- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- aquark: Jó platformer játékokat keresek!
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- bambano: Bambanő háza tája
- sellerbuyer: Milyen laptopot vegyek? Segítek: semmilyet!
- sziku69: Szólánc.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- gerner1
- eBay-es kütyük kis pénzért
-
LOGOUT
A RAM (az angol Random Access Memory rövidítéseként), magyarul közvetlen hozzáférésű memória. Egy közvetlen elérésű írható/olvasható adattároló eszköz. A RAM tárolja a CPU által végrehajtandó programokat és a feldolgozásra váró adatok nagy részét. Az adatok csak addig maradnak meg benne, amíg a számítógép feszültség alatt van, kikapcsoláskor a benne tárolt adatok elvesznek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
04ahgy
nagyúr
-
Geri8
tag
Üdv all!
Nemrég vettem észre, hogy az Aguaban marhára lementek a DDRII-es memcsi árak. így rászánom magam két 1GB 800MHz DDR-II RAM Kingmax memcsire. Jelenleg egy Am2-es asus alaplapom van (4 slotos) , benne egy 4200+ Dual core proci, és 2x512Mb Ram. A kérdésem több rétegü: a két giga ramot csapjam a már benne lévő 2x512 mellé,és igy járassam,vagy ezeket inkább vegyem ki? Illetve hogy a 800Mhz-es ramok mennyire álják a fejleszthetőséget? Ha majd később nagyobb procira váltok,képesek leszenk-e kiszolgálni ezek a ramok még?
Választ előre is köszi!!! -
Rover623
félisten
válasz
old gray #5895 üzenetére
Kérdezd meg az alaplapod gyártóját, mit gondoltak/értettek alatta...
Az ismert/általános feszültségekről...
A szakmában elfogadott terminológia szerint több Volt-os értéket kellene jelölnie az ilyen és ehhez hasonló elnevezéseknek...
[link] -
old gray
addikt
DDR reference voltage mit jelent???
Gyárilag -20 mv-n van, mi a jelentősége és milyen eset(ek)ben érdemes változtatni értékét?
-
Rover623
félisten
A két generációnál erősen eltérő a memória órajelének számolása...
-
04ahgy
nagyúr
válasz
#65675776 #5888 üzenetére
Akkor folytatom a gondolatmenetet: adott két CPU, két Athlon 64 X2 4200+, melyek közül az egyik 939-es, a másik AM2-es. Mikor kiszámolom a visszaosztott memóriára vonatkozó osztót, hogy a tuningolt órajellel visszaszorozhassam, akkor ugyanúgy pl. 14-et kapok, ha DDR400-ról DDR333-ra, illetve DDR2-800-ról DDR2-667-re osztok vissza, vagy a második RAM-CPU páros esetében ez 14 helyett 7?
HGyu
-
-
hubandika
tag
nem értek valamit. van 2 x 1G 1066 Mhz memóriám. a gép bekapcsoláskor ki is írja, hogy Dual Channel Interleaved, stb... Ha viszont everesttel menézem ezt kapom:memória
A modul szélességére csak 64 bit-et ír, pedig elvileg 128 bit-et kéne kapnom. vagy rosszul tudom? akkor most dualba megy, vagy sem?
-
DSG
tag
Erről a ramról mi a véleményetek:[link]
Mivel jobb egy Corsair vagy Geil ram nála ? -
04ahgy
nagyúr
Egy gyors kérdésem lenne: a DDR2 memóriák ha bizonyos frekvenciájúnak vannak kikiáltva, akkor azok valójában mennyin mennek? Fele, vagy negyede órajelen?
Mondjuk egy DDR2-800 az fizikálisan 400MHz-en üzemel, avagy annak csak a felén, 200MHz-en...HGyu
-
ngdr88
tag
válasz
#65675776 #5880 üzenetére
De nonameről beszélek, vagy sok helyen "márkás" vagy "brand"-nak nevezik.
Volt egy samsung chipes ramom, (sztem azse eredeti), tönkrement hamar, garba cserélték és egy Samsung TCCC chipes ramot kaptam, de semmi márkajlezés vagy ilyesmi, csak egy matrica amire az van írva, hogy elvesz a garancia ha cimke sérül, meg egy olyan amin az van h 512MB PC3200 DDR 400Mhz varranty void... meg vonalkód.
Akkor ez valószínű egy noname Samsung chipekkel szerelve??
-
SI
tag
Sziasztok
Szerintetek milyen minőségű Ramok a PQI-k? -
törölt tag
Az eredeti Samsung RAM így néz ki.
Mi az a hulladék brand? Nem nonameről beszélsz véletlenül?
-
ngdr88
tag
Hi!
Az az igazi Samsung ram amin van samsung márkajelzés, és amin csak samsung chip van az hulladék brand?
-
Gyuri27
félisten
válasz
krisztián98 #5877 üzenetére
Szerintem egy jó 800-s megfelelő és 15-18k-ért meg kapod.
Az 1066-s kingmaxot meg csak saját felelősségre (használd a keresőt). -
krisztián98
tag
Hi all!
A következő konfigot szeretném venni: Alaplap Gigabyte: GA-P35-DS3, Proci: e4500, vga: 7900 gto. A többi az előző gépből menne át. A kérdésem az, hogy milyen memóriát javasoltok hozzá. A kingmax 800-ast néztem ki, vagy érdemesebb egy márkásabb 800Mhz-est, vagy egy kingmax 1066-ost? Várom a válaszaitokat.
-
Akita
tag
Ricsinek és Hosszúnak köszönöm a hozzászólást. ddr2-őt támogató lapot fogok választani.
-
Alex123
senior tag
válasz
Termi16 #5855 üzenetére
Már most 2.1V-on mennek (biosban 1.8Valap +0.3Vmanual), mivel csak így műxik 4-4-4-12-n,
ha az alap 1.8V-n hagyom, akkor "csak" 5-5-5-18-on hajlanó menni.De ezt nagy nehezen megtaláltam a gyári spec.-ben is, hosszas állítgatás és újraindítgatás után és azóta stabilan végre a ráírt értékeken megy.
- Alex -
-
bozont
veterán
A mostani ramjaim mellé betennék még 2x1GB-t. Az baj, ha más márkájút veszek (konkrétan kingmax)? Egyáltalán érdemes vele próbálkozni, vagy ne tartsam meg a régieket?
Más, megér a 2GB 800MHz DDR-II RAM Geil Ultra (2 X 1GB) +10000Ft-ot a 2x1GB 800MHz DDR-II RAM Kingmax-hoz képest? Előbbi 19800Ft utóbbi kereken 11000Ft. Tuningolva is lennének és egy E2160 mellé kerülnének.
-
brocki2
csendes tag
Köszönöm az előző választ, még egy kérdésem van:
A már korábban említett Compaq Evo D310 esetében a következő:
Expansion Capability
Memory Expansion Slots
(Non-ECC) 2 DIMM's - DDR Synch Dram PC2100 (266-MHz)
Maximum Memory 2-GBazt jelenti, hogy pl PC3200-est fel sem ismer, vagy csak 266 MHzen kezeli??
t.i. elég nehéz 512-es v 1024-es PC2100-as RAMot szereznielőre is köszi a válaszokat.
-
0Li
senior tag
Ez mennyire jó memória?
A-Data Vitesta extreme ed. 1066+
Vannak valakinek tapasztalatai hogy mit birnak? -
Gyuri27
félisten
válasz
Telefunen #5852 üzenetére
Hát ha az ember egy olyan helyen iszik egy pl stellát akkor 3-4 üveg max kijön belőle.
Valóban egy köpködőben v késdobálóban az ember a köbambiból legurít egy párat, + még hozzá valami ablakmosós kommersz vodkát. De ez nem "ivás" hanem alkoholizmus némi suicid hajlammal.Termi16: azért több nem kell nekik.
-
Alex123
senior tag
Folytatva az #5844-es kérdésemet: [link]
- ha csak az fsb-t növelem és az időzítésekkel játszom, akkor ugye nem teszem tönkre a memót? (feszt. nem növelek)
- Alex -
-
EQMontoya
veterán
látom mindenki átvette a "maradékból meg menj el berúgni" gondolatomat.
-
Gyuri27
félisten
válasz
FehérHolló #5850 üzenetére
2k-ból nem sok sört vesz az ember, borból lörét, virágból fonnyadt gazt.
-
Gyuri27
félisten
válasz
FehérHolló #5848 üzenetére
Szerintem jelen esetben azt a 2k-t ne spórolja le az ultrárol már csak a cl4 miatt se.
-
RoyalFlush
őstag
válasz
FehérHolló #5843 üzenetére
igazad van
-
Alex123
senior tag
Sziasztok!
Mit bír egy:
Corsair 2x1GB DDR2 XMS2 (4-4-4-12) Ram páros?
Alapfeszt felemeltem neki 1.8-ról 2.1-re, mert csak így viszi a 4-4-4-12-t.
Fesz. emelés nélkül mivel érdemes próbálkoznom? (beállításokat kérek)
(FSB, szorzó, időzítések, stb...)Valakinek van erről tapasztalata?
- Alex -
-
FehérHolló
veterán
válasz
RoyalFlush #5842 üzenetére
A cikk pontatlan, nem azzal van a baj, hogy 32bites az oprendszer, de ez már néhányszor le lett írva itt is.
Bal felül kereső, második találat: [link]
-
Robb11
csendes tag
Helo! 2x1gb memóriám mellé vettem még 2x1gb-ot. Viszont csak 3,2 Gb-ot érzékel a gép. Egyenként megpróbáltam berakni őket és akkor mindegyiket 1 gb-nak látta. Mi lehet a probléma?
-
ricsy888
senior tag
Ez a ram amit te kinéztél ez DDR2-es, a lap viszont ahogy láttam csak a DDR ramokat támogatja.( [link] ha jól gondolom akkor ez a lap amit szeretnél) A DDR2-nek a méretük azonos de te nem tehetsz abba a lapba ilyent sajna
szal 2 lehetőséged van: 1.vagy nézel egy új lapot ami támogatja a DDR2-őt vagy 2.veszel sima DDR ramokat.
Üdv. -
Akita
tag
Hello!
Új gép vásárlását tervezem. Memória ügyben kicsit össze vagyok zavarodva. 2GB-ot szeretnék a gépbe, és kinéztem a Kingston KVR800D2N5/1G-t. A részletes információban írnak ilyet hogy "DIMM 240". Az alaplapok között válogatva, az Asus A8V delux részletes információjában, a memóriánál ilyet írnak "4x 184 tűs DIMM". Kérdésem az lenne, memória vásárlásnál figyelnem kell arra milyen dimm és milyen tű? Azt gondolnám a ddr2-es kategóriában minden memória modul azonos méretű. Vagy tévedek? -
brocki2
csendes tag
Sziasztok!
Meg tudja nekem valaki mondani, hogyan tudom kideríteni, hogy Compaq Evo D310 típusú gépembe tudok-e 1Gb-os DDR RAM modult tenni, vagy mennyi a maximum bővíthetőség? (jelenleg 2×128 MB van)előre is köszönöm
-
RoyalFlush
őstag
Nem szereti ASUS A7N8X-E Delux lapom a Kingston PC3200 512MB DDR400 modulokat, aminek telepíthetetlen OS az eredménye (ismétlődően előbukkanó kékhalál). Érdekessége, hogy ezek a ramok ASUS A8N32-SLI Delux lapban hibátlanul működnek ..
Belepróbálva A-DATA Vitesta DDR500 kit -et tökéletes - OS feltelepítve
Muter tuningolhat ..- nem vagyok boldog
-
Matamata
aktív tag
2xGB egyforma Corsair
Az ( alaplap kézikönyve szerint 400MHz-en kéne mennie) 1.és a 2. slotban van de ha az 1.és a 2. slotba rakom még lejjebb megy a frekvencia.
A procim 1608MHz-en megy a ram valós órajele meg 160.8MHz-en a tízes osztó miatt. Valószínűleg ezen kéne változtatni valahogy -
Gyuri27
félisten
válasz
Blackhole13 #5827 üzenetére
-
_ak_
addikt
A lap vagy DS4 vagy DQ6 a proci vagy E6750 vagy Q6600. Ezekhez kéne vmi tuning ram, nem feltétlen top10es prémiumramra gondolok, eddig ezt néztem ki: 2 GB/1066 MHz DDR2 A-DATA KIT Vitesta Extrem 1066+ (Cl5-5-5-15), de rammal még nem nagyon foglakoztam nem tudom, h ez jó-e vagy sem, tehát vmi hasonlót ha tudtok ajánlani. (nam baj ha drágább, csak mondjuk azért 30 valahány Knál álljon meg a 2gb
)
-
Gyuri27
félisten
válasz
Blackhole13 #5817 üzenetére
Itt inkább az a kérdés melyiken milyen chip van.
Micron gmh-gkx-t keress. -
Blackhole13
senior tag
Hi
A kérdésem az lenne melyiket érdemesebb venni tuningra:
-SuperTalent T800UX2GC4 2x1GB DDR2-800 4-4-3-8?
-OCZ Reaper DDR2-800 4-4-4-15?
-Team Xtreem DDR2-800 4-4-4-10? -
Harti
senior tag
Üdv!
Adott egy alaplap ASUS P5xxx nem tudom a végét, de az biztos hogy nvidia chipsetes!
Benne van alapból 2x512MB RAM, majd miután beletesznek 2x1Gb-ot, a 3GB helyett csak 2,25öt lát, sőt ha kivesznek 1x512-öt akkor 2,4GB-ot lát a lap!
Még sosem találkoztam ilyennel, valaki tudna valamit tanácsolni mi lehet a probléma vagy hol keressük a megoldást?
Köszi!
-
Alex123
senior tag
Végre!!!
Manuálisan beállítottam a Bios-ban +0.3V-ot, meg átállítottam a DDR-nél az első 4 számot.
Remélem így már jó lesz, itt egy kép: [link]
Még 1 kérdés:
A 2T az micsoda és azt is kell-e állítanom?(köszönöm az eddigi türelmet)
- Alex -
-
-
Alex123
senior tag
válasz
FehérHolló #5806 üzenetére
Ok.
És a 2.1V a ramok alapértéke? (oc nélkül)
- Alex -
-
Matamata
aktív tag
Nekem is az a bajom hogy a ASUS K8N alaplapom egy 2800+-os Sempronnal csak 333MHz-en járatja a két 1GB-os egyforma Corsair ramomat.
Az időzítéseket próbáltam levinni és egészen addig sikerült, amíg a BIOS engedi.
A TRC-érték mi lehet? Nekem most 10, de azt nem álítgattam.
De igazából 200MHz-en lenne jó üzemeltetni a ramokat csak nem tudom hogyan lehetne beállítani.
Lehet hogy egy 3400+-as Athlont beszerzek . Az talán segítene a problémán
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- KINGSTON FURY 64GB BEAST - DDR4 - 3200MHz - CL16 KIT - memória! - !ÖT ÉV GYÁRI GARANCIÁVAL!
- RÉSZLETRE .OPCIONÁLIS. G.SKILL Trident Z5 Neo RGB 96GB (2x48GB) DDR5 6000MHz
- G.Skill Trident Z5 DDR5 6000 MHz 2x16 GB RAM eladó
- G.SKILL Ripjaws V 16GB (2x8GB) DDR4 3200MHz F4-3200C16D-16GVKB
- BESZÁMÍTÁS! 64GB (2x32) G.Skill Trident Z RGB 4000MHz DDR4 memória garanciával hibátlan működéssel
- LÉZEREZÉS! külföldi billentyűzet magyarra kb. 20-30p alatt!
- Bomba ár! HP ProBook 440 G3 - i5-6GEN I 4GB I 128SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro 256GB Deep Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3515, 100% Akkumulátor
- ÁRCSÖKKENTÉS ASUS HD6870 videókártya
- Újra Akcióban!!! Ducky One 2 Mini és SF billentyűzetek a bolti ár töredékéért! Számla+Gari
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest