbálltuk egy harmadik gépbe és lőn csoda ott felismerte de csak 512 nek.Ilyenkor mivan mit csinálhatok?
Légyszi segitsetek -
psykie
aktív tag
Sziasztok!
Szerintetek ez a hibajelenség mire utalhat!?
[link]
[link]
Bövebben a hibajelenségről -
tzimash
őstag
válasz
Gyuri27
üzenetére
köszi a választ. közben eldöntöttem, amd lesz. azért csak ezek közül választok, mert ahonnan rendelem, ott ezek a legjobbak ebben az árkategóriában és a konfig többi része is onnan lesz véve. szóval akkor a black dragon valszeg tudni fogja a cl4 900-at? vagy csak annyi előnye van a többivel szemben, hogy tudni milyen memók vannak rajta?
-
tzimash
őstag
hi!
tanácsot kérnék memória vásárlás ügyben. azt még nem döntöttem el, hogy x2 5000+ black edition vagy E2180/4500 proci alá lesz, de van pár versenyző, csak nem tudom melyik legyen a befutó.
CORSAIR TwinX 2048Mb DDR2 800Mhz KIT CL4
GEIL Black Dragon 2048Mb DDR2 800Mhz KIT
GEIL Ultra 2048Mb DDR2 800Mhz KIT
nagyjából egy árban vannak. tuning a legfontosabb. -
törölt tag
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
5-5-5-5-15? 4-4-4-4-12? Nem lesz sok az aelején az egyforma számokból véletlenül?
-
Makaiak
csendes tag
Hali!
Kérdésem lenne felétek,hogy vettem egy 1Gb-os 400-as ramot és nem ismeri fel a gépem se egy másik gép csinálltam CMOS cleart de akkor se!Erre kipróbálltuk egy harmadik gépbe és lőn csoda ott felismerte de csak 512 nek.Ilyenkor mivan mit csinálhatok?
Légyszi segitsetek
-
Laraxior
titán
válasz
masterful87
üzenetére
miért lenne durva? láttam 2.1V-on stabil 800as tracert ami 1200-n ment. Subaruwrc kolléga volt az elkövető..

-
masterful87
senior tag
Az Everest jól írja ki a DRAM feszt?
Mert nekem 2,05V-ot ír... és ha ez tényleg így van, akkor az nagyon durva 1066-os ram mellett!
Gyárilag 2,2-2,3-at ajánlanak!Vagy itt is van vagy 5V droop?

-
emre33
addikt
Ballistix 2x1GB 1066 5-5-5-15
Ez a ram, ha 4 darab 1GB modul van egy P35 vagy X38 (vagy X48) alaplapban, stabilan mehet 1140Mhz-et? (esetleg van hátránya a 4. modulos tuningnak?)
Milyen feszültség melett, melegszik? Esetleg szükséges másik hütés?Köszi
-
Hasaggymeg
veterán
Lehet még emlékeztek mikor segítséget kértem RAM vásárláskor(tavaly ilyenkorkörül).Hát az után vásárolt 2x1Gb-os Kingmax 667, 5-5-5-5-15-moduljaim(13000Huf) nem müksznek rendesen 667(333)Mhz-en(memteszt stb.),és a BIOS-ban volt muszáj kikapcsoljam az automata érzékelést és visszavegyem 533(266)-ra 4-4-4-4-12-re,hogy úgy-ahogy teljesítsenek.A memteszt így is kiad 1-2 hibát 100%-ig futtatva
Rossz vásárt csináltam?Megjegyzem,hogy visszatéve gyári 512-es 533Mhz modulom(Samsung)is hibázott a memteszten (igaz 700%nál).Kösz -
törölt tag
Elnezest a dupla postert. De lejart a modositasi ido. Egyebkent megoldottam a problemat, felhuztam a frekvenciat a ramomon. De az akkor is idegesit, hogy nem talalom a szorzo beallitast.

-
Kami11
őstag
Már ilyen is van!
Az Apecer bemutatta egyedüliként az első 8GB-os modulját. Igen impresszív, már ami a magasságát illeti!
-
Davide90
csendes tag
Kösz szépen amugy ez 1 ilyen konfig lesz:
Ház: Antec Nine hundred ház
alaplap: msi p35 neo 2 fir
proci: intel E6750
VGA: asus 8800 gtx
ram: ?
hdd: sata 400gb samsung 16mb
táp: Corsair PSU-520HX Modular 520W 12cm
hűtő:? -
Davide90
csendes tag
Hi!
Most akarok összerakni egy konfigot és az a kérdésem lenne hogy szerintetek melyik éri meg jobban:
Geil DDR2 2048MB 800MHz KIT VALUE CL5 12.140,- Ft
2xKingmax DDR2 1024MB 1066MHz 13116,- Ftmert haver azt mondta hogy a kingmax egy szar hiába 1066Mhz, ezért kiváncsi vagyok nála okosabb emberekre is

-
kosaga
tag
Hali!Ha nekem a CPUz 335 MHz frekit ad,akkor azt 667 helyett csak a felével hajtja?
-
válasz
üzenetére
Ezek szerint 912MHz-en ketyegnek. Az 1066MHz-et úgy tudod elérni, hogy vagy az FSB-t emeled 444MHz környékére, vagy keresel egy magasabb szorzót BIOS-ban, DRAM Frequency címszó alatt. A mostani beállításnál állíts be eggyel nagyobbat, majd alap FSB-vel indítsd a gépet, 333MHz-en, hogy biztos bírják a memók.
-
kosaga
tag
Sziasztok!
Asus M2N4-SLi lapba szeretnék RAM-ot.
A kérdés:behelyezhető-e 2*1Gb Kingston667 vagy 800MHz memória a jelenlegi 2*512Mb 667MHz mellé?Milyen formában?512+512+1Gb+1Gb vagy 512+1Gb+512+1Gb,illetve milyen időzítésekkel lehet max használni X2 3800EE procival? -
libus
őstag
Memória vásárlás előtt álok, és kérnék segítséget.
Tuningolni szeretnék, majd ha meglesz a E8400-8500.
Ezeket láttam ill. ilyent gondoltam a gépbe:
- 2 GB/800 MHz DDR2 GEIL KIT ULTRA hűtőbordás 800+ CL4: 12.900,-/KIT
- 2 GB/1066 MHz DDR2 GEIL KIT ULTRA hűtőbordás 1066+ CL5: 21.900,-/KIT
A kérdésem az lenne, hogy megér-e annyival többet a 1066 Mhz-es? annyival gyorsabb? Vagy csak az előállítási költség miatt ilyen drága?De olvasgatva a topicot láttam ezeket a memóriákat:
Crucial 2GB Kit DDR2-1066 Ballistix2048 MB, Dualchannel Kit, DDR2-1066
Ez jobb a Geil-nél? Árban egyformák!
Előre is
-
thumb
aktív tag
sziasztok ramos királyok
annyi kérdésem lenne hogy szerintetek a geli 800 mhz-ez ram (value) meg a kingmax 800 mhz-es ramjai között mekkora különbség van mondjuk %-ban ha nem akarom tuningolni?
köszike
-
borzozo
csendes tag
Sziasztok!
Olvasgatom a topicot, és szerintem van itt egy-két hozzáértő emberke.
Ram vásárlás előtt állok, nézegettem egypárat, de hogy őszinte legyek minél többet néztem, annál inkább nem tudom milyent vegyek.
A ramokat q6600-ashoz szeretném, hogy megkergesse rendesen.
2*2 Gb kitben gondolkodom, és mivel fizetés után vagyok, így most költhetek többet is rá.
Egyenlőre nem lesz húzva, de.....![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Ha valaki tudna segíteni, azt nagyon megköszönném....és P5K alaplaphoz
-
válasz
üzenetére
A RAM-ok annyin mennek, amennyin hajtod őket. A jelenlegi adatok alapján 400MHz-en vagyis 800MHz effektíven hajtod őket, valszeg by SPD. A lapod topicjában valószínűleg hamarabb kapsz pontos BIOS beállítást, egyébként az FSB/RAM arányon kell módosítanod ahhoz, hogy ne 800-on menjenek, hanem 1066-on. Már, ha megy nekik, mert ezek a Kingmaxok nem mindig tudják a gyári specifikációban foglaltakat teljesíteni.
Megtennéd, hogy készítesz egy képernyőmásolatot 2db CPU-Z-ről, egy CPU és egy Memory füllel? A programot innen tudod letölteni, ha nem lenne meg. -
törölt tag
Udvozletem. Kingmax 1066mhz 2x1024 MB ramom van es szeretnem valoban 1066mhz-n futtatni.
Nos Igazabol eloszor is egy normalis ram tesztelo programra lenne szuksegem, mert az everest 400 (800) mhz-t ir a ramom sebessegenek. (nemtom mennyire igaz ez, mivel a garancian, a ramon, meg a dobozon is 1066 van feltuntetve)
Egy ismerosomtol kaptam egy infot, miszerint valoban lehetseges hogy nem megy 1066on, es ekkor valamilyen szinten tuningolni kell...
Adott is hozza leirast. http://www.kingmax.com/products/dp/1066how_en.pdf <--- ime.
Viszont a bibi az, hogy en nem ertek tulzottan a ram tuninghoz (mondhatni egyaltalan nem) es raadasul mivel Asus alaplapom van, a biosom tok mas mint a guide-ban. Igy efektive keptelen vagyok sajat erombol hatekonyan beallitani a ramjaimat.
Privat uzenetben, vagy akarmilyen formaban elfogadok barmilyen apro segitseget, es elore is megkoszonom a segitokesz emberek munkajat.

-
g-spot
csendes tag
Sziasztok!
SOS segítség kellene, egy új Geil Black Dragon RAM KIT került ma a gépembe (2x2048MB, 800Mhz), de az XP csak 3,25 GHz-nek ismeri fel...
A BIOS látja rendesen 4 gigának, de EVEREST-ben is csak 3,25 giga van...
Tudna valaki segíteni, hogy mi lehet a gond? A lapom ASUS P5KC, elvileg bírnia kellene. Még nem is tuningoltam, szóval alapfeszen megy.Köszi előre is...
-
KINGSTON - HyperX 2048Mb DDR2 1066MHz CL5 KIT erről a RAMról mi a véleményetek?
22600 pénz. Tudom, hogy lehetne Crutial, meg Super Talent, de jelenleg ezt találtam iPon-ban.
Vagy még Alienben láttam pár jobbnak tűnőt:
Geil 2048MB 1066MHz Black Dragon /2x1024MB Kit/ (GB22GB8500C5DC) CL5 21000Ft
Geil 2048MB 1066MHz Ultra /2x1024MB Kit/ (GX22GB8500C5UDC) CL5 20000FtHa van valami jó hely a Keleti, vagy az iPon környékén, ahol lehetne más ramot venni, akkor egy webcímnek örülnék. Jelenleg kb. ezeket a boltokat ismerem Pesten, és mindenhol ilyenek vannak kb. ennyiért... Netről rendelés meg problémás, mert nem tudom mikor átvenni.
Köszi.
-
krystman
őstag
Tudtok abban segíteni, hogy A64 4200+X2-es proci le tudja már kezelni a 4db 2oldalas memóriákat? Mert most 4db 512MB-os van benne, de az utóbb amit vettem 2x512MB-ot, nem egyezik az előző 2x512-el. Hogy most ez miatt megy 333mhz-en, vagy azért is mert dupla oldalas mind a 4 modul.
-
NorDezs
senior tag
Tunig szempontjából melyik a jobb megoldás? 2x2Gb kit, vagy 4x1Gb?
-
-
válasz
Ősember
üzenetére
Igazából arra gondoltam, hogy a Black Dragon kifejezetten olcsó a többihez képest, mert az 14k körül van, a többi meg 20k körül. A jót meg abból gondolom, hogy ajánlottad, és mivel olyan RAM kéne, amivel egy 6550-et ki lehet hajtani olyan 3,2 Ghz körülre, és amivel ezt meg lehet csinálni, azok a RAMok jók.
Geileket pedig azért írtam, mert körbenéztem ismertebb pesti cégek honlapjain, és ezek voltak listán, elérhetők. Vennék én jobbat is, ha van, főleg, ha még olcsóbb is...
Egyébként THX az infót. Nagyon süti a LED a traceren... csak tök felesleges.

-
-
BotaN
senior tag
Teljes gépvásárlást tervezek, néztem bele ramor 2gb-ot, ( remélem ez most még elég ?)
a kicsike:CORSAIR Dominator 2048Mb DDR2 1066Mhz KIT 25K HUF
A konfig: Gigabyte P35-DS3, E8200, 8800GTS G92, FSP Saga 450W, nem a tunin az első cél csak hogy jó legyen. Játékra tervezek.
Hs van más ajánlat szivesen fogadom, olyan 25-28k van rá
Vélemények
-
Ősember
őstag
hello
"miért ilyen olcsó, ha jó???" - ezt hol olvastad?
ha már egy fokkal drágább ramok is szoba jönnek, akkor:
crucial tracer 2x1 800, igy néz ki élöben és a geilekkel messze nem egy kategoria
itt találsz rola bövebb infot.
a másik meg, ha olcsobb kell, akkor van ilyen:
super talent 2x1GB DDR2-800 4-4-3-8 itt (1 hét mulva lesz megint).
nem értem miért áll meg sokaknak a világ a geilnél, amikor sokkal jobbat is lehet venni ugyan annyi pénzért
Új hozzászólás Aktív témák
- Ha nem növelnéd feleslegesen a villanyszámlád, a Chieftecnek van pár új ajánlata
- Poco F7 – bajnokesélyes
- Formula-1
- Vezetékes FEJhallgatók
- EA Sports WRC '23
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Futárcégek
- Mesterséges intelligencia topik
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- További aktív témák...
- DDR5 G.SKILL Trident Z5 Neo RGB 6000MHz (AMD EXPO) 32GB - F5-6000J2836G16GX2-TZ5
- Samsung 2x16GB DDR5 5600MHz SODIMM memória - teljesen ÚJ!
- Trident Z5 RGB DDR5-7200 CL34-45-45-115 1.40V 32GB (2x16GB)
- RAM Bazár!!! Corsair, Hyperx, minőségi fémházas DDR4-es RAM-ok kiárusítása 8-32 GB-ig akár KIT-ben i
- ÚJ 32GB DDR4 3200AA Laptop memória
- 2db Apple Lightning - jack átalakító eladó egyben 1999 Ft
- Nikon D3500, Tükörreflexes (DSLR) fényképező
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3840, 100% Akksi
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy Watch 8 40mm, Új, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi

SB:400;Szorzó:8;ram szorzó:2x;PCI-E:fix 100;Ram:auto.-Mit kell állítanom,hogy kihasználhassam a ramokban lévő esetleges lehetőségeket?

Teljesítményben nagy a különbség a single és dual mod között?![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

533 vagy 667 MHz-es DDR2-es SO-DIMM modult fox benne találni...

Rossz vásárt csináltam?Megjegyzem,hogy visszatéve gyári 512-es 533Mhz modulom(Samsung)is hibázott a memteszten (igaz 700%nál).Kösz
)
.
fudi2002