Hirdetés
- A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Asszociációs játék. :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- A fénynél gyorsabban
Új hozzászólás Aktív témák
-
sellerbuyer
őstag
válasz MPowerPH #25849 üzenetére
Igen, én fogalmaztam rosszul, a kisebb méretű azt jelenti, hogy most pl. egy Arctic Cooling Freezer Xtreme rev. 2 figyel benne, ami szép darab. Szóval nem kicsi hűtőt keresek én, csak nem nagyot, mint pl. a Gigabyte izmos hűtője, amire rá is írták, hogy normál házakba nem fér bele, mégis megvettem anno, de közben házat cseréltem a jelenlegire és most itt figyel tök feleslegesen a vadi új hűtő teljesen használatlanul, el is fogom adni. Csak nem szeretnék mégegyszer ebbe beleszaladni, ezért gondoltam, rákérdezek.
Most esélyes egy Schyte Mugen 2. rev B, ez pl. jóval magasabb, mint a Freezer Xtreme, ezért is tartok tőle.
Lemérni nem egyszerű a helyet, de mégis csak ez lesz a megoldás, köszi a tippet!
[ Szerkesztve ]
-
sellerbuyer
őstag
Valószínűleg nagyon nem ismered ezt a házat, azért írtad, amit írtál...
Ez a ház nagyon komoly, eszméletlen mind minőségileg, mind szerelhetőség szempontjából és minden egyéb szempontból (pl. esztétikailag is). Az, hogy történetesen a legnagyobb hűtők nem férnek el benne, nem egy nagy kaland.
Kicsit olyan, mintha azt mondanád, hogy adjam el a Ferrarimat és cseréljem le egy Wartburgra, mert nem fér be egy nagyobb bőrönd a csomagtartóba...vicces.
[ Szerkesztve ]
-
MPowerPH
félisten
válasz sellerbuyer #25851 üzenetére
Ezzel a házzal csak az a probléma, hogy kicsi benne a légmozgás. Ez tulajdonképpen a CM HAF gyengesége is. Az első befújó venti a VGA miatt a proci és tápáramkörök felé nem juttat semennyi levegőt. Így olyan hűtőben kell gondolkozni, aminek nem kell akkora légáram.
Mugen 2 az óriási, hanyagolnám. A True -nak kell a nagy légáram, megint nem jó.(és magas is) Viszont van a Coolink Corator DS, ami jó eséllyel beférhet oda. Nem túl magas, de elég terebélyes, a ventije középen van, így a memslotokat sem takarja be.
Én egyébként ismerem a házat, de a Stackeremet soha nem cserélném le rá, igaz ez nem olyan elegáns.
[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
cut
aktív tag
válasz sellerbuyer #25852 üzenetére
Tényleg nem ismertem. És szép is külsöleg. De nem egy ferrari ház.
Az ára is mutatja..... (nem kötözködök...)nézd meg ezezeket: [link], [link] vagy nekem ilyen van: [link] Ez egy kicsit olcsobb...
De majd a többiek elmondják a véleményüket.... Hallgass meg másokat is... (Kicsit kihalt most a PH-er)
üdv: Cut
BMW001 ...én is ezt mondtam
ja ez a cooler master sem rossz, az egyik barátomnak van ilyen
[ Szerkesztve ]
134 piros pötty :)
-
MPowerPH
félisten
Én nagy Corsair őrült vagyok, ez a konfigomból is látszik. De van egy dolog, amiből nem kellene Corsair, az pedig a ház. Itt ez a 800D...az életben nem kellene. Nevetségesen túlárazott, formátlan valami. Remélem ünnepek utánra meglesz a Cosmos S-em, az még Stackeres alapokon nyugszik, így garantáltan profi.
Don't Tread On Me
-
sellerbuyer
őstag
Nézd, én nem a házról jöttem vitatkozni, hanem procihűtő ügyben tanácsot kérni.
Egyébként ha veszed a fáradtságot és a gúgliba beírod a ház nevét, akkor egy kicsit többet is megtudhatsz róla, mintsem "szép is külsőleg".
Az első találat rögtön egy review, amiben kb. mindent megtudhatsz róla:
[link]Az, hogy mi "Ferrari ház", nem hiszem, hogy az ára határozza meg.
A Pininfarina durva minőségű, kiváló ház, ez vitán felül áll (ár ide, vagy oda) és persze lehetne még ilyeneket linkelni csára-búra, de amint írtam, nem ezért jöttem, hogy a házainkról csevegjünk, ez nem a "Kinek van drágább háza?", vagy "Ki a leggizdább?" topic, nem kellenek ide a 80 ruppós házakról linkek szerintem. -
sellerbuyer
őstag
válasz MPowerPH #25853 üzenetére
Hát nézd, jelenleg egy Q9400 + Ati 4870 VGA van benne már kb. egy éve 8. emeleti panelban, ahol nyáron 38 fok van, télen meg olyan fűtés, hogy megőrülsz és atomstabil, semmi baja, pedig a ház egyik oldalán lévő ventit nem is használom. Szóval szerintem semmi baja szellőzésileg a házikónak, hogyha az alkatrészek egyenként normálisan vannak hűtve.
Nagyon köszi az ötleteket a hűtőkkel kapcsolatosan, ezért jöttem! Azért gondolkodtam Mugen 2-ben, mert a teszteken nagyon ott van, a Coolink Corator DS teljesítményét nem ismerem, de máris utánanézek, köszi a helpet!
Közben utánanéztem, azt írják, hogy 155 mm magas, ez 3 mm-el van a Mugen alatt...
[ Szerkesztve ]
-
cut
aktív tag
válasz sellerbuyer #25859 üzenetére
Nézd én irtam , hogy nem vitatkozom, és nem kötözködöm, és nem felvágok stb.. Te kérdeztél valamit én válaszoltam, lehet , hogy félre értettelek... Hogy ki a gizda erről beszélgethetnénk úgy érzem... de mind1
Én ezt ajánlom, én erről tudok infot: [link]én i7 hez használom.... de jo a te procidhoz is...
[ Szerkesztve ]
-
Cybertrone
veterán
Nem a magasságával van a fő probléma hanem azzal hogy 4 ventivel, sőt 2 vel is a fél alaplapot elfoglalja... Így már neccesebb hűteni az északi hidat, és a memóriákat adott esetben, amugy jó cucc!
"Pisztolycsővel a szájában az ember magánhangzókban beszél" ~Harcosok klubja! Origin: Cybertrone, Steam:nLali85 * HTC One X white...
-
sellerbuyer
őstag
Hát akárhogy nézek utána i7 hűtőknek, bizony azt látom, hogy 150-155mm alatt nem lesz egyik sem, ami ér is valamit hűtésileg.... Még a végén tényleg ház csere lesz ebből muszájból... Akkor viszont megmarad a Gigabyte hűtő, ha befér az új házba... 162mm magas...
-
MPowerPH
félisten
Tudom, írtam, hogy ismerem. Kertszomszédnak ilyen volt, én raktam bele a belet.
Az oldalventik párhuzamos szellőzés esetében nem is jók, mert olyan légáramlatokat keltenek, ami negatívan befolyásolja a hűtést. Mindig arra kell törekedni, hogy egy egyenes vonalú légáramot tudj kialakítani a házon belül, akár szintenként. Akkor a legnagyobb a hatásfok. Soha nem a ventilátorok száma számít. 1db befújó, és 1db kifújó lapátos teljes mértékben kiszolgálja a VGA fölötti részt, +ventivel, ami ráadásul más szögben fúj, csak rontasz ezen. Nekem az volt a problémám a házzal, hogy mikor betettem az 5870-t, akkor a mérete miatt az alsó venti nem fújt levegőt a procihűtő felé, és az gyári hűtő volt, tehát megérezte, és így az alaplap is melegebb volt. Akkor jó egy házban a szellőzés, ha alapon egy processzort egy nagyobb hűtő passzívan letud hűteni. Direkt nem írok adatokat, mert a Stackeremből pakoltam át a belet, így volt viszonyítási alap. Ezt csak a pontosítás kedvéért írtam le, elég sok házzal volt már dolgom. Szellőzés tekintetében mind közül a legrosszabb a sima Cosmos...igazi baklövés.A Corator DS jobb mint a Mugen 2. Ha lenne pont a hűtővel szemben szellőztető, akkor passzívan is elvinné a 930-adat. Ez asszem mindent elmond.
mod:A nagy hűtők között a DS a legalacsonyabb. Le kell mérni azt amit írtam, és akkor tudni fogod befér e.cut: A Mega sem rossz, de gyengébb mint a Corator és a True, és nagyobb is. Ráadásul nem is olcsó.
[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
nagyúr
válasz sellerbuyer #25862 üzenetére
Scythe Ninja 2 rev. B. 150 mm magas pont.
Eladó Falbatech YamPAD tilt/tent kittel, Kaihl Box Jade kapcsolókkal, XDA keycap settel, szállítással - 70k - - - És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow
-
cut
aktív tag
válasz MPowerPH #25864 üzenetére
BMW látom te értesz a házakhoz és a hűtéshez...
A lényeg tényleg a hosszanti irányú szélcsatorna(szellőzés).Én is a két 12cm hűtön felül ami a procihűtön van, előre és hátulra is raktam 1,1 ventit...
A winyokat külön hütöm.. a videokarira eddig nem forditottam nagy figyelmet...[ Szerkesztve ]
-
TomiLi
addikt
Látom pont jókor csöppenek a topikba. Nem akarok offolni, de kíváncsi lennék rá, hogy valakinek van-e tapasztalata Noctua U12-vel? Egy 920,930,950 hőmérsékletét mennyire tudja kordában tartani? Mennyire tér el egy TR 120 truw teljesítményétől?
Bogyorisz
-
MPowerPH
félisten
Megverte, de Te lepolíroztad a Tru -t, ezért i7 alatt nagyban romlott a hűtési teljesítménye.
Plusz a True kezdeti lefogatója igen gyengécske, így hiába az a gyári felállás, annak feljavításával én plusz 8C-t nyertem, ami azért elég durva javulás. Véleményem szerint ezzel már a Noctua D14-et is megcsapja. Végül is láttad, 4430MHz-n futtattam a LinX-et, és még csak fel se melegedett a kritikus szintre.
Szóval a True becsapós darab, kis módosítással mindent agyonüt.
cut: Nem is az, hogy értek. De annyi házzal volt már dolgom, hogy tudom mire kell odafigyelni, és mivel lehet elérni a legjobb hatásfokot. Nálam 2db szélcsatorna van a házban, egymástól külön választva. És 3db ventivel, még csak el sem túloztam.
[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
dime27
őstag
válasz MPowerPH #25853 üzenetére
Ugye itt nem a HAF-932esre gondolsz mert akkor ezt cáfolnám határozottan a Cosmos-S meg lehet szép ház de kb ugy van tervezve mint az Antec p180anam a halkságra szal abban sztem nem fog olyan hűvös lenni az i7 mint a mostani házadban legalábbis nekem a tesztekből ez jött le....
Google Pixel 6a+iPad 2021
-
TomiLi
addikt
igen lenne egy kis tuning is. Konkrétan egy 950-esről lenne szó, amiről még nincs semmi fogalmam, hogy mit produkál hőmérséklet terén.
4-4.1GHz a cél...
Akkor, ha True koppintás, elég is lenne egy ilyen procihoz, még húzva is. True- val volt már tapasztalatom, az nagyon jó kis hűtő, jól teljesített egy 920-ason.
Azért merült fel bennem ez a kérdés, mert a true-n hat darab hőcső van, míg az U12-ön csak négy. Ezek szerint ez nem is számít?Köszönöm!
Szerk: most olvasom tovább a fórumot, és látom, hogy ezek szerint nem csak maga hűtő a lényeg, hanem a lefogatása is..
BMW001: az lenne a kérdésem, hogy a true második lefogatója (azt hiszem rev néven ismert) mennyivel jobb az elsőhöz képest? Miért volt rosszabb a hatásfok az első lefogatóval? - Köszönöm!
[ Szerkesztve ]
Bogyorisz
-
HSM
félisten
válasz MPowerPH #25864 üzenetére
Hát nekem pont nem ilyenek a tapasztalataim.... ha csak hosszanti a légáram, akkor a proci nagyon hűvös lesz, de a lap, memók, VRM, minden, ami alacsony és közel van a laphoz melegebb lesz sokkal. Nyilván kell a házban a lappal párhuzamos légmozgás is, de nem sokat ér, ha nem fúj valami a lap felé is. Tudom, a lapomon is jobbról a legelső ram full hűvös mindig, a mögötte lévő kettő meg jóval melegebb, ha nem küldök feléjük valami szellőt, pedig olyan huzat van felettük mint állat. Lapom VRM-je is ugyanez a szitu....
[ Szerkesztve ]
-
-
TomiLi
addikt
Nekem volt egy 920-asom, és egy 930-asom is. Az utóbbi - lehet csak szerencse miatt és semmi köze a típushoz - sokkal hűvösebb volt, mint a 920-as.
Sajnos a 930-at kinyírta egy hibás alaplap... ezért lett 950. nem sokkal került többe, mint a 930, és 920-at már sehol nem lehetett kapni...Bogyorisz
-
MPowerPH
félisten
válasz dime27 #25875 üzenetére
De, a HAF-ról beszélek. Ugye ott alapjáraton ott úgy van, hogy van az első 14cm-es venti alul. Az hűti a winyókat, majd a VGA-t, de a levegő nem jut fel a procchoz, mert egy átlagos hosszúságú VGA elzárja az utat. Nálam a Stackerben pont a procihűtővel hosszanti párhuzamban van egy első szívó venti, így a beszívott levegő egyenesen a procihűtőre irányul. Onnan meg párhuzamosan megy kifelé a házból. Ugyan ez a hűtési rendszer a Cosmos S-ben is, ugyan olyan HDD keret megy bele, ugyan azzal a felfogatással. Tehát pont ugyan úgy lesz a hűtés benne kialakítva, csak átrakom a Stackerből. Tehát a Cosmos -ba rakok felülre is egy HDD keretet, amire megy a venti, és alul megmarad az eredeti keret a VGA-nak.
Egyébként már kipróbáltam, és nem volt változás, ugyan olyan jól hűtött. Csak a Cosmos-ban kicsit nagyobb lesz a hely, lent lesz a táp, és lesz rendes kábel elvezetés.ceaser: A rev. C-s már kicsit feszesebb, de az sem az igazi. Mindenképpen érdemes alátétezi, nekem majd 1cm-el meg van toldva. Ja, az első X lefogató ami nekem van, nagyon gyengén fogta rá a procra. Simán megcsavartam rajta. Na, ezt most én úgy alátéteztem, hogy nem tudod elcsavarni. És így a korrekt, elég nagy szégyen, hogy ilyen vacak lefogatót adtak a hűtőhöz, Thermalright ezen a téren elbújhat, és volt pofájuk majd 15k -t elkérni a cuccért.
HSM: Nálam anno volt az oldalsó keretben 4db 12cm-es venti. 2 az alaplap felső, kettő az alsó részét fújta. És a hőfokok nálam rosszabbul alakultak az alaplapon. Ellenben a VGA-nak jót tett az oldalsó venti, hűtötte a nyákot. Így már csak az alsó részen használom őket.
[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
nagyúr
Majd a vizsgaidőszak után megnézem, mit tud az én 950-esem a lapomban, aztán beszámolok. Addig alapórajelen kénytelen döcögni, de így sem rossz.
Eladó Falbatech YamPAD tilt/tent kittel, Kaihl Box Jade kapcsolókkal, XDA keycap settel, szállítással - 70k - - - És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow
-
dime27
őstag
válasz MPowerPH #25886 üzenetére
Kezdjük azzal h az az első 14es venti egy 23as.... Látom képben vagy Mester! Oldalt is van egy 23as felül is és hátul egy 14es Noctua nfp alul meg egy 12es noctua nfp szívja be alulról a friss levegőt jah meg még plusszba megy egy 14es noctua nfp ami a ramokra és a procifoglalatra fuj levegőt szal ennél többet jobban sztem.....szal hagyjuk sztem én annyit tudok mondani h a maghőmérsékleteim kb min 12 fokot estek mikor átköltöztem a p180bol a haf-932esembe persze az i7el!Nem beszélve arrol h a laphőmérsékletem se ment soha 40 fok fölé a vga meg pont telibekapja oldalrol a 23astol a friss hideg kinti levegőt!
Google Pixel 6a+iPad 2021
-
MPowerPH
félisten
válasz dime27 #25888 üzenetére
Az, 23-as. Hátul van a 14-es. Na, szóval egy HAF -ban nincs szélcsatorna. Óriási légorkán van a proci körül, ha bekapcsolod a felső és az oldalsó ventit is.
Gondolj bele, de most csak logikusan. Melyik a jobb? Ha közvetlen a külső levegő párhuzamosan megy a procihűtőre, majd egyenesen távozik a házból. Vagy 2 oldalról jön a levegő, merőlegesen a procihűtőre. Mert igazi szélcsatornát a HAF-ban csak a VGA közelében tudsz csinálni, ami a fölé nem jut el.
Azért a Cosmos S-t ne hasonlítsd ahhoz az Antec p180 -hoz. Egy elég elmaradott ház mind szellőzésileg, mind kialakítás szempontjából.
A CM legjobb háza léghűtésre máig a Stacker 830-832, majd mivel ugyan ez a hűtőrendszer lett átköltöztetve a Cosmos S -be is, szintén örökölte ezt a tulajdonságot. Míg vízhűtésre a HAF mindent visz, főleg az új HAF X. Ha házba integrált vízhűtésben gondolkoznék, csak olyat vennék.[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
MPowerPH
félisten
válasz MPowerPH #25890 üzenetére
Itt van, amit magyarázok:
Itt a Cosmos S:
Itt a HAF932:
Pirossal vannak a hosszában párhuzamos ventik. A házak alsó része megegyezik, ott megvan a szélcsatorna. Ellenben a felső rész felemás. A Cosmos -ban ott is megvan a szélcsatorna, míg a HAF-ban hiányzik, mivel előről semmi nem viszi a levegőt. Kékkel jelöltem azt a lehetőséget, amit még ki lehet használni. Mindegyiknél van lehetőség felülre is telepíteni. Oldalsót nem jelöltem, az ugyan az mindkét háznál.
Az alsó ventik meg teljesen fölöslegesek.Én a Cosmos S esetében csak azért aggódok, hogy a tápom kábelei elég hosszúak e.
[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
cut
aktív tag
válasz MPowerPH #25891 üzenetére
Na egy i7 kérdés.... Szerintetek a x5650 procimat a Asus WS alaplap jobban kezelné, mint a Asus P6T deluxe v2 ??? Azt tudjuk, hogy a mostani lapom is lekezeli ezt a prockot.
Viszont a memoria eredményektől nem vagyok elájulva. (ram: Corsair XMS3 2000Mhz) Ezzel a lappal (deluxe) a 950 proci is jobbam muzsikált, igaz csak 8 szálon.
Valahol azt olvastam a WS lap jobban kezeli a Xeon procikat. A kommunikáció jobb köztük.
Valaki????
Hozzáfüzni való?válaszokat előre is kösz....
[ Szerkesztve ]
-
MPowerPH
félisten
válasz MPowerPH #25891 üzenetére
És akkor a PH-s teszt, normál körülmények között. Minden komponens azonos. Ez annyiból nem mérvadó, mert a HAF maximális szellőzésen működött, míg a Cosmos -nál nem volt beépítve a felső HDD keret, ami a procinak biztosítja a friss levegőt. Ez persze opcionális, de nekem van +1 amit beteszek.
Ennek fényében az eredmény:Cosmos S:
HAF932:
Tehát itt ez egy kis verés a HAF-nak, és még nem maximális a hűtési teljesítmény a felső venti hiánya miatt.
Mivel Karácsony van, ez az off szerintem csak belefér.
Don't Tread On Me
-
MPowerPH
félisten
Az Asus P6T Deluxe V2 alapból egy átlagos lap, átlagos tuning képességgel. Nálam memkezelésben nem aratott sikert. Ellenben egy ASUS P6T7 WS SuperComputer visz mindent, házon belül is. Megkockáztatom, hogy az R3E szintet is lazán megüti. Sok jót hallottam róla, Achill3us -ék is teszteltek vele, és elég jó véleménnyel voltak róla.
mod: Félre ne értsd, dime -vel jóban vagyunk. A vita a kommunikáció természetes formája, ami akkor az igazi, ha tesztekkel, érvekkel alá lehet támasztani azt, amiről a vita folyik. Ablak egyébként nyitva, utálom a meleget, ált. télen is 18C között érzem jól magam, akkor tudok jót aludni.
[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
cut
aktív tag
válasz MPowerPH #25895 üzenetére
Nekem nem a tuning a lényeg.... Ha nem az , hogy változhat e valami, ha kicserélem a lapot... pl a memoria kezelés.... : asus deluxe v2 -950 es procival 20000 pontokat csinált irás, olvasásnál mig
ugyan ez a lap (asus deluxe) x5650 el 15-16 ezerÉs nekem ez számit, mert olyan dolgot csinálok ami memoria igényes ezért van 12 Gb 2000Mhz es ramom is pl.
Erre mondjon nekem valaki , valamit.
Cut
ezeket az előző sorokat nekem irtad BMW? vita, ablak, stb?
[ Szerkesztve ]
-
MPowerPH
félisten
Jah, Neked.
Egyébként konkrétan nem tudom a problémádra a választ. Xeon tulaj alig van, nincs nagyon tapasztalat ezzel kapcsolatban. Ezeknél a memkezelésben már a processzor nyom többet a latba a belső IMC miatt, alaplap csak erősen másodlagos. Ha a kompatibilitásra gondolsz, az megint kérdéses. Erre csak akkor kapnál választ, ha kipróbálnád több lapban is, és összevetnéd a memkezelés eredményeit.
Egyébként emléxem rá, mikor írtál, hogy belassult a memkezelésed. Akkor sokan nekiálltak megnézni a sajátjukat, köztük én is, és 17-20k közötti értékeket kapott mindenki. Tehát teljesen normálisnak tűnik az eredményed.[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
cut
aktív tag
válasz MPowerPH #25897 üzenetére
dimel én nem vitáztam, nem is nagyon beszéltem....
Értem a lap nem oszt nem szoroz azt modod..?
Igen ki kellen probálni, de ezt akartam elkerülni....gondoltam , hogy emlékszel....
De mitől lett? Ez a proci nem jol kezeli a memoriát? viszont gyorsabb a 12 szál miatt?
kompromisszum?????az ablak meg csak poén volt....
Abban meg igazad van nem sok xeon tulaj van....
[ Szerkesztve ]
-
MPowerPH
félisten
Nem, én 'vitáztam' vele. De ez úgymond jó hangulatú vita.
A lap is számít, de nem úgy mint régen. Az IMC már a prociban van, tehát az határozza meg a sebességet. A lap annyiban lehet befolyásoló tényező, hogy a cpu és a ramok között mennyire erős/zajos a jel.
Don't Tread On Me
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Csevegésre használjátok a friss, ropogós OFFtopicot!
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Fotonikus chipekbe fektet az EU
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Androidos tablet topic
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- Rezsicsökkentés, spórolás (fűtés, szigetelés, stb.)
- Mazda topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Tőzsde és gazdaság
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest