Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- GAI: Retro GPU-k mindörökké: a végleges koncepció, és a szereplők bemutatása
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sh4d0w: Én és a számítógép
- Argos: Az vagy, amit megeszel
- Viber: ingyen telefonálás a mobilodon
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
-
LOGOUT
A RAM (az angol Random Access Memory rövidítéseként), magyarul közvetlen hozzáférésű memória. Egy közvetlen elérésű írható/olvasható adattároló eszköz. A RAM tárolja a CPU által végrehajtandó programokat és a feldolgozásra váró adatok nagy részét. Az adatok csak addig maradnak meg benne, amíg a számítógép feszültség alatt van, kikapcsoláskor a benne tárolt adatok elvesznek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
FehérHolló #4399 üzenetére
1 oldalas, 8 chip, ilyenből van 4 db 512megás.
Párban megy, akármelyik slotban, akárhogyan, 3 is megy (ilyenkor persze nincs dualchannel) de amint 4 kerül a gépbe, bebootolni bebootol, de a win azonnal újraindul. Néha eljut az egérig... de aztán resi. -
Íme az eredmény:
1-3 slotban 2*512MB: Memtest nem dobott ki hibát.
1-2-3-4 slotban 4*512: Több mint 450 hiba, 70%ig volt türelmem várni. (7-es tesztben 130, 8as tesztben 324 hiba)Erőteljesen kezdek affele hajlani, hogy a lap nem tudja lekezelni a 4db modult. Amit nem értek, mert 4gigát kellene tudnia.
2-4ben nem próbáltam ki a másik modulpárt, mert azzal is hibátlanul megy a gép.
Amit megfigyeltem, hogy ha 2.6V-ra van állítva a biosban a ddr feszültség, akkor olyan 2.5-2.52V-ot kap. Ha felteszem 2.7-re akkor kap megfelelő 2.6-2.62V-ot.Új alaplap?
-
Dr.Én
veterán
Hali
Menyire tuningbarátok a Kingmax PC3200 CL3 1GB ramok
Ramra tegyek +hütést
Elöre is köszi -
qdak
addikt
ram vásár elött:v szinü 1G lesz csak mert nincs $$$ em, van 1 512 ddr 400 infineonom, vegyek 1 hasonlot ? adjam el vegyek 2X512 párba ? v vegyek 4X256 ?
melyik jobb ?előre köszi -
Amoroso
aktív tag
Valaki tuningolt már mezei kingston-t?
Az lenne a kérdésem, hogy a 667-es mennyit birhat. -
Nem megy. Amint bejönne a win, újraindul. Most betettem a másik 2 modul 1-3ba, és jó a gép megint
Azon gondolkodom, hogy a 2 gigát nem bírja-e lekezelni, vagy a 4 modult? Mert akkor eladom ezeket, aztán veszek 2*1gigátmod: de azért még flash-elem a 24es biost ma... csak keresnem kell egy rohadt 1.44-es drive-ot... 2007ben... lol
-
válasz
#65675776 #4388 üzenetére
0.05Vot adtam már rá, de semmi hatása. Games Accelertort meg nem piszkáltam, minden defaulton van. Ezért nem értem én sem, mert Safe Defaults-on sem akarja megenni a 4 ramot, csak a hármat. Most is a 2-4ben vannak a modulok, 1-3 üres, és hibátlan. Azelőtt meg 1-3ban volt, és 2-4ben nem, akkor is jó volt. Minnyá nyomok restartot, és beteszem a 1-3ba is a modulokat, kíváncsi vagyok.
-
zolee0307
őstag
válasz
Gyuri27 #4381 üzenetére
Megnéztem a gigabyte memory support list-et és ott az alaplapomhoz és ott a két corsair 1 gb modulhoz az alábbiakat írja:
-cm2x1204-8500c5
-cm2x1024-6400c4
Most szvsz a második felene meg az xms2-hőz, de amit nézte cl5-ös a listában meg a c4 az gondolom a cl4-es időzítés.Én a corsairt szeretném, mert az 24 k, a kingmax meg 29k. Viszont a pcx szerint nekik jól működik az alaplapom a memóriáimmal. Hogy lehet ez? Mert nekem a memtest mindíg hibát írt ki. Ráadásul a pcx szerint mind a két alkatrész más konfigban is jól működik
-
Még mindig nem megy
Illetve, már beboot-ol... Az a furcsa, hogy ha az első-harmadik memória slotba rakok memóriát, akkor jó. Ha a 2-4be akkor is. Ha az 1-2-3ba akkor is. De amint négy van benne, abban a pillanatban meghülyül. Mostmár boot-olni bebootol, felismeri a ram mennyiséget is, de az xp-nél amint bejön az kurzor, újraindul magától. Ezt semmikor máskor nem csinálja, csakis ha 4 memória van benne. Ezt nem értem, miért csinálja, holott 4 gigáig kellene kezelnie.
Ötlet bios frissítésen kívűl? (ezt ma megcsinálom) 22-es van most, 24es a legújabb, azóta csak proci mikrokód update volt. -
Harti
senior tag
Sziasztok!
Az új rendszerem lassan meglesz de a főbb cuccok még hiányoznakm pl. a RAM!
Jelenleg 2x1 GB PQI 667Mhz CL5 élettartam garis moduljaim vannak!
Tervezem a cseréjüket 2x1 GB Kingmax 1066Mhz CL5 3év garis modulokra!
Alaplap: ASUS P5K
CPU: E6750Véleményetek szerint mennyire lesz jó páros a CPU-RAM?
A CL5 mennyire számít jó értéknek 1066Mhz-en?
Az 1hsz-ben leírtak szerint minőségi modulnak tekinthetőek a 2 évnél több garival rendelkező modulok, ez erre a Kingmax-ra is érvényes?
Szintén az 1hsz-ben van, hogy c2d rendszereknél annyira nem számít a Dual Channel!
Esetleg tudtok ajánlani jobb CPU-RAM párost DC-ben vagy anélkül?
Célom természetesen a stabil és minél gyorsabb rendszer építése!
-
MaSzKa
senior tag
DDR2-800 4-4-4-12 Geil Black Dragon (világít, 8 layers pcb) most vettem BREKK-től faszán világít bár nem erősen
tuningolni nem tuningoltam egyenlőre
itt kapható olcson
: BREKK [L:http://prohardver.hu/apro/elado_geil_es_a-data_ddr2-es_tuningramok_keresre_tesztelek/hsz_1-50.html][/L]
http://prohardver.hu/apro/elado_geil_es_a-data_ddr2-es_tuningramok_keresre_tesztelek/hsz_1-50.html
-
TamÁsz
csendes tag
Sziasztok!
Windows XP alatt tényleg létezik korlátozás a memória mennyiségét illetőleg? Ha létezik, akkor mennyi lenne az, és megkerülhető-e?
A gép jelenleg 2*1GB memóriával van szerelve, és professzionális zeneszerkesztésre van használva. Ahol a proginak igénye lenne mondjuk 1 zongora hangképnél 2.5GB-ra... -
dzsóbácsi
aktív tag
ÜDV!..
Tudnátok ajánlani 800as KITeket, amik viszik simán az ezret is??..És persze nincsenek horroráronGEIL ULTRÁK?..A-Daták?..Ezek mennek ezren, vagy csak a Talentek?
Köszike.. -
ngdr88
tag
Hello!
szerintetek iylen konfigban az 512es ram miatt szaggatnak a játékok Pl Carbon,
X2 4400+ 2300MHz
Inno 8500Gt 512ddr2
Kingmax 512 800mhz -
zolee0307
őstag
Sziasztok! Kellene 1 kis segítség, vagy inkább nagy. Az alaplapom és a memóim (Twinmos) szervízben vannak és lehet, hogy kicserélik a memóriáimat .
Néztem több féle memóriát és szerintetek melyik érné meg jobban egy Gigabyte GA-N650SLI-DS4 (tudom mások szerint nem a legjobb alaplap, de a tesztek szerint jó) alaplaphoz:
- Corsair 2GB DDR2 (2x1GB 800Mhz PC2-6400 5-5-5-12) XMS2 memória hũtőbordával
Prémium kategóriás Corsair RAM modul élettartam garaciával. 2x1GB DDR2 800MHz (TWIN2X2048-6400); 24.000 Ft
- Kingston 2048MB/800MHz KIT (2x1024MB)
Minőségi Kingston DDR2 RAM modul párban tesztelve 2048 Mb kapacitás (2x1024 MB), 800 Mhz órajel; 29.000 Ft
Ezeket találtam, amik 800 mhz-esek és ezekre tudnám kicserélni a régi memóimat.
Az előző twinmos memóriáimmal a gépem folyamatosan kékhalálozott, a memtest meg a vista memory diagnostic tool folyamatosan hibát írt ki (2 modul esetén, 1-el ment frankón ) és a szervíz szerint náluk nem jött elő a hiba . Mivel azt mondták, hogy lehet, hogy kicserélik ezért erre a két memóriára tudnám kicserélni. Viszont nem tudom, hogy a lapom támogatja ezeket a memóriákat. Szerintem a corsairt támogatná , de nem jöttem ki a gigabyte leírásából.
És tudnátok innél hamarabb válaszolni, holnap délig el kellene döntenem.
_Nagyon szépen megköszönném (sör? ) -
smokk.
tag
válasz
Kartács #4353 üzenetére
Én a helyedben jobban körbenéznék.Ennyi pénzért már kapsz jó tunigramot is,persze ha ez számít!Nem kell leragadni a geilnél...Az ocz nekem szinpatikusabb...De,h egy példát is említsek: SuperTalent T800 2x1GB DDR2-800 4-4-3-8 ,24k
Azért ez jobb mindkettőnél.Kissebb időzítésekre képes,és magasabb órajelre,amítől gyorsabb lesz természetesen.
Vagy akár említhetném az A-data 800+ extreme edition-t is,ami ugyancsak jól tunigolható példány!Ugyancsak ilyen árban kb...
Mindkettőt sokan dícsérik.A supertalentot msot egyszerűbben megkaphatod.Az a-datákra sokan várnak...jóáron várni kell rá...A supertalentot megkapod itt:[L:http://prohardver.hu/apro/uper_alent_800_4-4-3-8_1000_4-5-4-15/hsz_1-50.html][/L]
Üdv. -
vbbb
őstag
Üdv!
Szerintetek melyik a jobb Windows XP alatt:
2*1Gb ddr RAM Dualban azaz 2Gb @ 3-4-4-8-1T
vs
2*1Gb ddr RAM + 2*512Mb ddr RAM azaz 3Gb RAM @ 3-4-4-8-2T
Tehát mennyiség számít inkább vagy a késleltés programoknál, játékoknál...habár olvastam olyan tesztet ahol 512Mb-tól 4Gb-ig tesztelték az XP-t...a legjobban a 2Gb-ot szerette.
-
-
Kartács
aktív tag
válasz
Gyuri27 #4359 üzenetére
Oks végülis engem inkább a Geil érdekel és több havernak is az van és megbízhatónak tartják és jól muzsikál a gépük vele...
Erről a Black Dragon Kit ről tud vki vmit vagy csak a világító süsüktől drágább? (néhol)Mert 1ik helyen
Geil - Black Dragon 2GB Dual Kit (2x1GB) PC6400 800MHz 5-5-5-15 - 35,880 Ft
amit meg linkeltél ott
Geil - DDR-2 2048Mb /800 KIT Black Dragon Series (CAS 4-4-4-12) - 18,600 FtAzért ekkora árkülönbséget még énsem láttam o.O
Max megrendelem aztán meglátjuk, hogy kamu v. mi a manó van itt....
Szóval BD Kit tud vmivel többet? -
szucsinka
őstag
sziasztok ramos guruk
kérnék egy kis segitséget ASUSp4pe alaplap támogatja az ecc memoriát?
gyorsba kéne -
Gyuri27
félisten
válasz
Kartács #4355 üzenetére
http://www.hardverker.hu/catalog.php?category_id=2&product_id=63556&s=Alkatrészek, http://www.hardverker.hu/catalog.php?category_id=2&product_id=63560&s=Alkatrészek ha rám halgatsz akkor az utóbbit választod. Az első is jó. A kiirt gari az üzletre szól mert ezekre a gyártó örökéletgarit biztosít.
-
Kartács
aktív tag
Szerintetek?
OCZ - 2GB 800MHz OCZ2G8002GK Gold GX XTC Dual Kit (5-5-5-15)
vagy
Geil - 2GB Dual Kit(2x1GB) PC6400 Ultra 800MHz (4-4-4-12)-Márkában melyik a megbízhatóbb és jobb?
-Ezekhez az időzítőkhöz vagy mikhez nem értek vki eltudná mondani tömören melyik a jobb és miért? (4-4-4-12 v. 5-5-5-15 v. más).Köszi
-
Az mitől lehet, ha az IS7-be beteszem a 4db 512-es modult, és nem boot-ol be a gép?
3-al még igen, 4-el már nem. Ráadásul a PAT-ot is letiltja
-
Saviola77
csendes tag
válasz
Gyuri27 #4334 üzenetére
Van belőle igen. Viszont, ami megy cl5-ben az cl4-ben is megy, mert beteszteltettem személy szerint. Viszont tuning esetén marad a cl5 és azért 900-ra fel lehet tolni.
Én is érdeklődöm ilyen ram iránt egyébként.... nekem e6750 és p5k menne mellé. Azért 900-nál lenne 3600mhz-en a procim az remek lenne. A gond az lehet, hogy nem minden alaplappal klappol fullosan a 4 modul.
Érdemes ilyet venni??? Mármint Geil Black Dragon Kit 4*1giga???? -
Gyuri27
félisten
válasz
skorBooT #4333 üzenetére
Van belőle cl5 és cl4 is. Azért van némi különbség mégha sok nem is a 5-5-5-15-4-4-4-12 között. Föleg ha árban szinte nincs különbség.
Elvileg mennie kell a lapban. Igaz én inkább 2x2-t keresnék (de ez én vagyok).
Az, hogy az xp nem kezeli a 4 gigát ebben a formában nem igaz.
A 4 modulos tuning lutri. Mert nem biztos, hogy amit megy 2 modullal az megy 4-el.
Hirtelen ennyi. -
skorBooT
tag
válasz
Calibos #4330 üzenetére
Természetesen xp /tudom-tudom nem látja a 4 gigát/ nem ez a lényeg, hanem hogy az alaplap összeakad-e a rammal vagy nem.
Azért gondoltam erre mert még biztos sokáig jó lenne. Aztán idővel belelehetne ültetni valami jobb alaplapba és akkor megcibálom és rövidebb időzitést adok neki, de ez a jövő.
Egyébként meg hogy 5ös vagy 4es az időzítés hát nem is tudom. Azért a kettő között nincs akkora idő ,hogy beleőszüljek.
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
Rover623
félisten
válasz
magellan01 #4282 üzenetére
Már egyszer voltál itt ezzel a problémával...tömören összefoglalva:
- gagyi alaplap
- béna szoftverek
Valószínűleg az Everest mutatja jól.
P.S.:
Nemsokára kapsz egy privát üzit, amire válaszolva eldöntheted: ezt a nickedet tartod meg, vagy a magellaner-t... -
skorBooT
tag
Hello!
Mi a véleményetek egy ilyesmi 4x1024Mb 800Mhz Geil Black Dragon Kit (5 5 5 15)
és egy ilyesmi párosításról Asus M2N-E /mem fesz 1.8-1.95v/
Szerintetek mükszik? -
Narim
tag
Hello!
2*1GB Geil Ultra 800MHz-es RAM van DC-ben a gépemben. Gyárilag 4-4-4-12-es időzítésű (2.1V-on), de ugye a BIOS nem azon járatja alapból. Megnéztem, és most 6-5-5-8-on fut, a BIOS által beállított feszültségen, ami nem tudom mennyi. Az lenne a kérdésem, hogy érdemes ezt átállítani 4-4-4-12-re? Mennyivel lenne jobb a teljesítménye?
Köszönöm. -
thomeef
őstag
Sziasztok!
Egy kérdésem lenne, sima kingmax 800mhz-es ramom van 1gb-t és ahhoz hogy nekem megfelő mzh-n menjen a cpu, ennek a ramnak 925mhz-en kéne menni, amit +1v fesszel produkál is. A kérdésem az lenne hogy bírni fogja a memóm hosszú vagy egyáltalán rövid távon az ekkora órajel emelést? (nem e sül meg? teszem azt...) -
Telefunen
őstag
válasz
RZoli89 #4320 üzenetére
Ebben az esetben (nekem is ilyen lapom van
) a ''system memory multipler'' nevű menüpontot kell átállítanod a M.I.T. menu-ben, egészen addig amíg közvetlenül alatta a szám nem közelít az 1066-hoz (ami, alapesetben, tehát ha az FSB-t nem húzod akkor 3,20-nál fog megtörténni, hiszen 333*3.20 az éppen 1066 -persze először mindenképpen adj a ramnak +0,2V túlfeszt /''DDR2 overvoltage control''/)
-
smokk.
tag
Szeritnem nem fogalmazol helyesen!
Minden chipsetnél megvan az a gyártó akinek a legjobban sikerült a lapja.Most p35fronton sokan dícsérik a gigabytokat ami valószínűleg nem véletlen!Nem lehet igy álltalánosítani.Még régen volt az abit bh6 az pl egy jó lap volt,nekem volt egy nf7esem is az is egy jó lap volt.Most egy kn9ultrám van,ez is bejön.De most ha veszek valamit akkor az egy giga p35ds3 lesz valszeg,h miért?Mert nem drágák,és eltalált lapok,és nemutolsósorban jól lehet tuningolni őket,és megbízhatóak!Ennyi,nem érdekel,h gigabyte vagy asus vagy msi.A léyneg,h msot ez jól sikerült!
Nemszerettem soha ha valaki fikáz csak ugy a levegőbe valamit,25 évesen tényleg lehetne benned több ennél.Különben meg ez nem az alaplapos topik...Ne vedd kötekedésnek,csak véleményt nyilvánítottam!
Üdv. -
Gyuri27
félisten
Nem gyártót kell nézni. Mert az sajna nem gari semmire. Gyártók egyes termékeit kell megvizsgálni. Minden gyártónak vannak jó és rossz termékei. Valamelyiknek több, valamelyiknek kevesebb.
daa-raa: az, hogy az asus sok mindent gyárt egy dolog. Viszont ha gyárt valamit szerintem joggal várható el mind az Asus név miatt, mind az ár miatt, mind a számitástechnikában eltöltött idejük miatt, hogy az legalább középkategóriás termék legyen. -
MaSzKa
senior tag
válasz
Telefunen #4310 üzenetére
Ha nagyon sok helyre(topic) beírsz akkor így gyorsabban tudsz leírni sokat ha nem figyelsz a helyesírásra, stb.
Ha késöbb eszembe jut valami akkor leírom.
Amit írtam az igaz.
Röviden ennyi.
Aki ismer tudja ilyen vagyok, elég sok gépet javítok. A stílusom meg olyan amilyen.
Ne próbáljon senki se megváltoztani, mert akkor nem az nem én leszek! -
MaSzKa
senior tag
az Epox alaplapokat hiányolom nagyon
mi történt a céggel? -
Telefunen
őstag
válasz
RZoli89 #4305 üzenetére
Igen, vagy az FSB : DRAM arányon változtatni (ez határozza meg a RAM az FSB-nek milyen szorzatán működik /Gigabyte lapok/, illetve ha nem a RAM effektív órajelét vesszük alapul /pl. a 800-as DDR-nek 400 a valós órajele/, akkor az milyen aránnyal viszonyul az FSB-hez /ASUS lapok/). Ha esetleg leírnád a lapod és a procid pontos típustát, akkor konkrétabban is tudnánk segíteni..
[Szerkesztve] -
Saviola77
csendes tag
válasz
RZoli89 #4302 üzenetére
'''''' Abit alaplapok nekem ez a 9. ilyen típusu lapom és nagyon meg vagyok elégedve
csak az IP35-nél ne lenne a dual-boot
asus, msi, gigabyte ilyen szir-szarokat nem veszek alapból azok csak közepesek vagy hajók akkor kurvasokba kerülnek
abit az a legjobbár/telj/megbízhatóság''''''
Én nem akarok rosszindulatú lenni
''asus'' és ''szir-szarokat'' ''azok csak közepesek'' ''kurvasokba kerülnek''
Az ASUS alaplapjai a legjobb és legmegbízhatóbb alaplapok. És ehhez nem kell további kommentár.
Új hozzászólás Aktív témák
- SAMSUNG / SkHynix 16GB DDR5 Notebook RAM
- új, bontatlan Kingston FURY Impact 32 GB KIT DDR4L-3200 SoDIMM CL20-22-22 memória / kisker garancia
- Kingston Fury Beast 32GB 6000MHz DDR5 CL30 RAM (KF560C30BBE-32)
- KINGSTON FURY 64GB BEAST - DDR4 - 3200MHz - CL16 KIT - memória! - !ÖT ÉV GYÁRI GARANCIÁVAL!
- RAM --- SoDIMM --- SD-DDR1-2-3
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 256GB Silver -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3382, 95% Akkumulátor
- Bomba ár! HP 255 G7 - AMD A4 I 4GB I 128SSD I HDMI I 15,6" FHD I Radeon I HDMI I W11 I Cam I Gari!
- Fém, összecsukható és kihúzható fotó állvány eladó
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B85M-D3H B85 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Lenovo ThinkPad T14 Intel I7 10610U
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest