- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 3 – Paradicsomos káposzta (amit amúgy utálok)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- ldave: New Game Blitz - 2025
- sh4d0w: Vigyázz a háttértáradra...
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
-
LOGOUT
A RAM (az angol Random Access Memory rövidítéseként), magyarul közvetlen hozzáférésű memória. Egy közvetlen elérésű írható/olvasható adattároló eszköz. A RAM tárolja a CPU által végrehajtandó programokat és a feldolgozásra váró adatok nagy részét. Az adatok csak addig maradnak meg benne, amíg a számítógép feszültség alatt van, kikapcsoláskor a benne tárolt adatok elvesznek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
buddymajki
csendes tag
válasz
buddymajki #34892 üzenetére
Más márkájú, de ugyan olyan méretű-órajelű (1GB/400MHz)-es RAM-ot bepakoljak még a mostani mellé?
-
buddymajki
csendes tag
válasz
kaboska #34891 üzenetére
Nem! A régi kettőt kivettem, és most csak az 1 db 1GB-os 400 MHz-es van bent.
De valószínűleg az a kulcs, amit feljebb írtam, hogy mit találtam az Intel honlapján... hogy ez az alaplap csak 266MHz-ig viszi a Ramokat... Gondolom akkor ezen a bios frissítés sem segít... Közben a másik kérdésemre megtaláltam a választ, hogy ha a RAM nagyobb órajelű, de kisebb frekin fut, az nem tesz neki bajt, csak nincs kihasználva teljesen...
-
buddymajki
csendes tag
válasz
buddymajki #34889 üzenetére
No most találtam meg, hogy ami nekem pontosan van a gépben: 852GM Chipset Intel® 852GMV Chipset
annál a supported mem types: DDR 200/266.
De a kérdések továbbra is fent állnak. Fel lehet e húzni az órajelet, vagy jó ez így ahogy van!? Bele tehetek e még 1 db 400-as 1GB-os ramot...
-
buddymajki
csendes tag
válasz
buddymajki #34888 üzenetére
Az Intel honlapján ezt találtam: Supports up to 2 GB of DDR 333/266/200 memory technology
-Szóval akkor sose fog menni 400 MHz-en?
-Bajt azért remélem nem okoz neki a 400-as RAM!?
-Hogy lehet elérni, hogy legalább 333-on menjen?Elnézést, ha hülye kérdések vannak, csak még sose foglalkoztam ilyennel...
-Érdemes akkor betenni még1 db 400-as 1GB-os RAM-ot a mostani mellé?
-
buddymajki
csendes tag
Sziasztok, nem tudom, hogy volt e téma, de nem találtam.
Van egy Packard Bell R4622-es INTEL Montara-GML i852GM(V)-s laptopom. 2*256 MB RAM volt benne eddig, de most sikerült beletennem 1GB-os ramot (felismeri, megy).
Az everest szerint:
-effektív órajel: 267 MHz
-valódi órajel: 133 MHzElvileg a RAM 400 MHz-es...
Hogy lehet gyorsabb működésre bírni? BIOS frissítés megoldja a problémát?
Amúgy érdemes betenni még 1 GB RAM-ot a mostani mellé?
Válaszaitokat előre is köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
- GYÖNYÖRŰ iPhone SE 2020 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3279, 100% Akkumulátor
- Ventillátorok és tápkábel modding kitűnő árakon! Most extra 10% kedvezmény!
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 1st - i7-6G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD I HDMI I W10 I CAM I Garancia!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro 256GB Deep Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3352
- Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 - 16" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest