- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- Aggregátor gondjai, örömei, és elmélkedései
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
-
LOGOUT
A RAM (az angol Random Access Memory rövidítéseként), magyarul közvetlen hozzáférésű memória. Egy közvetlen elérésű írható/olvasható adattároló eszköz. A RAM tárolja a CPU által végrehajtandó programokat és a feldolgozásra váró adatok nagy részét. Az adatok csak addig maradnak meg benne, amíg a számítógép feszültség alatt van, kikapcsoláskor a benne tárolt adatok elvesznek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
BotaN
senior tag
Létezik olyan hogy a 32bites rendszer csak 3.2Gb ramot kezel le???
ezt mondták nekem nehezemre esik elhinni.
Tehát ha veszek bele 4Gb ramot akkor is csak 3.2 kezel majd le?
-
Gabocca
csendes tag
Sziasztok!
Biztos tárgyaltátok már , de lehet 667-es modult 533-as slot-ba rakni gond nélkül?
Köszi a türelmes válaszokat, Hello -
-xXx-
tag
a geil ultrákrol azt hallani h 2.1V-on mennek jol. Mit csinálni akkor hogyha az alaplap csak 1.95V-t tud biiztositani ?! (m2n-e sli decka)
-
attiati
veterán
van rá esély, hogy cl5-ös időzítésű kingston 4-4-4-12-t vigye különösebb tuning nélkül?
-
válasz
mynameis?! #9076 üzenetére
Nagyon sokszor lett linkelve, keress rá a topicban.
-
Anthony28
őstag
válasz
Andris_2 #9084 üzenetére
Én kérnék egyet kölcsön...vagy ahol megveszed úgy hozd el hogy ezekkel a feltételekkel azaz ha nem megy vissza tudd vinni, ha ezt így előre kikötöd nem lesz gond a visszavételével.
Vagy vidd be egy olyan boltba a gépedet ha nem túl nagy macera ahol van szervízes részleg, és ki tudják próbálni.
-
Andris_2
aktív tag
válasz
Anthony28 #9083 üzenetére
Köszi a választ! Igazából nekem is az a gondom, hogy nem tudom, hogy fog-e menni DC-ben. Ha menne DC-ben és megveszem a kitet, akkor úgy dobok ki 13e Ft-ot, ha viszont nem megy és mégis DC-t akarok, akkor már 39e Ft-ba fog összesen kerülni és így dobok ki 13eFt-ot és lesz 2 db felesleges modulom. Szóval tényleg elég nagy dilemma.
-
-
Andris_2
aktív tag
Sziasztok!
A véleményeteket szeretném kérni! Van egy Pentium D925-ös procival rendelkező gépem, melyben egy 1 GB-os Kingmax DDR 400 Mhz RAM modul van. Ezt szeretném most bővíteni 2 GB-ra, lehet is kapni ilyen RAM modult, viszont ahogy a képeken néztem a mostaniak nem pontosan ugyanolyan típus számú chip-ekkel vannak szerelve, mint az enyém, így nem vagyok benne biztos, hogy fog működni dual chanel-ben.
Szerintetek melyik mi az érdemesebb?
1) Veszek egy ilyen modult kb. 13.000 Ft-ért, és megy dual chanelben akkor megy, ha nem akkor nem
2) Veszek egy 2x1 GB-is kitet és az biztosan megy dual chanel-ben.
Vagyis úgy is meg lehet fogalmazni a kérdést, hogy megér-e 13.000 Ft pluszköltséget, hogy biztosan dual chanelben működjön vagy olyan érezhető különbség nem lesz egyébként sem, hogy megérje ezt a felárat.
Köszi.
-
Anthony28
őstag
válasz
Intel talán jobban szereti a magasabb órajelet mint a szűkebb időzítést, vagyis alacsonyabb időzítéssel nem lesz számottevő a gyorsulás ellenben ha a memóid bírják tépd meg őket és max.mhz 5-5-5-15 időzítéssel használd úgy gyorsabb lesz.AMD fronton pedig egyértelmű hogy a szűkebb időzítéssel a leggyorsabb.
-
mynameis?!
tag
válasz
valentinho #9078 üzenetére
De akkor miért van hogy az 1066MHz-s ramok CL5-ösek mig a 800MHz-sok CL4 esek ?? Nem fordítva kéne?
-
valentinho
senior tag
válasz
Ram időzítések és ugye az alacsonyabb a jobb.
-
gardener
senior tag
válasz
FehérHolló #9070 üzenetére
Köszi. Akkor mondjuk azt,hogy megnyugtattál. Már ventin gondolkoztam föléjük.
-
mynameis?!
tag
És még annyit hogy 5-5-5-15 meg 4-4-4-12, ezek mit jelentenek, és melyik a jobb?
-
mynameis?!
tag
válasz
FehérHolló #9074 üzenetére
Ezt talán mondhattad volna először: "Mondjuk azért ekkora az árkülönbözet, mert a fenti helyen beragadt áruról van szó, és a régi áron akarják mindeképp értékesíteni. " Komolyan tettem fel egy kérdést nem azért hogy itt humorizáljál, köszi a segítséget
-
FehérHolló
veterán
válasz
mynameis?! #9073 üzenetére
Mondjuk azért ekkora az árkülönbözet, mert a fenti helyen beragadt áruról van szó, és a régi áron akarják mindeképp értékesíteni.
Te meg ha ilyen okos vagy, hogy nem fogadod el a (helyes) választ, akkor ne is kérdezz. Személyeskedést meg mellőzzük legközelebb.
Vagy legközelebb használd a guglit, nem fáj. Geil honlap -> végignyálazod az összes kódot, a másodikat nem találod meg, gyanakodsz, hogy lefelejtették, és örülsz, hogy 8k-val olcsóbban is be lehet ugyanazt szerezni.
Tudom, egyszerűbb, ha más nézi meg neked. (Nekem spec nem kellett végignyálazni, mert már néhányszor megtettem ilyen kedves kis újoncoknak, akik szarnak a világra, és már a fejemben vannak.) -
mynameis?!
tag
válasz
FehérHolló #9072 üzenetére
OMGOMGOMGOMGOMGOMG, nem mondod
De akkor miért ilyen nagy az árkülömbség?? Ha ilyen okos ötleteid vannak inkább tartsd meg magadnak, hozzáértők segítsenek ha lehet -
FehérHolló
veterán
válasz
mynameis?! #9071 üzenetére
Az áruk és az, hogy a második kódjának végéről lefelejtették a K betüt.
-
mynameis?!
tag
Valaki tud segíteni abban hogy mi a külömbsaég ezek között?
Geil 2048MB Value Dual /2x1024MB Kit/ (GX22GB6400DCK):18 900 Ft
GEIL - Value 2048Mb DDR2 800Mhz KIT (dual)(GX22GB6400DC): 10.620Ft
?? -
FehérHolló
veterán
válasz
gardener #9066 üzenetére
Geil általában nagyon meleg szokott lenni, kézzel megfogva sokszor éget, de nem szokott vele gond lenni. Legalábbis a DDR 400MHz Value már 4 éve muzsikál hibátlanul alapfeszen 2-3-3-6, a DDR2 800MHz Value meg már 2 éve bírja a strapát 4-5-5-12 alapfeszen. Viszont tényleg pokolian melegek mindig, a többi RAM-hoz képest is.
Jorus: Datasheet alapján a chipeknek 85°C-ig hibátlanul kell működniük.
-
gardener
senior tag
Ramok hőmérsékletét ki lehet valamivel iratni?
(Mert kézzel megfogva, elég melegek a drágaszágaim) -
vikcsi
senior tag
Sziasztok!
Van egy alaplapom ami dual c.-ben is kezeli a memóriákat...
szóval egy kis segítséget kérnék:
2*512Mb samsung ddr1 dualban vagy 1*1GB kingston ddr2 simán? Melyikkel van jobb teljesítménye? mindkettőt kezeli a lapom, kis comboelőre is köszi a választ!
-
Pubszon
veterán
válasz
asadasad22 #9060 üzenetére
Én is tudom ajánlani a geil-t, bár az enyém Black Dragon és nem Ultra, de amugy ugyan az csak a BD ledes. CL4-es az enyém is.
Nagyon jó Ramok az árukhoz meg főleg. -
-xXx-
tag
válasz
asadasad22 #9060 üzenetére
geil ultra 2gb 800mhz, cl4-t ajánlanék
én is pont most rendeltem meg :p
-
asadasad22
őstag
Hali. Nemrég ruháztam be egy új VGA-ra (8800GT), és a Crysis swappolgat. A procim E6300, alaplapom intel d946gzis (nem túl tuningbarát - ami egyelőre annyira nem nagy baj és csak 667MHz-ig viszi a RAM-okat) és a RAM-om 2db fél gigás 533MHz-es. Azt mondták (és sztem is ez lesz), hogy a RAM a leggyengébb pont, nemcsak kevés, de lassú is, így elszántam magam egy 2 gigás kit megvételére, úgyis 10k körül vannak az árak. 1066-osat sztem hülyeség venni, ha úgyis csak 667-ig támogatja az alaplap, viszont a 800-asak még eléggé olcsók, és 667-en jobb időzítést ki tudok hozni belőlük, meg későbbi esetleges alaplapváltáskor jól jöhet még az, hogy 800MHz. Szóval ezeket találtam, ami barátságosnak tűnnek:
Kingstone
Geil Value
Geil Ultra
Sztetek melyik legyen? A Geil nekem szimpatikusabb, mert 10 év garanciát írnak rájuk, míg Kingstone-ra mindössze 1 évet. Melyik a legjobb sztetek? Ill. ha tudtok más boltot jobb ajánlattal/jobb típussal hasonló áron, az is jöhet. -
FehérHolló
veterán
Pedig azt hittem naívan, hogy ekkor már rég megértette a lényeget: [link]
-
viktor82
őstag
Erre a ramra valaki-
[link]
http://www.ocztechnology.com/products/memory/ocz_ddr2_pc2_6400_reaper_cl3_edition
Lehet ilyen időzités?És ez jó?Milyen csippes lehet nemlátom a listán! -
-
Gorneck
legenda
-
viktor82
őstag
Létezik olyan program amivel megtudom nézni milyen csippek vannak a ramon?Bordás és sehogy nemtudom levenni a bordát feszegetni meg nemmerem!
-
Neoteric
addikt
hello
2giga kingmax 800mhzes ram elég egy sima gémer gépbe?
nem tuningolnék semmitse
-
gtasystem
őstag
Alaplap tulajdonságai:
Alaplap azonosítója 62-190-0000010-00101111-120505-INTEL$7I6GV190_775I65GV BIOS P1.90
Alaplap neve ASRock 775i65GVFront Side Bus tulajdonságai:
Busz típusa Intel NetBurst
Busz szélessége 64 bit
Valódi órajel 133 MHz (QDR)
Effektív órajel 533 MHz
Sávszélesség 4266 MB/mpMemóriabusz tulajdonságai:
Busz típusa DDR SDRAM
Busz szélessége 64 bit
Valódi órajel 167 MHz (DDR)
Effektív órajel 333 MHz
Sávszélesség 2666 MB/mpLapkakészlet busz tulajdonságai:
Busz típusa Intel Hub Interface
Busz szélessége 8 bit
Valódi órajel 67 MHz (QDR)
Effektív órajel 267 MHz
Sávszélesség 267 MB/mpAlaplap fizikai információk:
CPU foglalatok 1 Socket 775
Bővítőhelyek 3 PCI, 1 AGI, 1 AMR
RAM foglalatok 2 DDR DIMM
Integrált eszközök Audio, Video, LAN
Fizikai formátum Micro ATX
Alaplap mérete 220 mm x 240 mm
Alaplapi lapkakészlet i865GV
Egyebek Hybrid Booster -
gtasystem
őstag
hát ezt az adatlapot most hirtelen nem találom..
de itt egy everest riportCPU tulajdonságai:
CPU típusa Intel Celeron D 341
CPU alias Prescott-256
CPU stepping E0
Engineering Sample Nem
CPUID CPU név Intel(R) Celeron(R) CPU 2.93GHz
CPUID revíziószám 00000F41hCPU sebesség:
CPU órajel 2929.34 MHz (eredeti: 2933 MHz)
CPU szorzó 22.0x
CPU FSB 133.15 MHz (eredeti: 133 MHz)
Memóriabusz 166.44 MHzCPU gyorsítótár:
L1 trace gyorsítótár 12K Instructions
L1 adat gyorsítótár 16 KB
L2 gyorsítótár 256 KB (On-Die, ECC, ATC, Full-Speed)Alaplap tulajdonságai:
Alaplap azonosítója 62-190-0000010-00101111-120505-INTEL$7I6GV190_775I65GV BIOS P1.90
Alaplap neve ASRock 775i65GV (3 PCI, 1 AGI, 1 AMR, 2 DDR DIMM, Audio, Video, LAN)Lapkakészlet tulajdonságai:
Alaplapi lapkakészlet Intel Morgan Hill i865GV
Memória időzítések 2.5-4-4-8 (CL-RCD-RP-RAS)
PAT EngedélyezveSPD memória modulok:
DIMM1: Kingmax MPXB62F-38KT3R-FNA 256 MB PC3200 DDR SDRAM (2.5-3-3-7 @ 200 MHz) (2.0-2-2-5 @ 133 MHz)
DIMM2: Kingmax MPXB62D-38KT3R-FNA 256 MB PC3200 DDR SDRAM (2.5-3-3-7 @ 200 MHz) (2.0-2-2-5 @ 133 MHz)BIOS tulajdonságai:
Rendszer BIOS dátuma 12/05/05
Video BIOS dátuma 12/29/20
DMI BIOS verzió P1.90sima channelt és 64 bit-et ír az everest.
-
attiati
veterán
a-data gyárt chipeket? a-data memória lehet a-data chipes?
ha kézbe veszi az illető azt az modult, akkor látja rajta, hogy milyen chip van rajta?
-
gtasystem
őstag
megnéztem CPU-Z -vel:
frekvencia ugyanannyi(167) fsb:dram 4:5-höz.?
viszont a channelnél duált ír a cpu-z, ez most nem tudom mit jelent mert az everest szerint memória busz szélesség 64 bit a 128-as dual helyett..és sima ddr sdram-ot ír dual helyett.
de mivel a frekvencia ugyananny a cpu-z-vel és az everesttel is úgyhogy szerintem az everestnek van igaza.
valami nem stimmel.igazából nem tudom hogy érdemes-e ezzel a duál memóriával kísérletezni, mert most néztem ddr ramnál kevesebbért kapok 1gb-os ddr ramot mintha kit-ben vennék két 512-est a duál miatt. és akkor még nem is biztos hogy működik mert a két kingmax ramom iker szinten hasonlítanak és mégsem megy a duál channel.
egyébként nekem a sima home edition everest van a gépemen és nem ír dram-fsb arányt..meg ghondolom még egy-két dolgot nem tud, de így a cpu-z vel a kettő együtt ér 1-et..
jobb lenne a két 512-es ram duálban mint az 1gb-os simán, de mi van ha megveszem kit-ben drágábban oszt nem műkszik ..
-
gardener
senior tag
-
válasz
Aprósólyom #9030 üzenetére
DDR2-ben reagáltam.
-
Aprósólyom
addikt
Tanácsot szeretnék kérni. Memóriát szeretnék olcsóbban a lehendő gépembe, amivel tuningolni is lehet. Melyik választás a jobb?
- Super Talent DDR2 533MHz 2x512Mb, 670Mhz-en (3-4-3-4) 1.95V mellett
vagy
- Geil Value Kit DDR2 800MHz 2x512Mb, Gyárilag megadott értékek: 5-5-5-15, Metallic Aluminum Heat Spreader, Working Voltage : 1.8-2.2V
-
gtasystem
őstag
Sziasztok
ram vásárlás előtt állok és elbizonytalanodtam kicsit.
az alaplapom: [link]
jelenleg 2db 256mb/400mhz Kingmax van benne, típus-órajel-késleltetés szerint ugyanaz, a típusszámban van 1 betű eltérés( az egyik mpxb62f a másik mpxb62d) és az everest ezt írja.busz szélesség 64bit valódi órajel 167mhz effektív órajel 333mhz sávszélesség 2666mb/mp
szóval ha jól értem ez nem duálban megy, és még csak nem is 400mhz-en. pedig az alaplap támogatja mindkettőt. elvileg.
az eredeti ötletem az volt hogy lecserélem egy 1gb-osra ezt a kettőt, de most már nem tudom hogy mit kéne csinálnom mert később valszeg nem találok ugyanolyan típust ha bővítenék, azaz a duálnak lőttek ha ennyire passzolnia kell a két modulnak.
vagy a Kingmax ram nem egy jóféle ram és írnak rá mindent csak eladják?
van valakinek valami ötlete? -
Arbiter
tag
válasz
Tigershark #9027 üzenetére
vegyél még 2 ugyan ilyet szerintem..
de ha xp-d van akkor az csak 3gb-ot tud kihasználni. -
Tigershark
csendes tag
Kedves szakértő fórumozók!
Segítő véleményekre lenne szükségem az alábbi témában:
Van egy pc-m (Core2Duo E6400, Asus P5B Deluxe, 2x KINGMAX DDR2 1GB 667MHz, MSI NX7900GTO) és szeretnék még 2 giga ramot bele venni.
A kérdés csak az, hogy milyen ramot lenne érdemes vennem?
1. Ugyanilyent még kettőt?
2. Ugyanilyen márkájú, de 1066MHz-est? (ki tudja-e használni a gép, ha az egyik pár csak 667, a másik 1066-os?)
3. Érdemes-e lecserélni a meglévő kettőt is 1066Mhz-esre? Ebben a konfigban jelentene-e látványos előnyt?Előre is köszönöm a segítő válaszokat.
-
attiati
veterán
na a sulinetben rámsózott remek 3000+os amd-m naná hogy a lehető legszarabb 720mhzen tudná csak működtetni a 800as leendő modulokat
-
Arbiter
tag
hy..
lenn eegy nagyon béna kérdésem...
van 2 512mb-os ddr2 533mhz-es ram-om.
ha belerakok még 2 512mb-os,de 667mhz-es memót akkor ezek mennek együtt?
csak mert haver 2 ropiért odaadja.. -
Bundás22
őstag
http://prohardver.hu/apro/2x1gb_ddr2_800mhz_ramok/friss.html
ha így haladunk a ram árakkal nemsokára 2 sörért kapok 2X1giga ramot
pláne ha megjelennek a DDr3mas nehalem-ek, akkor filléres cucc lesz
-
attiati
veterán
Ha a forgalmazó kingston-ra 1 év garit vállal, akkor a lifetime garancia hogy érvényesíthető?
-
attiati
veterán
2*1 gigás kit-ek tesztje: valami ruszki
[link]
nem tudom mennyire hiteles -
anubis8107
csendes tag
Sziasztok!
Éppen memóriavásárlás előtt állok, 2*1GB (kit ) kingston veszek, szerintetek érdemes még egyszer ugyanennyit bele venni vagy elég az a 2GB.
Mekkora lehet a különbség 2-szer annyi memóriával? -
mozesapo
tag
Hi
Mi a különbség a Geil Ultra és Geil Black Dragon között? Csak annyi, hogy az Ultrán van hűtés, vagy van más különbség is? Mert nem nagyon találtam az oldalukon más eltérést.
-
outlaw
csendes tag
Hali!
SOS segítség kéne! Vettem fél konfigot innen a ph apróról (gigabyte k8nf9, amd x2 3800+, 1gb kingmax ddr400, geforce 7300gt), ujraraktam az xp-t (sp2) ahogy illik, minden progit feltettem amit szokás (alaplap legfrisebb cuccai, stb)Eddig nem si volt gond, de elkezdett kék halállal ujraindulni a gép...valamikor épp bejön az msn és ujraindul, valamikor elmegy akár 45 percet is. Ha nem csinál semmit a gép, akkor is ujraindul. A kék képernyő kb 2 mp-ig látható, és restart. Ez a szöveg van a kékhalál felső sorában, amit el tudtam kapni: DRIVER IRQL NOT LESS THAN EQUAL, vagy vmi hasonló.
Memória kizárva, memtest el próbáltam, és más memmel is ezt teszi.Előre is köszi!!!!!
-
Laraxior
titán
válasz
attiati #9007 üzenetére
Erre már én is kerestem a választ
Bemész a boltba kérsz egyet megnézed a ramot,köszönöm nem jó chip van rajta,és kimész
De neten biztosan van valami info erről is. Anno az én kingstonom D43...asse tudtam mi az amikor vettem,aztán amikor süvített 480on
De az még a DDR korszakban volt....
-
Xerxész
őstag
Köszi srácok a segítséget!
-
gardener
senior tag
Ha egy 2x1Giga Geil Value kit van a gépemben.
Szeretnék mellé rakni egy másik ugyanilyen kitet, hogy 4 gigám legyen.
Van hátránya egy 2x2gigás kittel szemben?(Ha van egyátalán és az is olcsó megoldás) -
válasz
Laraxior #9003 üzenetére
Egy 800MHz-es DDR2-es modul elvileg 6400MB átvitelére képes másodpercenként.
Mennek rendesen, de ha odalpsz nekik, akkor zabálják a feszt. Néha megkergültek tőle, de lassan másfél évesek, és (kopp-kopp-kopp) jól érzik magukat. Persze általános használatra 800MHz-en futnak 3-3-3-4-ben 2,35V BIOS fesszel. (P35-nél van értelme egyáltalán a cl3-nak?)
-
Laraxior
titán
válasz
Xerxész #9000 üzenetére
Ezres. /8 a "váltószám" Hogy miért,ne kérdezd,de tippem a bithez lehet köze
Minnyá javítanak úgyis
6400-->800MHz
8000--->1000MHz
8500-->1066MHz
kb ígyJorus: és hogy bírja a 2.6V-ot? ennyire komálja a magas feszt?az enyém lehalt 2.35nél igaz 4-4-4-8,1100en
A CL3at már nem volt időm megnézni
-
válasz
Laraxior #8999 üzenetére
Az attól függ milyen felállásban, milyen chipset esetében. A tapasztalatok szerint a GMH lazább időzítéseken tovább megy órajelben, a GKX nem megy annyira magasra, de jobban bírja a szűk időzítéseket. Nekem GKX-es a CellShock és olyan 920MHz körül megy 3-3-3-4-ben 2,6V-n, ellenben 5-5-5-18-on sem megy 1300MHz közelébe.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Path of Exile (ARPG)
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Kedvenc zene a mai napra
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Shield TV-t csinált a Shieldből az NVIDIA
- Ízléses, masszív és praktikus mikrotorony jött a Jonsbo műhelyéből
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Egy szenzor, két zoomkamera: újraírta a Huawei a mobilfotózás történetét
- Jövedelem
- További aktív témák...
- FURY 32GB Beast RGB DDR5 6000MHz CL36 KIT Memória!
- Kingston Fury Beast 32GB 6000MHz DDR5 CL30 RAM (KF560C30BBE-32)
- BESZÁMÍTÁS! 32GB (2x16) G.Skill Trident Z RGB 6600MHz DDR5 memória garanciával hibátlan működéssel
- Kingmax 2x2GB DDR3 1333 RAM eladó
- BESZÁMÍTÁS! 16GB (2x8) G.Skill Trident Z RGB 4266MHz DDR4 memória garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- REFURBISHED és ÚJ - HP Thunderbolt Dock G2 230W docking station (3TR87AA)
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Hp USB-C/Thunderbolt 3 dokkolók: USB-C Universal, G2, G4, G5, Hp Elite/Zbook- Thunderbolt 4 G4
- 15,6" Dell Latitude laptopok: E6540, E5550, E5570, 5580, 5590, 5500, 5501, 5510/ SZÁMLA + GARANCIA
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged