Hirdetés

2024. június 17., hétfő

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Digitális fényképezés  »  Nikon DSLR topik (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:24:31

LOGOUT.hu

Ez a topic a Nikon DSLR-ekkel kapcsolatos kérdésekkel foglalkozik. Ha új látogató vagy egy dolgot kell betartanod:
Olvasd el az első hsz-t! :)

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#49141) Timer válasza Roachy (#49135) üzenetére


Timer
veterán

Igen, jellemzően studiós ismerősök vannak, de kimennek terepre is, viszont portrékra, ami azért megint csak statikus többnyire. Rekesz prióval nyomom én is, ha biztos eredmény kell, de ha van idő, szeretek próbálkozni. A másik, hogy ha vakut használsz, ott megint nagyon sűrűn mellényúl a TTL miatt a gép félautomatában, legalábbis az enyém. Fix villantás + manuál nekem jobb eredményt ad, legalábbis konzisztensebbet, ismét csak portré esetén. Pedig alapból TTL párti voltam, de az élet meggyőzött. Minden más esetben aboszolút igazatok van, én is a rekesz vagy a záridő priót használom.

@kovsol: azért 200, mert az alap 100 ennél a gépnél, viszont azt vettem észre, hogy sokkal hajlamosabbak úgy bebukni az árnyékok, mint 200-ban. Zajt tekintve meg minimális az eltérés. A kezed pedig sokkal stabilabb, mint az enyém a jelek szerint (vagy a Tamron VR nincs a helyzet magaslatán), nekem bőven mozdul annyit (vagy a modell fészkelődik, jó ég tudja), hogy a szem már sokszor nem éles, például.

A beragadó beállítást múltkor én is beszoptam, igaz, nem vagyok profi. Felhúztam két redőnyt a stúdióban, és pechemre 4-5 kép után néztem csak vissza az eredményt...

[ Szerkesztve ]

Útvonal

Fórumok  »  Digitális fényképezés  »  Nikon DSLR topik (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.