Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• fgabor87

tag

Sziasztok.
    Tovább teszteltem a memóriákat, külömböző address range-ekkel. 0-tól 4096 MB-ig minden teszt tökéletesen, hiba nélkül lefut. Viszont ha a felső korlátot pl 4100 MB-ra teszem, újraindul a gép.
    A memtest ugyebár mindig egy bizonyos tartományt ellenőriz. A 2048-3900akármeddig teljesen jó, viszont mikor itt átlép a következő tartományra, pl 3900 - 4500 (most mondtam valamit) akkor egyből újraindul a gép.
    Magyarul ahogy átlépi a 4 gigát a tesztelési tartomány.
    Kérlek, segítsetek, mert már megőrülök. 3 napja folyamatosan ezzel szenvedek. :(

• fgabor87

tag

válasz fgabor87 #42578 üzenetére

Amit még érdekesnek találok, az az, hogy ha az eddig benne lévő 2 modul közül rakok bele a gépbe egyet, akkor bekapcsol, és a windows is elindul. Ha az új ramból próbálok meg csak 1 modult belerakni, be sem kapcsol a gép, csak ha beteszem mellé a régit is.
    Ilyen felállásban futtatott memtest-el a 0. teszt végén jön egy hatalmas Unexpected interrupt - Halting üzenet, és leáll a tesztelés. A gép nem fagy le, nem indul újra, de a képernyőn itt is jelennek meg helyenként fekete vagy fehér téglalapok. Windows így sem indul. Bár ezen nem csodálkozok annyira, hiszen mégiscsak eltérő a két modul.

Memóriahiba lenne, vagy valami inkompatibilitási? Eddig Kingston ASU1333D3S9DR8/2G memória volt benne, sajnos nem találtam róla sok infót, de nem hiszem, hogy olyan nagy különbség lenne köztük.

• fgabor87

tag

Sziasztok.
    Vettem a laptopomba 8 giga ramot. Miután beraktam, a vindows nem akart elindulni, pedig a ram csere tudomásom szerint nem igényel újratelepítést. Fogtam a memtest cd-met, elindítottam a tesztet. Már az elején fura volt, mert a test százalék néha megakadt picit, majd továbbment. 1 perc után elkezdett szétesni a kép, vonalak jelentek meg az egész képernyőn, ilyenkor a teszt még ment, aztán egyszer csak fekete képernyő, és újraindult a gép. Közben azért figyeltem, a hibák száma végig 0 volt.
    Letöltöttem a legújabb memtest-et (5.0), hátha... Ennél a teszt elindítása után a test 0-nál 32% után megáll, és nem is megy tovább. A hibák száma itt is 0.

Próbáltam külön külön mind a 2 memóriamodult, ugyan az a jelenség mind a kettőnél.

CPU: Intel Core i3 M370
    Memória: Kingston KVR13S9S8K2/8
    Gép pont 8 gigáig támogatja a memóriát, ezzel nem lehet gond. BIOS fel is ismeri. 1333 helyett 1066-on megy, mert ezt támogatja, ezzel sincs gond.

Azért fura, hogy mind a két modul hibás lenne? Ötletek?

Új hozzászólás Aktív témák