Új hozzászólás Aktív témák

• ambushka

aktív tag

Sziasztok.

A következő problémám lenne: adott egy Gigabyte MA-790XT-UD4P alaplap, benne a kezdetektől egy Corsair XMS3 DHX 2gb DDR3 1333Mhz CL9-9-9-24 dual channel memória kit. A héten rendeltem ehhez a felálláshoz egy Corsair XMS3 DHX 4gb DDR3 1333Mhz CL-9-9-9-24 dual channeles memória kitet (ezek helyett egy ugyanilyen képességekkel bíró, de Dominator párt kaptam...).

A probléma a következő: 64bites win7 telepítés előtt elindítottam a 32bitest, hogy lementsek pár fontosabb dolgot a C:\-ről, itt látszott a számítógép tulajdonságaiban, hogy 6GB memóriám van, persze csak 3-at tud kezelni.

Számítógép újraindítva telepítéshez, Starting Windows képernyőnél kékhalál. Gondoltam nem mennek együtt a ramok, kiszedtem a régi 2x1GB-t, bekapcsol, újra kékhalál. Kiszedtem az újakat, be a régieket, 2GB rammal 64bit feltelepít.

Telepítés után azt javasolták egy másik fórumon, hogy próbáljam ki egyenként őket, így is tettem. Elsővel bootolásig sem jutottam el, másodikkal tökéletesen fut a rendszer az előző 2x1GB memóriával együtt.

Kérdés: hibás lenne az egyik modul? Időzítések, stb minden ugyanaz az összes RAMon.

Előre is köszönöm a választ.

Új hozzászólás Aktív témák