Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Klaus Duran: Nem csajos Samsung Z Flip
- sh4d0w: Netflix? Ugyan, VW előfizetés!
- Olcsó/régi telefonok fotói egymás mellett
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- antikomcsi: Ázsia Expressz 5
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
-
LOGOUT
A RAM (az angol Random Access Memory rövidítéseként), magyarul közvetlen hozzáférésű memória. Egy közvetlen elérésű írható/olvasható adattároló eszköz. A RAM tárolja a CPU által végrehajtandó programokat és a feldolgozásra váró adatok nagy részét. Az adatok csak addig maradnak meg benne, amíg a számítógép feszültség alatt van, kikapcsoláskor a benne tárolt adatok elvesznek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
dzsorden
tag
Hello!
Tegnap írtam a Probléma a DVD/CD íróval topikba ([link]), de ott nem érkezett válasz idáig. Hogy ne látszódjék meg rajtam lustaságom, nemcsak a linket, hanem az egész szöveget (!) becopyzom ide, hátha inkább ezen témához kapcsolódik kérdésem.
Következzék tehát:
...
''Üdv mindenkinek!
Korábban is akadtak már problámáim a cd - ill. dvd írónkkal, méghozzá az, hogy nem írt dvdket, ''mert'' folyton kifagyott, aztán kiderült, hogy mindez a winchester miatt történt - ennek cseréje után mentek a dolgok (writing and reading too).
Ám lassan 3hónapja nem olvas dvdket (és cdket is csak alapos fújkálás után - ami mellesleg szerintem fölösleges lehet - és csak 10. próbálkozásra vesz észre). Node, az tény, hogy a ramunk is hibás (részben memtestéktől tudom, aki a legutóbbi (hónapokkal ezelőtt!) tesztelés alkalmával is csak úgy ontotta a hibajelzéseket), hiszen/illetve minden komolyabb alkalmazás (legyen az játék, vagy a premiere pro...) elég hamar feladja. Voltam olyan lelkes, hogy 3 hétre vállaltam diákmunkát, amiből részben cipellőt (melynek elődje igencsak lyukas volt bizonyos sport-tevékenységtől) vettem, majd, hogy a mai napon megérkezett a második, nagyobb adag fizetésramot szeretnék venni.
Na és most a tényleges problémám itt volna: a vásár napján tegnapelőtt egy MSI alaplapi cdvel akartam volna próbálkozni, de aztán bennmaradt, olyannyira, hogy a vészlyuk, amibe tűt lehet dugdosni necces esetekben sem vált be. Este valami olyan lassan mint ahogy a 3asok puffognak a dugóban az erőműnél (micsoda hasonlat - huhhuhú) kiadta a cdt: gondoltam, na a motorral (is) lehet a baj! De utána minden ment rendesen. Ki-be, ki-be és így tovább. (Megjegyzem, több lemezt nem mertem felkínálni neki, nehogy kiderüljön hogy kecskének adom a káposztát.)
A történethez hozzátartozik, hogy midőn kb. 1hónappal ezekelőtt egy eredeti (hát persze, hogy) játék dvdjével próbálkoztam, még 8.-ikra behozta, majd kiírt valamit a gép, amiről nem lőttem sajnos PrtScreent, de benne volt valami a memóriáról... mármint az hibakonzolban!
Így hosszas bevezető után feltenném a kérdés rövidebb variációját:
Lehet-é összefüggésben dvd-meghajtónk restsége hibás memóriánkkal??
*
Megpóbálok holnap délután egy töredezettségmentesítést is összehozni, mert az tényleg tud segíteni - legalábbis általában -, és majd írok, meg olvasok.
Előre is köszönöm a válaszokat és jóéjszakát kívánok minden kedves fórumozának, ki e két szót (melyeket egybe sűrítve írtam le) olvassa!''
dzsorden
Új hozzászólás Aktív témák
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- Honor 90 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Dell Latitude 7440 -14"FHD+1 IPS - i5-1345U 16GB - 512GB - Win11 - 1 év garancia + Dokkoló + 240W DC
- HIBÁTLAN Apple Watch Ultra 2 Natural Titanium 49mm -1 ÉV GARANCIA - 100% Akkumulátor, MS3219
- BESZÁMÍTÁS! Asus B760M i7 12700KF 32GB DDR4 512GB SSD RX 7700XT 12GB Zalman Z1 Plus CM 750W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest