- sziku69: Szólánc.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- SzőkeKapitán: Világ vége túlélők topicja
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Jack Hunter: Kínai erősítő vásárlási tippek
-
LOGOUT
Yettel topic
▼ Kérdés előtt olvasd el az összefoglalót, légy szíves! ▼
Aktuális:
Yepp - korlátlan belföldi net kötöttségek nélkül
Yettel Full - kombináld rugalmasan a kedvezményekért
Új hozzászólás Aktív témák
-
Diák66
őstag
válasz
4Grider #88298 üzenetére
Ezen a környéken nagyjából mindenkinek ugyan ott vannak az antennái. Nincs nagy különbség. Kivétel a Digi, mert az errefelé még nincs nagyon. Telenor/Yettel a B28-at elég jól fejlesztette, Vodafone is szintén, Telekom viszont alig. Zirc környékén viszont a Vodafone némileg elmarad a 4G-vel. Talán az Antenna Hungáriával nincs megállapodás, vagy nem tudom. Sok helyen az adótornyaikat használják, azok többnyire még csak 3G-t adnak.
A 3G-ben változást nem látok, Telenor/Yettel és Vodafone 900 MHz van, Telekom 3G pedig kis tulzással sose volt. (2100 MHz messziről van/volt néha, valamint a Telenor 3G-t egy ideig használta a telekom is). -
MadMancs
veterán
-
TeeJay
félisten
válasz
csernak75 #88283 üzenetére
Cellmapper vidéken még jelez több cellán 1800-as 2G hálózatot de Budapest nagy részén eltűnt. Nem is baj mert kellett a 20MHz B3 teljesen mobilnetre. Direkt 2G onlyra raktam a telefont és úgy járkálok cellmappert nézve, sőt direkt azon végeztem hívást és nincs gond. Persze nálunk a telepen van 3 Yettel torony is így patent 4G van mindenhol és VoLTE is tökéletes. Ha jól tudom 900-on csak 10MHz lett GSM a többi megy 4G-re
-
Landsmann
addikt
válasz
4Grider #88291 üzenetére
Én is mindig nézem a hálózat modernizációs kiírást. A keleti országrész nem nagyon van elkényeztetve ezen a téren. Békés megye meg még annyira sem. Debrecenben például rendre nagyobb fejlesztés van mint egész Békés megyében. De itt is leginkább a megyeszékhelyen aztán slussz. Míg nyugatra 1-2 ezres falvakban is fejlesztenek, mifelénk még 8-10000 lakosú településeken sem nagyon.És ez elég régi tendencia, már hónapok óta (talán 1 éve) figyelem ezeket a fejlesztéseket. Oké, hogy errefelé a Telekom adja a 4G-t, de nem hiszem, hogy ezen ne kellene fejleszteni. Lehetséges, hogy a 3G kilövése után indul meg a látványos fejlesztés, de az még nem kevés idő.
-
jbnd-007
tag
-
-
nullpoint
őstag
válasz
jbnd-007 #88285 üzenetére
Lehet néznék másik szolgáltatót a mobilnethez, főleg ha a megélhetésről van szó. . Telenyomor évek óta egyre szarabb. Közel 20 éve vagyok náluk, ahhoz képest hogy a legjobb volt lefedettségben, szégyen amit az elmúlt években művelnek, és nem várható hogy nagyon erőltetnék a fejlesztést.
-
jbnd-007
tag
Bajban vagyok. Egy távmunkás munkahelyet pályáznék meg, de csak Yetteles mobilnetem van, ami egyre rosszabb minőségű. (Mikró van még a faluban, de az se leányálom.)
A B20-as cella legtöbbször használhatatlanul lassú. Munkaidőn kívül, amikor sokan vannak itthon, 1 Mbps alatti letöltéseket mérek. Még egy weboldal képei se jönnek be. Munkaidőben változó, de ha egy kétfős videohívást nem lehet rajta végigcsinálni szaggatás nélkül, akkor gondolom egy sokszereplős meetinget végképp nem.
Egy ideje van B3-mas cella, ha felférek, akkor stabil és gyors net van (80 Mbps), de nem mindig jutok fel rá. Megpróbáltam a Huawei Router Tool-lal letiltani a B20-at és így kikényszeríteni a B3-mat, de így óránként többször is szakad a net (registration failed üzenettel).
Van még 3G 20-30 Mbps körül, az talán használható lenne, de azt meg le fogják kapcsolni.
Van valami remény, hogy ez jobb lehet? Vagy fizessek elő mikróra is és valahogy kapcsoljam össze a két netet?
-
TeeJay
félisten
Tök fura látni hogy dél pesten bárhol voltam már csak 900MHz-en van 2G szolgáltatás és minden 1800MHz-es cella eltűnt
-
törölt tag
Ma Szentendrén: Vodáról nem lehet a Yettelt elérni, se visszafelé, 2 csörgés után mindig megszakad.
-
bkiky01
senior tag
válasz
burgatshow #88279 üzenetére
Eszerint Zalaegerszegen mostanában nem lesz yettel 5g, Telekom müxik vígan..
-
burgatshow
veterán
-
szabonagyur
félisten
válasz
HELLAFLUSH #88277 üzenetére
Igen, de tégy egy próbát, hogy nem e az alapból.
-
HELLAFLUSH
őstag
Sziasztok!
Előre is ne haragudjatok, de nincs most időm vissza olvasgatni.
A kérdésem az lenne, hogy a készülékfüggetlenítés díjmentes ha már lejárt a hűségidő és már nincs a Yettelnél előfizetésem semmilyen formában se? (a készülék az én nevemen van)
Válaszokat előre is köszönöm. -
sanyi73
csendes tag
Szia mindenki! Tapasztalt valaki térerő problémát rajtam kívűl? Amíg telenor volt nem voltak ilyen gondjaim. Most kb. két hete fele térerőt jelez. Ugyan az a készülék, ugyan az a ház, a fal se lett vastagabb
. Sőt előfordul hogy hívnak és nem csörög ki csak jön az sms hogy nem fogadott hívásom volt. Ezek miatt nem igazán tetszik a yettel.
-
-
törölt tag
Sziasztok!
Adott egy Yettel függő iPhone amit 2,5 éve vettem Hardveraprón, a vásárlást igazoló szerződéssel és dokumentumokkal azonban nem rendelkezem. Van valami esély arra, hogy hivatalos módon szolgáltatónál függetlenítsem?
-
ViZion
félisten
Sziasztok! 150/150 GB-os hordozható net csomagom van. Ezeknél nincs is nagyobb.
Viszont kicsit többért van yettel prime csomag, korlátlan internettel. Ez csak telefonokhoz (1 készülék) van, vagy miért nincs a mobilneteknél felsorolva? Ezek csak telefonban működnek, vagy routerben is tudnám használni?
Köszönöm a segítséget. -
Watson25
tag
Tegnap délután hálózatfejlesztés volt a 1742 es cellán. Este fél kilenckor is kivolt vilagitva a toronyház teteje dolgoztak páran a tetőn. Az volt a fura hogy két telekomos kocsi volt a parkolóban 😀. Eddig még változás nincs. Gondolom majd az ünnepek után kapcsolnak be valamit 😊
-
törölt tag
válasz
aprokaroka87 #88263 üzenetére
Nem is ez a kérdés
De közben megtaláltam, itt is él a 20000: https://www.yettel.hu/3g-kivezetes
-
törölt tag
Most jött az email a trétől, h leállítják a 3G-t, és beváltják a régi telókat 20000-ért a 4G-s vásárlásakor, ez csak ott van, v van a többi telefontársaságnál? A Yetteltől nem is nagyon kapok emaileket, van egyáltalán ilyen jellegű hírlevelük? Kell lennie, mert leiratkozást találtam a guglival, de feliratkozást nem ad ki
-
4Grider
félisten
Mint írtam, a júniusi még nincs kint a weboldalon.
Szerk.:
Közben látom, ebben szerepel egy júniusi pont is.
Meg ez is:
"A IV. 3. pontban foglalt változásokra tekintettel az egyoldalú szerződésmódosítással érintett előfizetői szerződéssel rendelkező kisvállalati előfizetők az egyoldalú szerződésmódosításáról szóló értesítés kézhezvételétől számított 45 napon belül azonnali hatállyal jogosultak felmondani az Előfizetői Szerződésüket. Az elektronikus hírközlésről szóló törvény és az ÁSZF vonatkozó előírása szerint, amennyiben az Előfizető a határozott időtartamú Előfizetői Szerződést az ebből eredő készülékvásárlási kedvezmények igénybevétele mellett kötötte meg, és a szerződést a fent megjelölt változásra tekintettel, a határozott időtartam lejárta előtt felmondja, a készülékvásárlásból eredő kedvezményeket (az Előfizetői Szerződés megfogalmazása szerint: idő előtti megszüntetés díja) köteles megfizetni, a felmondáshoz azonban ezt meghaladóan más jogkövetkezmény nem kapcsolódik. Az e bekezdésben foglalt eset kivételével, a jelen értesítésben megjelölt változásokra tekintettel az Előfizetőket felmondási jog nem illeti meg."
No, innen látod, hogy nem vagy jogosult kötbér nélkül felmondani az előfizetést... -
zzola
titán
-
4Grider
félisten
Magában az ÁSZF változásban leírják, hogy milyen módon érinti a változás az előfizetést. Jellemzően egyébként nem olyan dolgokat módosítanak, ami lehetővé teszi a kötbérmentes felmondást... Fontos, hogy egy dolog a kötbér, de lehet készülékkedvezmény/részletfizetés is, amit viszont soha nem érint az ÁSZF változás, azokat felmondáskor egy összegben ki kell fizetni.
-
zzola
titán
Kaptam SMS-t ÁSZF változásról, azt írják érintett vagyok benne. Ez egyoldalú módosításnak minősül? Kötbér mentesen felmondhatom az előfizetést?
Amúgy fogalmam sincsen, hogy mi változik... -
MadMancs
veterán
Nem, screenshot készítésekor volt már 4G, mérés alatt 5G.
Ismerem a tulajdonságokat. NR Band: N78 amihez kapcsolódott. Samsungom van amúgy, itt még soha nem találkoztam olyan esettel hogy 5G írt volna úgy hogy közben nem az. Pedig ezt az 5G Rest..izét már láttam sokszor celmapperben, de attól a kijelzés még 4G volt.Egyébként egy cellával odébb már megvolt a 770 le. Nekem bőven elég ez a 4G is, csak kíváncsi voltam mit tud a háló.
-
tomp
félisten
válasz
MadMancs #88252 üzenetére
Itt mind2 mérés 4G-s!
Én soha nem hiszek a speedtest appnak és a telefon kijelzésének, hogy 5G mivel bizonyos helyzetekben hiába 5G-t ír a telefon, valójában 4G-n van amit a 4636-os menüben már konkrétan írja is.
5G jelzés mellett "NR állapot: Not Restricted"
Azaz látni látja az 5G frekit de nem kapcsolódik hozzá.
Ennyi viszont elég ahhoz, hogy 5G-t írjon mivel elérhető az 5G az éterben de több okból sem kapcsolódik. -
bociusz
aktív tag
válasz
#76055552 #88250 üzenetére
Ha megnézed, amit küldtem, ott látszik, hogy egy 15 MHz-es blokknak a két szélén 0,75-0,75 MHz védősáv. Ez az LTE szabvány része, ezen nem tud állítani az operátor. (Célja a szomszédos blokkok interferenciájának kizárása.)
Ettől még 15 MHz-es lesz a Voda blokkja és 20 MHz-s a Yetteles. Tényleges adatforgalmazás pedig 13,5 MHz-en és 18 MHz-en történik.
-
bociusz
aktív tag
válasz
#76055552 #88224 üzenetére
Az LTE blokkok széle mindig védősáv. Itt tudsz utánaolvasni.
-
nullpoint
őstag
Yettel app az direkt nem működik mobilnettel?
Bekapcsoltam neki a helymeghatározás engedélyt, úgy műküdik. Miatök....
Most megint elvettem tőle és jó maradt. Akkor ezt megoldottam nektek.
-
ablack
senior tag
Készletinformációt a 1220 ügyfélszolgálaton tudnak adni egy adott üzletről?
Mert a legtöbb üzlet nem veszi fel a weboldalon hozzá megadott számot. -
4Grider
félisten
Már egy párszor leírtuk itt, hogy az irányítószámon lévő cellákra korlátozzák az otthonnet használatát.
Tényleg csak egy évvel kínálják még eszközzel együtt is. Gondolom féltek rá két évet aláíratni, hátha túl népszerű lesz és az emiatti hálózatledöglés miatt rájuk döntik az előfizetők a törökbálinti házat... -
mexel
veterán
válasz
bopeti98 #88232 üzenetére
Korlátozzák a sim-et adott toronyra? Akkor pláne kuka a dolog. Ha valaki nyaralni megy magával sem viheti. Ez így valóban otthoni net ahogyírják, viszont olyan településeken ahol van vezetékes net értelmetlenné is válik így kb.
4Grider: elvileg 1 év rabigát írnak rá. De mivel nem rendelhető ha bejelentkezem és így drága is, főleg nem is mobil, már nagyon nem vonzó
-
bopeti98
őstag
Elméletileg nem is tudnád más címen használni. Persze itt most nem arra gondolok, hogy a szomszéd lakásában, vagy esetleg 1 utcával lejjebb ne működne, hanem mondjuk egy teljesen másik településen, vagy kerületben. De gyakorlati tapasztalatot még nem írt senki erről itt.
-
mexel
veterán
válasz
4Grider #88184 üzenetére
Vajon ilyenkor ha nem azon a címen használom ezt azOtthoniNet-et akkor szólnak érte? Mert valóban több mint dupla ár is lehet.
Egyébként ez az összeg ( pl havi 3999ft+router0 ft 1 év rabsággal) ez tartalmazza a korlátlan internetet egy simkártyával és egy routerrel amit választok?
Mondjuk nem rendelhető legalábbis belépés után ezt írjaSzerk: közben nagy nehezen azért kiderül hogy ezen felül van még egy 32000 ft-os díj is, de ez csak a végén derül ki, kb 20. nekifutásra
Túl szép is lett volna, így már nem is igazán éri meg.
Csak nem értem miért van odaírva hogy otthoni router 0 ft-értMiközben 32000 ft.
Közben megvan, van egy típus amivel ennyi. Az alcatel.
-
Diák66
őstag
válasz
TeeJay #88219 üzenetére
A fórumon itt korábban volt róla szó (talán egy másik topikban), hogy a 3500 MHz-en is voltak átrendezések, az se így néz már ki. A lényeg nem is ez lesz, hanem az, hogy ki mit fog nyújtani. Az 5G hálózatok eddig nem nagyon épültek ki, gyanítom nem is lesz már nagy lendület benne, mint más országokban. Pedig hogy hangoztatták a politikusaink, hogy az élvonalban szeretne maradni az ország. Mindegy is, nekünk az lesz a lényeg, hogy legyen normális sebességű internet, az meg 4G-n is lehetséges, csak a 3G legyen végre kukázva a 4G/5G érdekében.
-
vasskos
csendes tag
válasz
Viktor0610 #88227 üzenetére
Köszi mindkettőtöknek!
-
-
4Grider
félisten
válasz
vasskos #88225 üzenetére
Minden szolgáltató az ÁSZF alapján kell működjön.
23. oldal:
https://www.yettel.hu/letoltes/aszf_postdsz_20220301_csere.pdf -
vasskos
csendes tag
Sziasztok! Korábban volt lehetőség a számlás tarifák kondícióinak pdf formátumú letöltésére. Most az Istenért nem találok ilyen menüpontot. Yettel Lite+ érdekelne, igazából a honlapon még csak említés sincs róla. Az (elméleti) 150 lebeszelheto perc ellenére elég durva számlám lett és szeretnék rajonni miért. Köszi ha tudtok segíteni.
-
bociusz
aktív tag
válasz
TeeJay #88219 üzenetére
Igen, írtam nekik, azért frissült.
1800-on is maradt egy kevés GSM. A 20 MHz-es 4G blokk szélein 1-1 MHz ugyanis védősáv, oda betuszkoltak pár cellát. (Egy GSM vivő 0,2 MHz széles).
B8-on (vidéken) 5 MHz 3G is van, ezt júniustól lekapcsolják. Utána nem kizárt, hogy részben 4G is legyen ezen a frekvencián.
B1-en az év második felében kapcsolják le a 3G-t, addig ott is 5 MHz-et ez elfoglal.(A 3500-as sor már nem pontos a diagramon, mert a Vodafone blokkját ott nemrég egységesítették, de a Yettelt ez nem érinti.)
-
Somatom
veterán
-
MadMancs
veterán
válasz
MadMancs #88118 üzenetére
Úgy tűnik megvan félig a hiba forrása.
Samsung Galaxy S21 Ultra és Yettel nem szeret I egymást ezen az 1 cellán. Átraktam 2 napra Xiaomi 11 Lite 5G NE be Yettel SIM, nem dobta le, S21 be digi SIM került, ez is stabil. Most visszacseréltem, samsungban Yettel elszáll 10percen belül.
-
Somatom
veterán
Megint kaptam SMS -t két ÁSZF változásról. Útálok paragrafusokat bogarászni. Tudja vki, hogy mi az új agymenés?
-
Kronk
őstag
Nekem 5G router kellene, unlimited kártyához, sajnos Yettelnél, egy db sincs, még 5G sticket sem találtam.
-
-
Wallenberg
senior tag
Yettel csomagban árult ZTE Blade A31 telefon független vagy függő? Tudja valaki?
-
bzolika10
aktív tag
válasz
Somatom #88198 üzenetére
Semmilyeneket. Én is ilyet használtam nyáron a balatonon a nyaralóban. Viszont olcsó. Nekem be kellett lockolnom 1800MHz-re, mert 2600-on túlterhelte a routert és megszakadt az egész. Ha nem fontos a hiper szuper sebesség akkor jó vétel, ha olyan kell, ami több bandot is össze tud fogni akkor felejtős. Lefelé 60Mbitet tudott éjjel, 40et nappal. Felfelé mindig megvolt a 30Mbit.
Hosszútávra én a helyedben valami 5g képes (n78) cuccot vennék. Igaz nem olcsó, de hosszútávra mindenképp megéri.
Új hozzászólás Aktív témák
- Óvodások homokozója
- Egyéni arckép 2. lépés: ARCKÉPSZERKESZTŐ
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- ZIDOO médialejátszók
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Számtech boltosok memoárjai, azaz amikor kiborulunk...
- Nintendo Switch 2
- OLED TV topic
- EAFC 25
- További aktív témák...
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U939x- i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gari
- NYÁRI BOMBA AKCIÓK! PSN, STEAM, UBISOFT CONNECT, EA APP, XBOX EREDETI KULCSOK 100% GARANCIA
- Jo Nesbo: LEOPÁRD (nem olvasott)
- Bomba Ár! Dell Latitude 3190 - Intel N4120 I 4GB I 64GB SSD I 11,6" HD I Cam I W11 I Garancia!
- Egyedi ékszerdobozka